Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Hamburger SV vs Eintracht Frankfurt live tv

German Bundesliga
Hamburger SV vs Eintracht Frankfurt

Live tv links:

http://atdhe.net/32901/watch-hamburger-sv-vs-eintracht-frankfurt

http://www.firstrow.net/watch/46313/1/watch-hamburger-sv-vs-eintracht-frankfurt.html

http://www.fromsport.com/v-0/16/72/v-167269.html

http://www.vipstand.net/watch/17542/1/hamburger-sv-vs-eintracht-frankfurt.html

http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=102031&part=sports

Εξέγερση στην Αλβανία (video)

Ξεχείλισε η οργή του κόσμου στην Αλβανία μετά τα συνεχόμενα κρούσματα διαφθοράς με πρωταγωνιστές υπουργούς της κυβέρνησης.

Καθοριστικό ρόλο στα βίαια επεισόδια που εξελίχθηκαν σήμερα έξω από το πρωθυπουργικό μέγαρο έπαιξε το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγες ημέρες και το οποίο εμφάνιζε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ιλίρ Μέτα, να ζητά από τον τότε υπουργό Οικονομίας, Ντρίταν Πρίφτι, να ακυρώσει δύο διαγωνισμούς για συμβόλαια εκμετάλλευσης ενός υδροηλεκτρικού σταθμού, ώστε να ευνοηθεί μια άλλη εταιρία.

Το κόμμα του Μέτα είναι εκείνο που εξασφαλίζει την πλειοψηφία στη Βουλή για το Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 2009, το αποτέλεσμα των οποίων αμφισβητείται έντονα από τους Σοσιαλιστές.



Πεδίο μάχης η πόλη των Τιράνων

Περισσότεροι από 20.000 ήταν οι οπαδοί του Σοσιαλιστικού Κόμματος που συμμετείχαν στην πορείακαι συγκρούστηκαν με αστυνομικούς έξω από το πρωθυπουργικό μέγαρο. Αποτέλεσμα των συμπλοκών, πολλά πυρπολημένα αυτοκίνητα, τρείς νεκροί και 40 τραυματίες.

Παράλληλα, ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν ότι έχουν τραυματιστεί σοβαρά 22 αστυνομικοί αλλά και στρατιώτες, οι τρείς εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι διαδηλωτές μετά από τρεις ώρες συγκρούσεων με την αστυνομία έχουν αποσυρθεί μπροστά από το κτίριο της κυβέρνησης, όπου παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Όλα άρχισαν όταν ομάδα συγκεντρωμένων έξω από το κτήριο της κυβέρνησης, άρχισε να πετάει πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Η αστυνομία, αμέσως απάντησε με χρήση δακρυγόνων και με αντλίες νερού για να διαλύσει το πλήθος.



Παράλληλα,οι συγκεντρωμένοι βρέθηκαν στον προαύλιο χώρο του πρωθυπουργικού μεγάρου και ζήτησαν την παραίτηση του Σαλί Μπερίσα και της κυβέρνησής του, κατηγορώντας την για διαφθορά.Από την πλευρά της κυβένρνησης μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία ανακοίνωση, ενώ η αντιπολίτευση συνέστησε στους διαδηλωτές να είναι πιο ψύχραιμοι.



Σημειώνεται ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα Αλβανίας είχε ζητήσει επανάληψη των βουλευτικών εκλογών, μετά τις κάλπες του Ιουνίου του 2009, στις οποίες το Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα επικράτησε με πολύ μικρή διαφορά, και απείχε από τις συνεδριάσεις της βουλής. Ωστόσο, οι όποιες προσπάθειες για να σπάσει το αδιέξοδο στο συγκεκριμένο ζήτημα «έπεσαν στο κενό».

Η υπεύθυνη επικοινωνίας στην Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα,κα.Floredia Kiortsik, μιλώντας στη zougla.gr, αναφέρει πως η κατάσταση έχει ηρεμήσει. « Αυτή την ώρα οι διαδηλωτές έχουν απομακρυνθεί και δεν φαίνεται πως τα επεισόδια θα συνεχιστούν και αύριο» επισημαίνει. « Ο αρχηγός την Αλβανικής αστυνομίας, κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι υποκίνησε όλα τα επεισόδια, ενώ οι τρείς νεκροί έχουν πυροβοληθεί στο στήθος» τονίζει χαρακτηριστικά.

Πηγή: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=243038&cid=5

Κόκκινος ο Τζιμπούρ!


Στον Ολυμπιακό θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ράφικ Τζιμπούρ, ο οποίος συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του, φορώντας την «ερυθρόλευκη» φανέλα.

Ο Γαλλοαλγερινός επιθετικός συναντήθηκε την Παρασκευή (21/1) με ανθρώπους των «ερυθρόλευκων», ενώ τα είπε και με τον Ερνέστο Βαλβέρδε.


Οι δυο πλευρές τα βρήκαν αμέσως, με τον 26χρονο φορ να υπογράφει αρχικά συμβόλαιο έξι μηνών, το οποίο όμως έχει οψιόν ανανέωσης για ακόμη δύο χρόνια.

Να σημειωθεί ότι ο Τζιμπούρ είχε ξεκινήσει τις επαφές του με τους «ερυθρόλευκους» εδώ και λίγες ημέρες και είχε εκφράσει την επιθυμία του να συνεχίσει την καριέρα του στον Πειραιά.

Την ίδια επιθυμία, άλλωστε, είχαν εκφράσει και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού και, φυσικά, το οικονομικό δεν υπήρχε περίπτωση να σταθεί εμπόδιο στη συμφωνία, κάτι που επιβεβαιώθηκε την Παρασκευή.

Μάλιστα, για να κλείσει και τυπικά το θέμα, χρειάστηκε να καμφθούν κάποιες αντιρρήσεις που είχε ο Ερνέστο Βαλβέρδε και οι οποίες είχαν κυρίως να κάνουν με το εκρηκτικό του χαρακτήρα του Γαλλοαλγερινού.

Στη συνάντηση, όμως, που είχαν οι δυο τους, οι αντιρρήσεις αυτές έπαψαν να υφίστανται, με τον Τζιμπούρ να ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να δημιουργήσει πρόβλημα.

Από εδώ και πέρα, το μόνο που απομένει είναι η επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, η οποία θα πρέπει να αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες.

Το who is who του Τζιμπούρ

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: Ράφικ Ζοχέιρ Τζιμπούρ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 8 Μαρτίου 1984

ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ: Αλγερινός

ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ: Γαλλικό

ΘΕΣΗ: Επιθετικός

ΔΙΕΘΝΗΣ: 21 συμμετοχές (4 γκολ)

ΥΨΟΣ: 1.85

ΒΑΡΟΣ: 77

ΣΕΖΟΝ/ΟΜΑΔΑ/ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ/ΓΚΟΛ

2003-04/Οσέρ/8/3
2004-05/Λα Λουβιέρ/21/3
2005-06 (α)/Εθνικός Αστέρας/16/11
2005-06 (β)/Ατρόμητος/12/6
2006-07 (α)/Ατρόμητος/2/0
2006-07 (β)/Πανιώνιος/14/4
2007-08/Πανιώνιος/24/14
2008-09/ΑΕΚ/23/7
2001-10/ΑΕΚ/14/4
2010-11/ΑΕΚ/11/5
ΣΥΝΟΛΟ/145/57

Πηγή:http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10532&subid=2&pubid=108758691

Δικό μας σχόλιο:
Προσέξτε τι αναρτήσαμε στο μπλογκ στις 23/12/2010 εδώ και στις 1/01/2011 στον καζαμία εδώ.
Δεν ευλογούμε τα γένια μας αλλά πέσαμε μέσα με τον Τζιμπούρ...
:)))

Η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Κ. Κέι στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδη


Τη Γενική Πρόξενο των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη Catherine Kay δέχθηκε ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, στις 12:30 το μεσημέρι, στο γραφείο του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.

Κατά τη διάρκεια της ημίωρης συνάντησης, που διεξήχθη σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη διοικητική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη καθώς και στις προοπτικές που ανοίγονται για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή.
Ο κ. Ψωμιάδης αναφέρθηκε διεξοδικά στους στόχους της νέας Διοίκησης και τόνισε την ανάγκη διαρθρωτικών παρεμβάσεων σε καίριους τομείς, όπως ο τουρισμός, το οδικό δίκτυο και η προώθηση των τοπικών προϊόντων της μακεδονικής γης.
Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος αναφέρθηκε στις νέες δομές του Καλλικράτη, μεταξύ των οποίων και η μητροπολιτική διακυβέρνηση στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και σημείωσε ότι στο πλαίσιο του Μητροπολιτικού Συμβουλίου θα αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη και τη χάραξη μιας ενιαίας στρατηγικής ανάπτυξης για την περιοχή.
Από την πλευρά της, η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ Catherine Kay συνεχάρη τον Περιφερειάρχη για την εκλογή του, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην άριστη και αγαστή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δύο όλα αυτά τα χρόνια.

Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με ομάδα ακτημόνων


Συνάντηση με 13μελή ομάδα ακτημόνων και πολιτικούς φορείς από τη Δημοτική Κοινότητα της Βροντούς είχε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011 στο γραφείο της στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Τσιμήτρης, ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Δίου – Ολύμπου Θανάσης Καλαϊτζής, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βροντούς Γεώργιος Πανωλής και ο κοινοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Βροντούς Δημήτριος Κορινιώτης.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το θέμα της αναδιανομής οικοπέδων στη δημοτική κοινότητα της Βροντούς. Οι ακτήμονες εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους και υπέβαλαν συγκεκριμένα αιτήματα στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας. Ζήτησαν παραχώρηση μεγαλύτερης έκτασης οικοπέδων προκειμένου να ικανοποιηθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός αιτούντων και μάλιστα να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία της διανομής των οικοπέδων καθώς παρατηρούνται φαινόμενα καταπάτησής τους από ιδιοκτήτες γειτονικών εκτάσεων με στόχο την ιδιοποίηση και αξιοποίησή τους για γεωργικές καλλιέργειες.

Από την πλευρά της η κ. Μαυρίδου τόνισε την ανάγκη δίκαιης ανακατανομής των οικοπέδων και δεσμεύθηκε να εξετάσει προσεκτικά τα αιτήματα των ακτημόνων.

Besiktas vs Bucaspor live tv

Turkish Superlig

live tv links:

http://atdhe.net/32896/watch-besiktas-vs-bucaspor

http://www.firstrow.net/watch/46312/1/watch-besiktas-vs-bucaspor.html

http://www.fromsport.com/v-0/16/72/v-167267.html

Ανοίγουμε τα διόδια της Λεπτοκαρυάς στις 6 Φεβρουαρίου 2011, στις 15:00.

Το Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα καλεί σε νέο πανελλαδικό άνοιγμα των διοδίων την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011.
Συμμετέχουμε ενεργά και στηρίζουμε τη δράση του Πανελλαδικού Συντονιστικού. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας! Ανοίγουμε τα διόδια της Λεπτοκαρυάς στις 6 Φεβρουαρίου 2011, στις 15:00.
Οι θέσεις μας:

  • Να καταργηθούν όλες οι συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών δρόμων.
  • Να καταργηθούν τα όλα διόδια, ιδιωτικά ή κρατικά.
  • Να συνεχιστούν όλα τα έργα επέκτασης / βελτίωσης όλων των εθνικών δικτύων με ευθύνη ενός δημόσιου φορέα με κοινωνικό έλεγχο.
  • Απορρίπτουμε τις λογικές της κάρτας, του ηλεκτρονικού διοδίου ή της χρήσης παράπλευρων δρόμων.
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

Πατρινό Καρναβάλι από αύριο


Ξεκινούν αύριο οι εκδηλώσεις του πατρινού καρναβαλιού, με την καθιερωμένη τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 21:00 το βράδυ στην πλατεία Γεωργίου. Εκπλήξεις, πυροτεχνήματα, και πολύ μουσική είναι τα στοιχεία που θα χαρακτηρίζουν την τελετή έναρξης, μετατρέποντας ταυτόχρονα την πλατεία Γεωργίου σε μια τεράστια πίστα χορού.

Η κεντρική ιδέα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει κάνει ο Δήμος Πατρέων, θα εξελιχθεί σε δύο σκηνές, μία στην πλατεία Γεωργίου και η άλλη στον εξώστη του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων». Η δράση θα ξεκινήσει με τον τελάλη πάνω στο άρμα του να διαλαλεί την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού, ερχόμενος από το Δημαρχείο.

Όταν θα φτάσει στην πλατεία Γεωργίου, θα σταματήσει μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο. Εκείνη την στιγμή θα σβήσουν τα φώτα και θα ακουστεί ο ήχος από δυο ντραμς, που θα είναι τοποθετημένα δεξιά και αριστερά του εξώστη του Δημοτικού Θεάτρου. Το θέατρο αναμένεται να φωτιστεί με εντυπωσιακά χρώματα και ο κεντρικός προβολέας θα πέσει πάνω στον τελάλη, που θα αναγγείλει την έναρξη του καρναβαλιού.

Στην συνέχεια η δράση θα μεταφερθεί στη σκηνή που έχει στηθεί στην πλατεία Γεωργίου, όπου θα εμφανιστούν οι δυο παρουσιαστές της εκδήλωσης, Ζακελίνα Κυρούση και Δημήτρης Πολίτης. Μέσα από έναν καρναβαλικό διάλογο με ατάκες και χιούμορ, θα προετοιμάσουν την επίσημη έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2011, που θα κηρύξει αμέσως μετά ο δήμαρχος Πατρέων, Γιάννης Δημαράς.


Κατόπιν θα εμφανιστεί ο βασιλιάς καρνάβαλος συνοδευόμενος από την μπάντα του δήμου και καρναβαλιστές, ενώ καταιγισμός πυροτεχνημάτων θα προσφέρουν ξεχωριστό χρώμα και θέαμα. Επίσης κατά την διάρκεια της τελετής θα βραβευτούν καλλιτέχνες, που συνέβαλαν με την μουσική τους προσφορά στο θεσμό του Πατρινού Καρναβαλιού. Η τελετή έναρξης θα ολοκληρωθεί με ανοικτή γιορτή στην πλατεία Γεωργίου.


Πηγή:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=243010&cid=4

Κούγιας εναντίον όλων (video)

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ ΑΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΠΟΥ ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

Απαντήσεις στα όσα συνέβησαν χθες μέσα και έξω από το γήπεδο της Παναχαικης αλλά και για τις επόμενες κινήσεις του έδωσε μιλώντας ο Αλέξης Κούγιας. Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον της τοπικής αστυνομίας και προσωπικά κατά του διευθυντή του πρώτου αστυνομικού τμήματος, έδωσε την δική του εκδοχή για τις καταστροφές στην καφετερία του πρωην προέδρου των οργανωμένων φιλάθλων της Παναχαϊκής Αντώνη Τσουκαλά και δικαιολόγησε την συμπεριφορά του προπονητή της ομάδας Ηλία Φυντανη..

Δείτε το ρεπορτάζ από τον τηλεοπτικό σταθμό super b...






2. Bundesliga Simulcast / Konferenz live tv

Live tv links:

2. Bundesliga Simulcast / Konferenz

http://www.firstrow.net/watch/46307/1/watch-2.-bundesliga-simulcast-/-konferenz-.html

http://www.fromsport.com/v-0/16/72/v-167227.html

Ταλαιπωρία για τους οδηγούς στη Θεσσαλονίκη

Έκτακτες ρυθμίσεις κυκλοφορίας θα ισχύσουν το προσεχές Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη, λόγω έργων ασφαλτόστρωσης στα πλαίσια του έργου «ΜΕΛΕΤΗ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ», από την Κοινοπραξία «ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ».

Οι ρυθμίσεις θα ισχύουν από τις 07:00 π.μ. του Σαββάτου μέχρι και τις 07:00 το πρωί της Κυριακής στην Εγνατία Οδό, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ελ.
Βενιζέλου και Χαλκέων.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση τις Τροχαίας, οι ρυθμίσεις έχουν ως εξής:

Α. Από τις 07:00 ώρα του Σαββάτου μέχρι τις 07:00 ώρα της Κυριακής 23-01-
2011 θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας
του ρεύματος πορείας προς τα ανατολικά της οδού Εγνατία μεταξύ των οδών Ίωνος
Δραγούμη και Χαλκέων.

- Κατά τη διάρκεια των εργασιών η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από
το ελεύθερο μέρος του οδοστρώματος του ιδίου ρεύματος πορείας της οδού Εγνατία, που
θα διαθέτει μία λωρίδα κυκλοφορίας, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα
πορείας προς τα δυτικά δε θα επηρεαστεί.

Β. Από τις 07:00 ώρα της Κυριακής 23-01-2011 μέχρι τις βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας
θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο ρεύμα πορείας προς τα ανατολικά
της οδού Εγνατία, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Ελ. Βενιζέλου μέχρι τη
συμβολή της με την οδό Χαλκέων.

- Κατά τη διάρκεια των εργασιών η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από
το ρεύμα πορείας προς τα δυτικά της οδού Εγνατία, που θα διαθέτει μία λωρίδα
κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση.

Γ. Από τις βραδινές ώρες της Κυριακής 23-01-2011 μέχρι την 06:00 ώρα της Δευτέρας θα
διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στη αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας του
ρεύματος πορείας προς τα δυτικά της οδού Εγνατία από το ύψος του Ι.Ν. Παναγίας
Χαλκέων μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ελ. Βενιζέλου.

- Κατά τη διάρκεια των εργασιών η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από
το ελεύθερο μέρος του οδοστρώματος του ιδίου ρεύματος πορείας της οδού Εγνατία, που
θα διαθέτει μία λωρίδα κυκλοφορίας, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα
πορείας προς τα ανατολικά δε θα επηρεαστεί.

Πηγή: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=243093&cid=4

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ

Μπορείτε από σήμερα κι όσοι κάτοικοι της ευρύτερης Καλλικρατικής περιφέρειάς μας θέλετε, να επικοινωνείτε με το δημοσιογραφικό τμήμα του μπλογκ και τον υπεύθυνο δημοσιογράφο κύριο Απόστολο Λάγιο στο 6999677787 αριθμό κινητού τηλεφώνου ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση apolagios@yahoo.gr και να αναφέρετε τυχόν προβλήματα - παρατυπίες,παραλείψεις,επιβραβεύσεις,έργα κι ότι άλλο θεωρείτε άξιο αναφοράς - της περιοχής σας.
Ο δημοσιογράφος κύριος Λάγιος θα ακούσει την αναφορά σας κι αν χρειαστεί θα σπεύσει επιτόπου...

Παρακαλούμε πολύ να συμβάλλετε για την καλύτερη κι άμεση δική σας ενημέρωση,διότι μόνο όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε...

Θα ήθελα να γράψω και λίγα στατιστικά για το μπλογκ,αλλά καλύτερα είναι να σας ενημερώσω απλώς ότι ανεβαίνουμε σταδιακά και σιγά σιγά,εκμεταλλευόμενοι τα "πάντα όλα" που θα μπορούσε να προσφέρει ένα μπλογκ για την ψυχαγωγία,την ενημέρωση,την πληροφόρηση,τη επιμόρφωση των επισκεπτών του...
Αντί για στατιστικά θα καλωσορίσω στο μπλογκ μας,τους περίπου 4200 νέους μοναδικούς επισκέπτες του περασμένου διημέρου κι ελπίζουμε να είναι και στο μέλλον κοντά μας.
Και οι 3500 νέοι μοναδικοί προχθεσινοί επισκέπτες μας αποτελεί φυσικά νέο ρεκόρ του μπλογκ.
Όπως και οι 12700 σελίδες που διαβάστηκαν την ίδια μέρα(σε ένα 24ωρο) από περίπου 7000 μοναδικούς επισκέπτες(σε ένα 24ωρο).

Όπως θετικά είναι τα μηνύματα που παίρνουμε κι από το φάτσαμπουκ.
Περίπου μια εβδομάδα λειτουργίας και περισσότεροι από 500 φατσαμπουκικοί φίλοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας...
Νάστε καλά φιλαράκια μας... :::)))))))

Αυτά εν ολίγοις για τα νέα ρεκόρ έως τα επόμενα που δε θα αργήσουν να έρθουν...

ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΑ ΜΑΣΛΑΤΙΑ

Στα ύψη η αμόλυβδη.


Μετρημένα στα δάχτυλα είναι πλέον τα πρατήρια υγρών καυσίμων που πωλούν τό λίτρο της αμόλυβδης βενζίνης κάτω από 1,60 ευρώ, ενώ η μέση πανελλαδική καταγεγραμμένη τιμή είναι στο 1,644. Στο νότο, οι κρητικοί αγοράζουν την αμόλυβδη στο 1,82 ευρώ/λίτρο.
Οι τιμοληψίες του ΥΠΕΚΑ έδειξαν ότι η... μέση τιμή της αμόλυβδης σημείωσε αύξηση κατά 1,5 λεπτό σε διάστημα μίας εβδομάδας και διαμορφώθηκε στο 1,62 ευρώ από 1,605 ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα.
Το φθηνότερο πρατήριο της επικράτειας εντοπίστηκε στη Μεσσηνία και έχει σήμερα τιμή 1,499 ευρώ και το ακριβότερο στο Λασίθι με 1,824 ευρώ.
Στα ακριβότερα περιλαμβάνονται οι νομοί Ρεθύμνου και Κεφαλινιάς, στα φθηνότερα η Θεσσαλονίκη, η Ημαθία και το Κιλκίς.
Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελλάδα παραμένει η ακριβότερη χώρα για τη βενζίνη, με δεύτερη την Ολλανδία.

Προνομιακό επιτόκιο στο Μεγάλο Ταμιευτήριο προσφέρει η Eurobank EFG ειδικά για το Νομό Πιερίας έως τις 31 Μαρτίου.

Η πρωτοβουλία αυτή της Eurobank εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της στρατηγικής της να στέκεται «υπεύθυνα δίπλα στους πελάτες» της και το καταναλωτικό κοινό, προτείνοντάς τους λύσεις που δίνουν αξία στα χρήματά τους και στηρίζουν τις αποταμιευτικές τους προσπάθειες. Η επιλογή του Νομού Πιερίας για την ειδική αυτή προσφορά, βασίζεται στον προσανατολισμό της Τράπεζας για περαιτέρω στήριξη της Περιφέρειας, με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στις ουσιαστικές ανάγκες των πελατών, ειδικά την τρέχουσα περίοδο των απαιτητικών οικονομικών συγκυριών και εξελίξεων.

Το προνομιακό επιτόκιο προσφέρεται από τα καταστήματα Eurobank Κατερίνης στο Μεγάλο Ταμιευτήριο για λογαριασμούς που θα ανοίξουν έως τις 31 Μαρτίου 2011. Το προνομιακό επιτόκιο θα ισχύει έως τις 30/09/2011, για λογαριασμούς στους οποίους θα διατηρούνται € 3.000 και άνω, χωρίς περιορισμό ως προς τη διενέργεια αναλήψεων. Μετά τις 30/09/2011, θα ισχύει το τρέχον επιτόκιο του Μεγάλου Ταμιευτηρίου, εφόσον πραγματοποιούνται μέχρι 3 αναλήψεις το μήνα.

Οι πελάτες του Νομού Πιερίας μπορούν να συζητήσουν περαιτέρω με τα στελέχη της Τράπεζας για μακροπρόθεσμες λύσεις αποταμίευσης, όπως τα Προγράμματα Δημιουργίας Κεφαλαίου, που εξασφαλίζουν ένα εγγυημένο κεφάλαιο για τη σύνταξη, τις σπουδές των παιδιών τους ή οποιαδήποτε άλλη ανάγκη σε βάθος χρόνου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα δύο καταστήματα Eurobank της Κατερίνης, προκειμένου να ενημερωθούν από τα εξειδικευμένα Στελέχη για τα προνόμια του Μεγάλου Ταμιευτηρίου αλλά και για το σύνολο των υπηρεσιών, προϊόντων και λύσεων που διαθέτει η Eurobank στους πελάτες της

Πηγή. Ολύμπιο Βήμα

Η έλλειψη έμψυχου δυναμικού τροχοπέδη στην λειτουργία του "Καλλικράτη"


Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Δίου - Ολύμπου με την εφαρμογή του Καλλικράτη, συζήτησε η Βουλευτής Πιερίας Μαρία Μίχου με τον Δήμαρχο Γιώργο Παπαθανασίου.

Η Βουλευτής ενημερώθηκε για ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του νεοσύστατου Δήμου, αλλά και για τα προβλήματα που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή του νέου Καλλικρατικού δήμου.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ

Ο Δήμαρχος κ. Παπαθανασίου αναφέρθηκε στις ανάγκες στελέχωσης του νέου Καλλικρατικού Δήμου για την εύρυθμη λειτουργία του, αφού δεν υπάρχει ακόμη ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας ο οποίος θα συσταθεί το επόμενο διάστημα.

Στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν ακόμη η έγκριση της πολεοδομικής μελέτης της Γ' επέκτασης της πολεοδομικής ενότητας του οικισμού Λιτοχώρου, όπως επίσης και το θέμα της διοικητικής υποστήριξης για την άσκηση πρόσθετων αρμοδιοτήτων των Δήμων, που δόθηκαν με τον Καλλικράτη, με κυριότερο τον τομέα της Πολεοδομίας.

Ο κ. Παπαθανασίου αναφέρθηκε ακόμη στην πρόταση του να παραχωρηθεί για χρήση η παλιά σιδηροδρομική γραμμή του Πλαταμώνα στον Δήμο, με κυριότητα του ΟΣΕ, ώστε αυτή να αξιοποιηθεί για την ανάπτυξη της περιοχής.

Όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος σήμερα ο χώρος που καταλαμβάνει η σιδηροδρομική γραμμή αποτελεί εστία μόλυνσης.

Τέλος, ο κ. Παπαθανασίου αναφέρθηκε και στη ανάγκη της συνδρομής της Πολιτείας, για την ολοκλήρωση του έργου του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στο Λιτόχωρο.

Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Από την πλευρά της η Βουλευτής Πιερίας κ. Μίχου υπογράμμισε πως ο Καλλικράτης αποτελεί τη μεγαλύτερη διοικητική μεταρρύθμιση για τη χώρα, που έχει ως στόχο την αποκέντρωση της εξουσίας, και δίνει τη δυνατότητα να λαμβάνουν τις αποφάσεις για την ανάπτυξη της περιοχής τους οι ίδιες οι τοπικές κοινωνίες.

Σημείωσε ότι για την εφαρμογή του νέου θεσμού, η Πολιτεία οφείλει να δώσει τα κατάλληλα εφόδια στους δήμους για να πορευτούν σωστά και να μπορέσουν να αξιοποιήσουν το μεγάλο εύρος των αρμοδιοτήτων που έχουν.

Η Δήμαρχος κ. Παπαθανασίου ευχαρίστησε τη Βουλευτή κα. Μίχου για την επίσκεψη στο Δημαρχείο και το άμεσο ενδιαφέρον της.

Πηγή. Πιερικοί Αντίλαλοι

Στο ΕΣΠΑ ο Όλυμπος

Με χθεσινή απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης κ. Θύμιου Σώκου εντάσσεται για χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Μακεδονίας - Θράκης 2007 - 2013" το έργο: "Σύνταξη Ειδικού Σχεδίου Διαχείρισης Περιοχής Εθνικού Δρυμού Ολύμπου" της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, με προϋπολογισμό 109.040 ευρώ.

Αντικείμενο του έργου είναι η εκπόνηση Ειδικού Σχεδίου Διαχείρισης της περιοχής του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, καθώς και η επικαιροποίηση των μελετών "Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Γεωγραφικού Συστήματος Πρόληψης και Παρακολούθησης Φυσικών Καταστροφών από Πυρκαγιές στις Δασικές Εκτάσεις του όρους Όλυμπος" και "Διαχείριση - Διακίνηση επισκεπτών και ανάπτυξη Οικοτουρισμού στο Εθνικό Πάρκο Ολύμπου", που συντάχθηκαν με ευθύνη της Διεύθυνσης Δασών Πιερίας.

Οι μελέτες αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την εξασφάλιση της προστασίας της περιοχής και το βασικό εργαλείο του Φορέα Διαχείρισης τόσο σε επίπεδο σχεδιασμού, υλοποίησης και εφαρμογής μέτρων και παρεμβάσεων, όσο και σε επίπεδο αξιολόγησης της αποτελεσματικότητας της εφαρμοζόμενης διαχείρισης.

Η χρονική διάρκεια υλοποίησης του έργου έχει οριστεί συμβατικά στους είκοσι δύο (22) μήνες.

Ο κ. Σώκος

Σε δήλωσή του ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης κ. Θύμιος Σώκος, επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

<="" σήμερα="" ο="" του="" που="" p="" και="">

Ταυτόχρονα εξασφαλίζονται πολύ καλές συνθήκες ομαλής προσβασιμότητας στους επισκέπτες της περιοχής.

Με μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις και τη συνεργασία των τοπικών φορέων δημιουργούνται προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της Πιερίας με βάση τα πλούσια συγκριτικά της πλεονεκτήματα, που θα αναβαθμίσουν την οικονομία της περιοχής, καθώς και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της".

Πηγή. Πιερικοί Αντίλαλοι

Που να βρεί η Πιερία μας ΗΓΕΤΗ ΣΑΝ ΤΟΝ ΓΚΛΕΤΣΟ.


Υπάρχει κάποιος που να έχει την θέληση και τα κότσια? ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?