Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Εδώ ο τόπος καίγεται κι αυτοί το βιολί τους

Θέλω να αναφερθώ λίγο σε προηγούμενη ανάρτηση που αφορά τη καλλιέργεια καπνού και τις διαβουλεύσεις που πραγματοποιούνται για το μέλλον της.

Από όσα κατάλαβα,ένας που είχε παλιά 4 τόνους ποσόστωση καπνού κι έπαιρνε 12000 € επιδότηση το χρόνο,τώρα θα παίρνει 6000€ το χρόνο ως το 2013 συν άλλα 9000€ συνολικά για όλα τα υπόλοιπα χρόνια.
Σαν να σου λένε με τρόπο:
Κύριοι αλλάξτε καλλιέργεια μόνοι σας και ότι σας φωτίσει ο θεός,διότι δεν υπάρχει κανένας κρατικός σχεδιασμός και καμιά διάθεση να ασχοληθεί κάποιος σοβαρά με τα προβλήματα των αγροτών.
Κι αυτό αφορά όλες τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις,δίχως καμιά εξαίρεση.
Είναι πασιφανές άλλωστε.
Αλλά που να βρεθεί τσίπα πάνω τους να παραιτηθούν και να μας αδειάσουν τη γωνιά,που εξακολουθούν να ζητάνε τη ψήφο μας και να "απειλούν" μάλιστα με προσφυγή στις κάλπες αν δε πρασινίσει ή αν δε γαλαζοποιηθεί η Ελλάδα, σε τόσο χαλεπούς καιρούς που δεν αντέχει η οικονομία μας άλλες παλινωδίες και οικονομικούς σκοπέλους.
Τόσο τους κόβει όμως ή τέτοιες εντολές εκτελούν.
Να σας πω την αμαρτία μου, πίστευα από το καλοκαίρι ακόμη, ότι πρώτα θα γίνουν βουλευτικές εκλογές και μετά αν αντέχαμε οικονομικά,θα γινόταν και δημοτικές εκλογές.
Προλαβαίνω να μη διαψευστώ...
Πάντως με τις απειλές του κυρίου Παπανδρέου για νέες εκλογές,πείστηκε κι ο τελευταίος πιστός οπαδός του ότι οι κύριοι δε χαμπαριάζουν τίποτα πέρα από το τομάρι τους.
Η Ελλάδα να είναι βαμμένη στο χρώμα του κόμματός τους και οι άλλοι να πάν να μπιπ,όπως έλεγε κάποτε κι ο Θωμάς Μητρόπουλος του Αιγάλεω για τις ποδοσφαιρικές ομάδες των ΟΣΦΠ και Αιγάλεω.
Θέλω να υπενθυμίσω για μια ακόμη φορά στους υποψήφιους Έλληνες ψηφοφόρους να προσέξουν ιδιαίτερα τι,πως κι αν θα ψηφίσουν.
Να προσέξετε αγαπητοί να μη παίξτε το παιχνίδι των πολιτικών κομμάτων και των παπαγάλων τους.
Θα βουλιάξουμε μια ώρα αρχύτερα,από το αρχικό σχέδιο...
Το έχω ξαναγράψει ότι αυτές οι εκλογές είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των κομμάτων και γι' αυτό άλλωστε προκηρύχτηκαν μ' αυτόν τον τρόπο.
Εγώ δε θα ψηφίσω για προσωπικούς μου λόγους,αλλά όσοι πάτε να είστε ιδιαίτερα προσεχτικοί και διορατικοί... με τη ψήφο σας.

Υ.Γ.
Αν δε με βγάλετε από Εφορευτική επιτροπή εκλογών, που με βάζετε τρίτη φορά σερί και τέταρτη συνολικά χωρίς τη θέλησή μου,θα ανεβάσω σχετική ανάρτηση στο ίντερνετ με όλα τα ονόματα φυσικά και θα το αναπαράξουν όλα τα μεγάλα μπλογκ.
Γι' αυτό να απαντήσετε στο email που σας έστειλα,να σηκώνετε τα τηλέφωνα που σας καλούμε και να διορθώσετε άμεσα το λάθος σας.

Χουριανοί

Εεεεε χουριανοί χουριανοί.
Ταμαθάτι τα νέα;
Ψόφσιν τ'γουμάρ τ'Πατηνέα

ώρα για γλυκό



Τι αμαρτία είναι πάλι αυτή ?


Αφιερώνω την
κακοτραβηγμένη φωτογραφία στους απανταχού Κολινδρινούς.
Οι λουκουμάδες τσιμιτσιούδα...λάθος τσιμτσιούδα....λάθος(ποτέ δεν έμαθα πως γράφετε σωστά)
Οι λουκουμάδες ΧΟΥΤΑ λοιπόν,είναι ίσως το μοναδικό Κολινδρινό trademark!!
Δεν υπάρχει Κολινδρινός , απόδημος και μη , επισκέπτης του Κολινδρού,κάποιος που να έχει Κολινδρινούς φίλους και να μην έχει δοκιμάσει τους περίφημους αυτούς λουκουμάδες .

Με μια συνταγή μυστική που δεν την λένε ,τα δυο αδέρφια (Χρήστος -Θανάσης)
κατάφεραν με τους λουκουμάδες τους να γίνουν διάσημοι .
Χωρίς ανατιμήσεις περίεργες και πάντα με χαμηλές τιμές είναι έτοιμοι να εξυπηρετήσουν,στα όρθια ,αλλά και καθιστά με θέα το δημαρχείο , όλους τους γευσιγνώστες λουκουμαδομανείς.

Από μικρά παιδιά ακόμη περιμέναμε πότε θα βγουν ζεστοί -ζεστοί στους τσίγκινους δίσκους να τους κατατροπώσουμε . Και φυσικά πάντα αμακατζήδες ,μπαίναμε μέσα στο μαγαζί για να παραγγείλουμε λουκουμάδες και ρωτούσαμε : "είναι σημερινοί ?" Το θέμα όμως δεν ήταν η ερώτηση αλλά η κίνηση των χεριών που ακολουθούσε την ερώτηση.
Και η κίνηση ήταν να απλώσουμε το χέρι με μαεστρία και να βάλουμε έναν στο στόμα. Το πρόβλημα είναι όμως πως δύσκολα μπορείς να φας μόνο έναν και έτσι δεν είναι και λίγοι αυτοί που "χτυπάνε " ιένα κιλό στου κάτσμου!

-Τομάρι να μην ξεχάσεις αν κατέβεις να μου φέρεις λουκουμάδες Είναι η φωνή του φίλου μου από Κόρινθο που δοκίμασε μια φορά. Αυτός είναι και η ώθηση για να γράψω για αυτό το Κολινδρινό γλυκό. Τους Λουκουμάδες μας!!

Σύστημα Δημοσιοποίησης Πληρωμών

Πατήστε εδώ για να μπείτε στην εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ που ενημερώνει για τις πορείες των εντολών πληρωμών των επιδοτήσεων ή για την αναφορά τυχόν προβλημάτων απόρριψης.

Συστάσεις σε προβλήματα πληρωμών των επιδοτήσεων

Στις ΕΑΣ και στην ΑΤΕ θα πρέπει να προσέρχονται όσοι δεν βρήκαν στους λογαριασμούς τους τα χρήματα της Ενιαίας Ενίσχυσης ή είχαν κρατήσεις (29/10/2010 12:43)

Στα κισσέ των κατά τόπους υποκαταστημάτων της Αγροτικής Τράπεζας προσέρχονται από την Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου, το πρωί οι αγρότες – δικαιούχοι της Ενιαίας Ενίσχυσης. Η εικόνα με την διαδικασία της πληρωμής είναι σε γενικές γραμμές καλή, ωστόσο δεν λείπουν και οι εκπλήξεις σε κάποιους από τους παραγωγούς, οι οποίοι άλλα περίμεναν και άλλα τελικά είδαν ότι «λαμβάνουν». Ως κύρια αιτία των κρατήσεων στη προκαταβολή της Ενιαίας Ενίσχυσης σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου αλλά και των σχολίων στο forum της ιστοσελίδας μας, αναφέρονται οι οφειλές που κάποιοι παραγωγοί έχουν στα Ανοιχτά Δάνεια Αγροτών (ΑΔΑ). Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας οι αγρότες αυτοί θα πρέπει να δουν τι δοσοληψίες έχουν με την ΑΤΕ και τι χρωστάνε στις ΕΑΣ για εφόδια. Σύμφωνα με πληροφορίες μας από τον ΟΠΕΚΕΠΕ το ποσοστό αυτών των περιπτώσεων φτάνει περίπου στο 15% των παραγωγών - δικαιούχων.

Οπότε, οι αγρότες θα πρέπει να προσέρχονται στα κατά τόπους υποκαταστήματα της ΑΤΕ να συζητήσουν για την περίπτωσή τους ενώ θα πρέπει να επισκεφθούν και τις ΕΑΣ γιατί από εκεί θα γίνουν οι διορθώσεις ώστε να πληρωθούν τον Δεκέμβριο. Όσοι επίσης μπαίνουν στην ηλεκτρονική εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ για τις πληρωμές μπορούν να πληροφορηθούν για τους λόγους που δεν πληρώθηκαν. Να σημειώσουμε επίσης ότι όποιος δικαιούχος έχει λογαριασμό σε άλλη τράπεζα, εκτός της ΑΤΕ, θα καθυστερήσει (λόγω του valeur που έχουν οι τράπεζες) να δει, το ποσό της προκαταβολής που του αντιστοιχεί στον λογαριασμό του ως την Δευτέρα 1η Νοεμβρίου. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ξεκίνησε από το απόγευμα της Τρίτης να καταθέτει τα χρήματα και η διαδικασία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου.
Πρόκειται για περίπου 1 δισ. ευρώ σε 720.000 δικαιούχους. Όπως επίσης έχει γίνει γνωστό σε όσους δικαιούχους προκύψουν προβλήματα στους ελέγχους θα πληρωθούν μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου, μαζί με την εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης. Να προσθέσουμε τέλος ότι όσοι δικαιούνται έως 200 ευρώ από δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης, δεν θα τα πληρωθούν, διότι σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό κανονισμό η Ελλάδα έχει θέσει ως κατώτατο όριο πληρωμής της ενιαίας ενίσχυσης τα 200 ευρώ ανά παραγωγό.

Πηγή: http://www.agrotypos.gr/index.asp?mod=articles&id=60933

του σκασμένου του ίδιου

Φχαριστώ πουλύ κυρ μπλουκαρέοι για ντ'μπρόσκλησ που μι κάματι.
Θα σας βγάνου αυτουπρόσουπ.
Δσκολεύουμι να τα σλάβου όλνα μι τ'μιας κι αργάου καμπόσου, αλλά στου τέλουζ τέλουζ, όλνα καλνά τέλουζ καλνό.


Σε διαβούλευση το μέτρο για ενίσχυση του καπνού

Μέχρι τις 29 Οκτωβρίου τίθεται σε διαβούλευση το σχέδιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την εφαρμογή του Μέτρου 144 «Εκμεταλλεύσεις υπό αναδιάρθρωση λόγω μεταρρύθμισης Κοινής Οργάνωσης Αγοράς», της δράσης δηλαδή που αφορά μόνο σε πρώην ή νυν καπνοπαραγωγούς που θέλουν να αλλάξουν καλλιέργεια.

Συγκεκριμένα, το Μέτρο 144 έχει στόχο την προσαρμογή των εκμεταλλεύσεων καπνού που πλήττονται από την μεταρρύθμιση Κοινής Οργάνωσης Αγοράς (ΚΟΑ) και την αναδιάρθρωση των οικονομικών τους δραστηριοτήτων εντός και εκτός γεωργίας, μέσω κατ’ αποκοπή ενίσχυσης για τα έτη 2011, 2012, 2013. Πρόκειται ουσιαστικά για τη λύση που είχε προτείνει η προηγούμενη υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου ένα μέρος από τα κονδύλια που χάνονται από τις άμεσες επιδοτήσεις του καπνού και πάνε στο Πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», να επιστρέψουν στους ίδιους παραγωγούς.

Αναπόσπαστο τμήμα του σχεδίου ΚΥΑ αποτελούν το Παράρτημα 1, όπου καθορίζονται οι καπνοπαραγωγικές περιοχές, όπως αυτές αναφέρονται στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και το Παράρτημα 2, στο οποίο περιλαμβάνεται το Επιχειρηματικό Σχέδιο – Αίτηση Ενίσχυσης.

Το σχέδιο ΚΥΑ τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, μέχρι την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου.

Βρείτε εδώ ολόκληρο το Σχέδιο ΚΥΑ για το Μέτρο 144


Πηγή: http://www.agronews.gr/content/view/61435/53/lang,el/

Στην Αγροτική μπήκε το 50% της ενιαίας ενίσχυσης

ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ 29.10.2010-09:06

Λεφτά στα βιβλιάριά τους της Αγροτικής Τράπεζας είδαν τελικά το πρωί της Παρασκευής 29 Οκτωβρίου οι δικαιούχοι αγρότες της ενιαίας ενίσχυσης. Με καθυστέρηση μίας ημέρας, τα χρήματα της ενιαίας ενίσχυσης ήταν τελικά διαθέσιμα την Πέμπτη για να τα τραβήξουν οι δικαιούχοι από το ΑΤΜ και μια μέρα μετά -λόγω της αργίας της Πέμπτης 28 Οκτωβρίου, που είναι κλειστές οι τράπεζες- από το γκισέ της ΑΤΕ.

Σημειωτέον ότι όποιος δικαιούχος έχει λογαριασμό σε άλλη τράπεζα, πλην της ΑΤΕbank, θα καθυστερήσει άλλη μία μέρα να δει στα βιβλιάριά του τα ποσά που δικαιούται από την προκαταβολή της ενίσχυσης (50%).

Να σημειωθεί ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ ξεκίνησε από το απόγευμα της Τρίτης να καταθέτει τα χρήματα και η διαδικασία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για περίπου 1 δισ. ευρώ σε 720.000 δικαιούχους. Να σημειωθεί ότι αν και τη στιγμή που δινόταν η συνέντευξη τύπου στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είχαν ολοκληρωθεί όλοι οι διασταυρωτικοί έλεγχοι, η διοίκηση του Οργανισμού εκτιμά ότι φέτος λιγότεροι από 15.000 κωδικοί δικαιούχων θα «χτυπήσουν» στους ελέγχους και ότι θα πληρωθούν μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου, μαζί με την εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης.

Επίσης, διευκρινίστηκε ότι όσοι δικαιούνται πληρωμής έως 200 ευρώ από δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης, δεν θα τα πληρωθούν, διότι σύμφωνα με σχετικό ευρωπαϊκό κανονισμό η Ελλάδα έχει θέσει ως κατώτατο όριο πληρωμής της ενιαίας ενίσχυσης τα 200 ευρώ ανά παραγωγό.

Σε σχετικό δελτίο τύπου του υπουργείου σημειώνεται ότι για διευκόλυνση της ενημέρωσης των δικαιούχων, ο ΟΠΕΚΕΠΕ σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης, θέτει στην διάθεση των δικαιούχων από σήμερα την νέα διαδικτυακή υπηρεσία ενημέρωσης των αγροτών για τις πληρωμές που πραγματοποιεί ο Οργανισμός. Οι αγρότες μπορούν απλά με την εισαγωγή του ΑΦΜ τους στο στην σχετική εφαρμογή στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr) να ενημερώνονται για το σύνολο των πληρωμών που πραγματοποιεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ειδικά για την προκαταβολή 50% της ενιαίας ενίσχυσης, η υπηρεσία ενημερώνει τους δικαιούχους, τόσο για το ποσό της προκαταβολής Ενιαίας Ενίσχυσης 2010 που τους καταβάλετε, όσο και για τους λόγους ενδεχόμενης μη καταβολής.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δήλωσε: "Με συνέπεια τηρούμε το πρόγραμμα πληρωμών των αγροτών που εξαγγείλαμε σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο. Για την εξυπηρέτηση και ενημέρωση των αγροτών κάναμε επίσης ένα πρώτο χειροπιαστό βήμα και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε ".

Πηγή: http://www.agronews.gr/content/view/61561/39/lang,el/

συνταγή κοτοπουλο με ουίσκι

Αγοράζετε ενα κοτόπουλο 1200 γρ. και ενα μπουκάλι Ουίσκι
Προβλέψτε , αλάτι, πιπέρι ,ελαιόλαδο, και μπείκον σε λωρίδες

Για καλό και για κακό βεβαιωθήτε οτι εχετε και ενα βάζο μαγιονέζα

Τυλίξτε το κοτόπουλο με τις λωρίδες, αλατοπιπερώστε, και ρίξτε μία
υποψία ελαιόλαδου

Προθερμάνετε τον φούρνο σε μεσαία θερμοκρασία, (220 βαθμοί ή
θερμοστάτης στο 5 ) για 10 λεπτά
Σερβιριστήτε ενα ποτήρι Ουισκι και πιειτε το

Βάλτε το κοτόπουλο στον φούρνο αφου πρώτα το τοποθετήσετε σε
καταλληλο σκευος

Βάλτε και πιειτε ακόμα ενα ποτήρι Ουισκι
Επαναλάβατε αυτο το βήμα αλλες δυο φορές

Μετά απο ένα τέπαρτο φουρνίστε το ανοιγμα για να επιγλέψετε το
κλείσειμο του ψοτόπουλου

Λιάστε ξανά το ουικάλι του Μπίσκη και καπιατήτε μια καλή λουγία

Μετά απο ενα κετα.. οχι πέταρτο της ώρας, αργότερα τελος πάτνων ....
κλιτρίστε μέχρι τον μπούρνο
ανοίφτε την χόρτα, ξεγυρνίστε, απαναδονήστε
βάλτε τελος παντων το φωτόπουλο απ την αλλη

καφήστε σε μια λωκο καλέκρα και καβετάστε κανα'δυό φατήρια Κίσκη αμόκα

Νυστε, λυστε ψηστε το κουφόλουπο για μιση φώρα ακόμα .

3 λοτήρια αρφότερα ....

Ζαμέψτε το γατόπουλο απο χαμω, ( επεσε το μακαλισμένο) , καφαρίστε
το, και γάλτε το σε μιάτο

Φτάτε τα κούτρα σας απο το νέσιμο στο κάτωμα απ τα γάδια που
μυθικαν στα κλαπάκια της μουζινας

μην αποχειραθητε να κησωθειτε, μια φαρά ειμαστε εδω μάτω
απομελειώστε το δουκάλι του Ρίσκι

αργόμπερα σαρθήτε ως το κρεμάτι και κοιθωμητε ως το χρωι

Την επομενη μέρα , παρτε ενα αλκα σελτζερ
Πηγαινετε να φάτε κρύο kοτόπουλο με μαγιονεζα
και καθαρίστε το μπουρδέλο που δημιουργήσατε στην κουζινα


την αλλη βδομάδα θα δοκιμασουμε την Κρητικη συνταγη : Κατσικακι με
τσικουδια !!!

ΤΟ ΠΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ

Άσκηση 1 Να βρεθεί:Η πιθανότητα να συμβεί τρεις φορές σε 189 χρόνια ζωής του Ελληνικού κράτους στην ίδια χώρα, με πληθυσμό 8,000,000 (έστω) να γίνουν πρωθυπουργοί... Παππούς, Γιος και Εγγονός της ίδιας οικογένειας.

Ξαναλέμε ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ, ΟΧΙ ΜΙΑ !











Άσκηση 2



Να βρεθεί:


Η πιθανότητα να συμβεί επτά φορές σε 189 χρόνια ζωής του Ελληνικού κράτους στην ίδια χώρα, με πληθυσμό 8,000,000 (κατοίκων έστω) να γίνουν πρωθυπουργοί Πατέρας και Γιος.

Οι απαντήσεις:



A) Aπό παππού σε γιο και εγγονό



O Δημήτριος Pάλλης (1844-1921) πέντε φορές πρωθυπουργός (1897, 1903, 1905, 1909 και 1920-21).

O γιος του Iωάννης (1878-1946) μια φορά (κατοχικός 1943-44).

Γιος και εγγονός ήταν ο Γεώργιος (1918-2006) μια φορά πρωθυπουργός ( 1980-81).

Aξίζει να σημειωθεί ότι Γ. Pάλλης ήταν και εγγονός πρωθυπουργού από τη μητέρα του (κόρη του Γ. Θεοτόκη).



O Γεώργιος Παπανδρέου (1888-1968) τέσσερις φορές πρωθυπουργός (1944, 1944-1945, 1963 και 1964-65 ).

O Aνδρέας Παπανδρέου (1919-1996) τρεις (1981-85, 1985- 89 και 1993-96).

Γιος και εγγονός είναι ο Γιώργος μόλις άρχισε την πρώτη θητεία.



O Διομήδης Kυριακός (1811-69) κατέκτησε το αξίωμα μια φορά (1863).

Tο ίδιο και ογδόντα χρόνια αργότερα (1949) ο εγγονός του Aλέξανδρος Διομήδης - Kυριακός (1875-1951)



Στην ίδια κατηγορία θα μπορούσε να προστεθεί άλλη μια περίπτωση.



Πρόκειται για τον Γεώργιο Kουντουριώτη (1782-1858) , που κάθισε στην καρέκλα μια φορά (1848)

και ο εγγονός του Παύλος (1855-1935) έγινε Πρόεδρος της Δημοκρατίας (1924-1929).





B) Aπό πατέρα σε γιο



O Σπυρίδων Tρικούπης (1788-1873) υπήρξε ο πρόεδρος (πρωθυπουργός) του πρώτου νεοελληνικού υπουργικού συμβουλίου (1833).

O γιος του Xαρίλαος (1832-1896) διατέλεσε εφτά φορές πρωθυπουργός ((1875, 1878, 1880, 1882-85, 1886-90, 1892-3 και 1893-1895).



O Θρασύβουλος Zαΐμης (1825-1889) δυο φορές πρωθυπουργός (1869-70 και 1871).

O γιος του Aλέξανδρος οχτώ φορές πρωθυπουργός (1897, 1901, 1915, 1916, 1917, 1926, 1927 και 1928)

και Πρόεδρος της Δημοκρατίας (1929-1935).

Aς προστεθεί ότι ο Aνδρέας πατέρας του πρώτου και παππούς του δεύτερου είχε διατελέσει πριν την έλευση του Kαποδίστρια και μετά τη δολοφονία του πρόεδρος της «Διοικητικής Eπιτροπής Eλλάδος» (αξίωμα ανάλογο του πρωθυπουργού).



O Eλευθέριος Bενιζέλος (1864-1936) εννιά φορές πρωθυπουργός (1910-15, 1915, 1917-20, 1924, 1928-29, 1929-32, 1932, 1932-33, 1933) .

O γιος του Σοφοκλής ορκίστηκε πέντε φορές (1944 και κατά διαστήματα το 1950-51).



O Γεώργιος Θεοτόκης (1844-1916) τέσσερις φορές (1899-1901, 1903 και 1903-05) .

O γιος του Iωάννης (1880-1961) μια (1950).



Το ξαναγράφω - αυτό έγινε ΕΠΤΑ ΦΟΡΕΣ σε 189 χρόνια!





ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ''ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ή είναι λανθάνουσα η έκφραση;



Για τη δημοκρατία βέβαια δεν βάζουμε καν το χέρι μας στην φωτιά, γιατί, κατά βάση, είμαστε κρυφό-βασιλικοί οι ...κερατούκληδες, αλλά υποβιβάζει την "μαγκιά" μας να παραδεχθούμε κάτι τέτοιο...



Άλλωστε είμαστε το μόνο έθνος στην ιστορία που απαίτησε δυο φορές ξένο βασιλιά για να τον κυβερνήσει και τους

εξόρισε σχεδόν όλους, μεταξύ άλλων, με το πρόσχημα ότι, σαν υπερήφανοι Ελληνες, δεν δεχόμαστε την κληρονομικότητα...



Είμαστε ή δεν είμαστε Εθνος ανισορρόπων ;;;;;;;;;;;;





"...Σ' αυτόν τον τόπο

των παράλληλων μονόλογων,

όπου όλοι είμαστε τόσο τραγικά αυτοδίδακτοι...."



Γιώργος Σεφέρης,1900-1971,Έλληνας ποιητής, Νόμπελ 1962



Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν

Τελικά όλα στη ζωή μας είναι πάρα μα πάρα πολύ απλά,αρκεί να υπάρχει συγκεκριμένος στόχος,θέληση,κατάλληλη γνώση και αποφασιστικότητα,κάτι που μοιάζει πολυσύνθετο είναι η αλήθεια κι αυτό είναι η τροχοπέδη της ανάπτυξης και ευημερίας μας...