Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Με αλυσίδες η κίνηση των οχημάτων σε πολλές περιοχές

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων έχει προκαλέσει η κακοκαιρία. Εξαιτίας των χιονοπτώσεων σε κάποιες περιοχές έχει διακοπεί η κυκλοφορία, ενώ σε κάποιες άλλες είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Ειδικότερα, στη διαδημοτική οδό Περιστέρας προς Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων δεν επιτρέπεται η κίνηση των οχημάτων βαρέου τύπου καθώς και των λεωφορείων στην Επ.Ο. Πατρών Καλαβρύτων μέσω Χαλανδρίτσας, στο ύψος του χωριού Καλανίστρα, από 10ο χλμ. και άνω.
Παράλληλα, με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία στις ακόλουθες περιοχές:

Γ.Α.Δ.Π. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Α. Δ. ΠΕΛΛΑΣ

Επ. Ορνισσας Χ/Κ Βόρας, από 19ο χλμ. έως το Χ/Κ.

Α. Δ. ΗΜΑΘΙΑΣ

Π. Ε.Ο. Βέροιας Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από 76ο χλμ (διασταύρωση Σελίου) έως 98,3ο χλμ όρια Νομού.

Επ. Ο. Βέροιας Σελίου, από 4,5ο έως 26ο χλμ. (δ/ση Σελίου έως Χ/Κ).

Επ. Ο. Βέροιας Δασκίου, από 8,1ο έως 43ο χλμ. (δ/ση Πολυνδρεδίου μέχρι Δάσκιο).

Επ. Ο. Νάουσας 3-5 Πηγάδια, από 3ο χ/θ έως Χ/Κ.

Επ.Ο. Νάουσας Σελίου, από 5ο χλμ. έως Χ/Κ.

Γ. Α. Δ. Π. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Α. Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Σε ολόκληρο το Εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού.

Α.Δ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Επ. Ο. Καστοριάς Φλώρινας, από 16ο έως 28ο χλμ. (μέσω Βιτσίου).

Επ. Ο. Νεστορίου Επταχωρίου, από 26ο έως 35ο χλμ.

Επ. Ο. Καστοριάς Αμυνταίου, από 26ο έως 35ο χλμ.

Επ. Ο. Καστοριάς Ιωαννίνων μέσω Νεστορίου, από 35ο έως 50ο χλμ.

Ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Α. Δ. ΚΟΖΑΝΗΣ

Ολόκληρο το Επαρχιακό δίκτυο του νομού.

Ν. Ε. Ο. & Π. Ε. Ο. Κοζάνης Φλώρινας

Π. Ε. Ο. Κοζάνης Βέροιας, από (Δ. Δ. Πολυμύλου έως όρια Ν. Ημαθίας).

Α. Δ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Επ. Ο. Γρεβενών Σαμαρίνας, από 10ο έως 54ο χλμ.

Γ. Α. Δ. Π. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Α. Δ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Ε.Ο. Τρικάλων Αρτας, από 4ο χλμ. (Γέφυρα Πύλης) έως 75ο χλμ. (Γέφυρα Αλεξίου).

Επ. Ο. Πύλης Μεσοχώρας, από το 4ο χλμ. (Γέφυρα Πύλης) έως 55ο χλμ. (Μεσοχώρα).

Επαρχιακό οδικό δίκτυο ορεινών πρώην Δήμων Πινδέων, Αιθήκων, Κλεινοβού, Διευρυμένης Κοινότητας Νεράιδας Ασπροποτάμου, Καστανέας, Τυμφαίων.

Ε.Ο Τρικάλων-Ιωαννίνων, από 30ο .έως 78ο χλμ.(θέση Κατάρα)

Γ.Α.Δ.Π. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α. Δ. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Π. Ε. Ο. Καρπενησίου Λαμίας, θέση «Ράχες Τυμφρηστού».

Ε. Ο. Καρπενησίου Λαμίας, μέσω σήραγγας Τυμφρηστού.

Ε. Ο. Καρπενησίου Αγρινίου, θέση «Μπαγασάκι».

Επ. Ο. Καρπενησίου Φουρνάς.

Επ. Ο. Καρπενησίου Κρίκελλου Δομνίστας.

Επ. Ο. Καρπενησίου Φιδάκια.

Επ. Ο. Καρπενησίου Στενώματος.

Επ. Ο. Προυσού Αγρινίου, θέση «Αραποκέφαλα».

Επ. Ο. Καρπενησίου Χ/Κ.

Επ. Ο. Φουρνάς Καρδίτσας, θέση «Ζαχαράκη».

Επ. Ο. Φουρνάς Λαμίας - Σερμιτζέλι.

Επ. Ο. Καρπενησίου Προυσού.

Επ. Ο. Κερασοχωρίου Βινιάνης, θέση «Παπατράχι».

Επ. Ο. Κερασοχωρίου Κρέντης.

Επ. Ο. Κερασοχωρίου Γρανίτσας Λημέρι.

Α. Δ. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Ε. Ο. Λαμίας Καρπενησίου, από 60ο έως 65ο χλμ.

Γ.Α.Δ.Π. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α. Δ. ΑΧΑΪΑΣ

Ε. Ο. Πατρών Καλαβρύτων (μέσω Χαλανδρίτσας).

Ε. Ο. Ακράτας Ζαρούχλας, από 25ο χλμ. και άνω.

Επ. Οδικό δίκτυο Λεοντίου και Ρακίτας.

Γ. Α. Δ. ΠEΡΙΦ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Α. Δ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Ε. Ο. Γκούρας - Δερβενίου, από 1ο έως 17ο χλμ.

Ε. Ο. Γκούρας Λυκουριάς, από 1ο έως 18,5ο χλμ.

Ε.Ο. Γκούρας Κιάτου, από 1ο έως 20ο χλμ.

<β>Γ. ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΠΟΡΘΜΕΙΑΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ

Α.Δ. ΑΧΑΪΑΣ

Πορθμειακή γραμμή Ρίου Αντίρριου από ώρα 00.30 λόγων έντονων καιρικών φαινόμενων.

Από 01.30 ώρα, στη Γέφυρα Ρίου Αντίρριου, απαγορεύεται η κυκλοφορία των άδειων Ι.Χ.Φ. αυτ-των και δικύκλων.

Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος.

Το Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος στο Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου θα λειτουργήσει από τον Φεβρουάριο με ημέρες λειτουργίας κάθε Δευτέρα από 11:30 έως τις 14:30 με ραντεβού.
Στο Κέντρο Υγείας Αιγινίου το Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος θα λειτουργήσει από τον Φεβρουάριο με ημέρες λειτουργίας κάθε Τετάρτη από τις 11:00 έως και τις 14:00 με ραντεβού.

ΧΟΡΟΣ Β' ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ !!!

29/01/2011
ΧΟΡΟΣ Β' ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ



CLUB PRESENT

Αύριο στις 11:00 μ.μ. - Κυριακή στις 5:00 π.μ.!!!!!

ΚΟΛΙΝΔΡΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Προειδοποιεί για «λουκέτο»

«Οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε αδυναμία πληρωμής ακόμη και της μισθοδοσίας προσωπικού για το δεύτερο 15νθήμερο του Ιανουαρίου», αναφέρει ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου σε επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών, με αφορμή τις συνεχείς διαταγές πληρωμών που εκδίδονται εναντίον του νέου δήμου.


Εφόσον, λοιπόν, επέλεξε αυτό το δρόμο ο κ. Πολύζος, ας μας απαντήσει:

Στην πολιτική τοποθέτηση του Συνδυασμού του Βαγγέλη Λαγδάρη, όσον αφορά την παρουσία του κ. Πολύζου στον αγώνα κατά της εγκατάστασης διοδίων στο Αιγίνιο, ο κ. Πολύζος προτίμησε να τοποθετηθεί προσωπικά κατά του κ. Λαγδάρη με δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο της πόλης μας, χωρίς να απαντά για την ταμπακιέρα. Εφόσον, λοιπόν, επέλεξε αυτό το δρόμο ο κ. Πολύζος, ας μας απαντήσει: Προτού γίνει βουλευτής δεν ήταν δημόσιος υπάλληλος; Δε δούλευε και αυτός όσο δούλευαν και οι δημόσιοι υπάλληλοι; Δε βγήκε στη σύνταξη νεότατος;
Και ας απαντήσει: Ποιανού θέση έφαγε όταν διορίστηκε υπάλληλος στο Δήμο Κολινδρού; Διορίστηκε αξιοκρατικά; Διόρισε και τα δύο του παιδιά στο δημόσιο αξιοκρατικά; Ας μας πει, λοιπόν, ο κ. Πολύζος πότε υπηρέτησε στο στρατό, αν υπηρέτησε και τι απολυτήριο έχει. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να μην ξύνεται στην γκλίτσα του τζιομπάνη γιατί έπεται και συνέχεια.

Φιλικά,
Εκ των ενόντων.

Bayer 04 Leverkusen vs Hannover 96 live tv

live tv links:

http://atdhe.net/33277/watch-bayer-04-leverkusen-vs-hannover-96

http://www.livescorehunter.com/streams/ingerasu/3.html

http://server-video.com/3.php

http://www.livescorehunter.com/streams/ingerasu/4.html

http://livetv.ru/webplayer.php?t=rtmp&c=61535&lang=en&eid=63709&lid=61535&ci=36&si=1

Απουρώ:

Διάβασα την παρακάτω ανακοίνωση στο μπλογκ "ΛΕΥΤΕΡΙΑ":

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου Δημάρχου Πύδνας Κολινδρού

Το έχουμε ξαναπεί δεν ασχολούμαστε με γραφικούς και με κουτσομπολιά, ασχολούμαστε μόνο με τα σοβαρότατα προβλήματα του Δήμου Πύδνας Κολινδρού.

Γραφείου Τύπου Δημάρχου Πύδνας Κολινδρού


Δε θέλω να σχολιάσω το ύφος της ανακοίνωσης ούτε να ψάξω το πως, γιατί, που αναφέρεται και δε μ'ενδιαφέρει εξάλλου,αλλά μου προξενεί αρνητική εντύπωση το γεγονός ότι αντί να έχει ο Δήμος Πύδνας Κολινδρού γραφείο τύπου,έχει ο Δήμαρχος...
Δε ξέρω ίσως συνηθίζεται ανά την Ελλάδα - αν και δε το συναντώ συχνά - αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι λάθος.
Κι αφού τέλος πάντων καλώς ή κακώς έχει ο Δήμαρχος γραφείο τύπου,ας κάνει κι ακόμα ένα για όλο το Δήμο Πύδνας Κολινδρού!!!!! για να έρθουμε στα ίσια μας...

Λεφτά εξάλλου υπάρχουν....
Το είπε και ο Γιωργάκης...

ΔΕΗ – Πότε συμφέρει και πότε όχι το νυχτερινό ρεύμα

Σε περίπτωση που η συνολική κατανάλωση, μέρας και νύχτας, είναι κάτω από 800 κιλοβατώρες το τετράμηνο, το νυχτερινό τιμολόγιο επιφέρει μείωση του λογαριασμού.

Διευκρινίσεις για την εφαρμογή των νέων τιμολογίων της ΔΕΗ, που ισχύουν από 1ης Ιανουαρίου, δίνει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ΡΑΕ, με αφορμή σχετικά ερωτήματα καταναλωτών για το νυχτερινό τιμολόγιο:- Σε περίπτωση που η συνολική κατανάλωση, μέρας και νύχτας, είναι κάτω από 800 κιλοβατώρες το τετράμηνο, το νυχτερινό τιμολόγιο επιφέρει μείωση του λογαριασμού μόνο στην περίπτωση που η νυχτερινή κατανάλωση ξεπερνάει τις 150 kWh το τετράμηνο. Αυτό συμβαίνει γιατί το νυχτερινό επιβαρύνεται και με επιπλέον πάγιο, 4 ευρώ το τετράμηνο

- Σε περίπτωση που η συνολική κατανάλωση, μέρας και νύχτας, ξεπερνάει τις 800kWh το τετράμηνο, ο πελάτης έχει σε κάθε περίπτωση όφελος από το νυχτερινό τιμολόγιο, ανεξάρτητα από την κατανάλωση κατά τις νυχτερινές ώρες, και παρά τη χρέωση του παγίου. Αυτό προκύπτει γιατί σε περίπτωση που δεν ίσχυε η νυχτερινή χρέωση, ο καταναλωτής θα εντασσόταν στην αμέσως επόμενη κατηγορία (801-1000 Wh το τετράμηνο) και θα ίσχυαν μεγαλύτερες χρεώσεις, με σημαντική επίπτωση στον τελικό λογαριασμό.

Η ΡΑΕ σημειώνει ακόμη ότι η κατηγορία στην οποία εντάσσεται ένας πελάτης μπορεί να μεταβάλλεται κάθε τετράμηνο, ανάλογα με την κατανάλωσή του. Δηλαδή μπορεί ένα τετράμηνο να βγαίνει «χαμένος» από το νυχτερινό τιμολόγιο, αλλά το επόμενο να κερδίζει.

Για το λόγο αυτό καλεί τη ΔΕΗ να κάνει τα εξής:

-Να ενημερώσει τους πελάτες που κάνουν χρήση του νυχτερινού τιμολογίου, έτσι ώστε να κάνουν ορθολογική διαχείριση του φορτίου τους και να ενθαρρύνουν τη μεταφορά φορτίου στις ώρες χαμηλότερης χρέωσης ώστε να αποκομίζουν το μέγιστο οικονομικό όφελος από το τιμολόγιο αυτό.

-Να ενημερώνει τους νέους πελάτες που επιλέγουν το νυχτερινό τιμολόγιο για τη σωστή χρήση του τιμολογίου αυτού και τη συμφερότερη οικονομικά λύση για αυτούς, βάσει των χαρακτηριστικών κατανάλωσής τους.

-Να μεριμνά ώστε το προσωπικό της που έρχεται σε επαφή με τους καταναλωτές μέσω των καταστημάτων, τηλεφωνικών κέντρων, κλπ., να είναι επαρκώς ενημερωμένο έτσι ώστε να είναι σε θέση να πληροφορεί ανάλογα και να απαντά σε σχετικά ερωτήματα καταναλωτών.

Η ΡΑΕ αναφέρει ακόμη ότι με τον τρόπο που έγιναν οι τελευταίες αυξομειώσεις στα τιμολόγια, «έχουν εξομαλυνθεί οι επιπτώσεις από τις απαραίτητες αυξήσεις στους μικρούς καταναλωτές, στα πλαίσια της μετάβασης προς ορθολογικές τιμές για όλους τους Οικιακούς Πελάτες, έτσι ώστε να αντανακλάται το πραγματικό κόστος παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. Στο τέλος της μεταβατικής περιόδου, προσθέτει η Ανεξάρτητη Αρχή, οι χρεώσεις για τους Οικιακούς Πελάτες δεν θα πρέπει να διαφοροποιούνται ανάλογα με την κατανάλωσή τους.»

Με άλλο έγγραφο, η ΡΑΕ διευκρινίζει ότι το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο παρέχεται από όλους τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, όχι μόνο από τη ΔΕΗ, και ζητά από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής να κάνει τη σχετική προετοιμασία.

Πηγή: troktiko



Εξαπλώνεται η πυρκαγιά στην Αίγυπτο


Η Αίγυπτος εδώ και τρία εικοσιτετράωρα ζει το δικό της «σύνδρομο της Τυνησίας» με τους πολίτες να αψηφούν τις κυβερνητικές απειλές και να έρχονται σε απευθείας σύγκρουση με τις αρχές ασφαλείας του επί τριάντα χρόνια προέδρου της χώρας, Χόσνι Μπουμπάρακ.

Η κατάσταση ώρα με την ώρα επιδεινώνεται με τους παραδοσιακούς συμμάχους του Κάϊρου - την Ουάσιγκτον, το Λονδίνο και τα συντηρητικά καθεστώτα του Αραβικού κόσμου - να «απαγκιστρώνονται» σταδιακά από την μέχρι σήμερα ολόπλευρη στήριξη του αιγύπτιου προέδρου.

Η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρυ Κλίντον, με μία χαρακτηριστική δήλωση της εξήρε την πολιτική προσωπικότητα του Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, γνωστού στην Ουάσιγκτον από τις σημαντικές διεθνείς εμπλοκές του ως επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας. Εκφραστής του δυτικού δημοκρατικού μοντέλου ο Μπαραντέι που έφθασε στην Αίγυπτο αλλά αμέσως τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό, εμφανίζεται ως μία αξιόπιστη εναλλακτική λύση η οποία θα απαλλάξει την χώρα από τον βραχνά του αυταρχικού καθεστώτος του Χόσνι Μπομπάρακ.

Οι στρατηγοί, οι οποίοι διαδραματίζουν παραδοσιακά ρόλο ρυθμιστή στην Αίγυπτο από την εποχή της επανάστασης του Νάσερ, δεν στηρίζουν την άνοδο στην εξουσία του γιού του Μπουμπάρακ και επισήμου διαδόχου του. Πρόκειται για μία εμπλοκή με παρενέργειες οι οποίες είναι γνωστές στην αμερικανική διπλωματία όπως πολύ καλά γνώριζε η Ουάσιγκτον τις ενδεχόμενες εξελίξεις στην Τυνησία και, μάλιστα, από τον περασμένο Ιούνιο όπως καταδεικνύουν απόρρητα έγγραφα του State Department τα οποία είδαν προσφάτως το φώς της δημοσιότητας.

Μετά την έκρηξη στην Τυνησία, τη φωτιά στο Λίβανο και την οργή που εκφράστηκε στην Ιορδανία, η έκρυθμη κατάσταση στην Αίγυπτο και η εκρηκτική ατμόσφαιρα που επικρατεί στην Υεμένη από τον Πέμπτη, προσδιορίζουν ένα φαινόμενο αλυσιδωτών αντιδράσεων στον Αραβικό Κόσμο με πολλαπλές παράπλευρες επιπτώσεις στις διεθνείς ισορροπίες. Επιπτώσεις που λειτουργούν αποσταθεροποιητικά κυρίως στην ευπαθή περιοχή της Μέσης και Εγγύς Ανατολής και στην ευρύτερη ζώνη οικονομικών συμφερόντων στην Μεσόγειο, το Μαγκρέμπ (Βόρεια Αφρική) και βεβαίως στην Αραβική Χερσόνησο.

Οι αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες εντείνονται σε ολόκληρη την Αίγυπτο, με τους διαδηλωτές να συγκρούονται με την αστυνομία, ζητώντας την παραίτηση του Προέδρου της χώρας Χόσνι Μουμπάρακ.

Νεκρός διαδηλωτής από πυρά

Στο Κάιρο, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και κανόνια νερού, προκειμένου να διαλύσει το πλήθος το οποίο απάντησε πετώντας πέτρες, ενώ στο Σουέζ, ένας διαδηλωτής έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών.

Η κυβέρνηση παράλληλα έχει προειδοποιήσει για «αποφασιστικά μέτρα».
Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής την ζωή τους ,ενώ 1.000 έχουν συλληφθεί αφότου ξεκίνησαν οι διαμαρτυρίες την Τρίτη.

Συνελήφθησαν δημοσιογράφοι

Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν πως η κατάσταση φαίνεται να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Ο δημοσιογράφος του BBC στο Κάιρο Assad Sawey, δήλωσε ότι συνελήφθη και ξυλοκοπήθηκε από μυστικούς αστυνομικούς.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από Al-Azhar τζαμί, και κοντά σε μια από τις προεδρικές κατοικίες στην πρωτεύουσα.

Παράλληλα ,η γαλλική κυβέρνηση είπε ότι είχε λάβει τις εκθέσεις ότι τέσσερις Γάλλοι δημοσιογράφοι που καλύπτουν τις διαδηλώσεις στο Κάιρο έχουν συλληφθεί.

Υπάρχουν επίσης αναφορές για συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στην Αλεξάνδρεια, στη Μανσούρα και στο Ασουάν, καθώς και στη Μίνια , στο Ασιούτ νότια του Καΐρου, και στο al-Αρίς της χερσονήσου Σινά.

Νωρίτερα, νεαροί Αιγύπτιοι μετέφεραν το νεκρό σώμα του διαδηλωτή που σκοτώθηκε στο Σουέζ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ονομάζεται Χαμάντα Λαμπίμπ, 30 ετών, και ήταν οδηγός.

Έκαψαν αστυνομικό τμήμα και πυρπόλησαν την έδρα του Κυβερνείου της Αλεξάνδρειας

Μάρτυρες αναφέρουν ότι σε πολλά σημεία η αιγυπτιακή αστυνομία έχει εγκατέλειψε τις κεντρικές περιοχές της βιομηχανικής πόλης, μετά τις διαδηλώσεις κατά τις οποίες χιλιάδες διαδηλωτές έσπασαν τις γραμμές ασφάλειας των δυνάμεων της τάξης και έκαψαν ένα αστυνομικό τμήμα. Ακόμα,έβαλαν φωτιά στην έδρα του Κυβερνείου της Αλεξάνδρειας, στο κέντρο της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Αιγύπτου.

Σε κατ' οίκον περιορισμό ο Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι

Σύμφωνα με άνδρες των αρχών ασφαλείας, που μίλησαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press,ο αντικαθεστωτικός, Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό, προκειμένου να είναι ασφαλής.

Ο Ελ Μπαραντέι, είναι κάτοχος του βραβείου Νόμπελ και επέστρεψε στην Αίγυπτο από τη Βιέννη, για να πάρει μέρος στις διαδηλώσεις κατά του προέδρου Μουμπάρακ.

Πηγή: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=247289&cid=5



2. Bundesliga Simulcast / Konferenz live tv

German 2. Bundesliga 19:00 GMT(+2:00)

Live tv links:

http://www.firstrow.net/watch/47445/1/watch-2.-bundesliga-simulcast-/-konferenz.html

http://www.vipstand.net/watch/18683/1/2.-bundesliga-simulcast-/-konferenz.html

http://vslivestream.com/soccer/ch1.html

Κοπή βασιλόπιτας της Ένωσης Θεολόγων Νομού Πιερίας.


Πραγματοποιήθηκε στην Αγαθονίκειο αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής Κατερίνης την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 6.00μ.μ. η κοπή της βασιλόπιτας. Η καθιερωμένη εκδήλωση ξεκίνησε με τον εσπερινό στον οποίο παραβρέθηκε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αγαθόνικος.
Αμέσως μετά στην αίθουσα του Ναού ο πρόεδρος της Ένωσης Θεολόγων Νομού Πιερίας κ.Στέργιος Μπούγιας δίνοντας τις ευχές για μια ευλογημένη και ειρηνική χρονιά, καλοσώρισε τα μέλη και τους φίλους της ενώσεως, τονίζοντας συγχρόνως τις δύσκολες συνθήκες που συνεχώς διαμορφώνονται στην εκπαίδευση και ειδικότερα για το μάθημα των Θρησκευτικών που βρίσκεται διαρκώς στο στόχαστρο.
Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος, αφού πρώτα ευλόγησε, έκοψε την βασιλόπιτα δίνοντας κι εκείνος με την σειρά του τις πατρικές του ευχές και ευλογίες για μια χαρούμενη κι ευλογημένη χρονιά. Σύμφωνα με το πρόγραμμα ακολούθησε ομιλία από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Νικόδημο Σκρέττα, καθηγητή του ΑΠΘ και ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως μας, με θέμα:
«Ο Ρωμαίικος διεθνισμός του Ρήγα και η οικουμενικότητα της ορθόδοξης λατρείας»

Ο π. Νικόδημος με σπάνια γλαφυρότητα και μεστό λόγο τόνισε την αξία της οικουμενικότητας της ορθόδοξης λατρείας. Παρουσίασε την προσπάθεια του Ρήγα για την τόνωση της ιδέας του Γένους αλλά και την παράλληλη κίνηση από τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, τον Άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη καθώς και από το κίνημα των Κολλυβάδων για την προβολή της οικουμενικότητας της ορθόδοξης λατρείας.
Όλοι οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν αυτήν την πολλή ζεστή πνευματική πανδαισία και ανανέωσαν τις υποσχέσεις τους για μεγαλύτερη και αγωνιστικότερη προσπάθεια την νέα χρονιά που ήδη ξεκίνησε.

ΠΗΓΗ. ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΝΑΕ, αναβάλλεται η σημερινή προγραμματισμένη συνάντηση των αιρετών Περιφερειαρχών με τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννη Ραγκούση στην Αθήνα.

Ενημερωτικές συναντήσεις Αγροτών.

Ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του Βουλευτή Θ. Παπαγεωργίου ο Ειδικός Γραμματέας κ. Ε. Διβάρης και στελέχη του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για ενημερωτικές συναντήσεις αγροτών στην Πιερία.


Ενημερωτικές συναντήσεις για τους καπνοπαραγωγούς, τους μυδοκαλλιεργητές και συνολικά τους αγρότες της Πιερίας ζήτησε ο Βουλευτής Πιερίας κ. Θ. Παπαγεωργίου από τον Ειδικό Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ε. Διβάρη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΠΕΓΕΠ κ. Π. Βασιλόπουλο και την ΠΑΣΕΓΕΣ.

Στόχος είναι να ενημερωθούν οι καπνοπαραγωγοί και γενικότερα οι αγρότες για τα μέτρα και τις δράσεις που αφορούν την καπνοπαραγωγή, τον εκσυγχρονισμό και την στήριξη των γεωργικών εκμεταλλεύσεων (πρόγραμμα ΟΠΑΑΧ, LEADER, Σχέδια Βελτίωσης), καθώς και σε σχέση με την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (2014 – 2020) που τώρα διαμορφώνεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επίσης οι μυδοκαλλιεργητές της Πιερίας να ενημερωθούν από τον Οργανισμό Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την πορεία της διαδικασίας εγκαθίδρυσης σχήματος πιστοποιημένης ποιότητας της ελληνικής μυδοκαλλιέργειας και ειδικότερα της μυδοκαλλιέργειας της Πιερίας η οποία ξεκίνησε με παρέμβαση του κ. Παπαγεωργίου.

Ήδη όπως απάντησε ο Ειδικός Γενικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ε. Διβάρης, έχει αποφασιστεί να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση στην Πιερία για την ενημέρωση των αγροτών – καπνοπαραγωγών σε συνεργασία με την ΠΑΣΕΓΕΣ και την τοπική ΕΑΣ.
Σύντομα θα ανακοινωθεί και η συνάντηση με τους μυδοκαλλιεργητές.

Πηγή. ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών.


Με την ευκαιρία της μεγάλης γιορτής της Ορθοδοξίας και της Παιδείας, του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών στις 30 Ιανουαρίου, εύχομαι Χρόνια Πολλά και Φωτισμένα στην εκπαιδευτική κοινότητα και στους μαθητές της Πιερίας.
Σε μια εποχή έντονων προκλήσεων και ραγδαίων κοινωνικών και πολιτιστικών αλλαγών, οφείλουμε να δώσουμε προτεραιότητα στην Παιδεία, ως πολύτιμο συλλογικό αγαθό, ως δικαίωμα και ως εθνικό μας κεφάλαιο.

Ο καθημερινός αγώνας των εκπαιδευτικών για τη διάδοση της γνώσης, η αγάπη των μαθητών για τα γράμματα, η φροντίδα όλων μας για ένα καλύτερο, πιο ανθρώπινο και δημιουργικό σύγχρονο Σχολείο ας τιμήσουν στην πράξη το σπουδαίο έργο και τα διδάγματα που μας κληροδότησαν οι Άγιοι Πατέρες, Προστάτες της Παιδείας.

Η Βόρεια Πιερία ζεί την μιζέρια της.

Αγαπητοί συμπολίτες μου ανάρτησα στα Κολινδρινά Μασλάτια ένα άθρο προς τον Δήμο Πύδνας- Κολινδρού με πολύ σοβαρές δημοσιογραφικές ερωτήσεις στα θέματα των διοδίων, της τουριστικής προβολής, των υποδομών και έργων που έχει ανάγκη ο τόπος μας απάντηση που πήραμε απο το ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ γραφείο τύπου του Δήμου, είναι δεν ασχολούμαστε με γραφικούς και με κοτσομπολιά, ασχολούμαστε μόνο με τα σοβαρότατα προβλήματα του Δήμου Πύδνας- Κολινδρού. Και λέω ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ γιατί γνωρίζω πολύ καλά ότι κανένας συναδελφός μου δεν κατέχει την συγκεκριμένη θέση, άλλωστε είναι και απορία δική σας.

Και αν κάποιος κατέχει την θέση τούτη γιατί δεν υπογράφει με το ονομά του. ΚΑΤΙ ΜΥΡΙΖΕΙ. Είμαι γνώστης και ξέρω πολύ καλά τι παίζει.Αυτή ήταν η απάντηση που πήραμε. Και ρωτώ? ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΑΣ ΤΑ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ?
Αγαπητοί συμπολίτες μου και μόνο που ασχολούνται με τον γραφικό όπως με αποκαλούν τους ΚΑΙΕΙ Ο ΓΡΑΦΙΚΟΣ.Ξέρετε γιατί δεν έδωσαν απάντηση στις δημοσιογραφικές μου ερωτήσεις? ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ.ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΑΒΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟ.Ο γραφικός όμως δεν πρόκειται σε καμμία περίπτωση να παίζει το παιχνίδι τους με το να τους απαντά.Αρχίζει σε λίγο καιρό η δημοσιογραφική έρευνα των προβλημάτων του τόπου, κάντε λίγο υπομονή συμπολίτες μου και θα δείτε με φωτογραφίες. θα διαβάσετε προβλήματα και να δούμε τότε τι ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ. Έχουν χάσει την ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΡΑΦΙΚΟ. Δεν γνωρίζουν ότι ο γραφικός είναι σκληρό καρύδι, με 25χρονη καριέρα στην δημοσιογραφία, με 17 βραβεία στην πλάτη, βραβευμένος 2 φορές ως επίτιμος Δημότης για το δημοσιογραφικό έργο που έχει επιτελέσει.
Η Βόρεια Πιερία έστω και με έναν μάχιμο δημοσιογράφο και με την συμπαράστασή σας θα προχωρήσει. Η ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ.

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.-

Στην παρακάτω Αμερικανική τοποθεσία, γίνεται «δημοσκόπηση» για το αν η Μακεδονία είναι Ελληνική ή όχι. Μπείτε, ψηφίστε και διαδώστε το σε όσους ξέρετε!

http://www.topix.com/forum/world/macedonia/TAAAAFN23PMGMJ147

Είναι πολύ απλό. Ούτε όνομα πρέπει να βάλετε, ούτε στοιχεία, ούτε τίποτε. Μόνο επιλέγετε το Yes και μετά βλέπετε το ως τώρα αποτέλεσμα.
Έχουν μπει οι Σκοπιανοί και έχουν σαρώσει.
GO!!!!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Διαδικτυακές κατάρες...

Κάνοντας σερφ στο ίντερνετ ανακάλυψα ένα ελληνικό site στο οποίο μπορείς να στείλεις την κατάρα σου χωρίς φόβο και πάθος. Αν μη τι άλλο έξυπνη ιδέα για να βγάζεις το άχτι σου και να μην κρατάς

Θέλαμε Μεσογειακούς με... κρουαζιερόπλοιο

Είναι κι επίσημα γεγονός: Η Ελλάδα έχασε τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 που είχαν ανατεθεί στον Βόλο και τη Λάρισα. Οπως αποκάλυψε από τις 11π.μ. της Παρασκευής το SentraGoal, η απόφαση είχε στην ουσία ληφθεί και απέμενε η οριστική ανακοίνωση.

Η εκτελεστική επιτροπή της ΔΕΜΑ συνεδρίασε λοιπόν στο Παρίσι και με ψήφους 12-1 (μόνο ο Ισίδωρος Κούβελος ψήφισε υπέρ της παραμονής στην Ελλάδα) αποφασίστηκε να γίνει νέα γενική συνέλευση προκειμένου να οριστεί ο νέος τόπος διεξαγωγής των αγώνων του 2013.

Αιτία για όλα αυτά; Η δεδομένη οικονομική κρίση και η έλλειψης κονδυλίων που καθιστά αδύνατη τη διοργάνωση των Μεσογειακών αγώνων του 2013, κάτι που γνωρίζει πολύ καλά η ελληνική πλευρά και γι αυτό δεν έχει αντιδράσει το τελευταίο διάστημα.

Αλλωστε το κόστος θα ξεπερνούσε τα 130 εκατομμύρια ευρώ, ποσό τεράστιο τη δεδομένη χρονική στιγμή και με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Η ΔΕΜΑ εδώ κι αρκετό καιρό ζητούσε εγγυήσεις από την ελληνική κυβέρνηση πως θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και σ' αυτά που είχε υπογράψει το 2007, αλλά μέχρι και την ύστατη ώρα δεν πήρε καμία απάντηση.

To dead-line της ΔΕΜΑ

Πληροφορίες αναφέρουν ο Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, Κολέτσος έστειλε απλά ένα email στην επιτροπή, στο οποίο έπειτα από επαφές που έγιναν με τη κυβέρνηση ρωτούσε τη ΔΕΜΑ αν τη βόλευε οι αθλητές να μείνουν σε κρουαζερόπλοιο και στα ΤΕΙ Λάρισας, ώστε αν η απάντηση ήταν καταφατική, να κατέθεταν την παραπάνω πρόταση και επισήμως.

Τον Δεκέμβριο μάλιστα η ΔΕΜΑ απέστειλε ένα τελευταίο χαρτί με dead-line την 15η Ιανουαρίου και ζητούσε από την ελληνική πλευρά να απαντήσει ξεκάθαρα για το αν είναι σε θέση να καλύψει τις απαιτήσεις και τα όσα έχουν συμφωνηθεί από το 2007. Στην ουσία η Ελλάδα δεν απάντησε ποτέ κι έτσι η ΔΕΜΑ υποχρεώθηκε να συγκαλέσει σύσκεψη προκειμένου να λάβει την απόφαση.

Η Κυβέρνηση δεν ήθελε τους Μεσογειακούς

Φαίνεται λοιπόν πως η ελληνική κυβέρνηση δεν ήθελε τους Αγώνες και λειτούργησε με τέτοιο τρόπο, αναβάλλοντας διαρκώς τη λήψη αποφάσεων, προκειμένου να η ΔΕΜΑ να αναγκαστεί να μας πάρει τους Μεσογειακούς Αγώνες. Έτσι «πήγαν στράφι» και όλα τα έξοδα που δαπανήθηκαν για την μέχρι τώρα προετοιμασία τους...

Θυμίζουμε ότι βάσει του προγραμματισμού, οι αγώνες θα διεξάγονταν από τις 24 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου του 2013 και σ αυτούς θα συμμετείχαν 4.000 αθλητές από 24 διαφορετικές χώρες. Τα αγωνίσματα θα διεξάγονταν κατά κύριο λόγο στον Βόλο. Η ανάληψη των αγώνων από την Ελλάδα αποφασίστηκε στις 27 Οκτωβρίου του 2007 στην Πεσκάρα της Ιταλίας.

Το ερώτημα πλέον είναι πού θα δοθούν τα 130 εκατομμύρια ευρώ που είχαν προβλεφθεί κι αν τα χρήματα αυτά θα δοθούν για τις ανάγκες του ελληνικού αθλητισμού και των υποδομών...

Πλέον, το μεγάλο φαβορί για να αναλάβει τους Μεσογειακούς είναι η ισπανική Ταραγόνα, η οποία βρίσκεται 85χλμ. μακριά από την Μαδρίτη και είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ανάληψη των αγώνων του 2017, ενώ ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει και οι Μερσίνα (Τουρκία), Τρίπολη (Λιβύη).

Γκάγκας στο SentraGoal: «Διεθνές χαστούκι»

Για … εγκληματική αδράνεια κατηγόρησε την κυβέρνηση, ο ο προ τετραετίας Διευθυντής Διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων, Διονύσης Γκάγκας σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο SentraGoal, λίγα λεπτά μετά την απόσυρση της διοργάνωσης από τη χώρα μας.
Απογοητευμένος αισθάνεται μετά το διεθνές «χαστούκι» που δέχθηκε η Ελλάδα , ο άνθρωπος που το 2007 σε συνεργασία με τον σημερινό Γενικό γραμματέα της ΔΕΜΑ, Ισίδωρο Κούβελο, έκαναν τα αδύνατα δυνατά να φέρουν τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 στη χώρα μας. Σε εποχές φυσικά που η παγκόσμια οικονομική κρίση ήταν ακόμη άγνωστη στον πλανήτη.

«Αισθάνομαι βαθύτατη θλίψη που από εγκληματική ενέργεια της κυβερνησης, εγκληματική αδράνεια μάλλον, χάθηκε αυτή η ευκαιρία για τη χώρα μας. Λυπάμαι γιατί ελπίζαμε πως σε 2 χρόνια θα διοργανώναμε τους Μεσογειακούς Αγώνες στη Θεσσαλία, έστω και με χαμηλότερο μπάτζετ, λόγω της κρίσης. Δεχθήκαμε ένα ακόμη «διεθνές χαστούκι» ως έθνος και όλη η προσπάθεια που κάναμε εδώ και χρόνια για αναβάθμιση της Θεσσαλίας, κατέρρευσε… Μάλλον η Κυβέρνηση δεν ήθελε πλέον τους Αγώνες…», δήλωσε.

Κούβελος: «Η αδράνεια της κυβέρνησης»

Ο Ισίδωρος Κούβελος, γενικός γραμματέας της ΔΕΜΑ και από τους ανθρώπους που έδωσαν τη μάχη για την ανάληψη των Μεσογειακών Αγώνων, δήλωσε μετά την απόφαση: «Αισθάνομαι ιδιαίτερα απογοητευμένος με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για τους αγώνες που εμείς προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο να πάρουμε το 2007. Η αδράνεια και η έλλειψη επικοινωνίας της ελληνικής κυβέρνησης με τη ΔΕΜΑ στοίχισε ακριβά στην υπόθεση των Μεσογειακών Αγώνων. Χάθηκε μια ευκαιρία αναβάθμισης ολόκληρης της περιοχής της Θεσσαλίας. Το αν οι Μεσογειακοί είναι ενδιαφερόντες ή όχι φάνηκε από το γεγονός ότι ήδη στο τραπέζι υπήρξαν τρεις νέες υποψηφιότητες για τους αγώνες που εμείς δεν θέλαμε».

Πηγή:http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=16496&subid=2&pubid=109328750

«Νεκρή» η μητέρα του παιδιού του Κριστιάνο Ρονάλντο


Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει γίνει μπαμπάς από το καλοκαίρι και όπως ισχυρίστηκε η αδερφή του, Κάτια Αβέιρα, η μητέρα του μωρού του μέσου της Ρεάλ Μαδρίτης είναι νεκρή. Η αδερφή του Πορτογάλου σουπερστάρ μίλησε για την προσωπική ζωή του Ρονάλντο, αλλά δεν θέλησε να αποκαλύψει πολλά πράγματα για τη μητέρα του παιδιού:

«Δεν υπάρχει καμία γυναίκα που να του τηλεφωνεί. Δεν υπάρχει καμία μητέρα, κανένα τηλεφώνημα, τίποτα. Η μητέρα του πέθανε. Το μωρό δεν έχει μητέρα», ήταν τα λεγόμενά της.
Ο Κριστιάνο είχε αποκαλύψει το καλοκαίρι πως έχει γίνει μπαμπάς (στις 17 Ιουνίου) αλλά δεν ήθελε να δώσει στη δημοσιότητα το όνομα της μητέρας, αλλά το παιδί θα το λένε Κριστιάνο Ρονάλντο Τζούνιορ και θα είναι μόνο στη δική του κηδεμονία. Σύμφωνα με πορτογαλικά δημοσιεύματα, η μητέρα είναι από την Αμερική και ο μεσοεπιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης πλήρωσε πάρα πολλά χρήματα για να είναι το παιδί… αποκλειστικά δικό του και αυτή να παραιτηθεί από την κηδεμονία του.

Πάντως, οι Βρετανοί υποστηρίζουν πως πρόκειται για 20χρονη Αγγλίδα φοιτήτρια, η οποία έμεινε έγκυος σε ένα one night stand με τον Πορτογάλο. Όμως, ο διεθνής άσος πλήρωσε σχεδόν 12 εκατομμύρια ευρώ για να μείνει… ελεύθερος με το παιδί του. Η Βρετανίδα, όμως, δεν το έβαλε κάτω και πήρε τηλέφωνο τον πατέρα του παιδιού της για να το δει και αυτή κάτι που έκανε τον CR7 να αγχωθεί και να φοβάται μήπως χάσει το μωρό.

Η 33χρονη Κάτια (αδερφή του Κριστιάνο) διέψευσε τα πάντα περί Βρετανίδας και τόνισε: «Το αγόρι είναι δικό μας. Δεν πρόκειται να πω πώς έφτασε σε εμάς. Αλλά μπορώ να εγγυηθώ ότι είναι γιος του αδελφού μου, ο ανιψιός μου, από το αίμα μας. Η μητέρα του είναι η μητέρα μου (Ντολόρες), η οποία είναι το άτομο που είναι μαζί του 24 ώρες την ημέρα.»


Πηγή: gazzetta.gr

«Κεκλεισμένων των θυρών…»


Οριστικά χωρίς τον κόσμο του θα παίξει ο ΠΑΟΚ στον επαναληπτικό αγώνα της φάσης των «8» του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Ολυμπιακό στην «Τούμπια». Η έφεση που άσκησε ο «δικέφαλος του Βορρά» για την ποινή της μίας αγωνιστικής, λόγω των επεισοδίων στο παιχνίδι με το Βόλο, έπεσε στο κενό.

«Μπορεί να καταστραφεί η ομάδα και να αποχωρήσει ο Ζαγοράκης. Θα δημιουργηθεί ζημιά ενός εκατομμυρίου ευρώ. Εάν παραμείνει η απόφαση δεν ξέρουμε πως θα ελέγξουμε τον κόσμο μας», τόνισε η νομική πλευρά του ΠΑΟΚ.

Πηγή: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=247213&cid=10

Uzbekistan vs Korea Republic live tv

AFC Asian Cup 2011
Uzbekistan vs Korea Republic

 live tv links: Live tv links:

http://atdhe.net/33269/watch-uzbekistan-vs-korea-republic

http://www.firstrow.net/watch/47441/1/watch-uzbekistan-vs-korea-republic.html

http://www.firstrow.net/watch/47441/2/watch-uzbekistan-vs-korea-republic.html

http://www.fromsport.com/v-0/16/128/v-172973.html

http://www.vipstand.net/watch/18680/1/uzbekistan-vs-korea-republic.html 

Ταξίδι στις ομορφιές της Πατρίδας μας… και προβολή του τόπου μας μέσα από την παράδοση.


Για την Καστοριά αναχωρούν σήμερα Παρασκευή τα χορευτικά τμήματα του Παγκαλαβρυτινού Πάτρας, προκειμένου να γράψουν ακόμη μία λαμπρή σελίδα στην πολιτιστική τους διαδρομή. Πενήνταμελής αντιπροσωπεία του Συλλόγου, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Π.Σ., Αθανάσιο Φραντζή θα βρεθεί στην «καρδιά» της Δυτικής Μακεδονίας, προσκεκλημένοι σε εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Καστοριάς και ο Ιστορικός Πολιτιστικός Σύλλογος Καστοριάς.



Η αντιπροσωπεία του Συλλόγου έχει προμηθευτεί και έντυπο διαφημιστικό υλικό, προκειμένου εκτός από τη συμμετοχή τους στην πολιτιστική εκδήλωση να πετύχουν και την προβολή της Αχαΐας, ενώ ταυτόχρονα σηματοδοτούν και την ανάπτυξη δεσμών συνεργασίας ανάμεσα στις δυο περιοχές.
Η κεντρική πολιτιστική εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο το απόγευμα στο κέντρο της πόλης, όπου με τη «συνοδεία» ζωντανής ορχήστρας τα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού σε συνεργασία με τα Χορευτικά του Συλλόγου Καστοριάς «Αθανάσιος Χριστόπουλος» θα παρουσιάσουν ένα χορευτικό «πανόραμα».
Την Κυριακή η αντιπροσωπεία θα επισπευτεί τη Φλώρινα όπου θα τους υποδεχθεί ο πρόεδρος του Συλλόγου της πόλης, Π. Πασχαλίδης, να τους ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της πανέμορφης Φλώρινας και παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής -μέσω Πεντάλοφο – Επταχώρι μια δύσκολη, αλλά πανέμορφη διαδρομή - θα επιστρέψουν στην Πάτρα στις 9.00 μ.μ.
http://www.pankalavritinos.com


Μηχανές, που... κόβουν λεφτά για τις εταιρίες, κατάντησαν οι εθνικοί δρόμοι!!!

Μηχανές, που… κόβουν λεφτά για τις εταιρίες, κατάντησαν οι εθνικοί δρόμοι!!!

Επιτακτική ανάγκη η κατάργηση όλων των διοδίων!

Του Δημήτρη Τσιμούρα


Εκρηκτικές διαστάσεις έχει πάρει τις τελευταίες μέρες το θέμα των διοδίων. Οι υπέρογκες αυξήσεις από τη μια, καθώς και η δημιουργία νέων σταθμών διοδίων από την άλλη, τη στιγμή μάλιστα που τα εισοδήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού μειώνονται με γεωμετρική πρόοδο, αποτελούν μεγάλη πρόκληση.

Το φαινόμενο των διοδίων γίνεται πιο εκρηκτικό, επειδή δεν υπάρχει καμιά λογική, που να μπορεί να το δικαιολογήσει. Τα λογικοφανή «επιχειρήματα» όσων παρέδωσαν τους εθνικούς δρόμους στις εταιρίες, καθώς και των ίδιων των εταιριών που…βρήκαν φλέβα χρυσού, δεν είναι ικανά να πείσουν κανέναν.
Η παραχώρηση του εθνικού δικτύου προς εκμετάλλευση στους ιδιώτες ίσως και να αποτελεί τον πιο αδύναμο κρίκο μεταξύ αυτών, που συνθέτουν την αλυσίδα της μεγάλης αδικίας και εκμετάλλευσης, που βιώνουμε σήμερα.
Η άρχουσα τάξη, οι πολιτικοί της εκφραστές, καθώς και οι εντεταλμένοι κονδηλοφόροι της το γνωρίζουν πολύ καλά. Αυτός είναι και ο λόγος, που κάνουν απέλπιδες προσπάθειες, για να εκτονώσουν, όσο γίνεται την κατάσταση και σ’ αυτόν τον τομέα.
Ανακοινώνουν διάφορα «μέτρα» που θα περιορίσουν κάποιες… αδικίες ή …υπερβολές, που και οι ίδιοι αναγκάζονται να αναγνωρίσουν, στην προσπάθεια τους να «λασκάρουν» το καπάκι της χύτρας που βράζει, πετυχαίνοντας μια ελεγχόμενη εκτόνωση. Ένα από αυτά τα μέτρα είναι τα λεγόμενα «ηλεκτρονικά διόδια». Δηλαδή θα καταγράφεται ο αριθμός του αυτοκινήτου με την είσοδο και έξοδο του από τις εθνικές οδούς, θα χρεώνεται το αυτοκίνητο ανάλογα με τα χιλιόμετρα που θα έχει διανύσει και στο τέλος του μήνα θα έρχεται ο λογαριασμός στο σπίτι. Μ’ αυτό τον τρόπο οι εμπνευστές του εγχειρήματος αφελώς πιστεύουν ότι θα περιορίσουν την αγανάκτηση των οδηγών, μιας και αυτοί δε θα σταματούν κάθε τρις και λίγο για να εξαγοράζουν την διελευσή τους… από τους εθνικούς δρόμους. Και όχι μόνο αυτό. Εκτιμούν ότι, επειδή οι οδηγοί θα πληρώνουν ανά χιλιόμετρο διαδρομής που θα κάνουν, δε θα δημιουργείται σ’ αυτούς τόσο έντονα η αίσθηση της αδικίας!
Ένα δεύτερο μέτρο είναι η υπόσχεση για την κατασκευή παράδρομων, ώστε, όποιος δεν θέλει να πληρώσει, να περνάει από εκεί! Και φυσικά οι παράδρομοι θα πληρωθούν αφ’ ενός από εμάς και αφ’ ετέρου δεν θα παρέχουν την ίδια ασφάλεια με αυτήν των εθνικών δρόμων! Δηλαδή, ενώ πληρώσαμε για δρόμους, ας κυκλοφορούμε από τους… παράδρομους!
Μπορεί να αποτελεί μια «λύση» για πολλούς οδηγούς η παράκαμψη των διοδίων, μέσω κακών συνήθως στενών και επικίνδυνων διπλής κατεύθυνσης δρόμων, αλλά ταυτόχρονα αυτή η «λύση» προκαλεί σ’ αυτούς οργή. Γιατί, αφ’ ενός προσβάλλει την προσωπικότητα του κάθε οδηγού και αφ’ ετέρου αποτελεί γι αυτόν δίκοπο μαχαίρι. Έχει να επιλέξει ανάμεσα στο να μην πληρώσει τα διόδια από τη μια και την καθυστέρηση με τον επιπλέον κίνδυνο από την άλλη. Όπως είναι γνωστό και αυτές οι διέξοδοι είναι στην πρόθεση των… ιδιοκτητριών εταιριών να κλείσουν!
Το ερώτημα όμως παραμένει. Γιατί να πληρώνουμε διόδια; Είναι γνωστό ότι οι ελληνικοί δρόμοι κατασκευάστηκαν με τα χρήματα του ελληνικού λαού και σε κάποιες περιπτώσεις οι εταιρίες που κατασκεύασαν η κατασκευάζουν κάποια τμήματα των δρόμων συμμετέχουν με ευτελή ποσοστά, μικρότερα του 10% και αυτά με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Δηλαδή και πάλι στην ουσία το κόστος εξ ολοκλήρου το πληρώνει ο ελληνικός λαός, ενώ οι εν λόγω εταιρίες θα εισπράττουν για τριάντα και πλέον χρόνια τα…διόδια! Το επιχείρημα ότι ανατέθηκε στις εταιρίες να συντηρούν τους δρόμους, άρα εμείς λογικό είναι να πληρώνουμε διόδια, είναι τουλάχιστον βλακώδες.
Στοιχειώδης υποχρέωση μιας πολιτείας, που εισπράττει δεκάδες υπέρογκους φόρους από τους πολίτες της και μεταξύ αυτών τους υπέρογκους και έξω από κάθε λογική φόρους καυσίμων, καθώς και τα υπερβολικά τέλη κυκλοφορίας, είναι η συντήρηση των δρόμων. Το αν αυτοί που μας κυβερνούν εδώ και χρόνια υποθήκευσαν εκ των προτέρων τους υποκατασκευή ελληνικούς δρόμους και όχι μόνο, αυτό είναι δική τους επιλογή και φυσικά όχι του ελληνικού λαού, που ποτέ δεν τους έδωσε τέτοια εντολή. Οι ελληνικοί δρόμοι αποτελούν κομμάτι της ελληνικής επικράτειας. Ποτέ ο ελληνικός λαός δεν εξουσιοδότησε κανένα κόμμα και καμιά κυβέρνηση να προχωρήσει σε τέτοιου είδους παραχωρήσεις, όπως ομόφωνα και ομόθυμα ψήφισαν στη βουλή ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, και ΛΑΟΣ. Ούτε προφανώς αναγνωρίζει τέτοιου είδους υπογραφές και αυτό αποδεικνύεται από το ογκούμενο κύμα διαμαρτυρίας των πολιτών, το οποίο είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Και όχι μόνο ενάντια στα διόδια, αλλά ενάντια στο σύνολο των άδικων και προκλητικών ανατροπών που βιώνουμε σήμερα, ενάντια στο σύνολο της πολιτικής τους!
Προκαλεί αλγεινή εντύπωση η έκφραση: «η εταιρία που εκμεταλλεύεται το συγκεκριμένο… κομμάτι του δρόμου». Δηλαδή μπορεί να υπάρξει χαμηλότερο σημείο προσβολής, υποβάθμισης, απαξίωσης αλλά και εξαθλίωσης μιας χώρας, ενός λαού, όταν ούτε οι δρόμοι της πατρίδας του, δεν αποτελούν γι’ αυτόν κοινωνικό αγαθό; Όταν ακόμη και αυτοί οι δρόμοι είναι αντικείμενο προς εκμετάλλευση;
Είναι λοιπόν αυτονόητο ότι φτάσαμε σε έσχατο σημείο ανοχής. Όταν για παράδειγμα σήμερα ένα ΙΧ χρειάζεται περίπου 50 ευρώ τέλη διοδίων για τη διαδρομή Θεσ/νίκης-Αθήνας με επιστροφή και άλλα 80 ευρώ τουλάχιστον για το φόρο της βενζίνης που θα καταναλώσει, τι θα κάνει ένας αμειβόμενος με 580 ευρώ το μήνα, που θα πληρώσει μόνο για μία διαδρομή τέλη και φόρο πάνω από το ένα τέταρτο του μηνιαίου εισοδηματός του;
Και το ερώτημα αυτονόητο. Γιατί να χρεωθεί ο ελληνικός λαός για δρόμους που δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει; Βέβαια το ποια συμφέροντα εξυπηρετήθηκαν και ποια εξυπηρετούνται είναι προφανές. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι η χώρα μας είναι διαμετακομιστικό κέντρο. Και βέβαια προφανής είναι και ο ρόλος των «πολιτικών υπαλλήλων» της κυβερνώσας τάξης, που δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να υλοποιήσουν και σ’ αυτόν τον τομέα τις άνωθεν οδηγίες των Ευρωπαίων… «εταίρων» μας!
Άλλωστε, να μην το ξεχνάμε, ένας από τους στόχους που έχουν είναι και ο εξαναγκασμός μας να μένουμε κλεισμένοι στα σπίτια μας, ταϊσμένοι με το… σανό των τηλεοπτικών τους μαγειρείων, να βγαίνουμε από αυτά μόνο, όταν μας χρειάζονται στη δούλεψη τους. Είναι ένας τρόπος για να μας υποτάξουν. Αυτός είναι και ο τελικός τους στόχος .

Παρ’ όλο που τα επίσημα στοιχεία είναι σε πολλούς γνωστά, σχετικά με τις αποικιακού χαρακτήρα συμβάσεις, που οι ελληνικές κυβερνήσεις…εξασφάλισαν στις εταιρίες, στις οποίες παραχώρησαν τους ελληνικούς δρόμους, δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι επιβεβλημένα.

Για την Αττική οδό η σύμβαση παραχώρησης που υπογράφτηκε από το ΠΑΣΟΚ το 1996 είχε διάρκεια 8-23 χρόνια, με την πρόβλεψη ότι, εάν στο μεταξύ οι εργολάβοι έκαναν απόσβεση της ίδιας συμμετοχής τους συν ένα κέρδος 11,6%, τότε το έργο και η διαχείρισή του θα επέστρεφε στο δημόσιο.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία το έργο στοίχισε 1300 εκ ευρώ, εκ των οποίων τα 175 εκ. ευρώ ήταν της κατασκευάστριας εταιρίας! Τον Απρίλη του 2005 η εισαγγελική έρευνα για τη σύμβαση κατασκευής και λειτουργίας της Αττικής Οδού κατέληξε ότι πρόκειται για μια «λεόντεια» σύμβαση, όσον αφορά τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου, όμως τα κυβερνητικά κόμματα και αυτό το κάλυψαν με τον μανδύα της…νομιμότητας! Το 2009 τα έσοδα από την εκμετάλλευση της Αττικής Οδού ξεπερνούσαν το ένα εκ. ευρώ την ημέρα!!! Τα δε κέρδη από τα οκτώ χρόνια λειτουργίας ήδη είχαν ξεπεράσει όχι μόνο τα δάνεια και τη συμμετοχή των εργολάβων, αλλά τη συνολική αξία κατασκευής, όπως αυτό δηλώθηκε επίσημα. Στην περίπτωση αυτή ακόμη και με τους όρους της σκανδαλώδους αυτής σύμβασης έπρεπε να είχε επιστραφεί το έργο στο ελληνικό δημόσιο, κάτι που φυσικά…δεν έγινε. Το γεγονός αυτό βέβαια δεν αποτελεί σκάνδαλο ούτε για τα μέσα μαζικής…ενημέρωσης ούτε φυσικά για τα κόμματα που διαχειρίζονται την εξουσία!
Το παραπάνω μοντέλο, δεν αφορά μόνο την Αττική Οδό. Πάνω σε αυτήν τη…λογική οικοδομήθηκαν οι συμβάσεις κατασκευής και παραχώρησης όλου του χάρτη της επικράτειας, με την κατάτμησή του σε έξι μεγάλους οδικούς άξονες, από την κυβέρνηση της ΝΔ αυτήν τη φορά. Επίσης είναι γνωστό ότι με τα διόδια, τα οποία από το 2008 και μόνον έχουν αυξηθεί έως και 400% (!!!), προπληρώνουμε για ανύπαρκτους δρόμους και προχρηματοδοτούμε κατασκευαστικούς ομίλους που…θα τους κατασκευάσουν! Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εθνική οδός Κορίνθου – Πατρών, όπου έχουν επιβάλει πανάκριβα διόδια για ένα έργο που θα… κατασκευαστεί!!!
Η εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, την Κυριακή 7Αυγούστου του 2005, έγραφε: «Μέσα σε ένα έτος τα ακαθάριστα έσοδα της εταιρίας που εκμεταλλεύεται τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου έχουν ξεπεράσει τα 40 εκατ. ευρώ, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για σύντομη απόσβεση της επένδυσης από την κοινοπραξία, που έχει κατασκευάσει και θα εκμεταλλεύεται τη γέφυρα για 35 χρόνια». Και συνεχίζει… «H εταιρεία Γέφυρα AE έχει καταβάλει 70 εκατ. Ευρώ και η επιτρεπόμενη απόδοση έχει καθοριστεί στο 11,5% επί του προαναφερθέντος ποσού σωρευτικά. Όταν επιτευχθεί αυτή η απόδοση, η παραχώρηση διακόπτεται και η εκμετάλλευση του έργου επιστρέφει στο Δημόσιο. Το ποσό της συνολικής δαπάνης του έργου ανήλθε στα 770 εκατ. Ευρώ».
Τελικά με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, από την εκμετάλλευση αυτή μέχρι στις 24 Δεκεμβρίου του 2039, που λήγει η σύμβαση, υπολογίζεται ότι η εταιρία θα εισπράξει πάνω απο 1,6 δις ευρώ και το ποσοστό του… κέρδους της θα ξεπερνά το700%(!!!), αντί της μέγιστης επιτρεπόμενης απόδοσης του 11,5%. Παρ’ όλα αυτά ούτε η εκμετάλλευση διακόπηκε ούτε κανενός κυβερνητικού παράγοντα ίδρωσε το αυτί! Θεωρούν φαίνεται, ότι η ισχύς τους απορρέει από τους επαίνους της ΕΕ και της Τρόικας.
Όμως το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής, που οι ρίζες της ξεκινούν με την υπογραφή της συνθήκης του Μάαστριχτ, το βιώνουμε σήμερα με τον χειρότερο τρόπο. Οι διαχειριστές της εξουσίας, συνεχίζουν την ίδια πολιτική με μεγαλύτερη ένταση, με το δημόσιο χρέος να εκτοξεύεται στα ύψη, τον λαό κυριολεκτικά να υποφέρει και τον πλούτο να μαζεύεται με προκλητικό τρόπο σε όλο και λιγότερα χέρια. Μειώνουν μισθούς και συντάξεις. Στερούν από τους ασφαλισμένους φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις, στοιχειώδεις ιατρικές υπηρεσίες, διαλύουν ό,τι απέμεινε από το εθνικό σύστημα υγείας , συγχωνεύουν σχολεία. Δανείζονται για να χρηματοδοτούν τις Τράπεζες!!!
Με τις εισπράξεις ενός εκ. ευρώ την ημέρα, των διοδίων της Αττικής Οδού και μόνο, θα μπορούσαν τα ταμεία να καλύψουν τα εφ’ άπαξ, που οφείλουν για κάποια χρόνια σε συνταξιούχους δημοσίους υπαλλήλους και για πάντα όλες τις υποχρεώσεις τους! Και αν από ένα και μόνο δρόμο, μέσω διοδίων, μαζεύουν ένα εκ. ευρώ την ημέρα, μπορεί να φανταστεί κανείς τις καθημερινές…εισπράξεις τους από τα διόδια όλης της χώρας! …Μηχανές που κόβουν…λεφτά για τους…διοδιάρχες οι εθνικοί δρόμοι!!!
Επειδή όμως οι ίδιες οι εταιρίες γνωρίζουν πολύ καλά την έντονη αγανάκτηση των πολιτών, κάνουν το πάν, για να φανούν ως αναντικατάστατες και κυρίως, ψάχνοντας για αφελείς, προσπαθούν να πείσουν για την …αναγκαιότητα της παρουσίας τους, με διάφορους τρόπους. Τοποθετούν πινακίδες με τηλέφωνα για βοήθεια, κατασκευάζουν κάποιες πρόχειρες τουαλέτες, πασπαλίζουν λίγη άσφαλτο σε κάποια σημεία για τη… βελτίωση του οδοστρώματος, κινούν κάποια αυτοκινητά τους επιδεικτικά στους… «ιδιοκτήτους εθνικούς δρόμους» και προπαντός τοποθετούν πινακίδες με τα ονόματα των εταιριών που τους εκμεταλλεύονται, για να εμπεδώσουμε(!) το ποιοι είναι οι… ιδιοκτήτες τους!
Είναι λοιπόν αυτονόητο ότι ο αγώνας για την κατάργηση όλων των διοδίων πρέπει να ενταθεί, χωρίς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις. Ο αγώνας αυτός μπορεί να κερδηθεί σπάζοντας αρχικά έναν από τους κρίκους της αντιλαϊκής αλυσίδας, για να ακολουθήσει το σπάσιμο και άλλων. Αυτήν τη στιγμή είναι βέβαιο ότι η κυβέρνηση και η πολιτική της, που εξασφαλίζει τυπική νομική κάλυψη σ’ αυτούς, που άγρια μας εκμεταλλεύονται, έχει απεναντί της την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού και αυτό αργά η γρήγορα θα εκφραστεί δυναμικά. Το κίνημα κατά των διοδίων, κατά της πολιτικής τους, κατά της άγριας εκμετάλλευσης, ήδη έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Ούτε η πολυποίκιλη τρομοκρατία, ούτε η σκανδαλώδης διαστρέβλωση της πραγματικότητας, θα σταθούν ικανές για να ανακόψουν αυτήν την πορεία. Η πρόκληση είναι μεγάλη!



Δήλωση του Δημάρχου Πύδνας Κολινδρού κ.Ευάγγελου Πολύζου στην ανακοίνωση του κ. Λαγδάρη

1) Δεν είναι στις προθέσεις του Γραφείου Τύπου του Δημάρχου Πύδνας Κολινδρού να «ταλαιπωρήσει» τον κ. Λαγδάρη γιατί κρίμα «όλα» αυτά τα χρόνια που είναι δημόσιος υπάλληλος «δουλεύει σκληρά» !!
Βέβαια για τα χρόνια που ήταν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν τα λέμε «όλα» ένα μόνο : «αναστέναξε ο πεζόδρομος της Κατερίνης» !!


2) Για το ποιος εκφράζει τον λαϊκισμό, την δημιουργία στους αγώνες και την σοβαρότητα ας ρωτήσει τους φίλους του, όσο για το τι έκανε και το τι κάνει ο κ. Πολύζος ως Δήμαρχος και βουλευτής όπου νομίζει, για δε την «λεόντειο» σύμβαση των διοδίων να την διαβάσει με προσοχή.
3) Τέλος καλείται όταν δεν είναι «κουρασμένος» από την σκληρή δουλειά του προς το ελληνικό δημόσιο να συμμετέχει με σοβαρότητα και αγωνιστική διάθεση - αν δεν υφίστανται δεσμεύσεις- στις κινητοποιήσεις και για τα διόδια.

Τελειώνουν οι δικτατορίες γιατί δεν είναι πλέον χρήσιμες.



Ο Κλεισθένης γράφει.

Η εγκαθίδρυση δικτατορικών καθεστώτων ανά τον κόσμο ξεκίνησαν με μεγάλη συχνότητα απ’ τις αρχές του ΄60 μέχρι και τα τέλη του ’80.
Στη Λατινική Αμερική, στην Ευρώπη, στην Ασία και την Αφρική είχαμε πληθώρα δικτατοριών μηδέ της Ελλάδας εξαιρουμένης.
Τα τελευταία χρόνια ειδικά μετά την πτώση της σοβιετικής εξουσίας οι δικτατορίες η μία μετά την άλλη άρχισαν να γκρεμίζονται.
Σήμερα στη Λατινική Αμερική έχουν αντικατασταθεί από κοινοβουλευτικές δημοκρατίες με

ΜΗΝ ΣΚΟΤΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ.

Δεν σας επιτρέπεται να υποθηκεύσετε το μέλλον των επερχόμενων γενεών.

Αυτός ο ταλαιπωρημένος λαός, αυτός ο λαός ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ που

10 «επικίνδυνα» σημεία υπό… έρευνα.


Τη διενέργεια έρευνας-πραγματογνωμοσύνης για την κατασκευή του Σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο, ζητά με επιστολή της, από την Εισαγγελία και το Τεχνικό Επιμελητήριό Ελλάδα, η Επιτροπή Αγώνα κατά των νέων διοδίων στην Πιερία.


Η Επιτροπή, στην επιστολή της η οποία κοινοποιείται και στην Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας, υποστηρίζει μεταξύ άλλων πως το ζήτημα άπτεται της ασφάλειας και τονίζει ότι με την έρευνα-πραγματογνωμοσύνη θα συμβάλουν οι δύο θεσμοί «στην προστασία ανθρώπινων ζωών σε μια χώρα που δυστυχώς κατέχει την πρωτιά στα θανατηφόρα ατυχήματα στην άσφαλτο».
Η Επιτροπή αγώνα, αναφέρει στην επιστολή της προς το ΤΕΕ και την Εισαγγελία Κατερίνης:
Ως γνωστόν στο Αιγίνιο κατασκευάστηκε από την εταιρία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ σταθμός διοδίων. Η κατασκευή άρχισε και συνεχίστηκε χωρίς οικοδομική άδεια, εκ των υστέρων εγκρίθηκαν από το ΥΠΕΧΩΔΕ οι Περιβαλλοντικοί Όροι οι οποίοι, όπως μας είπαν ικανοποιούσαν πάσα άδεια.
Αίτημα της Επιτροπής Αγώνα, αλλά και πολλών πολιτών, είναι να διερευνηθούν στα πλαίσια μιας εμπεριστατωμένης πραγματογνωμοσύνης από την Εισαγγελία και το Τεχνικό Επιμελητήριό τα εξής:
Α. Αν οι ανενεργές κτιριακές εγκαταστάσεις στο μέσον του δρόμου είναι ασφαλείς για τους διερχόμενους οδηγούς ;
Οι οδηγοί που γνωρίζουν διέρχονται με μεγάλη ταχύτητα δια μέσο των ταμείων είσπραξης. Πολλές φορές όμως προπορευόμενοι οδηγοί που δεν γνωρίζουν ότι δεν λειτουργούν τα ταμεία, σταματούν για να πληρώσουν με συνέπεια να γίνονται επικίνδυνοι ελιγμοί με μεγάλη ταχύτητα μπροστά στους όγκους μπετό που βρίσκονται κατά μεσοίς του δρόμου. Έχουν ήδη γίνει ατυχήματα. (Αυτοκίνητο παρέσυρε και ξήλωσε θαλαμίσκο είσπραξης - ευτυχώς δεν έγινε
δυστύχημα, πολλοί οδηγοί προσκρούουν πάνω στα μπετό και παθαίνουν σοβαρές βλάβες στα οχήματά τους – τα ίχνη υπάρχουν σε όλα τα μπετό).
Για πιο λόγο να συνεχίσει να υπάρχει αυτή η επικίνδυνη παγίδα για τη ζωή των πολιτών εφόσον η θέση των διοδίων αυτών είναι αντισυνταγματική (Μανιατάκης, Απρίλιος 2009) και εξ αυτού δεν λειτουργούν;
Β. Αν η θέση και οι κατασκευές αυτού του σταθμού διοδίων είναι σύμφωνες με τα ισχύοντα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές..
Προτείνουμε να ελεγχθούν:
1. Η απόσταση του σταθμού από τη στροφή στο ρεύμα Θεσσαλονίκης Αθήνας.
2. Η απόσταση του σταθμού από την έξοδο στον κόμβο του Αιγινίου στο ρεύμα Θεσσαλονίκης Αθήνας. Οδηγός που δεν γνωρίζει την περιοχή και περνά από το αριστερό ταμείο δεν έχει το χρόνο, αφού δει την πινακίδα για την έξοδο του Αιγινίου, να αλλάξει ρεύμα και να βγει από τον κόμβο του Αιγινίου όταν μάλιστα υπάρχει κίνηση.
3. Οι αποστάσεις των διοδίων από τον κόμβο του Αιγινίου και από τις γέφυρες του Αλιάκμονα.
4. Το πλάτος των διαδρόμων των οδοστρωμάτων μεταξύ των ταμείων είσπραξης. Είναι κατά πολύ στενότεροι αυτών των διοδίων των Νέων Μαλγάρων.
5. Ο αριθμός των ταμείων σε σχέση με την αναμενόμενη κίνηση στο δρόμο αυτό. Στα Νέα Μάλγαρα ο αριθμός των ταμείων είναι μεγαλύτερος απ’ ότι στο Αιγίνιο ανά κατεύθυνση. Η κίνηση ίσως είναι μεγαλύτερη στα διόδια του Αιγινίου από αυτή των διοδίων των Νέων Μαλγάρων διότι στο δρόμο προστίθενται και τα αυτοκίνητα που έρχονται και παν από Ημαθία, Πέλλα, Κοζάνη προς και από Αθήνα. Συνεπώς ο αριθμός των ταμείων θα έπρεπε να ήταν τουλάχιστον ίσος με αυτόν των διοδίων των Νέων Μαλγάρων και σε καμία περίπτωση μικρότερος όπως τα έκανε η εταιρία.
6. Αν οι διάδρομοι εισόδου – εξόδου (επιτάχυνσης – επιβράδυνσης) στον κόμβο Αιγινίου είναι κατασκευασμένοι βάσει των προδιαγραφών των κλειστών αυτοκινητοδρόμων και αν είναι ασφαλής η χρήση τους τόσο από τους Έλληνες όσο και από τους τουρίστες που δεν γνωρίζουν την Ελληνική πραγματικότητα των Ελληνικών δρόμων.
Είναι ασφαλής και ενδεδειγμένη η διασταύρωση των εισόδων – εξόδων του κόμβου αυτού, σε επαφή με τον αγροτικό δρόμο που υπάρχει στο σημείο αυτό;
7. Αν η διευθέτηση των όμβριων υδάτων της πίστας των διοδίων γίνεται με σωστό τρόπο και αν τα έργα έγιναν βάση των μελετών. Τα νερά σήμερα αφήνονται ελεύθερα πάνω στους αγροτικούς δρόμους και καταστρέφουν τις παραγωγές στα παρακείμενα χωράφια.(Έκθεση Εκτίμησης Αγροζημίας 7/6/2010, Δ/ση Αγροφυλακής, Αγρονομικό Τμήμα Κατερίνης έγγραφο από 9/8/2010).
8. Αν η κατασκευή (βάση) του λυόμενου κτίσματος γραφείων που υπάρχει στο δυτικό τμήμα της πίστας των διοδίων είναι τοποθετημένο σωστά. Η βάση του από μπετό έχει ύψος περίπου 2,5 – 3m από το οδόστρωμα του παρακείμενου αγροτικού δρόμου και βρίσκεται σε άμεση επαφή με τον αγροτικό αυτό δρόμο. Ίσως να είναι και μέσα στα όρια του παρακείμενου αγροτικού δρόμου. Σίγουρα δεν υπάρχει απόσταση από τον αγροτικό δρόμο.
9. Κάτω από τα ταμεία των διοδίων υπάρχει γέφυρα (tunnel) της οποίας οι διαστάσεις ύψος – πλάτος είναι δυσανάλογες με το μήκος της που καλύπτει όλο το πλάτος της πίστας των διοδίων στο σημείο αυτό. Αυτή η γέφυρα κατασκευάστηκε από την Αιγαίον ΑΕ και εξυπηρετεί αποκλειστικά το σταθμού των διοδίων. Η είσοδος όμως και η έξοδός της δεν είναι προστατευμένες και η πρόσβαση μέσα σ’ αυτή είναι ελεύθερη και αφύλαχτη. Λόγω που είναι πολύ στενή μπορεί να εγκλωβιστούν ζώα, άνθρωποι (παιδιά). Υπάρχουν μέσα σ’ αυτή νερά και σκουπίδια.
10. Στο σταθμό διοδίων υπάρχουν κάμερες που καταγράφουν φωτογραφίζουν τους διερχόμενους οδηγούς καθημερινά. Η καταγραφή αυτή γίνεται για την καταμέριση των δεχόμενων οχημάτων και την είσπραξη του ανάλογου τέλους διέλευσης στο σταθμό των Νέων Μαλγάρων. Η μέτρηση όμως αυτή θα μπορούσε να γίνεται με ελαστικό σωλήνα πάνω στο οδόστρωμα που θα καταμετρούσε όλα τα διερχόμενα αυτοκίνητα και θα διαχώριζε το μέγεθός τους ανάλογα με το βάρος τους και τον αριθμό – απόσταση μεταξύ των αξόνων τους. Έτσι γίνεται παντού όπου θέλουν να εκτιμήσουν την κυκλοφορία των οχημάτων σε ένα δρόμο.
Δεν είναι συνεπώς απαραίτητη η καταγραφή και κατοχή των προσωπικών δεδομένων των οδηγών και των συνοδηγών από την ιδιωτική εταιρία.
Χωρίς να είμαστε ειδικοί σας απαριθμήσαμε ορισμένα σημεία της κατασκευής του σταθμού διοδίων του Αιγινίου τα οποία νομίζουμε ότι απαιτούν υπεύθυνη και τεκμηριωμένη διερεύνηση. Έχουμε την άποψη ότι το κτίσμα του σταθμού αυτού είναι επικίνδυνο για τη ζωή των διερχόμενων οδηγών και συνοδηγών ανεξάρτητα από το αν λειτουργεί ή όχι.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Π. ΨΩΜΙΑΔΗ ΓΙΑ ΚΟΡΩΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ .


Σχετικά με το θέμα της παραπομπής της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το θέμα της Κορώνειας και την δίμηνη προθεσμία για συμμόρφωση της χώρας μας με τους κανόνες της Ε.Ε. για το θέμα της μεταφοράς μαθητών, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Δυστυχώς η Ελλάδα πληρώνει την αδράνεια των αρμόδιων υπουργείων, που δεν προχώρησαν κανένα έργο. Αυτά τα έργα περιγράφει η απόφαση. Οι δικομανείς μπορεί να χαίρονται, όμως η Νομαρχία ήταν η μόνη που προχώρησε τα έργα αρμοδιότητάς της, ενώ φωνάζουμε εδώ και χρόνια για τα υπουργεία. Παραλάβαμε τη λίμνη στεγνή και σήμερα έχει πάλι νερό, χάρη στα έργα της Νομαρχίας. Μόλις ξεμπλοκάρουν τα έργα από το ΣτΕ, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε.
Όσο για τα σχολικά λεωφορεία, εμείς κάναμε το χρέος μας: βάλαμε πάνω απ’ όλα το συμφέρον του πολίτη. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Όλες οι αποφάσεις ήταν νόμιμες. Το παραδέχτηκε και η κ. Διαμαντοπούλου και πρόσφατα ο κ. Ντόλιος. Είναι προφανές ότι πρέπει να αλλάξει ο νόμος. Το λέμε εδώ και χρόνια. Αλλά η πρωτοβουλία ανήκει στην πολιτεία. Όχι στον Ψωμιάδη».

Εξαρθρώθηκε σπείρα γυναικών

Στις διαρρήξεις και τις κλοπές ειδικεύονταν οι τρεις γυναίκες που συνελήφθησαν το πρωί της Τρίτης στην περιοχή της Θέρμης.
Ο εντοπισμός των τριών γυναικών, ηλικίας 30,32 και 29 ετών, κατέστη δυνατός όταν προσπάθησαν να τους σταματήσουν για έλεγχο τροχονόμοι του Τμήματος Τροχαίας Θέρμης.
Ο οδηγός του αυτοκινήτου αντί να σταματήσει επέλεξε να πατήσει το γκάζι με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη.
 Όταν οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητο, βρήκαν στην καρότσα του δεκάδες είδη οικιακού εξοπλισμού, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 15.000 ευρώ, αλλά και κατσαβίδια, κόφτες, γάντζους και ιμάντες.
Ειδικά για τις οικιακές συσκευές προέκυψε ότι είχαν αφαιρεθεί από δύο εξοχικές μονοκατοικίες της Νέα Καλλικράτειας Χαλκιδικής.

Δηλώσεις ΟΣΔΕ μέσω του Ίντερνετ .

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ και ο ΕΛΓΑ ανακοίνωσαν οτι ξεκίνησε η λειτουργία της διαδικτυακής υπηρεσίας υποβολής της αίτησης ενιαίας ενίσχυσης 2011 και δήλωσης καλλιέργειας/εκτροφής ΕΛΓΑ 2011 χωρίς μεταβολές στοιχείων σε....... σχέση με την αίτηση ενιαίας ενίσχυσης του προηγούμενου έτους 2010. Σύντομα η εφαρμογή θα επεκταθεί για να επιτρέπει την διαδικτυακή υποβολή της αίτησης ενιαίας ενίσχυσης και δήλωσης καλλιέργειας/εκτροφής ΕΛΓΑ 2011 με μεταβολές αλφαριθμητικών στοιχείων σε σχέση με την αίτηση ενιαίας ενίσχυσης προηγούμενου έτους 2010. Θα υπάρξει σύντομα νέα ανακοίνωση μόλις θα είναι δυνατή και η υποβολή της αίτησης ενιαίας ενίσχυσης 2011 με μεταβολή αλφαριθμητικών στοιχείων. Για την υποβολή της αίτησης σας χωρίς μεταβολές: - Επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.opekepe.gr/ από οποιαδήποτε σημείο έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο. - Ακολουθήστε τις απλές οδηγίες και υποβάλετε ηλεκτρονικά την αίτηση σας και ακολούθως εκτυπώστε την σε δύο αντίγραφα. - Καταθέστε υπογεγραμμένα εντός 15 ημερών τα αντίγραφα της αίτησής σας σε οποιοδήποτε γραφείο του ΟΠΕΚΕΠΕ ή του ΕΛΓΑ για επικύρωση και ολοκλήρωση της διαδικασίας. - Η μη έντυπη κατάθεση και έγκαιρη επικύρωση της αίτησης οδηγεί σε ακύρωση αυτής και απαιτεί την εκ νέου υποβολής της. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ και ο ΕΛΓΑ στοχεύοντας στην έγκαιρη υποβολή των αιτήσεων του έτους 2011, υλοποίησαν την παραπάνω εφαρμογή ως ανταπόκριση στην απαίτηση των δικαιούχων για την εισαγωγή νέων τεχνολογιών στην υπηρεσία του πολίτη που απλοποιούν τις διαδικασίες και μειώνουν την γραφειοκρατία. Πηγή: http://www.agroschannel.com/index.php?option=com_content&view=article&id=4884:2011-01-24-20-44-15&catid=35:georgia1&Itemid=57

Και Βιβλία και επιστροφή ΦΠΑ για τους αγρότες των φ/β

Ως αγρότες αλλά και ως έμποροι-παραγωγοί ενέργειας θα φορολογούνται οι επαγγελματίες αγρότες που θα επενδύσουν σε φωτοβολταϊκά ή άλλες Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας έως 100 KW καθώς και εκείνοι που λειτουργούν αγροτουριστικές μονάδες δυναμικότητας έως 10 δωματίων. Σύμφωνα με το προσχέδιο του νέου φορολογικού νόμου (θα βρίσκεται προς διαβούλευση μέχρι τις 31 Ιανουαρίου στο opengov.gr) και, πιο συγκεκριμένα, το Άρθρο 26, Παράγραφος 7, οι παραπάνω αγρότες διατηρούν το δικαίωμα επιστροφής ΦΠΑ με τους κατ’ αποκοπή συντελεστές, ενώ παράλληλα υποχρεούνται στην τήρηση βιβλίου εσόδων-εξόδων για τις άλλες προαναφερθείσες δραστηριότητες.

Στο νομοσχέδιο αναφέρεται ότι η ρύθμιση αποσκοπεί, μεταξύ άλλων, και στην παροχή κινήτρων στους αγρότες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στις ΑΠΕ.

Ολόκληρη η παράγραφος 7 του Άρθρου 26 του νομοσχεδίου έχει ως εξής:

«Μη απώλεια δικαιώματος επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες που ασχολούνται με τη διαχείριση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως 100 KW, ή τη λειτουργία αγροτουριστικών μονάδων έως 10 δωματίων

Προβλέπεται ότι οι αγρότες που είναι ενταγμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων, σύμφωνα με το ν. 3874/2010 και ασχολούνται με τη διαχείριση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως 100 KW, ή τη λειτουργία αγροτουριστικών μονάδων έως 10 δωματίων, έχουν δικαίωμα επιστροφής με τους κατ’ αποκοπή συντελεστές ΦΠΑ, παρότι για τις ανωτέρω δραστηριότητες υποχρεούνται στην τήρηση βιβλίου εσόδων εξόδων. Σκοπός της εν λόγω ρύθμισης είναι η διευκόλυνση των ανωτέρω συναλλαγών, οι οποίες θεωρούνται ως αγροτικές εκμεταλλεύσεις σύμφωνα με το ν. 3874/10 και η άρση ή η μη δημιουργία αντικινήτρου».

Πηγή: http://www.agronews.gr/content/view/63938/200/lang,el/

Πώς θα λάβουν την επιστροφή ΦΠΑ οι αγρότες

Αναλυτικές διευκρινίσεις για την επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος με την εφαρμογή του κατ’ αποκοπή συντελεστή 5% παρέχει με ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη 27% το υπουργείο Οικονομικών.

Στο κείμενο που υπογράφει ο υφυπουργός Οικονομικών, Δ. Κουσελάς αναφέρονται τα εξής:

1. Σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 2, 4 και 5 του άρθρου 41 του Κώδικα ΦΠΑ (ν.2859/2000), όπως ισχύουν από 23.4.2010 (ν.3842/10), και κοινοποιήθηκαν με την ΠΟΛ.1100/24.6.2010, οι αγρότες του ειδικού καθεστώτος, δικαιούνται επιστροφή ΦΠΑ με την εφαρμογή κατ' αποκοπή συντελεστή 5% στην αξία των πωλήσεων αγροτικών προϊόντων παραγωγής τους από δικό τους κατάστημα ή από λαϊκές αγορές ή λόγω εξαγωγής ή παράδοσης σε άλλο κράτος - μέλος.

2. Με την απόφαση ΠΟΛ.1144/20.10.2010, ορίστηκε ότι η επιστροφή της ως άνω περίπτωσης πραγματοποιείται δια συμψηφισμού με το φόρο εκροών που προκύπτει για κάθε φορολογική περίοδο, από τις εν λόγω δραστηριότητες που υπάγονται στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ. Ο συμψηφισμός αυτός πραγματοποιείται άμεσα με την περιοδική δήλωση που υποβάλλεται. Ειδικότερα, το ποσό που προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό της αξίας των πωλήσεων από την εμπορική δραστηριότητα με τον συντελεστή 5%, αναγράφεται στον κωδικό 402 της περιοδικής δήλωσης, έντυπο Φ2, 050 - ΦΠΑ, έκδοση 2010. Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που δεν έχουν πραγματοποιηθεί εξαγωγές ή ενδοκοινοτικές παραδόσεις, το ποσό που αναγράφεται στον κωδ. 402 θα πρέπει να ισούται με το αποτέλεσμα του πολλαπλασιασμού του ποσού που αναγράφεται στον κωδ. 307 επί 5%.

Όσον αφορά την εκκαθαριστική δήλωση, συμπληρώνονται οι κωδικοί 668 και 688, έντυπο Φ1, 009/10 ΦΠΑ, έκδοση 2010, με την αξία των πωλήσεων και με τον φόρο 5% που αναλογεί αντιστοίχως. Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που δεν έχουν πραγματοποιηθεί εξαγωγές ή ενδοκοινοτικές παραδόσεις, το ποσό που αναγράφεται στον κωδ. 668 θα πρέπει να είναι το ίδιο ποσό που αναγράφεται στον κωδ. 607.

3. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΒΣ οι αγρότες που πωλούν προϊόντα δικής τους παραγωγής από δικό τους κατάστημα υποχρεούνται στην τήρηση βιβλίου εσόδων εξόδων από 1.7.2010, και όσοι τα πωλούν στις λαϊκές αγορές από 1.10.2010. Το ειδικό στοιχείο αποτελεί το δικαιολογητικό για την εγγραφή στο τηρούμενο βιβλίο, ως στοιχείο κόστους για την εμπορική δραστηριότητα του αγρότη που έχει δικαίωμα επιστροφής με τον κατ' αποκοπή συντελεστή 5%. Υπενθυμίζεται επίσης ότι το ειδικό αυτό στοιχείο δεν επιβαρύνεται με ΦΠΑ.

4. Το περιεχόμενο του ειδικού στοιχείου για την παράδοση αγροτικών προϊόντων από την αγροτική εκμετάλλευση στην εμπορική δραστηριότητα του αγρότη, όπως ορίστηκε με το υπόδειγμα που προσαρτάται στην απόφαση ΠΟΛ.1144/10, είναι ανάλογο με το περιεχόμενο του ειδικού στοιχείου της απόφασης Π.6793/647/7.10.86, η οποία και καταργήθηκε με την νέα απόφαση. Σημειώνεται ότι δεν ορίζεται συγκεκριμένο χρώμα για το πρωτότυπο του στοιχείου. Ως εκ τούτου στελέχη που έχουν θεωρηθεί με την προϊσχύουσα απόφαση μπορούν να χρησιμοποιούνται μέχρι εξαντλήσεώς τους, αρκεί από το περιεχόμενό τους να προκύπτουν τα δεδομένα που ορίζονται στο υπόδειγμα που προσαρτάται στην ΑΥΟ ΠΟΛ 1144/10.

5. Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 2 και 4.γ΄, του άρθρου 41, οι ανωτέρω αγρότες παραμένουν στο ειδικό καθεστώς του άρθρου 41 και δικαιούνται επιστροφή ΦΠΑ με εφαρμογή του κατ' αποκοπή συντελεστή 11%, για τις πωλήσεις αγροτικών προϊόντων και τις παροχές υπηρεσιών προς άλλους υποκείμενους στο φόρο. Η επιστροφή αυτή πραγματοποιείται, σύμφωνα με την ΑΥΟ Π.953/432/64/ΠΟΛ.41/ 3.2.88, με την υποβολή αίτησης, στην οποία περιλαμβάνεται η αξία των αγροτικών προϊόντων και παροχών υπηρεσιών, όπως αυτή προκύπτει από τα οικεία νόμιμα παραστατικά, που έχουν εκδοθεί για τις πωλήσεις προς άλλους υποκείμενους στο φόρο.

6. Επισημαίνεται ότι δικαίωμα επιστροφής και συμψηφισμού με την περιοδική δήλωση έχουν μόνο οι αγρότες που πωλούν αποκλειστικά προϊόντα δικής τους παραγωγής σε λαϊκές αγορές ή από δικό τους κατάστημα ή πραγματοποιούν εξαγωγές ή ενδοκοινοτικές παραδόσεις προϊόντων τους και οι οποίοι έχουν ενταχθεί στο ειδικό καθεστώς αγροτών και παραμένουν σε αυτό κατά το διάστημα που εντάσσονται παράλληλα στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ για τις εν λόγω πωλήσεις.

7. Σημειώνεται τέλος ότι αγρότες που έχουν ενταχθεί στο κανονικό καθεστώς για το σύνολο της δραστηριότητάς τους μπορούν να μεταταχθούν στο ειδικό καθεστώς για την αγροτική τους παραγωγή, από την αρχή κάθε έτους, παραμένοντας βεβαίως στο κανονικό καθεστώς για πωλήσεις προϊόντων τους σε λαϊκές αγορές, ή από δικό τους κατάστημα καθώς και για εξαγωγές ή ενδοκοινοτικές παραδόσεις προϊόντων τους, εφόσον υφίστανται τέτοιες δραστηριότητες.
Πηγή: http://www.agronews.gr/