Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Ανέκδοτο

Μια ξανθιά ήθελε να πουλήσει το αυτοκίνητο της, αλλά δεν έβρισκε αγοραστή.
Αποφασίζει να ρωτήσει ένα φίλο της τι φταίει.
Αυτός την ρωτάει πόσα
χιλιόμετρα έχει κάνει και αυτή του απαντάει 300.000.
Τότε αυτός την συμβουλεύει να βρει ένα μηχανικό να αλλάξει τα χιλιόμετρα σε λιγότερα και ίσως το πουλήσει...
Αυτή πηγαίνει στο μηχανικό και της αλλάζει τα χλμ. από 300.000 σε 40.000.
Μετά από λίγες μέρες της τηλεφωνεί:
-Τι έγινε το πούλησες το αμάξι σου;
-Όχι.
-Γιατί;
-Με έχεις για χαζή; Αφού έχει κάνει μόνο 40.000 !!!

ΚΟΥΙΖ

Ποιος δρόμος του Δήμου Κολινδρού ονομάζεται "δρόμος του Μεταξά"?
Για ποιο λόγο,ποιος και που είναι και που οδηγεί?
Η απάντηση προσεχώς...

Επιστολή αυτή τη φορά από: "του σκασμένου"

Λάβαμε το παρακάτω κείμενο από "του σκασμένου" και το αναδημοσιεύουμε όπως μας είπε:

"Όνταν είσι ντιπ απ'όξου απ'τ'χουριό ζ,τ'αραμθάσι ουλουένα κι'του νουσταλγκείς όσοιαν δε φαντάζιστι.
Μελέτσα απρουχτέ ότ'δε διαβάν πουλλοί Κουλντρινοί του μπλοκ κι ότ'παραπάν είντις απ'όξου σαν κ΄μένα αυτουπρουσόπους.
Αφνό γιένιτι ουλουέναζ κι παντουτνά πιδούδγια μ καλά.
Εξ'απ'ανέκαθειν.
Δεν ημπουρεί ν'αλλάξ η κόσμους απ'τ'μια στγμήν στ'άλλν.
Έτσιας γένουνταν κι έτσιας θα μείν.
Γι'αφνό θέλου κ'ιγώ να γράφου ηδηδώια μι θκιά μ στήλ,για να βάνου ένα μκρό λιθαράκ' σ'ότ'κάμνιτι μ'αγάπ για του χουριό κι για μας τς ξενιτιμέν.
Αλλά τσ'είπα κι τς μπλουκαρέοι να μη μι καταδόκουν στ'μσαφρέοι κι στ΄γραμματιζούμιν απ΄του μπλοκ
"

Υ.Γ.
Για το άλλο που είπες "αστέρα" του μπλογκ μας,θα το συζητήσουμε μεταξύ μας οι συντάκτες και θα σε ενημερώσουμε

Ανασκαλνώντας....Πιερικός-Κολινδρός 1-0

Ψάχνοντας διάφορα στο ίντερνετ το μάτι έπεσε σε ένα ρεπορτάζ του Οκτωβρίου του 1995,που αναφερόταν στο παιχνίδι της Β' Εθνικής Πιερικός-Κολινδρός,του
κυρίου Κορωνίδη.
Έκατσα και το διάβασα για να θυμηθώ τα παλιά.
Διαβάστε το και σεις,όπως και το κομμάτι της εφημερίδας που αναφέρεται στο ματς.
Θα σας έρθουν στο μυαλό διάφορα...



Πιερικός-Κολινδρός 1-0

ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Αλλη μια φορά επαληθεύτηκε ο νόμος του ποδοσφαίρου που θέλει την ομάδα που έχει τις αναξιοποίητες ευκαιρίες να γνωρίζει την ήττα. Πραγματικά, αν μια ομάδα εδικαιούτο τη νίκη, σύμφωνα με τις ευκαιρίες που δημιούργησε αυτή ήταν η Αναγέννηση Κολινδρού. Δημιούργησε δύο ευκαιρίες να ανοίξει πρώτη το σκορ, απέτυχε να ισοφαρίσει όταν υπολείπονταν και γνώρισε την ήττα 1-0 από τον Πιερικό.

Αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν ο διαιτητής Ντάφλος (Πειραιά) σ' ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να μην έχει παράπονα καμιά ομάδα. Ηταν ο ίδιος ο διαιτητής που δημιούργησε τη διαμαρτυρία του Πιερικού στο παιχνίδι με την Καρδίτσα.
Ο Πιερικός είχε στην κατοχή του τη μπάλα περισσότερο χρόνο, αλλά ο Κολινδρός δημιούργησε τις μεγάλες ευκαιρίες και έφτασε πολύ κοντά στο γκολ. Δικαιολογημένα οι Κολινδρινοί νιώθουν πικραμένοι, γιατί ήταν ένα παιχνίδι που θα μπορούσαν να το κερδίσουν αν είχαν την τύχη με το μέρος τους και αν ο καλύτερος παίκτης τους ο Μακρίδης δεν ήταν συγχρόνως και ο μοιραίος (δύο φορές έφτασε κοντά στο γκολ χωρίς να το πετύχει).
Ο Πιερικός ξεκίνησε πολύ καλά και για ένα 20λεπτό είχε τον πλήρη έλεγχο. Στη συνέχεια ο Κολινδρός ισορρόπησε και επισκέφθηκε επικίνδυνα την εστία του Πιερικού, απειλώντας την τρεις φορές. Και το Β ημίχρονο είχε την ίδια μορφή. Ο Πιερικός ήταν φλύαρος και χωρίς τη μεγάλη ευκαιρία, σε αντίθεση με τον Κολινδρό να κερδίζει τις εντυπώσεις από τις κλασικές ευκαιρίες που δημιούργησε χωρίς να φθάνει στο γκολ.
Η φάση για την οποία διαμαρτύρεται ο Κολινδρός είναι αυτή του 93. Ο Κουτσούκης μπήκε στην περιοχή με τη μπάλα στα πόδια και μαρκαρίστηκε από παίκτη του Πιερικού κα βρέθηκε στο έδαφος, ενώ την ίδια στιγμή ο τερματοφύλακας έπεσε και μπλόκαρε τη μπάλα. Ο διαιτητής σφύριξε και έδωσε επιθετικό φάουλ. Ακολούθησαν διαμαρτυρίες των παικτών του Κολινδρού που ζήτησαν επίμονα πέναλτυ και ο διαιτητής αποφεύγοντάς τους υποχώρησε στην εστία. Μετά από πέντε λεπτά το παιχνίδι άρχισε και αφού αποβλήθηκε ο Κοτσιόπουλος, Υπήρχε υποψία πέναλτυ, αλλά όχι σαφής.
Στο 16 ο Στύλος ελίχθηκε και αφού απέφυγε δύο αμυντικούς "έστρωσε" στον Δεληγιάννη το σουτ του οποίου έφυγε άουτ. Στο 29 δυνατό σουτ του Παπαβασιλείου έφυγε σύρριζα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Γκιζέλη. Στο 32 μετά από σέντρα του Μπαραλίτσε η μπάλα έφθασε στο σημείο του πέναλτυ όπου ο Πολυζωίδης κέρδισε την κεφαλιά, αλλά ο Κοτσιόπουλος έπεσε στην πορεία της μπάλας και μπλόκαρε. Στο 41 ο Σαμοϊλίδης τρίπλαρε τον προσωπικό του αντίπαλο, μπήκε στην περιοχή, έπιασε γυριστό σουτ και μπλόκαρε ο Κοτσιόπουλος. Στο 50 ο Μακρίδης βγήκε μόνος με τον Κοτσιόπουλο, αλλά το ψηλοκρεμαστό σουτ που έκανε έφυγε μόλις άουτ. Στο 81 ο Κολινδρός έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, αλλά τη δυνατή κεφαλιά του Μακρίδη απέκρουσε ο Κοτσιόπουλος. Στο 85 από σέντρα του Ραντούλοβιτς ο Δεληγιάννης έπιασε κεφαλιά από το σημείο του πέναλτυ αλλά ο Γκιζέλης μπλόκαρε. Στο 86 ο Ραντούλοβιτς γύρισε στον Καμαρίδη η σέντρα του οποίου αποκρούστηκε από το χέρι του Κοτσιόπουλου. Ο διαιτητής έδωσε το πέναλτυ που χτύπησε εύστοχα ο Ραντούλοβιτς (1-0).
Διακρίθηκαν από τον Πιερικό οι Κοτσιόπουλος, Θεοδοσιάδης, Ευθυμιάδης, Σκέντος, Ραντούλοβιτς, Στύλος και από τον Κολινδρό οι Γκιζέλης, Τσιγκάς, Κοτσιόπουλος, Μακρίδης, Σαμοϊλίδης.
Απέτυχε η διαιτησία του Πειραιώτη Ντάφλου (Κόκοτας - Δαμιανάκης). Εδειξε κίτρινες κάρτες στους Κουλιανόπουλο, Ευθυμιάδη, Σαμλίδη, Πολυζωίδη και κόκκινη στον Κοτσιόπουλο.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Κοτσιόπουλος, Θεοδοσιάδης, Χασιώτης (58 Κουλιανόπουλος), Ευθυμιάδης, Σκέντος, Ζαβαντίας (74 Ευσταθιάδης), Ραντούλοβιτς, Παπαβασιλείου (55 Πανίδης), Στύλος, Δεληγιάννης, Παπακωνσταντίνου.

ΚΟΛΙΝΔΡΟΣ: Γκιζέλης, Καμαρίδης, Σκουλής, Τσιγκάς, Κοτσιόπουλος, Ασλανίδης, Σαμλίδης, Δημητριάδης (28 Πολυζωίδης, 84 Κουτσούκης), Μακρίδης, Μπαραλίτσε, Σαμοϊλίδης.

Στο φύλλο αγώνα ο κ. Ντάφλος και για την επίμαχη φάση του 93 σημειώνει ότι ο Κοτσιόπουλος του επιτέθηκε λεκτικά και του προκάλεσε (επικαλείται τη γνωμάτευση του γιατρού) εκδορές στο πίσω μέρος της γάμπας με χτυπήματα. Καταλήγει ότι ο παίκτης επιχείρησε να του ξαναεπιτεθεί (συγκρατήθηκε από αστυνομικούς) μετά την αποβολή του.


Β. ΚΟΡΩΝΙΔΗΣ


Πηγή: http://sfipierikou.blogspot.com/2010/10/8101995.html

Επιστολή – Δήλωση του Ευγένιου Παπαδόπουλου (Ολύμπιος)

«Έρχομαι σήμερα, εκπροσωπώντας, βεβαίως, το σύνολο των υποψηφίων στο συνδυασμό μου, λίγες ώρες πριν τις επίσημες ανακηρύξεις από το Πρωτοδικείο μας, να κοινοποιήσω προς εκείνους που
έχουν την αγωνία για την τύχη της δικής μας υποψηφιότητας ότι ΘΑ ΣΕΒΑΣΤΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ, διότι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του συνδυασμού μας αυτό και μόνον ορίζουν!

Σύγκαιρα υπόσχομαι ότι με δημόσιο, όπως πάντα λόγο, οι πολίτες του τόπου μας θα ενημερωθούν για όλα όσα συνέβησαν και για όλους όσους τα διέπραξαν.

Όσα υπέστην ως άτομο και ως ομάδα έχω και ΧΡΕΟΣ και ΔΙΚΑΙΩΜΑ φυσικά να τα καταθέσω δημόσια για την ενημέρωση και μόνον των όποιων ανύποπτων συνδημοτών μας.

Εξάλλου, πρώτο αξίωμα και μέλημά μας, ως ελεύθεροι αι δημοκρατικοί πολίτες, είναι η ΓΝΩΣΗ και το ΘΑΡΡΟΣ για την αλήθεια με ζητούμενη πάντα την απόδειξη της ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ»

Εν κατακλείδι κάνω γνωστό ότι ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΟΥΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΜΑΧΗ!

Μέχρι τώρα απαντήσαμε ΕΠΑΞΙΑ στις εναντίον μας προκλήσεις και αθλιότητες! Όχι μόνον αποδείξαμε ότι δεν «κολλήσαμε» ως επαίτες και «δεκανίκια» στον δικομματισμό, όπως άλλοι ΔΗΘΕΝ «ανεξάρτητοι» υποψήφιοι αλλά διαμορφώσαμε τελικά ΚΑΙ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ, άρα βαπτίσαμε την ίδια την αυθυπαρξία της πολιτικής μας οντότητας.

Πολεμήσαμε με την διαχρονική «κόπρο του Αυγεία», αναδείξαμε πρωτόγνωρης ποιότητας προεκλογική μεθοδολογία, δεν κρυφτήκαμε, δεν λυγίσαμε, δεν υποταχθήκαμε, δεν το βάλαμε στα πόδια και αποδείξαμε, φυσικά, ότι ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΝ, ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ!

Αυτή ήταν ήδη η δική μας ΔΡΑΣΗ και η δική μας ΠΡΟΣΦΟΡΑ! Γι’ αυτή τη ΔΡΑΣΗ και γι’ αυτή την ΠΡΟΣΦΟΡΑ στο σύνολό της η κοινωνία μας διάκειται θετικότητα απέναντί μας!

Σε αυτήν την κοινωνία, λοιπόν, ΕΝΑ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ:
«Ότι κι αν συμβεί, ΕΜΕΙΣ θα συνεχίσουμε απτόητοι τον αγώνα μας, δια παντός και από κάθε μετερίζι, για να καλυτερέψουμε τον τόπο μας και τη ζωή μας».

*Επειδή ΠΟΛΙΤΙΚΗ δεν είναι η αποδοχή του σάπιου, αλλά η σύγκρουση με το σάπιο!!!


Ευγένιος Παπαδόπουλος (Ολύμπιος)
Υποψ. Δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού
Με τον συνδυασμό
«Βόρεια Πιερία
Γνώση – Θάρρος
Αξιοπιστία»

Πηγή:http://politispierias.blogspot.com/2010/10/blog-post_8512.html

ΑΣΚΑΣΙΕΣ !!!

Σήμερα είναι η σειρά ενός άλλου συνδημότη μας "ΟΔΗΓΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ" Μιλάω για τον Γιο του Χρήστου του Κομπατσιάρη που με αξιοκρατικές διαδικασίες μπήκε στον Δήμο (έτσι θέλω να πιστεύω) και όχι μέσω του Προγράμματος "σόι πάει το βασίλειο"
θέλω να ενημερώσω πως ο οδηγός αυτός σήμερα το μεσημέρι με το λεωφορείο του Δήμου
κατέβαινε τον κεντρικό δρόμο που διασχίζει τον ΚΟλινδρό, και είχε το ένα χέρι στο τιμόνι .....με τσιγάρο , και το άλλο χέρι κρατούσε το τηλέφωνο στο αυτί του ....
τελικά καλά έλεγα και γελούσατε πως οι οδηγοί μας την έχουν δει μπατμαν η σπάιντερ μαν.
πως το κάνεις αυτό ρε αδερφέ για εξήγησε μου σε παρακαλώ ?
εδώ με τα παρκαρισμένα αριστερά και δεξιά και πάλι με τα δυο χέρια στο τιμόνι και είναι δύσκολο να οδηγήσεις στο κέντρο απλό αυτοκίνητο ...εσύ πως τα κατάφερες με το λεωφορείο ?
Μου φαίνεται τελικά πως αν ο Καλλικράτης μας βοηθήσει έστω και λίγο στον τομέα αυτόν τότε 1000 ΦΟΡΈΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ...
και κάτι τελευταίο μικρέ ...
υπάρχουν στο εμπόριο κάτι μικρές συσκευές , bluetooth λέγονται που τις βάζεις στο αυτί και δεν χρειάζεται να πάρεις το χέρι από το τιμόνι ...μπορείς να έχεις ένα τέτοιο στο αυτί και μίλα όσο θες !!!

Τελείωσε ο αγωγός νερού και προς στη Μπάρα.

Ένα τεράστιας σημασίας έργο για τον Κολινδρό τελείωσε οριστικά σήμερα το πρωί
Συγκεκριμένα τελείωσε κι ο δεύτερος αγωγός μεταφοράς νερού για άρδευση καλλιεργειών προς την ιστορική - από το μεγάλο και παλιό πλατάνι(πατήστε εδώ) - "Μπάρα".
Άλλη μια περιοχή του Κολινδρού κατάφερε να αποκτήσει υποδομή άρδευσης μετά από εκείνη της "Παπακαλήμ τ'Βρύσ".
Και οι δύο περιοχές θα τροφοδοτούνται από το νερό του φράγματος Κολινδρού,για το οποίο θα αναφερθούμε εκτενέστερα σε επόμενη ανάρτηση.
Πάντως υπολογίζεται ότι το νερό του φράγματος δε θα φτάνει να καλύψει τις ανάγκες της περιοχής.
Υπάρχει σκέψη για γεώτρηση η οποία θα συμπληρώνει τη τροφοδοσία.
Θα δούμε τι θα κάνει η νέα Δημοτική αρχή πια κι αν κάνει....
Εδώ θάμαστε να τα λέμε κι ελπίζω βάσιμα, με επίσημο πρόσωπο...

Ποίημα του Μπρεχτ

Ποίημα του Μπρεχτ...

“Αυτοί που παίρνουν το ψωμί από το τραπέζι

Μας διδάσκουν να ευχαριστιόμαστε με τα λίγα

Εκείνοι που γι αυτούς προορίζεται η πλούσια διανομή ζητούν θυσίες

Εκείνοι που τρώνε μέχρι σκασμού μιλούν στους πεινασμένους

για τους ωραίους καιρούς που θα έρθουν.

Εκείνοι που οδηγούν τη χώρα στην στην άβυσσο

λένε πως η διακυβέρνηση μιας χώρας

είναι πολύ δύσκολη για τους κοινούς ανθρώπους.


Σοφία Μαυρίδου

Σήμερα το βράδυ στις 19:30μμ στο καφενείο του Αντώνη Παπαδημητρίου θα μιλήσει η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Πιερίας με το συνδυασμό του Παναγιώτη Ψωμιάδη, Σοφία Μαυρίδου...

Μύθος και Αλήθεια για την αιμοδοσία

Επειδή πλησιάζει ο καιρός που θα μας "ρουφήξουν" στη κυριολεξία το αίμα μας,αλλά για καλό σκοπό όπως πάντα,καλά είναι να ξέρουμε κάποια βασικά πράγματα για την αιμοδοσία.
Το Δ.Σ. του Αιμοδοτικού και Δωρητών Σώματος Συλλόγου μας "ο Άγιος Δημήτριος",επιμελήθηκε και θα διανείμει στους συμπολίτες μας, ένα ωραίο ενημερωτικό,απλό και πολύ χρήσιμο φυλλάδιο την ημέρα της εορτής του Πολιούχου Άγιου της πόλης μας.
Αν και θα πέσει στα χέρια σας σε λίγες μέρες από τους ανθρώπους του συλλόγου,εντούτοις θα το αναρτήσουμε κι εδώ για να ενημερωθούν υποψήφιοι ή μη αιμοδότες κάτοικοι, εκτός του οικισμού μας:





Ο Κυριάκος Βελόπουλος στον Κολινδρό

Aυτή την ώρα είναι στο Κολινδρό ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κυριάκος Βελόπουλος και με συνοδεία καμιά δεκαριά δικών του ανθρώπων,γυρνάει στις πιάτσες του,μοιράζοντας φυλλάδια και κάνοντας γνωριμίες ο ίδιος με κατοίκους του χωριού.

ΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΆΚΙΑ



Μοναδική διασκέδαση στη γυμνασιακή μας εποχή, απαγορευμένος χωρος, το κυνηγητό και ο αποβολές από το σχολείο έπεφταν σύννεφο. Τα ποδοσφαιράκια Τσαμπούρη διασκεδασαν γενιές νεολαίων,ολόκληρο βιβλίο θα μπορούσαμε να γράψουμε, το μπιλιάρδο,η καραμπόλα,τέχνη υψηλού επιπέδου,η τετράσπονδη, τραβηχτή, η μπρικόλα, τα ματάκια,και η μαγεία να παρακολουθείς και να μαθαίνεις από μια τετράδα καλλιτεχνών της στέκας, Θανάσης Κοχλίκης, Σπύρος Παπαθεοδώρου (Γκούγκας), Ηλίας Παπαοικονόμου ( Παπαηλίας), Μήτσος Γκουλιόβας (Τζιόλας), κυριολεκτικά μιλούσανε στις μπίλιες, κάθε μέρα δωρεάν φροντιστήριο, πραγματικό πανηγύρι, όταν στήνανε παιγνίδι, όλο το μαγαζί συγκεντρωνόταν να τους θαυμάσει και να πάρει μαθήματα...