Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

οι εκλογές και η γιαγιά

και λέει η γιαγια ....

σκόνουμι του προυί να πάνου στν εκκλισία γιατι ταν κύριακη....

βλέπου ζμπορταμ μπροστά τρις φακέλοι...αιά λιέου τι ν τουταγια..

κάτσιε λιέω να τσ ανοιξ να διεις τι είνι...

κι ανοίγω τον πρώτο...τι να δγιώ....ονόματα ονόματα ονόματα

τι ειναι αυτά σιλουγιούμι....

όσπου ένα όνομα είχε σταυρό....

φκίανω κι εγώ το στυρόμ ....αι λέω θεόςχωρέστον !!!

ανοιγω τον δευτερο το φάκελο ....

πάλυ ονόματα .......

αλλα ο σταυρός ηταν σ άλλο όνομα ...αι λιέω πάει κι αυτός......

ανοίγω τον τρίτο φάκελο....

αυτος η φάκελοσ δεν ήταν σαν τσαλνοί....αυτός είχε και μια σφραγίδα απο ξου...

τι να δγιώ.. πρέπει λιέει να πληρώσω 5700 ευρω .....

τι λιέτι αρε τσ θκέσας τς κιδήες ιγώ θα τσ πληρώσου???????

ΤΑ ΧΡΑΜΙΑ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΤΑ ΧΡΑΜΙΑ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Κλεοπάτρας Γ. Μαμέλη

1. Ο αργαλειός και το υφαντό αγαπήθηκαν από την Αρχαιότητα ως σήμερα από το λαό μας, γιατί η λαϊκή ευαισθησία βρήκε την έκφρασή της στα λογής-λογής υφαντά, πού η διακόσμησή τους, τα ζωηρά χρώματα και τα σχήματά τους χάριζαν μιά βαθειά αισθητική συγκίνηση και του διεμόρφωναν με τον καιρό και την πείρα την αισθητική κρίση, ενώ εξ άλλου ικανοποιούσαν μιά ψυχική ανάγκη του ίδιου του λαϊκού τεχνίτη μαζί με τη χαρά της δημιουργίας. Για την γυναίκα ιδιαίτερα τη δεξιότητά της και οι επιδόσεις της στο φάσιμο ήταν ένα αναμφισβήτητο δείγμα τής προκοπής της.
2. Αλλά η υφαντική κατείχε και μία σπουδαία θέση στην οικιακή οικονομία, γιατί η τεχνική της δενόταν με την οικογενειακή ζωή, εξυπηρετούσε τις πρακτικές ανάγκες του αγροτικού σπιτιού αλλά και ήταν μιά ωφέλιμη και μαζί τιμητική ενασχόληση τής γυναίκας. Γι’ αυτό ό αργαλειός θεωρήθηκε στη συνείδηση του λαού «τιμή μεγάλη και τρανή» και υμνήθηκαν «Τα χρυσά χέρια» τής υφάντρας.
3. Το φάσιμο δενόταν ακόμα και με τον συναισθηματικό και ηθικό κόσμο τής γυναίκας α) προ πάντων με τον έρωτα: «στη λύση δέση του πανιού τον αγαπώ τον θέλω - μόνο στη μέση του πανιού τον τραγουδώ - τον τραγουδώ και πάλι ξαναϋφαίνω», β) με την στοργή και την έγνοια τής μάνας, πού η καρδιά της πάλλεται «σαν το τρεμούλιασμα των μασουριών», όπως λέγει ένας λαϊκός ποιητής και γ) με την τιμή του σπιτιού, πού έχει «αργαλειό στο σπίτι» γιατί αυτή (η τιμή) αξίζει παραπάνω «από το σεντέφι και το χρυσάφι».
4. Έτσι το υφαντό με την καταξίωση και την ανάπτυξη πού πήρε στη διαδρομή των αιώνων, έγινε ένα σημαντικό στοιχείο του λαϊκού μας πολιτισμού, πού έδειξε και δείχνει τις δημιουργικές δυνάμεις του λαού, πού είναι εθνικές του δυνάμεις, την ευφυΐα του, την ψυχική του καλλιέργεια και την υψηλή αίσθηση και έκφραση του ωραίου.
Γι’ αυτό και τα υφαντά μας όπως όλα τα έργα τής ελληνικής λαϊκής τέχνης, πού ακολουθούν μιά μακρά παράδοση παρουσιάζουν μιά ενότητα, ένα σύνολο, πού διέπει γενικώτερα η ίδια τεχνοτροπία, αλλά προ παντός το ίδιο πνεύμα, παρά τις διαφορές, πού μπορεί να έχουν σε κάθε τόπο, γιατί διαμορφώθηκαν κάτω από διαφορετικές γεωγραφικές, ιστορικές, οικονομικές, κλιματολογικές και κοινωνικές συνθήκες.
5. Η Π ι ε ρ ί α, χώρα πανάρχαιη, ενώ δεν αποτελεί μιάν ιδιαίτερη γεωγραφική ενότητα μέσα στον βορειοελλαδικό χώρο κι έχει πολλά κοινά με τις άλλες μακεδονικές κυρίως περιοχές, όμως διατηρεί στα υφαντά της τα ιδιαίτερα —λίγα ίσως— τοπικά χαρακτηριστικά, το τοπικό ύφος, το style θα μου επιτραπεί να πω, την τεχνική, τα χρώματα τα διακοσμητικά θέματα, πού προτιμήθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν στην οικιακή οικονομία από τις ντόπιες ανυφάντρες. Κι ό λόγος τής συντηρητικής αυτής διαθέσεως, τής υφάντρας των Πιερίων οφείλεται στην πίστη προς την παράδοση του τόπου δηλαδή στην συμμόρφωση και εκτέλεση των παραδοσιακών θεμάτων με αποκλειστικά σχέδια, φάσιμο και διακόσμηση.
6. Τέτοια σχέδια απλά σύνθετα αποδίδονται από μνήμης, είναι ζωντανές εικόνες, πού αποτυπώθηκαν ανεξίτηλα μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον, όπου συντελούνταν η συνεχής μύηση του κοριτσιού σε ό,τι συνδεόταν με τον αργαλειό και το φάσιμο, και, όταν ερχόταν το πλήρωμα του χρόνου, δεν δυσκολευόταν να μάθουν να υφαίνουν και να εκτελούν τα τοπικά σχέδια, όπως εύκολα μάθαιναν τα τραγούδια και τούς χορούς του τόπου των. Τα παραδοσιακά αυτά σχέδια ήταν για τις νέες γενιές μιά πολύτιμη κληρονομιά, ένα κοινό καλλιτεχνικό απόθεμα, όσο κι αν απέκλειε ριζικές αλλαγές, ωστόσο άφηνε ένα περιθώριο ελευθερίας για μιά προσωπική σύνθεση τής υφάντρας χωρίς ν’ απομακρύνεται από τα βασικά στοιχεία τής παραδόσεως.
7. Έτσι διαμορφώθηκαν και στην Πιερία οι π α ρ α λ λ α γ έ ς διαφορές μικρές ή μεγαλύτερες από χωριό σε χωριό και, όπως απεδείχθηκε από την έρευνά μου, ωρισμένα σχέδια χραμιών πήραν το όνομα τής υφάντρας, γιατί είχε το υφαντό μιά προσωπική καινούργια σύνθεση, μιά δημιουργική συμβολή δική της, και κατάντησε και παράδοση του τόπου της. Και λένε στον Κολινδρό π.χ. «θέλω να φτιάξω το χράμι τής Τασίτσας ή τής Μανιώς κλπ.» πού θα πή, ότι το καθένα απ’ αυτά πήρε το όνομα τής δημιουργού του.
8. Τα χράμια τής Πιερίας έχουν σαν χαρακτηριστικό γνώρισμα την απλότητα τής μορφής, πού συνθέτουν: η ρυθμική επανάληψη, η συμμετρική διάταξη σε παράλληλες λουρίδες, οι οποίες σχηματίζονται με το «γ ρ ά μ μ α» —όπως λένε στα Πιέρια— τής σαΐτας, τα λουριά, τις μάνες, τις ρίγες. Το σύνολο τής διατάξεως αυτής αποτελεί τις λ ο υ γ έ ς. Και λένε στον Κολινδρό, στην Καταστανιά, στην Παλιόστενη, χωριά γνωστά για την επίδοσή τους στην υφαντική: τα χράμια με τις λουγιές.
Σε άλλα χωριά: Τα Ρυάκια, τη Μηλιά, τη Ρητίνη παρατηρείται η ίδια διάταξη μα μέσα στις μάνες προσθέτουν ένα-δυό γεωμετρικά σχήματα, πού εναλλάσσονται ρυθμικά, δουλεμένα με κουβαράκια ή με βέργα. Τέτοια «χ ρ α μ ο ύ δ ι α» υφαίνουν για προικιάτικα, τα νεογέννητα και για τα πανηγύρια.
9. Αλλά κατά την έρευνά μου στο χώρο των Πιερίων μου έδειξαν κι άλλα «στρωσίδια» πάνω σε μαλλί υφαντά: τα φλοκιαστά, τα σκουλωτά, τα μασουρωτά, τα σανιδωτά, τα βεργωτά κι άλλα ολόμαλλα ή ανάμεικτα με βαμβάκι ή μετάξι. Εγώ όμως προτίμησα να στρέψω το ενδιαφέρον μου στα «χράμια με τις λουγιές», πού έχουν απλότητα στη διακόσμηση και στο φάσιμο σε ίδιον αργαλειό παραδοσιακό και πού ανήκουν στην πιο παλιά τεχνική παράδοση και την πιο γνήσια παραδοσιακή εκτέλεση του σχεδίου τους. Σίγουρα αυτά είναι γνήσια «Π ι ε ρ ι κ ά χ ρ ά μ ι α» χωρίς καμμιά ξένη επίδραση, πού τα βρήκαμε σε χωριά απομονωμένα επάνω στα βουνά μας, χωρίς οι κάτοικοί τους να συμβιώσουν με ξένα στοιχεία κι ακόμα και στους χρόνους τής Τουρκοκρατίας των 500 ετών, όπως είναι ό Κολινδρός, του οποίου η ιστορία και η ζωή του, οι αγώνες του, τα ήθη και τα έθιμά του και οι παραδόσεις του αποτελούν ένα σπουδαίο κεφάλαιο σ’ ολόκληρη την περιοχή των Πιερίων, στο χώρο όπου γεωγραφικά ανήκει, ένα δηλαδή σπουδαίο κέντρο λαϊκού πολιτισμού στη Βόρεια Ελλάδα.
10. Τα χράμια αυτά, πού θα δήτε στην προβολή των φωτεινών διαφανειών, τα λένε λ ο υ ω τ ά, γιατί κύριο χαρακτηριστικό τους είναι τα λουριά, τα ζωνάρια, οι αράδες, οι λουγιές, έχουν μάλιστα το φάδι και το στημόνι από νήμα βαμβακερό ή φάδι και στημόνι από μαλλί. Τα υφαντά αυτά υφαίνονται με την πιο απλή μορφή τής τεχνικής του φασίματος. Μπαίνει δηλαδή το πανί σε ίσιο ή «λ α κ ο υ β ω τ ό» αργαλειό με δυό πατήτρες, δυό μιτάρια και με μιά κλωστή σε κάθε θύρα του χτενιού, το πανί τότε το λένε «μονό». Αν περάσουν δυό κλωστές σε κάθε θύρα του χτενιού το λένε α π ο λ υ τ ό, ή διπλό ή ανταμωτό.
Στα χράμια, πού υφαίνονται πάνω σε «δ ί μ η τ ο» έμπαινε το διασίδι με 4 μιτάρια, 4 πατήτρες και 2 κλωστές στην κάθε θύρα. Το ύφασμα τότε είχεν όψη κι ανάποδη λοξές ρίγες. Στα «μ α ρ μ α ρ ο δ ί μ η τ α», άλλη μια παραλλαγή, φασίματος, πού σχηματίζει ρόμβους, η υφάντρα ακολουθεί άλλη τακτική στα πατήματα, κι άλλη στο διάσιμο, στο μίτωμα του στημονιού. Βλέπουμε πώς από τα σύνεργα του αργαλειού οι πατήτρες παίζουν το ρόλο τους για το άνοιγμα του στημονιού πάνω στις παραλλαγές των χραμιών.
11. Μετά την τεχνική του φασίματος των χραμιών, πού σε γενικές γραμμές έχουμε περιγράψει απαραίτητο συμπλήρωμα είναι και η έκθεση τής διαδικασίας, πού ακολουθείται για την επεξεργασία του υλικού, πού θα χρειασθή για το φάσιμό τους.
α) Γ ι ά τ ό φ ά δ ι - το μάλλινο φάδι.
Από τα μαλλιά του πρόβατου διαλέγονται τα μαλλιά τής ράχης τα μαλακά μαλλιά. Αυτά ζεματίζονται, ξεβγάζονται, στεγνώνονται και ξανοίγονται. Έπειτα λαναρίζονται, γίνονται τουλούπες, μπαίνουν στη ρόκα ή στο τσεκρίκι, γνέθονται και τέλος βάφονται. Οι βαφές παίρνονται από διάφορα φυτά: από τον κρόκο το κόκκινο χρώμα, από το ριζάρι το άλικο και το σκούρο κόκκινο, από τη φλούδα και τα φύλλα τής μελιάς, το κίτρινο και το μαύρο, από το κρεμέζι το βυσσινί, από τα φύλλα τής συκιάς, τής μουριάς, τής ροδιάς, τής καρυδιάς τις διάφορες αποχρώσεις του πρασίνου, πού μαζί με στύψη, νερό και σούκο από τα μαλλιά πετύχαιναν το χρωματισμό και το στερέωμα το χρώματος.
β) Γιά το στημόνι.
Το στημόνι αποτελούνταν από βαμβακερό νήμα. Έπρεπε όμως να μπή πρώτα στη μάζαρη ή μάρτζαλη για να γίνη το νήμα μεγαλυτέρας αντοχής. Η μάρτζαλη ήταν ένα μείγμα από κερί, ξυμένο σαπούνι, λίγο αλάτι, μιά κουτάλα αλεύρι-άχνη, πού όλα αυτά τ’ ανακάτωναν με μιά ποσότητα νερού και τα έβραζαν. Αφού με τη βράση το μείγμα έπαιρνεν ωρισμένη πυκνότητα, βουτούσαν το νήμα στη μάρτζαλη, σκέπαζαν την μπανιέρα και την άλλη μέρα περνούσαν τις θηλιές του νήματος σε μιά βέργα και τις άφηναν να στεγνώσουν στον ίσκιο. Μετά το στέγνωμά τους τις έβαζαν στην ανέμη να τις καλαμίσουν. Τα καλάμια, στα οποία μαζευόταν το νήμα, τα έβαζαν στις σούβλες κι ύστερα στη διάστρα. Τραβώντας την κλωστή απ’ τα καλάμια έκαμαν πρώτα τη σ τ α ύ ρ ω σ η, πού ήταν η βάση του πανιού κι έπειτα πήγαιναν κι ερχόταν στη διάστρα, ώσπου να τελειώση το διασίδι. Το έβγαζαν τότε απ’ τα καρφιά, το έπλεκαν πλεξούδα (το διασίδι) και μετά το τοποθετούσαν στον αργαλειό.
Τρεις γυναίκες βοηθούσαν να βάλουν το στημόνι στο α ν τ ί (ή τ υ λ ι γ ά δ ι). Η μιά το περνούσε και το κομπόδενε στο τυλιγάδι, η άλλη γύριζε το τυλιγάδι με το σφίχτρο και η τρίτη βαστούσε την πλεξούδα και τραβούσε γερά για να τεντώση. Αφού τελείωνε το τύλιγμα ακολουθούσε το μπούρλιασμα δηλαδή το πέρασμα του στημονιού από τα μιτάρια και το χτένι. Η ενέργεια αυτή λεγόταν «μ ί τ ω μ α». Έπειτα μασούριζαν το φάδι και μάζευαν τα μασούρια στο πανέρι κι όλα πια τώρα ήταν έτοιμα για ν’ αρχίση η δουλειά στον αργαλειό δηλαδή το φάσιμο.
Η υφάντρα έπαιρνε τη θέση της στον αργαλειό, έκαμνε το σταυρό της κι άρχιζε να υφαίνη —λίγες πιθαμές— για να στρώση το φάσιμο. Οι παραστεκάμενες τής εύχονταν «καλή ευκολία», «ν’ ανοίγη το πανί, όπως ανοίγει η μέρα η καλή» κλπ. Από δω και πέρα η υφάντρα έχει ν’ αντιμετωπίση την διακόσμηση και το σχέδιο του υφαντού της.
12. Στις διαφάνειες, πού θα προβληθούν θα δήτε τα σχέδια, τον χρωματικό ρυθμό, την εξέλιξη τής απλής μορφής σε συνθετώτερη και τον εμπλουτισμό των χραμιών με πολλά χρώματα και ξόμπλια. Τα χρώματα στα χράμια είναι αρμονικά συνδυασμένα. Τρία όμως χρώματα ξεχωρίζουν στη λαϊκή προτίμηση: το μ α ύ ρ ο, το ά σ π ρ ο και το κ ό κ κ ι ν ο. Τα χρώματα αυτά σ’ άλλα χράμια μπαίνουν σαν μάνες, σ’ άλλα σαν λουριά και σ’ άλλα το τρίτο χρώμα σαν περίγραμμα στις ζώνες, στα λουριά, στις μάνες. Άλλα χράμια με πιο σύνθετα σχέδια έχουν πέντε χρώματα με διαφορετική διάταξη, πού η υφάντρα σ’ αυτά μεταχειρίζεται σαΐτα για τις μάνες τα λουριά, κουβαράκια η βέργα για τα ξόμπλια.
Στα μάλλινα υφαντά χράμια, πού ό χρωματικός ρυθμός είναι το χαρακτηριστικό τους γνώρισμα, τα χρώματα ακολουθούν την οριζόντια διάταξη, πού δείχνει όχι μονάχα την προτίμηση, την οποία έχει ό λαός του τόπου, αλλά κυρίως την επίδραση πού ασκούσε ό χρωματικός ρυθμός πάνω στη λαϊκή έκφραση, πού κλείνουν μέσα τους τα χράμια.
13. Τέλος τα θέματα τής διακοσμητικής μορφής των υφαντών των Πιερίων διακρίνονται σε γεωμετρικά και παραστατικά. Τα θέματα αυτά οι ερευνητές τής Λαϊκής Τέχνης λαογράφοι και εθνολόγοι παραδέχονται ότι κρύβουν μιά σημασία κι ένα συμβολισμό, όπως όλα τα έργα της έτσι και τα υφαντά και ότι ακολουθούν ωρισμένους νόμους, «τούς νόμους τής μορφής», και διαπιστώνουν, ότι και στις παραλλαγές φαίνεται η επίδραση των νόμων αυτών και στα πιο συνήθη και απλά μοτίβα ως τις τελειότερες (συνθετώτερες) μορφές τους, πού αιώνες εξακολουθούν να τηρούνται και να επαναλαμβάνωνται διατηρώντας τον ίδιο συμβολισμό τους με την αποκρυπτογραφημένη σημασία τους, είτε γεωμετρικά σχήματα είναι (τρίγωνα, τετράγωνα, ρόμβοι, κύκλοι κλπ.) είτε παραστατικά σχηματοποιημένα (πουλιά, δέντρα, ήλιοι, φύλλα, ζώα κλπ.).
Έτσι ό λαός, πού είναι ό δημιουργός της Τέχνης του με το χέρι του τεχνίτη επιβάλλει τη γεωμετρική μορφή, ή δημιουργεί μιά άλλη παραστατική με τη φαντασία του, πλάθει τα σχήματα, Τα ονομάζει και συνθέτει τα εικονιστικά αυτά θέματα με λαϊκές ονομασίες.
14. Η υφάντρα επομένως των Πιερίων κληρονόμος μιας μακράς παραδόσεως, έμεινε πιστή σ’ αυτήν, ακολουθώντας από συνήθεια τούς νόμους της μορφής, πού απεκάλυψε η επιστημονική έρευνα. Χρησιμοποίησε τα χρώματα του τόπου της, έδωσε στο υφαντό της το καθιερωμένο σχέδιο και σεβάσθηκε με αυστηρή προσήλωση το διακοσμητικό σχήμα κι αν έφτανε σε μιά διασκευή ήταν ασήμαντη, γιατί ζούσε την παράδοση, ένοιωθε ζωντανή την επίδρασή της γι’ αυτό τα χράμια μ’ όλα τα στοιχεία τής παραδόσεως είναι τα πιο παλιά και συνθέτουν το τ υ π ι κ ό τής λαϊκής τέχνης των χωριών τής περιοχής των Πιερίων.
Πηγή: Η εισήγηση της κυρίας Κλεοπάτρας Γ. Μαμέλη στο Γ’ Συμπόσιο Λαογραφίας Βορειοελλαδικού Χώρου που έγινε στην Αλεξανδρούπολη, 14-18 Οκτωβρίου 1976, και κυκλοφορούν από τις εκδόσεις του ΙΜΧΑ (Θεσσαλονίκη 1979).




Μήνυμα Παπούλια κατά της αποχής.

Κάρολος Παπούλιας
H οργή δεν μπορεί να εκφραστεί από τον καναπέ
Εκτιμήσεις για συμμετοχή μόλις 35%

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους πολίτες να μην απέχουν και να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία αλλά και στους αγώνες που δίνει ο ελληνικός λαός, έστειλε ο Κάρολος Παπούλιας.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, από τα Γιάννενα, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, τόνισε χαρακτηριστικά πως «μέμφομαι αυτούς που πιστεύουν ότι η οργή τους μπορεί να εκφραστεί από τον καναπέ, μένοντας στο σπίτι τους».
«Η δημοκρατία στην Ελλάδα κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες και με μεγάλη λαϊκή συμμετοχή», τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, επισημαίνοντας πως η δημοκρατία χρειάζεται αγώνες και δεν μπορεί κάποιος να κάθεται στον καναπέ και να μιλά για αγώνες και πρόοδο της χώρας.

Τα μηνύματα από όλες της περιοχές της χώρας για τη συμμετοχή των πολιτών στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά. Λίγο μετά το μεσημέρι αναλυτές εκτιμούσαν ότι το ποσοστό της συμμετοχής θα φτάσει μόλις το 35% του εκλογικού σώματος.

Διαβάστε περισσότερα: ΤΟ ΒΗΜΑ ONLINE


Kορυφαίες ατάκες μέρος 2ο

Οι καλύτερες ατάκες όλων των εποχών από την Ελένη Μενεγάκη:

14. Ο άντρας δεν είναι ανάγκη να είναι πολύ ωραίος, αρκεί να είναι ερωτευσιμος!!!!

13. Η σημερινή νικήτρια του διαγωνισμού μας είναι η κύρια Φωτεινή από την Νεάπολη Λαπωνίας!! (αντί για Λακωνίας)

12. Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένος ο νέος έτος!!!

11. Ασκητής: -Σύμφωνα με μια έρευνα, οι Έλληνες κάνουν έρωτα 115 φορές το χρόνο
Μενεγάκη: - Ναι ε; 115 φορές στις 365 μέρες... δηλαδή πόσο; Κάθε μέρα;

10. Έχω στηθεί και περιμένω να πάρω τον επόμενο καλεσμένο μας!!!!! (έεεεεερχομαι!!!)

9. Ελενάρα: - Από που μας τηλεφωνάτε;
Ακροατής: -Από Σκιάθο.
Ελενάρα: -Α, ωραία... και έχουμε ένα βίντεο για την Σκόπελο...

8. Λέει για ένα σκύλο που βρήκε έξω από το σπίτι της:
Ήταν τόσο πεινασμένο και αδύναμο που δεν μπορούσε να σταθεί στα δυο του πόδια!!!!

7. Οι αρχαίοι εξ' αλλού έλεγαν "Νους υγιές, εν σώματι υγιό"!!!

6. Σε διαγωνισμό όπου οι τηλεθεατές παίρνουν τηλέφωνο και προσπαθούν να βρουν το όνομα του καλλιτέχνη από το όνομα που τους λέει η Ελένη:
Ελενάκι: - Ποια τραγουδίστρια λέει "Τα σεντόνια";
Ακροάτρια: - Θα απαντήσω στην τύχη.
Ελενάκι: - Μπράβο η Βίσση είναι!!!

5. Παίζοντας ένα παιχνίδι στην εκπομπή, στο οποίο έπρεπε να μαντέψει κάτι που περιέγραφε ένα μικρό παιδί:
Παιδάκι: - Τι είναι άσπρο με κόκκινο στην μέση;
Μενεγάκη: - Το αυγό!!!

4. Σε ανοιχτή ακρόαση με κάποιον ομογενή στην Σουηδία: Τώρα μας βλέπετε ζωντανά ή είναι βίντεο η εκπομπή;

3. Ελάτε να καθίσουμε στους καναπέους (αντί για καναπέδες)

2. Πρέπει να ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε όταν είμαστε στην παράλια και κάτω από τον ήλιο, για να μη καούμε και μας φεύγουν κομμάτια του σώματος μας από το δέρμα μας!!!

και η καλύτερη ατάκα που ξεστόμισε ποτέ:

1. Ασκητής: - Και επίσης θα ήθελα να τονίσω ότι δεν πρέπει ποτέ να
καταπίνετε το σ*&%$@α στον στοματικό έρωτα...
Μενεγάκη: -Πω πω, αλήθεια; Δεν το ήξερα!!!!!!!!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=EeD3k0SE_wA :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

--------------------------------------------------------------------------------

vazelaki26-11-08, 10:35
Ο αμερικανικός λαός είναι ο πιο έξυπνος αμερικανικός λαός στον κόσμο.
George Bush Junior

Το ολοκαύτωμα ήταν μια άθλια περίοδος στην Ιστορία του έθνους μας. Εννοώ της ιστορίας αυτού του αιώνα. Αλλά όλοι ζήσαμε σ’ αυτόν τον αιώνα. Εγώ δεν έζησα σε αυτόν τον αιώνα.
George Bush Junior

Τα περισσότερα προϊόντα που εισάγουμε, έρχονται από το εξωτερικό.
George Bush Junior

Υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Το βλέπω όλη την ώρα όταν έρχονται άνθρωποι και μου λένε: “Μην μας απογοητεύσεις άλλη φορά”.
George Bush Junior

Έχω δικές μου απόψεις με τις οποίες πολλές φορες δεν συμφωνώ.
George Bush Junior

Πιστεύω ότι το ανθρώπινο γένος μπορεί να συνυπάρξει ειρηνικά με τα ψάρια…
George Bush Junior

Το πιο extreme πράγμα που έχω κάνει είναι οι σκέψεις μου.
Τζίνα Αλοιμόνου (Μοντέλο)

Ο δείκτης των τιμών σήμερα έκλασε… συγγνώμη… έκλεισε στις τάδε τιμές.
Παρουσιάστρια ειδήσεων του MEGA

Έπρεπε να διαλέγουν φύλακες με αρχαιοελληνικές μούρες στην Ακρόπολη.
Βάνα Μπάρμπα

Και θα περάσουμε να ακούσουμε τη Μέλανι Τσι και το Αϊ τουρν του γιου ( MelanieC , I turn to you )…
Δημήτρης Φωτιάδης (Ιδιωτικός σταθμός Κατερίνης)

-Κυρία Σαρρή, διαβάζετε Ηράκλειττο;
-Ναι, γιατί γενικώς είμαι πολύ των extreme πραγμάτων.
Έφη Σαρρή

-Ποια είναι τα αγαπημένα σας τραγούδια απο το καινούργιο CD ;
-Το 2, το 5 και το 8.
Κατερίνα Στανίση

Βλέπω στην τηλεόραση τα παιδάκια στην Αφρική και κλαίω. Θα ήθελα να ήμουν και εγώ τόσο αδύνατη, αλλά χωρίς όλες αυτές τις μύγες γύρω μου…
Mariah Carey

Κατά την διάρκεια αγώνα ανώμαλου δρόμου γυναικών: Και οι ανώμαλες μπαίνουν στα τελευταία 1000 μέτρα…
Σχολιαστής στίβου

Σε ποια χώρα τραγούδησε ο Λευτέρης Πανταζής; Στην Τουρκία, στην Αγγλία ή στο Λονδίνο;
Εύα Αντωνοπούλου (Τουίστ, ALPHA TV)

Ρεάλ-Λάτσιο 2-2 υπέρ της Ρεάλ.
Εκφωνητής του MEGA

Σε κάποιο ακριτικό χωριό:
Εκτός από ανθρώπους, περνάνε και Ρουμάνοι τα σύνορα;
Ρεπόρτερ του TEMPO

Μου αρέσουν όλοι οι ποιητές, ακόμα και ο Μπετόβεν.
Τζένη Χειλουδάκη

Μετά από αγορά εκτυπωτή, παίρνουν τηλέφωνο στον προμηθευτή:
-Πείτε μου το πρόβλημά σας.
-Ο καινούργιος εκτυπωτής που πήραμε δεν εκτυπώνει..
-Είναι στο ρεύμα;
-Ναι.
-Πατήσατε το κουμπί;
-Ναι.
-Είναι on- line ;
-Ναι.
-Χαρτί έχει;
-Ναι.
-Οι μελανοταινίες είναι εντάξει;
-Ναι…

Τελικά πάει ο τεχνικός από κει και λέει:
-Πού είναι ο υπολογιστής;
-Ποιος υπολογιστής;
Τράπεζα Κύπρου

Ναι, αλλά εσύ απάντησε θετικά όχι.
Ηθοποιός σε πρόγραμμα του ΑΝΤ1

Οκτώ στους δέκα Ελληνες πιστεύουν ότι τα μοντέλα είναι χαζά. Τους υπόλοιπους τρεις όμως, που πιστεύουν πως είμαστε έξυπνες δεν τους ακούμε.
Βίκυ Κουλιανού

-Και πού βρίσκεστε τώρα;
-Στα Τρίκαλα.
-Α, ωραία, κοντά στη θάλασσα.
Νίκη Κάρτσωνα

Ποιος όμως θα διαδεχτεί τον κ. Κλίντον στον ρόλο του κλανητάρχη;
Δημοσιογράφος ΕΤ1

Και τώρα ο ζωντανός καλεσμένος μας.
Ρούλα Κορομηλά

Σε περιγραφή ανόργανης γυμναστικής:
Οι αθλήτριες αποφάσισαν επιτέλους να ανοίξουν τα πόδια τους.
Κώστας Καπάταης

Και τώρα μαζί μας η πασίγνωστη τραγουδίστρια… Πώς είπαμε ότι σε λένε;
Αννα Μαρία Λογοθέτη

Σε τηλεφωνική σύνδεση με Καβάλα:
-Ναι… από πού τηλεφωνείτε;
-Καβάλα.
-Γίναμε και ιντερνάσιοναλ.
Αννα Μαρία Λογοθέτη

Πόσοι νέοι είναι στον σατανισμό… παθαίνουν ναρκωτικα και όλα αυτά τα άσχημα…
Ελένη Λουκά

Θέλοντας να πει οτι το παιχνίδι βόλλεϋ θα ειναι μαγνητοσκοπημένο, λέει: Όχι κυρίες και κύριοι, αύριο δεν θα βγούμε ζωντανοί από το στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Χάρης Αλευρόπουλος

Ο αγώνας τέλειωσε με τρία γκολ, ένα για κάθε ομάδα.
Κώστας Μπάνιας (Αρτα TV)

Η πρωτοπόρος Αναγέννηση Αρτας είναι δεύτερη.
Κώστας Μπάνιας (Αρτα TV)


Κορυφαίες ατάκες

1. Βίκυ Κουλιανού:

"Οκτώ στους δέκα Έλληνες πιστεύουν ότι τα μοντέλα είναι χαζά. Τους υπόλοιπους τρεις όμως, που πιστεύουν πως είμαστε έξυπνες δεν τους ακούμε."

2. Μανώλης Μαυρομάτης:

"Ο Ronaldo ξεχύνεται σαν εμετός στην επίθεση."

3. Νίκος Χατζηνικολάου:

"Το πρωτοφανές αυτό γεγονός, συμβαίνει για δεύτερη φορά."

4. Ελένη Δήμου:

"Η ηχογράφηση έγινε στο σπήλαιο των Πετραλώνων όπου βρέθηκε ο πρώτος εν ζωή σκελετός."

5. Αννα Βίσση:

"Ο Αντώνης Σαμαράς με βοήθησε να ξεπεράσω το χωρισμό μου με τον Νταλάρα. Πώς ήταν οι μέρες μου με τον Νταλάρα; Αν σας πω ότι δεν θυμάμαι θα με πιστέψετε;"

6. Ράνια Λυκούδη:

"Θα το θεωρούσα αγένεια αν ένας άντρας από το πρώτο ραντεβού μου ζητούσε να κάνουμε πρωκτικό σεξ!"

7. Τόλης Βοσκόπουλος (Σε συνεντευξη στον Ν. Χατζηνικολάου):

"Όταν τους ζήτησα την ανάγκη τους δεν μου την έδωσε κανείς."

8. Η Άντζελα θέλει να τραγουδήσει ένα τραγούδι εκτός προγράμματος:

"Παρακαλώ να χαμηλώσουν τα φώτα, γιατί τώρα θα πω ένα τραγούδι off the record."

9. Άννα Φόνσου:

"Δόξα τω Θεώ, είμαι άθεη."

10. Σχολιαστής στίβου κατά την διάρκεια αγώνα ανωμάλου δρόμου γυναικών:

"Και οι ανώμαλες μπαίνουν στα τελευταία 1000 μέτρα."

11.Εκφωνητής ποδοσφαιρικού αγώνα στην τηλεόραση:

"Και ναι ... μπαίνει μέσα στη μεγάλη περιοχή ... την βγάζει και την παίζει ..."


Άφαντος ο δρ. Γιουγκ, Siemens – Εξαφάνιση

Πού είναι ο Φόλκερ Γιουγκ; Οι ελληνικές αρχές, υποστήριζαν ότι ως το μεσημέρι του Σαββάτου, δεν είχαν κάποια ένδειξη πως ο πρώην επικεφαλής της «Siemens – Ελλάς» παραβίασε την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, που του έχει επιβληθεί.

Ωστόσο, πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού “Der Spiegel” αναφέρουν ότι ο δρ Γιουγκ, μετά την -προ ημερών- απόρριψη του αιτήματός του να αρθούν οι εις βάρος του περιοριστικοί όροι, ακολούθησε την οδό Χριστοφοράκου – Καραβέλα και διέφυγε προς άλλη χώρα, πιθανότατα την πατρίδα του τη Γερμανία.
Ο Γιουγκ διατηρεί εξοχική κατοικία στην Πάρο, όπου και υποχρεούται να δίνει το παρών στις αστυνομικές αρχές. Οι αρμόδιοι ανακριτές, που τον χαρακτήριζαν «συνεπέστατο και τυπικό με τη Δικαιοσύνη», δηλώνουν άγνοια, οι Έλληνες δικηγόροι του το ίδιο, αλλά το βέβαιο είναι ότι μια μέρα πριν τον β’ γύρο των εκλογών, στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ. έχει σημάνει συναγερμός για τον εντοπισμό ενός ακόμα «κυρίου Siemens», του τρίτου στη σειρά.

Δήλωση της Ν.Δ. για την εξαφάνιση του Φ. Γιουνγκ
Το βράδυ του Σαββάτου και αναφερόμενη στην υπόθεση του πρώην στελέχους της Siemens Ελλάς, η Ν.Δ. έκανε λόγο για κυβερνητικές ευθύνες.
Σε γραπτή του δήλωση ο Αν. Νεράντζης, υπεύθυνος του τομέα πολιτικής ευθύνης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει: «Έκπληκτη η κοινή γνώμη πληροφορήθηκε ότι ο Φόλκερ Γιουνγκ, επικεφαλής για πολλά χρόνια της Siemens στην Ελλάδα, κατηγορούμενος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δωροδοκίες από κοινού, κατά του οποίου υφίσταται ενεργός όρος απαγορεύσεως εξόδου από τη χώρα, διέφυγε προ ημερών στο εξωτερικό και βρίσκεται ακόμη εκεί. Ερωτάται η Κυβέρνηση: Εάν είχε λάβει μέτρα και ποια, προκειμένου να τηρηθεί ο όρος απαγορεύσεως εξόδου από τη χώρα, εκ μέρους του ανωτέρω. Και δεύτερον γιατί, επί τόσες ημέρες δε φρόντισε να εκδοθεί κατ΄ αυτού ευρωπαϊκό ένταλμα συλλήψεως. Κατά τα λοιπά, η Κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι δήθεν επιθυμεί ζωηρά τη διαλεύκανση του σκανδάλου Siemens, στο οποίο έχουν αποδεδειγμένα αναμειχθεί ανώτατα στελέχη του ΠΑΣΟΚ».


Πηγή:http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=223667

ΤΑ ΤΣΑΚΑΛΙΑ ΜΑΣ



Οι ακαδημίες της αναγέννησης Κολινδρου έδωσαν αγώνες σήμερα με αυτές του γειτονικούμας Αιγινίου ।Τα μεγαλύτερα κέρδισαν 9-0 ενώ τα μικρότερα 1-0 ένα ημίχρονο και 2-0 στο δεύτερο όπου άλλαξαν αρκετοί παίκτες . Εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει μια στασιμότητα στα ποδοσφαιρικά πράγματα στον κολινδρο και η αιτία είναι προφανής .μετά την αναγέννηση τις β εθνικής με τους επαγγελματίες παίκτες και την αποχώρηση τις αγροτικής κολινδρου από χρηματοδότη υπήρξε μεγάλη απογοήτευση .
Το θέμα για μένα είναι ότι κάποτε πρέπει να μας φύγει η απογοήτευση να ενεργοποιηθούμε όσοι μπορούμε να πάμε πρώτα απ όλα τα παιδιά μας στο γήπεδο και νομίζω πώς κάτι καλό θα βγει .
Η σημερινή διοίκηση όπως και οι προηγούμενες κάνουν φιλότιμες προσπάθειες όμως το μυστικό είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή κυρίως κολινδρινων παιδιών , έτσι θα ζωντανέψει ξανά το γήπεδο αφού και εμείς ως γονείς θα πηγαίνουμε να βλέπουμε τα παιδιά μας και θα καταλάβουμε τις ανάγκες που υπάρχουν για υλικοτεχνικές υποδομές και θα συνδράμουμε ο καθένας όσο μπορεί .
Της πολύ όμορφες φωτογραφίες του παλιού καθώς και του νέου γυμνασίου όπως και του ιστορικού μας γηπέδου χαλάει σήμερα η κακή εικόνα των κερκίδων που είναι σε άθλια κατάσταση το γυμναστήριο και τα αποδυτήρια που είναι από κάτω .Δεν ξέρω ποιος είναι υπεύθυνος νομίζω ο δήμος πάντως κάτι πρέπει να γίνει



«Οχι» σε απολύσεις και νέους φόρους

Γ. Παπανδρέου: Καμία επιπλέον επιβάρυνση

Τη βεβαιότητά του ότι η χώρα μπορεί να τα καταφέρει με τον περιορισμό της σπατάλης εξέφρασε ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της πρώτης, από τις τρεις διαδοχικές κυβερνητικές συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν, υπό την προεδρία του, στο γραφείο του στη Βουλή.

«Όχι απολύσεις, καμία επιπλέον επιβάρυνση σε μισθωτούς και συνταξιούχους και καμία αύξηση φορολογικών συντελεστών, πέραν όσων έχουμε δεσμευτεί», διαμήνυσε στη σύσκεψη που είχε με το οικονομικό επιτελείο εν όψει της άφιξης των εκπροσώπων της τρόικας και της κατάθεσης του προϋπολογισμού.

Θέλοντας να βάλει φρένο στα σενάρια περί νέων μέτρων με αφορμή και την ανακοίνωση τη Δευτέρα των αναθεωρημένων στοιχείων της Eurostat για το έλλειμμα, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι απέναντι «στην ακατάσχετη κινδυνολογία, η κυβέρνηση απαντά με συνέπεια συνεχίζοντας με σταθερότητα τον αγώνα, για τη σωτηρία και την ανόρθωση της χώρας με μεγάλες αλλαγές».

Επισήμανε ακόμη ότι η κυβέρνηση, όπως κατάφερε τη μεγαλύτερη μείωση ελλείμματος, στην ιστορία της χώρας μέσα σ' έναν χρόνο, έτσι θα συνεχίσει, «μιλώντας με ειλικρίνεια στους πολίτες, κοιτάζοντάς τους στα μάτια και δίνοντας μαζί τους τη σημαντικότερη μάχη που αξίζει να δίνει κανείς: Αυτή για τη σωτηρία και την αναμόρφωση της πατρίδας μας».

Ζήτησε εν συνεχεία από όλους να κατανοήσουν τις ευθύνες τους και να παραδειγματιστούν, από τα όσα συμβαίνουν σήμερα στην υπόλοιπη Ευρώπη, υπογραμμίζοντας «πόσο σημαντικό ήταν και είναι να έχουμε ασπίδα σήμερα το μηχανισμό στήριξης που μας προστατεύει από τις επιθέσεις».

Σημείωσε ακόμη την ανάγκη να συνεχίσει η χώρα με σταθερότητα και συνέπεια τις μεγάλες αλλαγές, που εγγυώνται, όπως είπε, «την ευνομία, την κοινωνική δικαιοσύνη, την προοπτική της οικονομίας και την αναπτυξιακή μας προοπτική».

Στην πρώτη σύσκεψη, που ξεκίνησε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, συμμετείχαν -εκτός από τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου και τον σύμβουλο του Πρωθυπουργού και πρώην αντιπρόεδρο της ΕΚΤ, Λ. Παπαδήμο, οι οποίοι και θα μετέχουν σε όλες τις συσκέψεις- οι κ.κ. Θ. Πάγκαλος, Δ. Ρέππας, Ανδ. Λοβέρδος, Λ. Κατσέλη και Ευ. Βενιζέλος. Στη σύσκεψη προσήλθε και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Ηρ. Πολεμαρχάκις.

Στη δεύτερη σύσκεψη, η οποία ξεκίνησε αμέσως μετά, κατά τις 15.00, συμμετείχαν οι: Χ. Παμπούκης, Δ. Δρούτσας, Μ. Ξενογιαννακοπούλου και ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΠΑΣΟΚ Στ. Λαμπρινίδης. Αντικείμενο της σύσκεψης πρωθυπουργός ήταν η επίσκεψη του Πρωθυπουργού τη Δευτέρα στο Παρίσι, όπου θα έχει συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Ν. Σαρκοζί και θα προεδρεύσει στη σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Η τρίτη τέλος σύσκεψη, έγινε με τη συμμετοχή των: Χ. Παμπούκη, Μιχ. Χρυσοχοΐδη, ʼ. Διαμαντοπούλου, Κ. Σκανδαλίδη, Π. Γερουλάνου, Τ. Μπιρμπίλη και Γ. Διαμαντίδη.

ΝΔ: Ο Πρωθυπουργός επέλεξε τη συσκότιση

Για συσκότιση και τη συγκάλυψη της πραγματικότητας κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος, κληθείς να σχολιάσει όσα είπε ο κ. Παπανδρέου στις διαδοχικές συσκέψεις του με μέλη της κυβέρνησης.

«Ο Πρωθυπουργός κρύβει από τον ελληνικό λαό ότι η πολιτική του απέτυχε και ότι η κυβέρνησή του είναι έτοιμη να πάρει νέα επώδυνα μέτρα αμέσως μετά τις εκλογές», επισήμανε σε δήλωσή του.

Επέρριψε επίσης ευθύνες στον κ. Παπανδρέου γιατί όπως είπε, με τις διαδοχικές συσκέψεις με τους υπουργούς του, προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για το γεγονός ότι επιλέγει να είναι απών, σε ταξίδια στο εξωτερικό, όλο το κρίσιμο χρονικό διάστημα μετά τις εκλογές και μέχρι τα τέλη του μήνα.

«Απ’ ό, τι φαίνεται ο κ. Παπανδρέου δεν κατάλαβε το μήνυμα της πρώτης Κυριακής», σημείωσε, τονίζοντας ότι είναι στο χέρι των πολιτών να κάνει το μήνυμα αυτό «πιο έντονο και πιο ηχηρό, για να το καταλάβει ο Πρωθυπουργός την δεύτερη Κυριακή των εκλογών».

ΚΚΕ: Προσυμφωνημένα με την τρόικα τα νέα μέτρα

Για προσυμφωνημένα νέα μέτρα που έχουν αποφασιστεί από τους συμμάχους της κυβέρνησης και της ΝΔ έκανε λόγο νωρίτερα το ΚΚΕ προειδοποιώντας για κλιμάκωση της «βάρβαρης σφαγής των μισθολογικών, εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων».

Το Κομμουνιστικό Κόμμα απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να απορρίψουν τα «εκβιαστικά διλήμματα των κομμάτων των μονοπωλίων και της ΕΕ και να πάρουν αγωνιστική θέση απέναντί τους», απήύθυνε νωρίτερα το ΚΚΕ, ζητώντας τους να συμμετέχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζει τη Δευτέρα με αφορμή την έλευση του κλιμακίου της τρόικας.

ΣΥΝ: Ψεύτικες οι διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού

«Ψεύτικες» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ Πάνος Σκουρλέτης, τις διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού περί μη λήψης νέων μέτρων.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχε με το οικονομικό επιτελείο, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι τα νέα μέτρα τα προβλέπει το ίδιο το μνημόνιο με αρκετή ακρίβεια θα συγκεκριμενοποιηθούν στις συζητήσεις με τους εκπροσώπους της τρόικας.

«Εκείνο το οποίο δεν μπορεί να αντιληφθεί η κυβέρνηση, είναι πως η λογική και τα μέτρα του μνημονίου βαθαίνουν την ύφεση και φέρνουν τη χρεοκοπία επί θύρας», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας παράλληλα την αδήριτη ανάγκη «στη δύσκολη φάση που περνάει ο τόπος να ηττηθεί η κυβερνητική πολιτική και η λογική του μνημονίου στην Ελλάδα και την Ευρώπη».


Πηγή:http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1896875

Άγνωστη φυλή ανακαλύφθηκε στον Αμαζόνιο

Εντύπωση προκάλεσε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις αρχές του Περού, με εικόνες από την καθημερινή ζωή μίας άγνωστης στον υπόλοιπο κόσμο φυλής που ανακαλύφθηκε τυχαία στον Αμαζόνιο.

Τα μέλη της φυλής εντοπίστηκαν για πρώτη φορά κοντά σε δασικό φυλάκιο που βρίσκεται στην περιοχή για την αποτροπή της παράνομης υλοτομίας.

Τα πλάνα γυρίστηκαν στην προστατευόμενη από διεθνείς συνθήκες περιοχή της Nahua Kugapakori Nanti στο νοτιοανατολικό Περού, από μέλη του Εθνικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης των Άνδεων, του Αμαζονίου και των Αφρο-Περουβιανών, (INDEPA) και δείχνουν στιγμιότυπα από τις πρώτες επαφές ανάμεσα στους ιθαγενείς και μέλη της INDEPA, δίπλα σε καλύβες φτιαγμένες από φύλλα φοίνικα και ζαχαροκάλαμου.

Σύμφωνα με το Sky News, ο πρόεδρος του INDEPA, Mayta Capac Alatrista, δήλωσε ότι οι ανθρωπολόγοι ερευνητές είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν με μέλη της φυλής και να λάβουν πληροφορίες για τον τρόπο ζωής της, καθώς οι ιθαγενείς έρχονταν για πρώτη φορά σε επαφή με άτομα από άλλον πολιτισμό.

"Η πρώτη επαφή πραγματοποιήθηκε εντελώς τυχαία καθώς η νομαδική αυτή φυλή αναζητούσε τροφή γύρω από το ποτάμι", δήλωσε.


Πηγή:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=203374&cid=5


Δείτε το σχετικό βίντεο πατώντας εδώ


10η Αγωνιστική της superleague

Για τη 10η Αγωνιστική της superleague είχαμε χθες:

Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2010
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 0-1
Δ.Ε. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-0 διακοπή λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδου από βροχή
ΚΕΡΚΥΡΑ - SKODA ΞΑΝΘΗ 1-1
Π.Α.Ο.Κ. - A.E.K. 2-1
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ 1-1



Tη Δευτέρα έχουμε τα υπόλοιπα παιχνίδια:

Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2010
ΑΣΤ.ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΚΑΒΑΛΑ17:15 NOVA
ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΡΗΣ19:30 NOVA
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠ. ΒΟΛΟΥ19:30 NOVA

Χόρνερ: "Το κεφάλι κάτω"

Το αφεντικό της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ, σε δηλώσεις του χαρακτήρισε τη δουλειά του Φέτελ "εύκολη", ενώ στάθηκε στο γεγονός ότι ο Γουέμπερ πρέπει να προσπεράσει τον Αλόνσο.

Συγκεκριμένα, ο ισχυρός άντρας των "κόκκινων ταύρων" είπε:
"Η δουλειά του Σεμπάστιαν είναι κάπως πιο εύκολη, πρέπει απλά να εκκινήσει και να βάλει το κεφάλι κάτω. Ο Μαρκ θα πρέπει να προσπεράσει τον Αλόνσο, δεν μπορεί να τερματίσει πίσω του, ο μόνος τρόπος να τον 'χτυπήσει' είναι να τον προσπεράσει.
Χρειαζόμαστε καλή δουλειά στα πιτς, καλή εκκίνηση, ξέρουμε ότι πρέπει να έχουμε έναν καλό αγώνα. Η μαλακή γόμα ελαστικών θα είναι το κλειδί στον αυριανό αγώνα".

Ο Αλόνσο από την πλευρά του δήλωσε:
"Νομίζω ότι λίγο - πολύ είμαστε όπως και την Παρασκευή, όλα θα κριθούν στον τελευταίο αγώνα και όπως οι τελευταίοι αγώνες έχουν εξελιχθεί ξέρουμε ότι τα πάντα μπορούν να αλλάξουν. Θέλουμε 55 καθαρούς γύρους, θα είναι ένας δύσκολος αγώνας, αλλά είμαστε σε μια πολύ καλή θέση".


Ο Γουέμπερ , ο οποίος θα εκκινήσει από την 5η θέση, τόνισε:
"Το να έχεις την πέμπτη θέση στο γκριντ σίγουρα δεν είναι και πολύ καλό, είναι απογοητευτικό αλλά υπάρχει ακόμη πολύ δρόμος στον αυριανό αγώνα. Δεν μπορούσα να βρω ρυθμό.
Πολλά πράγματα μπορούν να συμβούν στον αγώνα.
Δεν βοήθησα σήμερα με την απόδοση μας, αλλά έχουμε δει αγώνες να αλλάζουν, δεν είμαστε πρωταθλητές σήμερα αλλά θα ήταν ωραία να είμαστε ψηλά".


Πηγή:http://sport24.gr/Sports/Motorsport/Formula1/xorner_to_kefali_katw.633003.html

Τελευταίος poleman της χρονιάς ο Φέτελ

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ πήρε την τελευταία pole position της χρονιάς, 2ος ο Λιούις Χάμιλτον, στην τρίτη θέση του grid ο Αλόνσο, ο οποίος έβαλε τα θεμέλια για την κατάκτηση του τίτλου.

Αν τα αποτελέσματα τα σημερινά ήταν του αγώνα, τότε ο Αλόνσο θα ήταν πρωταθλητής. Ο Ισπανός ήταν 5ος, αλλά, στην τελευταία του προσπάθεια ανέβηκε 3ος, αλλάζοντας τα δεδομένα στον αυριανό αγώνα.

Το pitlane άνοιξε με τους Μπουεμί και Αλγκερσουάρι να βγαίνουν πρώτοι στην πίστα. Ο Ισπανός πιλότος της Torro Rosso σημείωσε τον πρώτο καλύτερο χρόνο με 1:43:428, με τους Μπουεμί, Γκλοκ, Ντι Γκράσι, Τρούλι και Κοβαλάινεν. να τον ακολουθούν.

Στη συνέχεια, ο Χούλκενμπεργκ, η έκπληξη της Βραζιλίας, ήρθε να περάσει από την κορυφή, αλλά η χαρά του δεν κράτησε πολύ αφού ο Χάμιλτον με το 1:41:245 τον έριξε 2ο.

Μετά, ήταν η σειρά του Αλόνσο να δώσει τις μάχες του με τους Χάμιλτον και Φέτελ, αλλά ο Ισπανός, έχοντας προίκα το 1:40:170, έκανε τον Φέτελ να καταλάβει ότι το 1:40:318, ήταν λίγο για να τον κάνει να πάρει την pole position.

Στην πρώτη δεκάδα τερμάτισαν οι: Αλόνσο, Φέτελ, Χάμιλτον, Γουέμπερ, Μπάτον, Μάσα, Ρόσμπεργκ, Πετρόβ, Μπαρικέλο και Σουμάχερ, ενώ εκείνοι που δεν κατάφεραν να βρεθούν στην ημιτελική φάση ήταν οι: Μπουεμί, Τρούλι, Κοβαλάινεν, Γκλοκ, Ντι Γκράσι, Σένα και Κλιν.

'Εχει... τρέλα ο Φέτελ

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ξεκίνησε στη δεύτερη περίοδο να ανεβάζει στροφές και να δίνει το σύνθημα της αντεπίθεσης για την pole position. Οι Μάσα και Αλόνσο ξεκίνησαν την προσπάθειά τους, με τον Ισπανό να είναι οριακά καλύτερος του teammate του.

Λίγο αργότερα, ο Μπάτον ήρθε να πάρει και αυτός... μυρωδιά από την κορυφή, ρίχνοντας τον χρόνο στο 1:40:267, ενώ στη συνέχεια έκανε ακόμα καλύτερη επίδοση με 1:40:156.

Η επαφή του Μάσα με τον Χάμιλτον ξεχώρισε στο Q2, αφού ο Βραζιλιάνος έκλεισε τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2008, με αποτέλεσμα να φύγουν κομμάτια από το μονοθέσιο της McLaren.

Ο Φέτελ έκανε το δικό του αγώνα και με το 1:39:874, πήρε την πρωτιά, αφήνοντας τους Μπάτον, Χάμιλτον , Γουέμπερ, Αλόνσο, Μάσα, Μπαρικέλο, Πετρόβ, Σουμάχερ και Ρόσμπεργκ πίσω του.

Εκτός τελικής φάσης έμειναν οι: Κούμπιτσα, Κοβαλάινεν, Σούτιλ, Χάιντφελντ, Χούλκενμπεργκ, Λιούτσι και Αλγκερσουάρι, με τον Πολωνό να αποτελεί τη δυσάρεστη έκπληξη.

Δεν φτάνει η νίκη, Σεμπάστιαν!

Όπως σας είχαμε γράψει πριν λίγες μέρες, ο Σεμπάστιαν Φέτελ δεν αρκείται στο να πάρει τη νίκη. Αν σήμερα ήταν το Grand Prix, σε κάποιο σημείο των κατατακτήριων (1ος ο Φέτελ-5ος ο Αλόνσο) έπαιζε το σενάριο να πάρει ο Φέτελ τον τίτλο εξ αιτίας του γεγονότος ότι είναι καλύτερος από τον Αλόνσο στις τέταρτες θέσεις.

Ωστόσο, ο Ισπανός κατάφερε να σημειώσει τον τρίτο χρόνο στην Γιας Μαρίνα. Γεγονός που σημαίνει ότι ο πιλότος της Ferrari δεν θα έχει πρόβλημα αν πάρει τη νίκη ο Φέτελ, καθώς εκείνος και με την τρίτη θέση βολεύεται.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στον Χάμιλτον, ο οποίος έχει δηλώσει το θαύμα και δείχνει να το κυνηγάει μέχρι το τέλος. Στον αυριανό αγώνα θα εκκινήσει από τη 2η θέση και στην περίπτωση που... καταστραφεί ο κόσμος (δηλαδή οι Αλόνσο, Φέτελ και Γουέμπερ) και βγει πρώτος θα πάρει το δεύτερο παγκόσμιο τίτλο του.

Όμως, όλα θα ξεκαθαρίσουν στον αυριανό κρίσιμο αγώνα (15:00) ζωντανά από το Sport24.gr την τηλεόραση του Alpha.


Αναλυτικά η σειρά εκκίνησης:

1. Φέτελ, Red Bull, 1:39.394

2. Χάμιλτον, Mclaren, 1:39.425

3. Αλόνσο, Ferrari, 1:39.792

4. Μπάτον, McLaren, 1:39.823

5. Γουέμπερ, Red Bull, 1:39.925

6. Μάσa, Ferrari, 1:39.202

7. Μπαρικέλο, Williams, 1:40.202

8. Σουμάχερ, Mercedes, 1:40.203

9. Ρόσμπεργκ, Mercedes, 1:40.516

10. Πετρόβ, Renault, 1:40.901

11. Κούμπιτσα, Renault

12. Κομπαγιάσι, Sauber

13. Σούτιλ, Force India

14. Χάιντφελντ, Sauber

15. Χούλκενμπεργκ, Williams

16. Λιούτσι, Force India

17. Αλγκουερσουαρί, Toro Rosso

18. Μπουεμί, Toro Rosso

19. Τρούλι, Lotus

20. Κοβαλάινεν, Lotus

21. Γκλοκ, Virgin

22. Ντι Γκράσι, Virgin

23. Σένα, HRT

24. Κλιν, HRT


Πηγή:http://sport24.gr/Sports/Motorsport/Formula1/teleytaios_poleman_ths_xronias_o_fetel.632629.html


ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

Χθες για το πρωτάθλημα της Β' Ερασιτεχνικής κατηγορίας Πιερίας είχαμε την εντός ήττα με 0-2 της Αναγέννησης Κολινδρού από την ομάδα της Δόξας Μοσχοχωρίου.
Το παιχνίδι είχε πρωταγωνιστή έναν πολύ κακό διαιτητή, ο οποίος απέβαλε δύο ποδοσφαιριστές της Αναγέννησης.

Στα υπόλοιπα ματς είχαμε:
Πιερικός Αρωνά – Διαγόρας Σεβαστής 0-2
Πιερικός Κ. Αγιάννη – Εθνικός Ν. Κεραμιδίου 3-1
Μακεδονικός Ν. Εφέσσου – Όλυμπος Αγ. Σπυρίδωνα 1-0
Ελπίς Κατερίνης – Αρης Κοκκινοπλιτών 2-3
Ταύρος Ελάφου – Όλυμπος Βροντούς 2-0
25η Μαρτίου – Αναγέννηση Σβορώνου 2-0

Ανοιχτές οι κάλπες για το Β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών

Από τις 7:00 σήμερα το πρωί και έως τις 19:00 το απόγευμα οι Έλληνες ψηφοφόροι θα προσέρχονται στις κάλπες προκειμένου να συμμετάσχουν στην επαναληπτική αναμέτρηση για την ανάδειξη των εκπροσώπων τους σε 11 περιφέρειες και 221 δήμους.

Οι ψηφοφόροι ψηφίζουν στα ίδια εκλογικά τμήματα όπως και την περασμένη Κυριακή. Δεν χρειάζεται σταυρός στα ψηφοδέλτια, ενώ για τη συμμετοχή στη ψηφοφορία είναι απαραίτητη η αστυνομική ταυτότητα ή αν δεν υπάρχει ο ψηφοφόρος θα μπορεί να επιδείξει την άδεια οδήγησης ή το διαβατήριο ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας ή προσωρινή βεβαίωση της αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι σε πολλούς δήμους η διαφορά μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών έχει μειωθεί σε ελάχιστες ψήφους.

Πηγή:http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=223701

Βαγγέλης Πολύζος Δήμαρχος και με τη βούλα.

Τελείωσε στο πρωτοδικείο ο έλεγχος των αρχείων και η επανα-καταμέτρηση των ψήφων σε όλα τα εκλογικά τμήματα του δήμου Πύδνας- Κολινδρού μετά από την αίτηση του κ. Λαγδάρη χωρίς να βρεθεί κάτι που να αλλάζει τα ανακοινωθέντα αποτελέσματα και μετά από αυτό τελείωσαν και οι ελπίδες του κυρίου Λαγδάρη ότι θα πήγαινε και για 2ο γύρο εκλογών.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεχιστούν οι καταμετρήσεις για τις ενστάσεις των δημοτικών συμβούλων και από αυτά που ακούμε είναι πολλές, .

Πηγή:http://www.aiginiovoice.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=692:2010-11-12-17-28-43&catid=34:2009-05-07-21-54-31&Itemid=2

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΓΑΛΗΝΗ

ΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΚΑΙ Η ΜΕΡΑ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ
ΚΑΦΕΪΝΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ …,

ΑΝ ΚΑΤΟΡΘΩΝΕΙΣ ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΣΟΥ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ ΝΑ ΚΡΑΤΑΣ ΚΑΙ
ΝΑ ’ΣΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ, ΠΑΡΑΒΛΕΠΟΝΤΑΣ
ΠΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣ…,

ΑΝ ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΝΑ ΖΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΑΙ ΚΑΙ ΔΙΧΩΣ
ΝΑ ΦΟΡΤΩΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ
ΣΚΟΤΟΥΡΕΣ…,

ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΤΡΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΘΕ
ΜΕΡΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΥΓΝΩΜΩΝ ΓΙ’ΑΥΤΟ…,

ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΚΙΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ
ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ΟΤΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΣΕ
ΑΓΝΟΟΥΝ…,

ΑΝ ΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ, ΤΙΣ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΡΙΣΙΕΣ ΤΙΣ
ΔΕΧΕΣΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΝΗΣΙΚΑΚΙΑ…,

ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΤΗ ΧΑΡΑ ΣΟΥ, ΤΟ
ΚΕΦΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΜΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ
ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ …,

ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΝΕΜΕΛΑ ΝΑ ΑΡΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΝΕΙΣ
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ 2 ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ…,

ΑΝ ΜΟΛΙΣ ΞΑΠΛΩΣΕΙΣ, ΗΡΕΜΑ ΚΟΙΜΑΣΑΙ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ
ΧΑΠΑΚΩΝΕΣΑΙ…,





ΤΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο
Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ!


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΓΚΟΛ