Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Όταν η Βάνα Μπάρμπα βραβεύτηκε με Όσκαρ


Η Βάνα Μπάρμπα μίλησε για την βράβευσή της με Όσκαρ, το 1991.

«Πάντα μου κακοφαινότανε που λέγανε ποιες Ελληνίδες φτάσανε μέχρι τα Όσκαρ, αλλά ήτανε δίκαιο γιατί δεν ήταν ελληνική συμμετοχή, αλλά ιταλική», είπε η ηθοποιός καλεσμένη στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη, για την ταινία «Mediterraneo».

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν πατήσαμε στο κόκκινο χαλί, ξαφνικά έγινε ένας πανικός. Όλο αυτό που βλέπεις σαν όνειρο είναι πολύ μεγάλο, μόνο που τότε είσαι στο όνειρο. Δεν θα ξεχάσω ποτέ δύο χεράκια πάνω ψηλά στον εξώστη, που ήταν οι δικοί μας, να φωνάζουν. Μια ελληνικότητα και μια αδελφοσύνη πατριωτική, που με είχε συγκινήσει», δήλωσε και εξομολογήθηκε πως φορούσε μια τουαλέτα Armani που την είχε νοικιάσει.

Από εκείνη την τριετία, η Βάνα θυμάται ότι ήταν ανέμελη περίοδος της ζωής της: «το μόνο που με ενδιέφερε ήταν οι έρωτες. Δεν δούλευα με την λογική της καριέρας. Δεν ήμουν καριερίστα ποτέ, ίσως έγινα όταν μεγάλωσα», είπε χαρακτηριστικά και αποκάλυψε πως ήταν ερωτευμένη με τον Ιταλό που έπαιζε στο «Mediterraneo».

Γιατί όμως δεν εκμεταλλεύτηκε η ηθοποιός αυτή την μεγάλη της επιτυχία;

«Φοβόμουν... Δεν μπορείς να πας με όλους τους ανθρώπους που είναι μύθοι, που έχεις μεγαλώσει μαζί τους. Εδώ η Βουγιουκλάκη με έπαιρνε τηλέφωνο απέξω και έλεγα "εγώ μαζί της;" Κρυβόμουνα... Πρέπει να περιμένεις εκεί. Πρέπει να έχεις λεφτά. Γι’ αυτό πάνε όλοι οι ηθοποιοί και δουλεύουν γκαρσόνια. Όλοι οι ηθοποιοί στο Hollywood πάνε και κάνουν δεύτερες δουλειές», εξομολογήθηκε η Βάνα και όπως είπε, τους τέσσερις μήνες που έκατσε στην Αμερική πλήρωνε από την τσέπη της και δεν μπορούσε να αντέξει το κόστος ζωής.


http://www.newsday.gr/article/31132/otan-e-vana-mparba-vraveuteke-me-oskar