Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

ΝΕΑ ΣΤΗΛΗ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΕ ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

Την καλησπέρα μου σε όλους τους συγχωριανούς μου! Έφτασε η ώρα να εγκαινιάσουμε μια νέα στήλη στο blog που θα αφορά προγνωστικά για το στοίχημα!
Ένα χόμπυ που όλοι μας λίγο πολύ ασχολούμαστε!
Ας ντεμπουτάρουμε λοιπόν με την πρώτη πρόταση της στήλης: για σήμερα λοιπόν η στήλη προτείνει το

over στην αναμέτρηση της Σεβίλλης με την Σπόρτιγκ Χιχόν!

ΝΕΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΟΥΙΖ....

Υπάρχει Κολινδρινός που μιλάει εφτά ή επτά!!!!! ξένες γλώσσες δίχως να συνυπολογίσουμε και τα Κολινδρινά....

Ποιος είναι???

Γενική Συνέλευση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου και 2ου Νηπιαγωγείου Κολνδρού

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου και 2ου Νηπιαγωγείου Κολινδρού...

Σας προσκαλούμε την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011 και ώρα 11.30 π.μ. στο 2° Δημοτικό σχολείο για να συμμετέχετε στην Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, με μοναδικό θέμα τη λειτουργία Σχολής Γονέων.
Οι σχολές γονέων είναι ένας θεσμός του Υπουργείου Παιδείας που έχει ως στόχο τη στήριξη των γονέων ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στο σύνθετο ρόλο τους ως γονείς στη σύγχρονη εποχή.
Στη συνέλευση θα συζητηθεί η ίδρυση τμημάτων στο σχολείο μας και καλό είναι να υπάρχει συμμετοχή όλων των γονέων.
Στη συνέλευση θα παραβρεθεί και θα μιλήσει η υπεύθυνη της Σχολής Γονέων Πιερίας Ελένη Ρίντου, Ψυχολόγος.

Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.


Η Πρόεδρος Όλγα Μαστοροτάσιου
Η Γραμματέας Στυλιανή Κονιανή

ΝΟΙΩΣΤΕ ΤΟΝ ΡΥΘΜΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ 12/ΜΑΡΤΙΟΥ/ 2011
ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΝΟΙΩΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΤΟΝ ΡΥΘΜΟ.
ΣΤΟ ΄΄ΆΣΤΕΡΑΣ ΠΑΛΛΑΣ΄΄ [ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΕΡΜΗΣ]

ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ
ΘΑ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΗΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ LATIN ΧΟΡΟΥΣ
ΘΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΜΕ ΓΝΗΣΙΟ ORIENTAL
ΘΑ ΠΙΕΙΤΕ ΟΣΟ ΠΟΤΟ ΑΝΤΕΧΕΤΕ
ΚΑΙ ΘΑ ΦΑΤΕ ΟΣΟ[ ΚΑΛΟ ]ΦΑΓΗΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΧΟΡΕΨΕΤΕ
ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΜΑΣ....

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ....6944551828

Μεγάλη η μείωση της κίνησης σε ταβέρνες - εστιατόρια

Ταβέρνες, εστιατόρια και ψητοπωλεία βλέπουν την πελάτες του να λιγοστεύει ολοένα, επιλέγοντας να μαγειρεύουν και να καπνίζουν στο σπίτι τους.

Και οι δυο λόγοι έχουν το μερίδιό τους στην μεγάλη πτώση που σημειώνει η κίνηση στα καταστήματα εστίασης, με τον δεύτερο όμως να έχει πιο αμετάκλητες επιπτώσεις.

Όλοι οι μαγαζάτορες δείχνουν αποφασισμένοι να πολεμήσουν την κρίση. Έχοντας εμπιστοσύνη στις ικανότητες και το προϊόν τους, δηλώνουν αισιόδοξοι ότι μπορούν να επιβιώσουν και να διατηρήσουν την πελατεία τους. Επικεντρώνονται ακόμα περισσότερο στην εξυπηρέτηση του πελάτη και κάνουν ότι μπορούν για να τον κερδίσουν.

Το πλήγμα από την απαγόρευση του καπνίσματος όμως δεν έχουν βρει ακόμα τον τρόπο και το σθένος να το αντιμετωπίσουν. Όλοι μέχρι στιγμής έχουν τον ίδιο τόνο στην φωνή όταν λένε ότι διώχνουν κόσμο που ανοίγει την πόρτα του μαγαζιού, όταν απαντούν αρνητικά στη γνωστή ερώτηση ¨επιτρέπεται το κάπνισμά;¨

"Φιλοδοξούμε η Λεπτοκαρυά να μπει στο χάρτη της διασκέδασης"


Στις καρναβαλικές εκδηλώσεις που θα ξεκινήσουν από το Σάββατο 5 Μαρτίου αναφέρθηκαν σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Λεπτοκαρυάς "Ορφέας" Γιάννης Χέδας, και ο συντονιστής των εκδηλώσεων Κύρος Δαυιδόπουλος, οι οποίοι απηύθυναν κάλεσμα στον κόσμο να παρακολουθήσει και να συμμετέχει στις καρναβαλικές εκδηλώσεις του τριημέρου της Αποκριάς.

Στόχος όπως υπογράμμισαν τα μέλη του συλλόγου να μπει και η Λεπτοκαρυά στο χάρτη της διασκέδασης.

Όπως ανέφεραν ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1991. αυτή είναι η δεύτερη χρονιά που το διοικητικό συμβούλιο διοργανώνει τις εκδηλώσεις, ενώ η οικονομική βοήθεια έρχεται από τους επιχειρηματίες της περιοχής και τους κατοίκους.

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν το Σάββατο 5 Μαρτίου με τον ετήσιο χορό του συλλόγου στο κέντρο "Μποέμ" και συνεχίζονται την Κυριακή με το κάψιμο των κέδρων στην κεντρική πλατεία της Λεπτοκαρυάς με δωρεάν εδέσματα και χορούς από τα τμήματα του συλλόγου, ενώ την Καθαρά Δευτέρα στις 10.30 θα ξεκινήσουν τα Κούλουμα και στις 3 τα μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση των καρναβαλιστών.

Πέρυσι όπως είπε ο πρόεδρος συμμετείχαν 21 γκρουπ ενώ φέτος μέχρι τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή 25 γκρουπ και ευελπιστούν ότι θα φτάσουν τα 30. Απο τα μέχρι τώρα γκρουπ τα 12 είναι με παιδιά από σχολεία και υπάρχει όπως επισημάνθηκε μια θετική ανταπόκριση.

Αποκριάτικ​ο ξεφάντωμα : Με μεγάλη επιτυχία η χοροεσπερί​δα του Παγκαλαβρυ​τινού

Aποκριάτικο ξεφάντωμα


Με μεγάλη επιτυχία η χοροεσπερίδα του Παγκαλαβρυτινού

Ένα μοναδικό αποκριάτικο ξεφάντωμα με παραδοσιακό «άρωμα» επεφύλαξε ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος στην ετήσια χοροεσπερίδα του. Πλήθος κόσμου παρέστη στον αποκριάτικο χορό του Συλλόγου, ο οποίος φέτος πραγματοποιήθηκε στο «Ακταίο».


Παρά την οικονομική κρίση ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Συλλόγου και διασκέδασε σε αποκριάτικους ρυθμούς, στηρίζοντας για ακόμη μία φορά τις δράσεις του Παγκαλαβρυτινού. «Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία μας κάνει αισιόδοξους και μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας», δήλωσε ο πρόεδρος του Π.Σ., Αθανάσιος Φραντζής.
Η αποκριάτικη χοροεσπερίδα του Συλλόγου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Δ.Σ. του Συλλόγου, τηρώντας το έθιμο του Πατρινού Καρναβαλιού, επεφύλαξε πολλές εκπλήξεις και ένα ανεπανάληπτο αποκριάτικο ξεφάντωμα. Για ακόμη μία φορά ο Παγκαλαβρυτινός έκανε τη… διαφορά, αποδεικνύοντας πως αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ζωντανά πολιτιστικά «κύτταρα» της περιοχής μας.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με καλωσόρισμα από τον πρόεδρο του Π.Σ., ο οποίος έκανε σύντομη αναφορά στις δράσεις του Συλλόγου, αλλά και στις υπόλοιπες προγραμματισμένες εκδηλώσεις.
Στη συνέχεια τη «σκυτάλη» πήραν τα χορευτικά τμήμα του Συλλόγου. Περισσότεροι από 100 χορευτές «ξεδίπλωσαν» τις χορευτικές τους ικανότητες, παρουσιάζοντας χορούς από όλη την Ελλάδα, ευρωπαϊκούς και λαϊκούς αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.
Όμως οι χορευτές δεν σταμάτησαν εκεί. Με καρναβαλική διάθεση και με πολύ χιούμορ παρουσίασαν δρώμενα «εμπνευσμένα» από την επικαιρότητα, δίνοντας τόνο αισιοδοξίας, χαράς και γέλιου.
Ακολούθως το πρόγραμμα συνεχίστηκε με τους καλλιτέχνες του κέντρου, οι οποίοι απογείωσαν το κέφι με το λαϊκό και αποκριάτικο ρεπερτόριό τους.
http://www.pankalavritinos.com/









Ο Απόστολος Λάγιος στον ΣΚΑΙ 92,6

Μια νέα συνέργασία ξεκίνησε με τον ΣΚΑΙ 92,6 ο δημοσιογράφος Λάγιος Απολστολος. Κάθε Δευτέρα - Τετάρτη και Παρασκευή στον αέρα απο τις 11πμ έως 13,00μμ.

Δυναμικά στην 3η “Energy Tech”


Η ERA ENERGY συμμετείχε και φέτος στην 3η ENERGY TECH, την έκθεση για τα φωτοβολταϊκά και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας η οποία πραγματοποιήθηκε στις 17-20 Φεβρουαρίου στην Θεσσαλονίκη.

Μουσικό σεργιάνι στον Όλυμπο





Μια κασετίνα με CD και DVD που περιλαμβάνει παραδοσιακά τραγούδια του Λιτοχώρου και της ευρύτερης περιοχής και με ερμηνεύτρια την εξαιρετική Πόπη Κουτρούλα, κυκλοφόρησε από πέρυσι ο τ. δήμος Λιτοχώρου και τώρα ο δήμος Δίου-Ολύμπου συνεχίζει τη δωρεάν διάθεση του CD – DVD στο ευρύ κοινό, μέσα από τη δημοτική βιβλιοθήκη, στην έδρα του νέου δήμου, στο Λιτόχωρο.
Η όλη παραγωγή δεν αποτελεί μόνο μια προσπάθεια ανάδειξης παραδοσιακών τραγουδιών από την σπάνια φωνή της Πόπης Κουτρούλα.
Αποτελεί συγχρόνως και ένα οδοιπορικό στο Λιτόχωρο, στον Όλυμπο, στο Κάστρο του Πλαταμώνα και ευρύτερα, με στοιχεία και εικόνες που προβάλλουν τον οικισμό της πόλης των «θεών», το «βουνό των θεών», τις ακρογιαλιές του Νέου Παντελεήμονα, την παρολύμπια περιοχή.
Οδηγός σ’ αυτό το οδοιπορικό, ο Νίκος Αβαγιανός, σεργιανάει τον θεατή σε γνωστές και άγνωστες πτυχές της φύσης, της ζωής, της ιστορίας, του μύθου και της παράδοσης μιας ολόκληρης περιοχής. Πρόκειται για σεργιάνι με εικόνες, ήχους και μελωδίες, με αφηγήσεις, με τραγούδια αλλά και χορούς από τον πολιτιστικό όμιλο Λιτοχώρου.
Η μουσική επιμέλεια είναι του Γιώργου Μπελογιάννη, στην επιμέλεια παραγωγής ο Νίκος Αβαγιανός, την ηχοληψία έκανε ο Παναγιώτης Γ. Παπαχατζής, remixing at PAPAS STUDIO GR.
Παίζουν οι μουσικοί: Κλαρίνο ο Μανόλης Τσιαπάρης, λαγούτο ο Γιώργος Μπελογιάννης, βιολί η Μαρία Φωτοπούλου, ακορντεόν ο Βαγγέλης Τσίντσιφας, τουμπερλέκι ο Τάσος Ζουρζούρας και σαντούρι ο Βαγγέλης Πασχαλίδης.

Η Πόπη Κουτρούλα στο συγκεκριμένο CD – DVD ερμηνεύει 13 τραγούδια της τοπικής και ευρύτερα της ελληνικής παράδοσης. Κατά σειρά ακούγονται τα εξής τραγούδια: «Όταν ήμουνα δέκα χρονών κοράσι», «Όλυμπος», «Ζήδρος», «Μια κόρη μας τραγούδησε», «Εσύ παλιά γειτόνισσα», «Έβγα μάννα μου», «Ξενιτεμένο μου πουλί», «Μια πέρδικα παινεύτηκε», «Πέρδικα περιστέρα μου», «Μάννα μου τι μου έκανες», «Άνοιξαν τα δένδρα ούλα», «Ήλιε μου, κυρ’ ήλιε μου» - μπελίτικο, «Νανούρισμα».
ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΟΛΥΜΠΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
Η όλη παραγωγή έγινε με πολλή αγάπη και μεράκι, με εθελοντισμό. Είναι μια προσπάθεια που εντυπωσιάζει, διότι τόσοι πολλοί συνεργάστηκαν, και μάλιστα αμισθί, για να παρουσιάσουν ένα δημιούργημα που κάθε άλλο παρά ερασιτεχνικό είναι.
Ο Νίκος Αβαγιανός συνέλεξε υλικό, συνέταξε κείμενο, αφηγήθηκε. Η Πόπη προσέφερε την υπέροχη φωνή της, φωνή εν πολλοίς άγνωστη στο ευρύ κοινό, γι αυτό και αδικημένη.
Η ορχήστρα πλαισίωσε την προσπάθεια και ο πολιτιστικός όμιλος Λιτοχώρου έβαλε τη δική του πινελιά στον καμβά αυτής της δημιουργίας. Και βέβαια οι υπόλοιποι συντελεστές, όπως όλοι άλλωστε, κατέθεσαν κομμάτια της ψυχής τους. Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι αυτό το CD – DVD ως παραγωγή έχει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Ο τ. δήμος Λιτοχώρου συνέβαλε τα μέγιστα στην έκδοση αυτής της κασετίνας, γι αυτό και η Πόπη Κουτρούλα ευχαριστεί την προηγούμενη διοίκηση του δήμου και ιδιαίτερα τον τ. αντιδήμαρχο Κώστα Κουριάτη για την υλοποίηση της παραγωγής αυτής.
Η νέα δημοτική αρχή συνεχίζει τη δωρεάν διανομή του CD – DVD, στο πλαίσιο προβολής της παράδοσης, της ιστορίας, της ζωής και του μύθου ενός τόπου που έχει ιδιαίτερα και πολύ ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, στο πλαίσιο ανάδειξης του Ολύμπου και της παρολύμπιας περιοχής.

ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ - ΟΙ ΜΑΣΚΑΡΑΔΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΩΡΑ


Δεν πρέπει όμως να ξεχνούν ότι αυτοί που χειροκροτούν τον καρνάβαλο όταν παρευλάνει, είναι οι ίδιοι που μόλις τελειώσει η παρέλαση, τον καίνε…

Του Δημήτρη Σιανίδη
Δικηγόρου και μέλους της Επιτροπής Αγώνα κατά των διοδίων Πιερίας.

Μπορεί να διανύουμε την τελευταία και θεαματικότερη εβδομάδα της Αποκριάς αλλά οι απανταχού μασκαράδες δεν άντεξαν και πέταξαν ήδη τις μάσκες τους.
Ο κ. Ρέππας, μόλις πριν λίγες ημέρες, αφού πρώτα χαρακτήρισε το κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» ως «τζαμπατζήδες», κατάφερε και πέρασε στη Βουλή την τροπολογία της ντροπής.
Δεν μας είπε όμως τότε, ότι από τις 5 Μαρτίου η εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», θα αυξήσει όλα τα διόδια που εκμεταλλεύεται κατά 33% ! Δεν μας είπε δηλαδή ότι από τις 5 Μαρτίου τα Ι.Χ. θα πληρώνουν πλέον 4,10 ευρώ από 3,10 που πλήρωναν και τα μεγάλα Φορτηγά 14,20 ευρώ από 10,70 ευρώ που πληρώνουν σήμερα!
Φυσικά δεν μας είπε και ούτε πρόκειται να μας πει ποτέ, πόσο θα πληρώνουμε τον Ιανουάριο του 2012, όταν θα έχουμε νέα αύξηση τιμών, και πόσο τον Οκτώβριο του 2012 όταν, σύμφωνα με τη σύμβαση, θα ολοκληρωθούν τα έργα.

Αποδεικνύεται λοιπόν για ακόμα μια φορά, πόσο δίκιο έχουμε όταν λέμε: «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ». Αποδεικνύεται ότι το κάνουμε όχι γιατί δεν θέλουμε να πληρώσουμε αλλά γιατί δεν αντέχουμε άλλο αυτό το φιάσκο. Το κάνουμε για να κρατήσουμε «ζωντανή» την αξιοπρέπειά μας, (όση μας απέμεινε με όλα αυτά που ζούμε τελευταία), για τον ίδιο μας τον εαυτό, για τα παιδιά μας.

Στο κάτω – κάτω όλοι μας και ο καθένας ατομικά έχουμε ένα μερίδιο ευθύνης απέναντι στην επόμενη γενιά, την οποία φέραμε στον κόσμο.
Και υποτίθεται ότι όλοι ζούμε και αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο, για μας και τα παιδιά μας.
Αυτοί λοιπόν που ακόμα μας αμφισβητούν και περιορίζονται στην ανώδυνη κριτική του καναπέ ή του καφενείου, απλά ας αναρωτηθούν πώς ενεργούν καθημερινά στις προσωπικές τους υποθέσεις.
Τους ρωτάμε λοιπόν ευθέως: Θα αγόραζαν ποτέ ένα ζευγάρι παπούτσια με 500 ευρώ, εάν ήξεραν ότι η τιμή του είναι 50 ;
Θα αγόραζαν καναπέ, (για να κάθονται και να μας κάνουν κριτική), με 5.000 ευρώ όταν θα μπορούσαν να πάρουν παρόμοιο με 500 μόλις ευρώ;
Διότι αγαπητοί μου φίλοι, πρέπει να μάθετε ότι με τις συμβάσεις παραχώρησης των διοδίων, το κόστος που τελικά πληρώνετε σαν χρήστες για την κατασκευή και συντήρηση των αυτοκινητοδρόμων είναι δέκα, ίσως και παραπάνω από δέκα φορές παραπάνω, από όσο το κόστος μιας κανονικής εργολαβίας, με ίδια ποιότητα κατασκευής. Και αυτό διότι ενώ το κόστος κατασκευής των έργων είναι εξαρχής δεδομένο, θα πληρώνετε τελικά για 30 χρόνια, την συντήρηση των σταθμών διοδίων και τα υπερκέρδη των εργολάβων!
Επίσης πρέπει να μάθετε ότι εσείς ουσιαστικά χρηματοδοτείτε - για ακόμα μια φορά - το κόστος κατασκευής των αυτοκινητοδρόμων, αφού βάζετε από την τσέπη σας το 50% του απαιτούμενου κεφαλαίου, ενώ οι μεγαλοεργολάβοι, οι οποίοι είναι προσεκτικοί, (διότι υπάρχει και το ενδεχόμενο τα έργα να μην τελειώσουν), συμμετέχουν με ένα ποσοστό που στην καλύτερη περίπτωση αγγίζει το 10%!
Φυσικά εξακολουθείτε να πληρώνετε κάθε χρόνο «αλμυρά» τέλη κυκλοφορίας, υποτίθεται για να γίνονται και να συντηρούνται οι αυτοκινητόδρομοι !

Και τέλος, αξίζει να πληροφορηθείτε ότι και σε όλη την Εγνατία οδό, ετοιμάζονται να παραχωρήσουν τα διόδια σε ιδιωτικές εταιρίες. Ενώ λοιπόν εσείς, σαν λαός, πληρώσατε και συνεχίζεται να πληρώνετε το έργο της κατασκευής της «Εγνατίας οδού», ιδιωτικές εταιρίες θα εκμεταλλεύονται τα διόδιά της, και οι τιμές φυσικά που θα βάλουν και εκεί, δεν θα είναι καθόλου φιλικές προς εσάς.
Είναι προφανές πλέον ότι η μικρή μας χώρα, γεμίζει απ’ άκρη σ’ άκρη με διόδια, τα οποία όλα ανεξαιρέτως θα εκμεταλλεύονται οι ιδιώτες, επιβάλλοντας τα σχετικά «χαράτσια» στους πολίτες, κατά την απόλυτη κρίση τους.

Με τα δεδομένα αυτά, είναι υπερβολή να ισχυρισθεί κανείς ότι η εθνική μας περιουσία ξεπουλιέται σε μια ντόπια και ξένη ολιγαρχία κατασκευαστών και τραπεζών;
Υπερβάλλει άραγε και ο έντυπος τύπος, όταν γράφει ότι οι εταιρίες που κατασκευάζουν τους αυτοκινητόδρομους στη χώρα μας, κάνουν ουσιαστικά μνημόσυνο με τα «κόλλυβα του λαού», μας κλέβουν, και ότι όσο περισσότερα τους δίνουμε τόσο περισσότερα μας ζητάνε, σαν να μας είχαν υπόδουλους;

Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι ενώ έχουμε τους πιο χαμηλούς μισθούς στην Ευρώπη, (μιλάω για την Ευρώπη της Δύσης και του Βορρά στην οποία πάντοτε ανήκαμε), πληρώνουμε πιο ακριβά τα βασικά καταναλωτικά μας αγαθά και τις υπηρεσίες που μας παρέχονται από οποιοδήποτε άλλο Ευρωπαϊκό κράτος.
Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει τώρα και με τα διόδια.

Ας αφήσουμε λοιπόν τον καναπέ, τις προφάσεις, τις δικαιολογίες και τα ψευτοδιλήμματα και ας αγωνιστούμε. Για μας τους ίδιους, για τις οικογένειές μας, για την επιβίωσή μας για το σήμερα και το αύριο των παιδιών μας.

Σ΄ αυτό τον αγώνα όμως, μπροστά πρέπει να είναι οι θεσμικοί, όλοι αυτοί που εκλέχθηκαν για να υπηρετούν τα συμφέροντα και τα δίκαια του τόπου που τους ανέδειξε. Δυστυχώς κάποιοι από αυτούς μέχρι τώρα ήταν απόντες από τον αγώνας μας. Ίσως τώρα ήρθε η ώρα να καταλάβουν ποια πρέπει να είναι η θέση και ο ρόλος τους, ίσως τώρα πρέπει να συναισθανθούν την ευθύνη την οποία έχουν.
Όσο για τους κάθε λογής καρνάβαλους, ας χαρούν για λίγο ακόμα, παρελαύνοντας στο άρμα της προσωπικής τους κραιπάλης. Δεν πρέπει όμως να ξεχνούν ότι αυτοί που χειροκροτούν τον καρνάβαλο όταν παρευλάνει, είναι οι ίδιοι που μόλις τελειώσει η παρέλαση, τον καίνε…


Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης


Μια σειρά συγχωνεύσεις δημοτικών επιχειρήσεων, με κοινό αντικείμενο αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης, κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση. Μόλις δύο επιχειρήσεις με ιδιαίτερα μεγάλο αντικείμενο και δράση απομένουν στο Δήμο, αφού έτσι ορίζει ο Καλλικράτης, στο πλαίσιο του συμμαζέματος που θέλει να επιβάλλει.

Η συνένωση έξι δήμων σε έναν, ήταν λογικό να δημιουργήσει την ανάγκη συγχωνεύσεων επιχειρήσεων στο Δήμο Κατερίνης. Οι έξι κοινωφελείς επιχειρήσεις (Κατερίνης, Ελαφίνας, Παραλίας, Κορινού, Πέτρας και Πιερίων) συγχωνεύονται σε μια με αρμοδιότητες το περιβάλλον, την κοινωνική πολιτική και πρόνοια, αλλά και την παιδεία.

Δύο άκρως αντίθετα παραδείγματα...



Το ένα προς μίμηση...



και το άλλο προς αποφυγήν...



Υ.Γ.
Πολύ σωστό το μήνυμα στη μπλούζα του παλικαριού από το Βελβεντό Κοζάνης,που συναντήσαμε στο περιθώριο της συγκέντρωσης της "ΣΠΙΘΑ" και τα είπαμε:
Κανένας αγώνας δε πρέπει να σταματά,επειδή κάποιοι δεν αγωνίζονται...

Μπράβο στο 98% των κατοίκων του Βελβεντού,που δε μάσησαν τίποτα και τίμησαν την ιστορία τους,τους προγόνους τους,τα παιδιά τους,την καταγωγή,τα όνειρα και τη συνείδησή τους...
Πραγματικά τους ζηλεύω για τον αγώνα τους,ακόμη κι αν δε καταφέρουν τίποτα στο τέλος...
Τουλάχιστον αυτοί προσπάθησαν κι αγωνίζονται...
Αυτό τους κάνει γίγαντες και ηθικούς νικητές στα δικά μας μάτια...

Ο Ελληνικός τελικός Eurovision 2011


Ο ελληνικός τελικός θα μεταδοθεί αύριο το βράδυ απ' ευθείας από τη συχνότητα της ΝΕΤ στις 22.00, από την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΡΤ (eurovision.ert.gr), καθώς και από την ERTworld.

Η βραδιά θα περιλαμβάνει καλλιτεχνικές εκπλήξεις, ενώ θα ερμηνεύσουν τα τραγούδια τους οι καλλιτέχνες που θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο, τη Μάλτα και τη Βουλγαρία. Στη σκηνή θα εμφανιστούν ο Χρίστος Μυλόρδος για την Κύπρο με το τραγούδι “Σαν άγγελος σε αγάπησα”, ο Glen Vella για τη Μάλτα με το τραγούδι “One Life” και η Poli Genova για τη Βουλγαρία με το τραγούδι “Na Inat”.

Το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την ΕΡΤ στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό θα επιλεγεί κατόπιν ψηφοφορίας από κοινό και κριτική επιτροπή, η ψήφος των οποίων θα μετρήσει εξίσου (σε ποσοστό 50-50%). Το κοινό θα ψηφίσει μέσω τηλεφωνημάτων (televoting) και γραπτών μηνυμάτων (SMS).

Ειδικότερα, από σταθερό τηλέφωνο, το κοινό θα πρέπει να καλέσει:

901 111 90 01 για τα ΚΟΚΚΙΝΑ ΧΑΛΙΑ
901 111 90 02 για τη ΒΑΛΑΝΤΩ ΤΡΥΦΩΝΟΣ
901 111 90 03 για το ΤΡΙΗΜΙΤΟΝΙΟ
901 111 90 04 για την ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΨΥΧΡΑΜΗ
901 111 90 05 για τον ΛΟΥΚΑ ΓΙΩΡΚΑ feat. STEREO MIKE
901 111 90 06 για τη ΝΙΚΚΙ ΡΟΝΤΕ

Όσοι από το κοινό επιθυμούν να ψηφίσουν μέσω γραπτού μηνύματος (SMS), θα πρέπει να στείλουν μήνυμα στο 54555 ως εξής:
Ε – κενό - 01 για τα ΚΟΚΚΙΝΑ ΧΑΛΙΑ
Ε – κενό - 02 για τη ΒΑΛΑΝΤΩ ΤΡΥΦΩΝΟΣ
Ε – κενό - 03 για το ΤΡΙΗΜΙΤΟΝΙΟ
Ε – κενό - 04 για την ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΨΥΧΡΑΜΗ
Ε – κενό - 05 για τον ΛΟΥΚΑ ΓΙΩΡΚΑ feat. STEREO MIKE
Ε – κενό - 06 για τη ΝΙΚΚΙ ΡΟΝΤΕ

Η χρέωση για κάθε κλήση από σταθερό τηλέφωνο είναι 0,61 ευρώ/κλήση και για κάθε γραπτό μήνυμα 0,65 ευρώ/SMS.


Ακατάλλη για ανηλίκους η εκπομπή της Μενεγάκη!


Η Ναταλία Δραγούμη, καλεσμένη της Ελένης Μενεγάκη, αποφάσισε να πάρει μια πρωτοβουλία κατά τη διάρκεια της εκπομπής που έκανε τον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο να κοκκινίσει και να σταματήσει η αναπνοή του.

Η ηθοποιός μιλούσε για την παράσταση "Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μια ώρα", όταν κάποια στιγμή περιέγραψε τη σκηνή που η ίδια κατεβαίνει στην πλατεία του θεάτρου και αρχίζει την επαφή με το κοινό. Η Ελένη εντυπωσιάστηκε και τη ζήτησε να το αναπαραστήσει με την ...ευγενική συμμετοχή του Θοδωρή.Ο Θοδωρής πάγωσε την ώρα που η Ναταλία κατευθύνθηκε προς το μέρος του, ανέβηκε και κάθισε πάνω του... VIDEO






πηγή: mygreekblogspot

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΚΟΥΙΖ

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΚΟΥΙΖ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ:

Όπως καταλάβατε είναι το πρώην Δημοτικό κτίριο Κολινδρού και νυν Κοινοτικό κατάστημα Κολινδρού,μερικώς ανακαινισμένο.



Του πήγε η πέτρα για να πούμε την αλήθεια,έστω και ως το ισόγειο.
Ίσως και μακάρι να τελειοποιηθούν οι δύο όροφοι αν περισσεύουν χρήματα σε δύσκολες οικονομικές εποχές για το κράτος...
Γιατί αν μείνει έτσι παρδαλό θα μας παρεξηγήσουν...
Αυτό όμως που δε περνάει με τίποτα απαρατήρητο είναι το γεγονός ότι βγήκε η ταμπέλα "ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ" και δεν υπάρχει τίποτα πάνω του,ώστε να καταλάβεικάποιος που δε ξέρει, τι κτίριο ακριβώς είναι...

Τώρα συμβαίνουν δύο τινά:
Ή θα μπει νέα ταμπέλα ή δε θα μπει τίποτα...
Αν μπει έχει καλώς...
Αν δε μπει όμως μαύρο φίδι που σας έφαγε...διότι μπορεί να μην έχουμε έδρα Δήμου,έχουμε όμως μια παρηγοριά στον άρρωστο (που κάποιους από εμάς τουλάχιστον δε μας καλύπτει):
"ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΔΡΑ ΔΗΜΟΥ".
Κι αυτό πρέπει να φαίνεται, όχι μόνο να είναι...
Αυτό για τον κόσμο που ψήφισε.

Εμείς οι υπόλοιποι οι απέχοντες των εκλογών,θέλουμε τη λέξη "ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ".

Όπως ήταν προηγουμένως και όπως είναι ακόμη στο Δημαρχείο Μακρυγιάλου...

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΜΕΘΩΝΗΣ ΣΤΟ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟ...


Αναβλήθηκε ο τελικός!


Από το μεσημέρι της Δευτέρας (28/2) το SentraGoal είχε ενημερώσει ότι ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδος στο μπάσκετ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού οδεύει προς αναβολή!

Εκτός κι αν βρισκόταν η φόρμουλα προκειμένου να βρεθούν στο γήπεδο μόνο παιδιά του Δημοτικού σχολείου. Κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό με αποτέλεσμα να αναβληθεί ο τελικός των «αιωνίων» επ’ αόριστο!

Πλέον, το... μπαλάκι επιστρέφει στην ΕΟΚ, η οποία καλείται να πραγματοποιήσει νέο Δ.Σ., για να αποφασίσει πότε θα γίνει...

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΓΓΑ σε συνεργασία με την Αστυνομία έλαβαν αυτή την απόφαση κι αφού προηγουμένως οι προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι δεν ικανοποιούσαν τα αρμόδια όργανα. Ο Ολυμπιακός πρότεινε να γίνει το παιχνίδι με τις ακαδημίες των δύο ομάδων στις εξέδρες, αλλά η Αστυνομία ζήτησε να μάθει πώς θα ελεγχθούν ότι πρόκειται για ακαδημίες κι όχι για οπαδούς.

Από την άλλη, η ΓΓΑ και η Αστυνομία ήταν ξεκάθαρη και χαρακτηριστικά είπε πως το παιχνίδι πρέπει να γίνει είτε με μαθητές στην εξέδρα, είτε χωρίς κόσμο. Η δεύτερη προοπτική απορρίφθηκε από τις δύο ομάδες, χαρακτηρίζοντας «τάφο του μπάσκετ» μια τέτοια λύση. Τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Ολυμπιακός εξέφρασαν την άποψη πως το παιχνίδι πρέπει να γίνει κανονικά, με τους εκπροσώπους τοςυ να δηλώνουν στα αρμόδια όργανα πως «έχουμε κάνει προγραμματισμό και δεν μπορεί να πάει πίσω».

Στη συνέχεια, η σύσκεψη διακόπηκε για 10 λεπτά, έγιναν αλλεπάληλες τηλεφωνικές επαφές κι όταν οι πέντε πλευρές κάθισαν στο ίδιο τραπέζι, η Αστυνομία ξεκαθάρισε πως δεν αναλαμβάνει τη διεξαγωγή του αγώνα υπό αυτές τις συνθήκες και προτείνει αναβολή. Η ΓΓΑ στήριξε την άποψη αυτή, η ΕΟΚ αναγκάστηκε να υπαναχωρήσει, ενώ οι δύο ομάδες εξέφρασαν έντονες αμφιβολίες για το αν θα βρεθούν κανές ημερομηνίες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο μάνατζερ του Ολυμπιακού Χρήστος Σταυρόπουλος είπε στρον Παναγιώτη Τσαγκρώνη (εκπρόσωπο της ΕΟΚ) πως οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα δεχτούν να παίξουν μέχρι το τέλος της σεζόν, από την στιγμή που το παιχνίδι δεν έγινε στην προγραμματισμένη ημερομηνία. Μάλιστα δικαιολόγησε την άποψη του, λέγοντας ορθώς, πως ο Ολυμπιακός - όπως και ο Παναθηναϊκός - παίζουν σε τρεις διοργανώσεις και δεν είναι σε θέση να αλλάζουν πρόγραμμα κάθε λίγο και λιγάκι.

Το όλο θέμα προέκυψε μετά την αδυναμία του υπουργείου Παιδείας να αναλάβει να μοιράσει τα εισιτήρια του τελικού σε μαθητές δημοτικών, όπως είχε προταθεί αρχικά.

Περισσότερα σε λίγο...

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10492&subid=2&pubid=114134706


Παρασύρθηκε από αμαξοστοιχία

Τραγικό θάνατο βρήκε νεαρός, όταν παρασύρθηκε χτες το απόγευμα από επιβατική αμαξοστοιχία. Το δυστύχημα έγινε έξω από το Αιγίνιο Πιερίας, όταν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο νεαρός επιχείρησε να διασχίσει τη σιδηροδρομική γραμμή από περιφραγμένο σημείο, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από την αμαξοστοιχία Intercity 54 που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην ανακοίνωσή της εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του θανόντος και για πολλοστή φορά εφιστά την προσοχή σε πεζούς και εποχούμενους, συστήνοντας να μην παραβιάζουν τις σιδηροδρομικές γραμμές και το σιδηροδρομικό κώδικα κυκλοφορίας, γιατί θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή τους.

http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=82440


Τα ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΑ ΜΑΣΛΑΤΙΑ εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήριά τους, στην οικογένεια του άτυχου νεαρού...

24γράμματα:Τριώδιο, Αποκριά, Μασκαράς

Οι λέξεις της εβδομάδας από τα 24γράμματα.
Τι σημαίνουν οι λέξεις: Τριώδιο, Αποκριά, Μασκαράς κ.ά.;

γράφει ο Γιώργος Δαμιανός

Τριώδιο: «άνοιξε το Tριώδιο»:

H φράση χρησιμοποιείται μεταφορικά και σημαίνει την έναρξη της Aποκριάς. Για την Oρθόδοξη Eκκλησία, όμως, η φράση κυριολεκτείται, επειδή δέκα Κυριακές πριν το Πάσχα αναγνώσκεται το εκκλησιαστικό βιβλίο, το λεγόμενο Tριώδιο< τρεις ωδές. Πρόκειται για Υμνογραφικούς Κανόνες – εκκλησιαστικά ποιήματα- που αποτελούνται μόνο από τρεις ωδές αντί από εννέα ωδές, που είναι το σύνηθες.24γράμματα Απόκρεως, αποκριά, απόκριες: Η αποκρέα (ενν. Κυριακή ή ημέρα), αρχικά, προσδιόριζε την τελευταία μέρα κατανάλωσης του κρέατος (από+κρέας). Η εβδομάδα πριν τη μεγάλη Σαρακοστή θεωρείται προπαρασκευαστική για τη νηστεία των σαράντα ημερών. Σ’ αυτή την εβδομάδα επιτρέπεται η κατανάλωση γαλακτομικών αλλά όχι του κρέατος (από + κρέως> γεν. ενικ. του ουσ. “κρέας”). Γι αυτό, άλλωστε, η σαρκοφαγία, τιμάται ιδιαίτερα κατά την προηγούμενη εβδομάδα, με αποκορύφωμα την Τσικνοπέμπτη. Η τελευταία ημέρα σαρκοφαγίας (η αποκριά) προσδιόρισε, τελικά, όλη την περίοδο των αποκριάτικων εορτασμών. Ας μην ξεχνάμε ότι οι πιστοί αποκρεύουν (απέχουν από το κρέας) την ημέρα του Aγίου Φιλίππου (14 Νοεμβρίου), πριν αρχίσει η νηστεία των Χριστουγέννων, την Κυριακή των Aγίων Πάντων (την Kυριακή μετά την Πεντηκοστή) και την τελευταία ημέρα του Ιουλίου, για τη νηστεία του Δεκαπενταύγουστου.24γράμματα
Μασκαράς: Η Ιταλική λέξη maschera σημαίνει το “προσωπείο”. Το maschera παράγεται από το masca, το οποίο ακόμα και σήμερα στη διάλεκτο του Piemonte προσδιορίζει τη μάγισσα. Κατα τους Deviz, Dozy, Mahn το υστερολατινικό masca παράγεται από το αραβικό maskara (: γελωτοποιός). Kατά το συνεργάτη μας, τον κ. Ραχίμι, το maskara παράγεται από το ρήμα ΣΟΧΡ سخر που σημαίνει «κοροϊδεύω, ξεγελάω, αστειεύομαι». Από το ρήμα παράγεται το όνομα ΜΑΣΧΑΡΕ مسخره (: γελοίος). Πάντως είτε Ιταλική, είτε Αραβική είναι η λέξη στην ελληνική έδωσε τις λέξεις: μάσκα, μασκέ, μάσκαρα, μασκαράς, μασκαρεύω, μασκάρεμα μασκαριλίκι, μασκότ κ.ά. Στα
24γράμματα θα βρείτε περισσότερες λέξεις καθώς και το...


...Έκτακτο Αφιέρωμα για τις Απόκριες (30 νέα άρθρα στις 3 πρώτες σελίδες).

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ
--------------------------
Κολινδρός 21 / 2 / 2011 Αριθ.Πρωτ. - 2142 -

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ
Ταχ.Δ/νση : Πλ.Ν.Λούση 14
Ταχ.Κώδικας : 60061 ΚΟΛΙΝΔΡΟΣ
Πληροφορίες : Όλγα Μαστοροτάσιου
Τηλ. : 23533-50211
Fax. : 23533-50250

e-mail: kolindros@kolindros.gr


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε την «Καθαρά Δευτέρα» 7 Μαρτίου 2011, οτο χώρο του Αθλητικού Κέντρου Κολινδρού, για να γιορτάσουμε μαζί τα «ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2011».

Οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 10:30' π.μ. και περιλαμβάνουν σαρακοστιανά εδέσματα (λαγάνα, φασολάδα, τουρσί και τοπικό τσίπουρο), πέταγμα και διαγωνισμό χαρταετών και χορευτικές εκδηλώσεις.

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κολινδρού

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Χορηγός και ο «ΑΧΙΝΟΣ»


Και το εστιατόριο «ΑΧΙΝΟΣ» (http://www.axinos.com.gr/) που παρέχει και υπηρεσίες catering, πλαισιώνει τις φετινές δραστηριότητες του ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος.

Εδρεύει στην Κατερίνη, στην οδό Γ. Ολυμπίου & Παρθ. Βαρδάκα 12.


----------------------------------------------------------------

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΕΚΑΣΚΕΜ

ΣΦΚ Κατερίνη 2008 ΒΙΟΡΟΛ - ΦΟ Σωσάνδρας 98 - 82

Για το ανδρικό πρωτάθλημα


● Η πρόσφατη νίκη του ΣΦΚ Κατερίνη 2008 ΒΙΟΡΟΛ έδωσε μια ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση στους παίκτες και τον προπονητή της ομάδας. Κέρδισε το ΦΟ Σωσάνδρας με 98-92.
Διαιτητές ήταν οι κ.κ. Ευφραιμίδης Σ.και Τσολογιάνης Θ.
Τα δεκάλεπτα: 14-22, 46-41, 65-62, 98-82.
Οι συνθέσεις

ΣΦΚ ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2008 ΒΙΟΡΟΛ (Κασσομενάκης): Αναγνώστου, Καραγιάννης 13, Μωυσίδης 11, Αθανασιάδης, Παπαβραμίδης, Ζήσκας 7, Νούρης, Κιρκιζιώτης 1, Μπαλαρμάς 16, Ταμουρίδης 48, Κολαξίδης 2,Χερβαντίδης.

ΦΟ ΣΩΣΑΝΔΡΑΣ (Καραμανλής): Αμπάρης 20, Τσαμτσίδης 1, Ζαχαρίας 24, Παπανικολάου 5, Αβραάμ 3, Αθανασιάδης 26, Καραμανλής 3, Μητρούδης.


-----------------------------------------------------------------



ΣΦΚ Κατερίνη 2008 ΒΙΟΡΟΛ - ΑΟΚ Βεροίας 62 - 63

Για το εφηβικό πρωτάθλημα

● Στο εφηβικό πρωτάθλημα η ομάδα του ΣΦΚ Κατερίνη 2008 ΒΙΟΡΟΛ έχασε από τον φιλοξενούμενο ΑΟΚ Βεροίας με 63-62. Το σκορ απεικονίζει και θέαμα που απόλαυσαν οι φίλαθλοι που παραβρέθηκαν στο παιχνίδι.
Διαιτητές ήταν οι κ.κ. Ταρενίδης Σ. και Παπαδόπουλος Θ.

Τα δεκάλεπτα:15-11,28-28, 46-46, 62-63.

Οι συνθέσεις:

ΣΦΚ ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2008 ΒΙΟΡΟΛ (Κασσομενάκης): Αναγνώστου 12, Καραγιάννης 15, Μωυσίδης 10, Μπούσιος 3, Αθανασιάδης 8, Παπαβραμίδης 3, Ζήσκας 7, Νούρης 4.

ΑΟΚ ΒΕΡΟΙΑΣ (Γεωργιάδης): Διάκου 12, Γιάλαβος 10, Τρομπούκης 5, Ηλιάδης, Χατζηχαρίσης 16, Βασιλείου 6, Γκιλιόπουλος 4, Χατχηχαρίσης Σ. 4.


----------------------------------------------------------------


ΣΦΚ Κατερίνη 2008 - ΑΟΚ Βεροίας 54 - 42

Για το παιδικό πρωτάθλημα - Τελική φάση

● Την τρίτη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια πέτυχε η παιδική ομάδα του ΣΦΚ Κατερίνη 2008, καθώς κέρδισε στην Κατερίνη τον ΑΟΚ Βέροιας με 54-42.
Διαιτητές ήταν οι κ.κ. Ταρενίδης Σ. και Παπαδόπουλος Θ.

Τα δεκάλεπτα: 10-12, 22-26, 41-36, 54-42.
Οι συνθέσεις:
ΣΦΚ Κατερίνη 2008 (Χατζηιωάννου): Χερβατίδης 12(1), Παπασωτηρίου Γ. 2, Λαμπονίκος, Τσαλμπούρης, Στάμος 12, Πρισκομάτης 15, Γαζέτης, Νατσιάβας 6, Τσιμήτρης 2, Ζαδές 5(1), Παπακώστας, Γραβάνης.
ΑΟΚ Βέροιας (Τούσας): Μπουζίνης 2, Γαλλής, Τούσας, Ριτζαλέος 2, Οικονόμου 18, Χατζηγεωργίου, Κάπνας, Παγγούρας 2, Χρύσης 5, Γεωργίου 13, Γιαννόπουλος, Καρράς

- Στη βαθμολογία: ΣΦΚ Κατερίνη 2008 6, ΑΟΚ Βέροιας 5, Πανεδεσσαϊκός 4, Αετός Κιλκίς 2.


----------------------------------------------------------------


Οι ακαδημίες του Πιερικού Αρχελάου
στο ΒΑΟ Θεσσαλονίκης
Γιάννης Δαμαλής - προπονητής:
«Στόχος μας είναι ανοίξουν οι ορίζοντές μας και να αυξηθεί η ομαδικότητα και η κοινωνικότητα των παιδιών μας»

● Φιλικούς αγώνες με τον ΒΑΟ στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν οι ακαδημίες του Πιερικού Αρχελάου την περασμένη Κυριακή. Συγκεκριμένα στους αγώνες πήραν μέρος τα τμήματα των γεννηθέντων 1999, 2000 και 2001-2002 με προπονητές τους Ιωάννη Δαμαλή και Σωτήρη Γκαβοτάσιο. Η κάθε ηλικία συμμετείχε σε ένα παιχνίδι με χρόνο και σκορ.
Και στα τρία παιχνίδια οι ομάδες της Κατερίνης αναδείχθηκαν νικήτριες, γεγονός που έκανε τους μικρούς αθλητές να πανηγυρίσουν δεόντως.
Οι αγώνες αυτοί, για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, αποτελούν την Πέμπτη κατά σειρά εκτός έδρας αποστολή και συμμετοχή σε παιχνίδια με συλλόγους που έχουν αντίστοιχες ακαδημίες και, όπως δήλωσε ο προπονητής Γιάννης Δαμαλής, «Ελπίζουμε να ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες διοργανώσεις, αφού στόχος μας είναι ανοίξουν οι ορίζοντές μας και να αυξηθεί η ομαδικότητα και η κοινωνικότητα των παιδιών μας. Ευχαριστούμε θερμά το ΒΑΟ για τη άψογη φιλοξενία».


ΦΩΤΟ:
Αναμνηστική φωτογραφία των αθλητών των ακαδημιών του Πιερικού Αρχελάου με την ομάδα του ΒΑΟ στη Θεσσαλονίκη



Μέτρο 2.2: "Ηλεκτρονική κυβέρνηση για την εξυπηρέτηση του πολίτη"

Κάντε κλικ πάνω στις εικόνες για μεγέθυνση...




ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ...

Κάντε κλικ πάνω στις εικόνες για μεγέθυνση...



ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ...

Κάντε κλικ πάνω στις παρακάτω εικόνες για μεγέθυνση...




Όταν η Βάνα Μπάρμπα βραβεύτηκε με Όσκαρ


Η Βάνα Μπάρμπα μίλησε για την βράβευσή της με Όσκαρ, το 1991.

«Πάντα μου κακοφαινότανε που λέγανε ποιες Ελληνίδες φτάσανε μέχρι τα Όσκαρ, αλλά ήτανε δίκαιο γιατί δεν ήταν ελληνική συμμετοχή, αλλά ιταλική», είπε η ηθοποιός καλεσμένη στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη, για την ταινία «Mediterraneo».

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν πατήσαμε στο κόκκινο χαλί, ξαφνικά έγινε ένας πανικός. Όλο αυτό που βλέπεις σαν όνειρο είναι πολύ μεγάλο, μόνο που τότε είσαι στο όνειρο. Δεν θα ξεχάσω ποτέ δύο χεράκια πάνω ψηλά στον εξώστη, που ήταν οι δικοί μας, να φωνάζουν. Μια ελληνικότητα και μια αδελφοσύνη πατριωτική, που με είχε συγκινήσει», δήλωσε και εξομολογήθηκε πως φορούσε μια τουαλέτα Armani που την είχε νοικιάσει.

Από εκείνη την τριετία, η Βάνα θυμάται ότι ήταν ανέμελη περίοδος της ζωής της: «το μόνο που με ενδιέφερε ήταν οι έρωτες. Δεν δούλευα με την λογική της καριέρας. Δεν ήμουν καριερίστα ποτέ, ίσως έγινα όταν μεγάλωσα», είπε χαρακτηριστικά και αποκάλυψε πως ήταν ερωτευμένη με τον Ιταλό που έπαιζε στο «Mediterraneo».

Γιατί όμως δεν εκμεταλλεύτηκε η ηθοποιός αυτή την μεγάλη της επιτυχία;

«Φοβόμουν... Δεν μπορείς να πας με όλους τους ανθρώπους που είναι μύθοι, που έχεις μεγαλώσει μαζί τους. Εδώ η Βουγιουκλάκη με έπαιρνε τηλέφωνο απέξω και έλεγα "εγώ μαζί της;" Κρυβόμουνα... Πρέπει να περιμένεις εκεί. Πρέπει να έχεις λεφτά. Γι’ αυτό πάνε όλοι οι ηθοποιοί και δουλεύουν γκαρσόνια. Όλοι οι ηθοποιοί στο Hollywood πάνε και κάνουν δεύτερες δουλειές», εξομολογήθηκε η Βάνα και όπως είπε, τους τέσσερις μήνες που έκατσε στην Αμερική πλήρωνε από την τσέπη της και δεν μπορούσε να αντέξει το κόστος ζωής.


http://www.newsday.gr/article/31132/otan-e-vana-mparba-vraveuteke-me-oskar

Πολύνεκρο δυστύχημα με Έλληνες στην Τουρκία

Τουλάχιστον τέσσερις Έλληνες πολίτες σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε, όταν τουρκικό λεωφορείο με 12 επιβαίνοντες, το οποίο εκτελούσε τακτικό δρομολόγιο μεταξύ Αθήνας και Κωνσταντινούπολης, παρεξέκλινε της πορείας του στον οδικό άξονα Υψάλων – Κωνσταντινούπολης στην Τουρκία, στο ύψος των Μαλγάρων, και έπεσε σε χαράδρα. Ένας Τούρκος μεταξύ των νεκρών.

Σύμφωνα με στοιχεία των τουρκικών εισαγγελικών αρχών, νεκροί στο τροχαίο δυστύχημα είναι οι ‘Ελληνες πολίτες Σοφία Μαριάδη, Μηνάς Σολακίδης, Αρκάδιος Μωυσίδης και Φώτο Μυτακίδη, η οποία είχε διπλή ιθαγένεια, ελληνική και τουρκική. Νεκρός είναι επίσης ο Τούρκος πολίτης, Γιασάρ Ντεμίρερ. Οι σοροί έχουν μεταφερθεί στο κρατικό νοσοκομείο Μαλγάρων, ενώ οι τραυματίες νοσηλεύονται στο κρατικό νοσοκομείο Ραιδεστού.Τραυματίες είναι οι Έλληνες Παναγιώτης Παλετίδης, Μαρία Μαριάδη και Βασίλης Νάρης.

Η τουρκική εισαγγελική αρχή μετά το δυστύχημα ζήτησε τη συνδρομή των ελληνικών προξενικών αρχών για αναγνώριση, αφού σε μερικές περιπτώσεις οι νεκροί ανασύρθηκαν κάτω από το λεωφορείο, το οποίο τους είχε πλακώσει.
Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 4:50 το πρωί της Παρασκευής και οφείλεται στην ολισθηρότητα του οδοστρώματος. Πάντως τα ακριβή αίτιά του διερευνώνται.
Επί τόπου μετέβησαν στελέχη του Γενικού Προξενείου Κωνσταντινούπολης, καθώς και του Προξενείου Αδριανούπολης.
Παράλληλα, έχει τεθεί σε ετοιμότητα ένα μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας.





Το χούφτωμα στα Όσκαρ που άναψε φωτιές! (VIDEO)

Paul Rudd Grabs Eva Mendes and Rosario Dawson Grabs Paul Rudd at Independent Spirit Award 27.02.2011...


Απλά μαθήματα χολιγουντιανού... χουφτώματος παρέδωσαν η Ροζάριο Ντόσον, ο Πολ Ραντ και άθελά της η Εύα Μέντες στα βραβεία Spirit.

Οι θεατές έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν είδαν τη Ροζάριο Ντόσον να πιάνει χωρίς προσχήματα τα γεννητικά όργανα του Πολ Ραντ, ενώ αυτός ετοιμαζόταν να παρουσιάσει το βραβείο καλύτερου σεναρίου.

Οταν λοιπόν ο Ραντ ένιωσε αυτό που γινόταν, κατάφερε να ψελλίσει ότι «δεν το περίμενα». Γύρισε μάλιστα και κοίταξε με γουρλωμένα μάτια τη Μέντες που διάβαζε τον νικητή και σιγά-σιγά έδειχνε μάλλον να απολαμβάνει το γεγονός ότι η Ντόσον δεν έπαιρνε τα χέρια της από πάνω του.

Η Ροζάριο, δε, έδειχνε να διασκεδάζει πολύ με το τόλμημά της και γελούσε, ενώ συνέχιζε κανονικά τη... δουλειά της. Ολο αυτό κράτησε τόσο πολύ, που από ένα σημείο και μετά όλοι αναρωτιούνταν ποια μπορεί να είναι η τελική έκβαση. Τελικά, ο Ραντ αφού ένιωσε ότι δεν ήθελε άλλη «χειραψία» με την Ντόσον, της απομάκρυνε τα χέρια. Και ενώ όλοι ανακουφίστηκαν πιστεύοντας ότι αυτή η σοκαριστική κίνηση ήταν αρκετή για να κάνει τα βραβεία να συζητηθούν περισσότερο απ' ό,τι συνήθως, ήρθε και δεύτερο «χτύπημα». Ο Ραντ, νιώθοντας προφανώς ότι δεν έπρεπε να αφήσει την Εύα Μέντες έξω από το «παιχνίδι», την πήρε αγκαλιά με το ένα χέρι και με το άλλο της έπιασε το στήθος!

Η Ντόσον φαίνεται ότι θέλει να κοντράρει σε προκλητικότητα τη Lady Gaga που φέρεται να έχει δηλώσει ότι θα ήθελε να την υποδυθεί η συγκεκριμένη ηθοποιός σε βιογραφική της ταινία. «Θα ήθελα να είχα λίγη Lady Gaga» δήλωσε η Ροζάριο σχολιάζοντας αυτή τη φήμη.

Πάντως, δεν έχει ξεκαθαριστεί αν αυτό το... ντόμινο χουφτώματος ήταν προσυμφωνημένο και με τις ευλογίες των διοργανωτών των βραβείων που δόθηκαν στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια το Σάββατο ή αν ήταν κάτι που έκαναν αυθόρμητα οι ηθοποιοί.



Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: VIDEO: Το χούφτωμα στα Όσκαρ που άναψε φωτιές! http://24wro.blogspot.com/2011/02/video_6021.html#ixzz1FIdH50aT

Ποιοι Έλληνες έλαβαν το προσκλητήριο για το γάμο του Πρίγκιπα William;



Ο γάμος του Πρίγκιπα William και της Kate Middleton πρόκειται να γίνει, όπως είναι γνωστό, στις 29 Απριλίου!

Τριακόσιοι καλεσμένοι θα παραβρεθούν στο γάμο της χρονιάς και ανάμεσά τους θα είναι 19 Έλληνες, εκ των οποίων οι 8, θα είναι στην τελετή του γάμου, ενώ οι υπόλοιποι στις δεξιώσεις, πριν και μετά το μυστήριο.

Στην γαμήλια τελετή σύμφωνα με το ''Πρώτο θέμα'', θα παρακολουθήσουν ο Θόδωρος και η Γιάννα Αγγελοπούλου, μαζί με την κόρη τους, Καρολίνα, η οποία μένει μόνιμα κι εργάζεται στο Λονδίνο. Ανάμεσά τους, ο Σπύρος και η Ντόροθι Λάτση, μαζί με την κόρη τους Έμμα, που επίσης κατοικεί στην Αγγλία, και ο τέως βασιλιάς της Ελλάδας Κωνσταντίνος, με την σύζυγό του, Άννα - Μαρία. Κυρίως τα δύο πρώτα ζευγάρια, διατηρούν πολύ καλές σχέσεις με τα ανάκτορα εδώ και χρόνια.

Επιπλέον, στο πάρτι για τους φίλους του ζευγαριού, θα παρευρεθεί ο Σταύρος με την Ευγενία Νιάρχου, τα παιδιά του τέως μονάρχη, ο Παύλος και η Μαρί Σαντάλ, ο Νικόλαος με την Τατιάνα Μπλάτνικ, η Θεοδώρα, ο Φίλιππος και η Αλεξία με τον σύζυγό της Κάρλος Μοράλες.



http://www.gossip247.gr

Επιστολές, αγωγές και... κόλαση!


Ο παλιός διαιτητής Σωτήρης Βοριάς αποκάλυψε πως ο Σοφοκλής Πιλάβιος έχει στα χέρια του επιστολή-βόμβα που περιγράφει τι έγινε στο Μακάμπι-Ολυμπιακός! Μηνύσεις θα κάνουν Μπέος και Βασσάρας!

Για δεύτερη συνεχόμενη Δευτέρα με τηλεφωνική του παρέμβαση στην εκπομπή «Η δίκη στο BLUE SKY» που παρουσιάζει ο Κυριάκος Θωμαΐδης ο παλιός διεθνής διαιτητής κ. Σωτήρης Βοριάς αναφέρθηκε στην αναμέτρηση για το Europa League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Μακάμπι Τελ Αβίβ αφήνοντας σκιές γύρω από τον τρόπο διεξαγωγής του!

Μάλιστα… παρέπεμψε ακόμη και τον εισαγγελέα στον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Σοφοκλή Πιλάβιο επισημαίνοντας ότι έχει στα χέρια του ενυπόγραφη επιστολή (σ.σ δεν αποκάλυψε ποιος την έχει συντάξει και υπογράψει) όπου αναφέρεται στο συγκεκριμένο παιχνίδι, σε λεπτομέρειες και παράλληλα μπλέκει σε αυτό τους κ.κ Μαρινάκη, Μπέο, Δαλούκα και Βασσάρα!

Η εκπομπή προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον κ. Σοφοκλή Πιλάβιο αλλά ο πρόεδρος της ομοσπονδίας είχε κλειστό το κινητό του!

Τέλος αναφέρθηκε και στον προηγούμενο πρόεδρο της ΕΠΟ Βασίλη Γκαγκάτση λέγοντας πως ξεκίνησε με ένα μηχανάκι και κοιμόνταν σε ένα μικρό γραφείο που είχε, ενώ στην συνέχεια όταν ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο έκανε βίλες και «έβγαλε λεφτά από το στοίχημα»!

Τα λόγια του Βοριά

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Σωτήρης Βοριάς έχουν ως εξής: «Είπαν ότι ο Δαλούκας τιμωρήθηκε στο Άρης-Παναθηναϊκός για το παιχνίδι αυτό. Υπάρχει και επιστολή στον κύριο Πιλάβιο και μάλιστα αναλυτικά για το περιστατικό του αγώνα Μακάμπι-Ολυμπιακού που εμπλέκονται οι Μπέος, Μαρινάκης, Δαλούκας και Βασάρας. Γιατί δεν βγάζετε τον Πιλάβιο στον αέρα;

Δεν σας κάνει εντύπωση που με όλα αυτά δεν μας καλεί κανένας; Ακόμα και να μας τιμωρήσει;

Να ρωτήσετε τον κύριο Πιλάβιο, εγώ μίλησα μέχρι εκεί που έπρεπε να πω. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ έχει καθήκοντα να στηρίζει αυτές τις περιπτώσεις; Δεν υπάρχει αθλητικός εισαγγελέας να τις μεταβιβάσει;
Όλοι δουλεύουν μόνο για το γραφείο τους και τον εαυτό τους.

Οι τρεις αυτοί που θα φτιάξουν το ποδόσφαιρο (Μπιτσαξής, Νικητιάδης και Πιλάβιος) είναι αυτοί;. Μου είπαν να πάω στο γραφείο του Πιλάβιου στο Κολωνάκι για να σταματήσω να λέω αυτά που λέω. Προτιμώ να λέω αυτά που αισθάνομαι παρά να πάρω μια θέση».

Για Γκαγκάτση: «Ο προηγούμενος πρόεδρος της ΕΠΟ έκανε βίλες, έπαιρνε αυτοκίνητα και κέρδιζε εκατομμύρια στο στοίχημα. Κανένας δεν αφήνει την δουλειά του για μια θέση που δεν έχει λεφτά.

Εγώ τον Γκαγκάτση τον χτυπούσα όταν ήταν ισχυρός, δεν αισθάνομαι καλά που μιλάω τώρα γι’ αυτόν».

Είπατε πως υπάρχει επιστολή που την έχει ο κύριος Πιλάβιος και στην οποία μιλάει λεπτομερώς για τα πάντα: «Βεβαίως αφού υπάρχει αντίγραφο».




Βασσάρας: «Θα κληθεί στη Δικαιοσύνη»

Ο Κύρος Βασσάρας έκανε παρέμβαση στην εκπομπή τονίζοντας μεταξύ άλλων πως θα καταθέσει μήνυση στον κύριο Βοριά. Αναλυτικά τόνισε: «Θα τον καλέσω εγώ να αποδείξει τα πράγματα γιατί εμένα δεν μου αρέσουν αυτά. Δεν μπορεί να λέει πράγματα χωρίς στοιχεία και θα κληθεί να τα αποδείξει στην δικαιοσύνη».

Αν έχει προσωπικό πρόβλημα ο Βοριάς με τον ίδιο: «Συνέχεια αναφέρεται στον όνομά μου. επειδή απέτυχε στις εξετάσεις παρατηρητών και δεν έγινε ποτέ του παρατηρητής στην Σούπερ Λίγκα ίσως να νομίζει πως με αυτά που λέει μπορεί να μπει. Προφανώς επειδή απέτυχε μπορεί να θεωρεί πράγματα».

Για την επιστολή: «Δεν γνωρίζω τίποτα τέτοια. Δεν υπάρχει τέτοια επιστολή που να είμαι εγώ αποδέκτης. Δεν γνωρίζω πως λειτουργεί και αν οποιαδήποτε αποστολή γίνεται γνωστή. Θεωρώ πως όταν υπάρχει κάτι τέτοιο θα έπρεπε να ερχόταν σε εμένα. Αν δεν ανέφερε το όνομά μου δεν θα μου ερχόταν. Προφανώς δεν αναφέρει το όνομά μου ή δεν υπήρξε ποτέ».

Για την κουμπαριά με Δαλούκα: «Το θέμα δεν είναι να σε κατηγορήσει κάποιος επειδή είσαι κουμπάρος. Το θέμα είναι ότι εμπλέκονται άτομα και χρήματα. Μου έκανε πρόταση να βαπτίσω τον γιο του ο κύριος Δαλούκας. Έχω βαπτίσει πολλά παιδιά και είναι κάτι τιμητικό. Με τον κύριο Δαλούκα έχω να μιλήσω πάνω από επτά μήνες».

Για το γιατί μπλέχτηκε το όνομά του: «Θα το πει ο κύριος Βοριάς στο δικαστήριο. Εγώ δεν είχα καμία επικοινωνία».


Μπέος: «Καταθέτω αγωγές»

Εκτός από τον Κύρο Βασσάρα, παρέμβαση στην εκπομπή έκανε και ο Αχιλλέας Μπέος. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου ξεκαθάρισε πως έχει δώσει εντολή να κατατεθούν αγωγές εναντίον του Βοριά. Αναλυτικά ανέφερε: «Ήθελα να κάνω μια παρέμβαση. Πληροφορήθηκα πως ο κύριος Βοριάς έκανε κάποιες δηλώσεις. Δεν μπορεί ο κάθε πικραμένος από την διαιτησία να κάνει δηλώσεις. Αναφέρθηκε σε τέσσερα ονόματα. Τον κύριο Βασάρα αν του έχω πει τρεις φορές ένα γεια είναι ζήτημα. Τι κοινό μπορεί να έχω εγώ με την Μακάμπι τον Ολυμπιακό Πειραιώς πραγματικά με πιάνουν τα γέλια.

Τι σχέση μπορεί να έχω εγώ με έναν ιταλό διαιτητή, την Μακάμπι και τον Ολυμπιακό Πειραιώς; Πραγματικά δεν καταλαβαίνω. Για όλα αυτά που είπε ο κύριος Βοριάς θα κληθεί να τα αποδείξει γιατί ήδη έχω πει να κατατεθούν αγωγές.

Τον γνώριζα τον κύριο Δαλούκα αλλά δεν λέει τίποτα το ότι βγήκαμε μια δυο φορές. Είναι 100% συκοφαντία προς το πρόσωπό μου και πιστεύω και για τους άλλους».

Για την δήλωση που είχε κάνει εναντίον του Δαλούκα: «Αυτή η δήλωση έγινε τον Σεπτέμβριο και καλούμε να το αποδείξω γιατί μου έχει κάνει μήνυση και ο αγώνας με την Μακάμπι ήταν τον Ιούλιο. Την δήλωση που έκανα εγώ είχα λόγο να την κάνω και αυτά θα φανούν στο δικαστήριο.

Η διαφορά που έχει προκύψει με τον κύριο Δαλούκα θα λυθεί στο δικαστήριο. Είναι σε προσωπικό επίπεδο. Δεν έχει σχέση με τον κύριο Βοριά. Αυτά που λέει που ο κύριος Βοριάς, ας ελπίσουμε να τα αποδείξει θα είναι μεγάλη μου χαρά να το κάνει.

Πταίσματα αυτά που έκανε ο Καλόπουλος αν και εγώ θεωρώ πως ήταν καλός, οι βοηθοί του έκαναν τα λάθη, σε σχέση με αυτά που έκανε ο κύριος Βοριάς όταν ήταν διαιτητής».
Στην συνέχεια ο Αχιλλέας Μπέος επιτέθηκε και εναντίον του Βίκτωρα Μητρόπουλου.



http://www.gazzetta.gr

Ανάσα 10 εκατ. ευρώ λόγω Λιβύης!


Οικονομική ανάσα για την ελληνική ακτοπλοΐα εξαιτίας … των γεγονότων στη Λιβύη.

Υπολογίζεται ότι σχεδόν 10 εκατ. ευρώ εισέρρευσαν στα ταμεία των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων με τη μερίδα του λέοντος να πηγαίνει στην ΑΝΕΚ και ακολουθούν οι Μινωϊκές Γραμμές.

Έχουν ναυλωθεί οκτώ επιβατηγά-οχηματαγωγά από χώρες όπως η Κίνα, το Βιετνάμ, το Σουδάν, τη Βραζιλία, τη Βενεζουέλα για να μεταφέρουν ξένους υπηκόους από τη Λιβύη στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με ναυλομεσιτικούς κύκλους, ο ημερήσιος ναύλος είναι 250.000 ευρώ, ενώ σε περίπτωση που έχει συμφωνηθεί ολική ναύλωση, τότε ο ναυλωτής έχει καλύψει τα έξοδα πετρέλευσης, τους μισθούς των πληρωμάτων των πλοίων και τα εφόδια.

Κάθε κυκλικό ταξίδι διαρκεί περί τις τέσσερις με πέντε μέρες. Μέχρι και το Σάββατο είχαν ναυλωθεί από διάφορες πρεσβείες τα πλοία: Hellenic Spirit, Olympic Champion και Ελευθέριος Βενιζέλος της ΑΝΕΚ, το Κnossos Palace και Europa Palace των Μινωικών Γραμμών, τα Εxpress Santorini και Νήσος Ρόδος της Hellenic SeaWays και το Ionian King της Αgoudimos Lines.



http://troktiko.eu

Κατάθεση ν/σ για το μητρώο εμπόρων αγροτικών προϊόντων


Κατατέθηκε απόψε στη Βουλή το σχέδιο νόμου για το ενιαίο μητρώο εμπόρων αγροτικών προϊόντων.

Στόχοι του νομοσχεδίου, σύμφωνα με την εισηγητική του έκθεση, είναι η διασφάλιση της πληρωμής των αγροτών για την πώληση των προϊόντων τους, η διατήρηση αλώβητης της ποιότητας που διαθέτει το προϊόν στο χωράφι, μέχρι να φτάσει αυτό στον καταναλωτή και η διαφάνεια στην αλληλουχία των προσώπων που μεσολαβούν:

«Οι στόχοι επιδιώκεται να επιτευχθούν με την θέσπιση αυστηρών προϋποθέσεων για την άσκηση του επαγγέλματος του εμπόρου αγροτικών προϊόντων και την εγγραφή τους στο μητρώο, την υιοθέτηση ελάχιστων κριτηρίων από την πλευρά του κεφαλαίου, των επαγγελματικών εγκαταστάσεων και των εγγυήσεων που διαθέτουν, την επιβολή αυστηρών κυρώσεων σε όποιον δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του απέναντι στο νόμο, την επιβολή οικονομικών αντικινήτρων στους αγρότες να συναλλάσσονται με εμπόρους εκτός του μητρώου και αυστηρών οικονομικών κυρώσεων σε όσους εμπόρους ενεργούν πράξεις χωρίς να είναι καταχωρημένοι στο μητρώο» αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου.

Σημειώνεται πως, στο μητρώο, εγγράφονται υποχρεωτικά, όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στην ελληνική επικράτεια ως έμποροι αγροτικών προϊόντων, εφοδίων και εισροών. Τα ζητούμενα δικαιολογητικά, αφορούν σε στοιχεία για την οικονομική και συναλλακτική φερεγγυότητα των εγγεγραμμένων - και σ’ αυτά περιλαμβάνεται και εγγυητική επιστολή, ύψους από 5.000 έως 100.000 ευρώ ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του κάθε εμπόρου. Τα αντικειμενικά κριτήρια ωστόσο, για το ύψος της εγγυητικής επιστολής, ή την απαλλαγή από την υποβολή της, καθώς και ορισμένες άλλες λεπτομέρειες, ρυθμίζονται με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.




http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=266770&cid=6

Απευθείας παρέμβαση στην εκπομπή "Κίτρινος Τύπος"

Μπορείτε αυτήν τη στιγμή και καθ' όλη τη διάρκεια της εκπομπής να στείλετε e-mail στην παρακάτω διεύθυνση, εάν θέλετε η άποψη, το σχόλιο ή η καταγγελία σας να φθάσουν στο studio, από όπου μεταδίδεται αυτή την ώρα η εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.

onair@zougla.gr





Το παιδί λύκος


ΔΕΙΤΕ: Το νεαρό κορίτσι πάσχει από χρωμοσωμική ανωμαλία

Η Supatra, είναι από την Ταϊλάνδη και είναι γνωστή ως το κορίτσι λύκος. Υποφέρει από υπερτρίχωση (Hypertrichosis) η οποία οφείλεται σε μια χρωμοσωμική ανωμαλία, που είναι γνωστή και ως σύνδρομο Ambras.

Η Supatra έχει τρίχες σε όλο της το πρόσωπο, τα αυτιά, τα χέρια, τα πόδια και την πλάτη. Ούτε οι θεραπείες λέιζερ δεν κατάφεραν να σταματήσουν την τριχοφυΐα.

Όσο μεγαλώνει οι τρίχες γίνονται πιο χοντρές και έτσι η μητέρα της αναγκάζεται να την… κουρεύει αρκετά συχνά!


http://www.newsbeast.gr/world/arthro/132597/to-paidi-lukos/