Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Σκάνδαλο διαφθοράς στην Ινδία

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Μανμόχαν Σινγκχ απέφυγε να κάνει σχόλια όσον αφορά τις λεπτομέρειες της έρευνας σχετικά με σκάνδαλο διαφθοράς όσον αφορά την αδειοδότηση εταιριών τηλεπικοινωνιών για την δημιουργία δικτύων κινητής τηλεφωνίας δεύτερης γενεάς (2G) το 2008, υποσχόμενος πάντως ότι όσοι αδικοπράγησαν θα προσαχθούν στην δικαιοσύνη.

Κάλεσε επίσης τα κόμματα τη βουλή να άρουν το αδιέξοδο που έχει προκαλέσει το θέμα από την έναρξη της χειμερινής λειτουργίας του κοινοβουλίου--καθώς η κυβέρνησή του δεν μπορεί να περάσει κανένα νομοσχέδιο.

Ο Σινγκχ δεν αναφέρθηκε στην --εξαιρετικά σπάνια-- απαίτηση από μέρους του Ανωτάτου Δικαστηρίου να εξηγήσει γιατί δεν ερεύνησε το σκάνδαλο, που μπορεί να αποδειχθεί το μεγαλύτερο στην ιστορία της Ινδίας. Η υπόθεση κινδυνεύει να εκμηδενίσει δημοτικότητα του πρωθυπουργού και την πολιτική υστεροφημία του αδιάφθορου που οικοδόμησε επί σειρά ετών.

Το σκάνδαλο στοίχισε στο Ινδικό κράτος έως και 40 δις δολάρια. Ο υπουργός Τηλεπικοινωνιών της χώρας, Α. Ράτζα, αναγκάστηκε να παραιτηθεί όταν η υπόθεση ήρθε στην επιφάνεια αυτήν την εβδομάδα.

Ο Σινγκχ είπε παράλληλα αναφερόμενος στην πορεία της οικονομίας της Ινδίας ότι αναμένει πως η ανάπτυξή της θα είναι 9-10% από το οικονομικό έτος 2011-2012 και εξής και ότι θα πρέπει να αυξηθούν σημαντικά οι επενδύσεις στις υποδομές για να υπάρξει 10% αύξηση του ΑΕΠ.


Πηγή:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=207235&cid=5