Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Στην τελική ευθεία για δημοπράτηση το έργο του χώρου Θεάτρου και πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του Δήμου Κατερίνης



Στην τελική ευθεία μπαίνει το θέμα του χώρου Θεάτρου και Πολιτισμού προϋπολογισμού επτά εκατομμυρίων ευρώ, έργο το οποίο είχε εγκριθεί από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την πρώην Γενική Γραμματέα κα Λιονή.

Το έργο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Μακεδονίας – Θράκης" 2007 – 2013 (ΕΣΠΑ), με προϋπολογισμό 7,7 εκατομμύρια ευρώ.

Χθες ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης ανακοίνωσε πως ο δήμος έχει πλέον την άδεια δημοπράτησης του έργου και εκτιμάται ότι σε χρονικό διάστημα περίπου δυο μηνών θα προκύψει ο ανάδοχος με διεθνή διαγωνισμό. Ο χρόνος περαίωσης του έργου από τη στιγμή που θα ξεκινήσει είναι 24 μήνες.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

"Έχουμε την άδεια δημοπράτησης του χώρου Θεάτρου και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του δήμου Κατερίνης. Νομίζω ότι και μετά από αυτό και οι τελευταίες Κασσάνδρες που λέγανε αν θα γίνει ή όχι, διαψεύδονται.

Τις επόμενες μέρες γράφεται στην εφημερίδα των ευρωπαϊκών κοινοτήτων και σε όλες τις τοπικές εφημερίδες και προκηρύσσουμε το διαγωνισμό για το νέο χώρο του Θεάτρου, στη περιοχή κοντά στα ΚΤΕΛ. Είναι ένα γεγονός το οποίο πραγματικά έλειπε από την πόλη, έλειπε από το νέο δήμο , έλειπε από τη Πιερία.

Είναι κάτι που είχαν αρκετές πόλεις, μόνο που εμείς αυτή φορά θα κάνουμε κάτι πολύ καλό και σε αυτό γκρίζο τοπίο θα δώσουμε άλλη μια ανάσα στο θέμα του πολιτισμού".