Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Αποτελέσματα 18ης αγωνιστικής της Football League

Τα Τρίκαλα το ντέρμπι, ανάκαμψη για ΟΦΗ

Το κυρίως πιάτο της 18ης αγωνιστικής της Football League, πρεμιέρα του δεύτερου γύρου, είχε αρκετή ένταση και νεύρα σε διάφορα γήπεδα και τελικά κερδισμένο τον ΟΦΗ, που επέστρεψε στις νίκες, αλλά και τον... ΠΑΣ Γιάννινα, που δεν έπαιξε (φιλοξενείται τη Δευτέρα από τον Πανθρακικό) αλλά είδε τη διαφορά από τους διώκτες του να μην μειώνεται!

Χαμένος της αγωνιστικής ο Παναιτωλικός, που ηττήθηκε 2-0 στα Τρίκαλα από την τοπική ομάδα (στο ντεμπούτο του Μπάμπη Τεννέ στην ομάδα του Αγρινίου) και παρέμεινε στη δεύτερη θέση και στο -4 από την ομάδα των Ιωαννίνων.

Την ήττα του Παναιτωλικού δεν αξιοποίησε όπως θα ήθελε ο Διαγόρας, που αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον Λεβαδειακό στη Ρόδο και έτσι μείωσε μόνο κατά ένα βαθμό (στους 3) την απόστασή του από τη 2η θέση που οδηγεί απευθείας στην Superleague.

Στις νίκες επέστρεψε ο ΟΦΗ, που επικράτησε 2-0 της Βέροιας στο Ηράκλειο, σε επεισοδιακό παιχνίδι με πολλές διαμαρτυρίες αρχικά από τους οπαδούς των Κρητικών για όσα έγιναν στα Γιάννενα αλλά και στη διάρκεια του αγώνα από τους φιλοξενούμενους για τη διαιτησία.

Η αυλαία της 18ης αγωνιστικής πέφτει τη Δευτέρα (17/1) με τις αναμετρήσεις Αναγέννηση Καρδίτσας - Εθνικός Αστέρας και Πανθρακικός - ΠΑΣ Γιάννινα.

«Καθάρισαν» τα Τρίκαλα

Με περισσότερους από 10.000 φιλάθλους στο πλευρό τους, τα Τρίκαλα νίκησαν 2-0 τον Παναιτωλικό και έκαναν άλλο ένα βήμα για να πλασαριστούν στα πλέι οφ. Τελκίνσκι (49’) και Κόρμπος (84’) έφεραν «πικρό» ντεμπούτο για τον Μπάμπη Τεννέ στον πάγκο της ομάδας του Αγρινίου, η οποία είχε δοκάρι με τον Κούσα στο 30’ αλλά δεν απέφυγε την ήττα, χάνοντας πολύτιμο έδαφος στη μάχη της κορυφής.

Τρίκαλα (Γιώργος Βαζάκας): Τόλιος, Μπουκουβάλας, Ριζογιάννης, Κόρμπος, Χρήστου, Κοντογουλίδης (79' Στεπάνοβιτς), Μανουσάκης, Μίνγκας, Μπριλάκης, Τελκίνσκι (56' Σαββίδης), Σαρακατσάνος.
Παναιτωλικός (Μπάμπης Τεννές): Τζενάμο, Ρότσα, Γκόλιας, Παλαιολόγος (76' Γκούνκελ), Ετζενγκουέλε, Δέντσας (55' Μπουμάλ), Κούσας, Μπαϊκαρά (71' Καραμαλίκης), Παππάς, Θεοδωρίδης, Γκούρμα.

Ισοπαλία με... νεύρα

Στη Ρόδο, Διαγόρας και Λεβαδεικός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 σε ένα ντέρμπι με ένταση, νεύρα και αποτέλεσμα που δεν ικανοποίησε καμία ομάδα στην προσπάθεια που κάνει να ανέβει στην Superleague. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 19’ με τον Αγκιρίμπα, έμειναν με 10 παίκτες στο 38’ λόγω (αυστηρότατης) δεύτερης κίτρινης κάρτας του Προβατίδη και δέχθηκαν την ισοφάριση στο 51’ από έναν πρώην δικό τους παίκτη, τον Ζουρούδη.

Διαγόρας (Πέτρος Ρουτζιέρης): Ταμπάσης, Σκόνδρας, Σαλαμαστράκης, Σπάρταλης, Ζλάτκοβιτς (87' Xριστοφιλέας), Γεωργίου (79' Ρέγες), Προβατίδης, Αγκιρίμπα (75' Γκούτμαν), Πλάτανος, Ταραχούλσκι, Πουλόπουλος.
Λεβαδειακός (Βασίλης Βούζας): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Τριποτσέρης (82' Μπεγκόνια), Αλεξίου, Κόλτζος, Ταραλίδης, Τάσιτς, Ναπολεόνι, Ντιμπαλά, Μπάρκογλου (16' Ζουρούδης), Πόποβιτς (75' Σοϊλέδης).

Επεισοδιακή «ανάκαμψη»

Στο Ηράκλειο, ο ΟΦΗ επέστρεψε στις νίκες μετά την ήττα στα Γιάννενα. Νίκησε 2-0 την Βέροια, η οποία όμως διαμαρτύρεται ότι το πέναλτι με το οποίο έγινε το 1-0 από τον Αγρίτη στο 60’ ήταν μαρκάρισμα στον Βλόνταρτσικ εκτός περιοχής. Μάλιστα, στη φάση αυτή αποβλήθηκε και ο Μπάρμπας των φιλοξενούμενων με 2η κίτρινη κάρτα. Το 2-0 έγινε με τον Μανούσο στις καθυστερήσεις, ενώ στο 80’ αποβλήθηκε ο Νίκος Αναστόπουλος για καθυστέρηση και στη συνέχεια είχε, από τις εξέδρες, φραστικό επεισόδιο με τον τεχνικό της Βέροιας, Σούλη Παπαδόπουλο (σ.σ. έχουν κόντρα από παλιά)!

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Βεζυρίδης, Μπούρμπος, Κιάσσος, Χαριτωνίδης, Πίτσος, Κάλαϊτζιτς, Ζορμπάς (83' Βερόν), Κατσικογιάννης (46' Ρούσεφ), Αγρίτης, Γιακούμπου (88' Μανούσος), Βλόνταρτσικ.
Βέροια (Σούλης Παπαδόπουλος): Συμεωνίδης, Καλί, Αουρέλιο, Σαμαράς, Μπάρμπας, Καλογέρης, Καλτσάς, Οικονόμου, Μπλαζέφσκι, Σαϊτιώτης, Τσιάτσιος.

Ο Ουρόσεβιτς ήταν αρκετός

Το γκολ του Ουρόσεβιτς στο 31’ ήταν αρκετό για την Ηλιούπολη προκειμένου να πάρει τη νίκη 1-0 επί του Αγροτικού Αστέρα και να βγει από τη ζώνη των πλέι άουτ. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη στους τελευταίους επτά αγώνες για την ομάδα του Αλέξη Αλεξίου, την ώρα που ο Αγροτικός παραμένει εντός πλέι άουτ και με απολογισμό μία νίκη σε δέκα αγώνες.

Ηλιούπολη (Αλέξης Αλεξίου): Μαράμας, Λεοντίου, Ουρόσεβιτς, Νικολόπουλος, Σικαλιάς, Κρητικός (88' Ηλιόπουλος), Ρουσάκης, Νιάρος, Θάνος, Φούφουλας, Στεφανίδης.
Αγροτικός Αστέρας (Περικλής Αμανατίδης): Γουναρίδης, Γόγολος (68' Γκόμεζ), Μερεσιώτης, Μπεκιάρης, Ναλμπάντης, Ν. Παπαδόπουλος, Σαπάνης, Σαμουηλίδης, Σκλιοπίδης, Στεφανίδης, Γέσιτς (84' Κωνσταντινίδης).

Νίκη-«ανάσα» με Φαρινόλα

Η αισιοδοξία επιστρέφει στον Εθνικό, που παρά τα προβλήματά του επικράτησε 2-1 του Πιερικού στο Ελληνικό και ελπίζει ότι θα φύγει από τα πλέι άουτ. Ο Περέιρα στο 13’ πέτυχε το 1-0, αλλά ο Γκουγκουλιάς ισοφάρισε στο 70’, σε ένα διάστημα που ο Πιερικός ήταν καλύτερος. Ωστόσο ο Φαρινόλα πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 83’ και υποχρέωσε την ομάδα της Κατερίνης στην πρώτη της ήττα μετά από πέντε αγώνες.

Εθνικός (Σάββας Παντελίδης): Σωτηρίου, Ψιάνος, Παγώνης, Σύρος, Παστός, Σιλιγαρδάκης, Κορακάκης, Βιδάλης (75' Καραχαλιός), Φαρινόλα (90+2' Γκράιμς), Ουατάρα (86' Κοκκίνης), Περέιρα.
Πιερικός (Σταύρος Διαμαντόπουλος): Γούμαγιας, Παπαγεωργίου, Γιαζιτζόγλου, Δήμου, Πέτρου, Κοντέων, Μιλόσκοβιτς, Χατζής (46' Καλαγκάνης), Πουρτουλίδης (90' Μίμα), Γκουγκουλιάς, Λόπεζ (78' Πουλάκος).

Το... «ραβδί» του Τσίρκοβιτς

Ο Ιωνικός είχε τέσσερις σερί ήττες και οκτώ αγώνες χωρίς νίκη. Ωστόσο, στο ντεμπούτο του Μίκι Τσίρκοβιτς στον πάγκο επέστρεψε στις επιτυχίες. Επικράτησε 2-1 του Θρασύβουλου στην άδεια, λόγω τιμωρίας, Νεάπολης και έβαλε τέλος στην αρνητική περίοδο. Αλβες (26’) και Ντε Φαρία (55’) πέτυχαν τα γκολ των γηπεδούχων, ενώ για την ομάδα της Φυλής μείωσε στο 84’ ο Τσιλιγκίρης.

Ιωνικός (Μίκι Τσίρκοβιτς): Θεοδωρόπουλος, Αρβανίτης, Βλάχος (67' Γιόνδης), Ντε Φαρία, Αλβες, Δελήμπασης, Πασάς (90+2' Χιονίδης), Σπυριδάκης, Ερρίκος, Ρουσσάκης, Πολίτης (80' Μεϊντής).
Θρασύβουλος (Αντώνης Μανίκας): Κωστάκης, Κολοτούρος, Βαλεριάνος, Ζώνας (62' Σερέπας), Βασιλείου (46' Τσιλιγκίρης), Πρίπου, Παληγεώργος, Τσούτσουρας (74' Καρράς), Κακαράς, Κατσίκης, Ζαχαρόπουλος.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 18ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο (15/1)

Καλλιθέα-Δόξα Δράμας 0-1 (90' Μοσχάκης)

Κυριακή (16/1)

Τρίκαλα-Παναιτωλικός 2-0 (49' Τελκίνσκι, 84' Κόρμπος)
Ηλιούπολη-Αγροτικός Αστέρας 1-0 (31' Ουρόσεβιτς)
Εθνικός-Πιερικός 2-1 (13' Περέιρα, 83' Φαρινόλα - 70' Γκουγκουλιάς)
Ιωνικός-Θρασύβουλος 2-1 (26' Άλβες, 55' Ντε Φαρία - 84' Τσιλιγκίρης)
ΟΦΗ-Βέροια 2-0 (60' πεν. Αγρίτης, 90'+2' Μανούσος)
Διαγόρας-Λεβαδειακός 1-1 (19' Αγκιρίμπα - 51' Ζουρούδης)

Δευτέρα (17/1)
15:00 Αναγέννηση Καρδίτσας-Εθνικός Αστέρας Δημ. Στάδιο Καρδίτσας
18:00 Πανθρακικός-ΠΑΣ Γιάννινα ΕΤ-3 Δημ. Στάδιο Κομοτηνής

Επιμέλεια: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ

Πηγή: http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10486&subid=2&pubid=106384664