Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

ώρα για γλυκό



Τι αμαρτία είναι πάλι αυτή ?


Αφιερώνω την
κακοτραβηγμένη φωτογραφία στους απανταχού Κολινδρινούς.
Οι λουκουμάδες τσιμιτσιούδα...λάθος τσιμτσιούδα....λάθος(ποτέ δεν έμαθα πως γράφετε σωστά)
Οι λουκουμάδες ΧΟΥΤΑ λοιπόν,είναι ίσως το μοναδικό Κολινδρινό trademark!!
Δεν υπάρχει Κολινδρινός , απόδημος και μη , επισκέπτης του Κολινδρού,κάποιος που να έχει Κολινδρινούς φίλους και να μην έχει δοκιμάσει τους περίφημους αυτούς λουκουμάδες .

Με μια συνταγή μυστική που δεν την λένε ,τα δυο αδέρφια (Χρήστος -Θανάσης)
κατάφεραν με τους λουκουμάδες τους να γίνουν διάσημοι .
Χωρίς ανατιμήσεις περίεργες και πάντα με χαμηλές τιμές είναι έτοιμοι να εξυπηρετήσουν,στα όρθια ,αλλά και καθιστά με θέα το δημαρχείο , όλους τους γευσιγνώστες λουκουμαδομανείς.

Από μικρά παιδιά ακόμη περιμέναμε πότε θα βγουν ζεστοί -ζεστοί στους τσίγκινους δίσκους να τους κατατροπώσουμε . Και φυσικά πάντα αμακατζήδες ,μπαίναμε μέσα στο μαγαζί για να παραγγείλουμε λουκουμάδες και ρωτούσαμε : "είναι σημερινοί ?" Το θέμα όμως δεν ήταν η ερώτηση αλλά η κίνηση των χεριών που ακολουθούσε την ερώτηση.
Και η κίνηση ήταν να απλώσουμε το χέρι με μαεστρία και να βάλουμε έναν στο στόμα. Το πρόβλημα είναι όμως πως δύσκολα μπορείς να φας μόνο έναν και έτσι δεν είναι και λίγοι αυτοί που "χτυπάνε " ιένα κιλό στου κάτσμου!

-Τομάρι να μην ξεχάσεις αν κατέβεις να μου φέρεις λουκουμάδες Είναι η φωνή του φίλου μου από Κόρινθο που δοκίμασε μια φορά. Αυτός είναι και η ώθηση για να γράψω για αυτό το Κολινδρινό γλυκό. Τους Λουκουμάδες μας!!