Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Μια βόλτα με χιόνια στον Κολινδρό....φωτογραφίες


απο τα Πλουρία







από τον Καψαλό



στον Μηντυμένο




μες στα στενά σοκάκια




στο αθλητικό κέντρο





Το σχολείο



Η Εκκλησία







Οι πιο χρεωμένες χώρες στον κόσμο

ΔΕΙΤΕ: Γράφημα του Economist ανά χώρα από το 1999
Η κοινή λογική θέλει τις πιο φτωχές χώρες να έχουν και το μεγαλύτερο χρέος. Τα στοιχεία όμως δείχνουν ακριβώς το αντίθετο. Σύμφωνα με τον οικονομικό παγκόσμιο χάρτη του Economist, οι χώρες με το μεγαλύτερο χρέος είναι και οι πιο αναπτυγμένες ή αυτές που θεωρούνται πιο πλούσιες και χωρίς οικονομικά προβλήματα.


Δείτε με προσοχή πώς απεικονίζονται στο χάρτη όλες οι χώρες (με πράσινο αυτές που έχουν το μικρότερο χρέος και με κόκκινο αυτές που έχουν το μεγαλύτερο) και βγάλτε τα συμπεράσματά σας

Πατήστε
εδώ για να περιηγηθείτε στην εντυπωσιακή σχετική εφαρμογή

Οι παππούδες και τα "καλά" του ΔΝΤ...




ΙΔΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ

Εξωφρενική λίστα προστασίας επωνύμων

Κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο τα ονόματα γνωστών και επώνυμων που διαθέτουν αστυνομικούς και αποκαλύπτει το «Παρόν».
Η λίστα είναι στην κυριολεξία εξοργιστική. Ανάμεσα σε εκείνους που εμείς πληρώνουμε για να κάνουν τη φιγούρα τους συμπεριλαμβάνονται ο Γιώργος Λιάγκας, ο Ντέμης Νικολαίδης, ο Σπύρος Καρατζαφέρης, ο Π. Κολιοπάνος, η Λιάνη, ο Μαλέλης και η Παναγιωταρέα (!!!)

Διαβάστε όλη τη λίστα και βγάλτε συμπέρασμα...............


Aγγελόπουλος Θ. (2), Αγγελοπούλου Γ. (5), (ιδιωτική φύλαξη τώρα)
Αγγελούσης Ευστάθιος, Αδαμόπουλος Γιώργος, Αθανασούλης Θανάσης, Αλεξανδρίδης Γιώργος, Αναγνωστόπουλος Θ.(2) Αναστασιάδης Θ., Ανδριωτέλης Δ., Αποστολόπουλος, Αράπογλου, Αρχιεπίσκοπος (5)Βαλυράκης, (3)
Βαρδινογιάννης Γ., (6) Βαρδινογιάννης Β. (2) Βαρδινογιάννης Παύλος, Βερτέλης (2) Βλάσης Γιώργος, (2) Γεννηματά Φώφη, Δ. Γεωργακόπουλος, Γεωργαντόπουλος Χρήστος, (2) Γιαννακόπουλος Γιάννης, (2) Γιαννακού Στέλλα,
(2) Γκαργκάνας Νίκος, (2) Ν. Γκελεστάθης, (2) Γρίβας, (2) Διονυσάτος Γερ., (2) Ευαγγελάτος Νίκος, Ζαίρης Νίκος (2) Ζερβομπεάκος Λεω, (2) Ζιάκας Σπύρος, (2) Ζολότα Χήρα, (2) Κακαουνάκης Νίκος, Πάνος Καραγιάννης, (2) Καρατζαφέρης Σπύρος, Καραούτσος Κυρ. (2) Κατσακογιά Νίκη, (2) Κεδίκογλου Ρομύλος, (4) Κόκκαλης Σωκράτης, (ιδιωτική φύλαξη τώρα), Κοντομηνά Δημ.(ιδιωτική φύλαξη τώρα), Κόκκινος Βασίλης, (2) Κολιοπάνος Π. Κοπελούζος Δ., Κορκολόπουλος Β., Κουρτάκης Β., (2) Κουτζαμάνη Ευτέρπη, (2) Κυριακού Μίνωας, (6) Κωστόπουλος Γ., (2)Λαμπράκης Χρ., (3) Λάμπρου Χρ. (2) Λιάγκας Γιώργος, Λιάνη Δ. (3) Λινός Δ. (4) Λιόγας Α. (2)Λοβέρδος Δ, (2) Λυκουρέζος Αλ., Μαλέλης Στ., Μαλέσιος Γ., Μάμαλης Ν., (2) Μαργαρίτης Μ., Μαρίνος Γ., Μαρκής Β., Μασούρα Αν, (2) Μήτσης Α., Μουγιάκου Μ. (2) Μουστάκας Δ., (8) Μπακογιάννη Ντόρα, Μπίρμπος Θεοχ., (2) Μπόμπολας Γ, (2) Μπόμπολας Φ., Μίτη Αντώ, (2) Νασιάκος Φ., (5) Νικολαίδης Ντέμης, Νικολακόπουλος Κώστας, Παλαιοκρασάς Γ. (2) Παναγιωταρέα Άννα, (2) Παναγιωτόπουλος Π., (4) Παναγιώτου Αερ., (2) Παπαγγελόπουλος Γ., (2) Παπαδημητρίου Λευτ., (2) Παπαδόπουλος Γ., (2) Παπαηλιού Χ., (2), Πατέρας Ν., Πάτσης Λευτ., (2) Περατικός Β., Πετράκης Γ, (2) Πέτσος Γ., (2) Πλωμαρίτης Ν., Πρετεντέρης Γ., Προβόπουλος Γ., (2) Ρίζος Δ., (2) Ρωμαίος Γ., (2) Σανιδάς Γ., Σάλλας Σπ., Σαρρής Γ., Σιδέρης Γ. Στάη Έλλη, Συρίγος Φίλιππος, Τεντές Ιωάννης, (2)Τζαβάρα Μαρ., (2) Τράγκας Γ. (4) Τριανταφυλλόπουλος Μ. (2) Τσοτσορός, Υφαντή Δ., (2) Φασούλας Π., (2) Φλωράτος Γ., (2) Χατζηνικολάου Ν., Χριστοφοράκος Μ., (6) Χρυσοχοίδης Μ., (2) Ψυχάρης Στ.


Πηγή: http://skandalistes.blogspot.com

ΜΟΥΣΙΚΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ (New Blog)

Επισκεφτείτε τα ΜΟΥΣΙΚΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ κλικάροντας στο παρακάτω link

http://mousikaakousmata.blogspot.com/ κι απογειωθείτε σε άλλη διάσταση...

Το υπερ-αυτοκίνητο του προέδρου

ΔΕΙΤΕ: Σε γράφημα το πιο ασφαλές όχημα στον κόσμο

Ο Πρόεδρος της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα μετακινείται με μία Cadillac η οποία ονομάζεται Cadillac One και είναι το πιο ασφαλές όχημα στο κόσμο. Έχει σχεδιαστεί από την General Motors και τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ. Συνδυάζει την πολυτέλεια της Cadillac με απόλυτη θωράκιση.



Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του οχήματος είναι:
Κινητήρας: Duramax V8 ντίζελ, 6.5 λίτρων
Μήκος: 5.4 μ.
Βάρος: 4.500 κιλά
Μέγιστη ταχύτητα: 100χλμ/ώρα

Διαθέτει αντιτρομοκρατική θωράκιση. Οι θωρακισμένες πόρτες του οχήματος έχουν πάχος 20 εκ.και ζυγίζουν περίπου όσο και οι πόρτες ενός Boeing 757. Υπάρχει ένα εδικό σύστημα φιλτραρίσματος που με το που κλείσουν εμποδίζει το πέρασμα αερίων στο εσωτερικό της καμπίνας.

Το αυτοκίνητο είναι υπέρ-τεθωρακισμένο, το αμάξωμα είναι από ατσάλι, αλουμίνιο,τιτάνιο και το πάτωμα έχει ενισχυθεί με πλάκα από ατσάλι πάχους 13 εκ.για την πρόληψη πιθανής έκρηξης νάρκης ή βόμβας από κάτω.

Τα ελαστικά είναι ενισχυμένα με ένα ειδικό υλικό ώστε να είναι ανθεκτικά στα τρυπήματα και τος μαχαιριές. Επίσης διαθέτουν έναν ειδικό μηχανισμό που τους επιτρέπει να κινούνται ακόμα και χωρίς αέρα ώστε σε περίπτωση επίθεσης το όχημα να μπορεί να διαφύγει.

Η καμπίνα χωρίζεται από την θέση του οδηγού με ένα κρυστάλλινο πάνελ το οποίο μπορεί να ενεργοποιήσει μόνο ο ίδιος ο Ομπάμα.

Τα παράθυρα του οχήματος είναι άτρωτα και δεν ανοίγουν. Το μόνο παράθυρο που μπορεί να ανοίξει είναι αυτό του οδηγού και μόνο για 8 εκ.ώστε να μπορεί να συνομιλεί με τους πράκτορες της συνοδείας.

Πηγή:http://www.newsbeast.gr/world/arthro/91101/to-uper-autokinito-tou-proedrou/

To Wikileaks στο enet.gr

Ενεργοποιήθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής το mirror site του enet.gr για το Wikileaks.

Στη διεύθυνση http://wikileaks.enet.gr/ μπορείτε να διαβάσετε το σύνολο των πληροφοριών που δημοσιεύονται στον κεντρικό διαδικτυακό κόμβο του Wikileaks, συμπεριλαμβανομένων των τηλεγραφημάτων που προέρχονται στη συντριπτική τους πλειονότητα από πρεσβείες των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο.

Μετά τη δημοσιοποίηση των πρώτων τηλεγραφημάτων το Wikileaks δέχθηκε ισχυρές πιέσεις από πολλές πλευρές. Η Amazon, που φιλοξενούσε τις σελίδες του Wikileaks, επικαλέστηκε προβλήματα ασφαλείας που προκλήθηκαν από τις επιθέσεις εναντίον του wikileaks.org και προχώρησε στην "έξωσή" του. Το ίδιο συνέβη και με την EveryDNS, που εξυπηρετούσε τη δρομολόγηση προς το wikileaks.org, με αποτέλεσμα το τελευταίο να παραμείνει διαδικτυακώς ανέστιο για πολλές ώρες.

Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε αρχικά με την ενεργοποίηση ενός κόμβου στην Ελβετία. Παράλληλα οι διαχειριστές του Wikileaks απηύθυναν πρόσκληση στη διαδικτυακή κοινότητα για τη δημιουργία mirror sites (δηλαδή κόμβων που λειτουργούν ως πιστά αντίγραφα του βασικού site).

Πρόκειται για μια παλιά τεχνική που χρησιμοποιείται στο διαδίκτυο προκειμένου η ίδια πληροφορία να διοχετεύεται ταυτόχρονα από πολλές διαφορετικές πλευρές. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται η απρόσκοπτη παροχή των πληροφοριών υπό, πρακτικά, οποιεσδήποτε συνθήκες.

To mirror site του enet.gr τροφοδοτείται αυτόματα από τους διαχειριστές του Wikileaks. Υπολογίζεται πως σε όλο τον κόσμο λειτουργούν περισσότερα από 2.100 mirror sites του Wikileaks.

Πηγή: http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=233796


Keep Walking Haile..!

Όλοι οι αθλητές έχουν κάποια στιγμή τα «πάνω» και τα «κάτω» στην καριέρα τους. Μια τέτοια στιγμή έζησε και ο Χαϊλέ Γκεμπρεσελασιέ, ο οποίος βγήκε πιο δυνατός και είναι πάλι έτοιμος για καινούρια πράγματα.

Ο μεγάλος Αιθίοπας δρομέας είναι ο νέος πρωταγωνιστής και ο πρώτος Αφρικανός που θα εμφανιστεί στα διαφημιστικά σποτ των… Γιγάντων του «Johnnie Walker». Ο άνθρωπος που μέσα από ένα τρέιλερ θα αφηγηθεί σε λίγα δευτερόλεπτα στιγμές από την ζωή και την καριέρα του. Όσες μπορεί, τουλάχιστον, να περικλείσει μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Έχοντας ζήσει ανεπανάληπτες στιγμές στα 20 χρόνια πορείας του στον αθλητισμό ο Γκεμπρεσελασιέ βίωσε και μια μεγάλη απογοήτευση που λίγο έλειψε να τερματίσει την καριέρα του… Ο τραυματισμός του κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του στον Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης τον ανάγκασε να βγει εκτός αγώνα και λίγη ώρα μετά να ανακοινώσει την αποχώρησή του από την ενεργό δράση.

Χρειάστηκε, όμως, μόνο μερικές ημέρες προκειμένου να αναθεωρήσει και όπως αποκάλυψε η οικογένειά του και οι θαυμαστές του ήταν οι λόγοι που το έκανε… «Ήταν δύσκολες οι στιγμές που πέρασα στη Νέα Υόρκη, όταν όμως επέστρεψα στην Αιθιοπία κατάλαβα ότι δεν ήταν αυτός ο σωστός τρόπος για να σταματήσω», είπε χαρακτηριστικά.

Κα συνέχισε: «Έκλαιγα όταν έβλεπα ανθρώπους στο δρόμο να περιμένουν από μένα μια θετική απάντηση. Έτσι αποφάσισα να επιστρέψω στις προπονήσεις. Είμαι πολύ καλά και προετοιμάζομαι για τον Μαραθώνιο του Τόκιο τον Φεβρουάριο. Μεγάλος μου στόχος φυσικά είναι το Λονδίνο. Πάντα ήταν και παραμένει».

Πηγή: http://www.gazzetta.gr/sport/sport-stivos/item/123309-Keep-Walking-Haile

90.000 δολάρια για το φέρετρο του δολοφόνου του JFK

Από την ημέρα που ο Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ δολοφόνησε τον Τζον Κένεντι έγινε κάτι σαν... μυθικό πρόσωπο. Ίσως έτσι εξηγείται γιατί κάποιος έδωσε σχεδόν 90.000 δολάρια για να αγοράσει το φέρετρό του.
Ο,τιδήποτε άλλωστε σχετίζεται με τον JFK «πουλάει» σαν τρελό! Η δημοπρασία έγινε στο Λος Άντζελες, ξεκίνησε από τα 1.000 δολάρια και δυο άτομα «πάλεψαν» μέχρι τέλος για την πλειοδοσία.

Πρόκειται για το φέρετρο στο οποίο ετάφη αρχικά ο Όσβαλντ, που δολοφονήθηκε λίγο αφότου πυροβόλησε και σκότωσε τον πρόεδρο Κένεντι το 1963. Το 1981 η χήρα του Όσβαλντ ζήτησε την εκταφή της σορού του συζύγου της και την ταφή του σε νέο φέρετρο.

Ο διευθυντής του γραφείου κηδειών στο Τέξας, αποφάσισε να κρατήσει το πρώτο φέρετρο και να πουλήσει σε δημοπρασία.

Ο Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ πυροβόλησε και σκότωσε τον Τζον Κένεντι στις 22 Νοεμβρίου του 1963, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος επισκεπτόταν το Ντάλας. Συνελήφθη μια ώρα μετά και δυο μέρες αργότερα, δέχτηκε δολοφονήθηκε με δυο σφαίρες. Δε δικάστηκε ποτέ.

Η εκταφή του, το 1981, έγινε για να καταρριφθεί η θεωρία που έλεγε πως ο άνδρας που ήταν θαμμένος στον τάφο του Όσβαλντ, ήταν ένας Σοβιετικός κατάσκοπος, που είχε κλέψει την ταυτότητα του Όσβαλντ και είχε δολοφονήσει τον Κένεντι.πηγη:newsit.gr

Borussia Monchengladbach vs Hamburger SV live tv


http://atdhe.net/30882/watch-borussia-monchengladbach-vs-hamburger-sv

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΛΗΡΩΣΗΣ ΘΕΣΕΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Πρόσληψη προσωπικού ορισμένου χρόνου για ανάγκες του έργου «Βελτίωση και εκσυγχρονισμός αρδευτικού Δικτύου Δ.Δ Ρυακίων Δήμου Κολινδρού Ν. Πιερίας».


Τελικός Υπογράφων Διευθυντής - ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΜΠΕΣΙΟΣ

Ημερομηνία Απόφασης 10/12/2010

Ημερομηνία Ανάρτησης 17/12/2010 10:40:26

Είδος Απόφασης ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΛΗΡΩΣΗΣ ΘΕΣΕΩΝ

Φορέας ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Μονάδα ΚΖ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Πατήστε στο παρακάτω λινκ για να δείτε την σχετική αναγγελία

http://static.diavgeia.gov.gr/doc/4ΙΦΖΓ-ΟΝ

Γενικότερη συμβολή των Κολινδρινών στην Επανάστασι του 1878

Συγχωρέστε μας εκ των προτέρων για μερικά ορθογραφικά λαθάκια και μερικές δασείες και ψιλές που δε συμβαδίζουν με την Νεοελληνική γλώσσα,αλλά επίτηδες τα αφήνουμε όπως αναφέρονται στην ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ της ΚΛΕΟΠΑΤΡΑΣ ΠΟΛΟΥΖΟΥ ΜΑΜΕΛΗ,από όπου εξάλλου είναι και η πηγή μας.
Διαβάστε παρακάτω...


Άλλα και γιά νά συμπληρώσωμε την προσφορά και τή συμβολή των Κολινδρινών στην επιτυχία της «ανταρσίας» έκτός εκείνων, πού αναφέραμε, προσθέτουμε και σέ αδρές γραμμές τ' ακόλουθα: τή συμπαράσταση των τριών αδελφών Πέτρου, Παύλου και Ντίνα Δ. Πατραλέξη,πού είναι από τους πρωτεργάτας της Επαναστάσεως του Ηλία Ζαρκάδα, εκείνων, πού πήραν τά όπλα και πολέμησαν στό πλευρό του Δεσπότη, του Κολινδρινού καπετάνιου Διαμαντή Τσουτσάνα ή Κουτρούμπα (γνωστής οίκογενείας και σήμερα στόν Κολινδρό), πού έσπευσε μέ τό σωμά του ν' άποβιβασθη στη θέσι Σκήτη του
Κίσσαβου (έγγραφο Κ. Βατικιώτη της 2.3.1878 προς τύ Μακεδ. Επιτροπή) γιά νά βοηθήση τήν επαναστατημένη γενέτειρα του, χωρίς νά μπόρεση όμως νά φθάση εγκαίρως, γιατί ή Έπανάστασι είχε στό μεταξύ κατασταλεί άπό τόν Ασάφ - πασά. Ό Κουτρούμπας πού έχασε τώνα του χέρι πολεμώντας εγκαταστάθηκε στό χωριό Αχλάδι Θεσσαλίας κι όταν γέρος πιά βρέθηκε τό 1919—1920 στη Σμύρνη και συναντήθηκε μέ Κολινδρινούς στρατιώτες, άνεκοί-νωσε σ' ενα άπ' αυτούς, τόν Αθανάσιο Κομψελίδη, ότι τό σπασμένο σε μιά μάχη σπαθί του είχε κρύψει στό ταβάνι της εκκλησίας του Άγ. Δημητρίου, όπου πραγματικά βρέθηκε καο παρατίθεται ή άποτύπωσι της είκόνας του.




Και γενικώτερα όμως οί Κολινδρινοι άπό τή θέσι και τό αξίωμα, πού κατεΐχεν ό καθένας, βοήθησαν μ' όλες τις δυνάμεις τους στην Έπανάστασι του 1878, όπως ό Γραμματεύς του Προξενείου θεσσαλονίκης Αθανάσιος Αντωνιάδης και ό Γραμματεύς του Προξενείου Μοναστηρίου Νικόλαος Σκωτίδας, πού άνεπλήρωσε μ' άξιωσύνη τούς πρώτους μήνες τού 1878 τόν Πρόξενο Π. Λογοθέτη, όπως αποδείχνεται άπό τις έμπεριστατωμένες εκθέσεις πού υπέβαλε στήν Έλλ. Κυβέρνησι και τέλος ό Παπαγεώργης του Λιτοχώρου, ό μάρτυρας των ωμοτήτων, πού διέπραξαν οι Τούρκοι κατά τήν κατάληψι κατι τήν πυρπόλησι της κωμοπόλεος

O Δημοσιογράφος Λάγιος Απόστολος στον FM 101

Ακούστε κάθε μέρα στις 8.10 μ.μ στον FM 101 Θεσσαλονίκης τα νέα της Πιερίας από τον δημοσιογράφο Λάγιο Απόστολο.

Το Ετερον Ημισυ - Official Trailer

ΤΟ ΕΤΕΡΟΝ ΗΜΙΣΥ - Η Filmopolis και οι Αργοναύτες σας προσκαλούν σε μια κωμική ερωτική διαδρομή από τον… καναπέ του ψυχαναλυτή μέχρι τον παράδεισο των πρωτόπλαστων!



3 Φεβρουαρίου στους κινηματογράφους!

Πηγή:http://www.dailymotion.com/video/xg4h6m_yy-yyyyyy-yyyyy-official-trailer_shortfilms#hp-sc-p-1

Θάτσι, έμπορος οργάνων

Του ΘΟΔΩΡΗ Γ. ΚΑΝΕΛΛΟΥ
Συγκλονίζεται η Δύση από την αποκάλυψη του Συμβουλίου της Ευρώπης ότι ο νικητής των εκλογών στο Κόσοβο, Χασίμ Θάτσι, ήταν επικεφαλής δικτύου οργανωμένου στα πρότυπα της Μαφίας, που έκανε εμπόριο ανθρώπινων οργάνων εκτελώντας άμαχους κρατουμένους, ενώ πολλοί στη Δύση γνώριζαν, αλλά σιωπούσαν


Την αποκάλυψη έκανε ο Ελβετός ερευνητής του Συμβουλίου, Ντικ Μαρτί. Η έκθεσή του αναφέρει ότι δυτικές δυνάμεις, οι οποίες στήριξαν τη μονομερή ανακήρυξη ανεξαρτησίας του Κοσόβου από τη Σερβία, είναι συνένοχες, γιατί αγνόησαν εγκλήματα που έγιναν στα τέλη της δεκαετίας του '90, ώστε να εξασφαλίσουν τη σταθερότητα. «Ο Θάτσι και τα άλλα μέλη της ομάδας Ντρένιτσα αναφέρονται ως παίκτες-κλειδιά στις πληροφορίες για εγκληματικές δομές οργανωμένες σαν τη Μαφία στο Κόσοβο», αναφέρει η έκθεση και συνεχίζει: «Βρήκαμε ότι αρχηγός της ομάδας Ντρένιτσα ήταν ο γνωστός πολιτικός και ίσως η πιο γνωστή διεθνώς προσωπικότητα του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου, ο Χασίμ Θάτσι».

Απειλεί με μηνύσεις

Πρέπει να σημειώσουμε ότι η αποκάλυψη γίνεται αμέσως μετά την επίσημη ανακήρυξη του Θάτσι ως νικητή των βουλευτικών εκλογών στο Κόσοβο, η ηγεσία του οποίου αντέδρασε. Πηγές, που ζήτησαν ανωνυμία, ανέφεραν ότι ο Θάτσι θα προσφύγει εναντίον του Μαρτί, τον οποίο θα μηνύσει, όπως θέλει να μηνύσει και την εφημερίδα «Γκάρντιαν», που πρώτη δημοσίευσε την έκθεση. Ακόμα και πολιτικοί αντίπαλοι του Θάτσι απέρριψαν την έρευνα. Ο ερευνητής Μαρτί δήλωσε χθες από το Παρίσι ότι αστυνομία και υπηρεσίες πληροφοριών σε πολλές χώρες γνώριζαν τα εγκλήματα, όπως γνώριζαν και πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι σε ιδιωτικό επίπεδο μιλώντας του είπαν ότι «για πολιτικούς λόγους θεωρήσαμε ότι έχουμε το καθήκον να μη μιλήσουμε».

Πολλοί γνώριζαν...

Η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης κατηγόρησε διεθνείς οργανισμούς ότι γνώριζαν τα εγκλήματα, αλλά γύριζαν αλλού το κεφάλι, «για να προωθήσουν βραχυπρόθεσμα τη σταθερότητα με κάθε τίμημα». Η έρευνα έδειξε ότι «πολύ σοβαρά εγκλήματα έγιναν και ενδεχομένως γίνονται ακόμα, και κατά συνέπεια οι κυβερνήσεις όλης της Ευρώπης πρέπει να σκεφτούν σοβαρά να πάρουν μέτρα», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρήστος Πουργουρίδης.

Η αστυνομία της Ε.Ε. στο Κόσοβο αναζητεί αποδείξεις, δήλωσε εκπρόσωπος, η οποία σημείωσε ότι για παλαιότερες ίδιες αποκαλύψεις δεν βρέθηκαν αποδείξεις.


Πηγή:http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=233854

Ερχεται το Google Body!!!!

Μετά το Google Earth, που επιτρέπει την εξερεύνηση του πλανήτη μας, η Google είναι έτοιμη να προσφέρει κάτι πιο... προσωπικό στους χρήστες της δημιουργώντας εφαρμογή εξερεύνησης του ανθρώπινου σώματος.

Το Google Body Browser, που πρόκειται πολύ σύντομα να φθάσει στους υπολογιστές μας, θα χαρτογραφεί το ανθρώπινο σώμα. Οι χρήστες μέσω της νέας εφαρμογής θα μπορούν να δουν αναλυτικά κάθε εκατοστό του ανθρώπινου σώματος από τα κόκαλα μέχρι και το δέρμα.

Οπως στο δημοφιλές Google Earth οι χρήστες εστιάζουν σε σημεία του πλανήτη, έτσι και στο Google Body θα μπαίνει... στο μικροσκόπιο το ανθρώπινο σώμα. Τα διάφορα στρώματα του δέρματος και των μυών, όπως επίσης και η ανατομία των οργάνων θα παρουσιάζονται τρισδιάστατα μπροστά στα μάτια μας.

Το Google Body αναμένεται να γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες -δάσκαλοι και καθηγητές θα έχουν στη διάθεσή τους έναν νέο και ενδιαφέροντα τρόπο για να μιλήσουν για το ανθρώπινο σώμα. Και φυσικά η εφαρμογή κρίνεται ιδανική για φοιτητές ιατρικής και φυσιοθεραπείας, γιατρούς και όσους άλλους ενδιαφέρονται για κατανόηση της ανατομίας του ανθρώπινου σώματος.

ΙΩ.Ν. (Πηγή: http://googlesystem.blogspot.com, Daily Mail)

Συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής για τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης

Βρυξέλλες
Σε συμφωνία κατέληξαν, λίγες ώρες μετά την έναρξη της Συνόδου Κορυφής, οι Ευρωπαίοι ηγέτες για το μόνιμο μηχανισμό στήριξης της που θα τεθεί σε ισχύ από το 2013, λέγοντας το «ναι» στην απαραίτητη τροποποίηση του κειμένου της Συνθήκης της Λισαβόνας ενώ αυξάνεται η πίεση στην Ευρωζώνη για κοινή αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες από διπλωματικούς κύκλους, ικανοποιήθηκε η απαίτηση των ισχυρών της Ευρωζώνης και ιδιαίτερα του Βερολίνου περί αυστηρών προϋποθέσεων για υπαγωγή στο μηχανισμό.

Όπως ανέφερε αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης, οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν πως «τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης θα δημιουργήσουν ένα μηχανισμό σταθερότητας που θα μπορεί να ενεργοποιηθεί εάν είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της σταθερότητας για το σύνολο της ευρωπαϊκής οικονομίας».

Οποιουδήποτε είδους ενίσχυση «θα δίνεται υπό αυστηρές προϋποθέσεις», προβλέπει η τροποποίηση της Συνθήκης που αναμένεται να εγκρίνουν τυπικά οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις στον επόμενο χρόνο.

Πηγή:http://news.in.gr/world/article/?aid=1231071401

«Ή θα γράψουμε ιστορία ή η ιστορία θα μας διαλύσει»

«Ή θα γράψουμε ιστορία ή η ιστορία θα μας διαλύσει» ήταν η φράση του Γιώργου Παπανδρέου αναφερόμενος σε συνεργάτες του για τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής.

Στην κυβέρνηση εκφράζουν αισιοδοξία και για την επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου των 110 δις ευρώ καθώς όπως είπε ο Γιώργος Παπανδρέου «στις διμερείς επαφές όλοι μίλησαν με θερμά λόγια για την προσπάθεια της Ελλάδας και με διαβεβαίωσαν όλοι πως το θέμα θα τελειώσει σύντομα» είπε ο πρωθυπουργός μιλώντας σε κυβερνητικά στελέχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες το θέμα της επιμήκυνσης της αποπληρωμής του δανείου πρόκειται να τεθεί πλέον σε τεχνοκρατικό επίπεδο, ίσως ακόμα και στο COREPER και να διευθετηθεί μεταξύ των μόνιμων πρεσβευτών των κρατών μελών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λαμβάνοντας την έγκριση του Eurogroup και του Ecofin.

«Η Ελλάδα είναι και πάλι αξιόπιστος συνομιλητής», τόνισε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του στις Βρυξέλλες μετά το τέλος της συνόδου κορυφής. Η ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα της συνόδου αν και όλες οι δύσκολες αποφάσεις μετατίθενται για λύση από τους υπουργούς των οικονομικών. Το βασικό κέρδος για την ελληνική πλευρά είναι όπως καταγράφεται και από τις δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου η συζήτηση για το ευρωομόλογο.

«Η συζήτηση άνοιξε και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στα μέσα ενημέρωσης. Περιμένουμε να συμπεριληφθεί το ευρωομόλογο στις πηγές χρηματοδότησης της ανάπτυξης. Τα ευρωομόλογα αποτελούν πρόκληση για περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας στην ένωση», επισήμανε ο Έλληνας πρωθυπουργός.Ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίστηκε αισιόδοξος και για το μηχανισμό στήριξης καθώς όπως είπε «αυτές οι αποφάσεις στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα σε όλους». Ο Γιώργος Παπανδρέου αναφερόμενος στις αγορές τόνισε: «Είναι επιφυλακτικές και λόγω της γενικότερης κρίσης φοβικές».Για την εσωτερική κατάσταση ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως « αλλάζουμε την Ελλάδα» και πως το θέμα είναι «η οδυνηρή εμπειρία της κρίσης να γίνει ευκαιρία και για τη χώρα μας και για την Ευρώπη. Φιλοδοξία της κυβέρνησης είναι να γίνει η χώρα μας πρωτοπόρος στα θέματα της πράσινης ανάπτυξης».

Ο πρωθυπουργός αναχωρεί από τη χειμερινή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αισιόδοξος κυρίως για δύο λόγους. Πρώτον δεν ήταν η Ελλάδα στο επίκεντρο της συζήτησης καθώς η κρίση αφορά πλέον όλες τις νότιες χώρες της Ευρώπης και δεύτερο η ζεστή αγκαλιά του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, του ένθερμου υποστηρικτή της έκδοσης ευρωομολόγου στον Γιώργο Παπανδρέου μπροστά στα βλέμματα δεκάδων φωτογράφων, κατά τη διάρκεια της «οικογενειακής φωτογραφίας» των 27 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, ίσως αφήνει ένα υπονοούμενο «στήριξης των αδυνάτων».


Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/158723/i-tha-grapsoume-istoria-i-i-istoria-tha-mas-dialusei-/

Ροζ χιόνι στην Σουηδία (foto)

Μια παράξενη είδηση προέκυψε στην πρωτεύουσα της Σουηδίας, όπου ροζ χιόνι εμφανίστηκε σε ορισμένες περιοχές, σπέρνοντας τον πανικό στους κατοίκους!
Οι τοπικές αρχές ωστόσο καθησύχασαν τον κόσμο αναφέροντας πως είναι ακίνδυνο.



Το όλο θέμα οφείλεται σε ένα μικρό ατύχημα. Όπως ανακοίνωσε ο αθλητικός όμιλος Stockholm Hash House Harriers, στα πλαίσια μιας αθλητικής διοργάνωσης αναγκάστηκαν να μαρκάρουν κάποια τμήματα της διαδρομής με ροζ μπογιά.

Παρόλο που αρχικά φοβήθηκαν πως το χρώμα περιείχε ποντικοφάρμακο, τελικά διαπιστώθηκε πως είχε παρασκευαστεί από νερομπογιές και μελάνι εκτυπωτή για υπολογιστή.

Έτσι, παρόλο που το χρωματιστό χιόνι είναι ακίνδυνο για τους ανθρώπους, η υπηρεσία περιβάλλοντος της πρωτεύουσας συνέστησε να μην το δοκιμάσει κανείς.



Πηγή: http://www.otherside.gr/2010/12/roz-xioni-stin-souidia/

Oι κληρώσεις για ΑΡΗ και ΠΑΟΚ


ΑΡΗΣ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΥ
ΠΑΟΚ-ΤΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ


http://www.uefa.com/uefaeuropaleague/draws/index.html

Ιδού οι εταιρείες με τα χρέη 24 δισ.

Την στιγμή που ο Ελληνικός λαός έχει μπει στην προκρούστεια κλίνη και κυριολεκτικά «στενάζει» από τις μειώσεις μισθών, τις περικοπές σε δώρα και επιδόματα και τις ασταμάτητες φοροεπιδρομές, την στιγμή που η χώρα «ξεπουλά» μέσω των ιδιωτικοποιήσεων σχεδόν ολόκληρη την ακίνητη περιουσία της, η κυβέρνηση ήταν έτοιμη να σβήσει χρέη εταιρειών και επιχειρηματιών που όλες τις προηγούμενες δεκαετίες ωφελήθηκαν σε βάρος του κράτους.
Το τρικ των οφειλετών γνωστό τις πάση, εξέδιδαν πλαστά και εικονικά τιμολόγια εισπράττοντας παράνομα τον ΦΠΑ και παράλληλα φέσωναν τα ασφαλιστικά ταμεία αφού δεν πλήρωναν ούτε ένα ευρώ εισφορών για τους εργαζόμενους.

Περισσότερες από 3700 εταιρείες και φυσικά πρόσωπα οφείλουν στο ελληνικό κράτος το μυθικό ποσό των περίπου 24 δισ ευρώ, σε αυτές τις εταιρείες και πρόσωπα η κυβέρνηση προσπάθησε να δώσει «συγχωροχάρτι», χωρίς όμως αποτέλεσμα, καθώς ο υπουργός Οικονομικών απέσυρε τη σχετική διάταξη από το πολυνομοσχέδιο.



Η συγκεκριμένη «απόσυρση», οφείλεται σε αντιδράσεις κυβερνητικών βουλευτών, οι οποίοι δεν ήταν διατεθειμένοι να ψηφίσουν τη συγκεκριμένη διάταξη. Σύμφωνα με το πρώτο κείμενο του νομοσχεδίου τα συγκεκριμένα χρέη είχαν χαρακτηριστεί από τις εφορίες ως «ανεπίδεκτα είσπραξης», παρόλα αυτά αρκετοί κυβερνητικοί βουλευτές δεν ήταν διατεθειμένοι να ψηφίσουν μία διάταξη που θα διέγραφε τόσα χρέη εταιρειών, χωρίς να έχουν δημοσιοποιηθεί τα ονόματα.

Το 2009 ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει «λεφτά υπάρχουν» θεωρώντας ότι υπάρχουν χρήματα που μπορούν να εισπραχθούν, πάντως κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση θα επανέλθει με νέα νομοθετική ρύθμιση η οποία θα «θωρακίζει» το σύστημα και θα αναγκάζει τις εφορίες να δικαιολογούν τους λόγους για τους οποίους τα χρέη αυτά θεωρούνται «ανεπίδεκτα εισπράξεως». Αυτό που πρέπει πάση θυσία να διευκρινιστεί είναι αν οι οφειλές αυτές είναι «εν ζωή», δηλαδή αν μπορούν να εισπραχθούν, και μάλιστα άμεσα.

Πάντως δεν είναι παράλογο να σκεφτόμαστε πως μεγάλο μέρος των χρημάτων αυτών δεν πρόκειται να εισπραχτεί ποτέ, είτε γιατί οι οφειλές αυτές αφορούν εταιρείες που έχουν πτωχεύσει, είτε γιατί αφορούν πρόστιμα από πλαστά και εικονικά τιμολόγια φυσικών προσώπων που δεν παρουσιάζουν κανένα περιουσιακό στοιχείο, είτε γιατί ανήκουν σε πολίτες με μεγάλα χρέη, η οποίοι δεν βρίσκονται εν ζωή αλλά οι κληρονόμοι τους δεν έχουν αποδεχτή τα χρέη.

Κάποιες από αυτές έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους και τα πληρώνουν, ενώ κάποιες άλλες τα έχουν ρυθμίσει χωρίς όμως να τα πληρώνουν. Υπάρχουν όμως και επιχειρήσεις που έχουν πτωχεύσει, τους ιδιοκτήτες των εταιρειών δεν ενοχλεί κανείς παρά το ότι έχουν μεγάλη ακίνητη και κινητή περιουσία και έχουν μεταβιβάσει τα περιουσιακά τους στοιχεία.


Σας παρουσιάζουμε τη λίστα με τις πιο γνωστές εταιρείες και τους επιχειρηματίες όπως δημοσιεύτηκαν στο Πρώτο Θέμα


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ
Ο οικονομολόγος από τη Θεσσαλονίκη ήταν συντονιστής της μεγάλης υπόθεσης με παράνομες επιστροφές ΦΠΑ, η οποία εκτυλίχθηκε κυρίως στη Θεσσαλονίκη κατά τη δεκαετία του 1990 και αποκαλύφθηκε το 2001. Του έχουν καταλογιστεί πρόστιμα ύψους 636 εκατ. ευρώ ενώ έχει καταδικαστεί σε 223 χρόνια φυλακή.


ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ

Οι οφειλές της από τη γνωστή υπόθεση των ομολόγων που πούλησε στα ασφαλιστικά ταμεία ανέρχεται στο ποσό των 551 εκατ. Ευρώ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ – ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Α.Ε
Η εταιρεία έχει ήδη τεθεί σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, οφείλει το ποσό των 551 εκατ. ευρώ, ενώ σε αυτά πρέπει να προστεθούν επιπλέον 400 εκατ. ευρώ που οφείλει στο ΙΚΑ.

ΟΣΕ
Οι οφειλές ανέρχονται στο θηριώδες πόσο των 383 εκατ. ευρώ.

EXPRESS SERVICE
Η εταιρεία είναι εν λειτουργία και οφείλει 33 εκατ. ευρώ . Ιδιοκτήτης είναι ο Γιάννης Ραπτόπουλος ο οποίος διαθέτει μεγάλα περιουσιακά στοιχεία, μεταξύ των οποίων και μια υπερπολυτελή βίλα στη Θεσ/νίκη. Το 2001 ο τότε υπουργός οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης και η υφυπουργός Μιλένα Αποστολάκη είχαν αποφασίσει την αναστολή της λειτουργίας της επιχείρησης, απόφαση όμως που ανατράπηκε λίγους μήνες μετά. Άλλες εταιρείες του ίδιου επιχειρηματία οφείλουν το ποσό των 34 εκατ. ευρώ.

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Οφείλει το ποσό των 22,7 εκατ. ευρώ.

ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Η εταιρεία εμφανίζεται να έχει διακόψει οριστικά τις λειτουργίες της, αν και οφείλει το ποσό των 19 εκατ. ευρώ. Πλέον ονομάζεται Ναυπηγικές και Βιομηχανικές Επιχειρήσεις Ελευσίνας και ανήκει στον επιχειρηματία Νίκο Ταβουλάρη.

ΝΑΥΣΙ ΑΕ
Ναυπηγεία στο Πέραμα που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους. Ανηκαν στον επιχειρηματία Γ. Καλογερίδη. Οι οφειλές ανέρχονται στο ποσό των 15 εκατ. ευρώ

HELLENIC QUALITY FOODS
Πρόκειται για την εταιρεία με την επωνυμία «Κοτόπουλα Μιμίκος». Επικεφαλής είναι ο Κωνσταντίνος Γιαζίτζογλου και το συνολικό ποσό της οφειλής ανέρχεται στο ποσό 8,3 εκατ. ευρώ.

SEX FORM
Η εισηγμένη εταιρεία παραγωγής εσωρούχων κήρυξε πτώχευση το 2006 αφήνοντας χρέη 6,1 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία απασχόλησε πολλές φορές την επενδυτική κοινότητα, αφενός λόγο της τρελής κούρσας της μετοχής της μεσούσης της χρηματιστηριακής κρίσης το 2002-2003, αφετέρου με τα… καμώματα του βασικού της μετόχου, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι καταχράστηκε 5 εκατ. ευρώ από το ταμείο της.

TVX ΕΛΛΑΣ
Πρόκειται για τη γνωστή εταιρεία μεταλλείων της Χαλκιδικής η οποία οφείλει το ποσό των 5,8 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία εμφανίζεται πτωχευμένη.

ΤΟΛΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ
Το χρέος του γνωστού τραγουδιστή υπερβαίνει τα 5 εκατ. ευρώ. Η υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια.

ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΣ SECURITY
Η εταιρεία οφείλει 4,6 εκατ. ευρώ.

ΑΤΛΑΝΤΙΚ SUPER MARKET
Έχει καταθέσει αίτηση για το άρθρο 99 ενώ οφείλει το ποσό των 4,5 εκατ. ευρώ.

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΚΑΨΗ
Οι οφειλές της άλλοτε πανίσχυρης οικογένειας ανέρχονται στο πόσο των 2,8 εκατ. ευρώ. Επίσης έχει υψηλά χρέη και στις τράπεζες που φημολογείται ότι υπερβαίνουν τα 50 έως 100 εκατ. ευρώ.

ΠΙΤΣΑ ΦΑΝ
Έχει οφειλές που υπερβαίνουν τα 2,5 εκατ. ευρώ.

ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ
Ήταν μια από τις διάσημες επιχειρήσεις του χρηματιστηρίου του 1999. Βασικοί μέτοχοι ήταν η οικογένεια Ταμπακούλη και Πατραμάνη. Η εταιρεία έχει υποβάλει αίτηση για να περιέλθει σε εκκαθάριση εν λειτουργία. Χρωστάει 2,4 εκατ. ευρώ αν και όπως εκτιμάται η ακίνητη περιουσία της ανέρχεται στο ποσό των 120 εκατ. ευρώ.

ΝΕΟ ΚΑΝΑΛΙ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ
Ο πάλαι ποτέ ραδιοτηλεοπτικός σταθμός NEW CHANNEL (πτωχευμένο) του επιχειρηματία Μανούση, έχει οφειλές ύψους 2,1 εκατ. ευρώ. Ο ίδιος σήμερα δραστηριοποιείται στα ναυτιλιακά με την εταιρεία ΣΑΟΣ και εκτιμάται ότι έχει σημαντική ακίνητη περιουσία και υψηλές καταθέσεις.

ΡΑΔΙΟ ΚΟΡΑΣΙΔΗ
Η εταιρεία του πάλαι ποτέ γνωστού επιχειρηματία Ανδρέα Κορασίδη που τα τελευταία χρόνια φυτοζωεί, οφείλει το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ.

Σ.Κ. ΠΑΖΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ο έμπορος αυτοκινήτων Σπύρος Παζαρόπουλος , που όπως λέγεται στην αγορά αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα με τις εταιρείες του, έχει χρέη ύψους 1,5 εκατ. ευρώ ενώ τα χρέη του προς τις τράπεζες υπερβαίνουν τα 15-20.

ΓΛΟΥ Α.Ε.
Οι επιχειρηματίες Γιώργος και Αντώνης Γλου έχουν οφειλές 800.000 ευρώ. Την ίδια στιγμή έχουν προβλήματα με την γερμανική Δικαιοσύνη καθώς η εταιρεία PUMA έχει κινηθεί εναντίον τους για πλήθος οικονομικών ατασθαλιών που ανακαλύφθηκαν.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΜΗΤΣΗΣ
Ο γνωστός ξενοδόχος από τη Ρόδο Σ. Μήτσης έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 800.000 ευρώ. Είναι βασικός μέτοχος σε μεγάλα ξενοδοχεία στη Ρόδο και διαθέτει σημαντική ακίνητη περιουσία.

ΑΛΝΤΕΜΑΡ
Ο ξενοδόχος Νίκος Αγγελόπουλος από δύο εταιρείες του έχει οφειλές ύψους 834.000 ευρώ. Διαθέτει σημαντική περιουσία στη Χερσόνησο της Κρήτης.

Πηγή: http://www.newsday.gr/article/11586/idou-oi-etaireies-me-ta-hree-24-dis

Τα συντρίμια του <ΓΙΑΚΟΒΛΕΦ> παραμένουν στά Πιέρια Όρη


Λάγιος Απόστολος

Δημοσιογράφος

Τα συντρίμια του < ΓΙΑΚΟΒΛΕΦ> παραμένουν κρυμμένα λίγα μέτρα πιό κάτω.........Ας μας απαντήσει κάποιος από τους υπεύθυνους.......ΓΙΑΤΙ.......Κανείς δεν γλιτώνει από τον δημοσιογραφικό φακό..ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ.


Του ξέρτι ότ' (νούμιρο38):

"Πέναλτι χάνουν οι γενναίοι?"
Τάδε έφη Μανόλο Χιμένεθ με
αφορμή το χαμένο πέναλτι του Ίσμαελ Μπλάνκο,που έμελε να είναι το σημείο αναφοράς για την ήττα της ΑΕΚ με 0-3 από τη Ζενίθ Αγίας Πετρούπολης και τον αποκλεισμό της,από τη συνέχεια της Ευρωπαϊκής της πορείας.
Κρίμα ρε ΖΟΡΟ.

Είναι πολλά τα λεφτά καρντάσια!

Mπορεί το Europa League, να μην συγκρίνεται με το μεγάλο αδελφάκι του, το Champions, αλλά όπως παρουσιάζει το gazzetta.gr, η πορεία Αρη και ΠΑΟΚ έως τους «32» έχει φέρει σημαντικά έσοδα στις δύο ομάδες.

Ξεκινώντας από τον Αρη, ο αποκλεισμός της Αούστρια Βιέννης στα πλέι οφ της διοργάνωσης και η πρόκριση στους ομίλους σήμανε έσοδα 640.000 ευρώ, ως πριμ για την είσοδο στους ομίλους, αλλά και 60.000 ευρώ για κάθε από τους έξι αγώνες που έδωσε. Επίσης για τις τρεις νίκες πήρε συνολικά 420.000 (140.000 για την κάθε μία) και 70.000 ευρώ για την μία ισοπαλία. Μέχρι εδώ φτάνουμε λοιπόν στο 1.490.000 ευρώ. Σε αυτά πρέπει να προστεθούν περίπου ακόμα 1.500.000 ευρώ που είναι τα διάφορα έσοδα (εισιτήρια κ.α.) αλλά και 270.000 ως μπόνους για την πρόκριση στους «32» του Super League. Το συνολικό ποσό φτάνει για τον Αρη στα 3.300.000 που μπορεί να γίνει ακόμα μεγαλύτερο, καθώς θα υπάρχουν και τα έσοδα από τον εντός έδρας αγώνα, αλλά και τα χρήματα που θα πάρει από τα θετικά αποτελέσματα που θα έχει. Δηλαδή αναφερόμαστε σε ποσό που μπορεί να φτάσει στα 4 εκατομμύρια ευρώ!



Περισσότερα κέρδη ο ΠΑΟΚ

Για τον ΠΑΟΚ ισχύουν τα ίδια όσον αφορά στους βαθμούς και τα πριμ πρόκρισης, άρα έχει καταγράψει έσοδα 1.560.000 για την πρόκριση και την συμμετοχή στους ομίλους, αλλά και για τις 3 νίκες και τις δύο ισοπαλίες. Σε αυτά πρέπει να προστεθούν άλλα περίπου 2.000.000 από τα διάφορα έσοδα (εισιτήρια κ.α.) και το πριμ πρόκρισης στους «32» με 270.000 ευρώ. Φτάνουμε δηλαδή συνολικά περίπου στα 3.840.000 ευρώ!

Φυσικά μπορεί ο ΠΑΟΚ να υπολογίζει σε έσοδα ακόμα ενός εκατομμυρίου από τα εισιτήρια και άλλα δικαιώματα για τους δύο αγώνες, μαζι με τα μπόνους για τους βαθμούς που θα πάρει στα δύο αυτά παιχνίδια. Δηλαδή περισσότερα από 5 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της διοίκησης του Θοδωρή Ζαγοράκη, που βοηθάνε στα μέγιστα τον ΠΑΟΚ σε μια δύσκολη περίοδο.

Πηγή:http://www.gazzetta.gr/football/europa-league/item/123283-Είναι-πολλά-τα-λεφτά-καρντάσια

Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ UEFA Europa League live

Παρακολουθείστε στις 14:00 (GMT+2:00) την κλήρωση του UEFA Europa League.

http://atdhe.net/30874/watch-uefa-europa-league-draw

http://video.uefa.com/video/Competitions/Uefacup/Season=2011/liveDraw_videoFlash.html


http://www.uefa.com/uefaeuropaleague/draws/index.html

Eπιμήκυνση των ομολόγων και δημιουργία Μόνιμου Μηχανισμού συμφώνησαν οι ηγέτες της ΕΕ

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξαν την Πέμπτη σε συμφωνία για τροποποίηση της Συνθήκης της Ένωσης, ώστε να προβλέπει τη δημιουργία μόνιμου μηχανισμού στήριξης για τις υπερχρεωμένες χώρες από τα μέσα του 2013, σύμφωνα με διπλωμάτες.

Οι ηγέτες συμφώνησαν να συμπεριληφθούν οι εξής δύο προτάσεις στη Συνθήκη: "Τα κράτη μέλη με νόμισμα το ευρώ θα μπορούν να συστήσουν έναν μηχανισμό σταθερότητας, ο οποίος θα ενεργοποιείται, αν είναι απαραίτητο, προκειμένου να διασφαλίζεται η σταθερότητα της ευρωζώνης ως σύνολο".

"Η χορήγηση της όποιας απαιτούμενης οικονομικής βοήθειας βάσει του μηχανισμού θα υπόκειται σε αυστηρούς όρους".

Επίσης συμφωνήθηκε οι ηγέτες να επιδιώξουν την επιμήκυνση της διάρκειας των ομολόγων που θα εκδίδουν τα κράτη μέλη, σύμφωνα με προσχέδιο των συμπερασμάτων της συνόδου της ΕΕ την Παρασκευή. "Τα κράτη μέλη θα προσπαθήσουν να επιμηκύνουν την λήξη των νέων ομολόγων που θα εκδίδουν μεσοπρόθεσμα, ώστε να αποφευχθεί η κορύφωση των αναγκών αναχρηματοδότησης", σύμφωνα με το Reuters.

Άνγκελα Μέρκελ

«Οι λεπτομέρειες του Μόνιμου Μηχανισμού θα ολοκληρωθούν μέχρι τον Μάρτιο. Επαναλαμβάνουμε ότι θα κάνουμε τα πάντα για να διατηρήσουμε το ευρώ σταθερό.
Οι χθεσινές συζητήσεις έδειξαν ότι χρειάζεται μια πιο κοινή προσέγγιση στις οικονομικές πολιτικές και για αυτό θα πρέπει να συζητήσουμε τους επόμενους μήνες. Δεν είναι σημαντικό μόνο να έχουμε στην Ευρωζώνη σταθερούς προϋπολογισμούς και δημοσιονομική πειθαρχία αλλά είναι εξίσου σημαντικό να έχουμε κοινή οικονομική πολιτική. Βήμα βήμα θα γίνουν όλα. Θα είναι μεγάλη διαδικασία. Το σημαντικό της χθεσινής συνάντησης (Πέμπτη) είναι ότι ξεκαθαρίστηκε ότι το ευρώ είναι το κοινό μας νόμισμα και πρέπει να είναι σταθερό και δυνατό».

Ζαν Κλωντ Γιούνκερ

«Θα ξοδέψουμε τους επόμενους μήνες για να προσθέσουμε επιπλέον λεπτομέρειες για το Μόνιμο Μηχανισμό Στήριξης. Επιπλέον θα συζητήσουμε το θέμα των ευρωομολόγων για το οποίο υπάρχουν πολλές αντιρρήσεις, δεν πιστεύω όμως ότι αυτό θα μας απασχολήσει προσεχώς».

Χέρμαν Φαν Ρόμπεϊ

Ο Χ Ρομπέϊ είπε ότι οι "27" συμφώνησαν στη δημιουργία ενός μόνιμου ευρωπαϊκού μηχανισμού σταθερότητας από τα μέσα του 2013 και προς το σκοπό αυτό ενέκριναν την περιορισμένη αναθεώρηση της Συνθήκης της Λισαβόνας μέσα από απλουστευμένες διαδικασίες. Η απλουστευμένη διαδικασία συνεπάγεται πρακτικά ότι κάθε χώρα θα αποφασίζει για τις διαδικασίες επικύρωσης της Συνθήκης χωρίς να απαιτείται, όπως σημείωσε ο Χ.Ρομπέϊ,η διεξαγωγή δημοψηφισμάτων.

Τόνισε ότι στόχος είναι η νέα Συνθήκη να τεθεί σε εφαρμογή την 1η Ιανουρίου 2013 και διευκρίνισε ότι ο μηχανισμός θα ενεργοποιείται "εάν κρίνεται απαραίτητο " και "υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις". Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είπε ακόμη έχει χρησιμοποιηθεί μόνο το 4% των πόρων του ισχύοντος προσωρινού μηχανισμού και ως εκ τούτου, όπως ξεκαθάρισε, δεν τίθεται θέμα αύξησης των πόρων αλλά ούτε και να συζητηθεί σε αυτή τη φάση ζήτημα ευελιξίας του μηχανισμού (σ.σ. αγορά ομολόγων από τον σημερινό μηχανισμό). Δεν παρέλειψε βέβαια να υπογραμμίσει ότι στην απόφαση υπάρχει αναφορά σύμφωνα με την οποία θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να διασφαλιστεί η σταθερότητα της Ευρωζώνης στο σύνολό της, δηλώνοντας παράλληλα την ετοιμότητα "να κάνουμε ότι κριθεί αναγκαίο".

Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο είπε ότι η δημοσιονομική εξυγίανση και η προώθηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων είναι απαραίτητες προκειμένου να ξαναμπούν οι οικονομίες στο σωστό δρόμο, κάτι που όπως αναγνώρισε προκαλεί μάλιστα δυσφορία στις κοινωνίες ορισμένων χωρών. Υποστήριξε ακόμη ότι σήμερα είναι μια καλή ημέρα για την Ευρώπη, η οποία διαθέτει πανοπλία μέτρων για οικονομική διακυβέρνηση. Ο Ζ. Μπαρόζο τόνισε παράλληλα πως χρειάζεται περισσότερη οικονομική συνεργασία και ότι οι αλλαγές που προωθούνται είναι ριζικές. Όπως είπε, διαπίστωσε, μεγάλη αποφασιστικότητα στην ικανότητα της ΕΕ να διασφαλίζει τη σταθερότητα της Κοινότητας και της Ευρωζώνης.

Γιώργος Παπανδρέου

«H Ελλάδα και οι Έλληνες έχουν ανταποκριθεί με υπευθυνότητα σε ένα πρόγραμμα αλλαγών, σταθερότητας και ανάπτυξης. Αλλά η πρόκληση σήμερα, δεν είναι αυτό που κάνουμε εμείς, ως κράτη-μέλη ή έθνη, για να στηρίξουμε την οικονομία μας. Η πρόκληση είναι συλλογική», δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρεύου, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως υπογράμμισε, «όλοι οφείλουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Αυτή είναι η πρόκληση. Κάθε ηγέτης πρέπει να ανταποκριθεί σε αυτή με την προσωπική του ευθύνη».

Σίλβιο Μπερλουσκόνι
«Μιλήσαμε για ευρωομόλογα, αλλά είναι μια ιδέα που δεν μπορεί να εφαρμοστεί γρήγορα. Χρειαζόμαστε χρόνο για να πείσουμε αυτούς που δεν πιστεύουν στην αξίας του. Εγώ θα τα αγόραζα αμέσως σε σχέση με τα ομόλογα μιας χώρας, καθώς εγγυείται για αυτά η ΕΕ. Η Μέρκελ είναι κάθετα αντίθετη αλλά πολλοί στην Ευρώπη ενδιαφέρονται».

Πηγή:http://www.newscode.gr/oikonomia/story/epimikunsi-tis-diarkeias-ton-omologon-kai-dimiourgia-monimou-mixanismou-sum

Τα ζευγάρια των προημιτελικών του UEFA Champions League

Δείτε παρακάτω τα αποτελέσματα της σημερινής κλήρωσης του UEFA Champions League.
Τα ματς θα πραγματοποιηθούν 15-16 ή 22-23 Φεβρουαρίου (τα πρώτα ματς) και 8-9 ή 15-16 Μαρτίου (οι επαναληπτικοί).

Ρόμα - Σαχτάρ
Μίλαν - Τότεναμ
Βαλένθια - Σάλκε
Ιντερ - Μπάγερν
Λιόν - Ρεάλ
Αρσεναλ - Μπαρτσελόνα
Μαρσέιγ - Μάντσεστερ Γ.
Κοπεγχάγη - Τσέλσι



Κλήρωση του UEFA Champions League live

Παρακολουθείστε στις 13:00 (GMT+2:00) την κλήρωση του UEFA Champions League

http://atdhe.net/30873/watch-uefa-champions-league-draw

http://video.uefa.com/video/Competitions/UCL/Season=2011/liveDraw_videoFlash.html

Coiffure πολυτελείας για την οικογένεια Παπανδρέου

Το ποσό των 700 ευρώ… για τρίχες έδωσε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, την ώρα που οι μισθοί-συντάξεις παίρνουν την κατρακύλα και η ελληνική κοινωνία μοιάζει σαν ένα καζάνι που βράζει.



Πριν από μερικές εβδομάδες, ο πρωθυπουργός διά της συζύγου και της κόρης του επισκέφτηκε το «κομμωτήριο των πλουσίων» στο Ψυχικό για τον καλλωπισμό της κώμης του, αλλά και για τα χτενίσματα των μαλλιών της Άντας και της Μαργαρίτας.

Το κούρεμα όμως του βγήκε «ξινό»!

Πηγή: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=223044&cid=6

Ανοίγει στίς 18 Δεκεμβρίου το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου

Λάγιος Απόστολος
Γραφείο τύπου Χιονοδρομικού Κέντρου Ελατοχωρίου


Το χιονοδρομικό κέντρο στο Ελατοχώρι είναι σχετικά από τα πιο νέα χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα και ξεκίνησε την λειτουργία του από το 2001, από τότε βελτιώνεται συνεχώς και σήμερα έχει φτάσει σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα, το κέντρο υποδοχής βρίσκετε στα 1400 μετρα και οι πίστες φτάνουν σε υψόμετρο μέχρι τα 1750 με προοπτικές να φτάσουν ακόμα περισσότερο
Η περιοχή γύρω από το χιονοδρομικό κέντρο κυριολεκτικά είναι σαν πίνακας ζωγραφικής από την ομορφιά που έχει, κατάφυτο από πράσινο, ιδανικός προορισμός για όσους λατρεύουν την φύση, το χιονοδρομικό κέντρο απέχει περίπου 35 χιλιόμετρα από την Κατερίνη, 8 χιλιόμετρα από το ομώνυμο χωριό, 470 από την Αθήνα, και 105 από την Θεσσαλονίκη, το οδικό δίκτυο είναι αρκετά καλά και σχετικά εύκολη η πρόσβαση, στη περιοχή υπάρχουν πολλά καταλύματα για όλα τα γούστα και τσέπες.
Οι εγκαταστάσεις στο χιονοδρομικό κέντρο στο Ελατοχώρι είναι αρκετά σύχρονες με πανέμορφο καινούριο sale, ακόμα υπάρχουν καταστήματα ενοικιάσεις και πωλήσεις εξοπλισμού, σχολες χιονοδρομίας, υπάρχει άνετο parkink και δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα, ακόμα υπάρχουν 4 αναβατήρες και 6 πιστες συν πιστα για έλκηθρα και Snowboard
Ακόμα αξίζει το κόπο να επισκεφτείτε τα γύρω χωριά που είναι πανέμορφα και όλα το ένα καλύτερο από το άλλο και να γευθείτε τοπικές σπεσιαλιτέ και καλό κρασί


Σηκώνουμε τις μπάρες..ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

Λάγιος Απόστολος

Δημοσιογράφος

Όλοι στο σταθμό των διοδίων της Λεπτοκαρυάς το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010 από 11.00 εώς 15.00. Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας συμμετέχει ενεργά και στην δεύτερη εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά των διοδίων, που οργανώνεται από φορείς του Ν.Πιερίας μετά από πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Πιερίας και Θεσσαλονίκης.

Laptop με διάφανη οθόνη

Η Samsung παρουσίασε στο φετινό Consumer Electronics Show, την μεγαλύτερη έκθεση ηλεκτρονικών του κόσμου, το νέο της φορητό υπολογιστή, ο οποίος μοιάζει ψεύτικος αλλά δεν είναι.
Η διάφανη οθόνη του βασίζεται στην τεχνολογία OLED με 40% διαφάνεια και μέγεθος 14 ιντσών.



Πηγή: http://www.otherside.gr/2010/01/laptop-me-diafani-othoni/#ixzz18JvhWDv3

Το Gmail σας επιτρέπει να αφήσετε άλλους να διαχειρίζονται τα e-mail σας

Τη δυνατότητα να επιτρέπει κανείς σε τρίτους χρήστες την πρόσβαση και διαχείριση του e-mail του, εισήγαγε το Gmail. Το νέο χαρακτηριστικό δίνει στον «εκπρόσωπο» την δυνατότητα να διαβάζει, να διαγράφει και να στέλνει e-mail εκ μέρους του χρήστη, χωρίς όμως να μπορεί να αλλάξει τις ρυθμίσεις του λογαριασμού ή τον κωδικό του.

Η επιλογή μπορεί να ενεργοποιηθεί από την περιοχή Settings (ρυθμίσεις) / Accounts and import / Grant access to your account. Όπως εξηγεί η επίσημη ανακοίνωση του Gmail Blog, τα e-mail που στέλνονται με αυτό τον τρόπο εμφανίζουν ως αποστολέα τον...


ιδιοκτήτη του λογαριασμού, με την διευκρίνιση ωστόσο ότι έχει σταλεί από άλλο χρήστη (προσθέτοντας ένα μήνυμα του τύπου “send by xxxx@gmail.com”).

Το TechCrunch επισημαίνει πως το χαρακτηριστικό λειτουργούσε ήδη εδώ και λίγο καιρό στο Google Apps και πρόκειται για λειτουργία που μπορεί να φανεί χρήσιμη σε όσους προτιμούν να αφήνουν βοηθούς να διαβάζουν και να απαντούν την αλληλογραφία τους.

Πηγή:http://news24gr.blogspot.com/2010/12/gmail-e-mail.html

Γιατί έχουμε το τιμόνι αριστερά και γιατί σε άλλες χώρες στα δεξιά;

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί σε κάποιες χώρες το τιμόνι βρίσκεται αριστερά...

και οδηγούν στις δεξιά λωρίδες, ενώ σε κάποιες άλλες, συμβαίνει το αντίθετο;

Όλοι μας έχουμε συνηθίσει το τιμόνι από την αριστερά πλευρά του αυτοκινήτου και μας φαίνεται παράξενο όταν σε ορισμένες χώρες το έχουνε από δεξιά. Και όποτε πηγαίνουμε σε αυτές τις χώρες... μας φαίνεται παράξενο και γελάμε ή μας πατάνε!

Γιατί όμως γίνεται αυτό; Πού έχει τις ρίζες του αυτή η...παραξενιά;

Σε μερικές χώρες, όπως για παράδειγμα στην Κύπρο και την Αγγλία, οδηγούν στην αριστερή λωρίδα του δρόμου και το τιμόνι βρίσκεται στα δεξιά του αυτοκινήτου.

Μαθαίνουν και καλλιεργούν την οδηγική αντίληψη με γνώμονα αυτήν την κατάσταση. Πώς θα σας φαινόταν όμως αν μαθαίνατε πως το όλο θέμα έχει τις ρίζες του πολύ πριν δημιουργηθεί ακόμα και η ιδέα της μηχανής εσωτερικής καύσεως;

Και φυσικά μιλάμε για την περίοδο του Μεσαίωνα! Μεταφερόμαστε μέσα στο σώμα ενός τυπικού ιππότη, οι οποίοι κατά συντριπτική πλειοψηφία εκπαιδεύονται στο σπαθί κρατώντας το με το δεξί χέρι. Οπότε μένει «άδειο» και εύκαιρο για την ασπίδα το αριστερό! Παίρνουμε λοιπόν τα όπλα και τον εξοπλισμό μας, καβαλάμε το περήφανο άλογό μας και ξεκινάμε να σφαγιάσουμε τον δράκο που κρατάει όμηρο την ωραία κοπελιά!

Στην απέναντι πλευρά του δρόμου όμως διασταυρωνόμαστε με κάποιον άλλον ιππότη. Έχοντας λοιπόν την ασπίδα στο αριστερό μας χέρι φροντίζουμε να έχουμε καλή άμυνα, μιας και δεν ξέρουμε το ποιόν του, αν είναι εχθρός ή σύμμαχος!

Οπότε προφυλάσσοντας τα νώτα μας και με το χέρι στη λαβή του σπαθιού τον προσπερνάμε από τα δεξιά προτάσσοντας τη ασπίδα μας!

Ωραία με αυτήν την κατάσταση. Αλλά τι γίνεται με την Κύπρο και την Αγγλία; Γιατί οδηγούν όπως λένε στην Ελλάδα, «ανάποδα» (αριστερά αντί για δεξιά); Μέναν ακάλυπτοι οι μαχητές μας;

Όχι!

Αν παρατηρήσετε, από την άλλη μεριά του δρόμου (αριστερά) οδηγούν σε νησιωτικές μόνο χώρες και το τιμόνι είναι δεξιά. Κύπρος, Μεγάλη Βρετανία, Αυστραλία, Ιαπωνία... Εδώ μπαίνει στο παιχνίδι η ναυσιπλοΐα!

Μιας και ο μόνος τρόπος επικοινωνίας των εν λόγω χωρών με τον υπόλοιπο κόσμο ήταν η θάλασσα και τα πλεούμενα της.

Όταν λοιπόν δύο καράβια διασταυρώνονταν, φρόντιζαν οι καπετάνιοι να περνάνε από την αριστερή πλευρά τους, από όπου και μπορούσαν και έλεγχαν (ήταν έτσι φτιαγμένα) τις αποστάσεις ανάμεσα στις καρίνες!

Και όμως, δύο διαφορετικές αιτιολογίες για κάτι τόσο κοινό και αυτονόητο!

Έτσι λοιπόν υιοθετήθηκαν αυτά και στα αυτοκίνητα - τιμόνια, στους δρόμους και στις λωρίδες οδήγησης.

Γι' αυτούς τους λόγους σε κάποια μέρη του κόσμου το τιμόνι του αυτοκινήτου βρίσκεται δεξιά και οδηγούν στις αριστερές λωρίδες, ενώ σε κάποια άλλα γίνεται το αντίστροφο.


πηγή:http://24wro.blogspot.com/2010/12/blog-post_6367.html

Σαν σήμερα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
17
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Ανατολή Ήλιου: 07:33
Δύση Ήλιου: 17:08
Σελήνη 11 ημερών

Γιορτάζουν: Δανιήλ, Διονύσης, Διονυσία, Ιακχος, Ρεβέκκα.

Γεγονoτα

1777: Η Γαλλία αναγνωρίζει την ανεξαρτησία των αγγλικών αποικιών της Bορείου Αμερικής (ΗΠΑ).

1903: Οι αδελφοί Ράιτ πραγματοποιούν την πρώτη πτήση παγκοσμίως με μηχανοκίνητο αεροπλάνο.

1915: Οι Γάλλοι καταλαμβάνουν το Καστελόριζο στην προσπάθειά τους να πείσουν την κυβέρνηση των Αθηνών να πάρει μέρος στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο στο πλευρό της «Αντάντ».

1966: Σε μυστική σύσκεψη στα ανάκτορα, παρουσία του βασιλιά Κωνσταντίνου, ο Γεώργιος Παπανδρέου (αρχηγός της Ένωσης Κέντρου) και ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος (αρχηγός της ΕΡΕ), καταλήγουν σε συμφωνία για το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Ιωάννη Παρασκευόπουλο, που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές στις 28 Μαΐου 1967.

1989: Τηλεοπτική πρεμιέρα της δημοφιλούς σειράς κινουμένων σχεδίων «The Simpsons».

1997: Ουκρανικό αεροπλάνο τύπου «Γιάκοβλεφ», που είχε απογειωθεί από την Οδησσό με 70 επιβαίνοντες (οι 42 Έλληνες) και προορισμό τη Θεσσαλονίκη, χάνει τον προσανατολισμό του και συντρίβεται στα Πιέρια Όρη. Κανείς από τους επιβαίνοντες δεν επέζησε.

Γεννησεις
1830: Ζιλ Ντε Γκονκούρ, γάλλος εκδότης. Μαζί με τον αδελφό του Εντμόν αθλοθέτησαν το «Γκονκούρ», το κορυφαίο λογοτεχνικό βραβείο της Γαλλίας. [θαν. 20/6/1870]

1900: Κατίνα Παξινού, ελληνίδα ηθοποιός με καριέρα στο Χόλιγουντ. [θαν. 22/2/1973]

1942: Πολ Μπάτερφιλντ, αμερικανός λευκός μπλουζίστας. [θαν. 4/5/1987]

Θανατοι
1273: Ντζαλαλουντίν Ρουμί, πέρσης ποιητής, ιδρυτής του μυστικιστικού τάγματος του Ισλάμ «Σούφι». [γεν. 30/9/1207]

1830: Σιμόν ντε Μπολιβάρ, «απελευθερωτής» των κατοίκων της Λατινικής Αμερικής από τον ισπανικό ζυγό και οραματιστής των Ηνωμένων Πολιτειών της Νότιας Αμερικής. [γεν. 24/7/1783]

1878: Σοφία Αφεντάκη, η «Κοιμωμένη» του Γιαννούλη Χαλεπά. [γεν. 1860]



Τζεφ Μπρίτζες: «Πόσο θα ήθελα να ήμουν ο Ζορμπάς!»

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ

Το τελευταίο πράγμα που περιμένεις από μια συνάντησή σου με τον Τζεφ Μπρίτζες είναι να κουβεντιάσεις χαλαρά μαζί του για τον Νίκο Καζαντζάκη.

Είναι φυσικό ο κινηματογράφος πολλές φορές να σε παγιδεύει και να ταυτίζεις τον ηθοποιό με ρόλους του. Σκέφτεσαι τον Μπρίτζες και σου έρχονται στο μυαλό άλλα πράγματα κυρίως ο super cool «Τhe dude» στον «Μεγάλο Λεμπόφσκι» των αδελφών Τζόελ και Ίθαν Κόεν. Όχι ότι το κάπως χίπικο στυλ του Μπρίτζες δεν παραπέμπει κάπως σε εκείνον τον ήρωα. Ο Μπρίτζες, ντυμένος super causal (τζιν παντελόνι, θαλασσί/άσπρο πουκάμισο, μαύρο αθλητικό παπούτσι, άσπρη βαμβακερή κάλτσα), ξύνει διαρκώς το παχύ γκρίζο μούσι του και μιλάει σαν να φαντάζεται διάφορα απίστευτα πράγματα ή σαν να μη βρίσκεται δίπλα σου. Η έκφραση «Οh man...» - «ρε δικέ μου») είναι καραμέλα του (όπως ήταν και στον «Μεγάλο Λεμπόφσκι»). Όταν θέλει να περιγράψει κάτι με ζωντάνια, συχνά σε ακουμπά ή χαϊδεύει τον ώμο σου.

Ίσως για όλους αυτούς τους λόγους να με ξάφνιασε κάπως η αναφορά του Μπρίτζες στον Νίκο Καζαντζάκη όταν πριν από λίγο καιρό στο Παρίσι τον ρώτησα ποιον ρόλο θα ήθελε πραγματικά να έχει υποδυθεί αλλά έχασε την ευκαιρία. «Ο Ιούδας του “Τελευταίου πειρασμού” ήταν ένας ρόλος για τον οποίο είχα δώσει μάχη να υποδυθώ, έχοντας λατρέψει το βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη» απαντά αμέσως. «Όλα αυτά που έχουν γραφτεί στο Ιnternet για τους ρόλους που έχω απορρίψει είναι σκέτες μ...Μπορεί να έχω κακή μνήμη αλλά νομίζω ότι θα θυμόμουν αν ο Στίβεν Σπίλμπεργκ με είχε καλέσει για τον Ιντιάνα Τζόουνς». Γελώντας δυνατά ο Μπρίτζες αρνείται ότι του προτάθηκαν ρόλοι όπως του Μπάτμαν ή του Κιάνου Ριβς στο «Speed». «Το αν με είχαν στη λίστα είναι άλλη ιστορία, πάντως ποτέ δεν τους διαπραγματεύθηκα».

Αυτό που είχε όντως προσπαθήσει να διαπραγματευθεί ήταν η συμμετοχή του στον «Τελευταίο πειρασμό», τη μεταφορά στον κινηματογράφο του μυθιστορήματος του Καζαντζάκη από τον Μάρτιν Σκορσέζε. Μάλιστα, ο Μπρίτζες είχε γράψει προσωπικά ένα γράμμα στον Σκορσέζε, ζητώντας του να σκεφτεί στα σοβαρά την επιθυμία του να υποδυθεί τον Ιούδα. «Ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά που έγραψα σε σκηνοθέτη, ζητώντας του να με συμπεριλάβει στο καστ μιας ταινίας. Και το έκανα γιατί είχα λατρέψει το βιβλίο.

ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΞΑΝΑΝΙΩΝΕΙ

«Το μεγαλείο με τον κινηματογράφο των ημερών μας είναι ότι έχεις τη δυνατότητα να παίξεις τον εαυτό σου σε όποια ηλικία σού ζητηθεί» σημειώνει ο Τζεφ Μπρίτζες αναφερόμενος στις δύο μορφές του στο «Τron Legacy». Ενώ η μία, ο Κέβιν Φλιν είναι ζωντανή με τα χαρακτηριστικά του σημερινού προσώπου του Μπρίτζες, η άλλη (δηλαδή ο Κλου) είναι ψηφιακή και τον δείχνει νεότερο.

Πώς έγινε αυτό; «Ήταν πολύ σύνθετη διαδικασία» διευκρινίζει ο σκηνοθέτης του «Τron Legacy» Τζόζεφ Κοζίνσκι. «Για κάθε σκηνή του Κλου ο Μπρίτζες έπρεπε να φορά κράνος με τέσσερις μικροκάμερες που κατέγραφαν κάθε κίνηση του προσώπου του. Αργότερα, ένας άλλος ηθοποιός έπαιρνε τη θέση του Μπρίτζες για να κινηματογραφηθεί το υπόλοιπο σώμα, από το κεφάλι και κάτω. Αφού η σκηνή γυριζόταν χωρίς να φαίνεται το πρόσωπο του Κλου, ακολουθούσε η ψηφιακή επεξεργασία της ερμηνείας του προσώπου του Μπρίτζες με νεότερό του αντίγραφο, φιλοτεχνημένο μέσω άλλης ειδικής ψηφιακής επεξεργασίας. Το νέο πρόσωπο προστέθηκε μέσω 3D στη σκηνή». Όλη αυτή η διαδικασία βέβαια έπρεπε να επαναληφθεί για όλες τις σκηνές με τον Κλου.

Πηγή:http://neoskosmos.com/news/el/node/11559



«Παγώνουν» για μια τριετία οι ασφαλιστικές εισφορές του ΟΑΕΕ

«Παγώνει» για μία τριετία το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ),σύμφωνα με διαβεβαιώσεις του διοικητή του φορέα, Γεράσιμου Βουδούρη, κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ).

Αναφερόμενος στην ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών «Ρυθμίζω-Κερδίζω» που εφάρμοσε ο ΟΑΕΕ, ο κ. Βουδούρης τόνισε ότι αν και εισπράχτηκαν 27 εκατ. ευρώ από 80.000 ασφαλισμένους που συμμετείχαν στη ρύθμιση, η οικονομική κρίση εμποδίζει αρκετούς να ανταποκριθούν στην αποπληρωμή των χρεών τους.

Επιπλέον, ο διοικητής του ΟΑΕΕ εξήγγειλε την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Οργανισμού, καθώς και τον εκσυγχρονισμό του με την εφαρμογή της ηλεκτρονικής αναγραφής των εργαστηριακών εξετάσεων.ΠΗΓΗ in.gr

Coca cola...πάει με όλα....




Οι ομάδες που θα βρουν στο δρόμο τους Άρης και ΠΑΟΚ

Oι... αιώνιοι της Θεσσαλονίκης, ΠΑΟΚ και Άρης πήραν την πρόκριση για την επόμενη φάση του Europa League, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση των ομίλων τους.

Οι δύο Ελληνικές ομάδες θα βρίσκονται στην ουσία στο γκρουπ των αδυνάτων και θα βρουν στο δρόμο τους τις ομάδες που τερμάτισαν στις πρώτες θέσεις των ομίλων του Eurοpa League, εκτός βέβαια από εκείνες με τις οποίες βρέθηκαν στον ίδιο όμιλο, και τις «τρίτες» καλύτερες των ομίλων του Champions League. Δείτε παρακάτω όλους τους υποψήφιους αντίπαλους του ΠΑΟΚ και του Άρη.

Σε αυτές περιλαμβάνονται

Οι Σπαρτάκ Μόσχας, Μπράγκα, Τβέντε, Άξιαξ που προέρχονται από το Champions League, οι Μάντσεστερ Σίτι, Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, Ζενίτ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Στουτγκάρδη, Αϊντχόβεν, Παρί, Λίβερπουλ και Πόρτο από το Europa League, ενώ στους υποψήφιους αντιπάλους του ΠΑΟΚ προστίθεται η Βιγιαρεάλ και αντίστοιχα στους αντιπάλους του Άρη προστίθεται η Λεβερκούζεν.

Όπως καταλαβαίνετε η κλήρωση δε θα είναι και η πιο εύκολη, όμως οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης απέδειξαν με την μέχρι τώρα παρουσία τους στα ευρωπαϊκά κύπελλα ότι μπορούν να κοιτάξουν οποιονδήποτε αντίπαλο στα μάτια.

Πηγή: gazzetta.gr



Τι δώρο θα πάρουν μισθωτοί-συνταξιούχοι

Στον δημόσιο τομέα ο 13ος και ο 14ος μισθός έχουν αναπροσαρμοστεί και δίνονται 1.000 ευρώ συνολικά κατά τη διάρκεια του έτους, δηλαδή 500 ευρώ δώρο Χριστουγέννων 250 ευρώ δώρο Πάσχα και 250 ευρώ επίδομα αδείας.

Δεν δικαιούνται δώρο οι εργαζόμενοι του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα που λαμβάνουν μεικτές αποδοχές μεγαλύτερες από 3.000 ευρώ ανά μήνα (συμπεριλαμβανομένων των επιδομάτων).

Οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα δικαιούνται κανονικά το δώρο των εορτών, αρκεί να συνδέονται με σχέση εξαρτημένης εργασίας, σε οποιονδήποτε εργοδότη.

Στον ιδιωτικό τομέα το Δώρο Χριστουγέννων πρέπει να καταβληθεί το αργότερο μέχρι την 21η Δεκεμβρίου κάθε έτους, ενώ υπόκειται σε εισφορές υπέρ ΙΚΑ, και Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών.

Συνταξιούχοι

Επίδομα δώρου ύψους 400 ευρώ θα καταβληθεί εφέτος στους συνταξιούχους όλων των ταμείων εφόσον ο συνταξιούχος έχει υπερβεί το 60ό έτος της ηλικίας του και το συνολικό ποσό της μηνιαίας καταβαλλόμενης σύνταξης δεν υπερβαίνει τα 2.500 ευρώ.

Στους συνταξιούχους του δημοσίου υπάρχει αναπροσαρμογή των δώρων (200 ευρώ το δώρο Πάσχα, 200 ευρώ το επίδομα αδείας και 400 ευρώ το δώρο Χριστουγέννων) για συντάξεις κάτω των 2.500 ευρώ μικτά.

Για συνταξιούχους των οποίων οι μικτές μηνιαίες αποδοχές ξεπερνούν τα 2500 ευρώ, ο 13ος και 14ος μισθός καταργούνται.

Στους χαμηλοσυνταξιούχους ηλικίας 60 ετών και άνω όλων των ασφαλιστικών ταμείων, πλην του ΟΓΑ, θα χορηγηθεί έκτακτο επίδομα από 100 έως 300 ευρώ ανάλογα με το ετήσιο και το οικογενειακό εισόδημα το οποίο δεν υπόκειται σε εισφορές.

Το δώρο θα καταβληθεί μαζί με τις συντάξεις του Δεκεμβρίου. Οι συντάξεις του ΟΓΑ θα καταβληθούν στις 10 Δεκεμβρίου, του ΙΚΑ και του ΝΑΤ στις 16 Δεκεμβρίου και του ΟΑΕΕ στις 16 και στις 20 Δεκεμβρίου. Ως τις 22 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί και η έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους χαμηλοσυνταξιούχους, ενώ εντός του Δεκεμβρίου θα γίνει και η καταβολή του ΕΚΑΣ.

Πηγή: http://www.newscode.gr/kosmos/story/ti-doro-tha-paroun-misthotoi-suntaksiouxoi


Θεράπευσαν το AIDS!

Ένας ασθενής του AIDS είναι πλέον υγιής τρια χρόνια μετά τη μεταμόσχευση μυελού των οστών!

Τουρλή Μαρία

Η επιτυχία επιβεβαιώθηκε τρία χρόνια μετά την ανακοίνωση των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων: Ένας Αμερικανός με HIV, που είχε εμφανίσει και λευχαιμία, φαίνεται να θεραπεύτηκε πλήρως από τις δύο ασθένειες με μεταμόσχευση μυελού των οστών στο Βερολίνο. Λίγες ανάλογες επιτυχίες είχαν αναφερθεί και στο παρελθόν, οι γιατροί όμως απέχουν πολύ από το να υπόσχονται επανάσταση.

O 44χρονος σήμερα Τίμοθι Ρέι Μπράουν, γνωστός και ως «ο Ασθενής του Βερολίνου», υπεβλήθη σε μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων του μυελού των οστών το 2007, σε μια προσπάθεια να απαλλαγεί από τη λευχαιμία.

Στην περίπτωση του Μπράουν, όμως, οι γιατροί φρόντισαν ώστε το μόσχευμα να είναι όχι μόνο συμβατό με το λήπτη, αλλά και να φέρει ένα συγκεκριμένο, σχετικά σπάνιο γονίδιο (την ποικιλία Δέλτα 2 του γονιδίου CCR5).

Το γονίδιο μειώνει τον αριθμό των υποδοχέων (CCΡ5) που χρησιμοποιεί ο HIV για να μολύνει τα T-κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος και να προκαλέσει AIDS.

Τρία χρόνια μετά την επέμβαση, και δύο χρόνια μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων που έγιναν πρωτοσέλιδο, οι ερευνητές στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου Σαριτέ στο Βερολίνο επιβεβαιώνουν την επιτυχία.

«Τα αποτελέσματά μας αποτελούν ισχυρή ένδειξη ότι σε αυτόν τον ασθενή επετεύχθη ίαση του HIV» γράφει στην επιθεώρηση Blood η ομάδα του αιματολόγου Τζέρο Χέτερ.

Το εντυπωσιακό φαινόμενο έχει εξάλλου παρατηρηθεί και στο παρελθόν, έστω και σε μεμονωμένα περιστατικά: Το 1999, δημοσίευση στην επιθεώρηση Medical Hypotheses επανεξέταζε τα αποτελέσματα από 32 προηγούμενες απόπειρες το διάστημα 1982-1996 και διαπίστωνε ότι ο ιός φαινόταν να είχε εκριζωθεί σε δύο περιπτώσεις.

Η νέα δημοσίευση δεν κάνει πάντως λόγο για θεραπεία που θα μπορούσε να εφαρμοστεί ευρέως κατά της επιδημίας AIDS:

Πρώτον, οι γιατροί δυσκολεύτηκαν να βρουν δότη, δεδομένου ότι μόνο ένας στους 1.000 ανθρώπους ευρωπαϊκής καταγωγής φέρει σε δύο αντίγραφα την ποικιλία Δέλτα 2 του γονιδίου CCR5.

Και δεύτερον, η μεταμόσχευση μυελού των οστών πραγματοποιείται αφού πρώτα καταστραφεί με ακτινοβολία και ισχυρά φάρμακα ο πάσχων μυελός του ίδιου του ασθενούς -μια επικίνδυνη διαδικασία, η οποία σκοτώνει το 20% με 30% των υποψήφιων ληπτών μυελού.


Αποτελέσματα Europa League

Δείτε τα σημερινά αποτελέσματα!17/12/2010) ανά όμιλο του Europa League:

Europa League - Group A

FT Juventus 1 - 1 Manchester C.

FT RB Salzburg 0 - 1 Lech Poznan



Europa League - Group B

FT Aris Saloniki 2 - 0 Rosenborg

FT Bayer Leverkusen 1 - 1 Atletico Madrid



Europa League - Group C

FT Levski Sofia 1 - 0 Sporting Lisbon

FT Lille 3 - 0 AA Gent



Europa League - Group G

FT AEK Athens 0 - 3 Zenit St. Petersburg

FT Anderlecht 2 - 0 Hajduk Split



Europa League - Group H

FT Getafe 1 - 0 Young Boys Bern

FT Stuttgart 5 - 1 OB Odense



Europa League - Group I

FT Debrecen 2 - 0 Sampdoria

FT PSV Eindhoven 0 - 0 Metalist Kharkiv