Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Επίσκεψη Ισπανών δημοσιογράφων στην Π.Ε. Πιερίας





Με την επίσκεψή τους στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας συνεχίζεται η φιλοξενία της αποστολής Ισπανών δημοσιογράφων στο νομό Πιερίας. Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, υποδέχτηκε την Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε Πιερίας 17 Ισπανούς δημοσιογράφους.
Η επίσκεψή τους στην Πιερία αποτελεί αποδοχή πρόσκλησης του κ. Βαγγέλη Καραβαγγέλη, επίκουρου καθηγητή στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης - Παράρτημα Κατερίνης - Τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων (Logistics), μέλους της Ένωσης Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος και πρώην Διευθυντού του ΕΟΤ στην Ισπανία.
Η κ. Μαυρίδου καλωσόρισε θερμά τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, τους παρουσίασε το νομό, τους ενημέρωσε για τις φυσικές ομορφιές , τα αξιοθέατα , τα ήθη και έθιμα της περιοχής αλλά και για την εξαιρετική φιλοξενία που χαρακτηρίζει τους Πιεριείς.
Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας έκανε αναφορά στους στόχους της τουριστικής πολιτικής αλλά και στη μεγάλη σημασία που δίνεται πλέον για την ανάδειξη του τουριστικού κλάδου ως τομέα αιχμής της τοπικής οικονομίας.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στο συγκριτικό πλεονέκτημα της Πιερίας λόγω της γεωμορφολογίας της προκειμένου να καθιερωθεί ο νομός ως δημοφιλής προορισμός για όλες τις εποχές και όλες τις ηλικίες αλλά και στην ανάπτυξη όλων των μορφών τουρισμού θρησκευτικού, αρχαιολογικού, γαστρονομικού κ.α αλλά και εναλλακτικών μορφών τουρισμού όπως είναι ο αγροτουρισμός, ο προπονητικός τουρισμός κ.α.
Η κ. Μαυρίδου εστίασε στο δίαυλο επικοινωνίας που πρέπει να αναπτυχθεί ανάμεσα στις δύο χώρες προκειμένου να «καλλιεργήσουν» την πολιτιστική διαφορετικότητα ως πηγή ανάπτυξης και δημιουργικότητας.
Οι Ισπανοί δημοσιογράφοι δήλωσαν γοητευμένοι τόσο από το νομό όσο και από τους χαρακτήρες των ανθρώπων και υπογράμμισαν ότι θα μεταφέρουν τις εμπειρίες που αποκόμισαν και τις εικόνες που περισυνέλλεξαν στην χώρα τους προκειμένου να διαδώσουν και να προβάλλουν την ελληνική-πιερική « ταυτότητα».
Στο τέλος της συνάντησης, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας προσέφερε τουριστικό υλικό στους δημοσιογράφους προκειμένου να εμπλουτίσουν τις εικόνες και τις γνώσεις τους για την Πιερία.

Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης


Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Θύμιο Σώκο πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου την Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011 στο γραφείο της στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Στη συνάντηση παρευρίσκονταν επίσης οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Πιερίας Δ. Τσιμήτρης, Γ. Παπαχρήστος και Ν. Παπανικολάου, οι προϊστάμενοι υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης και ειδικοί συνεργάτες του κ. Σώκου καθώς και οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν τα κυριότερα έργα υποδομών στην Πιερία που βρίσκονται σε εξέλιξη, τα οποία διαχειρίζεται η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης και για τα οποία την ευθύνη του σχεδιασμού και της υλοποίησης έχει η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας. Συγκεκριμένα συζητήθηκαν τα έργα Σχολικής Στέγης, όπως είναι το Ενιαίο Λύκειο Κονταριώτισσας το οποίο είναι έτοιμο προς δημοπράτηση, το έργο κατασκευής της Περιμετρικής Οδού, ένα έργο το οποίο βρίσκεται σε πλήρη ωριμότητα και θα κατασκευαστεί το ένα σκέλος του από το νότιο κόμβο της Εθνικής οδού έως το Νοσοκομείο μήκους 6,5 χλμ. (εκτός των απαλλοτριώσεων). Συζητήθηκε ακόμη η κατασκευή της 13ης Εθνικής Οδού από την Κατερίνη μέχρι τα Φωτεινά μήκους 13 χλμ., ένα έργο επίσης σε πλήρη ωριμότητα ( εκτός των απαλλοτριώσεων). Για το υπόλοιπο τμήμα του έργου μέχρι τον Άγιο Δημήτριο και τα όρια του νομού μήκους 16 χλμ. υπάρχουν παρατηρήσεις στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από την Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος. Ένα άλλο σημαντικό έργο που συζητήθηκε είναι η διευθέτηση και συντήρηση του ποταμού Αίσονα το οποίο βρίσκεται στο τελικό στάδιο ανάδειξης του αναδόχου και το οποίο έργο εκτείνεται από τη σιδηροδρομική γραμμή μέχρι τη θάλασσα.

Στη διάρκεια της συζήτησης η κ. Μαυρίδου έθεσε το ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων, το οποίο παρόλο που έχει περιέλθει στην αρμοδιότητα των δήμων, χρειάζεται την ιδιαίτερη προσοχή και τη μέριμνα όλων των φορέων με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος. Συζητήθηκε το θέμα της αποκατάστασης των ενεργών ΧΥΤΑ, ο καθαρισμός της μονάδας κατεργασίας στραγγισμάτων στον ΧΥΤΑ Κατερίνης και η κατασκευή αντίστοιχης μονάδας στο Λιτόχωρο, η ανάγκη δημιουργίας ειδικών χώρων εναπόθεσης των αδρανών υλικών από κατεδαφίσεις, οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Αιγινίου και Πέτρας κ.ά θέματα περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Ακόμη, στη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Σώκος και οι συνεργάτες του ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους σχετικά με τον συνολικό σχεδιασμό έργων που αφορούν στην Πιερία.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ / ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΥΝΤΑ


Κώστας Σορώτος:


«Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη,
η οποία θα μας βοηθούσε σημαντικά στην πολύ δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος»

Μετά τον αγώνα με τον Αμύντα στην Αθήνα για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α2, ο προπονητής του Πιερικού Αρχελάου Κώστας Σορώτος, έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Ήταν ένα συγκλονιστικό παιχνίδι το οποίο κρίθηκε στις λεπτομέρειες και δυστυχώς εκεί εμείς δεν ήμασταν καλοί. Κυρίως μιλάω για τις πέντε χαμένες βολές στο τέλος του παιχνιδιού και οι οποίες μας στοίχησαν πάρα πολύ. Θεωρώ όμως ότι και πιο μπροστά, ενώ ήμασταν πολλοί καλοί στο πρώτο ημίχρονο, μπήκαμε πολύ χαλαροί στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου με αποτέλεσμα να χάσουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού που είχαμε απόλυτα μέχρι τότε. Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη, η οποία θα μας βοηθούσε σημαντικά στην πολύ δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας και για μας υπάρχουν μπροστά δέκα …τελικοί. Ευχαριστούμε την ομάδα του Αμύντα για τη φιλοξενία και εγώ προσωπικά για τη συμπεριφορά τους απέναντί μου. Απέδειξαν ότι εκτίμησαν τη δουλειά που έκανα μαζί τους».

Η Πιερία επιμένει στη διεξαγωγή τοπικού δημοψηφίσματος


Κυριακή Μαρτίου 2011, μετά από παρέμβαση των κατοίκων του νομού Πιερίας, ανοιχτός παρέμεινε ο σταθμός διοδίων της Λεπτοκαρυάς από τις 15:00 έως 17:00 και προς τις δύο κατευθύνσεις. Οι μπάρες των διοδίων άνοιξαν παραδίδοντας τον εθνικό δημόσιο δρόμο μας πάλι, χωρίς χαράτσι, στους οδηγούς.Μετά το μεσημέρι, στο σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς, είχε σχηματιστεί μια τεράστια ουρά αυτοκινήτων τα οποία περίμεναν στη σειρά για να πληρώσουν το χαράτσι των 3.10 Ευρώ. Μόλις όμως οι οδηγοί αντιλήφθηκαν την παρουσία των μελών της Επιτροπής Αγώνα, οι οποίοι έφταναν εκείνη τη στιγμή για να ανοίξουν τα διόδια, εκτυλίχτηκαν πρωτοφανείς σκηνές, οι οποίες μαρτυρούν την αδικία του νιώθει μέσα του ο μέσος πολίτης. Μόλις απλώθηκαν τα πρώτα πανό με το σήμα του κινήματος «Δεν πληρώνουμε», τότε οι οδηγοί ξέσπασαν σε πανηγυρικά κορναρίσματα με αποτέλεσμα να φέρουν σε αμηχανία το προσωπικό της εταιρείας. Οι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να σταματήσουν την είσπραξη, αφού δημιουργήθηκε πανδαιμόνιο από τις φωνές και τα κορναρίσματα των οδηγών, οι οποίοι έσπρωχναν τις μπάρες αρνούμενοι να πληρώσουν.


Τα έντονα κορναρίσματα συνεχίστηκαν για δύο ώρες και χιλιάδες οχήματα πέρασαν ελεύθερα, λαμβάνοντας οδηγίες από τις συναγωνίστριες και του συναγωνιστές, οι οποίοι ενημέρωναν με ειδικά φυλλάδια τους οδηγούς για τη σημερινή πανελλαδική κινητοποίηση και τη συνέχιση τους αγώνα των πολιτών κατά του παράλογου καθεστώτος των διοδίων στη χώρα μας.


Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας συζητήθηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για την επιστολή που συνέταξε η Επιτροπή Αγώνα κατά των διοδίων της Πιερίας, η οποία θα κατατεθεί την επόμενη Πέμπτη στο Δήμαρχο και στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δίου-Ολύμπου.


Στην πρόσφατη Παμπιερική σύσκεψη αποφασίσθηκε να συζητηθεί το θέμα και να ληφθούν αποφάσεις από τα Δημοτικά Συμβούλια κάθε Δήμου και από όλους τους θεσμοθετημένους φορείς του Νομού για το πώς θα αντιμετωπισθεί το πρόβλημα των διοδίων.


Μετά μάλιστα τη διαδικασία αυτή, θα πραγματοποιηθεί δημόσια διαβούλευση στην Αντιπεριφέρεια για το θέμα των διοδίων, το αποτέλεσμα της οποίας θα καθορίσει και το τελικό ερώτημα, στο οποίο θα απαντήσουν οι πολίτες της Πιερίας στο δημοψήφισμα που θα πραγματοποιηθεί.


Τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα κατά των διοδίων της Πιερίας καλούν το Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δίου-Ολύμπου:


1. Να συγκαλέσουν άμεσα Δημοτικό Συμβούλιο, στα πλαίσια όμως μιας ευρείας τοπικής διαβούλευσης, ώστε να συζητηθεί το πρόβλημα των διοδίων, με την μεγαλύτερη, κατά το δυνατόν, εκπροσώπηση των φορέων και δημοτών και καλώντας δυνητικά και την Επιτροπή Αγώνα για την παροχή αναγκαίων πληροφοριών ή επεξηγήσεων.


2. Να λάβουν ως Δημοτικό Συμβούλιο και ως τοπική κοινωνία απόφαση για την διεξαγωγή του τοπικού δημοψηφίσματος και πρόταση για το περιεχόμενο του ερωτήματός του που θα τεθεί στους δημότες.


Η σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώθηκε από την Επιτροπή Αγώνα κατά των διοδίων της Πιερίας και την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, στα πλαίσια της πανελλαδικής κινητοποίησης του Πανελλαδικού Συντονιστικού Επιτροπών Αγώνα κατά των Διοδίων.


Εμείς, οι κάτοικοι της Πιερίας θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ενάντια στο παράλογο καθεστώς των διοδίων υπερασπιζόμενοι τον εθνικό πλούτο της χώρας μας.


--

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ) Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00 Τηλ. 23510 31906 / Φαξ 23510 34 174 http://www.blogger.com/mc/compose?to=info@otoposmou.gr & https://webmailer.hosteurope.de/roundcube/http:www.otoposmou.gr

2.000 θεατές χθες στο Motocross Λιτοχώρου




ΣΤΗΝ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΠΙΣΤΑ ΤΟΥ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ 75 ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Περί τους 2.000 επισκέπτες καταμετρήθηκαν χθες κατά τη διάρκεια των αγώνων motocross Βορείου Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκαν στην υψηλών προδιαγραφών πίστα Λιτοχώρου.

Συμμετείχαν 75 μοτοσικλετιστές από την Ελλάδα (οι περισσότεροι από τη Βόρεια Ελλάδα) αλλά και από τα Βαλκάνια. Η διοργάνωση έγινε από τον σύλλογο μοτοσικλετιστών Λιτοχώρου Πιερίας (ΣΥ.ΜΟ.ΛΙ.Π).

Συγκεκριμένα, ήταν οι δεύτεροι αγώνες του 2011, η διοργάνωση των οποίων είχε ανατεθεί στον σύλλογο ενώ η όλη διοργάνωση είχε τεθεί υπό την αιγίδα του δήμου Δίου – Ολύμπου και της ομοσπονδίας μοτοσυκλέτας Ελλάδος (ΟΜΕ).

Οι χρονομετρημένες δοκιμές ξεκίνησαν στις 09:30 το πρωί ενώ η πραγματική δράση άρχισε με τον πρώτο αγώνα στις 11:00 το πρωί. Το θέαμα ήταν καταπληκτικό και οι μοτοσικλετιστές καταχειροκροτήθηκαν από τους θεατές.

Τις απονομές πραγματοποίησαν ο αντιδήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Φαρμάκης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιχάλης Λαλούμης καθώς επίσης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Τουμαράς, Μαρία Ζέρβα και Αθανάσιος Καλαϊτζής.

Οι περισσότεροι από τους επισκέπτες, μετά τους αγώνες που ολοκληρώθηκαν περί τις 4.30 το απόγευμα, γευμάτισαν σε ταβέρνες του Λιτοχώρου, του Δίου, της Λεπτοκαρυάς, της Γρίτσας και της Πλάκας, του Πλαταμώνα, του Παντελεήμονα, των Πόρων και της Σκοτίνας, ενώ ορισμένοι από αυτούς μετέβησαν σε παραλιακές κυρίως περιοχές της Κατερίνης και της Πύδνας – Κολινδρού.

Η παρουσία τόσων επισκεπτών, Ελλήνων και Βαλκάνιων, στη Νότια Πιερία ενισχύει την πεποίθηση ότι οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού και ιδιαίτερα του αθλητικού τουρισμού μπορούν να τονώσουν την τοπική οικονομία που διέρχεται μέρες κρίσης.

H Πριγκίπισσα του λαού (σατυρικο κείμενο)

Μια φορά κι έναν καιρό σε ένα μακρινό βασίλειο ζούσε μια πανέμορφη πριγκίπισσα που την έλεγαν Μπάμπη. H  Μπάμπη ήταν μια τολμηρή και καλόκαρδη κοπέλα με μακριά, ολόξανθα μαλλιά.


 Aν δεν ήταν ηρωίδα παραμυθιού με τέτοια προσόντα θα μπορούσε να κάνει καριέρα ως παρουσιάστρια μεσημεριανής εκπομπής, σιγά τη διάφορα θα μου πείτε. Σε ένα άλλο μαγικό αγέλαστο βασίλειο ζούσε μια άλλη κοπέλα που την έλεγαν  Μπία, Χαραλαμπία τη βάφτισαν και Λιάμπω τη φώναζε η γιαγιά της. Σπούδασε κλασική  φιλολογία στο πανεπιστήμιο αλλά αν  ήξερε τι την περίμενε με την ανεργία, θα προτιμούσε να παίζει κλασσική  κιθάρα στο υπόγειο μετρό. H Μπία ήταν γλυκιά και ρομαντική σαν σοκολάτα γάλακτος. Tο πρόσωπο της  έλαμπε από  ομορφιά και τα μάτια της ήταν πράσινα και φωτεινά σαν διαμάντια. O μπαμπάς  της δεν ήταν ζαχαροπλάστης  αλλά σερβιτόρος σε μια ψησταριά στα Βλάχικα της Βάρης. Eκεί έτρεχε σαν το Βέγγο για να προλάβει τις παραγγελίες με  ζουμερά παϊδάκια, κοντοσούβλια και κοκορέτσια κάποιων πολιτικών που έτρωγαν τον ακατανόμαστο με τα δύο χέρια ταυτόχρονα. Kάποια χρόνια αργότερα είπαν στο φτωχό βιοπαλαιστή  ότι δεν θα πάρει σύνταξη γιατί όλοι μαζί τα φάγανε.
Aν περιμένετε να σας πω για σκάνδαλα, ίντριγκες, κρυφά μυστικά, δολοπλοκίες,  μηχανορραφίες και πολλά άλλα, μάλλον θα σας απογοητεύσω. Tο παραμύθι μας είναι κλασικό και ρομαντικό  όπως όλα τα καθώς  πρέπει παραμύθια. Eδώ παρόλες τις φούσκες που θα σας   πουλήσουμε, δεν είμαστε σε σαπουνόπερα, ούτε στο υπουργικό συμβούλιο. Tα δύο κορίτσια λοιπόν έμοιαζαν σαν δυό σταγόνες νερό! Οι δρόμοι τους  συναντιώνται όταν η Πριγκίπισσα Μπάμπη  αιχμαλωτίζεται από μια κακιά μάγισσα που την κρατά φυλακισμένη σ' έναν ψηλό πύργο βαθιά μέσα στο Απαγορευμένο Δάσος. Tι είναι το Απαγορευμένο Δάσος; Kάτι σαν τις φύλακες Kορυδαλλού μόνο που είναι πιο δύσκολο να αποδράσεις. Ένας μεγάλος καλός δράκος εμφανίστηκε από το πουθενά και απήγαγε όχι την πριγκίπισσα, αλλά την κακιά μάγισσα γιατί ήταν ερωτευμένος μαζί της. O έρωτας μπορεί να είναι τυφλός αλλά ο δράκος  μας ακουγε μια χαρά. Kάπου είχε πάρει το αυτί του ότι η  κακιά μάγισσα μπορούσε να προβλεψει τους τυχερούς αριθμούς στο τζόκερ και εκείνη την εβδομάδα είχε διπλό  τζακ ποτ.
Την κατάλληλη στιγμή, την πριγκίπισσα Μπάμπη σώζει ένα θαυμάσιο φτερωτό άλογο το οποίο την οδηγεί στο μαγικό αγέλαστο βασίλειο της Ελλάδας. Εκεί η πριγκίπισσα ανακαλύπτει ότι το φτερωτό άλογο είναι στην πραγματικότητα η σωσία της. H πριγκίπισσα λέει στην Μπία ότι θα της χρωστάει χάρη για όλη της  τη ζωή  και ότι θέλει να μείνει μόνιμα στη χώρα μας γιατί περνά ξέγνοιαστα και υπέροχα. Oπως  καταλαβαίνετε για να περάσεις ξέγνοιαστα και υπέροχα στην Ελλάδα σήμερα, θα πρέπει να είσαι ή λαμόγιο ή πριγκίπισσα ή και τα δύο. H  Μπάμπη αποφασίζει να κάνει μαθήματα ελληνικής γλώσσας όχι βέβαια στο Κυριακάτικο Σχολείο Mεταναστών αλλά με δικό της προσωπικό δασκαλο, προσωπικό φίλο του Άδωνη. Tο αποτέλεσμα ήταν να μιλάει ελληνικά σαν τον Γιάτσεκ Γκμοχ αλλά λίγο το κακό, εδώ άλλοι Έλληνες  με κοφυφαίες θέσεις στην πολιτική μας σκηνή κάνουν το ίδιο και δεν τρέχει τίποτα.
Tο μόνο που ήθελε πιά η πανέμορφη πριγκίπισσα ήταν λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το αγόρι της, που δεν άργησε να κάνει την εμφάνιση του στο προσκήνιο. O πρίγκιπας Kοκογιός που έκανε περιοδεία στις μεσογειακές  χώρες ανακαλύπτει το εξωτικό βασίλειο της Ελλάδας και γνωρίζει σε ένα φιλανθρωπικό γκαλά τις δύο φίλες. Μια λαμπερή βραδιά, με ευγενή στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για τη δημιουργία του κέντρου απεξάρτησης  από τα αφελή παραμύθια, ο Πρίγκιπας Kοκογιός ερωτεύεται κεραυνοβόλα και τις δύο φίλες. Tη λύση δίνει ο «αναγκαία κακός»  Δράκος  Tροϊκάν που φυλακίζει σε ένα κάστρο τη Μπία. O Δράκος Tροϊκάν  δεν την τρώει αμέσως, όχι γιατί ήταν χορτοφάγος, αλλά γιατί του πονάει ο δεξιός ευρωπαϊκός τραπεζίτης.  Στα υπόγεια του σκοτεινού κάστρου την αναγκάζει να φάει ό,τι γλυκό μνημόνιο της προσφέρει, με σκοπό να της σαπίσουν όλα τα δόντια και να καταστραφεί έτσι το χαμόγελό της. Tης λέει ότι θα την αφήσει ελεύθερη μόνο αν τα πορτοκάλια στην αυλή  του κάστρου γίνουν ροζ. Eξαιρετικά  δύσκολο πράγμα, η αυλή  του κάστρου να γίνει σαν την αυλή του Mπερλουσκόνι από τα ροζ σκανδαλα. H  μόνη ελπίδα που απόμεινε στην καημένη την Μπία μας είναι τα γεννετικά τροποποιημένα τρόφιμα.
Τα αισθήματα του πρίγκιπα Kοκογιού και της  πριγκίπισσας Μπάμπη είναι αμοιβαία και οι γονείς τους είναι πολύ ευχαριστημένοι για τον τόσο ταιριαστό αυτόν δεσμό. Οι δύο νέοι είναι πολύ ευτυχισμένοι και είναι έτοιμοι να παντρευτούν. H φυλακισμενη Μπία έστειλε μήνυμα στην πανέμορφη πριγκίπισσα, με ένα πουλάκι που το έλεγαν Θέμο για να τη βοηθήσει να ξεφύγει από τοv «αναγκαία κακό» Δράκο  Tροϊκάν. H  Μπάμπη της  απάντησε ότι αντιμετωπίζει τα ίδια και χειρότερα με αυτή προβλήματα, γιατί η μοδίστρα της της έραψε λάθος τo  νυφικό φόρεμα  με στρας, πούλιες, αυγερινούς,  φύκια και μεταξωτές  κορδέλες. Kαι η φτωχή Μπία  περιμένει ακόμα……….
 Για χάρη του αγαπημένου της Kοκογιού η πριγκίπισσα ξεκίνησε και μαθήματα αρχαίας ελληνικής γλώσσας. Ήδη ξέρει τις πρώτες βασικές λέξεις των αρχαίων ελληνικών:
Aνήρ=ο άνδρας
Γυνή=η γυναίκα
Άνοιξον την θύραν= Άνοιξε την πόρτα
Άναξ= ο βασιλιάς
Τράγον αμέλγεις; = Αρμέγεις τον τράγο; (ματαιοπονείς, κανείς μια τρύπα στο νερό)
          Η Μπάμπη ως Πριγκίπισσα πλέον στο αγέλαστο βασίλειο  θα δείξει ότι όταν σε οδηγεί η αγάπη, τα θαύματα δεν αργούν να φανούν. Kαι η φτωχή Μπία  περιμένει ακόμα……….
Aν λοιπόν το φέρει η μοίρα και περάσετε έξω από το κάστρο που είναι φυλακισμένη η καημένη η Mπία και σας πει ότι περιμένει τη βοήθεια της φίλης της πριγκίπισσας, ξέρετε  τώρα τι θα της  απαντήσετε:
Τράγον αμέλγεις;
Φιλόλογος  είναι θα καταλάβει.
Kαι έζησαν αυτοί καλά και αυτοί καλύτερα.