Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

«Σεξ και μαύρη μαγεία» με δράστες Έλληνες

Στην Αυστραλία εκδικάζεται μια υπόθεση μαύρης μαγείας με πρωταγωνιστές Έλληνες ομογενείς

Μια απίστευτη ιστορία «σεξ και μαύρης μαγείας» αποκαλύφθηκε στην Αυστραλία με άκρως ελληνικό...άρωμα μάλιστα. Δύο άνδρες και μία γυναίκα ομογενείς, κατηγορούνται για την κακοποίηση δύο γυναικών επίσης ελληνικής καταγωγής κατά τη διάρκεια «ψεύτικης προσευχής», με την οποία, υποτίθεται, ότι επιτυγχάνετο ξορκισμός των θυμάτων τους.

Ως δράστης φέρεται ο 40χρονος Θανάσης Ψυχογιός, κάτοικος Σίδνεϊ, ο Αντώνης Γκολοσιάν, 62 χρόνων και η Φράνσις Ψυχογιός, 39 ετών. Οι δυο άνδρες, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο υπνώτιζαν τις δύο γυναίκες, τους έδεναν τα μάτια και τις κακοποιούσαν σεξουαλικά, ισχυρίζονται πως είναι αθώοι.

Ο σύντροφος ενός εκ των θυμάτων κατέθεσε πως το ανακάλυψε όταν δέχθηκε τηλεφωνήματα και μια «δαιμονική φωνή» του έλεγε πως η σύντροφός του «κοιμόταν από δω και από κει». Η "δαιμονική φωνή" του είπε να πάει σε ένα ξενοδοχείο και να δει με τα μάτια του τι έκανε η γυναίκα του, αλλά «να μην πειράξει τον Άθα. Αν τον πειράξεις δεν θα μπορέσουμε να σε προστατεύσουμε από το κακό» του είπε.

Ο άντρας ακολούθησε τις οδηγίες και πήγε πράγματι στο ξενοδοχείο και στο δωμάτιο που του υπέδειξε. Όταν χτύπησε την πόρτα , του άνοιξε την πόρτα ολόγυμνη η μέλλουσα σύζυγός του. Η εισαγγελέας υποστήριξε πως τα θύματα είχαν πειστεί από τους δράστες ότι τους είχαν κάνει "μάγια" και για να λυθούν έπρεπε να κάνουν προσευχές σε δωμάτια ξενοδοχείου, όπου τους έδεναν τα μάτια και τους έκαναν έρωτα.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε η αστυνομία στο δικαστήριο, ένα από τα θύματα ήταν 23χρονη γυναίκα, η οποία είχε πιστέψει ότι έπρεπε να κάνει έρωτα με έναν άγγελο, ενώ της είχαν δεμένα τα μάτια, σε διάφορα ξενοδοχεία του Σίδνεϊ.

Ο Άθα Γκολοσιάν φερόταν ως «πνευματικός» και ήταν ο πρώτος που έκανε έρωτα μαζί της. Σε κάποιες από τις «προσευχές», όταν το θύμα δεν ήθελε να κάνει έρωτα, άκουσε μια «διαβολική φωνή» που της έλεγε: «Εγώ προσπαθώ να σε βοηθήσω να σπάσεις τα "μάγια" που σου έκαναν. Αυτό είναι ένα όνειρο».

Η γυναίκα ρωτούσε το σύντροφό της εάν οι άγγελοι μπορούν να της κάνουν πράγματα που δεν θέλει και του τόνισε πως «θα κάνει ό,τι της πει ο άγγελος για να σπάσουν τα μάγια». Ο Γκολοσιάν είπε στη γυναίκα ότι πρέπει να κάνει έρωτα με τον Ψυχογιό και μάλιστα να μαγνητοσκοπηθεί η διαδικασία «για να λυθούν τα μάγια».

Σε περίπτωση που δεν υπάκουε, την απείλησαν ότι η αδερφή της δεν θα επέστρεφε σπίτι της εκείνο το βράδυ, ενώ της έδωσαν εντολή να μιλάει και στην κάμερα και να κάνει προσβλητικά σχόλια για τη σύζυγο του Ψυχογιού, Φράνσις.

Ο Γκολοσιάν, ο οποίος παρουσιαζόταν ως «ο βασιλιάς Ρασούλ», της είπε ότι, αν έδειχνε στεναχωρημένη ή έκλαιγε, έπρεπε να ξανακάνει την ερωτική σκηνή και έτσι τον υπάκουσε. Στους ενόρκους του δικαστηρίου ειπώθηκε ότι θα προβληθεί βίντεο από την ερωτική συνεύρεση. Η γυναίκα θα δείχνει χαρούμενη και ότι συναινούσε, αλλά «στην πραγματικότητα ακολουθούσε οδηγίες για να λυθούν τα μάγια και να μην πάθει κακό η αδελφή της».

Ο κατήγορος δήλωσε ότι ο Γκολοσιάν της είπε να πάρει το βίντεο και να το πετάξει στο ποτάμι για να λυθούν τα μάγια, όπως και έκανε. Αργότερα, όμως, η αστυνομία βρήκε το βίντεο στο σπίτι του Ψυχογιού και υποστηρίζει ότι στην άτυχη γυναίκα είχε δοθεί ψεύτικο βίντεο.

Λίγες ημέρες μετά την «ερωτική συνεύρεση», ο άνδρας της γυναίκας έλαβε στο κινητό του φωτογραφίες με τη σύζυγό του να κάνει έρωτα σε άλλους άνδρες, με αποτέλεσμα να την εγκαταλείψει, ενώ ήταν έξι εβδομάδων έγκυος, πιστεύοντας ότι τον απατά. Οι φωτογραφίες στάλθηκαν από κινητό στο οποίο είχε πρόσβαση ο Γκολοσιάν.

Σε άλλες περιπτώσεις, ο Γκολοσιάν φέρεται να ζήτησε από το θύμα να βρει έναν άλλο άνδρα και μια γυναίκα για να κάνει έρωτα μαζί τους. Αρχικά, το θύμα κατέθεσε στην αστυνομία ότι οι ερωτικές σχέσεις έγιναν με τη συγκατάθεσή της γιατί τότε είχε «πολύ στρες».

Η αστυνομία κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η δεύτερη γυναίκα έπεσε θύμα βιασμού τρεις φορές κατά τη διάρκεια «προσευχών», όταν μια δαιμονική φωνή τη διέταζε να κάνει έρωτα με τον κατηγορούμενο αν ήθελε να ευχαριστήσει τους "αγγέλους".

Μετά από κάθε «προσευχή» η γυναίκα έλεγε στο σύντροφό της ότι νομίζει ότι τη βίασαν, αλλά εκείνος την καθησύχαζε, λέγοντας ότι ήταν ένα κακό όνειρο. Ο άνδρας πίστευε τον κατηγορούμενο ο οποίος του ζήτησε να πληρώσει 50.000 δολάρια για να συγχωρεθούν οι αμαρτίες που έκανε όταν ήταν παιδί.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι κατηγορούμενοι της απέσπασαν χιλιάδες δολάρια. Η ίδια είχε δηλώσει: «Αισθάνομαι ντροπή, που εξαπατήθηκα με αυτόν τον τρόπο. Πίστευα ότι κάποιος από την ελληνική παροικία του Σίδνεϊ, που ασχολείται με τη "μαύρη μαγεία", καταράστηκε εμένα και την οικογένειά μου. Ειλικρινά, πίστευα ότι θα παθαίναμε μεγάλο κακό, αν δεν ξορκίζαμε την κατάρα».

«Τα στοιχεία σε βάρος του κατηγορουμένου είναι συντριπτικά. Οι κατηγορούμενοι σχεδίαζαν με κάθε λεπτομέρεια την εξαπάτηση των θυμάτων τους», ανέφερε ο αστυνόμος Τζορτζ Λόλης.

Τουρλή Μαρία


ΑΝΕΚΔΟΤΟ

Πάει ο μπαμπάς στο κρεβάτι του παιδιού του, για να το καληνυχτίσει και το ακούει λέει: "Θεούλη μου θέλω να έχεις καλά τη μαμά μου, το μπαμπά μου, τη γιαγιά μου και δώσε χαιρετίσματα στον παππού μου"!

Το ακούει ο μπαμπάς αλλά δε δίνει σημασία!
Την επόμενη μέρα χτυπάει το τηλ. και είναι η γιαγιά και τι είπε; Πέθανε ο παππούς!!!
Το ίδιο βράδυ πάει πάλι ο μπαμπάς να καληνυχτίσει το παιδί και ακούει:
"Θεούλη μου θέλω να έχεις καλά τη μαμά μου, το μπαμπά μου και δώσε χαιρετίσματα στη γιαγιά μου"! Το ακούει ο πατέρας αλλά και πάλι δε δίνει σημασία! Την επόμενη μέρα πέθανε η γιαγιά! Ο πατέρας τα είδε όλα! Το βράδυ πήγε επίτηδες να κρυφακούσει:
"Θεούλη μου θέλω να έχεις καλά τη μαμά μου και δώσε χαιρετίσματα στον μπαμπά μου"!

Με το που το ακούει αυτό ο μπαμπάς τρελαίνεται! Την επόμενη μέρα φεύγει απ' το σπίτι νωρίς για τη δουλειά και γυρίζει αργά το βράδυ ευτυχισμένος που μέχρι στιγμής ήταν ζωντανός! Μπαίνει στο σπίτι καλησπερίζει τη γυναίκα του και της λέει:
"Συγνώμη αγάπη μου που άργησα αλλά είχα μια πολύ άσχημη μέρα"..
και η γυναίκα:
"Μιλάς εσύ; Εγώ τι να πω που πέθανε ο κουμπάρος μπροστά στην πόρτα μας;"

Ένα κορίτσι απ’ τον Κολινδρό (παραδοσιακό)

Ερμηνεία & Διασκευή "Ανάκαρα" 1971






Τα «Ανάκαρα» ήταν ένα πρωτοποριακό και ξεχωριστό συγκρότημα για την εποχή του. Ήταν τρία νέα παιδιά από τη Βέροια που κατέβηκαν στην Αθήνα για να ασχοληθούν με αυτό που αγαπούσαν, τη μουσική. Στις αρχές του ΄70, ο Κώστας Γεωργίου, η Νάγια Γεωργίου και ο Μάκης Λιόλιος δημιούργησαν αυτό το γκρουπ και ερμήνευαν-διασκεύαζαν με έναν ιδιαίτερο τρόπο παραδοσιακά τραγούδια της ιδιαίτερης πατρίδας τους. Τον Μάκη Λιόλιο κάποια στιγμή αντικατέστησε ο νεότατος τότε Νίκος Ζιώγαλας. Τα «Ανάκαρα» κράτησαν τρία χρόνια περίπου, αλλά άφησαν το στίγμα τους με τις επιτυχημένες εμφανίσεις τους στις μπουάτ της εποχής και σε συναυλίες στις οποίες συμμετείχαν.
Ηχογράφησαν μάλιστα και τέσσερα παραδοσιακά τραγούδια (Πού πας αφέντη μέρμηγκα, Δώδεκα μήνες στο στρατό, Φρόσω Ρίνα μου, Ένα κορίτσι απ’ τον Κολινδρό) για τον δίσκο της Lyra «Ωτοστόπ» (Πού πας αφέντη μέρμηγκα). Αυτός ο δίσκος ανήκει κατά 1/3 στα «Ανάκαρα» και κατά 2/3 στον τραγουδοποιό Θανάση Γκαϊφύλλια, ο οποίος ερμήνευε οχτώ τραγούδια. Τον συνοδεύουν μουσικοί από τους Socrates και τους Εξαδάκτυλος, όπως ο Γιάννης Σπάθας, ο Νίκος Πολίτης κ.ά. Και αυτό το γράφω γιατί υπάρχει μια λανθασμένη εντύπωση, πως δηλαδή τα «Ανάκαρα» ήταν το συγκρότημα του Θανάση Γκαϊφύλλια που τον συνοδεύει στην συγκεκριμένη ηχογράφηση. Είναι η πρώτη φορά που θα γραφτεί ολοκληρωμένα και σοβαρά η πραγματική ιστορία αυτού του συγκροτήματος! Και μάλιστα από τον άνθρωπο που ξεκίνησε ουσιαστικά όλη αυτή την ιστορία! Το «Ωτοστόπ» λοιπόν, ένας κλασικός πλέον δίσκος του ελληνικού rock, κυκλοφόρησε το 1971 και μέχρι σήμερα διατίθεται στην δισκογραφική αγορά και μάλιστα με σπουδαία πορεία στις πωλήσεις (σε σχέση πάντα με το είδος, αλλά και με την εποχή που κυκλοφόρησε). Παράλληλα τυπώθηκε και ένα σπάνιο 45άρι του συγκροτήματος με τον τίτλο "Ένα κορίτσι απ’ τον Κολινδρό". Τα «Ανάκαρα» πολλά χρόνια μετά την διάλυσή τους και ίσως για πρώτη φορά και οι τέσσερις, θα συνυπάρξουν σε μια ηχογράφηση του 1996. Αυτή τη χρονιά κυκλοφορεί από την Lyra ο προσωπικός δίσκος του Νίκου Ζιώγαλα "Παλιοί Λογαριασμοί". Σε δύο τραγούδια συμμετέχουν τα «Ανάκαρα», είναι το "Φρόσω Ρίνα μου", σε νέα εκτέλεση βέβαια και το "Του Γάμου" όπου ο Νίκος Ζιώγαλας, το ερμηνεύει μαζί με τα «Ανάκαρα», τον Βασίλη Καζούλη και άλλους. Αυτή είναι η δισκογραφική παρουσία του συγκροτήματος. Τα «Ανάκαρα», εκείνα τα χρόνια, προσπαθούσαν να συνταιριάξουν στον ήχο τους, τα δημοτικά τραγούδια που είχαν στο αίμα τους, με τη rock μουσική που τότε ουσιαστικά ανακάλυπταν. Έκαναν έθνικ μουσική πολλά χρόνια πριν χρησιμοποιηθεί ο όρος αυτός στην Ελλάδα!


Ανάκαρα: Η ιστορία τους

Η πορεία των προγραμμάτων επιχειρηματικότητας

Εντός του Νοεμβρίου θα ανακοινωθούν από τον ΕΟΜΜΕΧ οι απαντήσεις στις αντιρρήσεις που θα υποβληθούν επί των αποφάσεων για την ένταξη στο πρόγραμμα νεανική και γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Όπως ανακοινώθηκε από τον ΕΟΜΜΕΧ οι νέοι επενδυτές οι οποίοι έχουν ενταχθεί στα Προγράμματα «Ενίσχυση Επιχειρηματικότητας Νέων» και «Ενίσχυση Επιχειρηματικότητας Γυναικών» ενημερώνονται ότι τα ηλεκτρονικά έντυπα για την υποβολή αιτημάτων χρηματοδότησης των έργων θα είναι στην διάθεση τους ως ακολούθως:

- Αίτημα Προκαταβολής Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

- Αίτημα Α΄ Δόσης Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Τροποποιήσεις που υποβάλλονται μαζί με τα ανωτέρω αιτήματα είναι δυνατόν να εξετάζονται.

Τροποποιήσεις χωρίς αίτημα χρηματοδότησης θα είναι δυνατόν να υποβάλλονται στο προσεχές χρονικό διάστημα, το οποίο θα ανακοινωθεί σύντομα.

Επιχειρηματικά Σχέδια τα οποία έχουν υλοποιήσει το σύνολο του έργου, θα έχουν την δυνατότητα να αιτηθούν και να λάβουν το 80% της επιχορήγησης με έλεγχο μόνο του οικονομικού αντικειμένου.

Με την ανάρτηση των αιτημάτων θα υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (http://www.eommex.gr/) και τα δικαιολογητικά καθώς και οι κατευθυντήριες οδηγίες υλοποίησης και ηλεκτρονικής υποβολής.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι οι απαντήσεις στις υποβληθείσες αντιρρήσεις επί των αποφάσεων θα ανακοινωθούν εντός του Νοεμβρίου.

Πηγή:http://www.agronews.gr/content/view/61399/37/lang,el/

Αναζητούνται προτάσεις για το μέλλον της ΚΑΠ

Πρόσκληση προς όλους τους οικονομικούς και κοινωνικούς εταίρους του αγροδιατροφικού χώρου καθώς και προς κάθε ενδιαφερόμενο, να συμμετάσχει στη δημόσια διαβούλευση για την Κοινή Αγροτική Πολιτική μετά το 2013, απευθύνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός, στόχος είναι η σωστή προετοιμασία της χώρας και η διαμόρφωση θέσεων στην κοινοτική διαπραγμάτευση, που θα εξυπηρετούν τα συμφέροντα της αγροτικής μας οικονομίας, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα του ελληνικού αγροτικού χώρου. «Πολύ πριν η νέα ΚΑΠ γίνει η επίσημη ευρωπαϊκή και, κατά συνέπεια, εθνική πολιτική, μας δίνεται η ευκαιρία να την συν-διαμορφώσουμε. Μην αφήσουμε και αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη,» τονίζει χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Το κείμενο Επιστημονικής Ομάδας Εργασίας για την Κοινή Αγροτική Πολιτική μετά το 2013, που αποτελεί τη βάση για τη δημόσια διαβούλευση, έχει αναρτηθεί στο δικτυακό τόπο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στη διεύθυνση http://www.minagric.gr/greek/diavouleush2013.html

Ολόκληρη η επιστολή του κ. Σκανδαλίδη έχει ως εξής:
Επιστολή Κ. Σκανδαλίδη
Αγαπητοί Φίλοι,
Η Ελληνική Γεωργία βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι εν όψει της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής που σχεδιάζεται για την περίοδο 2014-2020. Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται η πρώτη ανακοίνωση – πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και θα ξεκινήσει ο διάλογος που θα οδηγήσει στην τελική απόφαση.
Το παγκόσμιο περιβάλλον αλλάζει. Το κλίμα του πλανήτη απειλείται από την αλόγιστη ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων και απειλεί την παραγωγή. Οι φυσικοί πόροι εξαντλούνται, γίνονται σπανιότεροι ή οικονομικά ασύμφοροι ενώ εκτεταμένες περιοχές απειλούνται με ερημοποίηση. Οι διατροφικές απαιτήσεις των κοινωνιών μεταβάλλονται και τα καταναλωτικά προϊόντα επιβάλλονται με τρόπο ισοπεδωτικό στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης. Οι αγορές διευρύνονται, γίνονται ολοένα και πιο ανταγωνιστικές. Οι διατροφικές κρίσεις πολλαπλασιάζονται προκαλώντας αστάθειες που απειλούν παραγωγούς και καταναλωτές. Η ποιότητα, η ποσότητα, η ασφάλεια, οι τιμές των προϊόντων τα μετατρέπουν σε δημόσιο αγαθό που καθορίζει καταλυτικά τις εξελίξεις.
Οι ευρωπαϊκές πολιτικές αλλάζουν. Η κοινή αγροτική πολιτική, που στηρίζει μέχρι τώρα ένα μεγάλο μέρος του γεωργικού εισοδήματος, εξελίσσεται με ορίζοντα το 2020. Η αλλαγή αυτή θα συντελεσθεί εντός του πλαισίου της νέας αναπτυξιακής στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο πλαίσιο του νέου κοινοτικού προϋπολογισμού, που θα κληθεί να εξυπηρετήσει αυτή τη στρατηγική.
Οι αλλαγές που προεξοφλούνται στο ύψος, την κατανομή και τον προσανατολισμό του κοινοτικού προϋπολογισμού επιβάλλουν σκληρή διαπραγμάτευση και εγρήγορση, διεθνείς συμμαχίες και σχέσεις, συστηματική προσπάθεια εκ μέρους μας.
Στη χώρα μας ο αγροδιατροφικός τομέας αποτελεί σημαντικό αλλά και φθινόν στις συνθήκες της σημερινής οικονομικής κρίσης τμήμα της οικονομίας και της απασχόλησης. Παρά τα βήματα που έγιναν σε μια ολόκληρη ιστορική περίοδο εξακολουθεί να εμφανίζει υστερήσεις, αναχρονισμούς και διαρθρωτικές ελλείψεις. Η ανασυγκρότησή του γίνεται επιτακτική ανάγκη και για την έξοδο της χώρας από την κρίση και για το ασφαλές μέλλον του αγροτικού μας κόσμου. Για το σκοπό αυτό η ελληνική γεωργία χρειάζεται τομές. Καλείται να ξεπεράσει τις εγγενείς της αδυναμίες, να αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, να μετατρέψει τις σημερινές προκλήσεις σε αναπτυξιακή δυναμική.
Η στροφή σε ένα σύγχρονο αναπτυξιακό μοντέλο βιώσιμης και πράσινης ανάπτυξης που προσδίδει ταυτότητα και υψηλή διατροφική αξία στο προϊόν, διασφαλίζει την ποιότητα και την προβολή του, διαχειρίζεται τους φυσικούς πόρους σε συνθήκες αειφορίας και είναι η απαρέγκλιτη προϋπόθεση για να ανταποκριθούμε στις συνθήκες της νέας ΚΑΠ. Γι’ αυτό προέχει η διαρθρωτική αλλαγή και ο εκσυγχρονισμός της παραγωγικής διαδικασίας με έμφαση στη μεταποίηση. Μια αλλαγή που αυξάνει την προστιθέμενη αξία και δημιουργεί πραγματικό εισόδημα και κερδοφορία για τον αγρότη, τον παραγωγό.
Αποτελεί πρόκληση για την περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας η δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος στον αγροτικό χώρο, με επενδύσεις στις νέες τεχνολογίες. Ένα περιβάλλον που συνδυάζει τη γνώση, την πρόσβαση στην πληροφορία, αλλά και την πρόσβαση στην αγορά. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η προσπάθεια ενασχόλησης και ένταξης νέων παραγωγών στον πρωτογενή τομέα.
Αποτελεί, επίσης, αναγκαιότητα η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας σε όλο το φάσμα της εφοδιαστικής αλυσίδας, από την αγροτική εκμετάλλευση μέχρι και τη διάθεση των προϊόντων στην κατανάλωση. Μία ανανεωμένη πολιτική ρύθμισης και εποπτείας της αγοράς, από όπου ο αγρότης θα εξασφαλίζει εισόδημα και προστιθέμενη αξία.
Η μεταρρύθμιση της ΚΑΠ θα πρέπει να δημιουργήσει την κατάλληλη σύνθεση πολιτικών και μέτρων, που θα συμπληρώσουν την εθνική μας στρατηγική προς αυτή ακριβώς την κατεύθυνση: δηλαδή τη βιώσιμη και ανταγωνιστική γεωργία, που ενθαρρύνει την παραγωγή και τον οικονομικό ρόλο των γεωργών, που συμβάλει στην έξυπνη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη και εντάσσεται οργανικά στην ευρύτερη αναπτυξιακή στρατηγική για την Ευρώπη του 2020.
Η μετά το 2013 ΚΑΠ, πρέπει να παρέχει ένα ισχυρό πολιτικό και χρηματοδοτικό πλαίσιο, που στηρίζει το εισόδημα και την αγροτική ανάπτυξη, σταθεροποιεί τις εισπράξεις από την αγορά, βελτιώνει τη διαπραγματευτική και ανταγωνιστική θέση των γεωργών στο ασταθές περιβάλλον των σημερινών αγορών.
Η μετά το 2013 ΚΑΠ, πρέπει να ανταμείβει το γεωργό για τα δημόσια αγαθά που προσφέρει αλλά, ταυτόχρονα, να προσφέρει τις απαιτούμενες συνθήκες για διατροφική ασφάλεια, ποιότητα, ποικιλομορφία, προστασία του περιβάλλοντος, διατήρηση των αγροτικών τοπίων καθώς και της πολιτιστικής κληρονομιάς και παράδοσης.
Για την ενίσχυση των αγροτικών πολιτικών και της αγροτικής οικονομίας απαιτείται ατομική και συλλογική προσπάθεια. Προϋπόθεση αποτελεί η κατάθεση μιας ολοκληρωμένης πρότασης. Το κείμενο που κατατίθεται σήμερα, κείμενο διαλόγου που επεξεργάστηκε επιστημονική επιτροπή στο ΥΠΑΑΤ φιλοδοξεί να αποτελέσει βάση μιας δημόσιας διαβούλευσης για την μετά το 2013 ΚΑΠ. Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς, οι ίδιοι οι γεωργοί και η κοινωνία, να καταθέσουν τις απόψεις τους.
Ο αγροτικός κόσμος έχει υποστεί, περισσότερο από κάθε άλλη κοινωνική ή παραγωγική ομάδα, τις βλαβερές συνέπειες της παγκοσμιοποίησης και του ανεξέλεγκτου ανταγωνισμού. Είναι αποδέκτης των εξελίξεων στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και των εφαρμοσμένων πολιτικών της ΚΑΠ. Την ίδια στιγμή η αγροτική μας οικονομία εμφανίζει ακόμη δισεπίλυτα και διαρθρωτικά προβλήματα που αντανακλώνται στη σημερινή οικονομία. Είναι υποχρέωσή μας να διδαχτούμε από το παρελθόν και να σχεδιάσουμε το μέλλον. Πολύ πριν η νέα ΚΑΠ γίνει η επίσημη ευρωπαϊκή και, κατά συνέπεια, εθνική πολιτική, μας δίνεται η ευκαιρία να την συν-διαμορφώσουμε. Μην αφήσουμε και αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Κώστας Σκανδαλίδης

Πηγή:http://www.agronews.gr/content/view/61432/200/lang,el/


ΔΙΕΦΥΓΕ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ - ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ 2 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ

Ένας άνδρας που κρατείτο για ναρκωτικά απέδρασε από δύο αστυνομικούς που τον μετέφεραν με περιπολικό από τα κρατητήρια της Λεπτοκαρυάς, προκειμένου να λάβει την άγουσα για τις φυλακές. Στο δρόμο ο κρατούμενος παρακάλεσε τους δύο αστυνομικούς να τον πηγαίνουν στο σπίτι του στην Περίσταση για να αλλάξει ρούχα. Ο κρατούμενος μπήκε στο σπίτι, αλλά κατόπιν την κοπάνησε από το παράθυρο της τουαλέτας και εξαφανίσθηκε. Οι δύο αστυνομικοί έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Πηγή:http://lefteria.blogspot.com/2010/10/2_24.html

«ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ»

Πληροφορία για αγνοούμενο στον Όλυμπο, εκατέρωθεν της κορυφής «Βουλγάρα», περιοχή Αγ.Δημήτριος έφτασε στο κέντρο επιχειρήσεων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Ο αγνοούμενος είναι ορειβάτης από τη Λάρισα και εγγεγραμμένος στον σύλλογο «υπαίθρια Ζωή». Στο σημείο έχουν σπεύσει άτομα από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης τα οποία μόλις κατέβηκαν από την περιοχή Βρυσοπούλες του Ολύμπου όπου ενεργούσαν έρευνες για την αγνοούμενη Γαλλίδα ορειβάτισα.

Αναρτήθηκε από ΛΕΥΤΕΡΙΑ στις Κυριακή, Οκτώβριος 24, 2010

Πηγή:http://lefteria.blogspot.com/2010/10/blog-post_401.html

Αγγελιοφόρος:Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της 37χρονης Γαλλίδας στον Όλυμπο

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες για τον εντοπισμό και διάσωση της 37χρονης Γαλλίδας τουρίστριας που αγνοείται από τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου στην περιοχή του Ολύμπου.
Από την Παρασκευή, δυνάμεις της ΕΜΑΚ, του στρατού και της αστυνομίας, με αφετηρία την Καρυά Ολύμπου ξεκίνησαν την επιχείρηση εντοπισμού της Γαλλίδας , η οποία σύμφωνα με μαρτυρία βοσκού της περιοχής, εθεάθη τελευταία φορά πριν 15 ημέρες, να ανεβαίνει σε μονοπάτι του βουνού. Από το πρωί σήμερα, την περιοχή οργώνουν περί τα 100 άτομα τουλάχιστον, ενώ στον τόπο μεταβαίνει και ο Πρόξενος της Γαλλίας στην Ελλάδα, Κριστιάν Τιμονιέ.
Πηγή: Αγγελιοφόρος

Πηγή: http://politispierias.blogspot.com/2010/10/37.html

Δε δίνουν πετρέλαιο θέρμανσης

Οι πρατηριούχοι ανακοίνωσαν ότι από 1η Νοεμβρίου δε θα μοιράζουν πετρέλαιο θέρμανσης

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων-Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), ανακοίνωσε ότι από την 1η Νοεμβρίου σταματούν να παραδίδουν πετρέλαιο θέρμανσης καταγγέλλοντας αθέτηση, από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών, της συμφωνίας για επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία το χρονικό περιθώριο δίνεται ως «δείγμα καλής θέλησης» προς το υπουργείο και, κυρίως, προς τους καταναλωτές δεδομένου ότι, όπως αναφέρει, το υπουργείο Οικονομικών δεσμεύθηκε για πολλοστή φορά ότι ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης του πετρελαίου θα επιστρέφεται στην ώρα του σε όλους τους δικαιούχους.

Τουρλή Μαρία

To Βήμα: Τρώνε «φέσια», απαντούν με εξώδικα

Ολοένα περισσότεροι καταναλωτές αφήνουν απλήρωτους τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, που παίρνουν τα μέτρα τους

ΠΑΝΟΣ ΜΠΟΥΛΟΥΚΟΣ Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Η κρίση χτύπησε για τα καλά την πόρτα των νοικοκυριών που καθυστερούν ακόμη και την πληρωμή των λογαριασμών της ΔΕΗ και του ΟΤΕ. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τις μεγάλες εταιρείες κοινής ωφελείας, το ποσοστό καθυστερήσεων στη ΔΕΗ έχει φθάσει στο 12%, ενώ στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών οι καθυστερήσεις μαζί με τις διακοπές συνδέσεων πλησιάζουν το 25%.

Αυτό όμως που προκάλεσε αίσθηση είναι ότι η διοίκηση του ΟΤΕ, ακολουθώντας την τακτική των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, για πρώτη φορά στέλνει εξώδικα στους πελάτες για καθυστερούμενες οφειλές μόλις 73 ευρώ (!).

Συνολικά στον χώρο των τηλεπικοινωνιών, οι άλλοτε πρωταθλητές στις συνδιαλέξεις μεταξύ όλων των ευρωπαϊκών χωρών έλληνες πολίτες έχουν μειώσει τους λογαριασμούς τους κατά μέσον όρο σε ποσοστό 20%. Από την άλλη πλευρά, αυξάνονται και οι πολίτες που καθυστερούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ή τους εξοφλούν με δόσεις και... ευκολίες πληρωμής. Σύμφωνα με τα στοιχεία των εταιρειών, στα συμβόλαια της σταθερής και της κινητής τηλεφωνίας το τελευταίο διάστημα ο αριθμός των απλήρωτων λογαριασμών έχει αυξηθεί τουλάχιστον κατά 20% σε σχέση με πέρυσι.

Επίσης, παρατηρείται το φαινόμενο πολλά νοικοκυριά να καταργούν τελείως τη σταθερή σύνδεση και να κρατούν μόνο το κινητό τηλέφωνο για να εξοικονομήσουν χρήματα.

Ακόμη, στην κινητή τηλεφωνία παρατηρείται το φαινόμενο της επιστροφής προς τις καρτοκινητές συνδέσεις οι οποίες δεν έχουν πάγιο, ενώ περιορίστηκε σημαντικά η συχνή αλλαγή συσκευών. Οπως προκύπτει από τα στοιχεία του τελευταίου Ευρωβαρόμετρου, ήδη το 19% των ελληνικών νοικοκυριών έχει στραφεί αποκλειστικά στην κινητή τηλεφωνία εγκαταλείποντας τη σταθερή γραμμή.



Τι λέει ο ΟΤΕ

Ο ΟΤΕ, στην περίπτωση ανεξόφλητων λογαριασμών, 15 ημέρες μετά τη λήξη της προθεσμίας πληρωμής προχωρεί σε προσωρινή διακοπή της εξερχόμενης επικοινωνίας, εκτός των αριθμών εκτάκτου ανάγκης.

Οσοι έχουν ανεξόφλητο λογαριασμό άνω των επτά ημερών δέχονται και αυτόματο ηχογραφημένο μήνυμα που τους καλεί να επικοινωνήσουν ατελώς με το Κέντρο Τηλεφωνικής Ενημέρωσης Πελατών στο 1305.

Αν ο συνδρομητής δεν καταβάλλει εμπρόθεσμα όλες τις οφειλές, οι οποίες περιλαμβάνονται, μνημονεύονται ή συμβολίζονται στον λογαριασμό τηλεπικοινωνιακών τελών της σύνδεσης, ο ΟΤΕ έχει δικαίωμα:

Να διακόψει, χωρίς προειδοποίηση, προσωρινά, την τηλεπικοινωνιακή σύνδεση.

Να αναστείλει τη διακοπή της τηλεπικοινωνιακής σύνδεσης.

Να καταγγείλει τη σύμβαση, ύστερα από έγγραφη ειδοποίηση του συνδρομητή, η οποία γίνεται τουλάχιστον 30 ημέρες πριν από την καταγγελία.

Η σύνδεση διακόπτεται προσωρινά, όταν δεν εξοφληθεί εμπρόθεσμα ο τηλεπικοινωνιακός της λογαριασμός, εφόσον οι οφειλές ξεπερνούν τα 58,69 ευρώ.

Αν ύστερα από αλλεπάλληλες υπενθυμίσεις η οφειλή παραμένει, περίπου τρεις μήνες μετά την πρώτη επικοινωνία με τον πελάτη, αποστέλλεται ενημερωτική επιστολή, ενώ έξι μήνες μετά την προσωρινή διακοπή ο οργανισμός μπορεί να προχωρήσει σε οριστική διακοπή της γραμμής και αποδέσμευση του αριθμού της σύνδεσης.

Στην περίπτωση όμως όπου καταγγέλλεται η σύμβαση, προκύπτει ότι ο ΟΤΕ έχει αλλάξει... ήθη, και πλέον, μετά τις 30 ημέρες, στέλνει εξώδικες προειδοποιήσεις στους πελάτες του.


Πληρωμή με δόσεις

Για να αντιμετωπιστεί η σοβαρή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα νοικοκυριά, ως τώρα ο οργανισμός παρείχε διευκολύνσεις στους πελάτες του για την πληρωμή των λογαριασμών σε έντοκες μηνιαίες δόσεις, παράταση προθεσμίας εξόφλησης κτλ.).

Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, αν δεν πληρωθεί ο λογαριασμός μετά την ημερομηνία εξόφλησης, έχουν το το δικαίωμα να επιβαρύνουν την οφειλή με τόκο υπερημερίας, να προβούν σε διακοπή των εξερχόμενων κλήσεων και να χρεώσουν το συνδρομητή με τυχόν έξοδα (λειτουργικά, δικαστικά κτλ.) στα οποία θα υποβληθεί λόγω καθυστέρησης της εξόφλησης Πρόβλημα και στην αποπληρωμή λογαριασμών της ΔΕΗ

Ολο και περισσότεροι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος, που ανήκουν κυρίως σε αγροτικές κατοικίες αλλά και σε πολλά διαμερίσματα στις πόλεις, δεν εξοφλούνται ανά τη χώρα, κυρίως όμως στη Βόρεια Ελλάδα. Η διοίκηση της ΔΕΗ βρίσκεται μπροστά σε ένα πρόβλημα που αρχίζει αργά αλλά σταθερά να λαμβάνει αξιοσημείωτες διαστάσεις αλλά επίσης και ενώπιον ενός άλλου διλήμματος, αφού ως κρατική εταιρεία δυσκολεύεται να σταματήσει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε ένα νοικοκυριό ακολουθώντας το παράδειγμα του ΟΤΕ.

Η ΔΕΗ ακολουθεί διαφορετική πολιτική και αρχίζει τις οχλήσεις προς τους καταναλωτές που δεν πληρώνουν μετά τη λήξη του δεύτερου ή του τρίτου δίμηνου λογαριασμού, ενώ προχωρεί σε διακοπή παροχής περίπου έξι μήνες αφού ξεκινήσει να μην πληρώνει ο καταναλωτής.

Συνολικά σε όλη τη χώρα, επί συνόλου 6,5 εκατομμυρίων λογαριασμών που εκδίδει η ΔΕΗ υπάρχει σταθερό ποσοστό, το οποίο προσεγγίζει το 12%, που εξοφλείται με καθυστέρηση ή δεν εξοφλείται καθόλου.

Αρκετοί από αυτούς τους λογαριασμούς είναι ανενεργοί διότι αντιστοιχούν σε κενά διαμερίσματα ή καταστήματα, σε ξενοίκιαστα γραφεία, σε εξοχικά που δεν κατοικούνται για έξι-επτά μήνες τον χειμώνα ή σε εμπορικές και βιοτεχνικές μονάδες που δεν λειτουργούν. Αυτό το ποσοστό στη Μακεδονία είναι αρκετά αυξημένο τον τελευταίο χρόνο, φθάνοντας μέχρι και το 15%, ενώ στον Νομό Κιλκίς προσεγγίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, το 20%. Οι λόγοι για τους οποίους παραμένουν πολλοί λογαριασμοί απλήρωτοι είναι πολλές φορές ουσιαστικοί και έχουν να κάνουν με την ανέχεια πολλών νοικοκυριών λόγω κρίσης και ιδιαίτερα σε περιοχές με υψηλά ποσοστά ανεργίας, όπως η Βόρεια Ελλάδα. Σχετίζονται επίσης και με την απροθυμία πολλών να πληρώσουν, θεωρώντας ότι η ΔΕΗ δεν θα τους τιμωρήσει, αλλά και με το κλίμα της γενικότερης «ανταρσίας» που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία, αφού αντίστοιχο φαινόμενο παρατηρείται και στο θέμα των εισφορών Κοινωνικής Ασφάλισης, όπου εκατοντάδες εργοδότες χρησιμοποιούν το κονδύλι αυτό ως κεφάλαιο κίνησης και γι΄ αυτό δεν τις καταβάλλουν.


Πηγή:http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artid=362564&dt=23/10/2010#ixzz13HKfVS7n



Πηγή: http://politispierias.blogspot.com/2010/10/to.html#more

Αφιερωμένο στους κοντοχωριανούς του Καταχά


Ενα παντελώς άγνωστο, συγκλονιστικό επεισόδιο
από τη ματοβαμμένη ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού.
Δείτε την ανάρτηση του καλού ιντερνετικού φίλου ΑΑΤΟΝ
(κλικ εδώ) και όλο το ιστορικό εδώ