Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ



Ύψους 8,2 εκ. το τεχνικό πρόγραμμα

* ΣΑΡΑΝΤΑ, ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ, ΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΤΗΡΙΑ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΛΟΓΩ ΟΦΕΙΛΩΝ

* ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΙ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΕΡΓΩΝ ΣΕ ΑΙΓΙΝΙΟ ΚΑΙ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟ

Περί τα 8.200.000 ευρώ είναι το ύψος του τεχνικού προγράμματος έτους 2011 που καταρτίστηκε και ψηφίστηκε από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Δίου – Ολύμπου, κατά τη συνεδρίαση της 21ης Μαρτίου, στο Λιτόχωρο.

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση συζητήθηκαν εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα που αφορούν το δήμο, ελήφθησαν αποφάσεις για κάποια εκτός ημερήσιας διάταξης ζητήματα ενώ ελήφθησαν αποφάσεις για 31 θέματα που ήταν εγγεγραμμένα στην ημερήσια διάταξη.

Η συνεδρίαση

Μεταξύ άλλων, εγκρίθηκε σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Πύδνας - Κολινδρού για την υποβολή προτάσεων ένταξης στο ΕΣΠΑ των έργων «Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Αιγινίου» και «Αποχέτευση Μακρυγιάλου».

Ελήφθησαν αποφάσεις για παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού – παραλίας για τον καθαρισμό των ακτών, για επιβολή τελών φωτισμού – καθαριότητας, για επιβολή τελών ύδρευσης – αποχέτευσης κ.λπ., για επιβολή τελών άρδευσης, για καθορισμό τελών χρήσης πεζοδρομίων, οδών, πλατειών και κοινόχρηστων χώρων, για επιβολή τέλους ακίνητης περιουσίας, για επιβολή τέλους διαφήμισης αλλά και για επιβολή τέλους βοσκής.

Ως προς την επιβολή τελών, αποφασίστηκε, κατά τις εισηγήσεις που έγιναν, η μείωση σε ορισμένα κατά τόπους τέλη, η μη αύξηση τελών σε ορισμένα άλλα καθώς και η κατά τόπους αύξηση ανταποδοτικών τελών προκειμένου να είναι ισοσκελισμένα τα έσοδα με τα έξοδα.

Επιπλέον εγκρίθηκε εισήγηση για πρόσληψη εποχιακού προσωπικού ανταποδοτικού χαρακτήρα και συγκεκριμένα ελήφθη απόφαση για προώθηση διαδικασιών πρόσληψης 42 εργατών στον τομέα καθαριότητας. Οι προσλήψεις αυτές θα γίνουν με διαδικασία ΑΣΕΠ.

Τέλος, ελήφθη απόφαση για υποβολή πρότασης για ένταξη στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Leader έργου με τίτλο «ανάδειξη αξιοθέατων και μνημείων δημοτικών διαμερισμάτων του δήμου μέσω της χαρτογραφικής απεικόνισής τους, της

προβολής τους σε πινακίδες έκθεσης και της αναπαραγωγής τους σε ενημερωτικό πληροφοριακό υλικό».

Γ.Παπαθανασίου: 40 κατασχετήρια, μέχρι στιγμής, σε βάρος του δήμου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο δήμαρχος κ. Παπαθανασίου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις πολύ μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν σήμερα στον Δ.Δίου-Ολύμπου.

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στα 40 κατασχετήρια εργολάβων που, λόγω οφειλών, έχουν κατατεθεί σε βάρος του δήμου, τόνισε ότι ο δήμος χρησιμοποιεί όλα τα μέσα που του παρέχει ο νόμος αλλά σημείωσε ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά δυσχερής.

Μάλιστα, αναφερόμενος στην ανάπτυξη που θα πρέπει να προωθηθεί στην περιοχή, υπενθύμισε ότι προεκλογικά είχε πει πως τα δύο πρώτα χρόνια θα είναι χρόνια νοικοκυρέματος. Συμπλήρωσε όμως ότι ο ίδιος και ο δήμος κινείται στη συνέχιση έργων, στην εξασφάλιση κονδυλίων και στην προώθηση ανάπτυξης όπου υπάρχουν οι σχετικές δυνατότητες.

Απορρίφθηκε πρόταση ψηφίσματος της κ. Κουρίτα

Περί τα τέλη της συνεδρίασης του Δ.Σ. απορρίφθηκε πρόταση της κ. Κουρίτα για ψήφισμα εναντίον της επέμβασης Ευρωπαίων και Αμερικανών στη Λιβύη, με βασικό επιχείρημα ότι πρόκειται, όπως είπε ο κ. Δημόπουλος, για ένα «τόσο αυστηρά κομματικό» κείμενο, για ένα κείμενο «υπερβολικά κομματικό» κείμενο (η κ. Κουρίτα ανήκει στο ΚΚΕ).

Ο κ. Δημόπουλος επισήμανε μάλιστα ότι αν δεν ήταν τόσο αυστηρά και υπερβολικά κομματικό, θα το ψήφιζε, γι αυτό και δήλωσε αρχικά ότι θα το καταψηφίσει, παρότι συμφωνεί με κάποια από αυτά που αναφέρονται στο κείμενο αυτό. Τελικά, πάντως, ο κ. Δημόπουλος, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, ψήφισε θετικά, δηλαδή υπέρ του συγκεκριμένου κειμένου ως ψηφίσματος.

Ωστόσο, κάμποσοι δημοτικοί σύμβουλοι επικαλούμενοι το επιχείρημα του κ. Δημόπουλου, καταψήφισαν την πρόταση της κ. Κουρίτα, με αποτέλεσμα να μην εγκριθεί, κατά πλειοψηφία, από το Δ.Σ.

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ

παιζει τωρα στη ΝΕΤ

"ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ- Α’ ΜΕΡΟΣ"



























ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου και ταυτόχρονα της λαμπρής θρησκευτικής εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, που συμβολικά ταυτίστηκε με την Επανάσταση, αναβιώνει και πάλι στη συνείδησή μας την ιστορική μνήμη, του ηρωικού αγώνα του Έθνους για Ελευθερία.

Τιμούμε το μεγαλείο της ψυχής των προγόνων μας και υποκλινόμαστε στους αθάνατους αγωνιστές της Επανάστασης, που μεγαλούργησαν, πολεμώντας με αυταπάρνηση, για το ύψιστο αγαθό του ανθρώπου.

Σήμερα, 190 χρόνια μετά την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, ο αγώνας του ‘21 αποτελεί σύμβολο διαχρονικό και επίκαιρο όσο ποτέ, πηγή ανατροφοδότησης της πληγωμένης εθνικής μας υπόστασης.

Όπως τότε, έτσι και τώρα καλούμαστε να αγωνιστούμε σθεναρά ενάντια σε κάθε απειλή, διεκδικώντας αξιοπρέπεια, ευημερία και προκοπή για το έθνος και τη χώρα, που μέσα στη γενικότερη δυσμενή διεθνή οικονομική συγκυρία, βρίσκεται αντιμέτωπη με δύσκολα προβλήματα και έντονες προκλήσεις.

Σε αυτή, λοιπόν, την κρίσιμη συγκυρία, καλούμαστε όλοι να ανασυνταχθούμε για να ξαναπάρουμε το μέλλον στα χέρια μας, ως μέλη ενός Έθνους που ξέρει ν’ αγωνίζεται και να επιβιώνει με αξιοπρέπεια.

Είμαι βέβαιος ότι, εμπνεόμενοι από τους αγώνες των προγόνων μας, με ομοψυχία και αλληλεγγύη, θα κερδίσουμε και αυτή τη δύσκολη μάχη.

Αγώνες Motocross για το κύπελλο Βορείου Ελλάδος


* ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 11.00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

* ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ – ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ «ΘΕΩΝ»

Εκατοντάδες επισκέπτες από τη Βόρειο Ελλάδα, αλλά όχι μόνο, αναμένονται την Κυριακή στις 11.00 το πρωί στην πίστα Λιτοχώρου προκειμένου να παρακολουθήσουν αγώνες motocross για το κύπελλο βορείου Ελλάδος 2011.

Η διοργάνωση γίνεται από τον σύλλογο μοτοσικλετιστών Λιτοχώρου Πιερίας. Συγκεκριμένα, θα είναι οι δεύτεροι αγώνες του 2011, η διοργάνωση των οποίων έχει ανατεθεί στον σύλλογο ενώ η όλη διοργάνωση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Δίου – Ολύμπου και της Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας Ελλάδος (ΟΜΕ).

Το Δ.Σ. του συλλόγου μοτοσικλετιστών Λιτοχώρου Πιερίας με ανακοίνωσή του καλεί κατοίκους του Δίου-Ολύμπου και ευρύτερα της Πιερίας και της Βόρειας Ελλάδας, αλλά όχι μόνο, να προσέλθουν και να παρακολουθήσουν αυτούς τους αγώνες.

Στην ανακοίνωση αυτή αναφέρονται τα εξής: «Πιστοί στην αγάπη μας για το συγκεκριμένο σπορ, από το 2003 που ξεκινήσαμε, προσπαθούμε χρόνο με το χρόνο να φέρουμε εις πέρας αρτιότερες διοργανώσεις, ώστε να ικανοποιούνται και οι αναβάτες-αγωνιζόμενοι, αλλά και να περνάνε ευχάριστα οι θεατές-επισκέπτες.

Γι αυτό και καλούμε όλο τον κόσμο να έρθει την Κυριακή στη δημοτική πίστα motocross Λιτοχώρου και να παρακολουθήσει από κοντά τις προσπάθειες των καλύτερων αναβατών της Ελλάδας, για τη διάκρισή τους σε αυτό το φα

Οι χρονομετρημένες δοκιμές θα ξεκινήσουν στις 09:30 το πρωί ενώ η πραγματική δράση θα ξεκινήσει με τον πρώτο αγώνα στις 11:00 το πρωί. Σας περιμένουμε. Τηλέφωνο επικοινωνίας για οποιαδήποτε πληροφορία: Κουτρούλας Δημήτρης: 694473150».

νταστικό σπορ!