Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Σαν απλός πολίτης για την εισήγηση της κ. Μαίρης Σαρπ στο ΣτΕ.

Ο Κλεισθένης γράφει

Δημοσιεύτηκαν αποσπάσματα της εισήγησης στο ΣτΕ όσο αφορά προσφυγή κατά του μνημονίου. Χωρίς να είμαι νομικός αλλά σαν απλός πολίτης θα διατυπώσω κάποιες σκέψεις.
Απόσπασμα 1ο) "Το μειονέκτημα της μερικής απώλειας αποδοχών ή συνταξιοδοτικών παροχών, ως μέρος των μέτρων που επέτρεψαν στην Ελλάδα να ενταχθεί στο μηχανισμό στήριξης, αντισταθμίζεται από το πλεονέκτημα της αποφυγής της χρεοκοπίας της χώρας και της συνέχισης καταβολής μισθών και συντάξεων"

Η ανωτέρω κρίση είναι καθαρά πολιτική. Είναι γνωστό ότι τα ποσά που λαμβάνονται απ’ το μηχανισμό στήριξης χρησιμοποιούνται για την αποπληρωμή παλαιότερων δανείων και όχι σε πληρωμές μισθών και συντάξεων. Η χρεοκοπία δεν έχει αποφευχθεί αλλά έχει μετατεθεί για αργότερα, εξ άλλου οι μειώσεις μισθών και συντάξεων προκαλούν οικονομική ύφεση και μας οδηγούν σε πιθανή χρεοκοπία όπως ισχυρίζονται πολλοί οικονομολόγοι .
Απόσπασμα 2ο) Η εισηγήτρια του ΣτΕ υποστηρίζει ότι τα μέτρα δικαιολογούνται από σοβαρούς λόγους δημοσίου συμφέροντος που ανάγονται στην ανάγκη μείωσης του υπερβολικού δημοσιονομικού ελλείμματος και του εξωτερικού χρέους της χώρας, ενόψει και των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα στα πλαίσια της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης.
Για το δημοσιονομικό έλλειμμα και το χρέος της χώρας υπάρχουν υπεύθυνοι και το θέμα της απόδοσης ευθυνών είναι και πολιτικό και της δικαιοσύνης, τα ποσά του ελλείμματος καθώς και του χρέους έχουν οδηγηθεί σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις που όλοι γνωρίζουν. Η εισηγήτρια δεν κάνει λόγο γι’ αυτό και αποφεύγοντάς το εμμέσως πλην σαφώς δέχεται να «τιμωρηθούν» οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι χωρίς να φταίνε και οι υπαίτιοι να μην έχουν καμία επίπτωση. Είναι αστήρικτο το «τα φάγαμε όλοι μαζί τα λεφτά» του κ. Πάγκαλου.
Απόσπασμα 3ο) Οι περικοπές δεν παραβιάζουν τις συνταγματικές αρχές της αναλογικότητας, της ισότητας, της προστασίας της ανθρώπινης αξίας αλλά ούτε και το δικαίωμα της περιουσίας που κατοχυρώνεται στο άρθρο 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης.
Αναρωτιέμαι που βρίσκει στα μέτρα η εισηγήτρια την αναλογικότητα και την ισότητα, μάλλον δεν κατοικούμε στον ίδιο τόπο. Οι τεράστιες περιουσίες που έχουν όσοι καταλήστεψαν το δημόσιο και δέχονταν «δωράκια» απ’ τις πολυεθνικές, γεγονότα γνωστά σε όλους, παραμένουν ανέπαφες και μάλιστα οι ιδιοκτήτες τους γελούν σε βάρος των Ελλήνων. Έχει κάποιος υπεύθυνος υπολογίσει πόσα δις ευρώ έχουν καταχραστεί οι επιτήδειοι τα τελευταία χρόνια;

Απόσπασμα 4ο)Αν και αναγνωρίζει ότι επέρχεται επέμβαση σε περιουσιακά δικαιώματα, υποστηρίζει ότι λαμβάνεται πρόνοια με τους νόμους 3833 και 3845/2010, ώστε οι μειωμένες αποδοχές και συντάξεις να διατηρούνται σε βιώσιμα επίπεδα και ότι εξασφαλίζεται δίκαιη ισορροπία ανάμεσα στις απαιτήσεις του γενικού συμφέροντος και την ανάγκη προστασίας των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου. Πως ορίζει το βιώσιμο επίπεδο η εισηγήτρια; Μία απλή επίσκεψη σε χώρους όπου κινούνται οι Έλληνες πολίτες (λαϊκές αγορές, τράπεζες, σουπερμάρκετ, καφενεία κτλ) μας πείθει για το αντίθετο. Οι πολίτες στενάζουν απ’ την ακρίβεια, τα δάνεια, την έλλειψη χρημάτων, την αδυναμία πληρωμής των λογαριασμών (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ κτλ) την φτώχεια. Που βλέπει την δίκαιη ισορροπία όταν όπως προανέφερα όσοι πλούτισαν με παράνομο τρόπο δεν θίγονται ούτε κατ’ ελάχιστο;
Πιθανό είναι νομικά να έχει δίκιο η εισηγήτρια αν και θα αντικρουστεί η εισήγησή της νομικά από τους ειδικούς και θα κριθεί η προσφυγή απ’ την ολομέλεια αλλά κοινωνικά είναι ανάλγητη και πολιτικά έκθετη γιατί η κρίση της οφείλει να είναι νομική και όχι πολιτική. Υπάρχουν πολλές πολιτικές απόψεις που υποστηρίζουν ακριβώς τα αντίθετα απ’ αυτά που εισηγείται, γιατί τάσσεται υπέρ της κυβερνητικής;
Το δίκαιο είναι να πληρώσουν για το σημερινό χάλι αυτοί που το δημιούργησαν και όχι οι εργαζόμενοι, δεν «τα φάγαμε μαζί τα λεφτά», αυτό είναι σίγουρο.
Πηγή:http://ideopigi.blogspot.com/2010/11/blog-post_7380.html

Η Άντζελα αρραβώνιασε την κόρη της

Το πήρε το κορίτσι

Η Άντζελα Δημητρίου είχε την χαρά να αρραβωνιάσει την κόρη της και εν συνεχεία οι οικογένειες να το γιορτάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται η λαϊκή τραγουδίστρια. Το ζευγάρι φαίνεται πολύ ευτυχισμένο και όλοι τους εύχονταν τα καλύτερα. Σημειώνεται ότι στη Δημητρίου τζούνιορ πήγε πολύ η αλλαγή στο μαλλί…



Πηγή: Δελτίο ειδήσεων του STAR

Συγγενείς οι περισσότεροι καθηγητές στο τμήμα Κοιν. Θεολογίας!

Στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας, τα τελευταία χρόνια παρατηρήθηκαν ακραία φαινόμενα οικογενειοκρατίας που είχαν ως αποτέλεσμα το διδακτικό προσωπικό να απαρτίζεται σχεδόν αποκλειστικά από συγγενείς πάσης φύσεως, όπως σύζυγοι, τέκνα, γαμπροί, κουμπάροι κλπ., φαινόμενο που, όπως σημειώνει , δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία των Πανεπιστημίων στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

Ακόμη , σημειώνει , χορηγήθηκαν διδακτορικά διπλώματα σε τέκνα καθηγητών του τμήματος με επιβλέποντες γονείς, κατά παράβαση της βασικής αρχής της αμεροληψίας αλλά και της ακαδημαϊκής δεοντολογίας, ενώ υπήρξαν διπλά πρακτικά εκλογών. Επίσης διαπιστώθηκε από το πόρισμα της ένορκης διοικητικής εξέτασης τριμελούς επιτροπής μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αθηνών, ότι οι διαδικασίες επιλογής των μελών ΔΕΠ για μεγάλο χρονικό διάστημα ευνοούσαν τους υποψήφιους που ήταν τέκνα μελών ΔΕΠ του Τμήματος (με πρωτεργάτες ειδικά κατονομαζόμενο ζεύγος μελών ΔΕΠ, στους οποίους καταλογίζονται και συγκεκριμένες παραβάσεις του νόμου και της πανεπιστημιακής δεοντολογίας). Σύμφωνα με τον υφυπουργό , ακυρώθηκαν οι διορισμοί οκτώ μελών ΔΕΠ του τμήματος αυτού, γεγονός επίσης πρωτοφανές στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

Ο κ. Πανάρετος , τονίζει ότι οι καταστάσεις αυτές, απαξιώνουν το Ελληνικό Πανεπιστήμιο και προκαλούν την έντονη αντίδραση της κοινής γνώμης που προσβλέπει στα Πανεπιστήμια ως φάρους αξιοκρατίας και διαφάνειας.

Εκτιμώντας ότι η λειτουργία του συγκεκριμένου τμήματος, ως ανεξάρτητου, με τα γνωστικά αντικείμενα που θεραπεύει, δεν δικαιολογείται επιστημονικά, αφού καλύπτεται επαρκώς απο το Τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου ζητεί την γνώμη του πρύτανη να μη περιληφθεί το εν λόγω τμήμα στο μηχανογραφικό των Πανελληνίων εξετάσεων του επομένου έτους και να ενταχθούν οι φοιτητές του στο τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου.

Τέλος ο υφυπουργός ζήτησε την γνώμη του πρύτανη εντός 30 ημερών και μέχρι να αποσταλεί αυτή και να ληφθεί η τελική απόφαση του υπουργείου αναστέλλεται οποιαδήποτε διοικητική διαδικασία που θα μεταβάλει τα

Πηγή:http://www.express.gr/news/ellada/385304oz_20101120385304.php3

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ σε Ν. Φιλαδέλφεια και Εθνική Οδό!

Άγριες συμπλοκές μεταξύ χούλιγκαν.
- Τραυματίες ένας οπαδός της ΑΕΚ και ένας φωτορεπόρτερ.
- Προηγούμενα είχαν οι οπαδοί των δύο ομάδωναπό τα περσινά επεισόδια στη Λαμία. Ολα ξεκίνησαν όταν 100 οπαδοί του ΠΑΟΚ δεν κατάφεραν να μπουν στο κλειστό της Νέας Σμύρνης και να δουν τον αγώνα μπάσκετ της ομάδας τους με τον Πανιώνιο.

Τα πούλμαν που μετέφεραν τους οπαδούς του ΠΑΟΚ δέχθηκαν επίθεση με πέτρες από οπαδούς της ΑΕΚ στην Εθνική Οδό, στο ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας. Στη συνέχεια τα επεισόδια μεταφέρθηκαν έξω από το κλειστό του Ιωνικού στη Νέα Φιλαδέλφεια όπου βρίσκονταν οπαδοί της ΑΕΚ για τον αγώνα χάντμπολ της ομάδας τους με την Μινσκ.

Έξω από το κλειστό του Ιωνικού για αρκετή ώρα υπήρχαν μάχες σώμα με σώμα ανάμεσα σε οπαδούς των δύο ομάδων που έχουν κόντρα και από πέρσι με τα όσα έγιναν στην Λαμία στο final four κυπέλλου στο χαντμπολ.

Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα ένα τραυματίας φίλο της ΑΕΚ αλλά και ένας φωτορεπόρτερ ο οποίος δέχθηκε επίθεση από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και μάλιστα του εκλάπη και ο εξοπλισμός.
pigi: newsit.g

Ένας Ζορμπάς για την Ελλάδα της «τρόικα»; Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ηταν, θυμάμαι, μέσα της δεκαετίας του 1960 και τελειόφοιτος τότε φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης παρέσυρα μια παρέα συμφοιτητών μου (αμερικανών και άλλων) να δούμε την πετυχημένη μεταφορά στην οθόνη του μυθιστορήματος του Νίκου Καζαντζάκη με τίτλο «Ζορμπάς- ο Ελληνας».

Θυμάμαι, λές και ήταν χτές, όλες εκείνες τις διεργασίες της νεανικής ταύτισης με τους πρωταγωνιστές, την περηφάνεια της ελληνικότητάς μου, ακόμη και εκείνη την ανείπωτα πικρή στιγμή όπου - πριν ακόμη ο Χάρος αλοκληρώσει τον θανατηφόρο εναγκαλισμό του με την Μαντάμ Ορτάνς - ολοκλήρωσαν την τραγικά γυμνή πεζότητα της ανθρώπινης εφημερότητας οι καθιερωμένες «μοιρολογήτρες» που, αντί να περιοριστούν στο γοερό κλάμα, είχαν έρθει να κλέψουν, να λεηλατήσουν, τα αποκτήματα και μαζί την αξιοπρέπεια μιάς ζωής που τέλειωνε...
Μέσα στα δικά μου βουβά συναισθήματα πονού και θυμού ήρθε, εντελώς αυθόρμητα, και ο θυμός ενός συμφοιτητή μας που χωρίς δισταγμό, στά ίσια, ρώτησε εμένα και τους άλλους δύο Έλληνες: «...έτσι είστε εσείς οι Ελληνες;»
Πέρασε από τότε σχεδόν μισός αιώνας, τό έργο έτυχε να το ξαναδώ και στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση και μέσα από τους μηχανισμούς της ωραιοποίησης του παρελθόντος και της απώθησης πικρών εμπειριών κάπου επουλώθηκε ο πόνος που είχε προκαλέσει εκείνη η ερώτηση που είχε γίνει σαν χαστούκι στα ισια: «έτσι είστε εσείς οι Ελληνες;»


2010 στην Ελλάδα όπου μάταια πασχίζουμε να απωθήσουμε στο συλλογικό, εθνικό μας υποσυνείδητο τη σημασία του κοινωνικού «άλγους» που πηγάζει από την επερχόμενη οικονομική απαξίωση κόπων μιας ζωής και λέγεται υπόθεση «ΔΝΤ και πιθανή…πτώχευση»! ...
Στην Ελλάδα όπου μοιάζει να ξεχάστηκαν Χρηματιστήριο, Ολυμπιακά Έργα, Τοξικά Ομόλογα, Ψευδή Οικονομικά Στοιχεία.
Στην Ελλάδα του Γιώργου Παπανδρέου χωρίς Ανδρέα Παπανδρέου και του «εξαφανισμένου» Κώστα Καραμανλή χωρίς τον Κωνσταντίνο Καραμανλή...
Στην Ελλάδα όπου ενώ όλα αυτά και πολλά άλλα θαυμαστά συμβαίνουν γύρω μας η Κυβέρνηση δεν έχει στείλει ΚΑΝΕΝΑ λαμόγιο, κλέφτη, καταχραστή στη ΦΥΛΑΚΗ βρισκόμενη ήδη στον 14 μήνα από τις 4 Οκτωβρίου 2009 όταν κέρδισε τις εκλογές από την Νέα Δημοκρατία του κ Καραμανλή που είχε δηλώσει…κουρασμένη και ανίκανη να χειριστεί τις κρίσεις που τώρα ζώνουν απειλητικά τη χώρα μας!..

Όπου τα Σκόπια συνεχίζουν να επιμένουν ότι είναι η «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και οι Σκοπιανοί φυσικοί «απόγονοι» του Μ. Αλέξανδρου, όπου το Κυπριακό πυορροεί και η Αγκυρα ονειρεύεται αναστήλωση της πάλαι ποτέ Οθωμανικής Αυτοκρατορίας καθώς οι φρεγάτες της φτάσαν στο Σούνιο, και να, μούρχεται στο νου, σα νάταν χθές, η Μαντάμ Ορτάνς και ο Ζορμπάς να κυνηγά «τα κοράκια» (εκείνες τις μαυροφορεμένες μοιρολογήτρες) που είχαν έρθει δήθεν για να μοιρολογήσουν αλλά ουσιαστικά για να λεηλατήσουν την αξιοπρέπεια μιάς ζωής, μιάς αγάπης, μιάς ιδέας.
Ελλάδα του 2010 όπου:
Στη Θεσσαλονίκη Δήμαρχος εξελέγη ο κ Μπουτάρης, στην Αθήνα ο κ Καμίνης την ίδια ώρα ο Νομάρχης (τώρα πιά Περιφερειάρχης) κ Παναγιώτης Ψωμιάδης ίσως – εάν το ΠΑΣΟΚ τον οδηγήσει στα Δικαστήρια, να αναθέσει την Πςεριφέρια στον εκλεγέντα αδελφό του Διονύση (κ Σαμαρά τι ακριβώς πετύχατε στην συγκεκερτιμένη περίπλοη (;) περίπτωση) – να ξεκινήσει δικό του…Κόμμα… Ενώ στον Πειραιά ήδη εξελέγη Δήμαρχος ο κ Μιχολολιάκος ( Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ που παραιτήθηκε παραμονές εκλογών από την βουλευτική του έδρα!)...
Ελλάδα του 2010!
Πώς, τελικά, να ερμηνεύσουμε τις μονεταριστικές και φορομπηχτικές αποφάσεις του Πρωθυπουργού μας που μοιάζει να λησμόνησε τα συνθήματα του σοσιαλιστή πατέρα του έχει γύρω του Υπουργούς και Συμβούλους που ΔΕΝ συμμετείχαν και ίσως ποτέ δεν συμμερίσθηκαν το ΟΡΑΜΑ και τη φιλοσοφία του παλαιού, ιστορικού ΠΑΣΟΚ της ΑΛΛΑΓΗΣ;
Ελλάδα του 2010!
Είναι πλέον ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΑ 30 ιδιωτικά κολλέγια για τα οποία καταστρεφόντουσαν τα ελληνικά πανεπιστήμια και ΤΕΙ, χανόντουσαν εξάμηνα και καιγόντουσαν από κουκουλοφόρους ελληνικές σημαίες…
Ελλάδα του 2010! Στενάζουν από φορομπηχτικές εισπρακτικές πρακτικές οι γονείς των φοιτητών, ζούν καθημερινά με το φόβο της ΑΠΟΛΥΣΗΣ, έγιναν δραματικές περικοπές στα κονδύλια ΑΕΙ και ΤΕΙ, αλλά φέτος είχαμε την πλέον ΕΙΡΗΝΙΚΗ (ήμαρτον Κύριε) επέτειο της 17ης Νοέμβρη!!!
Ελλάδα του 2010, να θυμηθούμε τις περυσινές προεκλογικές υποσχέσεις του τύπου «λεφτά υπάρχουν» αλλά «χρειάζεται καλή διαχείριση» και οι «ένοχοι θα εντοπισθούν και θα τιμωρηθούν» ενώ τώρα 14 μήνες αργότερα αποδεικνύεται ότι ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ πέρασε στα χέρια ΕυρωπαΊκής Ένωσης και ΔΝΤ και μέχρι σήμερα, όπως προανέφερα, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ έκατσε στο εδώλιο;
Για σένα Ελλάδα, «συμβολική» Μαντάμ Ορτάνς που καθρεπτίζεσαι στο πρόσωπο κάθε Ελληνα και Ελληνίδας, δεν υπάρχει, τελικά, ένας ΖΟΡΜΠΑΣ σε αυτόν τον δύσμοιρο τόπο;
Θυμάμαι τον θυμωμένο Νεοϋερκέζο συμφοιτητή μου και αναρωτιέμαι κι εγώ, σήμερα στα ίσια: «Μήπως, τελικά, έτσι είμαστε εμείς οι Ελληνες;..»


Πηγή:http://politispierias.blogspot.com/2010/11/blog-post_4851.html


Η αύξηση στα Διόδια των Μαλγάρων φέρνει κινητοποιήσεις, την Κυριακή 21/11 στους σταθμούς Μαλγάρων και Λεπτοκαρυάς

Η Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Ν. Πιερίας σε συνεργασία με την Επιτροπή Αγώνα κατά των διοδίων του Αιγινίου και τις Επιτροπές «Ακρίβεια STOP Θεσσαλονίκης», θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010, από τις 11:00 – 14:00 στους σταθμούς διοδίων των Μαλγάρων και της Λεπτοκαρυάς.
Σε ανακοίνωσή της η Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Ν. Πιερίας αναφέρει: «Το οικονομικό βάρος των νοικοκυριών μας έχει γίνει δυσβάσταχτο! Δεν αντέχουμε άλλο! Σας καλούμε για μια ακόμη φορά να ενισχύσετε τον αγώνα κατά των διοδίων.
Την οικονομική κρίση πρέπει να την αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί, ενωμένοι και, επιτέλους, πρέπει να κατεβούμε στο δρόμο! Ποιον περιμένετε να μας σώσει;
Αν δεν βγούμε από τα σπίτια μας να αγωνιστούμε γι αυτό που μας ανήκει, θα μας πάρουν μέχρι και το τελευταίο ρούχο που έχουμε επάνω μας. Κρατάμε την τύχη στα χέρια μας! Εξαρτάται μόνο από εμάς!
Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010, στις 11:00 το πρωί, όλοι στους σταθμούς διοδίων της Λεπτοκαρυάς ή των Μαλγάρων (όπως βολεύει τον καθένα μας).
Αιτήματα: Να πάρει πίσω η Κυβέρνηση το χαράτσι της αύξησης των διοδίων. Επαναδιαπραγμάτευση των αποικιοκρατικών συμβάσεων του ελληνικού δημοσίου με τους μεγαλοεργολάβους - Κατάργηση των διοδίων»!


Πηγή: http://politispierias.blogspot.com/2010/11/2111.html

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΟΛΥΖΟΣ ΣΤΟΝ Μ.ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Διαβάσατε την επιστολή του κυρίου Ρουσόπουλου πριν από λίγες μέρες εδώ για την απαλλαγή του.
Διαβάστε τώρα τι είπε ο κύριος Πολύζος για πολλά στο Ράδιο εννέα 98,9 πριν την επιστολή Ρουσόπουλου και λίγες μέρες μετά την εκλογή του.

"«Ήταν 5 Σεπτεμβρίου, τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ήταν μετά από 2 μέρες. Η διαγραφή μου έγινε υπό την πίεση των γεγονότων της έκθεσης που δεν μπορούσε ο Καραμανλής να πληροφορηθεί τι ακριβώς είπα. Ο κύριος Ρουσσόπουλος, κατά λάθος κύριος είπε στον Καραμανλή ότι εγώ είπα στη ΝΔ κλέβουν όλοι. Εγώ είχα πει ότι στα κόμματα δυστυχώς υπάρχουν έντιμοι και ανέντιμοι, κλέφτες αλλά και τίμιοι. Τον Καραμανλή τον πληροφόρησαν λάθος και έγινε αυτό που έγινε. Πάνω στη βιασύνη πίστεψε έναν άνθρωπο , ο οποίος στη συνέχεια φάνηκε ποιος ήταν.
Ο Καραμανλής μετά από 3 μέρες με κάλεσε στο γραφείο του και αυτό ήταν μία ηθική ικανοποίηση, τη λέξη συγγνώμη ποτέ δεν μου την είπε. Έκαναν δηλώσεις οι πάντες ότι αυτό ήταν λάθος.
Για τις εκλογές: «Η ΝΔ πήγε καλά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούσε να πάει καλύτερα. Δεν μπορεί ο πρόεδρος μας να αφομοιώσει και να αφομοιωθεί απόλυτα από το εκλογικό σώμα της ΝΔ. Ήμουν ένας από τους υποστηρικτές του Αντώνη Σαμαρά, όταν ακόμα στις δημοσκοπήσεις ερχόταν τρίτος. Δεν νομίζω ότι κάνει λάθη. Απλά στη ΝΔ μερικοί θυμούνται αυτό που έγινε τότε αν και πιστεύω αυτό που είπε ο αείμνηστος Καραμανλής. Τα θέματα της πατρίδας, της θρησκείας και της οικογένειας δεν επιδέχονται πολιτικής. Το θέμα με τα Σκόπια δεν το χειριζόταν όσο καλά έπρεπε ο κύριος Μητσοτάκης.»
Για το ίδρυση κόμματος από τη Ντόρα Μπακογιάννη: «Κόμμα έχουν ανακοινώσει πάρα πολλοί, κόσμο που θα βρουν .Από τη στιγμή υπάρχει η ΝΔ που την έκανε ο Καραμανλής και ΠΑΣΟΚ που το έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου, όποιος θα κουνηθεί θα είναι εκτός πεδιάς.»"


Πηγή:http://www.radio9.gr/Interview.aspx?a_id=1725

Almeria vs Barcelona live tv

Πατήστε εδώ για να παρακολουθείστε το ποδοσφαιρικό παιχνίδι Αλμερία-Μπαρτσελόνα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ TOY ΒΙΒΛΙΟY ΑΞΙΟΣ ΕΣΤΙ 25.11.10

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ Π.ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ και ο ΣΚΑΪ σας προσκαλούν την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010 , στις 19.00 στο θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη οδός Πειραιώς 206 Ταύρος, να παρευρεθείτε στην παρουσίαση του βιβλίου του
Γεωργίου Π. Μαλούχου


ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
85 χρόνια
ΑΞΙΟΣ ΕΣΤΙ

Ο συνθέτης αφηγείται τη ζωή του στον Γεώργιο Π. Μαλούχο και μιλά για την ιστορία της νεότερης Ελλάδας
ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ


Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο Βασίλειος Μαρκεζίνης
Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί ο συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης

Σοκ και δέος στο ΕΣΥ - Εξαφανίστηκε ακτινολογική μονάδα μέσα σε μία νύχτα!

Παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις το πάρτι συνεχίζεται στα δημόσια νοσοκομεία. Ατέλειωτη λίστα ρεμούλας αποκαλύπτει η έκθεση των Επιθεωρητών Υγείας που μέσα σε λίγες ημέρες θα σταλεί στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή
Το πιο απίστευτο που προκύπτει από την έκθεση – όπως αποκαλύπτει η ΗΜΕΡΗΣΙΑ σε δημοσίευμα – είναι ότι “ποντικοί” κατάφεραν να εξαφανίσουν σε μία νύχτα ολόκληρο συγκρότητα ακτινολογικού από δημόσιο νοσοκομείο!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου δεν είχαν να δώσουν καμία απάντηση για τη μυστηριώδη εξαφάνιση στους αποσβολωμένους ελεγκτές!

Μέσα στη λίστα τους οι επιθεωρητές έχουν ακόμη: εικονικά τιμολόγια,υπερτιμολογήσεις υλικών και υπηρεσιών, “χαμένα” χρηματικά εντάλματα, “εξαφανισμενα” δελτία αποστολής και άλλα πολλά..

Οι επιθεωρητές ανακάλυψαν ακόμη κύκλωμα γιατρών συμβεβλημένων με τον – πολύπαθο – ΟΠΑΔ, στο οποίο συμμετείχαν φαρμακοποιοί και ιδιωτκά διαγνωστήρια. Σε αυτή την υπόθεση βρήκαν “μαϊμού” ιατρικές συνταγές ύψους 877.812 ευρώ!

Βρήκαν επίσης ότι γιατροί συνταγογραφούσαν φάρμακα εν αγνοία των ασφαλισμένων, παίρνοντας τα βιβλιάρια τους και κάνοντας τη... δουλειά τους!

Τα ψεύτικα πιστοποιητικά για να πάρει ο ασφαλισμένος αποζημίωση δεν λείπουν ενώ σε άλλες περιπτώσεις, γιατροί προσπαθούσαν να διεκδικήσουν θέση διευθυντή με.. πλαστά πτυχία.

pigi: newsit.gr


Θέμα ωρών το νέο κόμμα της Ντόρας

Ποιοί γνωστοί πολιτικοί θα ενταχθούν και οι ''διαρροές'' για την ονομασία και τα χρώματα του κόμματος.
11.ΟΟ το πρωί της Κυριακής η Ντόρα θα είναι πλέον αρχηγός κόμματος το οποίο θα ανήκει στην κεντροδεξιά και θα προσπαθήσει να ''πλαγιοκοπήσει'' τη Ν.Δ του Α.Σαμαρά.

Οι 2 νίκες που καρπώνεται η Ντόρα στις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Κρήτη και στην Ευρυτανία αποτελούν το ''καύσιμο'' για τη νέα της πορεία και το μεγάλο στοίχημα είναι ποιοί βουλευτές και κομματικά στελέχη της Ν.Δ θα την πλαισιώσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυρία Μπακογιάννη δεν θέλει σε αυτήν τη φάση να κάνει ''μεταγραφές'' από τη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ.,ούτε καν εκείνους που δεδηλωμένα ''χρεώνονται'' ως φίλοι της.

Στο νέο κόμμα αναμένεται να ενταχθούν οι Χ.Μαρκογιαννάκης και Κ.Κιλτίδης, όπως και ο ευρωβουλευτής Θ.Σκυλακάκης, που είναι ήδη εκτός Ν.Δ., καθώς και πρώην βουλευτές από τη λεγόμενη μητσοτακική πτέρυγα.

Οι υπόλοιποι θα προέρχονται από την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και από την ΟΝΝΕΔ,όπως ο πρώην πρόεδρος της Γ. Οικονόμου,αλλά και ο διάδοχός του Χ. Κουρούσης.

Πάντως,σύμφωνα με το Βήμα,από τη Ρηγίλλης έχουν τεθεί υπό ''παρακολούθηση'' όχι μόνον όσοι βουλευτές θεωρούνται ύποπτοι να προσχωρήσουν στο νέο κόμμα (Ε. Παπαδημητρίου,Α.Γιαννόπουλος,Ε.Αυγενάκης), αλλά και γαλάζια στελέχη που ασκούν επιρροή σε τοπικό επίπεδο.

Το όνομα που προκρίνεται σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι «Δημοκρατική Συμμαχία» ή «Δημοκρατική Συνεργασία» και τα χρώματα μάλλον θα είναι το μπλέ και το πορτοκαλί.

pigi: newsit.gr

Ερμαφρόδιτος αθλητισμός

Από το μακρινό 1968 διενεργείται ο έλεγχος φύλου στις αθλήτριες. Παλιότερα χρειαζόταν δείγμα σιέλου ή τρίχα μαλλιών, αλλά τώρα η «ετυμηγορία» προκύπτει ούτως ή άλλως από το ντόπινγκ κοντρόλ.

Αν εμφανιστούν δύο χρωμοσώματα Χ, αποσύρονται καταγγελίες, βουλώνουν στόματα και καταπίνονται γλώσσες Αν, όμως, φανεί ένα Χ και ένα Υ (ανδρικό γνώρισμα), «γκρεμίζονται» ερμαφρόδιτες καριέρες.

Τώρα όλοι ζητούν να υποβληθούν σε ανάλογο έλεγχο και δύο παίκτριες της εθνικής ομάδας της Ισημερινής Γουινέας που προκρίθηκε στο Μουντιάλ Γυναικών της Γερμανίας (θα διεξαχθεί το ερχόμενο καλοκαίρι).

Σύμφωνα, άλλωστε, με τις καταγγελίες της Νιγηρίας (ομάδα που αποκλείστηκε από τα τελικά της διοργάνωσης), οι αδερφές Σαλιμάτα (φωτό) και Μπιλινγκουίσα Σιμπόρε είναι άνδρες Με αφορμή λοιπόν αυτές τις παίκτριες, παραθέτουμε παραδείγματα αμφιλεγόμενων -ως προς τη σεξουαλική τους φύση- αθλητριών.

ΝΤΟΡΑ ΡΑΤΙΕΝ
Ο Χέρμαν, που εξαναγκάστηκε να γίνει Ντόρα. Η ερμαφρόδιτη Γερμανίδα διέθετε τόσο ανδρικά όσο και γυναικεία γεννητικά όργανα (όλα σε ατροφία) και ύστερα από πίεση των ναζί αποδέχτηκε τη θηλυκή φύση της. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες μάλιστα του Βερολίνου το 1936 -πριν ακόμη αποκαλυφθεί αυτή η ιστορία- συμμετείχε στο αγώνισμα του ύψους και κατέλαβε την 4η θέση με 1,58, μόλις δύο εκατοστά κάτω από την καλύτερη επίδοση.

ΙΡΙΝΑ ΚΑΙ ΤΑΜΑΡΑ ΠΡΕΣ
Τη δεκαετία του 1960 οι αδελφές Πρες από τη Σοβιετική Ενωση είχαν μετατρέψει σε οικογενειακή υπόθεση τις διακρίσεις στο στίβο. Το 1960 στη Ρώμη η Ιρινα είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στα 80 μ. εμπόδια, ενώ η Ταμάρα χρυσό στη σφαιροβολία και ασημένιο στη δισκοβολία. Η ίδια πέτυχε το 1964 στο Τόκιο το χρυσό νταμπλ στα αγωνίσματά της, ενώ η Ιρινα αρκέστηκε στην 4η θέση. Ολες αυτές οι επιτυχίες πάντως τροφοδότησαν φήμες για το κατά πόσο είναι γυναίκες. Φήμες που έγιναν βάσιμες υποψίες από το 1968, καθώς οι δύο αδερφές εξαφανίστηκαν από το χάρτη μόλις ανακοινώθηκε ότι θα διενεργείται έλεγχος φύλου στις διεθνείς διοργανώσεις Πόσο τυχαίο μπορούσε να ήταν αυτό;

ΕΒΑ ΚΛΟΜΠΟΥΚΟΦΣΚΑ
Ηταν μέλος της πολωνικής ομάδας 4Χ100 μ. Γυναικών που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο Τόκιο το 1964 σημειώνοντας μάλιστα νέο παγκόσμιο ρεκόρ (43.6). Τρία χρόνια αργότερα, όμως, το Σεπτέμβριο του 1967 υποβλήθηκε σε έλεγχο φύλου που κατέδειξε ότι είναι περισσότερο άνδρας παρά γυναίκα Το χρυσό μετάλλιο της Πολωνίας δεν επιστράφηκε, αλλά διαγράφηκε από τα αρχεία το παγκόσμιο ρεκόρ εκείνης της ομάδας.

ΜΑΡΙΑ ΠΑΤΙΝΟ
Το 1985 μετέβη στην Ιαπωνία για να συμμετάσχει σε Παγκόσμιους Πανεπιστημιακούς Αγώνες (εμπόδια), ωστόσο μετά τον έλεγχο φύλου οι διοργανωτές τη συμβούλευσαν να επικαλεστεί τραυματισμό και να αποχωρήσει Εκείνη πάντως ήταν σίγουρη για τη γυναικεία της φύση και συνέχισε να προπονείται το επόμενο διάστημα. Κατέθεσε μάλιστα και ένσταση (παρότι στο μεταξύ η ομοσπονδία την απέβαλε και από την ισπανική ομάδα) και εν τέλει δικαιώθηκε, αφού αποδείχθηκε ότι ο οργανισμός της απλώς είχε εκκρίνει υψηλή τεστοστερόνη.

ΚΑΣΤΕΡ ΣΕΜΕΝΙΑ
Οι φωνές αμφισβήτησης του φύλου της εξελίχθηκαν σε κραυγές μετά τη νίκη της στον τελικό των 800 μ. του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2009. Η 19χρονη σήμερα Νοτιοαφρικανή ντρεπόταν να πάει στην απονομή του χρυσού μεταλλίου (πείστηκε την τελευταία στιγμή), ενώ για χάρη της ξέσπασε στην πατρίδα της εμφύλιος μεταξύ κυβέρνησης και ομοσπονδίας στίβου. Αυτή η αφόρητη πίεση την οδήγησε μάλιστα και σε απόπειρα αυτοκτονίας. Το γενετικό τεστ, πάντως, απεφάνθη «γυναίκα» και η Κάστερ επέστρεψε στη δράση το περασμένο καλοκαίρι.

ΚΑΪ ΑΛΟΥΜΣ
Αυτή κι αν είναι ιδιαίτερη περίπτωση Για δύο σεζόν (2008-09 και 2009-10) έπαιξε μπάσκετ στο γυναικείο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ με το Τζορτζ Ουάσινγκτον, αλλά φέτος κατ’ επιλογή της ξεκίνησε τη σεζόν στο ανδρικό! Είχε, άλλωστε, αυτό το δικαίωμα από τη στιγμή που είναι ερμαφρόδιτη. Εσπευσε μάλιστα να αλλάξει και το όνομά της από Κέι Κέι σε Κάι, που ακούγεται πιο μπρουτάλ. Προσεχώς, πάντως, σκοπεύει να υποβληθεί σε επέμβαση για να διατηρήσει μόνο την ανδρική της φύση.

ΣΑΝΘΙ ΣΟΥΝΤΑΡΑΓΙΑΝ
Η Ινδή αθλήτρια κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στα 800 μ. στους Ασιατικούς Αγώνες του 2006, ωστόσο αργότερα τής αφαιρέθηκε, αφού ο έλεγχος φύλου έδειξε ότι «δεν διαθέτει τα γυναικεία σεξουαλικά χαρακτηριστικά». Τα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι είχε σύνδρομο ανδρογενούς αναισθησίας και τον Σεπτέμβριο του 2007 η Σάνθι αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει στο σπίτι της με κτηνιατρικό φάρμακο. Τελικά δύο μήνες αργότερα ορθοπόδησε, έγινε προπονήτρια και το 2009 η ακαδημία της απαριθμούσε 68 αθλητές.

ΕΝΤΙΝΑΝΤΣΙ ΣΙΛΒΑ
Τρεις μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα (1996) αποφάσισε να υποβληθεί σε επέμβαση για αφαίρεση (ατροφικών) όρχεων και σμίκρυνση κλειτορίδας Είχε «κοπεί» -βλέπετε- στις ιατρικές εξετάσεις, αλλά δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να απουσιάσει από τη μεγάλη διοργάνωση. Η 20χρονη -τότε- τζουντόκα (που παρά την ορμονική της διαταραχή διατηρούσε τα γυναικεία χαρακτηριστικά) μετείχε εν τέλει στην κατηγορία των +78 κιλών και κατέλαβε την 7η θέση μεταξύ 20 αθλητριών.

ΣΤΕΛΑ ΓΟΥΟΛΣ
Σε μικρή ηλικία μετανάστευσε με τους Πολωνούς γονείς της στις ΗΠΑ ως Στανισλάβα Βαλασίεβιτς, αλλά σταδιοδρόμησε με το αμερικανικό όνομα Στέλα Γουόλς. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Αντζελες το 1932 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα των 100 γιάρδων με 11.9, ενώ το 1936 πήρε το ασημένιο στο Βερολίνο. Το μυστικό της, πάντως, αποκαλύφθηκε μετά θάνατον. Η νεκροψία (σ.σ.: «έφυγε» το 1980 από αδέσποτη σφαίρα στη διάρκεια ληστείας σε ένα σούπερ μάρκετ) φανέρωσε όρχεις σε ατροφική μορφή και πέος

Πηγή:http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=16494&subid=2&pubid=84712853

Μικρότερη από όσο είχε εκτιμηθεί η ζημιά από το πράσινο σκουλήκι στο βαμβάκι

ΕΛΓΑ: Μικρότερη από όσο είχε εκτιμηθεί η ζημιά από το πράσινο σκουλήκι στο βαμβάκι ενώ οι αποζημιώσεις θα γίνουν ανά φυσικό πρόσωπο

Αποκαλυπτικός ως προς τον τρόπο που θα αποζημιωθούν οι βαμβακοπαραγωγοί, των οποίων η καλλιέργεια έχει πληγεί από το πράσινο σκουλήκι και τις βροχοπτώσεις, ήταν ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ, κ. Χρήστος Χατζηαντωνίου, στον ΑγροΤύπο. Σύμφωνα με τον κ. Χατζηαντωνίου: «Τα στοιχεία της παράδοσης του βαμβακιού, στις 10 Νοεμβρίου, δείχνουν ότι έχουμε φτάσει στους 400.000 τόνους (σε φυσιολογικές συνθήκες είναι 600.000 τόνοι). Με δεδομένο ότι έχουμε ακόμα δυόμισι μήνες συλλογής – έως 31 Ιανουαρίου 2011 – εκτιμάτε ότι ίσως φτάσουμε τους 480.000 – 500.000 τόνους παραγωγής. Αυτό σημαίνει ότι δεν μιλάμε για καταστροφή. Μιλάμε για μια μείωση της παραγωγής της τάξης του 20% – 30%» και προσθέτει: «Μέσα σε αυτό το ποσοστό που εμφανίζεται μπορεί να έχουμε παραγωγούς οι οποίοι έχουν πάθει πραγματική ζημιά ως και 80%. Έτσι λοιπόν αποδεικνύεται ότι ήταν πολύ σωστή η απόφασή μας, να εκτιμήσουμε και να αποζημιώσουμε τους παραγωγούς ανά φυσικό πρόσωπο και όχι σε επίπεδο νομού».

Παράλληλα ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ διευκρινίζει ότι: «Με την διαδικασία αποζημίωσης ανά φυσικό πρόσωπο ένας παραγωγός που είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα θα αποζημιωθεί και ας μην ξεπερνάει ο νομός του το 30% που προσδιορίζουν τα ΠΣΕΑ. Εικόνα ακόμα για τους παραγωγούς που έχουν πληγεί πραγματικά από το πράσινο σκουλήκι δεν υπάρχει. Αυτό θα το γνωρίζουμε περίπου στα τέλη Δεκεμβρίου».

Ζημιές από βροχοπτώσεις
Σε ερώτησή μας για το τι πρόκειται να γίνει σχετικά με το θέμα των αποζημιώσεων των βαμβακοπαραγωγών από τις ζημίες που έχουν προκύψει από τις βροχοπτώσεις ο κ. Χατζηαντωνίου μας έκανε γνωστό ότι: «Στο θέμα της βροχόπτωσης που είναι μια άλλη διαδικασία εμφανίζεται το εξής ιδιόμορφο αποτέλεσμα: «Καταρχήν, φαίνεται και μέσα από τα αποτελέσματα των παραδόσεων ότι και εκεί δεν είχαμε μεγάλη ζημιά. Εκεί που είχαμε καταστροφές από τις βροχοπτώσεις είναι τέτοια τα επίπεδα της ζημιάς που δεν βγάζουν αποζημίωση. Δηλαδή αν ο ΕΛΓΑ πάει στο χωράφι ενός παραγωγού και εκτιμήσει την ηρτημένη του παραγωγή που είναι π.χ. 100 κιλά και αν η ζημιά από την βροχόπτωση είναι 30% θα δώσει μια αποζημίωση της τάξης 8%. Ποσό δηλαδή πολύ μικρό. Επίσης ότι “βγάλει” η βροχόπτωση πρέπει στην συνέχεια να αφαιρεθεί από την αποζημίωση από τα ΠΣΕΑ».
Και καταλήγει: «Έτσι λοιπόν εκτιμούμε ότι είναι καλύτερο να αφήσουμε τις ζημιές από τις βροχοπτώσεις απ’ έξω και να εμφανιστεί ως μια ζημιά στις παραδώσεις στα εκκοκκιστήρια. Αυτό είναι όμως προς εκτίμηση και ζήτημα πολιτικής απόφασης οπότε θα το δούμε στην πορεία. Έχουμε άλλωστε ενάμιση μήνα περιθώριο να δούμε που θα πάνε οι παραδώσεις».

Χρήστος Διαμαντόπουλος

xdiam@agrotypos.gr

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010
ώρα 12.00 το μεσημέρι

Ίδρυμα ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
(Πειραιώς 206, Ταύρος)
Είσοδος ελεύθερη


Bayer Leverkusen vs Bayern Munich live tv

Πατήστε εδώ για να παρακολουθείστε ζωντανά το μεγάλο ντέρμπι του Γερμανικού πρωταθλήματος Μπάγιερ Λεβερκούζεν-Μπάγερν Μονάχου

ΠΑΟ-ΗΡΑΚΛΗΣ live tv

Πατήστε εδώ και παρακολουθείστε ζωντανά το παιχνίδι ΠΑΟ-ΗΡΑΚΛΗΣ για την 11η Αγωνιστική της Super League ΟΠΑΠ


Αφιερωμένο σε όλους τους μαθητές...

Δείτε ένα ακόμη βίντεο με το μεγαλύτερο μυστικό της επιτυχίας των μαθητών...


Geolivo -Συγκομιδή

Δείτε ακόμη ένα σχετικό βίντεο με συγκομιδή ελιάς...



Συγκομιδή ελιάς με Arbequina i-18 στη Λάρισα

Δείτε ένα βίντεο με συγκομιδή ελιάς πυκνής φύτευσης στη Λάρισα.


Πηγή: agronews


Δικό μου σχόλιο:
Στον Κολινδρό η συγκομιδή ελιάς γίνεται ως επί το πλείστον με τα "χτένια" χειρός,με ελάχιστα ηλεκτροκίνητα ή αέρος Ελαιοραβδιστικά και ελάχιστα δίχτυα,αφού η δενδροφύτευση των παλιών ελαιώνων μας,δε βολεύει για άλλου είδους μηχανήματα.

Ολυμπιακός Βόλου-Αστέρας Τρίπολης

Πατήστε εδώ και παρακολουθείστε ζωντανά στις 17:15 το παιχνίδι Ολυμπιακός Βόλου-Αστέρας Τρίπολης για την 11η Αγωνιστική Super League ΟΠΑΠ


Bundesliga Simulcast / Konferenz Live

Πατήστε εδώ και παρακολουθείστε ζωντανά τη Γερμανική Μπουντεσλίγκα από γήπεδο σε γήπεδο με όλα τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις

Ανασκαλνώντας:ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

ΤΡΙΤΗ
3
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1995

ΚΟΛΙΝΔΡΟΣ, 3. (Αντ/ση Β. Κορωνίδης).

Ο προπονητής του Κολινδρού Οδυσσέας Οικονόμου δήλωσε:

"Εγινε ένα πολύ καλό και ωραίο παιχνίδι και από τις δύο ομάδες και οι ποδοσφαιριστές έπαιξαν ωραίο ποδόσφαιρο, κάτι άλλωστε που δείχνει και το σκορ. Μπορούσαμε να προηγηθούμε πολύ πιο γρήγορα μετά το 1-0 γιατί δημιουργήσαμε τις ευκαιρίες αλλά μετά από ένα λάθος που ισοφαριστήκαμε και δεν το λέω αυτό για να ρίξω κάποια ευθύνη γιατί όλα τα γκολ μπαίνουν από κάποιο λάθος. Και ούτε θέλω να δικαιολογηθώ για τα γκολ που χάνει η ομάδα μου ή δεν παίζει καλά γιατί πιστεύω ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε άνετα πολύ πιο εύκολα και πιο γρήγορα και όχι αυτό να γίνει στα τελευταία λεπτά. Ο Ιάλυσος είναι μια πολύ καλή ομάδα, πειθαρχημένη και κοντρολαριασμέη, μια ομάδα που ήξερε τι ζητούσε. Πιστεύω ότι τα γκολ που μας ήρθαν τόσο γρήγορα επηρέασαν όλο το παιχνίδι για να δουν οι φίλαθλοι ωραίο ποδόσφαιρο και από τις δύο ομάδες. Πιστεύω ότι νικήσαμε δίκαια και οφείλουμε να έχουμε την ίδια συνέχεια στο γήπεδό μας και εκτός έδρας μπορούμε να παίρνουμε βαθμούς. Η σωτηρία της ομάδας πρέπει να ξεκινήσει από εδώ και οπωσδήποτε το Δεκέμβριο πρέπει η ομάδα να αποκτήσει έναν ή δύο παίκτες".

Σε ερώτηση αν φοβήθηκε κάποιες στιγμές το παιχνίδι, δήλωσε:

"Οχι. Ηταν η μόνη φορά που δεν σκέφθηκα κάτι τέτοιο γιατί ήμουν τόσο πολύ σίγουρος. Βέβαια, ο καθένας αναφέρεται στα δικά του προβλήματα και εμείς γνωρίζαμε τα δικά μας. Τα κρατάμε όμως για τον εαυτό μας. Οι ποδοσφαιριστές του Κολινδρού έχουν πολύ μεγάλο φιλότιμο, είναι πάρα πολύ καλοί χαρακτήρες. Μπορεί να αγωνίζονται στη Β εθνική και να παίζουν στην ομάδα του Κολινδρού αλλά πιστεύω ότι αξίζουν τα συγχαρητήρια όλων. Και όχι μόνο αυτοί αλλά και η διοίκηση και οι φίλαθλοι πρέπει να νιώθουν υπερήφανοι που έχουν τέτοιους ποδοσφαιριστές. Ολες οι ομάδες έχουν προβλήματα και δεν μας ενδιαφέρει τι κάνουν. Εμείς όμως κρατάμε τα προβλήματα για τον εαυτό μας και αγωνιζόμαστε μόνο για την ομάδα του Κολινδρού".

Σε άλλη ερώτηση αν έχει παράπονα από τη διαιτησία γιατί αρκετές φορές σηκώθηκε από τον πάγκο διαμαρτυρόμενος ότι ο συνάδελφος ο κ. Σταθόπουλος τόνισε ότι ο διαιτητή επηρέασε με κάποιες αποφάσεις του το τελικό αποτέλεσμα, είπε:

"Εγώ δεν θέλω να μιλάω για τη διαιτησία. Και την περασμένη Κυριακή στην Καλαμαριά οι γηπεδούχοι φώναζαν ότι τους αδίκησε ο διαιτητής. Ο Ραγγέλοβιτς έφυγε με τα πόδια στο χέρι στην Καλαμαριά, ενώ σήμερα και πάλι ο Ραγγελοβιτς αποχώρησε με σπασμένο το κεφάλι. Αυτά ας τα κρίνουν άλλοι. Εγώ πιστεύω ότι ο σημερινός διαιτητής αδίκησε και τις δύο ομάδες αλλά όχι σε σημείο που να επηρέασε την έκβαση του παιχνιδιού. Και ας αναφερθούμε και στη φάση του Σαμουηλίδη που από λάθος του διαιτητή αντί για κίτρινη έφαγε κόκκινη και δεν θα παίξει την Τετάρτη".

Ο προπονητής του Ιάλυσου Στάθης Σταθόπουλος δήλωσε:

"Παρ' ότι κάναμε ένα πολύ καλό α ημίχρονο βρεθήκαμε να χάνουμε με δύο γκολ και όσοι ήταν στο γήπεδο είδαν πως μπήκαν αυτά τα γκολ. Παρ' όλα αυτά συνεχίσαμε πιστεύω το ίδιο καλά και στο β ημίχρονο. Ηρθε όμως η αποβολή του παίκτη μας αδικαιολόγητα κατά την άποψή μου. Δίνεται επίσης ένα έμμεσο στον τερματοφύλακά μας επίσης αδικαιολόγητο κατά την άποψή μου πάντα, η μπάλα ούτε καν έσκασε αλλά ήταν στα χέρια του τερματοφύλακα και δίνει έμμεσο. Σε συνδυασμό λοιπόν των δικών μας κακών στιγμών και μιας διαιτησίας, ας μην την χαρακτηρίσω, μιας διαιτησίας που ίσως να επηρέασε και την τελική κατάληξη του παιχνιδιού, βρεθήκαμε να χάσουμε με ένα βαρύ σκορ όπως είναι το 4-1".




Arsenal vs Tottenham live tv

Πατήστε εδώ και παρακολουθείστε το Λονδρέζικο ντέρμπι Άρσεναλ - Τόττεναμ

Χάθηκαν δύο άνισες... μάχες Κολινδρινών

Πέθανε σήμερα ο γνωστός Κολινδρινός επιχειρηματίας της Θεσσαλονίκης Αθανάσιος Κομπατσιάρης.
Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 13:00 στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Κολινδρού.
Ο γείτονάς μου στον Κολινδρό κύριος Θανάσης και για κάποιο χρονικό διάστημα αφεντικό μου,πάλευε εδώ και καιρό με την αρρώστια που τον κατέβαλε τελικά.
Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του,ιδιαιτέρως στον φίλο μου τον Διονύση(το γιο του) και στη μάνα του τη κυρία Χρυσαυγή,που χάνει και δεύτερο γιο.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα του αγαπημένου του Κολινδρού, που θα τον σκεπάζει.
Καλό παράδεισο να έχει.

Τον ευχαριστώ για ότι έχει κάνει για μένα κατά το παρελθόν...



Δράττομαι της ευκαιρίας να συλλυπηθώ ακόμη μια οικογένεια του Κολινδρού που στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, έχασαν και κήδεψαν στον Κολινδρό,την αγαπημένη τους Ελευθερία Θυμοδοσίου,ύστερα από πολύχρονη μάχη με την επάρατη νόσο κι αυτή.
Ιδιαιτέρως τον καλό μου φίλο τον Σωτήρη,τον γιο της...
Ας είναι ελαφρύ το χώμα του Κολινδρού που θα την σκεπάζει.
Καλό παράδεισο να έχει.

Αξίζει να συγκομιστούν ελιές του χρόνου;

Ενίσχυση των Ελλήνων ελαιοπαραγωγών και λήψη των αναγκαίων μέτρων, προκειμένου να διαφυλαχθούν τα συμφέροντά των καλλιεργητών ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Κριτσωτάκης.

Αναλυτικότερα, στη σχετική επιστολή του με θέμα: Στο ναδίρ οι τιμές του ελαιολάδου! Αξίζει τον κόπο να συγκομίσουν την ερχόμενη σοδειά οι ελαιοπαραγωγοί;, ο βουλευτής αναφέρει τα παρακάτω:

Η νέα σοδειά του ελαιολάδου βρίσκεται επί θύραις. Η αγωνία των παραγωγών δεν εστιάζεται στη ποσότητα ή την ποιότητα του προϊόντος αλλά στις τιμές διάθεσης καθώς οι μέσες τιμές έχουν κατρακυλήσει σε επίπεδα κάτω των 1,85 ευρώ/κιλό όταν το κόστος παραγωγής υπολογίζεται περί τα 2,50 ευρώ/κιλό. Σε μια περίοδο κρίσης, που η χώρα αναζητά την παραγωγή προϊόντων για να μπορέσει να ορθοποδήσει, η ελαιοκαλλιέργεια στην Ελλάδα ακολουθεί την ίδια καταστροφική πορεία που έχουμε βιώσει και σε άλλες καλλιέργειες. Ο κίνδυνος αφορά και το φυτικό κεφάλαιο και το περιβάλλον της χώρας. Το «δάσος» της Μεσογείου κινδυνεύει να καταστραφεί.

Κυρίαρχο ρόλο στην διαμόρφωση των τιμών ελαιολάδου ασκούν:

1. οι λίγες μεγάλες διεθνείς αγροτοδιατροφικές αλυσίδες, οι οποίες ελέγχουν το 70-80% της παγκόσμιας αγοράς και λειτουργούν ως ολιγοπώλια και

2. οι δομές, οι διαπλοκές, οι αδιαφάνειες και οι παρασιτισμοί, που έχουν διαμορφωθεί σε όλο το φάσμα της αγοράς από την παραγωγή μέχρι την κατανάλωση.

Ερωτάται ο υπουργός:

1. Προτίθεται η ελληνική κυβέρνηση να θέσει το ζήτημα της ολιγοπωλιακής συμπεριφοράς των διατροφικών αλυσίδων στα όργανα της ΕΕ και να ζητήσει τη λήψη των αναγκαίων μέτρων, καθώς και να δηλώσει καθαρά στην ΕΕ την πρόθεσή της να διαφυλάξει η ίδια τα συμφέροντά των παραγωγών της και του περιβάλλοντός της;

2. Προτίθεται και σε ποιο βαθμό να ενισχύσει τους Έλληνες ελαιοπαραγωγούς για την εξασφάλιση του εισοδήματός τους και για τη διατήρηση της ελαιοκαλλιέργειας και ταυτόχρονα να αντιμετωπίσει ριζικά τις παρασιτικές δομές της ελληνικής αγοράς του ελαιολάδου;

Πηγή:http://www.agronews.gr/content/view/62079/200/lang,el/

Σκάνδαλο διαφθοράς στην Ινδία

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Μανμόχαν Σινγκχ απέφυγε να κάνει σχόλια όσον αφορά τις λεπτομέρειες της έρευνας σχετικά με σκάνδαλο διαφθοράς όσον αφορά την αδειοδότηση εταιριών τηλεπικοινωνιών για την δημιουργία δικτύων κινητής τηλεφωνίας δεύτερης γενεάς (2G) το 2008, υποσχόμενος πάντως ότι όσοι αδικοπράγησαν θα προσαχθούν στην δικαιοσύνη.

Κάλεσε επίσης τα κόμματα τη βουλή να άρουν το αδιέξοδο που έχει προκαλέσει το θέμα από την έναρξη της χειμερινής λειτουργίας του κοινοβουλίου--καθώς η κυβέρνησή του δεν μπορεί να περάσει κανένα νομοσχέδιο.

Ο Σινγκχ δεν αναφέρθηκε στην --εξαιρετικά σπάνια-- απαίτηση από μέρους του Ανωτάτου Δικαστηρίου να εξηγήσει γιατί δεν ερεύνησε το σκάνδαλο, που μπορεί να αποδειχθεί το μεγαλύτερο στην ιστορία της Ινδίας. Η υπόθεση κινδυνεύει να εκμηδενίσει δημοτικότητα του πρωθυπουργού και την πολιτική υστεροφημία του αδιάφθορου που οικοδόμησε επί σειρά ετών.

Το σκάνδαλο στοίχισε στο Ινδικό κράτος έως και 40 δις δολάρια. Ο υπουργός Τηλεπικοινωνιών της χώρας, Α. Ράτζα, αναγκάστηκε να παραιτηθεί όταν η υπόθεση ήρθε στην επιφάνεια αυτήν την εβδομάδα.

Ο Σινγκχ είπε παράλληλα αναφερόμενος στην πορεία της οικονομίας της Ινδίας ότι αναμένει πως η ανάπτυξή της θα είναι 9-10% από το οικονομικό έτος 2011-2012 και εξής και ότι θα πρέπει να αυξηθούν σημαντικά οι επενδύσεις στις υποδομές για να υπάρξει 10% αύξηση του ΑΕΠ.


Πηγή:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=207235&cid=5

Λοιπόν…

Από τότε που γεννήθηκα ακούω και ζω μέσα στα ψέματα και πλέον με ενοχλούν.

Καταρχήν με ενοχλούν πάρα πολύ τα ψέματα που είπαν στη γενιά μου. Έβαλαν ανθρώπους να ανοίγουν τις σαμπάνιες… δημιούργησαν όνειρα σε μικρούς και μεγάλους, εννοώ μαθητές και γονείς… διαβάστε να περάσετε στο Πανεπιστήμιο… γονείς ξεσκιστείτε στη δουλειά για να συντηρήσετε τους φοιτητές σας, κάντε αν χρειαστεί δύο και τρείς δουλειές γιατί το μεταπτυχιακό θα πρέπει να γίνει σε μεγάλο Πανεπιστήμιο του εξωτερικού… πανάκριβα τα δίδακτρα.. αλλά σίγουρο το μέλλον των παιδιών. Εξασφάλιση σίγουρη, δουλειές, καριέρα, χρήμα, ποιότητα στη ζωή…. Οι γονείς, ήταν εντάξει στις υποχρεώσεις τους απέναντι στη καινούργια προοπτική και το καλύτερο μέλλον. Οι φοιτητές γύρισαν πίσω στην Ελλάδα, φορτωμένοι με πτυχία και προσόντα…. Εεεε και;;;

Η ανεργία ξεπερνά κάθε προηγούμενο, με τόσους σπουδαγμένους η χώρα θα έπρεπε να είναι παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή. Δεν φταίνε όμως τα παιδιά εκείνα, οι φοιτητές, φταίνε αυτοί που τους παραμύθιασαν και τους δημιούργησαν ψεύτικες ελπίδες. Που επίτηδες μας οδήγησαν εδώ. Στην απόλυτη παρακμή.

Από την ημέρα που γεννήθηκα τα θυμάμαι και εκνευρίζομαι.

Είναι γελοίο αυτό που συμβαίνει εδώ… μα δεν υπάρχει ένας «κιμπάρης» πολιτικός να αναλάβει την ευθύνη και να παραιτηθεί;

Δεν έτυχε κανείς από τους 300 να περάσει τα χαράματα 4-5 το πρωί, έξω από κανένα υποκατάστημα του ΙΚΑ; Να δει τα γερόντια παρατεταγμένα σε ουρά; Να περιμένουν τα αυτονόητα; Το κεκτημένο τους δικαίωμα, μετά από τόσα χρόνια δουλειάς, στην υγεία;

Αναρωτιέμαι αν αυτοί κοιμούνται ήσυχα το βράδυ……

Αναρωτιέμαι και κάτι ακόμα ….. αυτοί οι πολιτικοί που ταξιδεύουν στο εξωτερικό μάλλον για επαγγελματικούς λόγους.. δεν ντρέπονται όταν γυρίζουν πίσω στα χάλια; Δεν ζηλεύουν τις υποδομές που έχουν εκεί που ταξιδεύουν; Δεν ντρέπονται όταν γυρίζουν στην Ελλάδα;

Η ελπίδα μας είναι οι νέοι άνθρωποι. Μόνο τα νέα παιδιά που είναι γεμάτα όνειρα θα αλλάξουν τα πράγματα. Νέοι άνθρωποι όχι μόνο στην ηλικία αλλά κυρίως στο μυαλό. Που δεν θα συμβιβάζονται, θα χαράξουν τη πορεία τους και θα ακολουθήσουν πιστά το όραμα τους.

Εμείς νομίζω βάλαμε τα χέρια μας και βγάλαμε τα μάτια μας και τώρα είμαστε αναγκασμένοι να το ανεχτούμε.

Ξέρετε πιστεύω ότι όλοι αυτοί οι «ξένοι», ποντάρουν στη διχόνοια μας.

Να είμαστε ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε τους κινδύνους. Για να βγούμε από το αδιέξοδο.

Όλοι οι Έλληνες ενωμένοι και στο τέλος θα τα καταφέρουμε.

Γρηγόρης Αρναούτογλου.

ΠΗΓΗ:http://www.newsday.gr/blog/3356/loipon%E2%80%A6#comments

Β’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ-12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: 12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Β’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:ΚΥΡΙΑΚΗ 21-11-2010

ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ-ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ
ΓΗΠΕΔΟ
ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ 15:00
ΔΙΑΙΤΗΤEΣ
ΣΚΑΜΠΑΡΔΩΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΙΤΣ

Α.Ο. ΠΑΡΑΛΙΑΣ- ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΑ
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ 15:00
ΔΙΑΙΤΗΤEΣ
ΤΣΑΡΤΣΑΜΠΑΛΙΔΗΣ ΤΟΛΙΟΣ ΠΑΤΣΑΣ

ΑΡΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΙΤΩΝ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ Ν. ΕΦΕΣΣΟΥ
ΓΗΠΕΔΟ Ν. ΖΩΗΣ 15:00
ΔΙΑΙΤΗΤEΣ
ΚΑΖΑΣ ΦΙΡΙΝΙΔΗΣ ΚΥΦΟΣ

ΟΛΥΜΠΟΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ-25η ΜΑΡΤΙΟΥ
ΓΗΠΕΔΟ ΒΡΟΝΤΟΥΣ 15:00
ΔΙΑΙΤΗΤEΣ
ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΠΑΝ. ΤΣΙΚΑΚΟΛΙΑΣ

ΤΑΥΡΟΣ ΕΛΑΦΟΥ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ Κ. ΑΓΙΑΝΝΗ
ΓΗΠΕΔΟ ΕΛΑΦΟΥ 15:00
ΔΙΑΙΤΗΤEΣ
ΛΑΦΑΤΖΗΣ ΑΤΜΑΤΖΙΔΗΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ

ΕΘΝΙΚΟΣ Ν. ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ
ΓΗΠΕΔΟ Ν. ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ 15:00
ΔΙΑΙΤΗΤEΣ
ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ ΓΙΑΜΟΥΖΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΟΞΑ ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ-ΕΛΠΙΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΓΗΠΕΔΟ ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ 15:00
ΔΙΑΙΤΗΤEΣ
ΛΕΦΑΣ ΚΑΡΑΜΠΟΥΛΑΣ ΤΟΥΛΚΕΡΙΔΗΣ

Κόπηκαν 1 εκατομμύριο κινητά!

Μείωση στις συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας και δη στην καρτοκινητή

Νέα «βουτιά» παρουσίασε το γ’ τρίμηνο ο κλάδος των τριών παρόχων κινητής τηλεφωνίας, καθώς παρατηρείται μεγάλη μείωση στις συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας και ιδίως στον τομέα της καρτοκινητής.

Οι συνολικές απώλειες το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα έφθασαν τις 1.024.000 γραμμές, αριθμός λίγο μικρότερος σε σχέση με τις απώλειες 1,24 εκατ. γραμμών το β Δ τρίμηνο.

Η εκτίμηση είναι ότι το δ’ τρίμηνο δεν θα υπάρξουν σημαντικές απώλειες, και αυτό γιατί οι εταιρείες με την ευκαιρία της ταυτοποίησης εκκαθάρισαν σε μεγάλο βαθμό την πελατειακή βάση τους.

Το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης, όπως αναφέρει το Βήμα, είναι ότι ο αριθμός των συνδέσεων στο τέλος Σεπτεμβρίου άγγιξε τα 17,2 εκατομμύρια με το ποσοστό της ονομαστικής διείσδυσης να ανέρχεται σε 156,6%. Σημειώνεται ότι στο τέλος του 2009 ο αριθμός των συνδέσεων ήταν περίπου 20,8 εκατ. και το ποσοστό διείσδυσης πλησίαζε το 190%.

Πηγή:http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/77660/kopikan-1-ekatommurio-kinita/

11η Αγωνιστική Super League ΟΠΑΠ

11η Αγωνιστική Super League ΟΠΑΠ
Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2010


ΟΛΥΜΠ. ΒΟΛΟΥ - ΑΣΤ.ΤΡΙΠΟΛΗΣ 17:15 NOVA
ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

SKODA ΞΑΝΘΗ - ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 19:30 NET
SKODA ΞΑΝΘΗ ARENA

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ 19:30 NOVA
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

Βασανίζονται και δολοφονούνται Ινδονήσιες οικιακές βοηθοί στη Σ.Αραβία

Τζακάρτα: Ρίγη προκαλούν οι καταγγελίες για βασανισμούς και δολοφονίες Ινδονήσιων οικιακών βοηθών από τους εργοδότες τους στη Σαουδική Αραβία. Μέσα σε μία εβδομάδα έχουν έλθει στο φως άλλες δύο τραγικές ιστορίες γυναικών: η πρώτη βρέθηκε νεκρή σε κάδο απορριμμάτων με σημάδια βαριάς κακοποίησης, η δεύτερη νοσηλεύεται μετά από βασανιστήρια που υπέστη με ψαλίδι, κυρίως στο πρόσωπο και τα χείλη.

Τη διεξαγωγή έρευνας για τα περιστατικά ζητά η Τζακάρτα από το σαουδαραβικό βασίλειο και εξετάζει το ενδεχόμενο να σταματήσει να στέλνει μετανάστες εργαζόμενους στη Σαουδική Αραβία.

Ο Ινδονήσιος πρόεδρος Σουσίλο Μπαμπάνγκ Γιουντχογιόνο έστειλε ομάδα εμπειρογνωμόνων στη σαουδαραβική πόλη Αμπχα για να ερευνήσουν τις δύο υποθέσεις.

Αυτήν της 36χρονης Κικίμ Κομαλασάρι που βρέθηκε νεκρή σε κάδο απορριμμάτων, και της 23χρονης Σουμιάτι Μπίντι Σαλάν Μουστάπα που νοσηλεύεται στη Μεδίνα μετά από βασανιστήρια που υπέστη με ψαλίδι.

Ο Σαουδάραβας πρεσβευτής στην Τζακάρτα είχε κληθεί την Τρίτη στο ινδονησιακό υπουργείο Εξωτερικών, όπου του επιδόθηκε διαμαρτυρία για το βασανισμό της 23χρονης, η οποία εισήχθη στο νοσοκομείο στις 8 Νοεμβρίου σε πολύ σοβαρή κατάσταση με τραύματα σε όλο το σώμα, κυρίως σε πρόσωπο και χείλη.

Σήμερα, Παρασκευή, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι άλλη μία Ινδονήσια, η Κικίμ Κομαλασάρι που εργαζόταν επίσης ως οικιακή βοηθός στη Σαουδική Αραβία, δολοφονήθηκε από τον εργοδότη της και το πτώμα της βρέθηκε σε κάδο απορριμμάτων.

Η ιστοσελίδα Detik.com news αναφέρει ότι ο Ινδονήσιος υπουργός Εξωτερικών Μάρτι Ναταλεγκάουα φέρεται να δήλωσε τι ο εργοδότης του θύματος συνελήφθη.

Η Κικίμ Κομαλασάρι, από το νησί της Ιάβας, φέρεται να κατέληξε από επιπλοκές των ωμοτητών που υπέστη στην πόλη Άμπχα όπου εργαζόταν από τον Ιούνιο 2009, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Μουχαϊμίν Ισκαντάρ.

Υπάρχουν τουλάχιστον ένα εκατομμύριο Ινδονήσιοι εργάτες στη Σαουδική Αραβία και την Ιορδανία.

Η Διεθνής Αμνηστία κάλεσε τη Σαουδική Αραβία και τις άλλες χώρες του Κόλπου να παρέχουν μεγαλύτερη προστασία για τους αλλοδαπούς που εργάζονται στο έδαφός τους, προσθέτοντας ότι η περίπτωση της Κομαλασάρι «είναι η τελευταία μιας σειράς φρικτών περιπτώσεων κακοποίησης και εκμετάλλευσης γυναικών που εργάζονται ως οικιακοί βοηθοί στην περιοχή του Κόλπου».

Είναι πολύ συχνά τα φαινόμενα κακοποίησης με θύματα ξένους μετανάστες που εργάζονται στις χώρες του Κόλπου, όπου οι γυναίκες διατρέχουν τον κίνδυνο να πέσουν θύματα βιασμού και εκμετάλλευσης, σύμφωνα με τον Μάλκομ Σμαρτ, διευθυντή της οργάνωσης για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

«Το πρόβλημα ξεκινά από την ανικανότητα των κυβερνήσεων των χωρών του Κόλπου να προασπίζουν τα δικαιώματα των μεταναστριών που εργάζονται ως οικιακές βοηθοί» επισήμανε.

Πηγή:www.philenews.com

Τεχνητοί εγκέφαλοι σε 10 χρόνια

Σύμφωνα με τον Henry Markram, διευθυντή του Blue Brain Project, η ερευνητική του ομάδα έχει ήδη καταφέρει να αναπαράγει λειτουργικά κομμάτια του εγεκφάλου ενός αρουραίου. Συγκεκριμένα έχουν αναπαράγει δεκάδες χιλιάδες νευρώνες, ο ένας διαφορετικός... από τον άλλον.

Όπως δήλωσε χθες σε παγκόσμιο συνέδριο στην...
Οξφόρδη η δημιουργία τεχνητών ανθρωπίνων εγκεφάλων θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στην αναζήτηση θεραπείας ψυχικών παθήσεων, πολύ σημαντική προοπτική, αν συνυπολογίσουμε πως περίπου δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως πιστεύεται ότι πάσχουν από κάποια μορφή δυσλειτουργίας του εγκεφάλου.
Όπως δήλωσε, "δεν είναι αδύνατο να αναπαράγουμε έναν ανθρώπινο εγκεφάλο τεχνητά και είμαστε σε θέση να το κάνουμε μέσα στα επόμενα 10 χρόνια" Αν μάλιστα το καταφέρουμε στο επόμενο συνέδρια αντί να έρθει κάποιος από εμάς, θα στείλουμε ολόγραμμα να σας μιλήσει".
"Η διαδικασία η οποία ακολουθείται προσομοιάζει την καταγραφή ενός τροπικού δάσους, πόσα δέντρα υπάρχουν, το σχήμα τους, πόσα δέντρα από κάθε είδος υπάρχουν, την ακριβή θέση τους", αν και η διαδικασία είναι σίγουρα κάτι πολύ παραπάνω από αυτό, καθώς στην περίπτωση του εγκεφάλου χρειάζεται να ανακαλύψεις και να περιγράψεις όλους του κανόνες επικοινωνίας και διασύνδεσης τους".



Πώς να βοηθήσετε αν υποψιάζεστε ότι ένα παιδί κακοποιείται συστηματικά από τους γονείς του

Σε περίπτωση που έχετε την υποψία ότι ένα παιδί κακοποιείται συστηματικά από τους γονείς του, μπορείτε να ενημερώσετε άμεσα το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα ή τις εισαγγελικές αρχές ή να τηλεφωνήσετε στην 24ωρη τηλεφωνική γραμμή ‘197’ του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.


NAFTEMPORIKI.GR

Σαν σήμερα

ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Ανατολή Ήλιου: 07:09
Δύση Ήλιου: 17:11
Σελήνη 13 ημερών

Επέτειοι: Ημέρα για την Εκβιομηχάνιση της Αφρικής, Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Ημέρα Μνήμης Υπερφυλικών.

Γεγονoτα

284: Ο Διοκλητιανός ανακηρύσσεται αυτοκράτορας της Ρώμης.

1889: Ο αυστριακός συνθέτης Γκούσταβ Μάλερ παρουσιάζει ενώπιον κοινού την πρώτη συμφωνία του («Του Τιτάνος»).

1922: Ιδρύονται συνοικισμοί σε ολόκληρη την Ελλάδα για τη στέγαση των προσφύγων της Μικρασίας. Υπολογίζεται ότι θα ανεγερθούν περίπου 100.000 σπίτια.

1945: 22 εξέχοντες Ναζί οδηγούνται σε δίκη στη Νυρεμβέργη για εγκλήματα πολέμου.

1962: Ο αμερικανός πρόεδρος Κένεντι βεβαιώνεται ότι η ΕΣΣΔ έχει απομακρύνει όλους τους πυραύλους της από την Κούβα και διατάσσει τη διακοπή του ναυτικού αποκλεισμού του νησιού από τις ΗΠΑ, που διήρκεσε ένα μήνα.

1977: Η Νέα Δημοκρατία κερδίζει τις δεύτερες εκλογές της μεταπολίτευσης, με ποσοστό 41,85%. Το ΠΑΣΟΚ καθίσταται αξιωματική αντιπολίτευση με το 25,3% των ψήφων.

Γεννησεις
1327: Μπασούι Τοκούσο, ιάπωνας μοναχός που ανακάλυψε την τεχνική διαλογισμού «Ζεν». [θαν. 1387]

1889: Έντουιν Χαμπλ, αμερικανός δικηγόρος και αστρονόμος. Προς τιμή του, το μεγαλύτερο σύγχρονο τηλεσκόπιο φέρει το επίθετό του. [θαν. 28/9/1953]

1927: Γιώργος Ιωάννου, λογοτέχνης. [θαν. 16/2/1985]

Θανατοι
1764: Κρίστιαν Γκόλντμπαχ, πρώσος μαθηματικός, δημιουργός του ομώνυμου θεωρήματος. [γεν. 18/3/1690]

1936: Μπουεναβεντούρα Ντουρούτι, ισπανός αναρχικός, από τις ηγετικές φυσιογνωμίες της δημοκρατικής παράταξης στον ισπανικό εμφύλιο. Σκοτώθηκε στο πεδίο της μάχης. [γεν. 14/7/1891]

1978: Τζόρτζιο ντε Κίρικο, ιταλός ζωγράφος. [γεν. 10/7/1888]

Πετυχημένη η συμμετοχή της Νομαρχίας Πιερίας στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA 2010

Δυναμική ήταν και φέτος η παρουσία της Πιερίας στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia που διοργανώνεται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο HELEXRO στη Θεσσαλονίκη, με εντυπωσιακό περίπτερο 72 τ.μ που φιλοξένησε επαγγελματίες του τουρισμού της Πιερίας.

Το περίπτερο της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής της Πιερίας συγκέτρωσε το ενδιαφέρον της έκθεσης καθώς προβάλει με σύγχρονο και αποτελεσματικό τρόπο το τουριστικό προιόν του Νομού.Στο χώρο της ΝΕΠΤ οι επιχειρηματίες του πιερικού τουρισμού είχαν την ευκαιρία να προβάλουν τα πλεονεκτήματα της περιοχής, μέσα απο το πλούσιο έντυπο και ψηφιακό προωθητικό υλικό για τον τουρισμό.

Λάγιος Απόστολος

Δημοσιογράφος

«Το όνειρο του Χάιμε»

Από την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου
Πειραματική Σκηνή Μ. Λαζαριστών, στις 21.00


Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει φέτος στην Πειραματική Σκηνή της Μονής Λαζαριστών το έργο «Το όνειρο του Χάιμε», του πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα Πάνου Μπρατάκου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα.


Ο Πάνος Μπρατάκος είναι ένας νέος συγγραφέας που παρουσιάζει την πρώτη ολοκληρωμένη θεατρική του δουλειά. Πρόκειται για ένα σκληρό παραμύθι ενηλικίωσης το οποίο επαναδιατυπώνει την ιστορία του Άμλετ στη σύγχρονη εποχή. Το έργο κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου, στο Μικρό Θέατρο της Μ. Λαζαριστών στις 21.00.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Μια φορά και έναν καιρό
όχι τόσο μακρινό
-ίσως τον σημερινό;-
ένα αγόρι ευγενικό
και λιγάκι ντροπαλό
κλείνει χρόνια δεκαοχτώ
και με τρόπο μαγικό:

ΠΕΘΑΙΝΕΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ

Ε, από κει και πέρα γίνεται χαμός. Ο ευγενής νέος, χτυπημένος αλύπητα από την Μοίρα, καλείται να ωριμάσει απότομα, για να τα βγάλει πέρα με τους σκληρούς κανόνες της ζωής των «μεγάλων». Για να τα καταφέρει πρέπει να επιστρατεύσει όλες του τις δυνάμεις, τις οποίες φυσικά δεν έχει προλάβει να ανακαλύψει ακόμα (γιατί ΚΑΝΕΝΑ κοινωνικό σύστημα δεν θα πάρει ποτέ στα σοβαρά μια τέτοια τραγική πιθανότητα).

Η Μοίρα βέβαια δεν θα κάτσει να τον περιμένει με σταυρωμένα χέρια. Θα τον χαστουκίσει, θα τον ποδοπατήσει, θα τον τσαλακώσει ανελέητα, ασταμάτητα και αδυσώπητα, μέχρι να ξυπνήσει τον Ήρωα μέσα του. Γιατί, όταν ξυπνήσει ο Ήρωας- θα χυθεί αίμα ΑΙΜΑ Α Ι Μ Α

Αυτή εδώ είναι η περιπέτειά του
Την έχουμε ζήσει όλοι μας
Άλλοι πιο όμορφα και άλλοι πιο άσχημα
Κάποιοι την περιμέναμε πώς και τι
Μερικοί κάναμε τα στραβά μάτια
Κανείς δεν κατάφερε να πάρει αναβολή επ` αόριστον
Ελάχιστοι βέβαια κατέληξαν σε ένα μόνιμο «τρελόχαρτο»:
Δεν μπόρεσαν να σκοτώσουν το αγόρι εντός τους:
Δεν πρόλαβαν να κοιμήσουν ξανά τον οργισμένο Ήρωα:
Αναπαύονται χορτασμένοι από την αδιάκοπη Μάχη
Μέχρι να ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ
(γιατί ΚΑΝΕΝΑ κοινωνικό σύστημα δεν θα πάρει ποτέ στα σοβαρά μια τέτοια ΤΡΑΓΙΚΗ; πιθανότητα)
ΠΟΣΟ ΜΑΚΡΙΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΑΝΤΡΑΣ;
ΠΑΝΟΣ ΜΠΡΑΤΑΚΟΣ

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Γιάννης Ρήγας
Σκηνικά: Πένη Ντάνη
Κοστούμια: Χρήστος Μπρούφας
Μουσική: Γιώργος Χριστιανάκης
Φωτισμοί: Γρηγόρης Καραντινάκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Καρολίνα Mάγερ
Οργάνωση Παραγωγής: Ροδή Στεφανίδου

Διανομή (με αλφαβητική σειρά):
Δημήτρης Διακοσάββας (Φύλακας), Γιάννης Καραούλης (Χάιμε), Πάολα Μυλωνά (Μάριαν), Μιχάλης Σιώνας (Κατεργάρης), Βιργινία Ταμπαροπούλου (Πενέλοπε), Γιάννης Τσιακμάκης (Λαρς), Κωνσταντίνος Χατζησάββας (Κρίστιαν).

Στην παράσταση παίρνουν μέρος οι τριτοετείς σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ: Τάσος Δημητρόπουλος, Καρολίνα Κάρτερ, Ματίνα Κουλουριώτη.

Παραστάσεις:

Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή
Τετάρτη & Κυριακή 19.00, Πέμπτη, Παρασκευή 21.00, Σάββατο 18.00 & 21.00

Τιμές εισιτηρίων:
Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή
Κανονικό 15 €
Ομαδικό, Φοιτητικό / Πολυτέκνων 10 €
Τετάρτη & Πέμπτη
Κανονικό 12 €
Φοιτητικό/Πολυτέκνων 10 €
Ομαδικό/ Κάτοχοι κάρτας ΥΠΠΟΤ, ΑΠΘ, ΠΑΜΑΚ, ΟΛΜΕ 10 €
Εκπτωτικό για ανέργους και μετανάστες 7 €

Μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου ισχύουν εισιτήρια της Εργατικής Εστίας για όλες τις παραστάσεις του ΚΘΒΕ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα προμηθεύονται από την Εργατική Εστία Θεσσαλονίκης, Μητροπόλεως 110 (6ος όροφος), τηλ.: 2310-224386 begin_of_the_skype_highlighting 2310-224386 end_of_the_skype_highlighting, 286083.

Πληροφορίες-Κρατήσεις:

Ώρες λειτουργίας ταμείων:

Βασιλικό Θέατρο: Τρίτη 9.30 π.μ. – 3.30 μ.μ.
Σάββατο 9.30 π.μ. – 1.30 μ.μ. και 5.30 μ.μ. – 9.30 μ.μ.
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Κυριακή 9.30 π.μ. – 9.30 μ.μ.

Μονή Λαζαριστών: ημέρες και ώρες παραστάσεων
Τηλ. κρατήσεων: 2310 288000

Πηγή:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=204769&cid=13

Ilia Darlin

Η Ilia Darlin, σίγουρα θα μπορούσε να είναι η ελληνική απάντηση, στη Lady Gaga.
Την εν λόγο pop star, την είχαμε γνωρίσει ως τραγουδίστρια των Stilleto Scag μιας αθηναικής electro μπάντας με σύντομη πορεία για να την δούμε μετά στο εξώφυλλο του χιπστεράδικου βρετανικού περιοδικού Super Super με τίτλο "ότι πιο εμπνευσμένο έχει έρθει από τον Όλυμπο μετά από τις Μούσες".

Ύστερα πήγε στο Λος Άντζελες και σε συνεργασία με την Universal και την Konvict Muzik και με παραγωγό τον Chris Boulden (En Vogue) ηχογράφησε το πρώτο της single "Car Crash" το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο του 2011. Είναι η μοναδική πρόσφατη περίπτωση έλληνα καλλιτέχνη που φτάνει τόσο κοντά στην διεθνή καριέρα και μάλιστα στον "δύσκολο" χώρο της ποπ.
πηγή: LIFO