Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Ο Γ. Παπανδρέου στους 100 πιο ισχυρούς του πλανήτη

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου καταλαμβάνει την 79η θέση στη λίστα των 100 ατόμων με τη μεγαλύτερη επιρροή στις παγκόσμιες εξελίξεις σύμφωνα με τη λίστα που κατήρτισε το αμερικανικό περιοδικό Foreign Policy.
«Επειδή έκανε το καλύτερο στη χειρότερη χρονιά για την Ελλάδα» αναφέρεται στο κείμενο που συνοδεύει την κατάταξη.

Και συνεχίζει: «Ακόμη και πριν από την κρίση του 2008, η ελληνική οικονομία δεν είχε πολύ χρόνο στη διάθεσή της, ήταν ένα απολιθωμένο σύστημα που πιεζόταν από το βάρος της οικονομικής ύφεσης.

» Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου έγινε πρωθυπουργός τον Οκτώβριο του 2009, βρήκε το έλλειμμα της χώρα όχι στο 6%, όπως έλεγε ο προκάτοχός του, αλλά στο 12,7%, τέσσερις φορές μεγαλύτερη από ό,τι επιτρέπουν οι κανόνες της Ευρωζώνης.

» Ο Παπανδρέου ξόδεψε όλο το 2010 λέγοντας στους Έλληνες σκληρές αλήθειες σχετικά με τη μη βιώσιμη φύση του κράτους κοινωνικής πρόνοιας, ενώ προειδοποιούσε όλο τον κόσμο ότι η Ελλάδα είναι το πρώτο θύμα.

» Με καταγωγή από τη Μινεσότα, ο γιος του σοσιαλιστή πρώην πρωθυπουργού εκπόνησε ένα σχέδιο λιτότητας που προβλέπει αύξηση στους φόρους και συγκράτηση των δημοσίων δαπανών, ένα φιλόδοξο πακέτο που έπεισε την Ευρώπη να σώσει την Ελλάδα. Και επισημαίνει ότι η καταστροφή πρέπει να σημάνει τον κώδωνα του κινδύνου για την απειλή που θέτει στην εθνική κυριαρχία το χρέος. ‘Δεν είναι θέμα που αντιμετωπίζει ένα κράτος από μόνο του’ είπε. ‘Χρειαζόμαστε πιο συντονισμένη πολιτική όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά σε όλο τον κόσμο’».

Την πρώτη θέση στη λίστα των 100 πιο ισχυρών καταλαμβάνουν από κοινού οι μεγιστάνες Ουόρεν Μπάφετ και Μπιλ Γκέιτς. Στη δεύτερη θέση βρίσκονται ο πρόεδρος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν και ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ.

Τρίτος είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Στην έβδομη θέση κατατάσσεται ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου και στην δέκατη θέση η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Τη 13η θέση καταλαμβάνει η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον και τη 17η θέση μοιράζονται ο ιδρυτής της Apple Στιβ Τζομπς με τον ιδρυτή του ηλεκτρονικού καταστήματος Amazon Τζεφ Μπέζος.

Στην 25η θέση βρίσκεται ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ και στην 26η ο βραβευμένος με Νόμπελ οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν.

Στην 64η θέση κατατάσσεται ο βραβευμένος με Νόμπελ Περουβιανός συγγραφέας Μάριος Βάργκα Γιόσα και στην 75η η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης της Μιανμάρ Αουνγκ Σαν Σου Κίι.

Στην 83η θέση βρίσκεται ο διακεκριμένος καθηγητής του Χάρβαρντ Νικόλας Χρηστάκης.
πηγη:tanea.gr/

Ιατροί στην Κρήτη: «Θα δουλέψουμε κι ας μην πληρωθούμε»

Στην απόφαση να συνεχιστεί κανονικά η λειτουργία του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου της Κρήτης προχώρησε το ιατρικό προσωπικό, έπειτα από συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Παρόλο που δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν οι εφημερίες, πάρθηκε η απόφαση με ομοφωνία να δουλέψουν χωρίς να πληρώνονται 10 από τις 20 εφημερίες του μήνα.


Πηγή:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=214295&cid=4

Δείτε σε απευθείας αναμετάδοση από την webTV της NASA τη συνέντευξη Τύπου για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής

Μια νέα ανακάλυψη στον τομέα της αστροβιολογίας αναμένεται να αποκαλύψουν οι επιστήμονες της NASA, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που μεταδίδεται απευθείας από τις 21:00 ώρα Ελλάδας από το δικτυακό τόπο www.nasa.gov.
Πατήστε το παρακάτω link

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=53925

Τι περιμένουμε

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστροβιολόγος της NASA, Μαίρη Βόιτεκ και του αμερικανικού Ινστιτούτου Γεωφυσικής, Φελίσια Γουλφ Σάιμον, θα δώσουν στη δημοσιότητα αποδείξεις για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής.

Η αστροβιολογία, εξηγεί η NASA στην ανακοίνωσή της, είναι ο τομέας εκείνος της επιστήμης που μελετά τη ζωή στο σύμπαν καθώς και την προέλευσή της, την εξέλιξή της και την πιθανότητα διαιώνισής της.

Όπως αναφέρουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, οι επιστήμονες έχουν προχωρήσει στην ταυτοποίηση ενός «εξωγήινου» βακτηρίου, το οποίο βρίσκεται στον πλανήτη Γη και έχει την ικανότητα να επιβιώνει σε ακραίες περιβαλλοντικές συνθήκες –π.χ. σε ένα τοξικό περιβάλλον.



FC Barcelona vs Real Madrid (R)

Όποιος θέλει να παρακολουθήσει ξανά το θρίαμβο της Μπαρτσελόνα επί της Ρεάλ Μαδρίτης στο El Clasico ας πατήσει το παρακάτω link.
Φοβερή και πάλι η Μπάρτσα αν και δεν είναι η ομάδα που υποστηρίζω στην Ισπανία.
Το καλό να λέγεται...
Προσφέρει υπερθέαμα η ομάδα των μπλαουγκράνα!!!

Παρεμπιπτόντως μια που το ανέφερα η ομάδα μου στην Ισπανία είναι η Ατλέτικ Μπιλμπάο.
Βάσκοι...Αυτονομιστές...

http://atdhe.net/29568/watch-fc-barcelona-vs-real-madrid

PAOK Saloniki vs Club Brugge KV

Παρακολουθείστε στις 22:05 το παιχνίδι ΠΑΟΚ-ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΥΖ για το Europa League πατώντας το παρακάτω link
http://atdhe.net/29658/watch-paok-saloniki-vs-club-brugge-kv

Επίσης παρακολουθείστε τα παιχνίδια:

FC BATE Borisov vs Dynamo Kyiv
http://atdhe.net/29657/watch-fc-bate-borisov-vs-dynamo-kyiv

Sheriff Tiraspol vs AZ Alkmaar
http://atdhe.net/29700/watch-sheriff-tiraspol-vs-az-alkmaar

US Palermo vs Sparta Prague
http://atdhe.net/29702/watch-us-palermo-vs-sparta-prague

Villarreal CF vs Dinamo Zagreb
http://atdhe.net/29661/watch-villarreal-cf-vs-dinamo-zagreb

Την σκότωσε γιατί απάντησε στο κινητό την ώρα που έκαναν σεξ

Τραγικό θάνατο βρήκε μια 44χρονη γυναίκα από τα χέρια του συντρόφου της, επειδή απάντησε στο κινητό της, την ώρα που έκαναν σεξ. Τραγικό θάνατο βρήκε μια γυναίκα, όταν ο άντρας της την σκότωσε επειδή χτύπησε το τηλέφωνό της, την ώρα που έκαναν σεξ.


Το περιστατικό έγινε στο Μιλγουόκι των ΗΠΑ, όπου ο 46χρονος Garron Lewis σκότωσε με απάνθρωπο τρόπο τη γυναίκα του, επειδή κατά τη διάρκεια του σεξ… εκείνη σήκωσε το τηλέφωνο!

Ούτε ο ίδιος θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι θα έφτανε τόσο εύκολα στο φόνο, στραγγαλίζοντάς με μια ζώνη, την συζυγό του, που τόσο πολύ αγαπούσε. Αμέσως μετά το φόνο, ο ίδιος έτρεξε κλαίγοντας στο σπίτι του καλύτερου του φίλου και του εξομολογήθηκε την αποτρόπαιη πράξη του. Ενώ, λίγη ώρα αργότερα ομολόγησε το έγκλημά του στην αστυνομία.πηγη: newsit.gr

Η Ρωσία χρειάζεται ετησίως 5 εκατ. ξένους εργάτες

Ανάγκη για πέντε εκατομμύρια ξένους εργάτες έχει η Ρωσία, σύμφωνα με τον διευθυντή της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης, Κονσταντίν Ρομοντανόφσκι, για να μπορέσει να αντιμετωπίσει το δημογραφικό της πρόβλημα.

Το ίδιο θέμα τόνισε στο ετήσιο μήνυμά του προς το Έθνος, ο πρόεδρος της χώρας, Ντμίτρι Μεντβιέντεφ, ο οποίος τόνισε την ανάγκη να πυκνώσει ξανά ο πληθυσμός της Ρωσίας, ανακοινώνοντας μέτρα για την αύξηση του αριθμού των γεννήσεων.

Πηγή:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=213777&cid=5


Το υπόλοιπο 50% του τσεκ και της εξισωτικής μέχρι τα Χριστούγεννα

Το υπόλοιπο 50% της ενιαίας ενίσχυσης και το υπόλοιπο 30% της εξισωτικής αποζημίωσης θα δοθεί στους δικαιούχους παραγωγούς μέχρι τα Χριστούγεννα, όπως έκανε γνωστό το μεσημέρι της Τετάρτης 1 Δεκεμβρίου από τα Χανιά η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μιλένα Αποστολάκη. Η υφυπουργός προήδρευσε σε ευρεία σύσκεψη στην Νομαρχία Χανίων στην οποία συμμετείχαν μέλη των διοικητικών συμβουλίων των συλλόγων κτηνοτρόφων από όλη την Κρήτη. Εκεί, έκανε γνωστό ότι γίνεται δεκτό και ικανοποιείται, ένα πάγιο αίτημα του κτηνοτροφικού κλάδου, η χωριστή πλέον καταβολή των ασφαλίστρων της κτηνοτροφικής και ζωικής παραγωγής, από τη φυτική παραγωγή στον ΕΛΓΑ, κάτι το οποίο θα συμπεριληφθεί στο νέο κανονισμό του ΕΛΓΑ.

«Μιλήσαμε για τα ζητήματα των ελληνοποιήσεων» δήλωσε η κ. Αποστολάκη και ανέφερε πως «γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια στο να παταχθεί αυτή η παράγκα» στο πλαίσιο της οποίας εντάσσεται το πρόγραμμα για την ηλεκτρονική διασύνδεση των σφαγείων, το οποίο πιλοτικά θα ξεκινήσει τα Χριστούγεννα.

Η κ. Αποστολάκη αναφέρθηκε και στην απόφαση για κλείσιμο πολλών δημοτικών σφαγείων της χώρας, μεταξύ των οποίων και το δημοτικό σφαγείο Χανίων.

«Έδωσα εντολή για να κλείσουν σφαγεία στη χώρα, τα οποία δεν τηρούν τις προϋποθέσεις και τις επιταγές της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας, μας εκθέτουν ανεπανόρθωτα και θέτουν μεγάλους κινδύνους για τη χώρα, εν όψει των τακτικών ελέγχων από τα κοινοτικά κλιμάκια» τόνισε η ίδια και πρόσθεσε: «Είναι λόγοι δημόσιας υγείας και προστασίας των καταναλωτών που οφείλομε να προστατεύσομε. Είμαστε μια χώρα που περηφανεύεται ότι είναι μια χώρα σύγχρονη, μια χώρα πολιτισμένη και Ευρωπαϊκή. Πρέπει να το θυμόμαστε πάντα και όχι όποτε μας συμφέρει.»

Πηγή:http://www.agronews.gr/content/view/62559/39/lang,el/

Σαν σήμερα

ΠΕΜΠΤΗ
2
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Ανατολή Ήλιου: 07:21
Δύση Ήλιου: 17:07
Σελήνη 26 ημερών

Επέτειοι: Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Δουλείας.
Γιορτάζουν: Σολομών.

Γεγονoτα

1805: Ο Ναπολέων Βοναπάρτης νικά στη Μάχη του Αούστερλιτς τις ενωμένες δυνάμεις των Αυστριακών και των Ρώσων.

1822: Οι «μεγάλοι» της Ευρώπης (Αυστροουγγαρία, Γαλλία, Πρωσία και Ρωσία) συνεδριάζουν στη Βερόνα της Ιταλίας για να καταδικάσουν τα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα των υπόδουλων λαών και των Ελλήνων.

1868: Ανταλλαγές πυρών τουρκικών και ελληνικών πλοίων έξω από τη Σύρο, με αφορμή τη διαμάχη των δύο χωρών για την Κρήτη.

1901: Η Gillette κατοχυρώνει την πρώτη ξυριστική λεπίδα μιας χρήσης.

1979: Ο Νίκος Γκάλης κάνει το ντεμπούτο του στο ελληνικό μπάσκετ με την ομάδα του Άρη και σημειώνει 30 πόντους σε αγώνα της ομάδας του με τον Ηρακλή.

2003: Η Τουρκία καταβάλλει την αποζημίωση που επεδίκασε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Τιτίνα Λοϊζίδου από την Κερύνεια για αποστέρηση της περιουσίας της στα κατεχόμενα.

Γεννησεις
1923: Μαρία Κάλλας, η απόλυτη ντίβα της όπερας. [θαν. 16/9/1977]

1944: Διονύσης Σαββόπουλος, έλληνας τραγουδοποιός.

1946: Τζιάνι Βερσάτσε, ιταλός σχεδιαστής μόδας. [θαν. 15/7/1997]

Θανατοι
1814: Ντονατιέν Αλφόνς Φρανσουά ντε Σαντ, γνωστότερος ως Μαρκήσιος Ντε Σαντ, γάλλος αριστοκράτης και συγγραφέας τολμηρών βιβλίων, που χαρακτηρίστηκαν ως πορνογραφικά. Από το όνομά του προήλθε ο όρος «σαδισμός». [γεν. 2/6/1740]

1944: Φίλιππο Τομάσο Μαρινέτι, ιταλός ποιητής, συγγραφέας και εκδότης, ο «πατέρας» του φουτουρισμού. [γεν. 22/12/1876]

1980: Ρόζα Εσκενάζυ, Σάρα Σκενάζι το πραγματικό της όνομα, ελληνοεβραία τραγουδίστρια του ρεμπέτικου. [γεν. 1890]

Μίλα Ελεύθερα

Εδώ, αν έχετε τη διάθεση, τις ιδέες και τα μέσα μπορείτε να δημιουργήσετε τις δικές σας εκπομπές.
Με χαρά θα τις μεταδώσουμε.
Το μόνο που χρειάζεται είναι να επικοινωνήσετε μαζί μας και να μας ενημερώσετε για την ιδέα σας, που πρέπει να είναι σύμφωνη με τη θεματολογία της μηχανής του χρόνου.
Θεωρούμε αυτονόητο, ότι οποίος φίλος θέλει να δημιουργήσει ένα δικό του αφιέρωμα έχει αποδεχθεί ότι, θα τηρηθούν οι κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, η πολυφωνία και οι βασικές αρχές έρευνας και παρουσίασης που διέπουν τη μηχανή του χρόνου.
Φυσικα εδώ είμαστε για να προσφέρουμε κάθε εφικτή βοήθεια.

Δραματικές εξελίξεις στο ALTER

Ψάχνουν για επενδυτή – προ των πυλών νέες περικοπές?


Σε δύσκολα μονοπάτια βαδίζει ο τηλεοπτικός σταθμός ALTER. Σύμφωνα με πληροφορίες που διαδίδονται από φιλικές προς το κανάλι ιστοσελίδες, ο επιχειρηματίας Γιώργος Κουρής δείχνει να εγκαταλείπει το τιμόνι του πανελλαδικού καναλιού. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως …

… ο Γιώργος Γιαννίκος που κατέχει το 25% αναζητά διακαώς επιχειρηματίες που θα μπορούσαν να αποκτήσουν το 50,5% που ελέγχει σήμερα η οικογένεια του Γιώργου Κουρή. Ταυτόχρονα το υπόλοιπο 24,5% που κατέχουν επιχειρηματίες μέσω μετοχών του εισηγμένου στο χρηματιστήριο τηλεοπτικού σταθμού με την επωνυμία «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.» έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου να προλάβουν τις εξελίξεις. Σύμφωνα με το χρηματιστήριο Αθηνών, τις τελευταίες μέρες παρατηρείται έντονη κινητικότητα στις «πράξεις» αγοραπωλησίας, ενώ η τιμή της μετοχής έχει παρουσιάσει κάμψη που ξεπερνά το 50% σε διάστημα ενός μηνός. Πληροφορίες που θέλουν ξένους επενδυτές να έχουν εκφράσει ενδιαφέρον, κρίνονται ασταθής, λόγω της γενικότερης –πτωτικής πορείας- των διαφημιστικών εσόδων που έχουν προκαλέσει πονοκεφάλους σε όλα τα τηλεοπτικά επιτελεία.


Ωστόσο σε περίπτωση που βρεθεί επιχειρηματίας –που ευχόμαστε όλοι, κυρίως για τους εργαζόμενους-, το κανάλι θα περάσει από «ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΑΜΟΥΘ» καθώς στόχος θα είναι από την μία η αύξηση της τηλεθέασης με προσέλκυση εμπορικού κοινού και ταυτόχρονα περικοπές στο πρόγραμμα (όπως συνέβη στο πρόσφατο παρελθόν με τον ALPHA ή τις τελευταίες εβδομάδες με τον ΑΝΤ1). Μάλιστα τα δύο θα πρέπει να επιτευχθούν σε ανύποπτο χρόνο.


Ιστοσελίδες στο διαδίκτυο ισχυρίζονται από την άλλη πως οι περικοπές έχουν ήδη ζητηθεί από τις τράπεζες από τις αρχές του χρόνου, από τις οποίες το κανάλι εισέπραξε τα τελευταία χρόνια υψηλά δάνεια, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του.

Ο Γιώργος Κουρής τώρα, έχει ρίξει όλη του την δύναμη στην εδραίωση του Kontra Channel που αντιμετωπίζει νομικές δυσκολίες. Καθώς το κανάλι κατέχει άδεια ψυχαγωγικού σταθμού, ενώ η βάση του προγράμματος στην πραγματικότητα είναι η ενημέρωση και η ειδησεογραφία. Μάλιστα ο νόμος αναφέρει πως η τηλεοπτική άδεια δεν μπορεί να αλλάξει.


Πηγές: ase.gr, blogs, google.gr


Υπάρχει ζωή εκεί έξω;

Αναταραχή έχει προκαλέσει η ανακοίνωση της NASA ότι την Πέμπτη θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου σχετικά με μια επιστημονική ανακάλυψη που σχετίζεται με την εξωγήινη ζωή.

«Η ΝASA θα δώσει συνέντευξη Τύπου στις 22:00 (ώρα Ελλάδος) την Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου για να συζητήσει για μία ανακάλυψη στην αστροβιολογία που θα έχει συνέπειες στην αναζήτηση αποδείξεων για την εξωγήινη ζωή» αναφέρεται στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας.

Η Αστροβιολογία είναι ένα πεδίο που μελετά τη ζωή στο σύμπαν, συμπεριλαμβανομένων της προέλευσής της και της ανάπτυξή της, τη θέση της και τις πιθανότητες της να διαιωνιστεί.

Πηγή:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=213745&cid=5

Wikileaks :«Αποβολή της Ελλάδας από την ΕΕ συζητούσαν ΗΠΑ και Γερμανία»

Έγγραφο που βρισκόταν μέσα στις αποκαλύψεις που έκανε ο ιστότοπος WikilLeaks, και έχουν προκαλέσει σάλο, δείχνει πως ακόμα και το Φεβρουάριο του 2010 -λίγο πριν την υπογραφή του Μνημονίου- γίνονταν συζητήσεις για αποβολή της χώρας μας από τη ζώνη του ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Μάλιστα, είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Βαυαρού πρωθυπουργού προς τον Αμερικανό πρέσβη -σε διπλωματικό έγγραφο που έφερε στο φως το WikiLeaks- που αναφέρει πως «δεν είναι σίγουρος αν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να τακτοποιήσει την Ελλάδα».

Πηγή:http://www.newscode.gr/