Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

UEFA Champions League:Ρεάλ - Λιόν (Real Madrid vs Olympique Lyon) live tv


UEFA Champions League
21:45 GMT(+2:00)
Ρεάλ - Λιόν (Real Madrid vs Olympique Lyon)

Live tv links:

http://atdhe.me/tv/5237/live-real-madrid-vs-olympique-lyon

http://www.soccertvlive.net/watch/55227/1/watch-real-madrid-vs-olympique-lyon.html

http://www.fromsportcom.com/v-2/0/144/v-214507.html

http://www.vipstand.me/watch/24258/1/real-madrid-vs-olympique-lyon.html

http://www.watchlivefootball.tv/real-madrid-olympique-lyon-live-uefa-champions-league-20110316.html

Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αναρτώνται συνεχώς τα links.
Μείνετε συνδεδεμένοι στα ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΑ ΜΑΣΛΑΤΙΑ...

UEFA Champions League:Τσέλσι - Κοπεγχάγη (Chelsea vs FC Kobenhavn) live tv


UEFA Champions League
21:45 GMT(+2:00)
Τσέλσι - Κοπεγχάγη (Chelsea vs FC Kobenhavn)

Live tv links:

http://atdhe.me/tv/5235/live-chelsea-vs-fc-kobenhavn

http://www.soccertvlive.net/watch/55226/1/watch-chelsea-vs-fc-kobenhavn.html

http://www.fromsportcom.com/v-2/0/144/v-214506.html

http://www.vipstand.me/watch/24257/1/chelsea-vs-fc-kobenhavn.html

http://www.watchlivefootball.tv/chelsea-kobenhavn-live-uefa-champions-league-20110316.html


Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αναρτώνται συνεχώς τα links.
Μείνετε συνδεδεμένοι στα ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΑ ΜΑΣΛΑΤΙΑ...

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ:ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (PAOK Saloniki vs AEK Athens) live tv


ΚΥΠΕΛΛΟΕΛΛΑΔΑΣ ΟΠΑΠ 2010-2011
21:00 GMT(+2:00)
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (PAOK Saloniki vs AEK Athens)

Live tv links:

http://kolindrinamaslatia.blogspot.com/2011/05/greece-super-league-play-offs-paok.html

Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αναρτώνται συνεχώς τα links.
Μείνετε συνδεδεμένοι στα ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΑ ΜΑΣΛΑΤΙΑ...

Ανασκαλνώντας:ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΝ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΝ

Γεγονός υψίστης σπουδαιότητος αποτελεί διά τον Κολινδρόν η ανεξάρτητοποίησις του Γυμνασίου, το οποίον ελειτούργει μέχρι του παρελθόντος εκπαιδευτικού έτους ως παράρτημα Γυμνασίου της Κατερίνης, με την μόνην διαφοράν ότι τα πτωχικά βαλάντια των γονέων των μαθητών που εφοίτων κατέβαλλον τους μισθούς του διδακτικού προσωπικού.

Ήδη όμως χάρις εις το ενδιαφέρον της κυβερνήσεως εκτός της ανεξαρτητοποιήσεως του Γυμνασίου επληρώθησαν όλαι σχεδόν αι θέσεις του καθηγητικού προσωπικού του σχολείου, πλην δύο του φυσικού και γυμναστού.
Το Γυμνάσιον λειτουργεί κανονικώς, τοποθετηθέντος ως γυμνασιάρχου του Γ. Τάτη, των καθηγητών Α. Δεμιρτζόγλου Παπακυρίτση, και των καθηγητριών Ζ. Μινολέκου, Π. Κουρουκαφοπούλου, Ε. Σιδηροπούλου, Α. Βαγουρδή και Μ. Μελετίου.

«Το Φως» 29/9/62

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΜΠΟΥΡΗΣ
ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

Όλα τα σημερινά ματς στη νέα μπάρα μας...

Kαι τα σημερινά ματς θα τα βρείτε όλα στη νέα μπάρα LIVE TV-->

Πατήστε το FOOTBALL (SOCCER). για να ενημερώνεστε...
Αναρτούνται συνεχώς πολλά ακόμη νέα links για όλα τα παιχνίδια...
Καλή σας διασκέδαση...

Ο Σκανδαλίδης στις 28 Μάρτη στο Αιγίνιο...

Προσκεκλημένος του Γρηγόρη Παπαχρήστου και του συνδυασμού «Μέτωπο Ανάπτυξης» του Μάρκου Μπόλαρη.

http://lefteria.blogspot.com/2011/03/28.html

ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ

Αγαπητοί συμπατριώτες,
Σας καλούμε όλους αύριο Πέμπτη στις 6:00 το απόγευμα να παραβρεθούμε στο γενικό συλλαλητήριο που θα γίνει στην κεντρική πλατεία του ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ για το δίκαιο αίτημα μας:

«ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ»

Να δείξουμε με την παρουσία μας και την αγωνιστική μας δράση ότι μόνο εμείς μπορούμε να αποφασίσουμε για το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας.
Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη. Δεν πρέπει να λείψει κανείς!!!

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

BIG APPLE!!

BIG APPLE!!
ΣΑΒΒΑΤΟ 19-03-2011 ΒΡΑΔΥΑ ΚΡΑΣΙΟΥ ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΝΤΕΧΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ!!!


ΕΣΕΙΣ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΑΣ, ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ...... ΣΑΣ ΚΕΡΝΑΜΕ ΑΦΘΟΝΟ ΚΡΑΣΙ!!!!!!! ΤΗΛ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ: 23510-28440

Και η ΚΕΔΚΕ κατά του «Καλλικράτη» στα σχολεία

Μήνυμα προς το υπουργείο Παιδείας ότι δεν πρόκειται να δεχθούν τετελεσμένα και να λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη τους τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν σε κάθε δήμο της χώρας, αποστέλλει με το ψήφισμα κατά των συγχωνεύσεων των σχολείων, που υιοθέτησε κατά πλειοψηφία, η ΚΕΔΚΕ.

Συγκεκριμένα υπέρ του ψηφίσματος τάχθηκαν εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΚΚΕ, ενώ οι εκπρόσωποι από το χώρο του ΠΑΣΟΚ το καταψήφισαν.

Στο ψήφισμα αποδίδεται η συγχώνευση των σχολείων στην πολιτική του μνημονίου και στην προσπάθεια της κυβέρνησης για εξοικονόμηση πόρων, ενώ το υπουργείο Παιδείας, επικρίνεται ότι δεν έκανε διάλογο.

Πάντως. σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ συμφώνησαν με μέρος του ψηφίσματος στο οποίο λέγεται ότι δεν πρέπει να υπάρξουν περικοπές στα κονδύλια για τη λειτουργία των σχολείων κι επίσης στο ότι ορισμένες συγχωνεύσεις δεν έπρεπε να πραγματοποιηθούν.

Παράλληλα η ΚΕΔΚΕ κάνει λόγο για σαρωτικές αντιεκπαιδευτικές κι αντικοινωνικές αλλαγές που έχουν ως στόχο να επιβάλλουν το «φθηνό σχολείο», με τη δημιουργία ενός νέου Σχολικού Χάρτη σε κάθε περιφέρεια κι επισημαίνει μία σειρά επώδυνων, όπως χαρακτηρίζει μέτρων που βλάπτουν τους μαθητές της Α'/θμιας και της Β'/θμιας εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα εξής παρακάτω:

•1. Περικοπές στις επιχορηγήσεις των Σχολικών Επιτροπών που αφορούν τη μείωση των κονδυλίων των δήμων για λειτουργικές δαπάνες σε ποσοστό της τάξης άνω του 50%.

•2. Κατάργηση πανελλήνιων σχολικών πρωταθλημάτων που αναφέρεται στην αιφνίδια διακοπή τους.

•3. Τερματισμός της λειτουργίας των Τμημάτων Αθλητικής Διευκόλυνσης ΤΑΔ και ΕΤΑΔ, με αφορμή το χαρακτηρισμό του ως αντιπαραγωγικά για τον αθλητισμό και αντιπαιδαγωγικά για την εκπαίδευση.

•4. Υποχρηματοδότηση της Παιδείας που όπως καταγγέλλει η ΚΕΔΚΕ εγκαταλείπει το στόχο της δημόσιας δωρεάν παιδείας υψηλής ποιότητας.

Κοιμήσης: Πρόχειρη η ενέργεια της πλειοψηφίας


Με δηλώσεις του ο επικεφαλής του "Αυτοδιοικητικού Κινήματος" (ΠΑΣΟΚ) στην ΚΕΔΚΕ και δήμαρχος Αμφιλοχίας, Απόστολος Κοιμήσης τονίζει ότι "η σημερινή πλειοψηφία της ΚΕΔΚΕ με μία ανεπίτρεπτα πρόχειρη ενέργεια, βάλλει κατά της προσπάθειας δημιουργίας εκπαιδευτικά βιώσιμων σχολικών μονάδων, υιοθετώντας κείμενο καθ' υπόδειξη αλλότριων σκοπιμοτήτων.

Η υπόθεση της παιδείας και των σχολικών υποδομών είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και η Τ.Α. την αντιμετωπίζει στα πλαίσια διαρκούς διαλόγου με τους αρμόδιους φορείς και το κράτος, ώστε να προκύψει το μέγιστο δυνατό όφελος για την παιδεία, για τους μαθητές, για τους εκπαιδευτικούς και για τη χώρα", προσθέτει ο κ. Κοιμήσης.

Θεσσαλονίκη: Άνοιξε το πρώτο αυτοδιαχειριζόμενο κυλικείο στο ΑΠΘ


Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της διοίκησης του πανεπιστήμιου, που θα ανοίξει το δρόμο για τη μετατροπή του συνόλου των κυλικείων σε «αυτοδιαχειριζόμενα»

Το πρώτο κυλικείο, η διαχείριση του οποίου ανήκει στους φοιτητές του και στο πανεπιστήμιο, λειτουργεί από σήμερα στη Σχολή ΝΟΠΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σήμερα υπάρχουν περίπου 15 κυλικεία στις πανεπιστημιακές σχολές του ΑΠΘ, τα οποία λειτουργούν με συμβάσεις με ιδιώτες.

Μετά τη λήξη της σύμβασης του ιδιώτη στο κυλικείο της ΝΟΠΕ, ανακαινίστηκε πλήρως ο χώρος και πέρασε η διαχείρισή του στο ίδιο το πανεπιστήμιο και στους φοιτητές του που θα εργάζονται σε αυτό και τα κέρδη θα επιστρέφουν σε αυτούς. Στόχος είναι η ίδια πρακτική να εφαρμοστεί και στα υπόλοιπα κυλικεία, έτσι ώστε οι πόροι του να ενισχύσουν τα έσοδα του πανεπιστημίου.

«Είναι το πρώτο αυτοδιαχειριζόμενο κυλικείο που λειτουργεί σε ελληνικό ΑΕΙ, αν και πρόκειται για μια συνηθισμένη πρακτική στο εξωτερικό. Στόχος της πρακτικής αυτής είναι η ανάπτυξη ιδίων εσόδων, μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, που επιβάλλουν την εξεύρεση λύσεων για τη διαχείριση των οικονομικών του πανεπιστημίου», δήλωσε ο πρύτανης Γιάννης Μυλόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το κέρδος θα είναι πολλαπλό, καθώς όχι μόνο θα εισρεύσουν χρήματα για το πανεπιστήμιο, αλλά θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας για τους φοιτητές του, οι οποίοι μπορούν να εργαστούν στα κυλικεία ύστερα από επιλογή μέσω ειδικής διαδικασίας, ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Επίσης, προβλέπεται για τη λειτουργία του οι προμηθευτές να χορηγήσουν τρεις υποτροφίες για τη Σχολή ΝΟΠΕ.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=69096&catid=6

Από μαθητής λυκείου, ερευνητής του CERN για μία ημέρα

Μία μέρα δίπλα σε ερευνητές Φυσικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης θα περάσουν αύριο 120 μαθητές Λυκείου από περισσότερα από 45 σχολεία της βόρειας Ελλάδας, αναζητώντας σωματίδια σε τροχιές γύρω από τα πρωτόνια και αναλύοντας πραγματικά δεδομένα του Μεγάλου Επιταχυντή Ανδρονίων του εργαστηρίου CERN της Γενεύης.

Την εκδήλωση διοργανώνει ο τομέας Πυρηνικής Φυσικής και Φυσικής Στοιχειωδών Σωματιδίων του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, στο κτίριο της Σχολής Θετικών Επιστημών. Αποτελεί μέρος των διεθνών ημερίδων που οργανώνονται κάθε χρόνο το Μάρτιο από πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα από όλο τον κόσμο, τα οποία ανοίγουν τις πόρτες τους σε μαθητές Λυκείου.

Φέτος, συμμετέχουν στη διεθνή διοργάνωση πάνω από 8.000 μαθητές, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν τις εργασίες του CERN, θα κάνουν τις δικές τους μετρήσεις και θα συζητήσουν με επιστήμονες από 100 πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα 23 χωρών.

Έτσι οι μαθητές θα μπορούν, για παράδειγμα, να ξανα-ανακαλύψουν το σωματίδιο Z ή την δομή του πρωτονίου, να ανακατασκευάσουν «παράξενα σωματίδια» ή ακόμα να ψάξουν ανάμεσα στις τροχιές των σωματιδίων για το φευγαλέο σωματίδιο Higgs. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει προετοιμάσει τη μία από τις ασκήσεις που προσφέρονται κατά τη φετινή διοργάνωση.

Η βασική ιδέα του προγράμματος, που ξεκίνησε πριν 6 χρόνια στο πλαίσιο της Διεθνούς Ομάδας Εκλαΐκευσης στη Φυσική των Σωματιδίων, είναι να δώσει την ευκαιρία στους μαθητές να δουλέψουν σαν πραγματικοί επιστήμονες, σε ένα αυθεντικό περιβάλλον.

Στην Ελλάδα, συμμετέχουν 400 περίπου μαθητές που θα επισκεφθούν τα Πανεπιστήμια Αθήνας(16/3), Θεσσαλονίκης (17/3) και Κρήτης(12/3), το Ε.Μ.Π. (16/3) και το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος (9/3).

Οι μαθητές θα ξεκινήσουν στην Θεσσαλονίκη τη μέρα τους παρακολουθώντας διαλέξεις από καθηγητές του Τομέα ώστε να εισαχθούν στον κόσμο των Στοιχειωδών Σωματιδίων και να προετοιμαστούν για την πρακτική ερευνητική άσκηση το απόγευμα. Το μεσημέρι η Φοιτητική Λέσχη θα φιλοξενήσει τους μικρούς ερευνητές και τους καθηγητές τους, και μετά θα συνεχίσουν τις εργασίες τους στις νησίδες υπολογιστών του Τμήματος. Στη συνέχεια θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα των μελετών τους στο Ερευνητικό κέντρο CERN και θα δουν και θα συνομιλήσουν μέσω τηλεδιάσκεψης (videoconference) με συνομηλίκους τους από άλλες χώρες.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Προσκλητήριο Διαμαρτυρίας

Ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού και οι σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων σας καλούν αύριο Πέμπτη 17 Μαρτίου στις 6.00 μ.μ. στο γενικό συλλαλητήριο που θα γίνει στην πλατεία του Κολινδρού με αίτημα :

ΝΑ ΜΗ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

Είναι απαραίτητο να δείξουμε με την παρουσία και τον αγώνα μας ότι μόνο εμείς μπορούμε να αποφασίζουμε για το μέλλον μας και το μέλλον των παιδειών μας.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ

Ο σύλλογος καθηγητών του Γενικού Λυκείου Κολινδρού, μετά την ανακοίνωση για τη συγχώνευση του Γενικού Λυκείου Κολινδρού με το Γενικό Λύκειο Αιγινίου υπό την κοινή ονομασία Γενικό Λύκειο Αιγινίου αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί έντονα και να εισηγηθεί σε όλες τις δημοτικές και εκπαιδευτικές αρχές την μια και μοναδική πρότασή του, που είναι να παραμείνουν τα σχολεία ως έχουν και να μη γίνει καμία απολύτως μεταβολή. Επικαλούμαστε προς τούτο σειρά λογικών επιχειρημάτων:

Η συγχώνευση θα είχε ως αποτέλεσμα τη χειροτέρευση των συνθηκών της μαθησιακής διαδικασίας εξίσου στο μαθητικό δυναμικό και των δύο έως τώρα σχολικών μονάδων, γεγονός που βρίσκεται σε αντίθεση με τις διακηρύξεις του Υπουργείου ότι οι συγχωνεύσεις γίνονται προς όφελος του μαθητή, με κριτήρια πρωτίστως παιδαγωγικά. Η υλοποίηση μιας τέτοιας αναιτιολόγητης απόφασης ισοδυναμεί με οπισθοδρόμηση καθώς ισοδυναμεί με:

  • Αύξηση του μαθητικού δυναμικού κάθε τάξης στο μέγιστο επιτρεπτό όριο (30 μαθητές ανά τάξη) σε βάρος της ποιότητας του μαθήματος, κάτι που θα κλονίσει την παιδαγωγική σχέση μαθητών και διδασκόντων
  • Το κτιριακό συγκρότημα του Αιγινίου δεν πληροί τις προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη ενσωμάτωση των μαθητών στο νέο σχολικό περιβάλλον ελλείψει επαρκούς αριθμού αιθουσών
  • Η γεωγραφική κατανομή του πληθυσμού, οι χιλιομετρικές αποστάσεις και η ιδιομορφία του οδικού δικτύου λόγω της υψομετρικής διαφοράς καθιστούν δυσχερείς τις μαζικές μετακινήσεις κυρίως τους χειμερινούς μήνες αφού θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών και διαταράσσουν πολλαπλώς τη μαθησιακή διαδικασία και τον οικογενειακό προγραμματισμό. Συγκεκριμένα, οι δρόμοι που συνδέουν τα χωριά (Κολινδρός, Ρυάκια, Καστανιά, Παλιάμπελα) αυτά μεταξύ τους αλλά και με την έδρα του δήμου (Αιγίνιο), είναι επικίνδυνοι, με πολλές στροφές και κακή χάραξη, οι δε αποστάσεις είναι μεγάλες. Επιπλέον για μεγάλο χρονικό διάστημα επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες (βροχές, ομίχλες, χιόνια και παγετός) που σε συνδυασμό με την κακή κατάσταση των δρόμων αυτών, επιδεινώνουν το πρόβλημα και αυξάνουν τον κίνδυνο για τα παιδιά.
  • Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τα παιδιά αυτά θα αναγκαστούν να αλλάξουν τις καθημερινές τους συνήθειες αφού θα ξεκινούν από το σπίτι τους στις 7 το πρωί και θα επιστρέφουν στις 3.30 το μεσημέρι διαλυμένα και κουρασμένα από την πολύωρη αναμονή
  • Το κλείσιμο του σχολείου θα έχει ως συνέπεια και τη φυγή-μετανάστευση και των κατοίκων-γονέων των παιδιών, οι οποίοι στο σύνολό τους είναι νέοι και έχουν επενδύσει στην περιοχή έχοντας ως δεδομένο το κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον που πρόσφερε η πολιτεία, στα πλαίσια μιας προσδοκώμενης αποκέντρωσης, με όλες τις βαθμίδες της υποχρεωτικής εκπαίδευσης στον τόπο διαμονής των παιδιών και των κατοίκων κάτι που τώρα ανατρέπεται

Για τους παραπάνω λόγους ο σύλλογος διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Κολινδρού πιστεύει ότι μια ενέργεια συγχώνευσης των σχολικών μονάδων του δήμου μας, θα είναι σε αντίθετη κατεύθυνση με το πνεύμα της αναβάθμισης της ποιότητας της δημόσιας εκπαίδευσης και για το λόγο αυτό δηλώνουμε απερίφραστα και υπεύθυνα την αντίθεσή μας σε μια τέτοια αρνητική εξέλιξη.

Ο Διευθυντής και οι Διδάσκοντες

του Γενικού Λυκείου Κολινδρού

Στην τελική ευθεία για δημοπράτηση το έργο του χώρου Θεάτρου και πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του Δήμου Κατερίνης



Στην τελική ευθεία μπαίνει το θέμα του χώρου Θεάτρου και Πολιτισμού προϋπολογισμού επτά εκατομμυρίων ευρώ, έργο το οποίο είχε εγκριθεί από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την πρώην Γενική Γραμματέα κα Λιονή.

Το έργο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Μακεδονίας – Θράκης" 2007 – 2013 (ΕΣΠΑ), με προϋπολογισμό 7,7 εκατομμύρια ευρώ.

Χθες ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης ανακοίνωσε πως ο δήμος έχει πλέον την άδεια δημοπράτησης του έργου και εκτιμάται ότι σε χρονικό διάστημα περίπου δυο μηνών θα προκύψει ο ανάδοχος με διεθνή διαγωνισμό. Ο χρόνος περαίωσης του έργου από τη στιγμή που θα ξεκινήσει είναι 24 μήνες.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

"Έχουμε την άδεια δημοπράτησης του χώρου Θεάτρου και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του δήμου Κατερίνης. Νομίζω ότι και μετά από αυτό και οι τελευταίες Κασσάνδρες που λέγανε αν θα γίνει ή όχι, διαψεύδονται.

Τις επόμενες μέρες γράφεται στην εφημερίδα των ευρωπαϊκών κοινοτήτων και σε όλες τις τοπικές εφημερίδες και προκηρύσσουμε το διαγωνισμό για το νέο χώρο του Θεάτρου, στη περιοχή κοντά στα ΚΤΕΛ. Είναι ένα γεγονός το οποίο πραγματικά έλειπε από την πόλη, έλειπε από το νέο δήμο , έλειπε από τη Πιερία.

Είναι κάτι που είχαν αρκετές πόλεις, μόνο που εμείς αυτή φορά θα κάνουμε κάτι πολύ καλό και σε αυτό γκρίζο τοπίο θα δώσουμε άλλη μια ανάσα στο θέμα του πολιτισμού".

Την αντίθεση του εξέφρασε ο Δήμαρχος Κατερίνης για τις συγχωνεύσεις των σχολείων.


Στο θέμα των συνενώσεων των σχολείων όπως αυτά ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας, αναφέρθηκε χθες σε συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την αντίθεση του με τις συγχωνεύσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, καθώς όπως είπε αυτές δεν έγιναν με παιδαγωγικά κριτήρια. Όπως υπογράμμισε ο κ. Χιονίδης η Παιδεία αποτελεί για τη Διοίκηση του Δήμου πρώτη προτεραιότητα και αυτό το έχουν αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Ο Δήμαρχος Κατερίνης αναφέρθηκε στη συμμετοχή του στην συνάντηση που έγινε πριν από λίγες μέρες στην Αθήνα με την Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου όπου συζητήθηκε το θέμα και κατατέθηκαν οι προτάσεις και οι θέσεις του Δήμου Κατερίνης.

"Τονίσαμε τον τεράστιο ρόλο τον οποίο έχουν να παίξουν για τις τοπικές κοινωνίες τα μικρά ολιγοθέσια σχολεία. Υπήρχε πάντα η αντίληψη ότι τα σχολεία πρέπει να είναι εξαθέσια ή δεκαθέσια. Δεν είναι κανόνας αυτό ούτε στην Ελλάδα ούτε σε άλλες χώρες του εξωτερικού. Ζητήσαμε όλες οι λύσεις που θα προταθούν να έχουν μελετηθεί μέσα από ένα σοβαρό διάλογο.

Εδώ δεν φάνηκε καθόλου να γίνεται διάλογος και υπό αυτή την έννοια θεωρούμε ότι το να καταθέσουμε απόψεις σε μια συγκέντρωση, δε μπορούσα να το φανταστώ αλλά τελικά φαίνεται ότι έγινε αυτή σύσκεψη για να πούμε ότι έγινε ο κοινωνικός διάλογος. Θεωρήσαμε επίσης εύλογο ότι μέχρι να κλείσει η σχολική χρονιά τότε θα έπρεπε να ολοκληρωθεί αυτός ο διάλογος και ας αποφασίσει το υπουργείο το ποια θα είναι η σύνθεση που θα γίνει στα σχολεία με πρώτο κριτήριο το παιδαγωγικό. Έγινε εν πολλοίς μια στατιστική αντιμετώπιση του ζητήματος όσον αφορά τις μεταφορές.

Η στατιστική είναι πολύ εύκολη πράγματι όταν έχουν στείλει χαρτιά που λένε ότι πιθανόν η Λαγόραχη είναι 5 χιλιόμετρα από το Μοσχοπόταμο. Δε λέει τι χιλιόμετρα είναι αυτά και με ποιες συνθήκες. Δε λέει επίσης ότι στους μικρούς μαθητές οφείλουμε να έχουμε ειδικής κατασκευής λεωφορεία και βεβαίως τις συνθήκες με τις οποίες ένας μικρός μαθητής μπορεί να ταξιδεύει και τι ώρες μπορεί να χάσει στη μεταφορά του.

Τελικά το μέγα ερώτημα είναι, θέλουμε να στέκει η ύπαιθρος ιδιαίτερα σε περιοχές ανθίστανται ακόμη, να τους πάρουμε και το τελευταίο συγκριτικό πλεονέκτημα που είναι το σχολείο και το νηπιαγωγείο; Τελικά τι κοστίζει περισσότερο να μεταφέρουμε μερικές εκατοντάδες μαθητές ή λίγες δεκάδες δασκάλους;"

ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

Ο κ. Χιονίδης αναφέρθηκε σε μια σειρά μελετών που έχει ο Δήμος Κατερίνης από παιδαγωγούς που μιλούν για τη σημαντικότητα για τις τοπικές κοινωνίες, το τι σημαίνει ολιγοθέσιο σχολείο και γιατί πρέπει να υπάρχει.

Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος δεν είδαν καμία αναλογιστική μελέτη, και ανέφερε μερικά παραδείγματα δείχνοντας το μέγεθος της επεξεργασίας που έγινε.

Στις καταστάσεις του Υπουργείου Παιδείας εμφανίζεται το διθέσιο δημοτικό σχολείο Χράνης που στην πραγματικότητα είναι μονοθέσιο.

Επίσης μονοθέσιο δημοτικό σχολείο Μοσχοποτάμου που είναι στην πραγματικότητα διθέσιο. Επίσης τετραθέσιο δημοτικό σχολείο Γανόχωρας το οποίο όμως είναι δυο διθέσια σχολεία. Ένα στη Γανόχωρα και ένα στον Άνω Αγιάννη, ενώ το τριθέσιο σχολείο στο Ελατοχώρι αναφέρεται ως μονοθέσιο, όπως επίσης και το τετραθέσιο δημοτικό σχολείο στη Ρητίνη που εμφανίζεται ως διθέσιο.

"Δε φταίει η υπουργός για αυτά, φταίνε αυτοί που δίνουν στοιχεία χωρίς διάλογο. Τόνισα στην Υπουργό ότι είναι πάρα πολύ καλά να ακούει τα στελέχη της αλλά μερικοί υπερβάλλουν περισσότερο και δε βοηθούν.

Οι διευθυντές έρχονται και παρέρχονται. Τα στελέχη προσπαθώντας με αυτό το κακό τρόπο να διαφυλάξουν τις θέσεις τους, τις διορισμένες θέσεις τους, μπορεί να λένε οτιδήποτε. Εμάς μας ενδιαφέρει ο τόπος μας. Είπα και στην υπουργό αν είναι να κόψουμε από κάτι το τελευταίο θα πρέπει να είναι η Παιδεία. Ας κόψουμε από αλλού.

Θεωρώ λοιπόν ότι δε βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση, θεωρώ ότι είναι επίπλαστο ότι παιδαγωγικά μας βολεύει θεωρώ ότι δεν έγινε αναλογιστική μελέτη στο παιδαγωγικό κομμάτι. Δε συμφωνούμε στη λογική, έχουμε προτάσεις και τις καταθέσαμε, δε συμφωνούμε να αποδιοργανώσουμε ακόμη περισσότερο τοπικές κοινωνίες που κρατάνε με νύχια και με δόντια τον αγρότη, και κυρίως τα παιδιά να υφίστανται ταλαιπωρία", κατέληξε ο Δήμαρχος Κατερίνης

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ :Ολυμπιακός Βόλου-Ατρόμητος Αθηνών (Olympiacos Volos vs Atromitos Athens) live tv


ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΠΑΠ 2010-2011
18:00 GMT(+2:00)
Ολυμπιακός Βόλου-Ατρόμητος Αθηνών (Olympiacos Volos vs Atromitos Athens)

Live tv links:

http://www.soccertvlive.net/watch/55216/1/watch-olympiacos-volos-vs-atromitos-athens.html

http://www.soccertvlive.net/watch/55216/2/watch-olympiacos-volos-vs-atromitos-athens.html

http://www.fromsportcom.com/v-2/0/144/v-214490.html

http://www.vipstand.me/watch/24248/1/olympiacos-volos-vs-atromitos-athens.html

http://www7.livetv.ru/webplayer.php?t=mips&c=42090&lang=en&eid=68788&lid=72305&ci=54&si=1

http://www7.livetv.ru/webplayer.php?t=veetle&c=808CE71C93BA8F7AE97B4A53AF60FAF2&lang=en&eid=68788&lid=68697&ci=54&si=1
http://www.vipcanals.net/ch1.html

http://www.magedtv.net/ch1.html

http://www.jouj.eu/live1.htm

http://www.stopstream.tv/ch1.html

http://www.chabka.es/

http://ag4tv.info/

http://www.hwawshytv.info/

http://www.star-sports.eu/channel1.html

http://stepens.blogspot.com/

http://www.gizawya.info/

http://www.worldkora.net/channel1.html

http://blinertv1.blogspot.com/p/tv.html

http://sportsmax1.co.tv/ch1.html

http://www7.livetv.ru/webplayer.php?t=jimey&c=ag4tv34_ag4tv34&lang=en&eid=68788&lid=72296&ci=54&si=1

http://livetv.ru/webplayer.php?t=ustream&c=60044&lang=en&eid=68788&lid=60044&ci=54&si=1

http://www7.livetv.ru/webplayer.php?t=directon&c=8763&lang=en&eid=68788&lid=72321&ci=54&si=1


Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αναρτώνται συνεχώς τα links.
Μείνετε συνδεδεμένοι στα ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΑ ΜΑΣΛΑΤΙΑ...

ΧΡΥΣΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗ

Με χαρά ανακοινώνουμε την χρυσή διάκριση του Γυμνού Βασιλιά, των Ευχών και της Γλυκιάς Μαλαγουζιάς στον φετινό Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης! Τα τρία χρυσά βραβεία που απονεμήθηκαν στην Πιερία Ερατεινή, αποτελούν έναν αισιόδοξο οιωνό και ένα νεύμα ενθάρρυνσης για το έργο ολόκληρης της ομάδας της Πιερίας Ερατεινής... :

Ο Γυμνός Βασιλιάς 2008 τιμήθηκε με το πρώτο χρυσό βραβείο ανάμεσα σε όλα τα κόκκινα κρασιά του διαγωνισμού.

Στο περσινό διαγωνισμό ο Γυμνός Βασιλιάς 2007 είχε ξαναβραβευθεί με χρυσό μετάλλιο.

Οι Κόκκινες Ερατεινές Ευχές 2009 που κυκλοφόρησαν τον Νοέμβριο απέσπασαν χρυσό μετάλλιο, η Μαλαγουζιά 2009 Οίνος ΛΙΑΣΤΟΣ τον οποίο οινοποιούμε εφαρμόζοντας Βυζαντινή τεχνική οινοποίησης πήρε επίσης χρυσό.

Οι Ερατεινές Ευχές λευκός βραβεύτηκαν το 2010 με χρυσό μετάλλιο.



Η βράβευση αυτή, μεταφράζεται από εμάς ως αναγνώριση των στιγμών που περάσαμε στον ήλιο, στα αμπέλια, με τους φίλους στην οινοποίηση, στην εμφιάλωση...

Θα ήταν παράδοξο να μην ανακαλέσει κανείς αυτήν την καταλυτική και κινητήριο δύναμη για το επάγγελμά μας, διάσταση.



Ο Γυμνός Βασιλιάς ξεκίνησε Γυμνός σαν νεογέννητο βρέφος. Οι Ευχές αποτύπωσαν την αισιοδοξία μας και την φιλοσοφία που ορίζει την Πιερία Ερατεινή.

Και ένας πρώτος κύκλος κλείνει με Γλυκιά Μαλαγουζιά.



Επιτρέψτε μας να ανταποδώσουμε με τη σειρά μας τα βραβεία σε όσους μας στήριξαν και πίστεψαν στην Πιερία Ερατεινή.



Με τις καλύτερες ευχές μας... καλή Άνοιξη!


Κτήμα Πιερία Ερατεινή

Παύλος Αργυρόπουλος, Ανδρέας Πάντος



http://www.epagelmatikos-kosmos.gr/

ΝΟ.Δ.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΜΠΑΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΛΟΓΙΚΕΣ “

Το μεγάλο ψέμα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, για δήθεν συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων με εκπαιδευτικά κριτήρια, αποκαλύφθηκε. Το Υπουργείο Παιδείας εφαρμόζοντας μία καθαρά μπακαλίστικη λογική και αγνοώντας τις τοπικές κοινωνίες και τα προβλήματα που δημιουργούνται σε αυτές, αποφάσισε να διαγράψει από τον εκπαιδευτικό χάρτη πάνω από χίλια σχολεία.

Στο πόδι, χωρίς ουσιαστικό διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, μέσα σε μόλις είκοσι ημέρες αποφάσισε να αλλάξει τον εκπαιδευτικό χάρτη και έφερε προ τετελεσμένου γεγονότος τόσο τις εκπαιδευτικές κοινότητες, όσο και τους γονείς αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση που καλείται να σηκώσει το βάρος των μετακινήσεων των μαθητών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε κόστος και ευθύνη.

Η κυβέρνηση, μειώνοντας δραματικά τον αριθμό των σχολείων, οδηγεί σε συρρίκνωση την Ελληνική Περιφέρεια η οποία σταδιακά θα υποστεί τις συνέπειες της ερήμωσης και της υποβάθμισης.

Ειδικά στην Πιερία η προχειρότητα και η βιασύνη με την οποία προσπάθησαν να εφαρμόσουν τον “Καλλικράτη” στα σχολεία αποδεικνύεται και από λανθασμένα στοιχεία σχολείων τα οποία εστάλησαν στο Υπουργείο και με βάση τα οποία λανθασμένα στοιχεία, πάρθηκαν αποφάσεις για καταργήσεις σχολικών μονάδων.

Σε 21 δημοτικά, 13 νηπιαγωγεία και 1 λύκειο στην Πιερία δεν θα ξαναχτυπήσει το κουδούνι, με μοναδικά θύματα τα χωριά της Πιερίας που κάποιοι αυθαίρετα, με τη λογική του “αποφασίζουμε και διατάζουμε” καταδικάζουν στην απομόνωση και την υποβάθμιση. Αυτό είναι το όραμα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ; Αυτό εννοούμε όταν μιλάμε για ενίσχυση της Ελληνικής Περιφέρειας κ. Παπανδρέου;

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΟΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

Δημιουργία παιδικής χορωδίας

Θεωρώντας ότι ο πολιτισμός είναι ένας από τους σημαντικότερους τομείς της τοπικής κοινωνίας που πρέπει να υποστηριχθεί έμπρακτα και να καλλιεργηθεί από την παιδική ηλικία, επιθυμία μας είναι η δημιουργία παιδικής χορωδίας, ηλικίας 7 έως 13 χρόνων.

Η πρώτη συνάντηση με τον υπεύθυνο δάσκαλο κ. Γιώργο Μπελογιάννη, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Μαρτίου και ώρα 12:45 π.μ. στο Δημαρχείο του πρώην δήμου Δίου στην Κονταριώτισσα.

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Κυριακή στο Δημαρχείο του πρώην δήμου Δίου και ώρα 12:45 π.μ.

Για τη φετινή σεζόν, η φοίτηση θα είναι δωρεάν.

Tzana-bet-is time .....

Καλησπέρα στους φίλους της στήλης! Ξανά μαζί ώστε να καταφέρουμε να οδηγηθούμε στον δρόμο προς το ταμείο! Για σήμερα Τετάρτη διάλεξα δύο αγώνες που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των φιλάθλων! Ξεκινάμε λοιπόν με τον επαναληπτικό που διεξάγεται στην Τούμπα για τα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος!

Σε αυτή την αναμέτρηση θα πάω με τους γηπεδούχους, καθώς τα δεδομένα δείχνουν ΠΑΟΚ αυτή την στιγμή! Και όταν λέω δεδομένα εννοώ: Πρώτος αγώνας 0-0, "φλεγόμενη" Τούμπα, δίψα για την συμμετοχή σε τελικό διοργάνωσης και κατάκτηση τίτλου μετα το 2003! Προσωπική άποψη ότι ο ΠΑΟΚ σήμερα εύκολα ή δύσκολα θα κερδίσει και θα προκριθεί στον μεγάλο τελικό της 30ης Απριλίου! Δεύτερη επιλογή για σήμερα θα είναι το over στην αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης με την Λυών! Με τον πρώτο αγώνα να έχει λήξει ισόπαλος με 1-1, η Λυών αν θέλει να έχει ελπίδες πρόκρισης πρέπει να σκοράρει. Αυτό σημαίνει ότι θα ανοιχτεί και θα αφήσει χώρους πίσω στην άμυνα! Αυτούς τους χώρους η Ρεάλ μπορεί να τους εκμεταλλευτεί στο έπακρο και να βγάζει πολλές επιθέσεις που μπορούν να τελειώσουν σε γκολ! Επόμενως με λίγη τύχη το over μπορεί να βγεί με σχετική ευκολία! Καλή επιτυχία σε όλους!

«Μια μέρα για το Δέλτα»



Χαλάστρα, 14 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δεκάδες εθελοντές και ομάδες συμμετείχαν χθες, Κυριακή 13 Μαρτίου, στην πρώτη εκδήλωση εθελοντικών καθαρισμών της εκστρατείας «Μια μέρα για το Δέλτα», που έγινε στο Καλοχώρι. Το κέφι και ο ενθουσιασμός περίσσεψαν στην εκδήλωση αυτή, όπου περισσότεροι από τριακόσιοι εθελοντές, μικροί και μεγάλοι, από τη Θεσσαλονίκη, το Καλοχώρι και τους γύρω οικισμούς κατόρθωσαν μέσα σε λίγες ώρες να αλλάξουν την όψη του Εθνικού Πάρκου στο παράκτιο τμήμα του Καλοχωρίου και στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Γαλλικού Ποταμού.

Οι Πολύχρωμοι Ποδηλάτες, οι Ποδηλάτες Θεσσαλονίκης, το WWF Θεσσαλονίκης, ο Όμιλος Ουνέσκο Νέων Θεσσαλονίκης, το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ο Φωτογραφικός Όμιλος ΑΠΘ ήταν μαζί μας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε στην πλατεία Καλοχωρίου με μία παράσταση με πολύ κέφι που έδωσε για τα παιδιά η ομάδα «Παιδιά εν δράσει», ενώ οι φωτογράφοι του Φωτογράφοι πραγματοποίησαν το δικό τους ακτιβιστικό χάπενινγκ τοποθετώντας στον κεντρικό δρόμο του Καλοχωρίου φωτογραφίες από το Εθνικό Πάρκο.

Οι εθελοντικοί καθαρισμοί θα συνεχιστούν για τρεις ακόμη Κυριακές, ξεκινώντας από το παράκτιο τμήμα του Δέλτα Αξιού, στη Χαλάστρα, την ερχόμενη Κυριακή 20 Μαρτίου. Στις 10 το πρωί. Στη μία θα ακολουθήσει και πάλι παράσταση με ζογκλέρ και ξυλοπόδαρους με τα «Παιδιά εν δράσει», στη πλατεία της Χαλάστρας.

Η εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών «Μια μέρα για το Δέλτα πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, με την υποστήριξη του Δήμου Δέλτα
.

Πληροφορίες: 2310 794811, www.axiosdelta.gr

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Ecoelastica, Orama Productions, NRG Productions, Ble

http://ellinikifysi.gr

Ανακοίνωση για την πρόσληψη δώδεκα ατόμων με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου

Πατήστε τον ακόλουθο σύνδεσμο...για να διαβάσετε τη σχετική ανακοίνωση

http://www.pydnaskolindrou.gr/files/056/anakoinosi_proslipsis.doc
Επίσης πατήστε εδώ για να δείτε το παράρτημα,αλλά κι εδώ για την αίτηση

Η Rihanna μίλησε για την προδοσία του πατέρα της


Η δόξα είναι ένα τέρας, λένε στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, στην περίπτωση της Rihanna όμως, η δόξα δημιούργησε ένα τέρας.

Σε συνέντευξη που έδωσε η pop star στο περιοδικό «Vogue» αποκάλυψε τον λόγο που την έχει κάνει να μη μιλάει με τον πατέρα της.

«Πραγματικά με κάνει να σκέφτομαι αν σημαίνω κάτι για τον πατέρα μου. Είναι πραγματικά περίεργο, γιατί με μεγάλωσε και δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα και ξαφνικά πάει και κάνει κάτι τόσο περίεργο που δεν το χωράει ο νους μου. Άκουγα ιστορίες για πισώπλατα χτυπήματα και σκεφτόμουν “ευτυχώς στην οικογένειά μου δεν υπάρχουν τέτοια φαινόμενα”».

Το περιστατικό στο οποίο αναφέρεται η Rihanna συνέβη το 2009, όταν την είχε ξυλοκοπήσει ο τότε φίλος της, Chris Brown, και ο πατέρας της διέρρευσε την ιστορία στα media, κερδίζοντας χρήματα.

«Ο πατέρας μου πήγε στον Τύπο και είπε ένα σωρό ψέματα. Ποτέ δεν με πήρε μετά... ποτέ δεν με πήρε για να μάθει τι συμβαίνει, εάν ήμουν ζωντανή, τίποτα. Ποτέ δεν πήρε ένα τηλέφωνο. Απλώς πήγε στον Τύπο και πήρε τσεκ για αυτό. Και τώρα το ξανακάνει!».

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=276390&cid=11

Σταθερή η κατάσταση της υγείας του Ανδρέα Μπάρκουλη


Σχεδόν έναν χρόνο μετά την περιπέτεια της υγείας του, ο Ανδρέας Μπάρκουλης συνεχίζει την ανάρρωση και δείχνει όλο και καλύτερα.

Η σύζυγός του, Μαρία, δήλωσε:


«Στην ίδια κατάσταση είναι ο Ανδρέας.
Δεν έχει γίνει τίποτα διαφορετικό.
Είναι στο σπίτι με υποστήριξη οξυγόνου.
Εντάξει, παλεύουμε.
Είναι σταθερή η κατάστασή του όμως, δόξα τω Θεώ».


ΠΗΓΗ: Ciao



Εικόνες που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ (video)


Όσες φορές κι αν τις παρακολουθήσει κανείς δεν μπορεί κανείς να πιστέψει τις εικόνες που έρχονται από την περασμένη … Παρασκευή από την Ιαπωνία. Η μανία του νερού, η τραγωδία των θυμάτων αλλά και των επιζώντων και οι ανυπολόγιστες καταστροφές προκαλούν τρόμο.
Δείτε το βίντεο




Απόβαση… fractals στο θόλο του Πλανητάριου


Fractals θα γεμίσουν το θόλο του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου, ένα και μόνο απόγευμα – αυτό της … Τρίτης 22 Μαρτίου 2011.

Πρόκειται για την εντυπωσιακή ψηφιακή παράσταση με τίτλο «Fractals: Eπιστήμη και Τέχνη», που δημιούργησε ο Jonathan Wolfe σε συνεργασία με το Fractals Foundation.

Τα Fractals δίνουν την εξαιρετική ευκαιρία στην επιστήμη να συνομιλήσει με την τέχνη! Υπάρχουν στην Φύση και την Επιστήμη π.χ. τα Μαθηματικά. Τα χρώματα και τα σχέδια των fractals που συνθέτουν την παράσταση δημιουργούν ένα ιδιαίτερο θέαμα, ενώ οι εικόνες, τα σχέδια και η πανσπερμία χρωμάτων τους έτσι όπως παρουσιάζονται πάνω στον τεράστιο θόλο του Πλανητάριου κινητοποιούν τις αισθήσεις και υπόσχονται να μας εντυπωσιάσουν.

Όπως αναφέρει και ο καθηγητής μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο Πατρών Τάσος Μπούντης, στόχος της παράστασης «Fractals: Eπιστήμη και Τέχνη» είναι «...να λειτουργήσει σαν "πέρασμα", ως μια απλή ενημερωτική "γνωριμία" με τα φράκταλ και το Χάος, ως γοητευτικά παραδείγματα της πολυπλοκότητας του κόσμου που μας περιβάλλει. Εκείνο, όμως, που δεν θα βρει, δυστυχώς ή ευτυχώς, ο θεατής στην παράσταση αυτή είναι ένας συγκεκριμένος και κατηγορηματικός ορισμός της έννοιας πολυπλοκότητα. Και λέω "ευτυχώς" γιατί σκέφτομαι πως κάθε φορά που μπορούμε να ορίσουμε μια έννοια με απόλυτη σαφήνεια είναι σαν να την έχουμε "εξαντλήσει", σαν να έχει κλείσει το θέμα, οπότε και κάθε άλλη άποψη ή ερμηνεία περιττεύει. Νομίζω πως όλοι γνωρίζουμε τέτοιες έννοιες, και μάλιστα πολύ σημαντικές, που επίσης αρνούνται επίπονα να κλειστούν στο ασφυκτικό πλαίσιο ενός και μοναδικού ορισμού.»

Σημειώνεται ότι ο κ. Μπούντης θα προλογίσει την πρώτη παράσταση στις 18:30.

Με το ειδικό όσο και μοναδικό αυτό αφιέρωμα, το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο Υποδέχεται την Άνοιξη και γιορτάζει την Εαρινή Ισημερία. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν με ελεύθερη είσοδο για το κοινό τις ώρες 18:30, 19:30, 20:00, 20:30 και 21:00.

Σημειώνεται ότι η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή τους θα ξεκινήσει στις 17:30 της ίδιας ημέρας από το Ταμείο του Πλανηταρίου, και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων.

Παράλληλα κοινό θα έχει την δυνατότητα να θαυμάσει την έκθεση εικαστικών «Παράθυρα στο Σύμπαν» της Βασιλικής Σαργολόγου, Η κ. Σαργολόγου, θα είναι παρούσα για να ξεναγήσει η ίδια τους επισκέπτες στην έκθεση. Σχέδια που άλλοτε θυμίζουν «αστρόπλοια», άλλοτε παραπέμπουν σε φράκταλς κι άλλοτε σε εικόνες βγαλμένες μέσα από ένα καλειδοσκόπιο, επιθυμούν να μεταδώσουν στο κοινό την αγαστή σχέση ανάμεσα στην Τέχνη και την Επιστήμη και να προτείνουν την δική της «ανάγνωση» των πραγμάτων.



http://www.newsbeast.gr/culture/arthro/140141/apovasi-fractals-sto-tholo-tou-planitariou-/

Τετ α τετ με το τσουνάμι! (video)


Όσο απίστευτες είναι οι εικόνες της καταστροφής που φτάνουν από την Ιαπωνία μετά το χτύπημα του σεισμού και το … τσουνάμι, τόσο απίστευτη είναι και η τύχη μερικών ανθρώπων που βρέθηκαν σε απόσταση αναπνοής- κυριολεκτικά- και κατάφεραν να διασωθούν από τα ορμητικά νερά.



www.newsbeast.gr/

Η εξαφάνιση της BMW (video)

ΔΕΙΤΕ: Πώς μπορεί κάποιος να καταλήξει στο... τρελάδικο




http://www.newsbeast.gr/weird/arthro/138997/i-exafanisi-tis-bmw/

Σας χάλασε το μίξερ; Υπάρχει λύση

Αυτά είναι κόλπα για μάστερ σεφ!



Γι΄αυτό κάθε σπίτι πρέπει να έχει ένα τρυπάνι κι ένα ψαλίδι!!!

www.newsbeast.gr

Ώρα… Κυπέλλου Ελλάδος


Με φόντο τον τελικό της 30ης Απριλίου και συνειδητοποιημένοι πως ο χαμένος χάνει μια σεζόν, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ κοντράρονται για το Κύπελλο στην Τούμπα (21:00), στη ρεβάνς του 0-0, στο ΟΑΚΑ.

Πανέτοιμοι να γράψουν ιστορία Ολυμπιακός Βόλου και Ατρόμητος στο Πανθεσσαλικό (18:00), με τους Θεσσαλούς να καλούνται να ανατρέψουν το σκορ του πρώτου αγώνα στο Περιστέρι (2-1) και τους «κυανόλευκους» να το… διαφυλάξουν.

Πηγή: www.sport-fm.gr



Νέες κασέτες στον εισαγγελέα!



Αυτή την ώρα καταθέτει στον αθλητικό εισαγγελέα Κώστα Σιμιτζόγλου ο Κύρος Βασσάρας, ενώ είχε προηγηθεί ο Κυριάκος Θωμαΐδης, ο οποίος … παρέδωσε σε φάκελο cd με ηχογραφημένο υλικό!

Ο πρώτος μάρτυρας που κατέθεσε στον αθλητικό εισαγγελέα ήταν ο παρουσιαστής της εκπομπής «Η Δίκη του Blue Sky», Κυριάκος Θωμαΐδης, ο οποίος έκανε πρώτος τις αποκαλύψεις απ’ όπου ξεκίνησαν όλα, έμεινε στο γραφείο του Σιμιτζόγλου δύο ώρες. Βγαίνοντας δήλωσε πως παρέδωσε cd και ιδιόχειρη επιστολή αυτού που του έστειλε τα cd, χωρίς να πει το όνομά του. «Η ανάκριση είναι μυστική, δεν θέλω να πω περισσότερα. Κατέθεσα ηχογραφημένο υλικό και μια ιδιόχειρη επιστολή. Πιστεύω ότι έχει αλλάξει το κλίμα και αυτή τη φορά θα βρεθούν ένοχοι καθώς είναι λαϊκή απαίτηση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φάκελος με αυτά τα cd έφτασε στο γραφείο του Κυριάκου Θωμαΐδη στο κανάλι όπου εργάζεται την Καθαρά Δευτέρα και είχε μέσα πολλά cd με υλικό, μαζί με ηχογραφημένο υλικό και ιδιόχειρη επιστολή. Όλα αυτά τα παρέδωσε ο Θωμαΐδης στον κ. Σιμιτζόγλου. Δεν αποκλείεται το υλικό αυτό να αποτελεί μέρος του υλικού που παρέδωσε στη δικαιοσύνη και ο Αλέξης Κούγιας. Όπως και να έχει, με την παράδοση του υλικού αυτού η υπόθεση παίρνει νέες διαστάσεις.

Θωμαΐδης: «Είμαι αισιόδοξος για το αποτέλεσμα»

Στη συνέχεια ο γνωστός δημοσιογράφος μίλησε στο Sentra fm 103.3:

«Παρέδωσα στον εισαγγελέα cd και ιδιόχειρη επιστολή που μου εστάλησαν στο Blue Sky. Η κατάθεση είναι μυστική και δεν μπορώ να πω περισσότερα όσον αφορά τον αποστολέα».

Για το αν πιστεύει πως αυτή τη φορά θα έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα σε σχέση με την πρώτη «παράγκα», δήλωσε: «Στην παράγκα Νο.1 είχαμε στοιχεία σημαντικά και ενδιαφέροντα τα οποία παραγράφηκαν. Μόνο μετά από ενέργειες δικές μου και του Τριανταφυλλόπουλου καταδικάστηκαν τρεις παράγοντες. Για τη Νο.2 είμαι πιο αισιόδοξος λόγω και των οικονομικών συγκυριών που μαστίζουν τη χώρα, καθώς η κυβέρνηση ψάχνει τρόπο να κερδίσει τον λαό».

Αυτή την ώρα ενώπιον του Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου είναι ο υπεύθυνος ανάπτυξης της διαιτησίας, Κύρος Βασσάρας, ενώ στις 14:00 θα πάει ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος.


Πηγή: www.Gazzetta.gr




Ηλεκτρονική τσιμπίδα για όσους χρωστάνε

Στο ηλεκτρονικό φακέλωμα των συναλλαγών που πραγματοποιούν οι πολίτες με επιχειρήσεις ή δημόσιους φορείς, καθώς και όσων χρωστούν σε … Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, δήμους, δικαστήρια και γενικώς κάθε δημόσιο φορέα, προχωράει το υπουργείο Οικονομικών.

Ειδοποιήσεις ακόμα και μέσω sms ή e-mail θα αρχίσουν να λαμβάνουν σε πρώτη φάση περίπου 700.000 οφειλέτες του Δημοσίου και περίπου 100.000 επιχειρήσεις ή αυτασφάλιστοι με χρέη προς το ΙΚΑ, που θα μπορούν να ρυθμίσουν ακόμα και τηλεφωνικά τον τρόπο εξόφλησης της οφειλής.

Το φακέλωμα των συναλλαγών, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, επεκτείνεται στις αποδείξεις λιανικής πώλησης που θα εκδίδουν οι επιχειρήσεις και οι τράπεζες στους πολίτες -πελάτες τους, ανοίγοντας το δρόμο για την κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων.

Το έργο, προϋπολογισμού 44.895 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, προωθεί 3 ηλεκτρονικά φακελώματα:

1. Πλήρη έλεγχο των οφειλών προς το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία, το δήμο, τα δικαστήρια και γενικώς έναντι κάθε δημόσιου φορέα στον οποίο μπορεί να έχει οφειλή ο πολίτης. Η κεντρική βάση δεδομένων, που θα λειτουργεί ως «Υπηρεσία μιας στάσης», θα είναι ανοιχτή στις δημόσιες υπηρεσίες, ώστε να μπορούν ανά πάσα στιγμή να έχουν πρόσβαση στο προφίλ του οφειλέτη, το ύψος της οφειλής και κυρίως να διαπιστώνουν αν ο πολίτης είναι ενήμερος, δηλαδή δεν έχει χρέος.

Ο οφειλέτης θα ειδοποιείται ηλεκτρονικά, μέσω sms ή e-mail, για το ύψος της οφειλής και τις δυνατότητες διακανονισμού, που θα μπορεί να συμφωνηθεί τηλεφωνικά ή μέσω ιστοσελίδας. Οι οφειλέτες θα παρακολουθούνται ως προς την ανταπόκρισή τους (πόσες φορές εστάλη ειδοποίηση, εάν ανταποκρίθηκαν ή όχι) και με το κλείσιμο της οφειλής θα τους αποστέλλεται «ευχαριστήριο γράμμα».

Σήμερα περίπου 700.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα χρωστούν περίπου 32 -37 δισ. ευρώ, εκ των οποίων μόνο 8-10 δισ. ευρώ είναι εισπράξιμα. Επιπλέον στο ΙΚΑ υπάρχουν 329.512 καταγεγραμμένες επιχειρήσεις και οικοδομικά έργα (αυτασφάλιστοι), εκ των οποίων περίπου το 30% ή 98.854 επιχειρήσεις και αυτασφάλιστοι δεν είναι φορολογικά ενήμεροι.

2. Ηλεκτρονικά τιμολόγια και ηλεκτρονικός έλεγχος των συναλλαγών. Αφορούν συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και τις συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών και επιχειρήσεων, όπως οι αποδείξεις λιανικής πώλησης αγαθών και υπηρεσιών.

Απάλειψη φορολογικών στοιχείων

Το σχέδιο περιλαμβάνει ακόμα την απάλειψη φορολογικών στοιχείων που οφείλουν να διατηρούν σήμερα ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις (έντυπα τιμολόγια) ή άλλα έγγραφα, όπως βιβλία ΚΒΣ, υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών προμηθευτών.

Η ηλεκτρονική τιμολόγηση καλύπτει και τις συναλλαγές άνω των 3.000 ευρώ (1.500 ευρώ από 1.1.2012) που πρέπει να γίνονται υποχρεωτικά μέσω τράπεζας από την 1η Απριλίου, προς διευκόλυνση των άμεσων διασταυρώσεων των στοιχείων.

Στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου είναι η διευκόλυνση του φορολογικού ελέγχου και ο περιορισμός της έκδοσης πλαστών και εικονικών τιμολογίων.

Στην Ελλάδα επιτρέπεται η ηλεκτρονική τιμολόγηση περίπου 3.000 επιχειρήσεων (κυρίως από το λιανεμπόριο) που έχουν επιλέξει τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Από τα 100.000 ηλεκτρονικά τιμολόγια του 2004, σήμερα έχουν ξεπεράσει τα 6 εκατ. ετησίως. Σήμερα στην Ελλάδα εκδίδονται περίπου 100 εκατ. τιμολόγια ετησίως (αξίας άνω των 300 ευρώ το καθένα).

Μελέτη του Πανεπιστημίου του Ανόβερου δείχνει ότι η μετατροπή σε ηλεκτρονική μορφή 30 δισεκατομμυρίων τιμολογίων σε ευρωπαϊκό επίπεδο εξοικονομεί περίπου 135 δισ. ευρώ. Αντίστοιχη μελέτη της Corporate Action on Standards (CAST) κάνει λόγο για μείωση 243 δισ. ευρώ ετησίως στην Ευρώπη.

3. Ηλεκτρονική και εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων, που θα πραγματοποιείται τηλεφωνικά μέσω call center ή μέσω κινητού τηλεφώνου ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή φαξ ή της πύλης της ΓΓΠΣ (www.gsis.gr) ή ακόμα και του παραδοσιακού ταχυδρομείου.

http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/140076/null/

Βγαίνουν στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί φροντιστηρίων της Θεσσαλονίκης

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία των εργοδοτικών οργανώσεων του κλάδου, στη Θεσσαλονίκη, στις 23 Μαρτίου αρχίζουν τις … κινητοποιήσεις τους οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται σε φροντιστήρια της Βόρειας Ελλάδας, ζητώντας μεταξύ άλλων αυξήσεις αμοιβών, πλήρη απασχόληση και ασφαλιστική κάλυψη.

Προγραμματίζουν επίσης την 1η Απριλίου εκδήλωση ενημέρωσης των εργαζομένων σε φροντιστήρια, των μαθητών και των γονιών, στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς.

Ο πρόεδρος του ΣΕΦΙΕ Θεσσαλονίκης – Βόρειας Ελλάδας Κώστας Ευσταθιάδης έκανε λόγο για «μεσαιωνικού τύπου» συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών φροντιστηρίων, χαρακτήρισε «εξευτελιστικές» τις αμοιβές τους και «απαράδεκτη» την υπάρχουσα συλλογική σύμβαση εργασίας.

Τα βασικά αιτήματα των εκπαιδευτικών σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών και μέσης εκπαίδευσης είναι: αύξηση του ωρομισθίου, από 11,09 ευρώ μικτά που είναι σήμερα, σε 21,60 ευρώ, πλήρης απασχόληση, επίδομα για τους καθηγητές, κατόχους μάστερ και διδακτορικού, πληρωμή της κυριακάτικης εργασίας, κ.ά.

troktiko


Καντάφι προς Σαρκοζύ: Δώσε πίσω τα λεφτά μας !!!


Να μας φέρει πίσω τα λεφτά που χρηματοδότησαν τη προεκλογική εκστρατεία ο Σαρκοζύ και μετά να μιλήσει (!!!)…

...λέει ο γιος του Καντάφι σε συνέντευξή του στο euronews.net

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι αγώνες των ομάδων του Πιερικού Αρχελάου και της Κατερίνη 2008 ΒΙΟΡΟΛ για το Σάββατο και Κυριακή 19 και 20 Μαρτίου 2011

Το αγωνιστικό πρόγραμμα των πρωταθλημάτων στα οποία συμμετέχουν οι ομάδες του Πιερικού Αρχελάου και της Κατερίνη 2008 ΒΙΟΡΟΛ το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Μαρτίου 2011, έχει ως εξής:

- Ανδρικό - Α2 εθνική κατηγορία – Β΄ γύρος, 4η αγωνιστική. Σάββατο 19.3.2011, γυμναστήριο Κατερίνης, ώρα 17,30 / ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος – ΑΟ Παγκρατίου

Ανδρικό - Α΄ κατηγορία – Β΄ γύρος, 7η αγωνιστική. Σάββατο 19.3.2011, γυμναστήριο Κατερίνης, ώρα 2000 / ΣΦΚ Κατερίνη 2008 ΒΙΟΡΟΛ – ΑΕ Βατανιακού Σάρισα.

- Γυναικών - Α΄ κατηγορία - Β΄ γύρος, 3η αγωνιστική. Κυριακή 20.3.2011, γυμναστήριο Έδεσσας, ώρα 12,00 / ΑΣ Πανεδεσσαϊκός - ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος.

- Εφηβικό – Τελική φάση. Β΄ γύρος, 1η αγωνιστική. Κυριακή 20.3.2011, γυμναστήριο Κατερίνης, ώρα 14,00 / ΣΦΚ Κατερίνη 2008 ΒΙΟΡΟΛ – ΦΟ Αριδαίας.

Παιδικό – Τελική φάση. Β΄ γύρος, 2η αγωνιστική. Κυριακή 20.3.2011, γυμναστήριο Κατερίνης, ώρα 10,00 / ΣΦΚ Κατερίνη 2008 – ΑΣ Πανεδεσσαϊκός

Κορασίδων – Β΄ γύρος, 2η αγωνιστική. Σάββατο 19.3.2011, γυμναστήριο Κατερίνης, ώρα 10,00 / ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος – ΑΣ Φίλιππος Βεροίας.


Ιστορικές φωτογραφίες:Θάνατος στην πόρτα του παράδεισου

Θάνατος στην πόρτα του παράδεισου

Μια φωτογραφία που τραβήχτηκε από τον Ισπανό φωτογράφο και τιμημένο με βραβείο Πούλιτζερ Javier Bauluz.

Δείχνει δύο ισπανούς τουρίστες σε μια παραλία να κοιτάζουν το άψυχο σώμα ενός λαθρομετανάστη.
Η εικόνα ήταν μέρος μιας έκθεσης σχετικά με την είσοδο παράνομων μεταναστών μέσω των ακτών της Δυτικής Ευρώπης.
Καταγγέλλει την αδιαφορία των πολιτών για τις τραγωδίες των άλλων. Μετά τη δημοσίευσή της στην La Vanguardia και στους New York Times, κριτικές και σχόλια κατάκλυσαν την Ισπανία.


24γράμματα: Τσολιάς, Φέσι, Καριοφίλι κ.ά.

γράφει ο Γιώργος Δαμιανός

Τσολιάς, ο κουρελής: Ετοιμαζόμαστε για την Εθνική Γιορτή και καλό είναι να φρεσκάρουμε στη μνήμη μας ορισμένες λέξεις των ημερών που έχουν συνδυαστεί με τον πολιτισμό των Ελλήνων, αλλά δεν είναι ελληνικές.

Μια απ αυτές είναι και η τουρκική λέξη Τσολιάς. Προέρχεται από το τουρκικό çul (< αραβικό cull) και σημαίνει το “κουρέλι”, “το παλιόρουχο”. Κατά το λεξικό του Μπαμπινιώτη: “φαίνεται ότι η λέξη είχε αποδοθεί μειωτικά στους κλέφτες και τους αρματολούς (από τους Τούρκους) επειδή η φουστανέλα ήταν ραμμένη από πολλά μικρά κομμάτια υφάσματος). Η λέξη τσολιάς είναι ομόρριζη με τη λέξη τσόλι και τσούλι. Στα 24γράμματα θα διαβάσετε και την ιστορία της λέξης ο εύζωνος. Φέσι, το εκ Μαρόκου: Αντίθετα με ότι πιστεύουν οι περισσότεροι το Φέσι δεν είναι Τουρκικής προέλευσης. Η προέλευση του είναι από την πόλη Φες (εξ ου και το όνομα) ή Φεζ (αραβ. فاس Fās, γαλλ. Fès) του Μαρόκου. Μέχρι το 19ο αιώνα, η πόλη Φες ήταν η μοναδική πηγή για τα παραδοσιακά καπέλα με το ιδιαίτερο κόκκινο χρώμα. Στην Τουρκία η χρήση του φεσιού απαγορεύτηκε το 1925. Ο ίδιος, ο Ατατούρκ, χαρακτήρισε το φέσι ως "παρακμιακό" και το κατήγγειλε ως "κάλυμμα της κεφαλής των Ελλήνων". 24γράμματα Το Ιταλικό Καριοφίλι: Η λέξη καριοφίλι, αντίθετα, είναι Ιταλική. Στις αρχές του 1800 τα “Καλάσνικοφ” της εποχής ήταν τα φημισμένα όπλα της Ιταλικής εταιρείας “Carlo e Figli” (: Κάρλο και υιοί). Αυτό το “Carlo e Figli”> “Κάρλο ε φίλιι”, οι Έλληνες το πρόφεραν ως καριοφίλι και έτσι και έμεινε στο ελληνικό λεξιλόγιο και υμνήθηκε από τη Δημοτική και τη Λόγια ποίηση. Στα 24γράμματα θα διαβάσετε και άλλες ερμηνείες για το καριοφίλι


Μήπως ξεχάσατε να στείλετε ένα βιβλίο στο Καστελόριζο;
Όποτε και αν το θυμηθείτε θα είναι καλοδεχούμενη η προσφορά Σας (πληροφορίες εδώ)
και 1450 άρθρα στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική και ισπανική γλώσσα.

Δείτε όλο το αρχείο από την “λέξη της εβδομάδας” αλλά και άλλα ενδιαφέροντα άρθρα στη διεύθυνση
http://www.24grammata.com/.

Italian Tim Cup:AC Fiorentina vs AS Roma live tv


Italian Tim Cup
21:30 GMT(+2:00)
AC Fiorentina vs AS Roma

Live tv links:

http://www.soccertvlive.net/watch/55312/1/watch-ac-fiorentina-vs-as-roma.html

http://www.vipstand.me/watch/24311/1/ac-fiorentina-vs-as-roma.html

http://veetle.com/index.php/widget#1149FAFC38295E84D1205FD4EAE491ED/true/default


Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αναρτώνται συνεχώς τα links.
Μείνετε συνδεδεμένοι στα ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΑ ΜΑΣΛΑΤΙΑ...

UEFA Champions League:Ρεάλ - Λιόν (Real Madrid vs Olympique Lyon) live tv


UEFA Champions League
21:45 GMT(+2:00)
Ρεάλ - Λιόν (Real Madrid vs Olympique Lyon)

Live tv links:

http://atdhe.me/tv/5237/live-real-madrid-vs-olympique-lyon

http://www.soccertvlive.net/watch/55227/1/watch-real-madrid-vs-olympique-lyon.html

http://www.fromsportcom.com/v-2/0/144/v-214507.html

http://www.vipstand.me/watch/24258/1/real-madrid-vs-olympique-lyon.html

http://www.watchlivefootball.tv/real-madrid-olympique-lyon-live-uefa-champions-league-20110316.html

Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αναρτώνται συνεχώς τα links.
Μείνετε συνδεδεμένοι στα ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΑ ΜΑΣΛΑΤΙΑ...

UEFA Champions League:Τσέλσι - Κοπεγχάγη (Chelsea vs FC Kobenhavn) live tv


UEFA Champions League
21:45 GMT(+2:00)
Τσέλσι - Κοπεγχάγη (Chelsea vs FC Kobenhavn)

Live tv links:

http://atdhe.me/tv/5235/live-chelsea-vs-fc-kobenhavn

http://www.soccertvlive.net/watch/55226/1/watch-chelsea-vs-fc-kobenhavn.html

http://www.fromsportcom.com/v-2/0/144/v-214506.html

http://www.vipstand.me/watch/24257/1/chelsea-vs-fc-kobenhavn.html

http://www.watchlivefootball.tv/chelsea-kobenhavn-live-uefa-champions-league-20110316.html


Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αναρτώνται συνεχώς τα links.
Μείνετε συνδεδεμένοι στα ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΑ ΜΑΣΛΑΤΙΑ...

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ:ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (PAOK Saloniki vs AEK Athens) live tv


ΚΥΠΕΛΛΟΕΛΛΑΔΑΣ ΟΠΑΠ 2010-2011

21:00 GMT(+2:00)
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (PAOK Saloniki vs AEK Athens)

Live tv links:

http://www.soccertvlive.net/watch/55220/1/watch-paok-saloniki-vs-aek-athens.html

http://www.soccertvlive.net/watch/55220/2/watch-paok-saloniki-vs-aek-athens.html

http://www.fromsportcom.com/v-2/0/144/v-214499.html

http://www.vipstand.me/watch/24252/1/paok-saloniki-vs-aek-athens.html

http://www.vipcanals.net/ch2.html

http://www.magedtv.net/ch3.php

http://www.stopstream.tv/ch1.html

http://ag4tv.info/

http://stepens.blogspot.com/

http://www.show-sports.net/Channel%202.html

http://www.gizawya.info/ch2.htm

http://skysport1.info/

http://blinertv1.blogspot.com/p/tv.html

http://www.trgoals.net/ch3.html

http://sportv2.yolasite.com/

http://eugoals.com/

http://www7.livetv.ru/webplayer.php?t=mips&c=40751&lang=en&eid=68757&lid=71687&ci=54&si=1

http://www7.livetv.ru/webplayer.php?t=mips&c=42090&lang=en&eid=68757&lid=72305&ci=54&si=1

http://livetv.ru/webplayer.php?t=ustream&c=72353&lang=en&eid=68757&lid=72353&ci=54&si=1

http://www.thefoottv.com/ch2.html



Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αναρτώνται συνεχώς τα links.
Μείνετε συνδεδεμένοι στα ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΑ ΜΑΣΛΑΤΙΑ...

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ :Ολυμπιακός Βόλου-Ατρόμητος Αθηνών (Olympiacos Volos vs Atromitos Athens) live tv


ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΠΑΠ 2010-2011
18:00 GMT(+2:00)
Ολυμπιακός Βόλου-Ατρόμητος Αθηνών (Olympiacos Volos vs Atromitos Athens)

Live tv links:

http://www.soccertvlive.net/watch/55216/1/watch-olympiacos-volos-vs-atromitos-athens.html

http://www.soccertvlive.net/watch/55216/2/watch-olympiacos-volos-vs-atromitos-athens.html

http://www.fromsportcom.com/v-2/0/144/v-214490.html

http://www.vipstand.me/watch/24248/1/olympiacos-volos-vs-atromitos-athens.html

http://www7.livetv.ru/webplayer.php?t=mips&c=42090&lang=en&eid=68788&lid=72305&ci=54&si=1

http://www7.livetv.ru/webplayer.php?t=veetle&c=808CE71C93BA8F7AE97B4A53AF60FAF2&lang=en&eid=68788&lid=68697&ci=54&si=1
http://www.vipcanals.net/ch1.html

http://www.magedtv.net/ch1.html

http://www.jouj.eu/live1.htm

http://www.stopstream.tv/ch1.html

http://www.chabka.es/

http://ag4tv.info/

http://www.hwawshytv.info/

http://www.star-sports.eu/channel1.html

http://stepens.blogspot.com/

http://www.gizawya.info/

http://www.worldkora.net/channel1.html

http://blinertv1.blogspot.com/p/tv.html

http://sportsmax1.co.tv/ch1.html

http://www7.livetv.ru/webplayer.php?t=jimey&c=ag4tv34_ag4tv34&lang=en&eid=68788&lid=72296&ci=54&si=1

http://livetv.ru/webplayer.php?t=ustream&c=60044&lang=en&eid=68788&lid=60044&ci=54&si=1

http://www7.livetv.ru/webplayer.php?t=directon&c=8763&lang=en&eid=68788&lid=72321&ci=54&si=1


Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αναρτώνται συνεχώς τα links.
Μείνετε συνδεδεμένοι στα ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΑ ΜΑΣΛΑΤΙΑ...

Πάνος Τζαβέλας - Έντιμε άνθρωπε κυρ-Παντελή

Έντιμοι άνθρωποι, νέα γενιά,
θάψτε τους έντιμους μες στα σπαρτά
κι αυτούς που φτιάξανε τον Παντελή
σκουλήκι άχρηστο σ’ αυτή τη γη.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ!!!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ



Κλέαρχος Λακασάς

Η easyJet (ξανα)συνδέει τη Θεσσαλονίκη με το Παρίσι


Νέα απευθείας πτήση από το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης προς το αεροδρόμιο του Charles de Gaulle στο Παρίσι θα πραγματοποιεί η easyJet από τον Ιούλιο.

Νέα απευθείας πτήση από Θεσσαλονίκη προς Παρίσι λανσάρει η easyJet . Όπως ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρία του Ηνωμένου Βασιλείου, η νέα απευθείας πτήση από το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης προς το αεροδρόμιο του Charles de Gaulle στο Παρίσι θα πραγματοποιείται 4 φορές την εβδομάδα, σε ετήσια βάση, με αεροσκάφος τύπου Airbus A319.

Οι έναρξη των πτήσεων της easyJet από τη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο του 2011 και η τιμή εισιτηρίου θα ξεκινάει από 34.99 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των φόρων).

Ο περιφερειακός διευθυντής της easyJet κ. Στέφανος Βακιρτζής, δήλωσε: «Η easyJet με ενθουσιασμό εγκαινιάζει τη νέα αυτή διαδρομή από και προς το Παρίσι. Παράλληλα, επιβεβαιώνει τη διαρκή επέκταση του δικτύου της, συμβάλλοντας και στην ενίσχυση της πόλης της Θεσσαλονίκης και της Βόρεια Ελλάδας. Η προσθήκη της νέας αυτής γραμμής προς Παρίσι έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες 5 που συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με μεγάλες πόλεις όπως, Λονδίνο, Μιλάνο, Βερολίνο, Ντόρτμουντ και Βασιλεία. Στόχος μας είναι να ανταποκριθούμε στις ανάγκες και τις επιθυμίες των επιβατών μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αλλά και να αυξήσουμε το τουριστικό ενδιαφέρον για τη συμπρωτεύουσα.»

http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=43503


Φάτσαμπουκι:ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Οι μαθητές του λυκείου Κολινδρού πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους του Κολινδρού διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο του σχολείου τους.

Το ίδιο αναμένεται να πράξουν και αύριο.
Επίσης, αύριο το πρωί το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ Πιερίας θα βρίσκεται στο λύκειο Κολινδρού για να συζητήσουν με καθηγητές και γονείς.
Να σημειώσουμε πως πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, το οποίο αποφάσισε να αντιδράσει στο λουκέτο του λυκείου στον Κολινδρό.
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού Βαγγέλης Πολύζος και ο διευθυντής του λυκείου Κολινδρού.

Πηγή: φάτσαμπουκι

Απέκτησε νέο site ο Δήμος Πύδνας Κολινδρού....

Απέκτησε νέο site ο Δήμος Πύδνας Κολινδρού κι αν θέλετε να το επισκεφτείτε πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο...

http://www.pydnaskolindrou.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1

Εντοπίστηκαν 20 τάφοι σε έρευνα της ΚΖ ΕΠΚΑ στο Μακρύγιαλο...

Σε έρευνα της ΚΖ ΕΠΚΑ, στο Μακρύγιαλο, από τους Μ. Μπέσιο και Α. Αθανασιάδου, εντοπίστηκαν τα ορύγματα δύο αρχαίων δρόμων, 20 τάφοι της εποχής του Σιδήρου και των κλασικών και ελληνιστικών χρόνων και κατάλοιπα κατοίκησης.

Από τις ταφές του 4ου αι. π.Χ. (ανδρικές, γυναικείες και παιδικές) μερικές ήταν πλούσια κτερισμένες.
Σε αρκετές περιπτώσεις οι κλίνες στις οποίες είχαν τοποθετηθεί οι νεκροί ήταν διακοσμημένες με ελεφαντοστά, γυάλινους οφθαλμούς, χάλκινες εφηλίδες και πήλινα επιχρυσωμένα δισκάρια.
Τα χάλκινα επιχρυσωμένα στεφάνια που τοποθετούνταν γύρω από το νεκρό συνέβαλαν στην προσπάθεια εντυπωσιασμού κατά τη διάρκεια της ταφικής τελετουργίας.



ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

AYPIO ΣΤΙΣ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ.

ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!

Ιστορικές φωτογραφίες:Η αγωνία της Omayra

Η αγωνία της Omayra

Η Omayra Sanchez ήταν ένα κοριτσάκι που πέθανε κατά τη διάρκεια της έκρηξης του ηφαιστείου Nevado del Ruiz, η οποία κατέστρεψε την πόλη της Armero στην Κολομβία, το 1985. Η Omayra είχε κολλήσει για τρεις μέρες στη λάσπη, το νερό, τα πτώματα των συγγενών και των συντριμμιών από το σπίτι της.

Ήταν 13 ετών.

Οι διασώστες διαπίστωσαν ότι ήταν αδύνατο να τη σώσουν, γιατί θα έπρεπε να της ακρωτηριάσουν τα πόδια. Η άλλη επιλογή ήταν να χρησιμοποιήσουν μια αντλία-τουρμπίνα για να απορροφήσουν την κολλώδη λάσπη. Η μόνη διαθέσιμη αντλία ήταν πολύ μακριά και σε άλλη χρήση.
Η Omayra ήταν δυνατή μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής της.
Σύμφωνα με τους διασώστες και τους δημοσιογράφους που ήταν μαζί της για τρεις ημέρες, σκεφτόταν την επιστροφή της στο σχολείο και το πέρασμα εξετάσεις της.
Χάρη στον φωτογράφο Frank Fournier, η εικόνα της Omayra ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο εκθέτοντας την αδιαφορία της Κολομβιανής κυβέρνησης στους απλούς, άπορους Κολομβιανούς (η οποία αδιαφορία δεν έχει αλλάξει πολύ μέχρι σήμερα).
Η φωτογραφία δημοσιεύθηκε λίγους μήνες μετά που πέθανε η νεαρή κοπέλα. Πολλοί βλέπουν αυτή την εικόνα του 1985 ως την αρχή αυτού που σήμερα αποκαλούμε παγκοσμιοποίηση της αγωνίας.

Δεν είμαι άλλος - Χρήστος Θηβαίος

Στίχοι: Μάνος Ελευθερίου
Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος
Πρώτη εκτέλεση: Χρήστος Θηβαίος




Πίσω απ' το φως της μουσικής που ταξιδεύεις
είσαι ολόκληρη αργεντίνικο ταγκό
Και μήτε στ' όνειρό σου πια δε με γυρεύεις
όπως παλιά μ' ένα σκοπό χερουβικό

Και για τον κόσμο που μισείς δεν είμαι άλλος
Και για τον κόσμο που αγαπάς δεν είμαι αυτός
άλλοι νομίζανε πως ήμουνα μεγάλος
κι από σπουργίτι θα γινόμουνα αετός

Μες τα νεκρά τα καφενεία ρίχνει χιόνι
κι εγώ πενθώ την ερημιά ενός φιλιού
που σαν το ρούχο η αγάπη μας παλιώνει
κι είναι σαν ήχος χαλασμένου πιστολιού

Και για τον κόσμο που μισείς δεν είμαι άλλος
Και για τον κόσμο που αγαπάς δεν είμαι αυτός
άλλοι νομίζανε πως ήμουνα μεγάλος
κι από σπουργίτι θα γινόμουνα αετός

Και για τον κόσμο που μισείς δεν είμαι άλλος
Και για τον κόσμο που αγαπάς δεν είμαι αυτός
άλλοι νομίζανε πως ήμουνα μεγάλος
κι από σπουργίτι θα γινόμουνα αετό

Πρώτη γνωριμία για τη σχολή γονέων στο Κολινδρό...

Πρώτη γνωριμία για τη σχολή γονέων στο Κολινδρό και το απογευματινό της τμήμα έγινε σήμερα στο Β΄Δημοτικό σχολείο Κολινδρού...

Καταρτίστηκε το πρόγραμμα και η ύλη πάνω στην οποία θα κινηθεί η σχολή γονέων...