Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Βγαίνουν στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί φροντιστηρίων της Θεσσαλονίκης

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία των εργοδοτικών οργανώσεων του κλάδου, στη Θεσσαλονίκη, στις 23 Μαρτίου αρχίζουν τις … κινητοποιήσεις τους οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται σε φροντιστήρια της Βόρειας Ελλάδας, ζητώντας μεταξύ άλλων αυξήσεις αμοιβών, πλήρη απασχόληση και ασφαλιστική κάλυψη.

Προγραμματίζουν επίσης την 1η Απριλίου εκδήλωση ενημέρωσης των εργαζομένων σε φροντιστήρια, των μαθητών και των γονιών, στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς.

Ο πρόεδρος του ΣΕΦΙΕ Θεσσαλονίκης – Βόρειας Ελλάδας Κώστας Ευσταθιάδης έκανε λόγο για «μεσαιωνικού τύπου» συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών φροντιστηρίων, χαρακτήρισε «εξευτελιστικές» τις αμοιβές τους και «απαράδεκτη» την υπάρχουσα συλλογική σύμβαση εργασίας.

Τα βασικά αιτήματα των εκπαιδευτικών σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών και μέσης εκπαίδευσης είναι: αύξηση του ωρομισθίου, από 11,09 ευρώ μικτά που είναι σήμερα, σε 21,60 ευρώ, πλήρης απασχόληση, επίδομα για τους καθηγητές, κατόχους μάστερ και διδακτορικού, πληρωμή της κυριακάτικης εργασίας, κ.ά.

troktiko