Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Του ξέρτι ότ' (νούμιρο42):

Ένα παλιό τοπικό Μακεδονικό δημοτικό τραγούδι λέει:

"Η Βέροια έχει όμορφες,
η Νάουσα μαυρομάτες
κι εσύ καημένε Κολινδρέ

κοντούλες και γεμάτες"



Εδώ που τα λέμε κορίτσια και η δυσφήμηση,
διαφήμιση είναι στην ουσία...
Γι' αυτό μη μασάτε τίποτα...

Πάντως πρέπει να μας ζήλευαν πολύ εκείνα τα χρόνια,
ώστε να κοροϊδεύουν τις γυναίκες του χωριού μας,που μάλλον το αντίθετο θα ήταν...
Πρέπει να ήμασταν πολύ σπουδαίο χωριό και σίγουρα ήμασταν.
Κι αν προσέξτε αναφέρονται τα τρία κεφαλοχώρια ή πόλεις της εποχής.

Μεγάλε Κολινδρέ...
Που σε κατάντησαν οι απόγονοί σου?
Κρίμα,μεγάλο κρίμα...

Συναυλία της Ορχήστρας του ΑΠΘ για πρώτη φορά στο ΝΟΗΣΙΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ θα πραγματοποιηθεί, για πρώτη φορά, συναυλία από την Ορχήστρα του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Δημόπουλου και θα περιλαμβάνει έργα των Β. Smetana, Α. Dvorak, J. Strauss, καθώς και μουσική από τον κινηματογράφο. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 21.00, στην αίθουσα του Κοσμοθεάτρου του ΝΟΗΣΙΣ. Η είσοδος στη συναυλία είναι ελεύθερη για το κοινό.



Να σημειωθεί ότι το Σάββατο 8 Ιανουαρίου, το ΝΟΗΣΙΣ θα παρατείνει τη λειτουργία του και θα είναι ανοιχτό για το κοινό από τις 11.00 έως τις 20.30, λίγο πριν την έναρξη της συναυλίας. Οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν το «Άστρο των Χριστουγέννων» στο Πλανητάριο, την τρισδιάστατη προβολή «Δεινόσαυροι» στο Κοσμοθέατρο, τρισδιάστατες προβολές στον Προσομοιωτή και να επισκεφθούν το Μουσείο Τεχνολογίας, όπου περιλαμβάνονται τα εκθετήρια Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, Αυτοκινήτων και Τεχνοπάρκο, με διαδραστικά εκθέματα.



Για τη διευκόλυνση του κοινού, λεωφορείο του Α.Π.Θ. θα πραγματοποιήσει δύο δρομολόγια προς το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ που θα αναχωρήσουν το πρώτο στις 19.00 και το δεύτερο στις 19.30, από την Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.




Αρης - Καβάλα live tv

Στις 19:30 GMT(+2:00)
Αρης - Καβάλα
live tv links:

Αρης - Καβάλα
http://www.firstrow.net/watch/43839/1/watch-aris-thessaloniki-vs-ao-kavala.html


http://atdhe.net/31892/watch-aris-thessaloniki-vs-kavala

http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=101149&part=sports


Ξάνθη - Παναθηναϊκός & Ατρόμητος - Λάρισα live tv

Στις 17:15 GMT(+2:00)
Ξάνθη - Παναθηναϊκός
Ατρόμητος - Λάρισα

live tv links:

Ξάνθη - Παναθηναϊκός
http://www.firstrow.net/watch/43835/1/watch-ao-xanthi-vs-panathinaikos-athens.html


http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=101146&part=sports

http://atdhe.net/31890/watch-xanthi-vs-panathinaikos

Ατρόμητος - Λάρισα
http://www.firstrow.net/watch/43836/1/watch-atromitos-athens-vs-ael-larissa.html

http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=101148&part=sports

http://atdhe.net/31891/watch-atromitos-vs-ael-larissa


Ο τοπικός τύπος





Δεν πληρώνουμε διόδια.


Αγωνιζόμαστε ενάντια σε όσους προσπαθούν να ξεπουλήσουν τον τόπο, τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας

Αγαπητοί συμπολίτες,

Στις 9 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 15:00 χιλιάδες συμπολίτες μας σε ολόκληρη την Ελλάδα, από τη Θεσσαλονίκη έως την Καλαμάτα, από την Ξάνθη έως τα Ιωάννινα, θα συμμετέχουν σε μια νέα Πανελλαδική κινητοποίηση κατά των διοδίων και ενάντια στην προκλητική παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας σε ιδιώτες-μεγαλοπιχειρηματίες.

Εμείς, οι κάτοικοι της Πιερίας θα ανοίξουμε το σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και καλούμε όλους τους πολίτες της Πιερίας να στηρίξουν το πανελλαδικό κίνημα κατά των διοδίων.

Αντιστεκόμαστε γιατί τίποτα δεν τελείωσε! Αντιστεκόμαστε ξεκινώντας έναν νέο κύκλο αγώνων απέναντι σε όσους προσπαθούν να ξεπουλήσουν τον τόπο, τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας συμμετέχει στην οργάνωση της Πανελλαδικής κινητοποίησης της επόμενης Κυριακής και καλεί τα μέλη και τους φίλους της να στηρίξουν με τη φυσική τους παρουσία και αυτή τη δράση.

Στις 9 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 15:00 όλοι στο σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς!

Μην το αφήνεις στους άλλους! Να είσαι εκεί!

Μετά τις πλημμύρες, οι κροκόδειλοι και τα φίδια!!!


Οι Αρχές της πόλης Ροκχάμπτον της Αυστραλίας, η οποία έχει αποκοπεί από κάθε είδους επικοινωνία εξαιτίας των πλημμυρών... συνεχίζουν να απομακρύνουν κατοίκους από τις κατοικίες τους και προειδοποιούν τον πληθυσμό για την εμφάνιση κροκοδείλων και φιδιών.

Οι κάτοικοι έχουν οχυρώσει τα σπίτια και τα καταστήματά τους με σάκους άμμου, για να προστατευθούν από τα νερά του ποταμού Φιτζρόι, που διασχίζει την πόλη, η στάθμη των οποίων έφθασε τα 9,2 μέτρα και αναμένεται να αγγίξει τα 9,4 μέτρα τις δύο επόμενες ημέρες.

Το Ροκχάμπτον, με πληθυσμό 75.000 κατοίκων, βρίσκεται σε απόσταση 500 χιλιομέτρων βόρεια του Μπρίσμπεϊν. Είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της αγροτικής και πλούσιας σε ορυχεία περιοχής αυτής, η οποία πλήττεται εδώ και πολλές ημέρες από πλημμύρες, που χαρακτηρίζονται «βιβλικές» από τις Αρχές.

Οι υπηρεσίες αρωγής φοβούνται ότι η στάθμη των νερών θα παραμείνει υψηλή για τουλάχιστον δύο εβδομάδες ακόμη, προκαλώντας τον πολλαπλασιασμό των κουνουπιών, που είναι φορείς ασθενειών. Οι Αρχές προειδοποιούν, επίσης, τους κατοίκους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για δηλητηριώδη φίδια και κροκοδείλους.

«Είναι η εποχή των ερώτων και εκδιώχθηκαν αιφνιδιαστικά από το φυσικό τους περιβάλλον. Τα φίδια είναι πολύ, πολύ νευρικά αυτή τη στιγμή» δήλωσε ο Σκοτ Μαχάφι, επικεφαλής των υπηρεσιών επείγουσας βοήθειας.

«Το πρόβλημα με τους κροκόδειλους είναι ότι είναι δύσκολο να τους διακρίνει κανείς ανάμεσα στα συντρίμμια που μεταφέρονται από τα ρεύματα» πρόσθεσε.

Μέλος των συνεργείων αρωγής διηγήθηκε ότι είδε «δύο αστυνομικούς να πηδούν έξω από τα νερά, όταν διέκριναν τα σαγόνια ενός κροκοδείλου πολύ κοντά τους».

Το αεροδρόμιο, οι σιδηροδρομικές γραμμές και οι περισσότεροι οδικοί άξονες που οδηγούν στο Ροκχάμπτον είναι κλειστοί, ωστόσο, αντίθετα με την ανακοίνωση των Αρχών, ένας και μόνο δρόμος παραμένει ανοικτός.



Διαβάστε περισσότερα: http://24wro.blogspot.com/2011/01/blog-post_9501.html#ixzz1A3bF6DJ2

Είναι 110 ετών και θέλει να παντρευτεί για... 6η φορά!


Δεν είναι Κολινδρινός... ο κύριος της φωτογραφίας.
Διαβάστε παρακάτω περί τίνος πρόκειται...

Όχι μόνο είναι 110 χρονών αλλά έχει και ήδη βρει και δύο υποψήφιες που “σφάζονται” στα πόδια του για να τον παντρευτούν!

Ένας Μαλαίσιος ηλικίας 110 ετών, που εξέφρασε την επιθυμία να... παντρευτεί και μάλιστα για έκτη φορά, βρήκε ανταπόκριση από δύο γυναίκες, δύο χήρες ηλικίας 82 και 70 ετών.

Ο Άχμαντ Μοχάμαντ Ίσα, που είναι σχεδόν τυφλός και έχει προβλήματα ακοής, είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα στην εφημερίδα Utusan Malaysia ότι θέλει να παντρευτεί "για να γιατρέψει τη μοναξιά του".

Ο Ίσα έχει παντρευτεί πέντε φορές. Οι τέσσερις από τις συζύγους του πέθαναν ενώ από την πέμπτη πήρε διαζύγιο. Έχει πέντε παιδιά, 20 εγγόνια και 40 δισέγγονα.

Η ιστορία του συγκίνησε τη Σάνα Άχμαντ, 82 ετών, μητέρα εννέα παιδιών, η οποία ζει μόνη τα τελευταία 30 χρόνια, μετά το θάνατο του συζύγου της. Η εφημερίδα έγραψε ότι η 82χρονη επιθυμεί να παντρευτεί τον Ίσα επειδή της θυμίζει τον άντρα της. Θα έχει όμως ανταγωνισμό αφού άλλη μια χήρα, η 70χρονη Ζαϊνάμπ Σάλεχ, δήλωσε ότι είναι πρόθυμη να εγκατασταθεί στην Κέντα, την πατρίδα του υπεραιωνόβιου γαμπρού. "Η μοναξιά μπορεί να είναι οδυνηρή.

Εάν δεχτεί, είμαι πρόθυμη να μείνω μαζί του", είπε η Ζαϊνάμπ η οποία έχει οκτώ παιδιά ηλικίας από 30 έως 53 ετών. "Τα παιδιά μου δεν το ξέρουν αλλά ελπίζω ότι θα το δεχτούν. Θέλω ένα σύντροφο για να μιλάω και να μοιράζομαι τα συναισθήματά μου", πρόσθεσε η γυναίκα.

Ο Ίσα ζει με την κόρη του, την 64χρονη Φάτιμα. Είπε στην εφημερίδα ότι σκοπεύει να δωρίσει ένα αυτοκίνητο στη νύφη. "Δεν έχει σημασία ποια θα είναι, αρκεί να μπορεί να μου μαγειρέψει ρύζι και κάρυ", κατέληξε ο υποψήφιος γαμπρός, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι...


Διαβάστε περισσότερα: http://24wro.blogspot.com/2011/01/110-6_04.html#ixzz1A3ZJKZWd

Live μετάδοση της έκλειψης του ηλίου στις οθόνες του υπολογιστή σας

Πατήστε το παρακάτω link και παρακολουθείστε σε Live μετάδοση τη σημερινή έκλειψη του ηλίου στις οθόνες του υπολογιστή σας.

http://www.ustream.tv/channel/live-transmission

16η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ Super League 4/01/2011

Διεξάγεται το πρώτο πιάτο της 16ης ημέρας της Super League με το ματς Ξάνθη - Παναθηναϊκός να ξεχωρίζει.
Παίζουν ακόμη
Αρης - Καβάλα, Ατρόμητος - Λάρισα.

ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ
5.15 μ.μ., ΝΕΤ: Ποδόσφαιρο, Ξάνθη - Παναθηναϊκός
SKODA ΞΑΝΘΗ ARENA

5.15 μ.μ., NS2: Ποδόσφαιρο, Ατρόμητος - Λάρισα
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

7.30 μ.μ., NS2: Ποδόσφαιρο, Αρης - Καβάλα
"ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ"

Μετά το μεσημέρι θα ανεβάσουμε λινκ για τις ζωντανές μεταδόσεις όλων των σημερινών αγώνων της Super League μέσω ίντερνετ...


Ανοίγουν και πάλι τις μπάρες των διοδίων


Στις 9 Ιανουαρίου 2011, το μεσημέρι στις 15:00, χιλιάδες κάτοικοι σε ολόκληρη την Ελλάδα, από τη Θεσσαλονίκη έως την Καλαμάτα, από την Ξάνθη έως τα Ιωάννινα, θα συμμετέχουν σε μια νέα πανελλαδική κινητοποίηση κατά των διοδίων και ενάντια στην προκλητική παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας σε ιδιώτες - μεγαλοεπιχειρηματίες.

Οι κάτοικοι της Πιερίας θα ανοίξουν τον σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς. «Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και καλούμε όλους τους πολίτες της Πιερίας να στηρίξουν το πανελλαδικό κίνημα κατά των διοδίων. Αντιστεκόμαστε γιατί τίποτα δεν τελείωσε! Αντιστεκόμαστε ξεκινώντας έναν νέο κύκλο αγώνων απέναντι σε όσους προσπαθούν να ξεπουλήσουν τον τόπο, τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας» εξηγούν οι διοργανωτές και τονίζουν «Μην το αφήνεις στους άλλους! Να είσαι εκεί!».

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας συμμετέχει στην οργάνωση της πανελλαδικής κινητοποίησης της επόμενης Κυριακής και καλεί τα μέλη και τους φίλους της να στηρίξουν με τη φυσική τους παρουσία και αυτή τη δράση.

Οδηγίες για το πώς δεν πληρώνουμε τα διόδια

1. Φτάνουμε με το αυτοκίνητό μας μπροστά στην μπάρα – Δεν ανοίγουμε συζήτηση με τον υπάλληλο.
2. Κατεβαίνουμε από το αυτοκίνητό μας.
3. Σπρώχνουμε την μπάρα προς τα εμπρός, σαν να ανοίγουμε μία πόρτα και όχι προς τα πάνω.
4. Η μπάρα πηγαίνει προς το πλάι και δεν παθαίνει καμιά φθορά
6. Ακούγεται ένας ήχος σειρήνας, στον οποίο δεν δίνουμε καμιά σημασία
5. Μπαίνουμε στο αυτοκίνητό μας και συνεχίζουμε τον δρόμο μας.

Στην όλη διαδικασία (άρνησης πληρωμής) δεν επιτρέπεται να επέμβει ούτε η Αστυνομία (αφού δεν κάνουμε καμία παράβαση του Κ.Ο.Κ.), ούτε η Εφορία (μια που η άρνηση πληρωμής είναι διαφορά μεταξύ ιδιωτών).

Περισσότερες πληροφορίες και νομικές συμβουλές μπορείτε να λάβετε από τα μέλη των «Επιτροπών Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζομένων Ενάντια στα Διόδια».