Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

HSBC: Η μεγαλύτερη οικονομική άνθηση στην ιστορία μόλις άρχισε???

Του Κωνσταντίνου Μαριόλη

"Η μεγαλύτερη παγκόσμια οικονομική άνθηση στην ιστορία έχει μόλις ξεκινήσει".

Σύμφωνα με την HSBC, μέσα στα επόμενα σαράντα χρόνια, η οικονομική ανάπτυξη θα επιταχυνθεί ακόμη περισσότερο καθώς οι ανερχόμενες δυνάμεις της Ασίας, της Μέσης Ανατολής και της Λατινικής Αμερικής θα κινούνται πρόσω ολοταχώς.

Αναλύοντας τα πάντα, από τα ποσοστά γονιμότητας έως τα επίπεδα εκπαίδευσης και το κράτος δικαίου, η HSBC προβλέπει ότι η οικονομική παραγωγή θα τριπλασιαστεί ξανά έως το 2050, με την προϋπόθεση ότι τα μεγάλα κράτη θα αποφύγουν τις συγκρούσεις – εμπορικούς πολέμους ή χειρότερες καταστάσεις – και θα νικήσουν την Μαλθουσιανή απειλή από τη μείωση των τροφίμων και των υδάτινων πόρων. Η ανάπτυξη θα αυξηθεί στο 3% κατά μέσο όρο, έναντι του 2% κατά την προηγούμενη δεκαετία.

Σε έκθεσή της με τίτλο «Ο κόσμος το 2050», η τράπεζα αναφέρει ότι η Κίνα θα βρεθεί στην πρώτη θέση του κόσμου, όπως αναμενόταν, όμως με μικρή διαφορά. Η Κίνα με 24,6 τρισ. δολάρια και οι ΗΠΑ με 22,3 τρισ. δολάρια θα βρεθούν από κοινού στην κορυφή της παγκόσμιας οικονομίας με διπολική συγκυριαρχία – ή απλά G2 – με την Ινδία στα 8,2 τρισ. δολάρια να καταλαμβάνει την τρίτη θέση, ενώ χώρες της Ευρώπης μένουν αρκετά πιο κάτω.

Η Τουρκία θα ξεπεράσει τη Ρωσία, ενώ μέσα στις 20 πρώτες θέσεις θα σκαρφαλώσουν Αίγυπτος, Μαλαισία και Ινδονησία. Μουσουλμανικές κοινωνίες ίσως αρχίσουν να έχουν πάλι οικονομική επιρροή τόσο ισχυρή, όμοια με την εποχή των Χαλιφάτων. Ωστόσο, η Βραζιλία είναι πιθανό να απογοητεύσει και πάλι, μένοντας στην 7η θέση το 2050 καθώς το ποσοστό γεννήσεων επιβραδύνεται σημαντικά και η κακή εκπαίδευση έχει πολύ αρνητικό αντίκτυπο.

Έκπληξη προκαλεί το πόσο καλά κρατούν οι Αγγλοσαξονικές χώρες, βάσει του μοντέλου της HSBC, το οποίο βασίζεται στη θεωρητική εργασία του καθηγητή του Harvard, Robert Barro. Ο υψηλός δείκτης γονιμότητας της Αμερικής (2,1) θα της επιτρέψει να συνεχίσει να προσθέτει εργατικό δυναμικό πολύ μετά το 2020, όταν αρχίσει να συρρικνώνεται το εργατικό δυναμικό της Κίνας και καθώς η Ινδία θα αρχίσει να γερνάει το 2040.

Η οκταπλάσια αύξηση του κατά κεφαλήν εισοδήματος της Κίνας και της Ινδίας θα συντηρήσει τη ραγδαία ανάπτυξη παρά τα δημογραφικά προβλήματα, όμως σε καμία περίπτωση δεν θα πλησιάσουν το βιοτικό επίπεδο των ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί θα είναι τρεις φορές πιο πλούσιοι από τους Κινέζους το 2050.

Η Μ. Βρετανία στα 3,6 τρισ. δολάρια επίσης τα πηγαίνει καλά, υποχωρώντας κατά μία θέση, στην έκτη, ωστόσο διατηρείται πολύ μπροστά από την Ιταλία και τη Γαλλία, σχεδόν εκτοπίζοντας τη Γερμανία ως η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης. Αυτό οφείλεται κυρίως στον υγιή δείκτη γονιμότητας της Μ. Βρετανίας (1,9), αν και οι σκεπτικιστές μπορεί να αμφιβάλλουν για το αν το ποσοστό γεννήσεων, που ενισχύεται από το υψηλότερο ποσοστό ανύπαντρων μητέρων στην Ε.Ε., αποτελεί μία σωστή βάση ευημερίας.

Ο χαμηλός δείκτης γονιμότητας της Κορέας (1,1), της Σιγκαπούρης (1,2), της Πολωνίας (1,3), της Ισπανίας (1,4) και της Ρωσίας (1,4), λίγο έως πολύ καταδικάζει τις χώρες αυτές σε κρίση γήρανσης και μείωση πληθυσμού εκτός και αν ανοίξουν τις πόρτες της μετανάστευσης.

Η Ιαπωνία βρίσκεται ήδη βαθειά σε αυτή την «ατροφική» κατάσταση, κάτι που εξηγεί γιατί η χώρα αντιμετώπισε τόσα προβλήματα στην αντιστάθμιση των επιπτώσεων της κατάρρευσης του Nikkei. Ο συνολικός της πληθυσμός άρχισε να συρρικνώνεται από το 2005. Μειώθηκε κατά τον αριθμό-ρεκόρ των 120.000 πέρσι και θα συρρικνωθεί κατά 37% έως το 2050.

«Το δημογραφικό ζήτημα είναι σημαντικό», σχολιάζει η Karen Ward, αρχισυντάκτρια της έκθεσης. Οι «μεγάλοι χαμένοι» είναι οι μικρότερες χώρες, όπως η Ελβετία, η Ολλανδία, η Σουηδία, το Βέλγιο και η Αυστρία, που κατά πάσα πιθανότητα θα υποχωρήσουν από τις πρώτες 30 θέσεις. «Ίσως δυσκολευτούν να διατηρήσουν την επιρροή τους στο παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό», πρόσθεσε.

Η HSBC πραγματοποιεί την ανάλυση με την υπόθεση ότι η ανθρωπότητα θα αποφύγει την ενεργειακή κατάρρευση και θα ξεπεράσει το οικολογικό έλλειμμα, έναν όρο που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τον παγκόσμιο ρυθμό εξάντλησης των μη ανανεώσιμων πόρων. Κάνει λόγο για επενδύσεις ύψους 46 τρισ. δολαρίων σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας για να αποφευχθεί η παγίδα του άνθρακα και να αντιμετωπίσει μία κρίση προμηθειών που θα μπορούσε να εκτροχιάσει την ανάπτυξη.

Οι συνθήκες σίτισης του παγκόσμιου πληθυσμού ίσως επιδεινωθούν. Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι η ζήτηση για τρόφιμα θα αυξηθεί 70% έως το 2050, ενώ η αύξηση της απόδοσης της συγκομιδής έχει επιβραδυνθεί στο 1,5% το χρόνο από 3,2% στη δεκαετία του 1960.

Ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν σε περιοχές που αντιμετωπίζουν «σοβαρές ελλείψεις νερού» θα διπλασιαστεί από το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού στα δύο τρίτα μεταξύ του 1995 και του 2025. Οι υδάτινες λεκάνες για την άρδευση των καλλιεργειών της πεδιάδας της Βόρειας Κίνας εξαντλούνται με ανησυχητικό ρυθμό.

Συμπερασματικά, η τράπεζα θεωρεί σαφές ότι οι ΗΠΑ και ο Καναδάς, όντας υπερδυνάμεις της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων, έχουν πλεονέκτημα. Η HSBC παραδέχεται τέλος, ότι οι οικονομικές της προβλέψεις βασίζονται σε ένα «μάλλον αισιόδοξο σενάριο».




Πηγή: www.capital.gr


Πόσο συμφέρει η εξοικονόμηση ενέργειας; (TEST)

Η χρήση των ορυκτών καυσίμων (λιγνίτης, πετρέλαιο, φυσικό αέριο) για την ηλεκτροπαραγωγή απελευθερώνει στην ατμόσφαιρα διοξείδιο του άνθρακα (CO2), το σημαντικότερο αέριο του θερμοκηπίου. Εσύ πόσα χρήματα πετάς κάθε χρόνο σε φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ για να καταστρέψεις το κλίμα;

Συμπλήρωσε τα πορτοκαλί πεδία εδώ με βάση τις συνήθειές σου και μέτρησε πώς μπορείς να σώσεις το κλίμα και την τσέπη σου!

Πηγή:http://www.greenpeace.org/greece/

Μόλις τριών ημερών κουνελάκια!!!! (video)

3 Day Old Bunnies....:


Αποτελέσματα 18ης αγωνιστικής της Football League

Τα Τρίκαλα το ντέρμπι, ανάκαμψη για ΟΦΗ

Το κυρίως πιάτο της 18ης αγωνιστικής της Football League, πρεμιέρα του δεύτερου γύρου, είχε αρκετή ένταση και νεύρα σε διάφορα γήπεδα και τελικά κερδισμένο τον ΟΦΗ, που επέστρεψε στις νίκες, αλλά και τον... ΠΑΣ Γιάννινα, που δεν έπαιξε (φιλοξενείται τη Δευτέρα από τον Πανθρακικό) αλλά είδε τη διαφορά από τους διώκτες του να μην μειώνεται!

Χαμένος της αγωνιστικής ο Παναιτωλικός, που ηττήθηκε 2-0 στα Τρίκαλα από την τοπική ομάδα (στο ντεμπούτο του Μπάμπη Τεννέ στην ομάδα του Αγρινίου) και παρέμεινε στη δεύτερη θέση και στο -4 από την ομάδα των Ιωαννίνων.

Την ήττα του Παναιτωλικού δεν αξιοποίησε όπως θα ήθελε ο Διαγόρας, που αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον Λεβαδειακό στη Ρόδο και έτσι μείωσε μόνο κατά ένα βαθμό (στους 3) την απόστασή του από τη 2η θέση που οδηγεί απευθείας στην Superleague.

Στις νίκες επέστρεψε ο ΟΦΗ, που επικράτησε 2-0 της Βέροιας στο Ηράκλειο, σε επεισοδιακό παιχνίδι με πολλές διαμαρτυρίες αρχικά από τους οπαδούς των Κρητικών για όσα έγιναν στα Γιάννενα αλλά και στη διάρκεια του αγώνα από τους φιλοξενούμενους για τη διαιτησία.

Η αυλαία της 18ης αγωνιστικής πέφτει τη Δευτέρα (17/1) με τις αναμετρήσεις Αναγέννηση Καρδίτσας - Εθνικός Αστέρας και Πανθρακικός - ΠΑΣ Γιάννινα.

«Καθάρισαν» τα Τρίκαλα

Με περισσότερους από 10.000 φιλάθλους στο πλευρό τους, τα Τρίκαλα νίκησαν 2-0 τον Παναιτωλικό και έκαναν άλλο ένα βήμα για να πλασαριστούν στα πλέι οφ. Τελκίνσκι (49’) και Κόρμπος (84’) έφεραν «πικρό» ντεμπούτο για τον Μπάμπη Τεννέ στον πάγκο της ομάδας του Αγρινίου, η οποία είχε δοκάρι με τον Κούσα στο 30’ αλλά δεν απέφυγε την ήττα, χάνοντας πολύτιμο έδαφος στη μάχη της κορυφής.

Τρίκαλα (Γιώργος Βαζάκας): Τόλιος, Μπουκουβάλας, Ριζογιάννης, Κόρμπος, Χρήστου, Κοντογουλίδης (79' Στεπάνοβιτς), Μανουσάκης, Μίνγκας, Μπριλάκης, Τελκίνσκι (56' Σαββίδης), Σαρακατσάνος.
Παναιτωλικός (Μπάμπης Τεννές): Τζενάμο, Ρότσα, Γκόλιας, Παλαιολόγος (76' Γκούνκελ), Ετζενγκουέλε, Δέντσας (55' Μπουμάλ), Κούσας, Μπαϊκαρά (71' Καραμαλίκης), Παππάς, Θεοδωρίδης, Γκούρμα.

Ισοπαλία με... νεύρα

Στη Ρόδο, Διαγόρας και Λεβαδεικός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 σε ένα ντέρμπι με ένταση, νεύρα και αποτέλεσμα που δεν ικανοποίησε καμία ομάδα στην προσπάθεια που κάνει να ανέβει στην Superleague. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 19’ με τον Αγκιρίμπα, έμειναν με 10 παίκτες στο 38’ λόγω (αυστηρότατης) δεύτερης κίτρινης κάρτας του Προβατίδη και δέχθηκαν την ισοφάριση στο 51’ από έναν πρώην δικό τους παίκτη, τον Ζουρούδη.

Διαγόρας (Πέτρος Ρουτζιέρης): Ταμπάσης, Σκόνδρας, Σαλαμαστράκης, Σπάρταλης, Ζλάτκοβιτς (87' Xριστοφιλέας), Γεωργίου (79' Ρέγες), Προβατίδης, Αγκιρίμπα (75' Γκούτμαν), Πλάτανος, Ταραχούλσκι, Πουλόπουλος.
Λεβαδειακός (Βασίλης Βούζας): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Τριποτσέρης (82' Μπεγκόνια), Αλεξίου, Κόλτζος, Ταραλίδης, Τάσιτς, Ναπολεόνι, Ντιμπαλά, Μπάρκογλου (16' Ζουρούδης), Πόποβιτς (75' Σοϊλέδης).

Επεισοδιακή «ανάκαμψη»

Στο Ηράκλειο, ο ΟΦΗ επέστρεψε στις νίκες μετά την ήττα στα Γιάννενα. Νίκησε 2-0 την Βέροια, η οποία όμως διαμαρτύρεται ότι το πέναλτι με το οποίο έγινε το 1-0 από τον Αγρίτη στο 60’ ήταν μαρκάρισμα στον Βλόνταρτσικ εκτός περιοχής. Μάλιστα, στη φάση αυτή αποβλήθηκε και ο Μπάρμπας των φιλοξενούμενων με 2η κίτρινη κάρτα. Το 2-0 έγινε με τον Μανούσο στις καθυστερήσεις, ενώ στο 80’ αποβλήθηκε ο Νίκος Αναστόπουλος για καθυστέρηση και στη συνέχεια είχε, από τις εξέδρες, φραστικό επεισόδιο με τον τεχνικό της Βέροιας, Σούλη Παπαδόπουλο (σ.σ. έχουν κόντρα από παλιά)!

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Βεζυρίδης, Μπούρμπος, Κιάσσος, Χαριτωνίδης, Πίτσος, Κάλαϊτζιτς, Ζορμπάς (83' Βερόν), Κατσικογιάννης (46' Ρούσεφ), Αγρίτης, Γιακούμπου (88' Μανούσος), Βλόνταρτσικ.
Βέροια (Σούλης Παπαδόπουλος): Συμεωνίδης, Καλί, Αουρέλιο, Σαμαράς, Μπάρμπας, Καλογέρης, Καλτσάς, Οικονόμου, Μπλαζέφσκι, Σαϊτιώτης, Τσιάτσιος.

Ο Ουρόσεβιτς ήταν αρκετός

Το γκολ του Ουρόσεβιτς στο 31’ ήταν αρκετό για την Ηλιούπολη προκειμένου να πάρει τη νίκη 1-0 επί του Αγροτικού Αστέρα και να βγει από τη ζώνη των πλέι άουτ. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη στους τελευταίους επτά αγώνες για την ομάδα του Αλέξη Αλεξίου, την ώρα που ο Αγροτικός παραμένει εντός πλέι άουτ και με απολογισμό μία νίκη σε δέκα αγώνες.

Ηλιούπολη (Αλέξης Αλεξίου): Μαράμας, Λεοντίου, Ουρόσεβιτς, Νικολόπουλος, Σικαλιάς, Κρητικός (88' Ηλιόπουλος), Ρουσάκης, Νιάρος, Θάνος, Φούφουλας, Στεφανίδης.
Αγροτικός Αστέρας (Περικλής Αμανατίδης): Γουναρίδης, Γόγολος (68' Γκόμεζ), Μερεσιώτης, Μπεκιάρης, Ναλμπάντης, Ν. Παπαδόπουλος, Σαπάνης, Σαμουηλίδης, Σκλιοπίδης, Στεφανίδης, Γέσιτς (84' Κωνσταντινίδης).

Νίκη-«ανάσα» με Φαρινόλα

Η αισιοδοξία επιστρέφει στον Εθνικό, που παρά τα προβλήματά του επικράτησε 2-1 του Πιερικού στο Ελληνικό και ελπίζει ότι θα φύγει από τα πλέι άουτ. Ο Περέιρα στο 13’ πέτυχε το 1-0, αλλά ο Γκουγκουλιάς ισοφάρισε στο 70’, σε ένα διάστημα που ο Πιερικός ήταν καλύτερος. Ωστόσο ο Φαρινόλα πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 83’ και υποχρέωσε την ομάδα της Κατερίνης στην πρώτη της ήττα μετά από πέντε αγώνες.

Εθνικός (Σάββας Παντελίδης): Σωτηρίου, Ψιάνος, Παγώνης, Σύρος, Παστός, Σιλιγαρδάκης, Κορακάκης, Βιδάλης (75' Καραχαλιός), Φαρινόλα (90+2' Γκράιμς), Ουατάρα (86' Κοκκίνης), Περέιρα.
Πιερικός (Σταύρος Διαμαντόπουλος): Γούμαγιας, Παπαγεωργίου, Γιαζιτζόγλου, Δήμου, Πέτρου, Κοντέων, Μιλόσκοβιτς, Χατζής (46' Καλαγκάνης), Πουρτουλίδης (90' Μίμα), Γκουγκουλιάς, Λόπεζ (78' Πουλάκος).

Το... «ραβδί» του Τσίρκοβιτς

Ο Ιωνικός είχε τέσσερις σερί ήττες και οκτώ αγώνες χωρίς νίκη. Ωστόσο, στο ντεμπούτο του Μίκι Τσίρκοβιτς στον πάγκο επέστρεψε στις επιτυχίες. Επικράτησε 2-1 του Θρασύβουλου στην άδεια, λόγω τιμωρίας, Νεάπολης και έβαλε τέλος στην αρνητική περίοδο. Αλβες (26’) και Ντε Φαρία (55’) πέτυχαν τα γκολ των γηπεδούχων, ενώ για την ομάδα της Φυλής μείωσε στο 84’ ο Τσιλιγκίρης.

Ιωνικός (Μίκι Τσίρκοβιτς): Θεοδωρόπουλος, Αρβανίτης, Βλάχος (67' Γιόνδης), Ντε Φαρία, Αλβες, Δελήμπασης, Πασάς (90+2' Χιονίδης), Σπυριδάκης, Ερρίκος, Ρουσσάκης, Πολίτης (80' Μεϊντής).
Θρασύβουλος (Αντώνης Μανίκας): Κωστάκης, Κολοτούρος, Βαλεριάνος, Ζώνας (62' Σερέπας), Βασιλείου (46' Τσιλιγκίρης), Πρίπου, Παληγεώργος, Τσούτσουρας (74' Καρράς), Κακαράς, Κατσίκης, Ζαχαρόπουλος.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 18ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο (15/1)

Καλλιθέα-Δόξα Δράμας 0-1 (90' Μοσχάκης)

Κυριακή (16/1)

Τρίκαλα-Παναιτωλικός 2-0 (49' Τελκίνσκι, 84' Κόρμπος)
Ηλιούπολη-Αγροτικός Αστέρας 1-0 (31' Ουρόσεβιτς)
Εθνικός-Πιερικός 2-1 (13' Περέιρα, 83' Φαρινόλα - 70' Γκουγκουλιάς)
Ιωνικός-Θρασύβουλος 2-1 (26' Άλβες, 55' Ντε Φαρία - 84' Τσιλιγκίρης)
ΟΦΗ-Βέροια 2-0 (60' πεν. Αγρίτης, 90'+2' Μανούσος)
Διαγόρας-Λεβαδειακός 1-1 (19' Αγκιρίμπα - 51' Ζουρούδης)

Δευτέρα (17/1)
15:00 Αναγέννηση Καρδίτσας-Εθνικός Αστέρας Δημ. Στάδιο Καρδίτσας
18:00 Πανθρακικός-ΠΑΣ Γιάννινα ΕΤ-3 Δημ. Στάδιο Κομοτηνής

Επιμέλεια: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ

Πηγή: http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10486&subid=2&pubid=106384664

Θανάσης Γιαννακόπουλος: «Λάθος του Πολέμη»

Επικριτικός κατά της απόφασης του Αδαμάντιου Πολέμη να μη δεχθεί να αναλάβει την προεδρεία του Παναθηναϊκού, εμφανίστηκε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, μετά το τέλος του παιχνιδιού με την Καβάλα.

Ο εκ των μεγαλομετόχων της ΠΑΕ, μάλιστα, επανέλαβε για ακόμη μια φορά την απόφαση της οικογένειάς Γιαννακόπουλου να μην βγει μπροστά για να δώσει λύση στα προβλήματα που υπάρχουν.

«Είναι λυπηρό που δεν θα αναλάβει την προεδρία ο κ. Πολέμης και λάθος που του ανακοίνωσε πριν από το παιχνίδι», είπε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος και πρόσθεσε:

«Εγώ ελπίζω ότι ο Παναθηναϊκός θα βρει το δρόμο του. Η οικογένειά μου έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να βγει μπροστά. Έχουμε 1200 εργαζόμενους».



Πηγή: http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10534&subid=2&pubid=106526662


Τέλος ο Βλάχος

Με μια λιτή ανακοίνωση, η ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης γνωστοποίησε τον τερματισμό της συνεργασίας της με τον τεχνικό Βαγγέλη Βλάχο λίγες ώρες μετά τη νέα ήττα της ομάδας από την ΑΕΚ.

Οι μέτριες έως κακές εμφανίσεις και τα αρνητικά αποτελέσματα ανάγκασαν τους Αρκάδες να αλλάξουν κάτι πριν χαθεί η χρονιά και είναι πολύ αργά... Ετσι, η διοίκηση της ομάδας βρίσκεται σε αναζήτηση του αντικαταστάτη του Βλάχου, ο οποίος θα κληθεί να βγάλει τον Αστέρα από το αγωνιστικό τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης:

«Η Π.Α.Ε Αστέρας Τρίπολης ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τον προπονητή κ. Βαγγέλη Βλάχο τον οποίο ευχαριστεί για τη μέχρι τώρα προσφορά του στην ομάδα και του εύχεται κάθε επιτυχία στην συνέχεια της σταδιοδρομίας του».

Πηγή: www.sentragoal.gr

Θάνατος βρέφους στην Αλεξανδρούπολη

Σοκ προκάλεσε στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, ο θάνατος ενός βρέφους μόλις 5 μηνών, που βρέθηκε νεκρό στο κρεβατάκι του και μεταφέρθηκε από τους συγγενείς του στα επείγοντα περιστατικά.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ο θάνατος του μωρού προήλθε από εισρόφηση τροφής.

Ταυτόχρονα, έγινε γνωστό ότι, η μητέρα - που είναι μικρότερη των 14 χρόνων - μαζί με το άτυχο μωρό, στο πρόσφατο παρελθόν, είχαν παραμείνει στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου, προκειμένου να της υποδείξει το προσωπικό, πώς να ταΐζει και να φροντίζει το βρέφος.

Εκφράζοντας τον λύπη του, ο διοικητής του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Νίκος Ραπτόπουλος, ανέφερε ότι οι γάμοι και η τεκνοποίηση σε μικρές ηλικίες, πόσο μάλλον όταν οι ίδιοι οι γονείς είναι ακόμη παιδιά, μπορούν κατά περιπτώσεις, να επιφέρουν το πλέον μοιραίο γεγονός για τις αθώες αυτές ψυχές.



Πηγή: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=240207&cid=4

Aποτελέσματα αγώνων της Α' Κατηγορίας της ΕΠΣΠ Πιερίας

Τα σημερινά αποτελέσματα των αγώνων της Α' Κατηγορίας της ΕΠΣΠ Πιερίας:

ΑΕ Δρυάνιστα – Ερμής Εξοχής: 0 - 3
Ελπίς Ανδρομάης – Γ. Ολύμπιος Λόφου: 2 - 4
ΑΕ Καρίτσας – Αριστοτέλης Καταχά: 3 - 1
Ακαδημία Πλαταμώνα – Θερμαϊκός Κορινού: 2 - 0
Πίνδος Α. Αγιάννη – Αναγέννηση Σφενδάμης: 1 - 1
Καλλιθεακός – Δίας Δίου: 7 - 0
Αιγινιακός – Απόλλων Λιτοχώρου: 3 - 1
ΠΑΟ Κ. Μηλιάς – Αχιλλέας Νεοκαισάρειας: 0 - 4

Barcelona vs Malaga live tv

Spanish Primera Division
Barcelona vs Malaga 22:00 GMT(+2:00)


Live tv links:

http://atdhe.net/32669/watch-barcelona-vs-malaga

http://www.firstrow.net/watch/45677/1/watch-fc-barcelona-vs-malaga-cf.html

http://www.firstrow.net/watch/45677/2/watch-fc-barcelona-vs-malaga-cf.html

http://www.fromsport.com/v-0/16/34/v-163518.html

http://www.vipstand.net/watch/17036/1/fc-barcelona-vs-malaga-cf.html

http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=101913&part=sports

Lecce vs AC Milan live tv

Italian Serie A
Lecce vs AC Milan 21:45 GMT(+2:00)

Live tv links:

http://atdhe.net/32666/watch-lecce-vs-ac-milan

http://www.firstrow.net/watch/45671/1/watch-us-lecce-vs-ac-milan.html

http://www.firstrow.net/watch/45671/2/watch-us-lecce-vs-ac-milan.html

http://www.fromsport.com/v-0/16/34/v-163514.html

http://www.vipstand.net/watch/17032/1/us-lecce-vs-ac-milan.html

http://www.livescorehunter.com/streams/ingerasu/2.html

http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=100316&part=sports

Aποτελέσματα και βαθμολογία της 17ης αγωνιστικής στον 3ο όμιλο του Περιφερειακού Πρωταθλήματος (Δ' Εθνική)

Σήμερα σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Πυρσός Γρεβενών-Λευκάδια Ημαθίας 2-0
Εθνικός Κατερίνης-Σβορωνος 3-1
Αλεξάνδρεια-ΑΜΣ Γαλατινής 3-0
Νάουσα-Βατανιακός 1-1
Μακεδονικός Φούφας-Καστοριά 2-1
Σιάτιστα-Νίκη Αγκαθιάς 0-5
Κάστωρ ΑΟ-Σειρήνα Γρεβενών 3-0
Εθνικός Βατερού-Αρης Λόφων 2-1
ΑΣ Πεντάβρυσου-Ολυμπος Λεπτοκαρυάς 1-1


BAΘΜΟΛΟΓΙΑ (17 αγώνες)
1.Βατανιακός 38
2.Εθνικός Βατερού 36
3.Αλεξάνδρεια 34
4.Πυρσός Γρεβενών 33
5.Νάουσα 31
6.Καστοριά 30
7.Νίκη Αγκαθιάς 29
8.Λευκάδια Ημαθίας 26
9.Κάστωρ ΑΟ 24
10.ΑΜΣ Γαλατινής 22
11.Ολυμπος Λεπτοκαρυάς 21
12.Σειρήνα Γρεβενών 19
13.Σβορωνος 18
14.Μακεδονικός Φούφας 15
15.Εθνικός Κατερίνης 14
16.Αρης Λόφων 12
17.ΑΣ Πεντάβρυσου 10
18.Σιάτιστα 5

ΑΡΗΣ ΛΟΦΩΝ και ΣΒΟΡΩΝΟΣ έχουν από 16 αγώνες

Almeria vs Real Madrid live tv

Spanish Primera Division
Almeria vs Real Madrid 20:00 GMT(+2:00)

Live tv links:


http://atdhe.net/32668/watch-almeria-vs-real-madrid

http://www.firstrow.net/watch/45615/1/watch-ud-almeria-vs-real-madrid.html

http://www.firstrow.net/watch/45615/2/watch-ud-almeria-vs-real-madrid.html

http://www.fromsport.com/v-0/16/34/v-163506.html

http://www.fromsport.com/v-0/16/44/v-164521.html

http://www.vipstand.net/watch/17025/1/ud-almeria-vs-real-madrid.html

http://www.vipstand.net/watch/17025/2/ud-almeria-vs-real-madrid.html

http://livetv.ru/webplayer.php?t=yycast&c=56756775666677&lang=en&eid=63784&lid=59333&ci=15&si=1 (Russian)

http://livetv.ru/webplayer.php?t=zonein&c=47472&lang=en&eid=63784&lid=47143&ci=15&si=1 (Arabic)

http://livetv.ru/webplayer.php?t=veetle&c=4d2bb3a617664&lang=en&eid=63784&lid=58443&ci=15&si=1 (Spanish)

Αποθέωση τρομολαγνείας τα σενάρια για τη Γερμανίδα

Πάνος Πικραμένος

Διέπρεψε το αστυνομικό δαιμόνιο με τη σύλληψη της νεαρής καθηγήτριας από τη Γερμανία Φαίη Μαρί Μέγιερ, την οποία «βάφτισαν» κόρη πρώην καταζητούμενης για επιθέσεις της γερμανικής ένοπλης οργάνωσης RAF και Γερμανού αντάρτη πόλης, που έπεσε μαχόμενος κατά της Αστυνομίας.

Την Παρασκευή, η Ελληνική Αστυνομία είχε ανακοινώσει τη σύλληψη της καθηγήτριας, διαβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για την κόρη της Μπάρμπαρα Μέγιερ, η οποία καταζητούνταν παλαιότερα από τη Γερμανική Αστυνομία.

Η διάψευση ήρθε από την ίδια την ομοσπονδιακή εισαγγελία της Γερμανίας, εκπρόσωπος της οποίας δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ότι η 27χρονη που συνελήφθη στην Ελλάδα ουδεμία σχέση έχει με την Μπάρμπαρα Μέγιερ, που είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση Rote Armee Fraction, τη δεκαετία του ΄80.

Μάλιστα, ένα ηλεκτρονικό μέσο ανακάλυψε και τον πατέρα της συλληφθείσας, που, όπως ανέφερε, δεν ήταν άλλος από τον Γερμανό Horst Ludwig Meyer, μέλος της RAF, ο οποίος σκοτώθηκε το... 1979, από την αστυνομία, δηλαδή αρκετά χρόνια πριν γεννηθεί η 27χρονη καθηγήτρια.

Όμως, ο πραγματικός πατέρας της φαίνεται να είναι ζωντανός και μάλιστα επικοινώνησε με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, δηλώνοντας πως ονομάζεται Βόλφγκανγκ Μάγιερ και ότι ουδεμία σχέση έχει με οργανώσεις ένοπλης βίας.

Για την ιστορία, ο Horst Ludwig Meyer, μέλος της RAF, σκοτώθηκε στη Βιέννη, κατά τη διάρκεια ένοπλης συμπλοκής με την Αυστριακή Αστυνομία το 1999 και φυσικά δεν σχετίζεται με την οικογένεια της Φαίη Μαρί Μέγιερ…

Η δύναμη της εικόνας

Το κακό, όμως, είχε ήδη γίνει. Η Αντιτρομοκρατική διοχέτευσε στα Μ.Μ.Ε. τη φωτογραφία της νεαρής, όπως και τα πιο ευφάνταστα τρομολαγνικά σενάρια για «διεθνείς διασυνδέσεις» όσων συνελήφθηκαν την περασμένη Πέμπτη. Όλα αυτά και πολλά άλλα πλημμύρισαν το Διαδίκτυο, τα τηλεοπτικά παράθυρα και τις εφημερίδες, συμπαρασύροντας ακόμη και όσους είχαν τις καλύτερες των προθέσεων.

Αφίσες με καταζητούμενα μέλη της RAF ανασύρθηκαν από τα χρονοντούλαπα των αστυνομικών δελτίων, λεπτομέρειες από επιθέσεις της γερμανικής οργάνωσης και παντός είδους θεωρίες συνωμοσίας διακινήθηκαν μεταξύ αστυνομικών και δημοσιογράφων, προς δόξαν της παραπληροφόρησης του κοινού.

Υπενθυμίζεται ότι η 27χρονη συνελήφθη, επειδή διατηρούσε φιλικές σχέσεις με έναν από τους 4 νεαρούς που συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη στην Αθήνα και είχε συναντηθεί μαζί του σε ένα μπαρ.

Το σκηνικό με τη σύλληψη της Γερμανίδας καθηγήτριας επιβαρύνθηκε σημαντικά, από τη στιγμή που κυκλοφόρησαν οι πληροφορίες για την υποτιθέμενη μητέρα της και τον δήθεν πατέρα της και τις σχέσεις τους με την οργάνωση Rote Armee Fraction.

Αγανάκτηση της οικογένειας

Ανοικτή επιστολή των αδελφών της Φαίη Μαρί Μέγιερ αναρτήθηκε στο Ιndymedia, με τίτλο «Ανοιχτή επιστολή σχετικά με τις συκοφαντίες και τα δημοσιεύματα κάποιων παπαγάλων του κράτους για την αδελφή μας. Το μεγάλο παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες της αδελφής μας και της οικογένειάς μας».

«Με το δικαστήριο των κατηγορούμενων για συμμετοχή στην οργάνωση ''Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς'' να πλησιάζει και την έκρηξη στο Διοικητικό Πρωτοδικείο να μένει αναπάντητη από πλευράς συλλήψεων, ήταν αναμενόμενο από το κράτος να προσπαθήσει να πιάσει ένα ''λαβράκι'' και, αν δεν μπορεί, να το κατασκευάσει, ώστε να ανακτήσει το χαμένο γόητρό του και να επιδείξει την πυγμή του.

Έτσι κάποιοι δημοσιογράφοι, εντολοδόχοι της εξουσίας, βρήκαν την ευκαιρία, βασιζόμενοι στη συμπτωματική συνωνυμία της μητέρας μας με ένα φερόμενο μέλος της RAF, την Barbara Meyer, να στήσουν μία κινηματογραφική ιστορία συνωμοσίας με υποτιθέμενες διασυνδέσεις διεθνών και εγχώριων ομάδων. Έφτασαν σε τέτοιο σημείο γελοιότητας, ώστε να αναδημοσιεύσουν επικηρύξεις μελών της RAF από τη δεκαετία του ʼ80 και άλλες πικάντικες σάλτσες προς τέρψη του τρομολάγνου κοινού.

Η μητέρα μας παρουσιάστηκε, λοιπόν, ως καταζητούμενη και εξαφανισμένη τρομοκράτης, τη στιγμή που ζει στην Ελλάδα παρέα με εμάς, την οικογένειά της.

Χειρότερη μοίρα είχε ο πατέρας μας, Wolfgang, στα χέρια τους, αφού όχι μόνο του άλλαξαν το όνομα, αλλά και τον παρουσίασαν να έχει σκοτωθεί σε ανταλλαγή πυροβολισμών με μπάτσους στην Αυστρία πριν από χρόνια! Αρκετά σοκαριστικό για έναν μουσικοθεραπευτή που ζει και εργάζεται υγιέστατος στη Γερμανία…

Η αδελφή μας, επειδή φέρεται να ήπιε ένα ποτό με κάποιον από τους 4 συλληφθέντες που κατηγορούνται για μία εμπρηστική επίθεση στη Θεσσαλονίκη, μέσα από αυτά τα μυθεύματα και το ''τρομοκρατικό'' γενεαλογικό της δέντρο, βαφτίστηκε και η ίδια σε μέλος εγκληματικής οργάνωσης και καλείται σε απολογία!

Η αδελφή μας, όπως και εμείς, δεν είναι τρομοκράτης, αλλά αναρχική, μια επιλογή βαριά μέσα σε έναν κόσμο εξουσιαστών.

Απαιτούμε να σταματήσει αμέσως αυτό το άθλιο παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες της αδελφής μας και της οικογένειάς μας και προειδοποιούμε όλους τους συμμετέχοντες σε αυτό ότι θα μας βρουν απέναντί τους.

Και για να μην ξεχνιόμαστε: Τα κράτη είναι οι μόνοι τρομοκράτες» αναφέρουν στην επιστολή τους τα αδέλφια της Φαίη Μαρί Μέγιερ.

Πηγή: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=239962&cid=4

Σελλά Αχαΐας..... 66 χρόνια μετά...

Μνήμες από την σφαγή που συντελέστηκε πριν από 66 χρόνια στο χωριό Σελλά του νομού Αχαΐας από τα στρατεύματα των Ναζί, ξύπνησαν κατά τη σημερινή επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα.

Στις 16 Ιανουαρίου του 1944 ο γερμανικός στρατός μετά από πληροφορία ότι στα Σελλά βρίσκονταν αντάρτες, περικύκλωσε το χωριό. Συνελήφθησαν όλοι οι άντρες του χωριού, 43, που οδηγήθηκαν στην Πάτρα και φυλακίστηκαν ενώ 7 εκτελέστηκαν στην προσπάθειά τους να διαφύγουν. Κατά την αποχώρησή τους οι Γερμανοί έβαλαν φωτιά στο χωριό. Σύμφωνα με μαρτυρίες των επιζησάντων, τα σπίτια τους καίγονταν επί δέκα ολόκληρες ημέρες.


Πηγή: Patra TV

Παναθηναϊκός - Καβάλα live tv

Live tv links:

http://atdhe.net/32674/watch-panathinaikos-vs-kavala

http://www.firstrow.net/watch/45612/1/watch-panathinaikos-athens-vs-ao-kavala.html

http://www.fromsport.com/v-0/16/34/v-163500.html

http://www.livescorehunter.com/streams/ingerasu/3.html

http://server-video.com/3.php

http://www.livesport1.us/tv1.html

http://www.vipstand.net/watch/17022/1/panathinaikos-athens-vs-ao-kavala.html

http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=102122&part=sports

Ξάνθη - Εργοτέλης live tv

Live tv links:

http://atdhe.net/32675/watch-xanthi-skoda-vs-ergotelis

http://www.firstrow.net/watch/45613/1/watch-ao-xanthi-vs-ergotelis-heraklion.html

http://www.fromsport.com/v-0/16/34/v-163501.html

http://www.livescorehunter.com/streams/ingerasu/7.html

http://server-video.com/7.php

http://www.vipstand.net/watch/17023/1/ao-xanthi-vs-ergotelis-heraklion.html

http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=102123&part=sports

ΠΑΟΚτζήδες στο κίνημα ενάντια στα διόδια

Δείτε το βίντεο....


Συγκέντρωση των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων Δήμου Πύδνας – Κολινδρού

Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο Αιγίνιο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου η συγκέντρωση όλων των μελών των δέκα τεσσάρων δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού.
Ο δήμαρχος Βαγγέλης Πολύζος συζήτησε μαζί τους για τις αρμοδιότητες των τοπικών συμβουλίων και τη λειτουργία τους, τους συμβούλευσε για τους τρόπους επίλυσης καθημερινών και έκτακτων προβλημάτων και τους ζήτησε τηνάμμεση καταγραφή των προβλημάτων.

Tottenham vs Manchester United live tv

English Premier League
Tottenham vs Manchester 18:10 GMT(+2:00)

live tv links:

http://atdhe.net/32651/watch-tottenham-vs-manchester-united

http://www.firstrow.net/watch/45608/1/watch-tottenham-hotspur-vs-manchester-united.html

http://www.firstrow.net/watch/45608/2/watch-tottenham-hotspur-vs-manchester-united.html

http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=100217&part=sports

Valencia vs Deportivo La Coruna live tv

Spanish Primera Division
Valencia vs Deportivo La Coruna 18:00 GMT(+2:00)

live tv links:

http://atdhe.net/32667/watch-valencia-vs-deportivo-la-coruna

http://www.firstrow.net/watch/45604/1/watch-valencia-cf-vs-deportivo-la-coruna.html

http://www.firstrow.net/watch/45604/2/watch-valencia-cf-vs-deportivo-la-coruna.html

http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=101911&part=sports

Eintracht Frankfurt vs Hannover live tv

Aπολαύστε τις προσπάθειες των Ελλήνων ποδοσφαιριστών της Άιντραχτ Φρανκφούρτης:
Φάνη Γκέκα,Γιάννη Αμανατίδη,Γιώργου Τζαβέλα εναντίον του Αννόβερο...

live tv links:

http://atdhe.net/32654/watch-eintracht-frankfurt-vs-hannover

http://www.firstrow.net/watch/45599/1/watch-eintracht-frankfurt-vs-hannover-96.html

http://www.firstrow.net/watch/45599/2/watch-eintracht-frankfurt-vs-hannover-96.html

http://www.firstrow.net/watch/45599/3/watch-eintracht-frankfurt-vs-hannover-96.html

http://www.fromsport.com/v-0/16/34/v-163475.html

http://www.vipstand.net/watch/17012/1/eintracht-frankfurt-vs-hannover-96.html

http://www.vipstand.net/watch/17012/5/eintracht-frankfurt-vs-hannover-96.html

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΑΕΚ 17:15 live tv

live tv links:

http://atdhe.net/32673/watch-asteras-tripolis-vs-aek-athens

http://www.firstrow.net/watch/45601/1/watch-asteras-tripolis-vs-aek-athens.html

http://www.vipstand.net/watch/17013/1/asteras-tripolis-vs-aek-athens.html

http://www.footni.net/ch1.html

http://www.gizawya.info/ch2.htm

http://www.homhd.com/

http://www.fromsport.com/v-0/16/34/v-163481.html

Αρης - Πανιώνιος 17:15 live tv

live tv links:

http://atdhe.net/32672/watch-aris-saloniki-vs-panionios

http://www.firstrow.net/watch/45603/1/watch-aris-thessaloniki-vs-panionios-athens.html

http://www.vipstand.net/watch/17014/1/aris-thessaloniki-vs-panionios-athens.html

http://www.livescorehunter.com/streams/ingerasu/3.html

http://server-video.com/3.php

http://www.gizawya.info/ch2.htm

http://www.stopstream.com/ch2.html

http://www.fromsport.com/v-0/16/34/v-163482.html

Liverpool vs Everton live tv

Merseyside derby:
Liverpool vs Everton

Live tv links:

http://atdhe.net/32650/watch-liverpool-vs-everton

http://www.firstrow.net/watch/45598/1/watch-liverpool-fc-vs-everton-fc.html

http://www.firstrow.net/watch/45598/2/watch-liverpool-fc-vs-everton-fc.html

http://www.fromsport.com/v-0/16/34/v-163474.html

http://www.fromsport.com/v-0/16/40/v-164145.html

http://www.vipstand.net/watch/17011/1/liverpool-fc-vs-everton-fc.html

Serie A Diretta Goal/Simulcast/Multigol live tv

Live tv links:

http://atdhe.net/32665/watch-serie-a-diretta-goal

http://www.firstrow.net/watch/45597/1/watch-serie-a-simulcast/multigol.html

http://www.firstrow.net/watch/45597/2/watch-serie-a-simulcast/multigol.html

http://www.vipstand.net/watch/17010/1/serie-a-simulcast/multigol-.html

http://www.vipstand.net/watch/17010/2/serie-a-simulcast/multigol-.html

http://www.boxlive.tv/channels/calciolink220011

http://www.freedocast.com/forms/embedplayercustom.aspx?fid=531B428231E6213D109E&ftype=stream&domain=myp2p.eu&width=800&height=550

http://www.livescorehunter.com/index.php?option=com_lsh&view=lsh&event_id=35731&tid=37881&channel=0&tmpl=component&layout=popup&Itemid=207

Το κοπή τη πίτα!!!!

Το παρακάτω βίντεο μας το υπενθύμισε ο φίλος επισκέπτης "ΗΕ" με το σχόλιο που μας έστειλε.
Αξίζει να ανεβεί σαν ανεξάρτητη ανάρτηση και να το δγείτε....


Νέο Μπλογκ

Σας παραθέτουμε ένα νέο μπλογκ συγχωριανού μας που ανακαλύψαμε από τις νέες συναναστροφές μας στο πασίγνωστο πια site "Facebook". που όπως είναι πια γνωστό, κάναμε κι εκεί λογαριασμό.
Πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να το επισκεφτείτε...

http://www.sourasleonidas.blogspot.com/

Θα το έχουμε και στα Κουλιντρινά blogια.

ΑΕΛ-ΗΡΑΚΛΗΣ live tv

Λάρισα-Ηρακλής

Live tv links:
http://atdhe.net/32671/watch-larisa-vs-iraklis-saloniki

http://www.firstrow.net/watch/45590/1/watch-ael-larissa-vs-iraklis-saloniki.html

http://www.firstrow.net/watch/45590/2/watch-ael-larissa-vs-iraklis-saloniki.html

http://www.vipstand.net/watch/17003/1/ael-larissa-vs-iraklis-saloniki.html

http://livetv.ru/webplayer.php?t=wiicast&c=gizawya14&lang=en&eid=64259&lid=59214&ci=26&si=1

http://livetv.ru/webplayer.php?t=veedocast&c=Ogami&lang=en&eid=64259&lid=59213&ci=26&si=1

http://livetv.ru/webplayer.php?t=veetle&c=4d31b33181c5b&lang=en&eid=64259&lid=58992&ci=26&si=1

http://www.livescorehunter.com/index.php?option=com_lsh&view=lsh&event_id=35876&tid=37850&channel=0&tmpl=component&layout=popup&Itemid=207

Άλλο Ελλάδα και άλλο Τυνησία.

Γράφει ο Κλεισθένης.

Παρακολουθούμε, μετά την εξέγερση στην Τυνησία, αναλύσεις και άρθρα σε εφημερίδες και ιστολόγια που αφήνουν να εννοηθεί ότι έρχονται παρόμοιες καταστάσεις και στην Ελλάδα.
Μερικοί τα γράφουν για να πουλήσουν μερικά φύλα παραπάνω επειδή οι τίτλοι είναι «πιασάρικοι», άλλοι τα γράφουν επειδή δεν ξέρουν τι συνέβαινε και τι συμβαίνει σ’ αυτά τα κράτη, πιθανώς να υπάρχουν και μερικοί που επιδιώκουν σύγχυση. Το θέμα δεν είναι απλό και δεν ερμηνεύεται σε λίγες γραμμές ενός κειμένου. Ας δούμε μερικά στοιχεία που ίσως δεν είναι πολύ γνωστά.
Στα Αραβόφωνα μουσουλμανικά κράτη (Λυβίη, Αίγυπτο, Σαουδική Αραβία και άλλα) υπάρχουν

Ποδόσφαιρο-ΠΑΟΚ-Ανακοίνωση για τα επεισόδια στο Βόλο

Επίσημη θέση για τα επεισόδια που έγιναν πριν την έναρξη του αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου πήρε αργά το βράδυ ο ΠΑΟΚ.
Η ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης κάνει λόγο για απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας προς τους φιλάθλους της ομάδας, ισχυριζόμενη, όπως και αμέσως μετά τα επεισόδια, ότι οι οπαδοί που βρέθηκαν στο Βόλο είχαν προμηθευτεί εισιτήρια.


Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας εναντίον των φιλάθλων μας -οι οποίοι στο σύνολό τους είχαν στην κατοχή τους εισιτήριο- με χρήση μεγάλων ποσοτήτων χημικών ουσιών, που είχαν ως αποτέλεσμα να εξαγριωθούν όσοι φίλαθλοι βρέθηκαν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο για να παρακολουθήσουν έναν ποδοσφαιρικό αγώνα.
Ξ επιλεκτική για πολλοστή φορά ευαισθησία της Ελληνικής Αστυνομίας εναντίον των φιλάθλων μας προκαλεί έντονα ερωτηματικά και επιβεβαιώνει την άποψή μας για παντελή έλλειψη ικανότητας στις τάξεις των Αστυνομικών Αρχών.
Αναρωτιόμαστε ποιον ή ποιους οφελούν οι συνεχόμενες προκλήσεις κατά των φιλάθλων μας και ποιος θα λογοδοτήσει απέναντι στην πλατιά μάζα των φίλων της ομάδας και στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ εάν κι εφόσον μεθοδευτεί η τιμωρία της Τούμπας στα προσεχή εντός έδρας παιχνίδια.
Ο επίσημος ΠΑΟΚ προσπάθησε με κάθε τρόπο να αποτρέψει την κλιμάκωση των επεισοδίων και η αποκατάσταση του κλίματος έγινε με παρέμβαση των ανθρώπων της ΠΑΕ και του προέδρου της, στον οποίον τα υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας δεν μπορούσαν να δώσουν μια λογική εξήγηση για την χρήση δεκάδων χημικών, που προκάλεσαν τον πανικό στις εισόδους του Σταδίου και ευτυχώς δεν οδήγησαν σε πιο θλιβερά γεγονότα".

Πηγή:http://www.express.gr/news/sports/405807oz_20110116405807.php3

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής στον 3ο όμιλο του Περιφερειακού Πρωταθλήματος(Δ' Εθνική)

Με το κατερινιώτικο ντέρμπι Εθνικός Κατερίνης-Σβορώνος ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος του 3ου ομίλου του Περιφερειακού Πρωταθλήματος. Την ίδια ώρα ο πρωτοπόρος Βατανιακός δοκιμάζεται στη Νάουσα κόντρα στην ομώνυμη ομάδα, ενώ ο Όλυμπος Λεπτοκαρυάς φιλοξενείται στην Πεντάβρυσο από τον τοπικό ΑΣ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής έχει ως εξής:

Πυρσός Γρεβενών-Λευκάδια Ημαθίας
Εθνικός Κατερίνης-Σβορωνος
Αλεξάνδρεια-ΑΜΣ Γαλατινής
Νάουσα-Βατανιακός
Μακεδονικός Φούφας-Καστοριά
Σιάτιστα-Νίκη Αγκαθιάς
Κάστωρ ΑΟ-Σειρήνα Γρεβενών
Εθνικός Βατερού-Αρης Λόφων
ΑΣ Πεντάβρυσου-Ολυμπος Λεπτοκαρυάς

Τα παιχνίδια αρχίζουν στις 15:00

Πηγή:http://www.katerinisport.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=755:---17---3----&catid=49:2010-09-11-06-42-28&Itemid=150

Αποτελέσματα της 9ης Αγωνιστικής της Α2 Εθνικής κατηγορίας Βόλεϋ

9η Αγωνιστική (Σάββατο 15/1/2011)

Σαβ 15/01/2011 Σπ. Λούη 18.30 Οδυσσέας Αμαρουσίου - Ν. Μουδανιά 3-0
Σαβ 15/01/2011 Αμαλιάδας 19.00 Κόροιβος Αμαλιάδας - Φοίνικας Σύρου 1-3
Σαβ 15/01/2011 Βόχας 18.30 Παμβοχαϊκός - Γαλαξίας 3-0
Σαβ 15/01/2011 Αιγινίου 18.00 Νίκη Αιγινίου - Μίλων 3-1
Σαβ 15/01/2011 Παναχαϊκής 19.00 Παναχαϊκή - ΣΠΑ Καρδίτσας 2-3
Σαβ 15/01/2011 Μεταμόρφωσης 19.00 Μεταμόρφωση - ΑΕΚ 3-1



Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 9 αγώνες)

1.Φοίνικας Σύρου 27-3 27
2.Παμβοχαϊκός 25-7 24
3.Μεταμόρφωση 19-11 18
4.Οδυσσέας 22-14 18
5.Μίλωνας 19-14 17
6.Παναχαϊκή 18-17 13
7.ΣΠΑ Καρδίτσας 16-20 12
8.Νίκη Αιγινίου 16-20 12
9.Κόροιβος Αμαλιάδας 14-21 9
10.Γαλαξίας 12-22 8
11.ΑΕΚ 11-24 5
12.Νέα Μουδανιά 1-27 0


Β’ ΕΠΣ Πιερίας: Τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής


ΕΛΠΙΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-Α.Ο. ΠΑΡΑΛΙΑΣ 6-3
ΟΛΥΜΠΟΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ-ΕΘΝΙΚΟΣ Ν. ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ 2-1
ΤΑΥΡΟΣ ΕΛΑΦΟΥ-ΔΟΞΑ ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ 1-1
25Η ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΡΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΙΤΩΝ 0-2
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ Ν. ΕΦΕΣΣΟΥ-ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ 2-1
ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΑ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ Κ.ΑΓΙΑΝΝΗ 2-2
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΒΟΡΩΝΟΥ 4-1
ΓΑΜΣ ΜΕΘΩΝΗ-ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ 0-3 Α.Α.



Η βαθμολογία (18 αγώνες):
1. Άρης Κοκκινοπλιτών 38
2. Όλυμπος Αγ. Σπυρίδωνα 35
3. Ελπίς Κατερίνης 35
4. Μακεδονικός Ν. Εφέσσου 34
5. 25η Μαρτίου 33
6. Πιερικός Κ. Αγιάννη 33
7. Δόξα Μοσχοχωρίου 31
8. Ταύρος Ελάφου 27
9. Εθνικός Ν. Κεραμιδίου 25
10. Αναγέννηση Σβορώνου 23
11. Όλυμπος Βροντούς 22
12. Αναγέννηση Κολινδρού 20
13. Πιερικός Αρωνά 19
14. ΑΟ Παραλίας 18
15. Διαγόρας Σεβαστής 14
16. ΓΑΜΣ Μεθώνη 0



Πηγή: www.katerinisport.gr