Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Ρετρό διαφημίσεις:Ο Carnation και η Λόλα!!!!!




Απαγορευμένη διαφήμιση....




Modern Talking - You're My Heart, You're My Soul




«Ηλίθια ιδέα» το σύστημα Galileo

Το σύστημα δορυφορικής πλοήγησης Galileo, το επονομαζόμενο και «ευρωπαϊκό GPS», είναι μια «ηλίθια ιδέα» που την προωθεί η Γαλλία για στρατιωτικούς σκοπούς, υποστήριζε ο διευθυντής ενός γερμανικού ομίλου στα τέλη του 2009, λίγο πριν αναλάβει την εκτέλεση ενός μεγάλου τμήματος του έργου, σύμφωνα με ένα τηλεγράφημα που διέρρευσε από τον ιστότοπο WikiLeaks και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Το τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στο Βερολίνο, με ημερομηνία 22 Οκτωβρίου 2009, δημοσιεύτηκε στη νορβηγική εφημερίδα «Aftenposten». Στο κείμενο απεικονίζεται ο σκεπτικισμός με τον οποίο αντιμετώπιζε το πρόγραμμα Galileo ο γενικός διευθυντής της αμερικανικής εταιρείας κατασκευής δορυφόρων OHB Technology, Μπέρι Σμούτνι.

«Νομίζω ότι το Galileo είναι μια ηλίθια ιδέα και εξυπηρετεί πρωτίστως τα γαλλικά συμφέροντα» φέρεται να είχε πει ο Σμούτνι σε συνάντηση που είχε με Αμερικανούς διπλωμάτες. «Είναι σπατάλη των χρημάτων των Ευρωπαίων φορολογουμένων» είχε υποστηρίξει.

Ωστόσο, τον Ιανουάριο του 2010, η OHB System, θυγατρική της OHB Technology, έκανε αίσθηση εξασφαλίζοντας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μια παραγγελία ύψους 566 εκατομμυρίων ευρώ, για να κατασκευάσει (εξ ημισείας με την Surrey Satellite Technology Ltd) τους 14 δορυφόρους του Galileo, εις βάρος της Astrium, της θυγατρικής του ευρωπαϊκού κολοσσού EADS.

Ο Γερμανός επιχειρηματίας, πάντως, όταν ρωτήθηκε από την εφημερίδα, διέψευσε ότι έκανε αυτές τις δηλώσεις, επιβεβαιώνοντας μόνο ότι είχε μια ανεπίσημη συνάντηση με τους Αμερικανούς διπλωμάτες.

Πηγή:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=238784&cid=5


Juventus vs Catania,Almeria vs Deportivo la Coruna,Real Madrid vs Atletico Madrid live tv

Spanish Copa del Rey
21:00 GMT(+2:00) Almeria vs Deportivo la Coruna
23:00 GMT(+2:00) Real Madrid vs Atletico Madrid

Italian Tim Cup
22:00 GMT(+2:00)Juventus vs Catania

Live tv links:

Almeria vs Deportivo la Coruna

http://atdhe.net/32440/watch-almeria-vs-deportivo-la-coruna

http://www.firstrow.net/watch/45085/1/watch-ud-almeria-vs-deportivo-la-coruna.html

http://www.firstrow.net/watch/45085/2/watch-ud-almeria-vs-deportivo-la-coruna.html

http://www.fromsport.com/v-0/16/4/v-160454.html

http://www.vipstand.net/watch/16639/1/almeria-vs-deportivo-la-coruna.html

http://www.vipstand.net/watch/16639/2/almeria-vs-deportivo-la-coruna.html

Real Madrid vs Atletico Madrid

http://atdhe.net/32441/watch-real-madrid-vs-atletico-madrid

http://www.firstrow.net/watch/45138/1/watch-real-madrid-vs-atletico-madrid.html

http://www.firstrow.net/watch/45138/2/watch-real-madrid-vs-atletico-madrid.html

http://www.fromsport.com/v-0/16/4/v-160589.html

http://www.vipstand.net/watch/16641/1/real-madrid-vs-atletico-madrid.html

http://www.vipstand.net/watch/16641/2/real-madrid-vs-atletico-madrid.html

Juventus vs Catania

http://atdhe.net/32442/watch-juventus-vs-catania

http://www.firstrow.net/watch/45086/1/watch-juventus-vs-catania.html

http://www.firstrow.net/watch/45086/2/watch-juventus-vs-catania.html

http://www.fromsport.com/v-0/16/4/v-160457.html

http://www.vipstand.net/watch/16640/1/juventus-vs-catania.html

http://www.vipstand.net/watch/16640/2/juventus-vs-catania.html

monoled - GR: Google Μετατρέπει τα κινητά Android σε διερμηνείς

monoled - GR: Google Μετατρέπει τα κινητά Android σε διερμηνείς: "Η νέα έκδοση του λογισμικού Google Translate για τα κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό Android μπορεί να μεταφράζει συνομιλίες σε πραγματικό χρ..."

Μαγκριώτης: Τέλη Μαρτίου η επαναδιαπραγμάτευση για τους αυτοκινητόδρομους




Σκληρές χαρακτηρίζει τις διαπραγματεύσεις με τις κοινοπραξίες ο υπουργός Υποδομών

Στο τέλος Μαρτίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις, που διεξάγει το Υπουργείο Υποδομών, με τις 19 κατασκευάστριες κοινοπραξίες των πέντε μεγάλων αυτοκινητοδρόμων και τις 26 τράπεζες που τις χρηματοδοτούν, προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει μεταξύ αυτών, αλλά και τα διόδια.

"Είμαστε σε σκληρές διαπραγματεύσεις με τους παραχωρησιούχους και τις τράπεζες. Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχουν ολοκληρωθεί. Ένα από τα θέματα που θέτουμε στη διαπραγμάτευση, είναι η μείωση των διοδίων για τα επόμενα 30 χρόνια. Πιστεύω θα το πετύχουμε", δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης.

Η συνέντευξη τύπου της Μαυρίδου Σοφία στους δημοσιογράφους




Συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου. Η κ. Μαυρίδου ξεκίνησε με αισιόδοξα μηνύματα τη συνέντευξη, αναλύοντας στη συνέχεια τις αρμοδιότητες που θα έχει η αντιπεριφέρεια Πιερίας και τον τρόπο που θα εργασθεί η ίδια με τους συνεργάτες της και το προσωπικό της περιφερειακής ενότητας Πιερίας για την επίλυση των προβλημάτων του νομού. Ωστόσο τόνισε πως οι αρμοδιότητες που μεταβιβάζονται σε κάθε αντιπεριφερειάρχη και περιφερειακό σύμβουλο, θα ολοκληρωθούν και θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Η κυρία Μαυρίδου αναφέρθηκε στους τρεις περιφερειακούς συμβούλους της παράταξής της (Μακρίδη, Παπαϊωάννου, Τσιμήτρη) αλλά και στους δύο της αντιπολίτευσης (Παπαχρήστο, Παπανικολάου), τονίζοντας ότι άπαντες θα συνεργασθούν με πρωταρχικό στόχο την ανάπτυξη και την πρόοδο της Πιερίας.
Έδωσε έμφαση στη θετική συνεργασία που θα πρέπει να υπάρξει από πλευράς αντιπεριφέρειας με όλους τους φορείς της Πιερίας, καθώς και με τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους, με τους οποίους θα συναντάται σε τακτά διαστήματα, προκειμένου να υπάρχει συνεχή ενημέρωση προς τους πολίτες της Πιερίας.
Το διοικητήριο θα είναι ανοιχτό σε καθημερινή βάση για τους πολίτες, προκειμένου να αναφέρουν οποιοδήποτε θέμα και πρόβλημα.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Α2 – 10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Πιερικός Αρχέλαος - Αρκαδικός

Το Σάββατο στις 5,30 μ.μ. – Κάλεσμα του Συλλόγου

Γαλάνης: «Θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη της νίκης»
Μολυβδάς: «Αισθανόμαστε σίγουροι για το θετικό αποτέλεσμα»
Ξηρομερίτης: «Καλούμε τους φίλους της ομάδας να σταθούν δίπλα στην προσπάθεια τον αθλητών και να τους δώσουν επιπλέον ώθηση για τη νίκη»
Ροδοστόγλου: «Η νίκη σε αυτό τον αγώνα είναι για μας μονόδρομος»


Το πρώτο παιχνίδι στην Κατερίνη είναι για φέτος αυτό με το Αρκαδικό που θα γίνει το Σάββατο στις 5,30 μ.μ. στο παλιό κλειστό γυμναστήριο της πόλης μας. Στο «στρατόπεδο» του Πιερικού Αρχελάου, τόσο στους αθλητές και τους προπονητές, όσο και στους φιλάθλους, επικρατεί αισιοδοξία για ένα νικηφόρο αποτέλεσμα, το οποίο μάλιστα είναι και μονόδρομος. Η θέση του Αρκαδικού στο βαθμολογικό πίνακα και η απώλεια βαθμών από τις τρεις συνεχόμενες ήττες του Πιερικού Αρχελάου, δημιουργούν τις συνθήκες για ένα δυνατό και με ενδιαφέρον παιχνίδι για το οποίο καλούνται –και με ανακοίνωση- να παρακολουθήσουν όλοι οι φίλοι του μπάσκετ.
Η συμμετοχή τους που, αναμφισβήτητα, κάθε φορά είναι πολυπληθής και δυναμική, αυτή τη φορά θα πρέπει να είναι ακόμη μεγαλύτερη ώστε με την παρουσία και τη συμπαράστασή τους να διατρανώσουν και πάλι την αγάπη τους.
Για τον σπουδαίο αυτό αγώνα, το προπονητικό τιμ του Πιερικού Αρχελάου έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:

Δημήτρης Γαλάνης – προπονητής: «Παίζουμε με μία πάρα πολύ αξιόλογη ομάδα η οποία τα τελευταία χρόνια δημιουργεί τη δική της δυναμική. Από τη Γ΄ εθνική και το Γιάννη Μάνο πρωταγωνιστή, τώρα αγωνίζεται στη Α2 με τον Παπαδάκη και το Μόρφη. Πρόκειται για ένα δύσκολο και σημαντικό παιχνίδι για μας και θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη της νίκης. Καλούμε τον κόσμο να είναι στο πλευρό μας».

Θανάσης Μολυβδάς – βοηθός προπονητή: «Το Σάββατο αντιμετωπίζουμε μία εκ των πρωτοπόρων ομάδων του πρωταθλήματος η οποία έχει ένα πολύ γεμάτο ρόστερ και μεγάλο πλουραλισμό στην επίθεση. Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε ότι πριν τρεις αγωνιστικές έκαναν και μια πολύ σημαντική προσθήκη με τον φόργουορντ Σωκράτη Γκιζογιάννη ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία σε Α1 και Α2 και σίγουρα αυτή η κίνηση θα τους ενισχύει σημαντικά. Η ομάδα μας παρά τις ατυχίες που είχε με τους τραυματισμούς (Γκογκίδης, Μπεχλιβάνης, Σιβορότκα), έδειξε ένα πολύ καλό πρόσωπο ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο σε μια πολύ δύσκολη έδρα όπως το Ρέθυμνο, κάτι που μας κάνει να νιώθουμε ιδιαίτερα αισιόδοξοι. Η κατάλληλη προετοιμασία, σε συνδυασμό με την επιστροφή των αθλητών μας και την βοήθεια του κόσμου μας, ο οποίος είμαι βέβαιος ότι θα γεμίσει για ακόμα μια φορά το κλειστό της Κατερίνης, μας κάνει να αισθανόμαστε σίγουροι για το θετικό αποτέλεσμα στο ματς του Σαββάτου».

Χρήστος Ξηρομερίτης – βοηθός προπονητή: «Η χρονιά δεν ξεκίνησε καλά για εμάς αφού ηττηθήκαμε την προηγούμενη αγωνιστική από τον ΑΓΟ Ρεθύμνου. Ωστόσο, αν θέλουμε να παραμείνουμε εντός στόχων θα πρέπει το Σάββατο να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις ενός σκληρού αγώνα. Ο Αρκαδικός είναι μια ταλαντούχα ομάδα που μοιράζει καλά το παιχνίδι και εάν βρει το ρυθμό που θέλει, μπορεί να κερδίσει σε οποιαδήποτε έδρα. Έχοντας σαν γνώμονα όλα τα παραπάνω, ετοιμάζουμε την ομάδα σε φυσική κατάσταση, τακτική και ψυχολογία προκειμένου να κατακτήσουμε το πέμπτο ροζ φύλλο αγώνα αυτής της αγωνιστικής περιόδου. Όσοι βρίσκονται κοντά στην ομάδα ξέρουν πολύ καλά ότι φέτος εύκολο παιχνίδι δεν υπάρχει. Γι΄ αυτό καλούμε τους φίλους της ομάδας να σταθούν δίπλα στην προσπάθεια τον αθλητών και να τους δώσουν επιπλέον ώθηση για τη νίκη».

Δήλωση έκανε και ο καλαθοσφαιριστής Γιάννης Ροδοστόγλου, ο οποίος είπε: «Ο Αρκαδικός είναι μία καλή ομάδα και τη σεβόμαστε όπως σεβόμαστε κάθε αντίπαλό μας. Για μας το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό, έχουμε κάνει τρεις συνεχόμενες ήττες και η νίκη σε αυτό τον αγώνα είναι για μας μονόδρομος όχι μόνο για βαθμολογικούς και ψυχολογικούς λόγους, αλλά και για τον κόσμο μας που είναι δίπλα μας συνέχεια. Την περιμένει αυτή τη νίκη. Όλη την εβδομάδα έχουμε δουλέψει αρκετά στο γήπεδο, όπως βέβαια κάνουμε κάθε βδομάδα, και είμαστε έτοιμοι».

● Διαιτητές θα είναι οι κ.κ. Κατραχούρας, Πουρσανίδης Γ. και Σιμητόπουλος. Κομισάριος ορίσθηκε ο κ. Γιώργος Σαμαλής.




------------------------------------------------------------------

Οι κάρτες διαρκείας των αγώνων
της Α2 του Πιερικού Αρχελάου


Από το ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος ανακοινώνεται ότι οι κάρτες διαρκείας των υπολοίπων αγώνων της Α2 στην Κατερίνη, από το ερχόμενο Σάββατο στο παιχνίδι τον Αρκαδικό, θα διατίθενται στην τιμή 35 € και 70 €, αντίστοιχα.




-----------------------------------------------------------------

Ανακοίνωση – πρόσκληση
του ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος


Οι καλαθοσφαιριστές, οι προπονητές και το δ.σ. του Σ.Φ.Κ. Πιερικός Αρχέλαος καλούν όλους τους φίλους του μπάσκετ στην Πιερία να παρακολουθήσουν τον αγώνα της ομάδας μας με τον Αρκαδικό, ο οποίος θα γίνει στην Κατερίνη το Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011, στις 5,30 μ.μ.
Όπως σε κάθε παιχνίδι, έτσι και σ΄ αυτό, η παρουσία του και η συμπαράσταση είναι απαραίτητη και με τη δυναμική του στις κερκίδες, θα δώσουμε έναν ακόμη αγώνα που στόχο έχει τη νίκη και μόνο.


«Μνημειώδης η κυβερνητική κοροϊδία έναντι των πολιτών : 14.400 Ευρώ ενοίκιο για το νέο μέγαρο του ΕΤΕΑΝ-ΤΕΜΠΜΕ!»


Ερώτηση στη βουλή κατέθεσε ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Νικολόπουλος για τη συνεχιζόμενη κακοδιαχείριση δημοσίου χρήματος από τη Κυβέρνηση του Μνημονίου. Ο Ν. Νικολόπουλος υπογραμμίζει στην ερώτηση του ότι η κυβέρνηση από τη μια διακηρύττει το “νοικοκύρεμα” στους δημόσιους φορείς, ενώ από την άλλη σκορπίζει το δημόσιο χρήμα για την ενοικίαση
κτηρίων τα οποία στεγάζουν φορείς και οργανισμούς, που ανήκουν και εποπτεύονται από υπουργεία.


Αναφέρει χαρακτηριστικά πως «Παρ’ όλες τις απανωτές αποτυχίες της διοίκησης ΤΕΜΠΜΕ που φέρει αμιγώς την ευθύνη των τελευταίων προγραμμάτων ΤΕΜΠΜΕ, αλλά και την απαξίωση του φορέα, με αποτέλεσμα την απόφαση για αλλαγή ονόματος από την ηγεσία του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του φορέα συνεχίζουν να προκαλούν την επιχειρηματική κοινότητα, αλλά και την κοινωνία ολόκληρη με τις αποφάσεις τους. Τελευταίο επεισόδιο είναι η προκήρυξη ξανά μέσα σε τρεις μήνες ανοιχτού διαγωνισμού μίσθωσης ακινήτου για τη στέγαση των υπηρεσιών του νεοσύστατου Ε.Τ.Ε.ΑΝ. (πρώην ΤΕΜΠΜΕ) με προϋποθέσεις μεγάρου και με μηνιαίο μίσθωμα 14.400 ευρώ!»
Και συνεχίζει λέγοντας: ότι : «και πριν από τρεις μήνες η Διοίκηση του ΤΕΜΠΜΕ είχε ξαναπροσπαθήσει να μισθώσει μέγαρο, ωστόσο τότε τον κήρυξαν άκυρο έπειτα από σχετικά δημοσιεύματα που ξεσκέπαζαν όλη την υπόθεση και μιλούσαν για «σκοτεινό και φωτογραφικό διαγωνισμό. Τώρα φαίνεται ότι αναθάρρησαν πάλι και θέλουν να ολοκληρώσουν τη δουλειά!»
Κατόπιν ο Αχαιός Βουλευτής απευθύνεται στον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μ. Χρυσοχοϊδη και του υπενθυμίζει πως ένας ολόκληρος λαός ταλαιπωρείται από το μνημόνιο που έφερε η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, η οποία ευαγγελίζεται το νοικοκύρεμα και το συμμάζεμα των δημοσιονομικών και τη περικοπή της σπατάλης στο Κράτος, ενώ ταυτοχρόνως εξακολουθούν να υπάρχουν «αυτοκρατορικές» συμπεριφορές από τους κυβερνητικούς «μανταρίνους».
Και ερωτά ευθέως τον Υπουργό: «Δεν υπάρχει άραγε, ένα ακίνητο περιουσίας του Δημοσίου στο Κέντρο της Αθήνας, να στεγάσει τον Πρόεδρο της ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ, κ. Αλέξανδρο Παπαρσένο και τα μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου, που βάσει αποτελέσματος τίποτα δεν έχουν προσφέρει στις μικρές επιχειρήσεις της χώρας κατά το τελευταίο ένα έτος; Πρέπει, κ. Χρυσοχοϊδη, να συνεχιστεί αυτό το τρισάθλιο φαινόμενο δημοσίας σπατάλης για ενοικιάσεις κτηρίων για να στεγάζονται δημόσιοι φορείς και οι διοικήσεις τους με χρήματα των βαριά φορολογούμενων πολιτών; Είναι αναγκαίο να δαπανούνται 14.400 ευρώ μηνιαίως, δηλαδή 172.800 ευρώ το χρόνο μόνο για ενοίκια, ενώ τα δημόσια κτήρια κάθονται και σκουριάζουν;»
Τα ερωτήματα του Βουλευτής της ΝΔ ζητούν άμεσα απαντήσεις, όχι μόνο με λόγια, αλλά με έργα. Σαφέστατη και άμεση οφείλει να είναι η αντίδραση του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για την ακύρωση της προκλητικής αυτής προκήρυξης.

http://nikosnikolopoulos.gr/


Οι δημοσιογράφοι και το λαϊκό αίσθημα.

Ο Κλεισθένης γράφει.

Η δημοσιογραφία έχει σαν σκοπό την ενημέρωση των πολιτών είτε κοινοποιώντας ειδήσεις είτε καταγγέλλοντας τα κακώς κείμενα είτε σχολιάζοντας.
Ο δημοσιογράφος οφείλει να είναι όσο το δυνατόν αμερόληπτος και αντικειμενικός. Είναι όμως;
Παρακολουθώντας όμως κυρίως τα δελτία των καναλιών (όπου έχουμε και εικόνα του δημοσιογράφου) διαπιστώνουμε ότι οι

Ο τύπος της Πιερίας





Ελεύθερος ο Απόστολος Γκλέτσος


Ελεύθερος αφέθηκε ο Δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος, ενώ η δίκη του για φθορά δημόσιας περιουσίας ορίστηκε για τις αρχές Απριλίου.
Συγκεκριμένα, ο κ. Γκλέτσος θα δικαστεί σε τακτική δικάσιμο στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Λαμίας στις 6 Απριλίου. Ο δήμαρχος προσήχθη σήμερα το μεσημέρι στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών της Λαμίας κ. Θεολογίτη για να του απαγγείλει κατηγορίες για το.....
γεγονός ότι τη Δευτέρα και την Τρίτη ξήλωσε τις πλαϊνές μπάρες στην εθνική οδό κοντά στα διόδια της Πελασγίας.
Αμέσως μετά, ο κ. Γκλέτσος αφέθηκε ελεύθερος.
Από νωρίς το πρωί εκατοντάδες άνθρωποι ήταν συγκεντρωμένοι έξω από τα δικαστήρια της Λαμίας δηλώνοντας την συμπαράστασή τους ενώ στο δήμο της Στυλίδας που είναι δήμαρχος κ. Γκλέτσος παρέμειναν κλειστά όλες οι υπηρεσίες αλλά και τα καταστήματα ενώ οι κάτοικοι της περιοχής με λεωφορεία μεταφέρθηκαν στη Λαμία.
Σύμφωνα με την απόφαση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Λαμίας κ. Θεολογίτη απορρίπτονται οι ισχυρισμοί της υπεράσπισης του κ. Γκλέτσου περί ειδικής δωσιδικίας οι οποίοι και προβλήθησαν, καθώς με την τροποποίηση του νόμου τον περασμένο Δεκέμβριο, οι δήμαρχοι όπως και ο κ. Γκλέτσος εμπίπτουν στις διατάξεις περί ειδικής δωσιδικίας μόνο για πράξεις που συνδέονται με την «άσκηση του καθήκοντος» και τότε δικάζονται από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο κ. Γιώργο Δούμα που είναι συνήγορος του κ. Γκλέτσου «πρόκειται για ένα κρίσιμο θέμα επί του οποίου θα υπάρξουν απαντήσεις από τη δικαιοσύνη…».
«Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθειά μας μέχρι τότε που όλοι οι κάτοικοι θα αποκτήσουν ελεύθερη πρόσβαση μέσα στο δήμο τους…» υπογράμμισε ο Απόστολος Γκλέτσος βγαίνοντας από το γραφείο του εισαγγελέα.
Λίγο αργότερα μιλώντας τους συμπατριώτες του αλλά και σε αυτούς που τους συμπαραστέκονταν έχοντας αποκλείσει την συγκοινωνία στους κεντρικούς δρόμους της Λαμίας τους κάλεσε «να εντείνουν τις προσπάθειές τους ο έτσι ώστε να βρουν το δίκιο τους».
Ο Απόστολος Γκλέτσος δήλωσε ότι θα παραμείνει προσηλωμένος στην προσπάθειά του για να ανοίξουν δρόμοι και κάλεσε τους συγκεντρωμένους να βρεθούν και άλλοι στο σημείο όπου έχουν ανοίξει τιςπλαϊνές μπάρες στην εθνική οδό κοντά στα διόδια της Πελασγίας όπου κάτοικοι της παραμένουν από χθες.

Διόδια: Η "πειραγμένη" ζυγαριά των εταιρειών Ε, λοιπόν αν έχετε τα κότσια, στείλτε μας τις ειδοποιήσεις πληρωμής για να πάμε στα δικαστήρια


Φανταστείτε πως βρίσκεστε σε ένα Σούπερ Μάρκετ και λέτε στην υπάλληλο πίσω από το ψυγείο, να σας κόψει ένα κιλό τυρί. Φτάνοντας στο ταμείο, διαπιστώνετε, πως η υπάλληλος αντί να σας χρεώσει ένα κιλό, σας έχει χρεώσει το 8πλάσιο. Διαμαρτύρεστε και σας απαντούν, πως είτε ψωνίσετε μισό κιλό, είτε οκτώ, η ζυγαριά του καταστήματος χρεώνει πάντα …οκτώ κιλά. Σας ρωτώ: Θα δεχόσασταν ποτέ να πληρώσετε για οκτώ κιλά τη στιγμή που εσείς πήρατε μόνο ένα; Αυτόν που δεν δέχεται αυτή την παράλογη χρέωση και αντιδρά, εσείς τον θεωρείτε «τζαμπατζή»;

Σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης της « Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.», η οποία αποτελεί πλέον νόμο του κράτους, τον οποίο οφείλουν να τηρούν όλοι ανεξαιρέτως, ο υπολογισμός του διόδιου τέλους προκύπτει από έναν μαθηματικό τύπο. Βάσει του τύπου αυτού η χρέωση ανέρχεται σήμερα περίπου στο ποσό των 4 λεπτών με ΦΠΑ ανά διανυόμενο χιλιόμετρο. Τι χρεωνόμαστε όμως πραγματικά στις καθημερινές μας μετακινήσεις;

Ο κάτοικος του Πλαταμώνα, ο οποίος μεταβαίνει στο δημοτικό κατάστημα της Λεπτοκαρυάς, για να παραλάβει π.χ. ένα πιστοποιητικό γέννησης και χρησιμοποιεί τον αυτοκινητόδρομο, καλείται σήμερα να πληρώσει συνολικά 6,20 Ευρώ (3,10 + 3,10) για μια απόσταση μόλις 8 χιλιομέτρων. Το ίδιο ποσό καλείται να πληρώσει και ο τουρίστας στο σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς, ο οποίος μένει στο Λιτόχωρο και χρησιμοποιεί τον αυτοκινητόδρομο για να επισκεφτεί με την οικογένειά του το Κάστρο του Πλαταμώνα (συνολικά 16 χιλιόμετρα πήγαινε-έλα).

Οι ίδιες οι εταιρείες, αλλά και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, παραδέχονται πως οι χρεώσεις αυτές είναι …άδικες. «Οι αδικίες του συστήματος είσπραξης θα διορθωθούν, όταν μετά το 2013 θα εγκατασταθούν τα ηλεκτρονικά διόδια και ο χρήστης θα πληρώνει σύμφωνα με την απόσταση που διανύει» δηλώνει ο Υφυπουργός κ. Μαγκριώτης. Η δε εταιρεία υποστηρίζει, πως δεν έχει άλλη επιλογή και χρεώνει …άδικα κάποιους πολίτες, διότι το σημερινό σύστημα είσπραξης έχει κάποιες …ατέλειες.

Με άλλα λόγια, επειδή δεν μπορούν να γνωρίζουν, από ποιο σημείο μπήκε ο χρήστης στον αυτοκινητόδρομο και από πού βγήκε, όταν τον βρουν μπροστά τους ….του παίρνουν το κεφάλι!

Επειδή λοιπόν αρνούμαστε να πληρώνουμε το εξωφρενικό ποσό των 6, 20 Ευρώ για μια διαδρομή 8 χιλιομέτρων, ενώ θα έπρεπε σύμφωνα με τη σύμβαση –δηλαδή το νόμο του κράτους- γι αυτή την απόσταση να πληρώσουμε μόνο 32 λεπτά, κάποιοι μας απειλούν πως θα μας στείλουν στα δικαστήρια, θα διατάξουν την έκδοση ενταλμάτων πληρωμής και τελικά θα εγγραφούμε και στον Τειρεσία. Ε, λοιπόν αν έχετε τα κότσια, στείλτε μας τις ειδοποιήσεις πληρωμής για να πάμε στα δικαστήρια.

  • Θέλουμε να δούμε ποιος δικαστής θα δικαιώσει τον …μπακάλη που βάζει ένα κιλό και χρεώνει οκτώ.
  • Θέλουμε να δούμε, αν οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν πανάκριβα τέλη κυκλοφορίας και ταυτόχρονα διόδια.
  • Θέλουμε να δούμε, αν έχει δικαίωμα μια εταιρία να προεισπράττει από τους πολίτες το τέλος μιας υπηρεσίας την οποία, ίσως κάποτε, προσφέρει στο μέλλον.
  • Θέλουμε να δούμε, κατά πόσο είναι σύμφωνο με το σύνταγμα της χώρας, να υποχρεώνεις τους πολίτες να πληρώνουν διόδια σε μία ιδιωτική εταιρία, χωρίς να τους παρέχεις μια εναλλακτική λύση ελεύθερης μετακίνησης.
  • Θέλουμε να δούμε, αν θα βρεθεί δικαστής να τιμωρήσει όλους εμάς, επειδή απαιτήσαμε το αυτονόητο, αναδείξαμε μια τεράστια κοινωνική αδικία εις βάρος των πολιτών και αρνηθήκαμε να πληρώσουμε το χαράτσι της παράνομα πειραγμένης ζυγαριάς τους. Φαντάσου δηλαδή, να ήταν και το τυρί δικό τους!

Όσο για σένα Δήμαρχε Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη, μόνιμε απόντα από όλους τους αγώνες διαμαρτυρίας των συνδημοτών σου στους σταθμούς διοδίων της Πιερίας, πρέπει να γνωρίζεις, πως είναι υποχρέωσή σου να στηρίξεις με κάθε τρόπο τους συνδημότες σου και να γίνεις, πρώτος εσύ, εμπόδιο σε κάθε προσπάθεια οικονομικής εκμετάλλευσης των πολιτών, του τόπου και ειδικά του Δήμου στον οποίο οι πολίτες σε επέλεξαν να διοικήσεις. Δεν μπήκες μπροστά και οι συνδημότες σου σε προσπέρασαν. Αντιλαμβανόμαστε, πως οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το θέμα των διοδίων και ο συνάδελφός σου κ. Γκλέτζος σε φέρνουν σε πολύ δύσκολη θέση. Όχι, δεν ζητάμε να γκρεμίσεις τα διόδια! Απλά, στην επόμενη διαμαρτυρία να είσαι κι εσύ εκεί, γιατί στους αγώνες που θα ακολουθήσουν θα χρειαστούν ΟΛΟΙ! Άρχοντες και μη!

--

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 / Φαξ 23510 34 174
info@otoposmou.gr & www.otoposmou.gr


3η συνέλευση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Επιτροπών κατά των διοδίων


Φίλες και φίλοι,
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, η Επιτροπή Αγώνα κατά των Διοδίων του Αιγινίου και η Επιτροπή Νότιας Πιερίας κατά των Διοδίων συμμετέχουν με 3 εκπροσώπους στην 3η Πανελλαδική συνέλευση στη Λαμία.

Η ομάδα μας θα εκπροσωπηθεί από τον Γιώργο Κυτίδη. Η συνάντηση είναι ανοιχτή για όλους τους πολίτες. Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος, μπορούν να απευθυνθούν στον κ. Κυτίδη (6972449119)

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 Ιανουαρίου 2011, τις 11:00 π.μ. στη Λαμία, Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Λαμιέων, Λεωνίδου 11, 2ος όροφος

Την ίδια μέρα στις 18:00 ανοίγουμε τα διόδια Πελασγίας

Το Σάββατο 15 Ιανουαρίου θα γίνει η 3η συνέλευση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Επιτροπών Αγώνα Κατά των Διοδίων. Η κυβέρνηση και οι εταιρείες συνεχίζουν να προκαλούν: αυξήσεις διοδίων, σύλληψη Δήμαρχου Στυλίδας, απειλές για νομοθετικές μεταρρυθμίσεις…Μετά την τεράστια επιτυχία της πανελλαδικής κινητοποίησης της 9ης Γενάρη είναι πλέον φανερό ότι είμαστε χιλιάδες και μπορούμε να νικήσουμε!

Συντονίζουμε το βηματισμό μας, σχεδιάζουμε τις επόμενες κινήσεις μας στην ανοιχτή πανελλαδική συνέλευση του κινήματος κατά των διοδίων.

Οι επιτροπές που έχουν μέχρι στιγμής δηλώσει συμμετοχή:

  • Κίνηση πολιτών Ξάνθης ενάντια στα Διόδια της Εγνατίας
  • Επιτροπές Ακρίβεια - Stop Καβάλας
  • Επιτροπές Ακρίβεια - Stop Θεσσαλονίκης
  • Μέλη της επιτροπής κατά των διοδίων Κοζάνης
  • Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας
  • Επιτροπή Αγώνα κατά των Διοδίων του Αιγινίου
  • Επιτροπή Νότιας Πιερίας κατά των Διοδίων
  • Πρωτοβουλία Πολιτών Γιαννίνων για ελεύθερους χώρους, δρόμους και δημόσια αγαθά
  • Επιτροπή Καρδίτσας κατά των Διοδίων
  • Επιτροπή Τρικάλων κατά των Διοδίων
  • Πολίτες Λάρισας ενάντια στα Διόδια
  • Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων και Φορέων Λαμίας κατά των Διοδίων
  • Συντονιστική Επιτροπή Φορέων & Κατοίκων Β. Α. Αττικής ενάντια στα Διόδια
  • Επιτροπές Ακρίβεια - Stop Αθήνας
  • Κάτοικοι Κορινθίας ενάντια στα Διόδια
  • Επιτροπές Ακρίβεια - Stop Πάτρας
  • Επιτροπές για μια γέφυρα που ενώνει (Ρίο)
  • ΕΚΠΟΙΖΩ
  • Προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή Πελοποννήσου ενάντια στα Διόδια

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής:

Αττική: 6974072825, 6972738059, Αφίδνες: 6944298970, Γιάννενα: 6972255216, Θεσσαλία: 6976864058, Θεσσαλονίκη: 6974479243, Πάτρα: 6973426334, Πελοπόννησος: 6936730668, Πιερία: 6973380700, Φθιώτιδα: 6944749515, 6979115156, Ξάνθη: 6944729569, 6973824308, Καβάλα: 6937226098


Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 / Φαξ 23510 34 174

Κόντρες και ένσταση στην πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ του Δήμου Πυδνας -Κολινδρού


Με ένσταση του Προέδρου της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ.Δανιηλίδη Κώστα ξεκίνησε η πρώτη συνεδρίαση λέγοντας ότι έχουμε στα χέρια μας τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, αλλά λείπουν οι εισηγήσεις. Στο συγκεκριμένο θέμα συμφώνησε και ο Πρόεδρος της μείζονος αντιπολίτευσης κ.Λαγδάρης Βαγγέλης λέγοντας ότι είναι πολύ σοβαρό θέμα να μην έχουμε τις εισηγήσεις των θεμάτων με αποτέλεσμα να μην ενημερωνόμαστε σωστά Πρόεδρος του Δ.Σ κ.Πολυχρονίδης Γεώργος απάντησε ότι είμαστε στην διάθεσή σας να σας ενημερώνουμε σε οποιαδήποτε απορία έχετε.



Ένα θέμα που απασχόλησε το Δ.Σ ήταν η εμποροπανήγυρη του Αιγινίου.Εισηγητής ήταν ο Δήμαρχος, τονίζοντας ότι πρέπει να αναβαθμίσουμε το πανηγύρι να διατηρήσουμε το παραδοσιακό του χαρακτήρα να γίνουν κτιριακές εγκαταστάσεις, θεματικές εκθέσεις και τα έσοδα του να παραμείνουν στο πανηγύρι. Πρότεινε αν συμφωνήσουμε όλοι να βρεθεί επενδυτής να συνεργαστούμε μαζί του και τα κέρδη να τα μοιραστούμε μισά μισά. Σε περίπτωση που δεν βρεθεί να προχωρήσουμε μόνοι μας κάνοντας δεχτή την πρόταση του πρώην Δημάρχου Αιγινίου κ. Τερζή Αναστάσιο να δημιουργηθούν ομάδες εργασίας με στόχο να φθάσουμε το πανηγύρι ψηλά χρόνος είναι πολύτιμος και πρέπει να βιαστούμε. Τέλος ο Δήμαρχος έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας τα χρόνια του διανύουμε είναι πολύ δύσκολα πρέπει να κάνουμε λιτότητα και πολλές περικοπές.
Στην διάρκεια της συνεδρίασης ακούστηκαν δύο ατάκες του Δημάρχου προς τον Πρόεδρο της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Λαγδάρη Βαγγέλη σε διαφωνία που είχαν στο έβδομο θέμα για τον ορισμό ενός Δημοτικού Συμβούλου ως τακτικό μέλος και ενός Δημοτικού Συμβούλου ως αναπληρωματικό μέλος για τη συγκρότηση επιτροπής παραλαβής έργων αξίας πάνω από 5.869,41 ευρώ για το οικονομικό έτος 2011, λέγοντας ότι θα σας < αφήσουμε εκεί που θέλουμε να σας αφήσουμε> και η άλλη ότι την επόμενη φορά θα σας δώσουμε να βγάζετε τα θέματα του Δ.Σ η παράταξή σας.Καί άλλη μία ατάκα σε θέμα που αφορούσε πολιτιστικές εκδηλώσεις τον λόγο είχε πάρει ο κ. Δημόπουλος Δημήτριος που ανήκει στην παράταξη του Δημάρχου, απαντώντας στην πρότασή του είπε και εσύ όπως κα οι άλλοι παραλογίζεσε.Τον λόγο ζήτησε ο κ.Λαγδάρης Βαγέλης απαντώντας στον Δήμαρχο. Πρέπει να είμαστε πιό σοβαροί όταν απευθυνόμαστε σε Δημοτικούς Συμβούλους. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η παράταξη του κ. Λαγδάρη Βαγγέλη κάνει εποικοδομητικό έργο και κατά την διάρκεια της συνεδρίασης όλοι οι σύμβουλοί του έκαναν ερωτήσεις και προτάσεις.

«Ερυθρόλευκη» η κορυφή (ΠΑΟ-ΟΣΦΠ 61-65)

Προβάδισμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης της κανονικής περιόδου πήρε ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε 65-61 του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, στο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής της Α1.

Οι «ερυθρόλευκοι» έσπασαν την παράδοση που τους ήθελε να φεύγουν με ήττα από το «άντρο» του Παναθηναϊκού και πήραν την πρώτη τους νίκη μετά από τις 17/2/2007, πετυχαίνοντας το 12 στα 12 στο φετινό… Μαραθώνιο.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με σερί 4-0, με πρωταγωνιστή τον Μάικ Μπατίστ και ο Ολυμπιακός απάντησε με τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη. Μετά το μισό του πρώτου δεκαλέπτου οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ με τον Παναθηναϊκό να προηγείται 10-9. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες ισόπαλες 18-18.

Στο ίδιο μοτίβο κύλησε και το δεύτερο δεκάλεπτο με τις δύο ομάδες να ξεφεύγουν στο σκορ εναλλάξ μέχρι και τρεις πόντους. Αέρα πέντε πόντων πήρε ο Παναθηναϊκός δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση της περιόδου, με δίποντο του Νίκολας το σκορ διαμορφώθηκε στο 34-29. Με τον Έρτσεγκ να παίρνει πάνω του τον Ολυμπιακό, οι Πειραιώτες ισοφάρισαν σε 34-34 και με καλάθι του Χαλπερίν το σκορ ημιχρόνου διαμορφώθηκε στο 36-34 υπέρ του Ολυμπιακού.

Στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός με τρίποντο του Τεόντοσιτς προηγήθηκε για πρώτη φορά με πέντε πόντους διαφορά (41-36). Εκεί, ο Νίκολας με πέντε συνεχόμενους πόντους έφερε το ματς και πάλι στα ίσια 41-41. Από εκεί και πέρα το ματς ήταν κλειστό, με τον Νίκολας να οδηγεί τον Παναθηναϊκό, αλλά τον Ολυμπιακό να συνεχίζει να προηγείται 51-49, χάρη στο τρίποντο του Χαλπερίν.

To ματς ήταν πραγματικό ντέρμπι και στο τελευταίο δεκάλεπτο και πέντε λεπτά πριν την ολοκλήρωση ο Παναθηναϊκός είχε... βραχεία κεφαλή με τον φωτεινό πίνακα του ΟΑΚΑ να δείχνει 54-53. Σε αυτό το σημείο στο γήπεδο έπεσε φωτοβολίδα και οι ομάδες μετά από προτροπή των διαιτητών κατευθύνθηκαν στα αποδυτήρια.

Στο τελευταίο λεπτό ο Ολυμπιακός στάθηκε πιο μεστός και κατάφερε να ξεφύγει με έξι πόντους (64-58). Το μόνο που κατάφερε ο Παναθηναϊκός ήταν να μειώσει στο τελικό 65-61 με τρίποντο του Φώτση.

Τα δεκάλεπτα: 18-18, 34-36, 49-51, 61-65.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 2, Περπέρογλου 6, Μπατίστ 6, Φώτσης 9 (7 ριμπάουντ), Σάτο 13, Νίκολας 15 (1), Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 2, Βουγιούκας 5, Καλάθης 3 (1), Καϊμακόγλου, Ζούμπος.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 9, Νεστέροβιτς 17, Λούκας, Σπανούλης 4 (1), Βασιλόπουλος, Μπουρούσης 8 (6 ριμπάουντ), Κέσελ, Μαυροκεφαλίδης 2, Χαλπερίν 5 (1), Παπανικολάου, Έρτσεγκ 10, Τεόντοσιτς 10 (2)


Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Ντούσαν Ίβκοβιτς: «Για μας είναι η μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη. Τέτοια παιχνίδια δεν προσφέρουν θέαμα. Ήταν ένα πολύ σκληρό ματς, όπου εμείς είχαμε συγκέντρωση. Σε κάποιο σημείο χάσαμε τη συγκέντρωσή μας, σουτάραμε τέσσερα συνεχή τρίποντα κι ευτυχώς με τύχη γυρίσαμε το ματς στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου. Η ομάδα κατάλαβε και πίστευε πως μπορούσε να κερδίσει. Χωρίς κανέναν λόγο σουτάραμε 4/23 τρίποντα. Είχαμε καλό έλεγχο παιχνιδιού όμως, κάναμε μόνο έντεκα λάθη. Είχαμε δει ότι στα προηγούμενα παιχνίδια δεν έφταιγε τόσο η άμυνα, όσο τα εύκολα καλάθια που δίναμε στον αντίπαλο από τα λάθη μας. Πιστεύω πως με τη βοήθεια του κόσμου μας θα τα πάμε καλά στο Top 16 της Ευρωλίγκας και θα παίξουμε καλό μπάσκετ. Η ομάδα έδειξε ψυχραιμία στα τελευταία λεπτά, όπου κορυφαίοι ήταν ο Νεστέροβιτς και ο Βασιλόπουλος. Ο Κέσελ είχε έναν τραυματισμό και αποφάσισα να μην παίξει, ενώ ο Χαλπερίν πιστεύω πως φέτος θα μας βοηθήσει. Ξεκίνησε παίζοντας μόνο στην Ευρώπη, αλλά τώρα παίζει και στο πρωτάθλημα. Μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερος».

Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Πρώτα να συγχαρώ τον Ολυμπιακό, γιατί άξιζε να κερδίσει. Έπαιξε πολύ έξυπνα σε άμυνα κι επίθεση στα τελευταία τρία λεπτά, γι' αυτό και πήρε τη νίκη. Ήταν ένα παιχνίδι για το οποίο πολλές φορές το συζητούν πριν αρχίσει η σεζόν. Εμείς ήμασταν νευρικοί κι αυτό είναι ένας από τους λόγους της ήττας. Είχαμε 74 κατοχές έναντι 73, αλλά είχαμε μεγάλη αστοχία. Ήμασταν άστοχοι λόγω της καλής άμυνας στο "1 εναντίον 1" του αντιπάλου στο λόου ποστ. Επίσης γιατί ήμασταν νευρικοί, δεν διαβάζαμε την άμυνα για να σουτάρουμε από καλύτερη θέση. Πιστεύω πως ομαδικά παίξαμε καλή άμυνα, αλλά δεχθήκαμε και... φθηνά καλάθια. Στα τελευταία δύο λεπτά δεχθήκαμε δύο εύκολα λέι απ. Μία ομάδα με την εμπειρία μας πρέπει να αντιδράσει διαφορετικά. Συγχαρητήρια και πάλι στον Ολυμπιακό. Είμαι περήφανος για την ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ. Απόψε έδωσαν παράδειγμα σε όλους στην Ελλάδα. Πριν από το τζάμπολ ο διαιτητής Σχινάς μας είπε ότι σε περίπτωση που συμβεί κάτι θα πρέπει να αποχωρήσουμε κι αυτό κάναμε. Αυτό είναι καλό. Παράδειγμα για όλους. Θα παρακολουθήσω τι συμβαίνει και στα υπόλοιπα παιχνίδια. Παρότι χάσαμε ο κόσμος σεβάστηκε τους παίκτες του Ολυμπιακού κι εμείς δεχθήκαμε τις αποφάσεις των διαιτητών. Καμία σχέση με πέρυσι. Κανείς δεν ξεχνά τι έγινε πέρυσι. Αν αυτό είναι το σωστό παράδειγμα, ας το ακολουθήσουν. Συγχαρητήρια για την ατμόσφαιρα».

Θοδωρής Παπαλουκάς: «Ήταν ένα παιχνίδι, στο οποίο δεν είχαμε να χάσουμε τίποτα. Παίξαμε πολύ έξυπνα, ξέραμε που θα στοχεύαμε, κάναμε πολύ λίγα λάθη, είχαμε παραπάνω ασίστ κάτι που θέλαμε από την αρχή του αγώνα και δείξαμε χαρακτήρα. Σε ένα γήπεδο όπου πολλές φορές είχαμε προβλήματα καταφέραμε να σταθούμε όρθιοι και κερδίσαμε δίκαια. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους. Παίξαμε πιο μυαλωμένα, κοντρολάραμε το παιχνίδι του Παναθηναϊκού, δεν του επιτρέψαμε να πετύχει εύκολα καλάθια, αφού περιορίσαμε τα λάθη μας. Αυτή η νίκη είναι πολύ σημαντική για τη συνέχεια, κυρίως για ψυχολογικούς λόγους. Έχουμε μία πολύ δύσκολη συνέχεια. Θα φέρει τον κόσμο πιο κοντά μας. Μετά την τιμωρία θέλουμε να μας στηρίξει στη δύσκολη προσπάθεια που κάνουμε».


Αποτελέσματα 12ης Αγωνιστικής της Α1 του Μπάσκετ

Η 12η αγωνιστική:

Άρης-Πανιώνιος 84-89
Ηρακλής-Ίκαρος Καλλιθέας 78-64
Καβάλα-Πανελλήνιος 81-70
Κολοσσός Ρόδου-ΠΑΟΚ 71-66
Περιστέρι-Ηλυσιακός 68-61
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 61-65
ΑΕΚ-Μαρούσι 19/1



Βαθμολογία (σε 12 αγώνες)
1. Ολυμπιακός 24
2. Παναθηναϊκός 23
3. Καβάλα 19
. Κολοσσός Ρόδου 19
. Άρης 19
6. ΠΑΟΚ 18
. Περιστέρι 18
8. Ίκαρος Καλλιθέας 17
. Μαρούσι 17 -11αγ.
. Πανιώνιος 17
11. Πανελλήνιος 15
. ΑΕΚ 15 -11αγ.
. Ηρακλής 15
14. Ηλυσιακός 13