Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Αναβλήθηκε ο τελικός!


Από το μεσημέρι της Δευτέρας (28/2) το SentraGoal είχε ενημερώσει ότι ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδος στο μπάσκετ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού οδεύει προς αναβολή!

Εκτός κι αν βρισκόταν η φόρμουλα προκειμένου να βρεθούν στο γήπεδο μόνο παιδιά του Δημοτικού σχολείου. Κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό με αποτέλεσμα να αναβληθεί ο τελικός των «αιωνίων» επ’ αόριστο!

Πλέον, το... μπαλάκι επιστρέφει στην ΕΟΚ, η οποία καλείται να πραγματοποιήσει νέο Δ.Σ., για να αποφασίσει πότε θα γίνει...

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΓΓΑ σε συνεργασία με την Αστυνομία έλαβαν αυτή την απόφαση κι αφού προηγουμένως οι προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι δεν ικανοποιούσαν τα αρμόδια όργανα. Ο Ολυμπιακός πρότεινε να γίνει το παιχνίδι με τις ακαδημίες των δύο ομάδων στις εξέδρες, αλλά η Αστυνομία ζήτησε να μάθει πώς θα ελεγχθούν ότι πρόκειται για ακαδημίες κι όχι για οπαδούς.

Από την άλλη, η ΓΓΑ και η Αστυνομία ήταν ξεκάθαρη και χαρακτηριστικά είπε πως το παιχνίδι πρέπει να γίνει είτε με μαθητές στην εξέδρα, είτε χωρίς κόσμο. Η δεύτερη προοπτική απορρίφθηκε από τις δύο ομάδες, χαρακτηρίζοντας «τάφο του μπάσκετ» μια τέτοια λύση. Τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Ολυμπιακός εξέφρασαν την άποψη πως το παιχνίδι πρέπει να γίνει κανονικά, με τους εκπροσώπους τοςυ να δηλώνουν στα αρμόδια όργανα πως «έχουμε κάνει προγραμματισμό και δεν μπορεί να πάει πίσω».

Στη συνέχεια, η σύσκεψη διακόπηκε για 10 λεπτά, έγιναν αλλεπάληλες τηλεφωνικές επαφές κι όταν οι πέντε πλευρές κάθισαν στο ίδιο τραπέζι, η Αστυνομία ξεκαθάρισε πως δεν αναλαμβάνει τη διεξαγωγή του αγώνα υπό αυτές τις συνθήκες και προτείνει αναβολή. Η ΓΓΑ στήριξε την άποψη αυτή, η ΕΟΚ αναγκάστηκε να υπαναχωρήσει, ενώ οι δύο ομάδες εξέφρασαν έντονες αμφιβολίες για το αν θα βρεθούν κανές ημερομηνίες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο μάνατζερ του Ολυμπιακού Χρήστος Σταυρόπουλος είπε στρον Παναγιώτη Τσαγκρώνη (εκπρόσωπο της ΕΟΚ) πως οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα δεχτούν να παίξουν μέχρι το τέλος της σεζόν, από την στιγμή που το παιχνίδι δεν έγινε στην προγραμματισμένη ημερομηνία. Μάλιστα δικαιολόγησε την άποψη του, λέγοντας ορθώς, πως ο Ολυμπιακός - όπως και ο Παναθηναϊκός - παίζουν σε τρεις διοργανώσεις και δεν είναι σε θέση να αλλάζουν πρόγραμμα κάθε λίγο και λιγάκι.

Το όλο θέμα προέκυψε μετά την αδυναμία του υπουργείου Παιδείας να αναλάβει να μοιράσει τα εισιτήρια του τελικού σε μαθητές δημοτικών, όπως είχε προταθεί αρχικά.

Περισσότερα σε λίγο...

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10492&subid=2&pubid=114134706