Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Αντώνηηηηη ! ο Δημήτρης θα μας τρελάαανει.

Ο Κλεισθένης γράφει στην "Ιδεοπηγή".


Η παρουσία του αντιπροέδρου της ΝΔ στην TV μας εξέπληξε.
Ούτε λίγο ούτε πολύ στήριξε εμμέσως πλην σαφώς την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Το συμπέρασμα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αυθαίρετο, το κατάλαβαν όλοι και την Κυριακή θα το δείξουν στις κάλπες.
Είπε δεν ζητάμε εκλογές γιατί είμαστε υπεύθυνο κόμμα, ο λαός έστειλε τα μηνύματά του και η κυβέρνηση δηλαδή το ΠΑΣΟΚ οφείλει να διορθωθεί. Επειδή είναι αντιπρόεδρος του κόμματος δεν πιστεύω να εξέφρασε προσωπικές του απόψεις η ΝΔ αλήθεια συμφωνεί με αυτές τις θέσεις; Αντώνη τι λες;
Ο τέλειος παραλογισμός. διαφωνούμε με το μνημόνιο αλλά θα το ακολουθήσουμε, το ΠΑΣΟΚ υπέστη δεινή εκλογική ήττα και δεν έχει ούτε νομιμοποίηση για να προχωρήσει ούτε διαθέτει πλέον την πλειοψηφία στο λαό παρόλα αυτά η ΝΔ δεν ζητάει εκλογές. Μήπως ετοιμάζονται για συγκυβέρνηση; Αν ναι, να μας το πούνε. Αντώνη τι λες;
Σε άλλες περιόδους η λογική του ώριμου φρούτου εξυπηρετούσε την αξιωματική αντιπολίτευση αλλά σήμερα το ΠΑΣΟΚ με την τρόικα και τους ημεδαπούς και διεθνείς τοκογλύφους υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας. Έχει το δικαίωμα η ΝΔ να περιμένει την πτώση του ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις; αφού ο λαός μίλησε και καταδίκασε την πολιτική του μνημονίου; Έχει την δημοκρατική επιβεβαίωση η απόφασή της να μην ζητήσει εκλογές όταν έχουν συμβεί τα ανωτέρω; Τι περιμένει; Δεν έχει σχέδιο διεξόδου απ’ την κρίση; Περισσεύει χρόνος για τέτοια παλαιοκομματικά παιγνίδια; Αντώνη τι λες;
Οι αποφάσεις και οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ μας οδηγούν σύμφωνα με τη γνώμη πολλών οικονομολόγων σε χρεοκοπία, ποια η θέση της ΝΔ επ’ αυτού; Θα παραμείνει απλός παρατηρητής της επερχόμενης καταστροφής; Αντώνη τι λες;
Ο λαός χτύπησε το καμπανάκι για αλλαγή πολιτικής, το καμπανάκι θα γίνει καμπάνα για τη ΝΔ αν συνεχίσει μ’ αυτό το πολιτικάντικο τρόπο σκέψης και δράσης. Αντώνη τι λες;
Αυτά και άλλα πολλά βλέπουν οι Έλληνες πολίτες και τα συζητούν στους χώρους που συνυπάρχουν. Το χόρτο του Γιωργάκη και το κουτόχορτο του Αντωνάκη δεν το μασάνε πλέον. Ή θα σοβαρευτούν ή να μας αδειάσουν τη γωνιά, λένε και δεν ανήκουν όλοι σε ένα κόμμα αλλά σε πολλά. Μια επίσκεψη στα καφενεία και τα καφέ αρκεί για να μάθουν όσοι θέλουν τι σκέφτεται ο απλός πολίτης, εξάλλου «κοντός ψαλμός αλληλούια», την Κυριακή.
Τ’ ακούς Γιωργάκηηηη;
Τ’ ακούς Αντώνηηηηηηη;
Τ’ ακούτε κύριοι του συστήματος;
Τ’ ακούτε παπαγαλάκια των ΜΜΕ;


Πηγή:http://ideopigi.blogspot.com/2010/11/blog-post_2481.html

Ανακοίνωση της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών εδώ και ένα χρόνο, έχοντας συναίσθηση της ευθύνης της και σεβόμενη την αγωνία της πλειονότητας των συναδέλφων που για διάφορους λόγους προσχώρησαν στην «Ομίχλη», απέφυγε να απαντήσει στην λάσπη και τις ύβρεις του κρυφού πυρήνα των Ομιχλιστών, ο οποίος, κρυβόμενος πίσω από τους πολλούς, κήρυξε εμφύλιο με απώτερο σκοπό να μονοπωλήσει και να ελέγξει τον Κινηματογράφο σε όλο του το φάσμα. Έφτασε δε ο κρυφός αυτός πυρήνας στο σημείο να απειλεί και να υβρίζει, εν μέσω εκλογών, τον πολιτικό φορέα των Οικολόγων-Πράσινων επειδή, ύστερα από τη διαδικτυακή διαβούλευση του ΥΠΠΟΤ, αξιολόγησε και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το Κινηματογραφικό Νομοσχέδιο του ΥΠΠΟΤ πρέπει να αποσυρθεί.

Ξεπεζεύστε από τα καλάμια σας, κύριοι Τσεμπερόπουλε, Γκορίτσα και λοιποί.

Παραθέτουμε τις χρηματοδοτήσεις που λάβατε και σας παραπέμπουμε στα πρακτικά του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου για να διαπιστώσετε την στήριξη που σας προσέφεραν αυτοί που καθυβρίζετε. Για να δούμε ποιος είναι κρατικοδίαιτος:

Γκορίτσας:

1. Δέσποινα
2. Από το Χιόνι
3. Βαλκανιζατέρ
4. Μπραζιλέρο
5. Παρέες
6. Απ’τα κόκκαλα βγαλμένα (250.000€-2010)


Τσεμπερόπουλος:

1. Ξαφνικός Έρωτας
2. Άντε Γεια
3. Πίσω Πόρτα
4. Ο Εχθρός μου (280.000€-2010)


Για τους φερόμενους ως παραγωγούς, παραθέτουμε τα ποσά που εισέπραξαν από το Ε.Κ.Κ. και ζητάμε να γίνει έλεγχος σε σχέση με το ύψος της δικής τους συμμετοχής.

§ Κώστας Λαμπρόπουλος - CL Production - Σαμιώτης – (ODEON), 13 ταινίες, Σύνολο Χρηματοδότησης: 2.545.000€
§ Π.Παπαχατζής, 8 Ταινίες, Σύνολο Χρηματοδότησης: 1.253.000€
§ Γ. Λυκιαρδόπουλος, 4 Ταινίες, Σύνολο Χρηματοδότησης: 800.000€
§ Κ. Μωριάτης: 4 Ταινίες, Σύνολο Χρηματοδότησης: 635.000 €
§ Φαντασία Οπτικοακουστική (Στέλλα Θεοδωράκη+Θάνος Αναστόπουλος, Π. Κυριακουλάκος), 6 Ταινίες, Σύνολο Χρηματοδότησης 885.000€
§ Ξηντάρης Γιάννης+Νικολέρης Χρήστος (Ενόραση), 4 Ταινίες, Σύνολο Χρηματοδότησης: 493.000€.

ΣΥΝΟΛΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ: 6.611.000€

Καλούμε όλους τους καλοπροαίρετους συναδέλφους της «Ομίχλης» να βγουν στο φως.

Παράλληλα, θα γίνει δημόσια συζήτηση από την Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών, όπου θα αναλυθούν οι παγίδες που κρύβει το Νομοσχέδιο και το τι διακυβεύεται.

Συνημμένα, σας παραθέτουμε τα ονόματα των Προέδρων της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, από το 1974 έως σήμερα, που έδωσαν τους αγώνες τους για να υπάρχει σήμερα κινηματογραφία και δεν εισέπραξαν τίποτε άλλο παρά συκοφαντίες.

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ

ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΗΣ Ε.Ε.Σ. ΑΠΟ ΤΟ 1974 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ:
Ορέστης Λάσκος-Γρηγόρης Γρηγορίου (3 θητείες)-Πάνος Γλυκοφρύδης-Λάμπρος Λιαρόπουλος-Παντελής Βούλγαρης-Θανάσης Ρεντζής-Θόδωρος Αγγελόπουλος-Κώστας Κουτσομύτης-Γιώργος Καρυπίδης-Τάσος Ψαρράς-Θόδωρος Αγγελόπουλος-Νίκος Κούνδουρος (2 θητείες)-Διαγόρας Χρονόπουλος-Ντίνος Κατσουρίδης (3 θητείες)-Πολ Σκλάβος-Παύλος Τάσιος (2 θητείες)-Χάρης Παπαδόπουλος (5 θητείες)

Πηγή:http://www.blogtv.gr/2010/11/blog-post_12.html

Τέλος οι "Πύλες του ανεξήγητου"

Τίτλοι τέλους έπεσαν για την τηλεοπτική εκπομπή "Πύλες του ανεξήγητου" του Κώστα Χαρδαβέλλα.
Ο τηλεοπτικός σταθμός Alter αποφάσισε την προσωρινή διακοπή της για οικονομικούς λόγους. Ένδεχετε η εκπομπή να εμφανιστεί στους τηλεοπτικούς μας δέκτες απο την νέα σεζόν όπου θα επανεξεταστεί η περίπτωση να επιστρέψει και πάλι στην τηλεόραση.
Σχετικά θέματα:alter Άρση της δέσμευσης του 50% των τραπεζικών λογαριασμών του ALTER
Σήμερα η πρεμιέρα του LifeStyle με τη νέα οίκο - Δέσποινα Καμπούρη
Μπελάδες για τον τηλεοπτικό σταθμό alter
Δρυμούσης και Παλαιτσάκη στο "10-1 μαζί"
Τέλος οι "Πύλες του ανεξήγητου"


Πηγή:http://www.blogtv.gr/2010/11/blog-post_07.html

Κάταγμα ...πέους.

Κάταγμα στο γεννητικό του όργανο είχε υποστεί κατά τη διάρκεια σεξουαλικής επαφής ένας 52χρονος που πριν καιρό πήγε με πόνους και αιμάτωμα στο ΤΕΠ του 424 ΓΣΝΕ. 


Το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε χειρουργικά από τους ουρολόγους του 424 και σήμερα ο 52χρονος έχει θεραπευτεί χωρίς να έχει επηρεαστεί η ποιότητα της σεξουαλικής του ζωής και χωρίς να αντιμετωπίζει πρόβλημα στην ούρηση.


Το περιστατικό αυτό παρουσιάζεται στο 23ο Ιατρικό Συνέδριο Ενόπλων Δυνάμεων σε αναρτημένη ανακοίνωση των Κ. Πουρνάρα, Α. Μαλιώρη και Μ. Παπαθανασίου.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο ασθενής οδηγήθηκε εσπευσμένα στο χειρουργείο διότι το πέος του παρουσίασε πλάγια γωνίωση και ουρηθρορραγία. 


Το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε επιτυχώς στο χειρουργείο, ενώ η μετεγχειρητική πορεία του ασθενή ήταν ομαλή, χωρίς επιπλοκές. Ο ασθενής στο πλαίσιο μετεγχειρητικής παρακολούθησης, ελέγχθηκε με δυναμική σηραγγογραφία μετά από τρεις και έξι μήνες με υπερηχογράφημα για την διερεύνηση ήπιας φλεβικής διαφυγής και ήπιου βαθμού στυτικής δυσλειτουργίας, η οποία μετά από ένα χρόνο αποκαταστάθηκε πλήρως. 


Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, σήμερα το μόριο του ασθενή δεν παρουσιάζει κάμψη, η ούρηση είναι φυσιολογική, ενώ η ποιότητα της σεξουαλικής ζωής του ασθενή έχει επιστρέψει στα πριν του τραυματισμού επίπεδα.


Οι ουρολόγοι του 424 επισημαίνουν, ότι σε τέτοια περιστατικά δεν συνιστάται η συντηρητική αντιμετώπιση, διότι μπορεί να υπάρχουν σοβαρές επιπλοκές.
Η χειρουργική αντιμετώπιση στην συγκεκριμένη περίπτωση αποσόβησε τις σοβαρότατες επιπλοκές που θα επέφερε η συνυπάρχουσα ρήξη ουρήθρας.

Πηγή: http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=711

Μετεωρίτης και όχι UFO το φαινόμενο στον ουρανό της Κεν. Μακεδονίας πριν απο λιγο

Αναστατωθηκσν τα τηλεφωνικα κεντρα των ΜΜΕ στη Θεσσαλονικη


με εντρομους κατοικους του νομου και των γυρω περιοχων που ανεφεραν οτι ειδαν στον ουρανο της κεντρικης Μακεδονιας UFO. Ηταν λιγο πριν τις 8:30 οταν ο ουρανος φωτιστηκε απο εκατομμυρια φωτεινα αντικειμενα σε ενα ...

τρελο χορο οπως περιεγραφαν. Ωστοσο αλλα δεν ηταν ΑΤΙΑ οπως πιστεψαν πολλοι αλλα το αστρολογικο φαινομενο των Λεωντιδων.

Το εντυπωσιακό φαινόμενο της «Βροχής των Λεοντιδών» άρχισε να εμφανίζετε και φέτος με αποκορύφωμα τη νύχτα της 17ης προς 18ης Νοεμβρίου και θα είναι ορατό από τη 1 μέχρι τις 4.30 τα ξημερώματα υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει ξαστεριά.

Η μεγαλύτερη καταιγίδα διαττόντων που παρατηρήθηκε ποτέ ήταν η Καταιγίδα των Λεοντιδών στις 12 προς 13 Νοεμβρίου του 1833, όταν το φαινόμενο θύμιζε εκρήξεις πυροτεχνημάτων από μία ροή δεκάδων μετεώρων κάθε δευτερόλεπτο που διήρκεσε επί ώρες. Ενας ιστορικός μάλιστα το 1878 τη θεώρησε ένα από τα 100 πιο σημαντικά γεγονότα των ΗΠΑ. Το γεγονός απεικονίστηκε σε πολλά έργα τέχνης, ενώ αρκετοί κοινωνιολόγοι απέδωσαν στο συγκεκριμένο φαινόμενο τον πυρετό για τη θρησκεία που επηρέασε τα επόμενα χρόνια την κοινωνική εξέλιξη και τον σύγχρονο χαρακτήρα των ΗΠΑ.

Τα επόμενα χρόνια τα ίχνη του κομήτη χάθηκαν και θεωρήθηκε ότι είχε μάλλον διαλυθεί μέχρις ότου ανακαλύφθηκε και πάλι το 1965 όταν προσπέρασε τη τροχιά της Γης σε απόσταση λίγο μεγαλύτερη απ αυτήν της Σελήνης. Εναν χρόνο αργότερα, στις 17 Νοεμβρίου 1966, στις κεντρικές και δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες δεκάδες χιλιάδες διάττοντες στόλισαν και πάλι τον νυχτερινό ουρανό για είκοσι τουλάχιστον λεπτά με ρυθμό 200.000 έως 1.000.000 διαττόντων την ώρα.

Μέχρι και εκατό διάτοντες αστέρες θα φωτίζουν κάθε ώρα τον νυχτερινό ουρανό τα ξημερώματα της 18/11, καθώς η Γη διέρχεται αυτή την εβδομάδα από την ουρά ενός κομήτη. Tο 1966 δεκάδες χιλιάδες μετέωρα εισέρχονταν στην ατμόσφαιρα κάθε ώρα.


ΠΗΓΗ¨΄'seleo.gr

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να αναγκάσει...

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να κάνει εταιρίες παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών όπως το FaceBook και τη Google να ξεχνούν.
Γι' αυτό ζητά αναμόρφωση της κοινοτικής νομοθεσίας έτσι ώστε οι χρήστες του internet να μπορούν να σβήνουν τα ίχνη τους.
Οι χρήστες «πρέπει να έχουν το “δικαίωμα να ξεχαστούν” όταν δεν χρειάζονται πλέον τα δεδομένα τους ή θέλουν να τα διαγράψουν» δήλωσε η επίτροπος Δικαιοσύνης της ΕΕ Βίβιαν Ρέντινγκ. Η Κομισιόν έτσι θέλει να δώσει στους πολίτες τον έλεγχο των ψηφιακών αρχείων που μοιράζονται στον κυβερνοχώρο.

Πηγή:http://www.blogtv.gr/2010/11/facebook_08.html

Ο Κολυνδρός

Ο Κολυνδρός είναι από τις σημαντικότερες βυζαντινές πόλεις της Πιερίας. Εμφανίστηκε στην ιστορία στις αρχές του 10ου αιώνα, έννατη στην τάξη [δέκατη, τον 11ο-12ο αι.] των επισκοπών που υπόκεινται στη μητρόπολη Λαρίσης. Εκτοτε δεν αναφέρεται ως επισκοπή. Το 1003 παραδόθηκε στον Βασίλειο Β Βουλγαροκτόνο από τον βούλγαρο Δημήτριο Τειχωνά.
Το 1394 αναφέρεται με αφορμή την έριδα ανάμεσα στη Νέα Μονή και τη Μονή Ακαπνίου Θεσσαλονίκης. Η Βολλάς, κτήμα της Ακαπνίου προσαρτήθηκε παράνομα στη Νέα Μονή. Μέχρι το 1401 η Βολλάς δεν είχε αποδοθεί, παρόλες τις επιστολές του Πατριάρχη Αντώνιου Δ προς τον ηγούμενο της Νεας Μονής Γαβριήλ.
Σήμερα σώζει δυστυχώς μόνο τμήματα του μεσοβυζαντινού κάστρου, στο κέντρο του σημερινού οικισμού. Δεν σώζονται ούτε οι βυζαντινοί ναοί της πόλεις. Μία βυζαντινή εικόνα του Αγίου Δημητρίου φέρει την επιγραφή Ο Αγιος Δημήτριος ο Νεαμονίτης, και υπομνηματίζει τη σχέση της Νέας Μονής Θεσσαλονίκης με τον Κολυνδρό.

Έχει γραφτεί από Έφη Πουλάκη - Παντερμαλή

Του ξέρτι ότ' (νούμιρο23):

Όπως σε πολλά μέρη της επαρχίας,έτσι και στο Κολινδρό υπάρχουν εκτός από "αγρότης μόνο ψάχνει" και "νέος για παντρειά, μόνος ψάχνει"?
Σλογιούμι κοινωνικά σαν μπλογκ του Κολινδρού, να προτείνουμε τις ανύπαντρες φίλες που μας διαβάζουν να έρθουν καμιά βόλτα προς τα εδώ,να γνωρίσουν τα αγόρια του χωριού μας.
Δεν έχουν να χάσουν τίποτα.
Ίσα ίσα μόνο θα κερδίσουν...
Περισσότερες διευκρινήσεις στο email του μπλογκ,αλλά και προσεχώς σε ανάρτηση...

Αναχωρεί την Κυριακή για την Κροατία η εθνική

Χάντμπολ-Μεσογειάδα κορασίδων-Αναχωρεί την Κυριακή για την Κροατία η εθνική

Η εθνική ομάδα χάντμπολ των κορασίδων αναχωρεί την Κυριακή το πρωί για την Κροατία, και συγκεκριμένα την πόλη Πλότσε, όπου τη Δευτέρα ξεκινά της υποχρεώσεις της στην 6η Μεσογειάδα.
Η ελληνική ομάδα ολοκληρώνει την προετοιμασία της στον Κολινδρό και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Κροατία για τους αγώνες, που θα διαρκέσουν ως την επόμενη Κυριακή (21/11).
Πρώτοι αντίπαλοι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος είναι τη Δευτέρα το πρωί η Πορτογαλία και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας η διοργανώτρια Κροατία.

Πηγή:http://www.express.gr/news/sports/381846oz_20101112381846.php3

Trojan αντλεί κωδικούς από e-banking

Ο Συνήγορος του Πολίτη προειδοποιεί όλους τους χρήστες internet ότι κυκλοφορεί spam mail που οδηγεί τους χρήστες σε σελίδα με ύποπτο trojan που είναι ικανό να αντλήσει ακόμα και κωδικούς από e-banking.
Διαβάστε την επιστολή από τον Συνήγορο του Πολίτη:


ΠΡΟΣΟΧΗ! Κυκλοφορεί e- mail που οδηγεί τους χρήστες σε site παρόμοιο με το CNN και στη συνέχεια τους προτρέπει να κάνουν κλικ σε κάποιο link ώστε να δουν video σχετικό με τις εξελίξεις στη Γάζα. Όταν οι χρήστες κάνουν κλικ στο video εμφανίζεται νέο παράθυρο που προτρέπει για εγκατάσταση/ενημέρωση του Adobe Flash Player (το πρόγραμμα που χρησιμοποιείται και για την αναπαραγωγή video στο Youtube). Αν οι χρήστες επιλέξουν εγκατάσταση τότε εγκαθίσταται trojan ικανό να αντλήσει ακόμα και κωδικούς από e-banking και φυσικά και από άλλες online υπηρεσίες και δραστηριότητες που χρησιμοποιείτε (!).

Διαβάζετε με προσοχή τα e-mail σας και σε καμία περίπτωση μην εξουσιοδοτείτε sites να εγκαθιστούν λογισμικό. Γενικότερα να είστε καχύποπτοι κατά την καθημερινή τόσο πλοήγηση στο Διαδίκτυο όσο και ανάγνωση των e-mail σας.


Πηγή: http://www.blogtv.gr/2010/09/trojan-e-banking.html



Εξοργίζει η περαίωση

Είκοσι δύο χιλιάδες ευρώ καλείται να πληρώσει ένας Βολιώτης περιπτεράς στο πλαίσιο της περαίωσης
για να κλείσει τις λογιστικές χρονιές από το 2005 και μετά. Είναι από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα από το χαράτσι που επέβαλλε η κυβέρνηση σε ελεύθερους επαγγελματίες, επαγγελματοβιοτέχνες κ.α. όπως ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΕΒΕ Γιάννης Μολόχας. «Κατά μέσο όρο μας καλούν να πληρώσουμε από 5.000 έως 7.000 ευρώ αλλά ακόμη και το 500άρικο που είναι να πληρώσουν κάποιοι, πώς θα τα καταφέρουν, που όλοι χρωστάμε ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες και ΔΕΚΟ;» αναρωτήθηκε. Ξεκαθάρισε ότι οι συνάδελφοί του δεν πρόκειται να πληρώσουν σε καμία περίπτωση και φυσικά τους κάλεσε ν’ αντιδράσουν και να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που διοργανώνονται την ερχόμενη εβδομάδα με αφορμή την έλευση της ΤρόΪκα.
Πηγή:http://news.ert.gr/el/topikes-eidiseis/bolos/47059-eksorgizei-i-peraiosi

Του ξέρτι ότ' (νούμιρο22)

Κάθε λεπτό ανεβαίνουν video συνολικής διάρκειας 35 ωρών


Πηγή:http://www.blogtv.gr/2010/11/youtube-video-35.html

Του ξέρτι ότ' (νούμιρο21):

Από δω και στο εξής,είναι η πιο κατάλληλη και η πιο λαδερή περίοδος για τη συγκομιδή της ελιάς στον Κολινδρό?
Αν και πολλοί ήδη άρχισαν να μαζεύουν.
Από βδομάδα όμως θα αδειάσει το χωριό,αφού όλοι θα βρίσκονται στους ελαιώνες του Κολινδρού.
Αναμένεται κοσμοσυρροή,αλλά προτού φύγετε να κλειδώνετε καλά τα σπίτια σας...
Πολλά γίνονται τελευταία...


Β’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ 10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ - ΔΟΞΑ ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ Ν. ΕΦΕΣΣΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ
ΕΛΠΙΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΑΡΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΙΤΩΝ
25η ΜΑΡΤΙΟΥ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΒΟΡΩΝΟΥ
ΠΙΕΡΙΚΟΣ Κ. ΑΓΙΑΝΝΗ - ΕΘΝΙΚΟΣ Ν. ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ
ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΑ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ
ΤΑΥΡΟΣ ΕΛΑΦΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ

Όλα τα παιχνίδια θα γίνουν το ΣΑΒΒΑΤΟ 13-11-2010 στις 15:00

Τα νέα δεδομένα στο ΙΚΑ

Γνωρίζετε πόσα ένσημα έχετε μαζέψει και αναρωτιέστε πότε είναι ο σωστός χρόνος να διεκδικήσετε την σύνταξη σας;

ΑΝΔΡΕΣ
Το 2010
- Στα 58 με 10.500 ένσημα

Το 2011
- Στα 58 με 10.800 ένσημα

Το 2012
- Στα 59 με 11.100 ένσημα

Για τους εξηντάρηδες
- Το 2013 με 10.400 ένσημα
- Το 2014 με 11.700 ένσημα
- Το 2015 με 12.000 ένσημα

ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Το 2010
- Στα 57 πλήρη, στα 55 μειωμένη με 10.000 ένσημα

Το 2011
- Στα 58 πλήρη, στα 56 μειωμένη με 10.400 ένσημα

Το 2012
- Στα 58,5 πλήρη, στα 56,5 μειωμένη με 10.800 ένσημα

Από το 2015
- Στα 60 πλήρη, στα 58 μειωμένη με 12.000 ένσημα

Εάν υπάρχουν βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα (άνδρες)
- Τουλάχιστον 7.500 Βαρέα + άλλη σύνταξη
- Σύνολο 10.500 ένσημα

Το 2010
- Πλήρη στα 55
- Μειωμένη στα 53

Το 2011
- Πλήρη στα 55+9 μήνες
- Μειωμένη στα 53+9 μήνες

Το2012
- Πλήρη στα 56+6 μήνες
- Μειωμένη στα 54+6 μήνες

Μητέρες με ανήλικα
Ασφαλισμένες πριν από το 1992 (5.500 ένσημα)
- Το 2010 πλήρη στα 55, μειωμένη στα 50
- Το 2011 πλήρη στα 57, μειωμένη στα 52
- Το 2012 πλήρη στα 60, μειωμένη στα 55
- Το 2013 πλήρη στα 65, μειωμένη στα 60

Ασφαλισμένες μετά από το 1992 (6.000 ένσημα)
Το 2010, 2011 και 2012 πλήρη στα 55, μειωμένη στα 50
Το 2013 πλήρη στα 65, μειωμένη στα 60

Πηγή:http://www.newsbeast.gr/society/arthro/73291/pote-sumferei-na-vgeite-sti-sudaxi/



Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των ληστών της Αρναίας

Ασύλληπτοι παραμένουν οι δράστες που αποπειράθηκαν το πρωί να ληστέψουν δύο τραπεζικά υποκαταστήματα στην Αρναία Χαλκιδικής.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, πρόκειται για τέσσερις κουκουλοφόρους, οι οποίοι, αφού χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, εισέβαλαν ταυτόχρονα στα καταστήματα της Εθνικής και της Αγροτικής Τράπεζας, όπου με την απειλή όπλων -τύπου καλάσνικοφ- προσπάθησαν να αποσπάσουν τα χρήματα.

Ωστόσο, λόγω της χρονοκαθυστέρησης των χρηματοκιβωτίων, οι δράστες αναγκάστηκαν να τραπούν άπραγοι σε φυγή, επιβιβαζόμενοι σε Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Νωρίτερα, πάντως, τραυμάτισαν με το κοντάκι ενός όπλου, υπάλληλο της Εθνικής Τράπεζας.
Οι δράστες εγκατέλειψαν το όχημα σε αγροτικό δρόμο της περιοχής του Αγίου Μοδέστου Χαλκιδικής και εξαφανίστηκαν.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν είχε κλαπεί από την περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Αρναίας Χαλκιδικής.


Πηγή:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=202299&cid=4


Το ανάρτησα επειδή αυτή η μέθοδος ληστείας,θυμίζει πολύ έντονα αυτή του Αιγινίου,που έγινε πριν μέρες όπως θα θυμάστε...

Γυναίκα υποψήφια δήμαρχος με 40 γυναίκες στον συνδυασμό της

Και μια που λέγατε τι κάνουν οι γυναίκες στην Ινδία,δείτε τι κάνουν οι γυναίκες εδώ κοντά μας.
Στη Νάουσα:

Στη Νάουσα η Ίλια Ιωσηφίδου πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα, ηγείται ενός ανεξάρτητου συνδυασμού που δεν υποστηρίζεται από πολιτικά κόμματα, ενώ πέρασε στον Β΄ γύρο των εκλογών για την αυτοδιοίκηση. Στο ψηφοδέλτιό της υπάρχουν 40 γυναίκες και 71 άνδρες τη στιγμή που ο νόμος για την ποσόστωση των γυναικών επιβάλλει την ύπαρξη 28 γυναικών στο ψηφοδέλτιο. Η Ίλια Ιωσηφίδου από τη Νάουσα δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένη από την γενική εκπροσώπηση των γυναικών στις αυτοδιοικητικές εκλογές σε όλη τη χώρα και τονίζει ότι υπάρχουν πολλές δυναμικές και αξιόλογες γυναικείες παρουσίες που μπορούν να εκπροσωπήσουν το λαό στο πεδίο δράσης της αυτοδιοίκησης.

«Από παιδιά λέγαμε ότι θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο. Όταν πλέον έφτασα σε κάποια ηλικία σκέφτηκα ότι τουλάχιστον θα μπορούσα να αλλάξω την πόλη μου» τόνισε η κ. Ιωσηφίδου και δηλώνει ικανοποιημένη από τη μέχρι τώρα πορεία του συνδυασμού της. Όταν ερωτάται για τις διαφορές ανδρών και γυναικών απαντά ότι οι άνθρωποι δεν είναι διαφορετικοί. Ωστόσο, όπως λέει, «από την ανατροφή και την συμπεριφορά τους οι γυναίκες φαίνεται να έχουν περισσότερη υπομονή και επιμονή, τάξη στο νοικοκυριό και την τελειομανία».

«Τόσα χρόνια κάνοντας απλή διαχείριση δεν καταφέραμε πολλά. Πρέπει πλέον να κάνουμε κάτι διαφορετικό και οι γυναίκες διαθέτουν έμπνευση και φαντασία για το πετύχουν» τονίζει ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί και στην εκπροσώπηση των ανδρών στο ψηφοδέλτιό της τους οποίους χαρακτηρίζει απαραίτητους συνεργάτες και συμπαραστάτες.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το Βελβεντό στο πανευρωπαϊκό δίκτυο πόλεων για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη

Τώρα που γνωριστήκαμε με το Βελβεντό,διαβάστε ακόμη μια καλή είδηση που το αφορά:

Tο Βελβεντό, το Ρέθυμνο και η Σαμοθράκη επιλέχτηκαν από την Ευρωπαϊκή Ομάδα Αστικής Ανάπτυξης, ως ελληνικές πόλεις που θα συμμετέχουν στο πανευρωπαϊκό Δίκτυο «Πλαίσιο Αναφοράς για τις Βιώσιμες Πόλεις».

Με την επιλογή αυτή το Βελβεντό θα συμμετέχει σε ένα δίκτυο πενήντα ως εβδομήντα ευρωπαϊκών πόλεων. Το δίκτυο θα εργάζεται για μια ολοκληρωμένη προσέγγιση της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης. Η διαγωνιστική διαδικασία προέβλεπε δυο φάσεις. Στην πρώτη φάση οι ελληνικές αρχές θα επέλεγαν οκτώ πόλεις και ακολούθως στη δεύτερη φάση το αρμόδιο ευρωπαϊκό όργανο θα επέλεγε τρεις.
Στην πρώτη επιλογή επιλέχτηκαν από τη Ελλάδα οι πόλεις Αγία Βαρβάρα Αττικής, Αλεξανδρούπολη, Βελβεντό, Ιεράπετρα, Νέα Ιωνία Μαγνησίας, Ρέθυμνο, Ρόδος, Σαμοθράκη και Σέρρες.
ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Μάκης Νασιάδης


Πηγή: http://news.ert.gr/el/topikes-eidiseis/kozani/47045-to-belbento-sto-paneyropaiko-diktyo-poleon-gia-ti-biosimi-astiki-anaptyksi

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

Με τον Βελβενδό Κοζάνης έχουμε το ίδιο πρόβλημα όσον αφορά τον Καλλικράτη,αλλά έχουμε εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση.
Μέρα με νύχτα.
Απραξία εμείς και συνεχής αγώνας για τη δικαίωσή τους οι κάτοικοι του Βελβενδού.
Διαβάστε το δελτίο τύπου που βρήκαμε στο ταχυδρομείο:

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
Ενόψει της νέας πραγματικότητας που δημιουργείται για τον τόπο μας από 1/1/2011 ως συνέπεια της εφαρμογής του Νόμου 3825/2010 οι Δημότες του Δήμου Βελβεντού προχώρησαν στη δημιουργία Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας και μη Κυβερνητικής Οργάνωσης με τον διακριτικό τίτλο «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ».
Σκοπός της εταιρίας είναι η απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας, διαφύλαξης, ανάδειξης, αξιοποίησης και πολύπλευρης ανάπτυξης όλων των οικισμών που περιλαμβάνονται στον «Καποδιστριακό» Δήμο Βελβεντού. Στους τομείς δραστηριοποίησης της Κοινωνίας των Πολιτών περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων
1. η διατήρηση και ενίσχυση των θεσμικών λειτουργιών τους.
2. η συμβολή στην εύρυθμη λειτουργία και ενίσχυση όλων των φορέων (παραγωγικών, πολιτιστικών, αθλητικών, Παιδείας και λοιπών κοινωνικών φορέων και συλλόγων) των οικισμών, με την κάθε μορφής αρωγή προς αυτούς.
3. η λειτουργία και παροχή υπηρεσιών ποιότητας ζωής των κατοίκων των οικισμών, στο βαθμό που οι προβλεπόμενες από τους Νόμους που διέπουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού και κυρίως το Νόμο 3825/2010 «Καλλικράτης» δεν θα υλοποιούνται ή δεν θα ανταποκρίνονται απολύτως στις ανάγκες των κοινωνιών των οικισμών μας.
4. η πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη και ανάδειξή τους καθώς και την ανάδειξη του αστικού, περιαστικού και ευρύτερου περιβάλλοντος των οικισμών, με κοινωφελή έργα.
5. η διεκδίκηση κονδυλίων, η ανάληψη και υλοποίηση Αναπτυξιακών Έργων και Έργων Υποδομών, καθώς και Μελετών και άλλων εργασιών, με χρηματοδότηση από Διεθνή, Κοινοτικά, Εθνικά, Περιφερειακά και Τοπικά Προγράμματα, αλλά και με άλλους πόρους που η Εταιρία θα εξασφαλίζει.
6. η καταγραφή, προστασία, προβολή και ανάδειξη των μνημείων και της ιστορίας όλων των οικισμών.
7. η οργάνωση συναντήσεων, ημερίδων, συνεδρίων, σεμιναρίων, δημοσίων συζητήσεων και γενικά πάσης φύσεως εκδηλώσεων.
8. η ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση της κοινής γνώμης και Φορέων Δημόσιας Διοίκησης (Κρατικών, Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή Δημόσιου Τομέα γενικότερα) στα αντικείμενα που προαναφέρθηκαν
9. η ανάπτυξη διεθνών, ευρωπαϊκών, διαβαλκανικών και εθνικών συνεργασιών στα παραπάνω θέματα.

Η Κοινωνία των Πολιτών ξεκίνησε τη λειτουργία της μετά την έγκριση του καταστατικού της στις 15-09-2010 από το αρμόδιο Πρωτοδικείο και με προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή την οποία απαρτίζουν οι:
- ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – Πρόεδρος
- ΣΙOΜΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - Αντιπρόεδρος
- ΜΑΡΜΑΡΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ - Γραμματέας
- ΚΟΥΤΡΟΤΣΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - Μέλος
- ΜΑΛΛΟΥ ΒΑΪΑ - Μέλος
- ΚΟΥΤΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ - Μέλος
- ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - Μέλος

Η επιτροπή προχωρά στον προγραμματισμό και οργάνωση της εκλογής του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου, διαδικασία, η οποία θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.

Η Κοινωνία των Πολιτών αριθμεί έως σήμερα περισσότερα από 1500 μέλη, ενώ οι εγγραφές συνεχίζονται για όσους Δημότες αλλά και Φίλους επιθυμούν να συνδράμουν στον δίκαιο αγώνα του Δήμου μας.



RICHARD FEYNMAN: Η επίδρασή του στη σύγχρονη Φυσική

Συνεχίζεται και φέτος ο κύκλος εκδηλώσεων με τίτλο «Τα Πρόσωπα της Επιστήμης», που πραγματοποιείται από το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών – Παράρτημα Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

Η θεματολογία των εκδηλώσεων αυτών αφορά στους ανθρώπους που άνοιξαν νέους δρόμους στις επιστήμες, στη ζωή τους και στις άγνωστες πτυχές της προσωπικότητάς τους, σε ζητήματα φιλοσοφίας, δεοντολογίας, ηθικής, διδακτικής και γνωσιολογίας των επιστημών, καθώς και σε πρόσωπα της επιστήμης, που δραστηριοποιούνται στον παρόντα χρόνο, αναδεικνύοντας τη συμβολή τους στη διάδοσή της.

Η επόμενη εκδήλωση πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του Κέντρου την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010, στις 11.00 το πρωί, με θέμα «RICHARD FEYNMAN: Η επίδρασή του στη σύγχρονη Φυσική» και ομιλητή το Θόδωρο Πιερράτο, Φυσικό (MSc), Καθηγητή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο οποίος θα μας παρουσιάσει τη ζωή και το έργο ενός μεγάλου Φυσικού και ερευνητή των σύγχρονων τάσεων της Φυσικής Σκέψης.

Διοργάνωση

Ένωση Ελλήνων Φυσικών – Παράρτημα Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας

Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ

6ο χμ Θεσσαλονίκης – Θέρμης

τηλέφωνο: 2310 483000

e-mail: info@noesis.gr



Γυναίκες οργώνουν ...γυμνές

Με τα χωράφια τους να απειλούνται από την ξηρασία, οι αγρότες στο χωριό Μπιχάρ της Ανατολικής Ινδίας κατέφυγαν σε μια πρωτότυπη λύση ανάγκης…

Για να ικανοποιήσουν τους Θεούς της βροχής, ώστε να ποτιστεί η γη, οι αγρότες ζήτησαν από τις νεαρές ανύπαντρες κοπέλες του χωριού να οργώσουν τα ξεραμένα χωράφια φορώντας απολύτως τίποτα και τραγουδώντας ψαλμωδίες.

Όπως δήλωσε τοπικός αξιωματούχος στο Reuters, η μέθοδος αυτή είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στην περιοχή. «Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να μη σταματήσουν μέχρι οι Θεοί να στείλουν καταιγίδες», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι αυτό το χρόνο η Ινδία υπέστη τις χειρότερες καταστροφές από τους μουσώνες εδώ και 80 χρόνια.