Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Λαός χωρίς ήρωες, θρύλους και παραδόσεις είναι καταδικασμένος.


Γράφει ο Κλεισθένης.

Σε όλους τους λαούς από τον σχηματισμό οργανωμένης κοινωνίας υπάρχει η ανάγκη των ανθρώπων για τη δημιουργία προτύπων που να ενσαρκώνουν την νίκη του καλού και δίκαιου απέναντι στο κακό και το άδικο.
Η αρχαία Ελληνική μυθολογία είναι γεμάτη από ιστορίες-μύθους ανθρώπων που με το θάρρος και την δύναμή τους λύτρωσαν συμπατριώτες τους από πολλά δεινά. Με τα ονόματα Ηρακλής, Θησέας, Μέγας Αλέξανδρος και τα κατoρθώματά τους μεγάλωσαν τα Ελληνόπουλα. Με την

Olympiacos vs Montepaschi Siena & FC Barcelona vs Panathinaikos live tv

Πατήστε για live basket στο BASKETBALL της μπάρας LIVE TV-->

Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας (Olympiacos Piraeus vs Red Star Belgrade) live tv

Πατήστε για live ποδόσφαιρο στο FOOTBALL (SOCCER) της μπάρας LIVE TV-->

Aπό την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Γεωργάκη Ολυμπίου




Στεφάνια κατέθεσαν: το 11ο Δημοτικό σχολείο Κατερίνης για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, το 5ο Γυμνάσιο Κατερίνης για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λειβαδιωτών Κατερίνης "Γεωργάκης Ολύμπιος", η Ένωση Ποντίων Πιερίας, η Λέσχη Lions Κατερίνης και το Αθλητικό Πολιτιστικό Σωματείο Sportland Νικηφόρος.

Του ξέρτι ότ' (νούμιρο55):

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Επισκόπου Νικολάου Λούση στον Κολινδρό έγιναν τον Ιούνιο του 1973, από τον τότε αντιπρόεδρο της επταετής κυβέρνησης Παπαδόπουλου(επί Χούντας),κύριο Στ.Παττακό?
Ο οποίος αφού έκανε τα αποκαλυπτήρια της προτομής,κατέθεσε και στεφάνι.
Παρόντες ήταν ακόμη οι Μητροπολίτης Κίτρους Βαρνάβας και ο τότε δήμαρχος Κολινδρού Στ. Κοντονώτας...

Του ξέρτι ότ' (νούμιρο54):

O Σύλλογος Κολινδρινών του Μπάφαλο ή Μπούφαλο των ΗΠΑ "Η ΠΡΟΝΟΙΑ" ιδρύθηκε το 1908!!! και η προσφορά του στη γεννέτειρα είναι ανεκτίμητη?

ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ

«Δεν προλαβαίνουμε, δεν υπάρχουν λεφτά»
Οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Πύδνας – Κολινδρού έχουν δύο σημαντικές ιδιαιτερότητες:

Πρώτον δίνεται η πρόσκληση με τις εισηγήσεις την Παρασκευή (συνήθως το απόγευμα) για συνεδρίαση της Δευτέρας. Έτσι επιτυγχάνεται η μεγαλύτερη δυνατή μείωση χρόνου προετοιμασίας για Συμβούλους, Παρατάξεις, Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες.
Δεύτερον το προεδρείο καθορίζει (και καλά κάνει) χρόνο 2-3 λεπτά τοποθετήσεων σε Συμβούλους. Ο Δήμαρχος όμως απαντάει στον καθένα (και όχι συνολικά) σε χρόνο από 5 λεπτά έως μισή ώρα. Έτσι στην συνεδρίαση της 21-3-11 τις πρώτες δύο ώρες οι Δημοτικοί σύμβουλοι μίλησαν 10-15 λεπτά και ο Δήμαρχος πάνω από μιάμιση ώρα, επαναλαμβάνοντας βέβαια ακατάπαυστα τα ίδια.
Για το Τεχνικό Πρόγραμμα λοιπόν του 2011 επιλέχθηκε η ευκολία των μικρών τεχνικών έργων – που θα γίνουν βέβαια όλα με απ’ ευθείας ανάθεση – και των συνεχιζόμενων, με εξαίρεση την εμποροπανήγυρη που αυτοχρηματοδοτείται και την αίθουσα εστίασης του Κολυμβητηρίου Κολινδρού. Αιτία και επαναλαμβανόμενη δικαιολογία ήταν το «δεν υπάρχουν λεφτά». Υπήρχε βέβαια η δυνατότητα ένταξης αναπτυξιακών έργων με μικρές έστω χρηματοδοτήσεις όπως οι πολεοδομήσεις (30.000), αποχετεύσεις (60.000), χώροι απόθεσης αδρανών (15.000), ιστορικά μνημεία (40.000), πνευματικά κέντρα (50.000), ανοικτά θέατρα (30.000), σήμανση επισκεψιμότητας (10.000), οριοθέτηση δημοτικής – δημόσιας γης (15.000), Κλειστό Γυμναστήριο Κίτρους – Σφενδάμης – Μακρυγιάλου (30.000), κάδοι ανακύκλωσης (15.000) με συνολικά κονδύλια 300.000 με μείωση ή κατάργηση προτεινομένων όπως ΚΑΠΗ (από 30.000 σε 10.000), Σάρωθρο (από 40.000 σε 0), Δημοτικά κτήρια (από 185.000 σε 135.000), οδοποιία (από 100.000 σε 70.000) ημιφορτηγά (από 40.000 σε 0), εμποροπανήγυρης (από 400.000 σε 300.000) συνολικής εξοικονόμησης επίσης 300.000.
Ψηφίστηκε όμως τελικά ένα τεχνικό πρόγραμμα μηδενικής αναπτυξιακής προοπτικής και απόλυτης έλλειψης στρατηγικού σχεδιασμού και στόχων. Η πραγματική αιτία δυστυχώς είναι η αδυναμία της Διοίκησης να κατανοήσει τις κοινωνικές ανάγκες και να καθορίσει προτεραιότητες, γιατί απλά δεν ασχολείται σχετικά. Εμφανίζει τα γνωστά χαρακτηριστικά της ανεπάρκειας: Πάντα δεν προλαβαίνουμε, πάντα δεν έχουμε, πάντα αναβάλλουμε τα σημαντικά επειδή απλά δεν μελετούμε και δεν προετοιμαζόμαστε έγκαιρα και σωστά.
Εσπευσμένα επίσης ψηφίστηκαν τα Δημοτικά τέλη χωρίς κανέναν απολύτως υπολογισμό εσόδων – εξόδων επικαιροποιώντας απλά τις αποφάσεις των πρώην Δήμων. Δεν πρόλαβαν και εδώ ούτε να σκεφτούν, ούτε να κάνουν προσθέσεις, ούτε να εισηγηθούν. Χαρακτηριστικά στοιχεία προχειρότητας πάντως ήταν η μετονομασία του τέλους αυθαίρετης χρήσης αγρών σε…. δικαίωμα χρήσης (τυχαίο;) και η επί μισή ώρα αδυναμία να συνεννοηθούν και να προτείνουν τι θα γίνει με το τέλος ενταφιασμού που είχε καθιερωθεί στο δήμο Μεθώνης.
Να σημειώσουμε επίσης τον ακατανόητο τρόπο που πραγματοποιούνται οι ψηφοφορίες στο Δ.Σ.. Κατ’ αρχήν ενώ γίνονται προτάσεις βελτίωσης των προτεινόμενων, κάποιες φορές και από συμβούλους της συμπολίτευσης, ο πρόεδρος μάλλον θεωρεί ότι αυτά λέγονται για να περνάει η ώρα και δεν τις θέτει προς ψήφιση, ενώ παραδόξως δεν το ζητάει τελικά και κανένας από αυτούς που τα προτείνουν.
Η ψηφοφορία γίνεται δια της αφαιρετικής μεθόδου: Ερωτάται η αντιπολίτευση αν θα υπερψηφίσει την πρόταση της πλειοψηφίας. Όταν η απάντηση είναι αρνητική ο πρόεδρος βγάζει το συμπέρασμα ότι η πρόταση υπερψηφίζεται κατά πλειοψηφία. Όταν η αντιπολίτευση απαντά θετικά τότε ο Πρόεδρος αποφαίνεται ότι έχουμε ομοφωνία.
Η ψήφος των συμβούλων της πλειοψηφίας θεωρείται δεδομένη και ποτέ δεν ζητείται να εκφραστεί ώστε να καταμετρηθούν πιθανές αρνητικές ή και λευκές ψήφοι που όμως είναι πιθανό να αλλάξουν το αποτέλεσμα.
Απ’ ότι φαίνεται λοιπόν σε λίγες μέρες θα έρθει για ψήφιση ο προϋπολογισμός. Πάλι με διαδικασία επείγοντος, πάλι αναβάλλοντας την αναπτυξιακή διάσταση, πάλι με λάθη και παραλείψεις, αφού ο χρόνος πάλι δεν τους θα τους φτάσει. Εμείς θα πούμε ότι όταν δεν αρκούν τρεις μήνες για να μελετήσουν δε θα φτάσουν ούτε τα τρία χρόνια. Ελπίζουμε να διαψευστούμε….

Αιγίνιο 23 – 03 – 2011

Για την Παράταξη
Η Σ.Ε.
Χρήστος Μπίτσης
Αντώνης Νταγλιούδης
Χρήστος Πρασκίδης

Γραμμή SOS για γυναίκες

Εγκαινιάστηκαν χθες η γραμμή SOS 15900 και η ηλεκτρονική διεύθυνση sos15900@isotita.gr γυναίκες-θύματα βίας από την υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θ. Τζάκρη και τη γενική γραμματέα Ισότητας κ. Μαρία Στρατηγάκη.

Η κ. Τζάκρη σημείωσε ότι η γραμμή αποτελεί το πρώτο μιας σειράς έργων για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών. Ακολουθούν τον Σεπτέμβριο τα 14 Συμβουλευτικά Κέντρα στις αντίστοιχες Περιφέρειες και αργότερα οι 14 αντίστοιχοι ξενώνες.

Τόσο τα Κέντρα όσο και οι ξενώνες θα στελεχωθούν με εξειδικευμένο προσωπικό κοινωνικών επιστημών, που βρίσκεται διαθέσιμο στη δημόσια διοίκηση και θα μετακινηθεί στις υπηρεσίες μέσω μετατάξεων.



Σεξουαλική κακοποίηση και οι επιπτώσεις της


Η σεξουαλική κακοποίηση είναι ένα φαινόμενο πολύ περισσότερο εξαπλωμένο από ότι θα θέλαμε να πιστεύουμε. Διαπράττεται από πρόσωπα –άντρες και γυναίκες- που συνήθως είναι υπεράνω υποψίας, σε όλα τα κοινωνικά στρώματα. Έρευνες στην Αμερική έχουν δείξει ότι μια στις τρεις γυναίκες και ένας στους δέκα άντρες έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά στην παιδική ή εφηβική ηλικία. Σεξουαλική κακοποίηση, εδώ, δεν σημαίνει μόνο διείσδυση, αλλά οποιοδήποτε άλλο “ερωτικό παιχνίδι” που απευθύνεται στο παιδί, ένα πρόσωπο σωματικά και ψυχολογικά ασθενέστερο.

Ο μύθος που η κοινωνία παρουσιάζει μας θέλει να πιστεύουμε ότι οι δράστες είναι συνήθως άτομα ξένα προς το οικογενειακό περιβάλλον. Μας θέλει, επίσης, να πιστεύουμε ότι εάν η κακοποίηση διαπραχθεί από οικογενειακό πρόσωπο που το παιδί εμπιστεύεται, οι βλάβες που θα προκληθούν στην ψυχολογική εξέλιξη του είναι μικρότερες από εκείνες που θα προκληθούν από ένα ξένο. Μεγάλες πλάνες και οι δύο. Η πλειοψηφία των συμβάντων πραγματοποιείται από άτομα του “σπιτιού”, γονείς εξ αίματος, συγγενείς και φίλους της οικογένειας. Αυτές προκαλούν και τα μεγαλύτερα τραύματα. Γιατί;

Το παιδί για να αναπτυχθεί ψυχολογικά έχει ανάγκη στοργής, φροντίδας, συναισθηματικής και ηθικής υποστήριξης. Όταν αυτά τα βρίσκει στην ασφάλεια του σπιτιού του, τότε ενεργοποιούνται οι τεράστιες δυνατότητες αυτοθεραπείας που διαθέτει ώστε να περνά και τα πιο σοβαρά ψυχικά τραύματα της παιδικής ηλικίας. Εάν, όμως, τα τραύματα προκαλούνται από το ίδιο το περιβάλλον που είναι κρίσιμο για την ψυχολογική του ανάπτυξη, τότε πού θα μπορέσει να στραφεί το παιδί; Ο “κόσμος” της ασφάλειας και στοργής έχει καταστραφεί και βρίσκεται απομονωμένο με την κακοποίηση του.

Όταν ο δράστης είναι μέλος της οικογένειας, ολόκληρη η οικογένεια έχει επηρεαστεί. Ακόμα και εκείνοι που δε το γνωρίζουν. Τότε η σχέση του παιδιού με το δράστη, καθώς και με την υπόλοιπη οικογένεια, γίνεται πηγή άγχους, αβεβαιότητας και σύγχυσης.

Η βία, η λογομαχία και η σεξουαλική κακοποίηση στο σπίτι δεν είναι σπάνια φαινόμενα. Συνήθως έχουν αποδέκτες τη σύζυγο και τα παιδιά, και ακολουθούνται από μια σειρά ψυχολογικών εκβιασμών, όπως “εάν φύγεις ή εάν το πεις πουθενά θα πάθεις…..αυτό ή το άλλο”. Εάν προσθέσουμε και την “κοινωνική ντροπή” που είναι συνυφασμένη με αυτού του είδους την κακοποίηση θα βρούμε μια οικογένεια αδύναμη να βγει από τον κλοιό της.

Οι μετέπειτα ψυχολογικές επιπτώσεις αυτής της συμπεριφοράς, ιδιαίτερα στα παιδιά, έχει τη μεγαλύτερη σημασία. Ένας ενήλικας ναι μεν υποφέρει, και η κατάσταση αυτή μπορεί να του προκαλέσει τρομερό άγχος και αβεβαιότητα, έχει όμως εξελιχθεί ψυχολογικά σε ένα βαθμό και έχει τη δυνατότητα με τη βοήθεια φίλων ή ειδικών να αντιμετωπίσει ορισμένες δυσμενείς καταστάσεις και να τις ξεπεράσει.

Το παιδί, όμως, είναι ένα πλάσμα που διανύει τα στάδια της ψυχολογικής και συναισθηματικής του ανάπτυξης. Είναι συναισθηματικά ευμετάβλητο και ευάλωτο στα ψυχολογικά τραύματα και δεν έχει τη δυνατότητα να αντιδράσει αποτελεσματικά. Δεν μπορεί ούτε εναλλακτικές λύσεις να ακολουθήσει. Ζει τα γεγονότα παθητικά και οι χρόνιες καταστάσεις δρουν συσωρευτικά. Σαν επακόλουθο, η συμπεριφορά του δείχνει διαταραχές (άγχους και κατάθλιψης), δεν μπορεί να συγκεντρωθεί και έχει χαμηλή απόδοση στο σχολείο.

Στην εφηβεία και αργότερα σαν ενήλικας παρουσιάζει δυσκολίες να αναπτύξει υγιείς σχέσεις καθώς και ένα μεγάλο φάσμα ψυχολογικών διαταραχών οι οποίες ποικίλουν κατά περίπτωση. Μερικές από αυτές είναι : συχνοί εφιάλτες, γενικευμένο άγχος, φοβίες, κατάθλιψη, επιθυμία θανάτου, ντροπή, ενοχές, αποστροφή στην ανάμνηση των γεγονότων της κακοποίησης ή απώλεια της μνήμης τους, απροσδιόριστος θυμός, καχυποψία, ζήλια, αδυναμία να αναπτύξει υγιείς διαπροσωπικές σχέσεις, δυσκολία να επικοινωνεί, δυσκολία να εκφράζει τα συναισθήματα και τις σκέψεις του, ασύδοτος ερωτισμός έως και πορνεία, σεξουαλικές διαταραχές, ερωτική αδιαφορία, έλλειψη αυτόεκτίμησης, συναισθηματική απομόνωση, κατάχρηση φαγητού, εξάρτηση από ουσίες και ο κατάλογος συνεχίζεται. . . Δεν σημαίνει ότι όποιος περνά αυτές τις διαταραχές έχει κακοποιηθεί στην παιδική του ηλικία, αλλά το αντίστροφο. Όποιος έχει υποστεί χρόνια (ή και περιστασιακή) σεξουαλική κακοποίηση στην παιδική ηλικία, πιο εύκολα σκιαγραφεί τον εαυτό του με μερικές από τις παραπάνω διαταραχές από τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Τα κορίτσια μέσα σε τέτοιες οικογένειες συχνά παντρεύονται σε μικρή ηλικία, προφανώς για να ξεφύγουν από το πατρικό σπίτι. Ανακαλύπτουν, όμως, πως η σχέση με το σύζυγό τους κυριαρχείται από αυταρχισμό και κακοποίηση παρόμοια με εκείνη του πατρικού σπιτιού.

Η κατάχρηση και εξάρτηση από το αλκοόλ είναι μια πιθανή αιτία να οδηγήσει στη σωματική, σεξουαλική και ψυχολογική κακοποίηση στα πρόσωπα του οικείου περιβάλλοντος από εκείνον που κάνει την κατάχρηση οινοπνεύματος.

Μια από τις βασικότερες ενέργειες του αλκοόλ είναι η χαλάρωση των δισταγμών. Αυτό σημαίνει ότι κάτω από την επήρεια του οινοπνεύματος μερικοί άνθρωποι ακολουθούν συμπεριφορές τις οποίες θα δίσταζαν να ασκήσουν εάν ήταν σε κατάσταση νηφαλιότητας. Οι συμπεριφορές αυτές είτε δεν είναι κοινωνικά αποδεκτές ή το άτομο, για λόγους προσωπικότητας διστάζει ή ντρέπεται να πραγματοποιήσει. Για παράδειγμα, όταν πιούμε ένας εκμυστηρεύεται τον πόνο του, άλλος ανεβαίνει και χορεύει στο τραπέζι, ένας τρίτος συμπεριφέρεται ερωτικά προς κάποιον ή κάποια που του αρέσει, ένας άλλος γίνεται βίαιος κτλ.

Δυστυχώς το κοινωνικό ταμπού δεν αφήνει τα πρόσωπα αυτά να ζητήσουν βοήθεια και να ξεπεράσουν τα προβλήματα τους. Αφιερώνω λοιπόν, αυτό το κείμενο σε ‘σένα –άγνωστε φίλε- που οι γραμμές αυτές άγγιξαν ευαίσθητες χορδές και σε διαπερνούν έντονα συναισθήματα διατάζοντάς τες. Έχεις μεγάλη ανάγκη από θάρρος για να μπορέσεις να σπάσεις το “καβούκι” της σιωπής μέσα στο οποίο ζεις για χρόνια. Η σιωπή, εδώ, δεν είναι χρυσός αλλά μαρτύριο. Πρέπει να αποβάλεις τις ενοχές σου για τα γεγονότα. Ποτέ ένα παιδί δεν μπορεί να θεωρείται ως υπαίτιο, έστω κι αν είχαν βάλει στο μυαλό σου τέτοιους υπαινιγμούς για να δικαιολογούν οι “μεγάλοι” τις πράξεις τους. Έχεις το δικαίωμα να ξεπεράσεις τα προβλήματα σου και να αναπτυχθείς. Εμπιστευόμενος ένα πρόσωπο που θα σε βοηθήσει σ’ αυτή τη πορεία, έχεις ήδη κάνει το πρώτο βήμα. Έχεις το δικαίωμα να ζήσεις μια ομαλή και φυσιολογική ζωή. Μην αφήνεις άλλο την κακοποίηση να σε δυναστεύει.


Πηγές:
facebook & http://www.therapynet.gr/site2/index.php?option=com_content&view=article&id=63%3Aseksoualikh-kakopoihsh&catid=37%3Agenika-arthra&Itemid=60&lang=el

ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΠΝΟΣ

by Χρίστος Γ. Παπαδόπουλος on Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011 στις 1:51 π.μ.

Σε γνωρίζω απ την όψη

που κοιτάει στη γη ξινή

σαν να έχει αυγοκόψει

ντολμαδάκια γιαλαντζί.


Απ’ τα κόκκαλα βγαλμένη

σαν μεδούλι η ζωή,

δανεική και δανεισμένη

όμως όχι ιδανική.



Δυστυχής παρηγορία

στη γενιά της συμφοράς

μνημονεύεις μεγαλεία

και μνημόνια μετράς.



Άλλοι, ωιμέ στη συμφορά μας,

Άλλα έταξαν αλλά

Άλλα βρήκαμε μπροστά μας

Κι άλλα πίσω μας πολλά.



Και ακαρτέρει και ακαρτέρει

Πικραμένοι, ντροπαλοί,

το σηκώνουμε το χέρι

Με παλάμη ανοιχτή.



Γαλανόλευκα τα χρόνια

των Ελλήνων τα ιερά

κυματίζουν στα μπαλκόνια.

Bye bye λευτεριά.





Κάιρο 24/3/2011

ΜΗ ΠΑΡΚΑΡΕΤΕ ΣΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ...

Διαβάστε τι γράφουν οι πινακίδες που αναρτήθηκαν σήμερα στο Κολινδρό...

ΜΗ ΠΑΡΚΑΡΕΤΕ
αύριο από 8:00πμ έως τις 12:30μμ στου Σαμαρά


Δηλαδή να παρκάρετε συνεχώς εκτός από ένα δίωρο αύριο,λόγω της παρέλασης!!!!

Αυτός που τις ανάρτησε στις κολόνες δε τις διάβασε πρώτα να τις στείλει από 'κει που ήρθαν???

Και μετά φωνάζουμε τζάμπα και βερεσέ εμείς και γινόμαστε γραφικοί... ότι δε μπορεί να περάσει ούτε πεζός από τη κεντρικότερη οδό του Κολινδρού...

Με γεια σας...

BIG APPLE!! ΒΡΑΔΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ!!!

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ ΒΡΑΔΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ!! ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΝΤΕΧΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ!!! ΕΣΕΙΣ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΑΣ Κ ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΚΕΡΝΑΜΕ ΑΦΘΟΝΟ ΚΡΑΣΙ!!!! ΤΗΛ. ΚΡΑΤΗΣΩΝ: 23510-28440

Παγκαλαβρυτινός:Αποτίνοντα​ς φόρο τιμής και ευγνωμοσύν​ης στους ήρωες του Εικοσιένα!​!


Την εθνική μας παλιγγενεσία και την αναγέννηση του Ελληνικού Κράτους στο πλαίσιο της 190ης επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 τίμησε με ιδιαίτερη λαμπρότητα κι εφέτος ο Παγκαλαβρυτινός, αποτίνοντας φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ήρωες του Εικοσιένα. Αυτούς που πολέμησαν και θυσιάστηκαν, «για του Xριστού την πίστη την αγία και της πατρίδος την ελευθερία».


Ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος της Πάτρας πραγματοποίησε μια λαμπρή εκδήλωση την περασμένη Δευτέρα στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο του ΑΤΕΙ Πάτρας, ενώ η συμμετοχή του κόσμου υπήρξε πρωτοφανής, καθώς το αμφιθέατρο γέμισε ασφυκτικά από εκατοντάδες κόσμου που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Π.Σ. Άλλωστε, τα Καλάβρυτα ήταν το φωτεινό παράδειγμα στον αγώνα του έθνους κατά της τουρκικής τυραννίας, καθώς η ιστορική Μονή της Αγίας Λαύρας αποτέλεσε την αφετηρία για την εξέγερση των Ελλήνων. Μάλιστα, η φετινή επετειακή εκδήλωση είχε και επίκαιρα χαρακτηριστικά, μετά την προσπάθεια κάποιων να παραχαράξουν την ιστορία του τόπου, αμφισβητώντας όχι μόνο τα ιστορικά γεγονότα, αλλά και τους ήρωες του ’21 που έδωσαν τη ζωή και την ψυχή τους για τη σημερινή ελεύθερη πατρίδα μας.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση, ήταν ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, Γιώργος Λαζουράς, ο οποίος αναφερόμενος στα ιστορικά γεγονότα εστίασε στην έναρξη της Επαναστάσεως από τα Καλάβρυτα και τη Μονή της Αγίας Λαύρας, εκεί όπου κάτω από τον υπεραινώβιο πλάτανο ο Παλαιών Πατρών Γερμανός όρκισε τους αγωνιστές του ’21. Μάλιστα, στην ομιλία του, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στη σκόπιμη παραχάραξη της ιστορίας που επιχειρείται από ορισμένους κύκλους, σε μια προσπάθεια οι Έλληνες να αποκοπούν από το ένδοξο παρελθόν τους. Ο Δήμαρχος υπενθύμισε ότι στις 16 και 17 Μαρτίου τα Καλάβρυτα τιμούν τα προεπαναστατικά γεγονότα στη Χελωνοσπηλιά, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ιστορική περιοχή των Καλαβρύτων, επισημαίνοντας πως η πανελλήνια συνείδηση θεωρεί την Αγία Λαύρα ως «Μητρόπολη της Εθνεγερσίας».
ΟΙ ΧΟΡΕΥΤΕΣ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ


Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που οι φουστανελοφόροι του Π.Σ., έκαναν την εμφάνισή τους στη σκηνή του συνεδριακού. Με περίσσια λεβεντιά παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς, ανασύροντας μνήμες του παρελθόντος.


Στη συνέχεια έγιναν χαιρετισμοί. Συγκεκριμένα, χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο Μητροπολίτης Πατρών, κ. Χρυσόστομος, ο Δήμαρχος Πατρέων, Γ. Δημαράς, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πατρών, Σ. Καπλάνης και ο πρόεδρος του Π.Σ., Αθανάσιος Φραντζής, οι οποίοι μεταξύ των άλλων κατήγγειλαν τις προσπάθειες κάποιων να διαστρεβλώσουν τα ιστορικά γεγονότα. Ακολούθησαν παρουσίαση παραδοσιακών χορών, από τα χορευτικά του Π.Σ. Περισσότεροι από 100 χορευτές ντυμένοι με παραδοσιακές ενδυμασίες, «έσμιξαν» στη σκηνή σε ένα μοναδικό θέαμα.


Η εκδήλωση, την οποία παρουσίασε ο δημοσιογράφος, Παναγιώτης Ρηγόπουλος έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο.

O Μητροπολίτης Πατρών κ. κ. Χρυσόστομος.


http://www.pankalavritinos.com/

Γκαζάκια στο σπίτι του Σκόκο!


Τρία γκαζάκια τοποθέτησαν άγνωστοι, χθες βράδυ λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου μένει ο Νάτσο Σκόκο!

Ο άσος της ΑΕΚ, ο οποίος κατοικεί στον 1ο όροφο στην Κηφισιά, ήταν σπίτι εκείνη την ώρα και κοιμόταν με τη σύζυγό του και τον δύο μηνών γιο τους. Από την έκρηξη ξέσπασε φωτιά και προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Οι ένοκοι βγήκαν έντρομοι από τα σπίτια τους και κατάφεραν να σβήσουν γρήγορα τη φωτιά πριν επεκταθεί.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για το συμβάν, ενώ ο ποδοσφαιριστής, σοκαρισμένος, απορεί ποιός ήθελε να του κάνει κακό...

Ο Σκόκο εξάλλου, πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Ένωση, με την οποία θα διεκδικήσει το κύπελλο Ελλάδας στον τελικό με τον Ατρόμητο, ενώ υπάρχει πάντα και ο στόχος της πρώτης θέσης στα play off.


http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10523&subid=2&pubid=120572878


Δήλωση του Δημάρχου Πύδνας Κολινδρού κ. Ευάγγελου Πολύζου για την Γιορτή της 25ης Μαρτίου

Η Εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου αποτελεί ξεχωριστή ημέρα για τον απανταχού Ελληνισμό. Τιμούμε και πανηγυρίζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και τον ξεσηκωμό των προγόνων αγωνιστών του 1821 για την ανάσταση του Γένους. Συνεορτασμός πίστης και Αγάπης για την Παρτίδα. Ιδανικά που δυναμώνουν και πεισμώνουν την ιδιαιτερότητα των Ελλήνων.

Οι ημέρες που διάγουμε είναι δύσκολες. Η πατρίδα μας στο οδοιπορικό για την ανάπτυξη καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες σ ‘ένα ανηφορικό ακανθώδες μονοπάτι. Η οικονομική δυσπραγία και η κοινωνική αναστάτωση αποσυνθέτουν την κοινωνία και πολλαπλασιάζουν την ανασφάλεια των πολιτών.

Έχουμε όμως αποδείξει ότι παρά τις δυσκολίες μπορούμε και υπάρχουμε. Η μνήμη της 25ης Μαρτίου φανερώνει το αστείρευτο βάθος και πάθος των Ελλήνων για δικαίωση. Η ανάσα των αγωνιστών συνεχίζει να πλαισιώνει τον εθνικό μας πατριωτισμό

Θέλω να ευχηθώ στους συνδημότες μου αλλά και σ’ όλους τους Πιερείς χρόνια πολλά, υγεία, δύναμη και ευτυχία. Η ιστορική μας διαδρομή ας συνεχίσει να αποτελεί σφραγίδα ανεξίτηλη στις καρδιές μας και πηγή ελπίδας για τις οποιεσδήποτε δυσκολίες προκύπτουν.


Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού
Ευάγγελος Πολύζος

Mark F. Angelo feat. Onirama - Turn Back Time

Νέο videoclip από το γνωστό μουσικό συγκρότημα...


Μήνυμα του κυρίου Μυλωνέρου για την 25η Μαρτίου

«Συμπληρώνοντας 190 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, το μεγαλύτερο ιστορικό γεγονός της νεώτερης Ελληνικής Ιστορίας.
Μαζί με την Εθνική Επέτειο, γιορτάζουμε και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου που ταυτίστηκε με την Επανάσταση.


Διπλή μοναδική γιορτή. Το νόημα αυτής της ταύτισης, είναι η θεϊκή ευλογία του αγώνα των Ελλήνων για την ελευθερία, η πίστη για το ποθούμενο. Η επανάσταση του 1821 έγινε για τα υψηλότερα και ιερότερα ιδανικά του ανθρώπου, δηλαδή για την κατάκτηση της ελευθερίας, την πρόοδο του έθνους και την δημιουργία του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους. Το μήνυμα της 25ης Μαρτίου είναι επίκαιρο και διαχρονικό. Στις δύσκολες συγκυρίες για την πατρίδα μας, είναι απαραίτητο να παραμερίσουμε τα μικρά που μας χωρίζουν, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να ανταπεξέλθουμε και να βγούμε νικητές. Ας μην ξεχνούμε πως ότι πέτυχαν οι πρόγονοί μας ήταν προϊόν ομοψυχίας και πίστης στον τελικό σκοπό. Δόξα και τιμή σε όλους τους γνωστούς και άγνωστους ήρωες του '21.
Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821».

Μυλωνέρος Ν. Δημήτριος
Αντιδήμαρχος Δίου-Ολύμπου


ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Α2 B΄ ΓΥΡΟΣ - 5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Αμύντας - Πιερικός Αρχέλαος
Το Σάββατο στον Υμηττό στις 5,30 μ.μ.

Κώστας Σορώτος:

«Θα πρέπει να προσπαθήσουμε πάρα πολύ,
αν θέλουμε να έχουμε πιθανότητες επιτυχίας»


Ένα ακόμη εκτός έδρας παιχνίδι για τον όγδοο στο βαθμολογικό πίνακα της Α2 Πιερικό Αρχέλαο.
Το Σάββατο αντιμετωπίζει τον εντέκατο στη σειρά Αμύντα, σε έναν αγώνα που και αυτός έχει τη δυσκολία του.
Η κατερινιώτικη ομάδα στον πρώτο γύρο στην Κατερίνη, στις αρχές Δεκεμβρίου, είχε επιβληθεί με 63-62, ένα σκορ που αντικατοπτρίζει τη μαχητικότητα και των δύο ομάδων.

Για τον αγώνα του Σαββάτου ο προπονητής του Πιερικού Αρχελάου Κώστας Σορώτος, δήλωσε: «Είναι ένα ακόμη εκτός έδρας δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που στην έδρα της έχει κερδίσει πάρα πολλά παιχνίδια, ακόμη και με τους πρωτοπόρους του πρωταθλήματος, όπως είναι οι Σέρρες και το Λαύριο. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε πάρα πολύ, αν θέλουμε να έχουμε πιθανότητες επιτυχίας. Για μένα προσωπικά παρουσιάζει ακόμη μια δυσκολία αυτό το παιχνίδι γιατί θα είμαι απέναντι σε μια ομάδα που εγώ έστησα το περασμένο καλοκαίρι, σε μια ομάδα που έχω δουλέψει για δέκα χρόνια κατά τη διάρκεια της προπονητικής μου καριέρας και που στον πάγκο, στις εξέδρες και παντού θα υπάρχουν φίλοι. Ο καθένας βέβαια θα παίξει για την ομάδα του και από κει και πέρα στο τέλος θα παραμείνουμε φίλοι. Πιστεύω ότι θα γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι και σε περίπτωση νίκης, θα είναι ένα πολύ καθοριστικό βήμα για τη σωτηρία της ομάδας μας».

● Τον αγώνα θα διαιτητεύσουν οι κ.κ. Βαρδάλος, Τσούνας και Σαλαβός.


ΦΩΤΟ: Από το αγώνα με τον Αμύντα στη Κατερίνη


Μες στα ερείπια του καιρού, ζωή πάω να χτίσω...

Μες στα ερείπια του καιρού, ζωή πάω να χτίσω...
Του Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη, Κατερίνη, συγγραφέα


Και πάλι όλα θα ξεχαστούν. Ξανά και ξανά. Ακόμη μια γαμημένη φορά. Θα σβήσουν από τη μνήμη μας. Οπως και τόσα μα τόσα άλλα. Αυτοί που σήμερα φωνάζουνε θα βολευτούν. Αυτοί που σήμερα διαμαρτύρονται θα κουραστούν. Τα κανάλια θα βρίσκουν πάντα Βατοπαιδευτές να ασχολούνται. Οι εφημερίδες θα αναπαράγουν ξανά και ξανά , κουραστικά και επίμονα, τα πρωτοσέλιδά τους, όπως οι βουλευτές - με γεωμετρική πρόοδο - τα λόγια τους, οι παπάδες θα αρχίσουν να αγοράζουν από τα άλλα λαμόγια ποδοσφαιρικές ομάδες, γνωστός δικηγόρος - κατά πολλούς κοντός - θα φάει πάλι ξύλο από τη γυναίκα του. Και όλοι εμείς που θα αφήσουμε και πάλι την τύχη μας σε άλλους, θα μεγαλώσουμε, θα ασπρίσουν τα μαλλιά μας ξεπληρώνοντας δάνεια, ώσπου θα καταλάβουμε μια μέρα πόσο άχρηστοι, δειλοί και συντηρητικοί ήμασταν όταν θα δούμε τα παιδιά μας σε απευθείας σύνδεση να τα σπάνε- ή ακόμη χειρότερα σε δικαστική αναπαράσταση για το πώς τράβηξαν το πιστόλι. Είχε πει κάποτε κάτι ο Παύλος Σιδηρόπουλος: «Μες στα ερείπια του καιρού, ζωή πάω να χτίσω...». Δεν θέλω, πως το λένε.!!! Δε γουστάρω ρε παιδάκι μου, να δίνουν τον λόγο σε lifestyle μαυροφορεμένα δήθεν άτομα της μεσημεριανής κουτσομπολίστικης νοοτροπίας..! Δεν θέλω αυτούς τους ανθρώπους να τους βλέπω με τη Βενετσιάνικη μάσκερα της θλίψης. Δεν θέλω να πιάνουν στο στόμα τους τους νεκρούς της ομάδας ΔΙΑΣ. Δεν θέλω να βλέπω το δάκρυ τους να κυλάει και έπειτα από μια- δυο άντε ίσως λόγω πένθους τρείς μέρες να μου λένε: « Τι ωραία μέρα σήμερα! Ας πάμε στη μόδα!».
Η βία δεν απαντάται με βία. Όσο "αστυνομία" και "παιδιά" παραμένουν μαλωμένοι - κάποιοι βολεύονται. Απελευθερωθείτε. Κοιτάξτε τον κόσμο αλλιώτικα. Με τα μάτια του διπλανού σας. Και θα πάνε όλα καλά. Το κράτος βολεύεται μια χαρά. Διαίρει και βασίλευε. Και τα δικά τους τα εγκλήματα παραγράφονται. Λες και μετά από 5 χρόνια δεν είσαι κλέφτης. Αυτοί είναι οι κοστουμοφόροι και αυτοί πρέπει να βάλουνε μυαλό. Πόσα λεφτά φάγανε όλα αυτά τα χρόνια; Πόσες οικογένειες βρέθηκαν με αμύθητες περιουσίες;
Τι καταφέραμε σαν λαός; Διώξαμε μια Χούντα των συνταγματαρχών και φέραμε δυο χούντες των επιστημόνων. Διαίρει και βασίλευε. Αυτό ξέρουν αυτό κάνουν και όλοι εμείς πέφτουμε στην παγίδα τους. Θα ήθελα να δω μια πορεία οργανωμένη σωστά. Τα παιδιά να κρατάνε τους αστυνομικούς από το χέρι και να προχωράνε προς τη Βουλή. Και τότε ποιος θα πετάει πέτρες; Και σε ποιους; Όλοι μαζί στη Βουλή. Και να μη φύγει κανένας αν δε βγούνε έξω και οι 300. Χωρίς αστυνομία να τους προστατεύει. Χωρίς παιδιά να τους πετάνε πέτρες. Τότε να τους δω. Τον Πάγκαλο να αγκαλιάζει την Κανέλλη, τον Καρατζαφέρη να δίνει φιλάκια με τον Τσίπρα, τον Σαμαρά και την Μπακογιάννη χεράκι χεράκι και τον Παπανδρέου με τον Καραμανλή να κοιτάνε ο ένας τον άλλο με την αμηχανία του χαζού και του χοντρού αντίστοιχα και οι δυο μαζί τον ουρανό περιμένοντας τη θεία φώτιση από πατέρα και θείο έχοντας καταλάβει πως τα κάνανε και οι δυό μαζί σκατά..
Και ζήσαμε εμείς καλά και αυτοί πολύ καλύτερα.
« Η σιωπή αντί της διαμαρτυρίας είναι αμαρτία που μας κάνει δειλούς »... Ella Wheeler Wilcox

Την Κυριακή 27 Μαρτίου 2011, από τις 15:00 - 17:00 ανοίγουμε τα διόδια της Λεπτοκαρυάς.


Πριν από λίγες ημέρες, κάτω από την πίεση των κατασκευαστικών εταιριών, η κυβέρνηση, ψήφισε μια τροπολογία – έκτρωμα, που μετατρέπει την άρνηση πληρωμής του χαρατσιού στους μεγαλο-καρχαρίες των εθνικών οδών, σε παράβαση του Κ.Ο.Κ. που τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο 200 ευρώ!!!

Με αυτή την κίνηση προσπαθούν να βγάλουν τους μεγαλοεργολάβους “εργοδότες” τους, από τη δύσκολη θέση που έχουν βρεθεί, πιεζόμενοι όλο και περισσότερο από τη ανάπτυξη του κινήματος ενάντια στα διόδια. Ενός κινήματος που διευρύνεται, ισχυροποιείται και συνεχίζει.

Συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε στην ύπαρξη διοδίων γιατί πληρώνουμε για δρόμους υφιστάμενους, τους οποίους έχουμε προπληρώσει και γιατί πληρώνουμε, μέσω των τελών κυκλοφορίας που είναι πανάκριβα, αλλά και των ενσωματωμένων φόρων στα καύσιμα για να γίνονται δημόσια έργα συντήρησης, βελτίωσης και επέκτασης του οδικού δικτύου. Συνεχίζουμε να παλεύουμε για ελεύθερους δρόμους χωρίς διόδια υπερασπιζόμενοι το σύνταγμα και τις διατάξεις περί ελεύθερης μετακίνησης.

Συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε στην άδικη, χουντική και ντροπιαστική για τη νοημοσύνη των πολιτών τροπολογία Ρέππα περί ποινικοποίησης της μη καταβολής διοδίων.

Συνεχίζουμε ακολουθώντας τις καινούριες οδηγίες να σπρώχνουμε τις μπάρες καταργώντας τις στην πράξη.

Την Κυριακή 27 Μάρτη συντονιζόμαστε σε όλη την Ελλάδα και σπρώχνουμε τις μπάρες σε όλα τα διόδια.
Καλούμε τους πολίτες της Πιερίας να συμμετέχουν μαζικά στο άνοιγμα των διοδίων της Λεπτοκαρυάς, από τις 15:00 - 17:00.


Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 / Φαξ 23510 34 174
info@otoposmou.gr & www.otoposmou.gr

Euroleague basket:Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός (FC Barcelona vs Panathinaikos) live tv


Euroleague basket
10:15 GMT(+2:00)
Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός (FC Barcelona vs Panathinaikos)

Live tv links:

http://www.soccertvlive.net/watch/56566/1/watch-fc-barcelona-vs-panathinaikos.html

http://www.fromsportcom.com/v-2/2/16/v-221675.html

http://www.vipstand.me/watch/25434/1/fc-barcelona-vs-panathinaikos.html

http://www.esport3.cat/directes/esport3/

http://ag4tv.info/

http://stepens.blogspot.com/

http://blinertv1.blogspot.com/p/tv.html

http://www.stopstream.tv/ch6.html

mms://85.111.3.55/ntvspor

http://veetle.com/index.php/channel/view#4d84cfd448aa1

Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αναρτώνται συνεχώς τα links.
Μείνετε συνδεδεμένοι στα ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΑ ΜΑΣΛΑΤΙΑ...

Euroleague basket: Ολυμπιακός - Σιένα (Olympiacos vs Montepaschi Siena) live tv


Euroleague basket
9:45 GMT(+2:00)
Ολυμπιακός - Σιένα (Olympiacos vs Montepaschi Siena)

Live tv links:

http://www.soccertvlive.net/watch/56565/1/watch-olympiacos-vs-montepaschi-siena.html

http://www.fromsportcom.com/v-2/2/16/v-221673.html

http://www.vipstand.me/watch/25433/1/olympiacos-vs-montepaschi-siena.html

http://www.hwawshytv.info/

http://realtvsport.com/channel-4.php

http://www.stopstream.tv/ch5.html


Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αναρτώνται συνεχώς τα links.
Μείνετε συνδεδεμένοι στα ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΑ ΜΑΣΛΑΤΙΑ...

International Friendly Matches:Olympiacos Piraeus vs Red Star Belgrade live tv


International Friendly Matches
GMT(+2:00)
Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας (Olympiacos Piraeus vs Red Star Belgrade)

Live tv links:

http://www.soccertvlive.net/watch/56555/1/watch-olympiacos-piraeus-vs-red-star-belgrade.html

http://www.fromsportcom.com/v-2/2/16/v-221665.html

http://www.vipstand.me/watch/25461/1/international-club-friendly---olympiacos-piraeus-vs-red-star-belgrade.html

http://www.chabka.es/



Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αναρτώνται συνεχώς τα links.
Μείνετε συνδεδεμένοι στα ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΑ ΜΑΣΛΑΤΙΑ...

ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΑΡΟΝ ΜΕΛΛΟΝ

Όταν κοιτάμε τα αστέρια βλέπουμε ένα φως που ξεκίνησε να έρχεται προς εμάς ίσως και 50.000 χρόνια πριν..

Τη στιγμή λοιπόν που βλέπουμε ένα αστέρι αυτό μπορεί να μην υπάρχει πια. Ότι βλέπουμε με τα μάτια μπορεί και να μην υπάρχει. Ακόμα και αυτά που έχουμε μπροστά μας τα βλέπουμε με καθυστέρηση, έστω μερικών χιλιοστών του δευτερολέπτου. Τα μάτια μας βλέπουν πάντα το παρελθόν. Αν θέλουμε να δούμε το παρόν ή το μέλλον δεν έχουμε παρα να τα κλείσουμε.

ΥΓ Η παιδεία δεν είναι μαγαζί.