Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Real Madrid vs. Valencia CF live tv

Ρεάλ - Βαλένθια

http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=97377&part=sports

Mr.Bean:driving test

Απολαύστε τον πασίγνωστο Mr.Bean.... στο παρακάτω βίντεο.


Επιχειρηματίες μετανάστες

Και ενώ η κρίση μαστίζει τη χώρα αρκετοί μετανάστες κάνουν αισθητή τη παρουσία στην οδό Αριστοτέλους. Έχουν από φαστ φουντ, μίνι μάρκετ μέχρι δικηγορικά γραφεία. Έντονος ο ανταγωνισμός, πλήγμα η εγκληματικότητα.
Σε πόλο έλξης της επιχειρηματικής δραστηριότητας μεταναστών και προσφύγων εξελίσσεται η Οδός Αριστοτέλους, ως αποτέλεσμα της αλλοίωσης της πληθυσμιακής ταυτότητας της ευρύτερης περιοχής.

Τα τελευταία χρόνια, έχουν εγκατασταθεί μετανάστες και πρόσφυγες, προερχόμενοι κυρίως από την Ασία και λιγότερο από την Αφρική, οι οποίοι αργά και σταθερά, κάνουν όλο και πιο αισθητή την παρουσία τους στην τοπική εμπορική κίνηση. Κοινός εχθρός είναι η οικονομική κρίση, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα μόνο τον τελευταίο χρόνο να κλείσουν 25-30 από τα συνολικά 145 καταστήματα του δρόμου, σε απόσταση μόλις μισού χιλιομέτρου, από την Αγίου Μελετίου μέχρι την Πλατεία Βικτωρίας.

Ενδεικτικό είναι, εξάλλου, ότι από τα 105 μαγαζιά, που λειτουργούν στην περιοχή, 64 είναι ελληνικά και τα υπόλοιπα 41 ανήκουν σε μετανάστες. Από τα τελευταία, 12 ανήκουν σε μετανάστες από το Μπαγκλαντές, 7 σε Αλβανούς, 4 σε Σύρους, 4 σε Αφγανούς, 2-3 σε Πολωνούς, 3-4 σε Νιγηριανούς, 2 σε Αιγυπτίους, 2 σε Κινέζους και ένα σε μετανάστη από το Καμερούν.

Η κατανομή των εμπορικών δραστηριοτήτων μεταξύ Ελλήνων, στην οδό Αριστοτέλους, έχει ως εξής: τέσσερα φαρμακεία, δύο υδραυλικοί, δύο ηλεκτρολόγοι, δύο μεσιτικά γραφεία, δύο πρακτορεία τυχερών παιχνιδιών, δύο φούρνοι, δύο super market, ένα pet shop, δύο κρεοπωλεία, δύο μεταποιητές, ένα ανθοπωλείο, ένα τυπογραφείο, ένας τεχνίτης τεντών, ένα κατάστημα πυρασφαλειών, ένα εξοπλισμών κουζίνας, ένα με χρώματα/σιδηρικά, ένα φοροτεχνικό γραφείο, ένα καθαριστήριο, τρεις κάβες, ένα κατάστημα ηχητικών συστημάτων, δύο κινητής τηλεφωνίας, ένα με κλωστές και είδη ραπτικής, ένα πώλησης υποδημάτων, ένα με παιδικά ρούχα, τρία Video Club, δύο κοσμηματοπωλεία, ένα επιπλάδικο και ένα με μικροέπιπλα.

Αντίθετα, τον κλάδο των mini market, κινούν, στην πλειονότητά τους, μετανάστες από το Μπαγκλαντές (6 από τα 13). Ακολουθούν Έλληνες (2), Πολωνοί (1), Πακιστανοί (1), Αλβανοί (1), Νιγηριανοί (1), Σύροι (1). Αντίστοιχο φαινόμενο παρατηρείται με τα κουρεία/κομμωτήρια, από τα οποία δύο ανήκουν σε Έλληνες, δύο σε προερχόμενους από το Μπαγκλαντές, δύο σε Αλβανούς και από ένα σε Αφγανούς και Νιγηριανούς. Ο χώρος, εξάλλου, των Internet Cafe/Call Center μοιράζεται μεταξύ Αφγανιστάν (2), Μπαγκλαντές (1), Πακιστάν (1) και Νιγηρία (1) και των Money Transfer (μεταφοράς χρημάτων) επίσης μεταξύ Αφγανιστάν, Μπαγκλαντές, Νιγηρίας και Συρίας με κάθε κοινότητα να έχει το δικό της μαγαζί.

Τα τρία καταστήματα ψιλικών στην περιοχή ανήκουν σε Αλβανούς μετανάστες και τα δύο παραδοσιακά καφενεία σε Έλληνες. Εσχάτως άνοιξε fast food από μετανάστη του Μπαγκλαντές, ένα cafe bar από προερχόμενο από το Καμερουν και κατάστημα με μπιλιάρδα από Σύρους συνεταίρους.

Έντονος ανταγωνισμός και προβλήματα

Σημειώνεται ότι κάποια καταστήματα, λόγω και της οικονομικής κρίσης, είτε αλλάζουν χρήση, είτε προσπαθούν να συνδυάσουν δύο χρήσεις, προκειμένου να αυξήσουν την πελατεία τους. Αυτό παρατηρείται και στα ψιλικατζίδικα, που πωλούν πλέον και είδη τροφίμων, όπως και οι κάβες, που εντάσσουν στα προς πώληση προϊόντα τους και ψιλικά, αλλά και cafe bar, που φιλοξενούν μηχανήματα με φρουτάκια.
Εκείνοι που βλέπουν τη δουλειά τους να ανθεί είναι οι μεσίτες, καθώς στην περιοχή εξακολουθεί να υπάρχει κινητικότητα, με ιδιοκτήτες ακινήτων, που πωλούν, ή νοικιάζουν. Ευχαριστημένοι εμφανίζονται και οι πράκτορες τυχερών παιχνιδιών, οι οποίοι δηλώνουν ότι έχουν πελάτες από όλες τις χώρες. Multiethnic πελατεία έχουν, επίσης, τα φαρμακεία και οι φούρνοι.
Η γκρίνια ξεκινά εκεί όπου αυξάνει ο ανταγωνισμός. Mini market και καταστήματα, που απευθύνονται κυρίως σε κοινό ντόπιο και από την Ανατολική Ευρώπη, καταγράφουν πτώση τζίρου παράλληλα με τη συρρίκνωση Ελλήνων και Ανατολικοευρωπαίων από τον ενεργό πληθυσμό της περιοχής. Ιδιοκτήτες κοσμηματοπωλείων και καταστημάτων με είδη δώρων, ρούχα ή άνθη, εμφανίζονται προβληματισμένοι με τη βιωσιμότητά των επιχειρήσεών τους δεδομένης και της οικονομικής κρίσης.
Προβλήματα, όμως, αντιμετωπίζουν και επιχειρηματίες μετανάστες προηγούμενης γενιάς, κυρίως Αλβανοί και Πολωνοί, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν πρώτοι στην περιοχή, αλλά αναγκάστηκαν να κλείσουν τα καταστήματά τους, λόγω οικονομικής κρίσης κυρίως, όμως, λόγω ανταγωνισμού με τη νέα γενιά μεταναστών από χώρες Ασίας. Οι Ασιάτες, από την πλευρά τους, διαμαρτύρονται για τη δυσκολία, που -όπως δηλώνουν- αντιμετωπίζουν στη διαδικασία εξασφάλισης της άδειας να ανοίξουν ένα κατάστημα, για τα ενοίκια, που αξιολογούνται ως εξαιρετικά υψηλά σε σχέση με τις δυνατότητες της περιοχής, και γενικότερα για τη συρρίκνωση των εσόδων τους, λόγω της οικονομικής κρίσης.
Είναι δε χαρακτηριστικό ότι όλοι, ανεξαιρέτως εθνικότητος, κάνουν λόγο για αυξημένη εγκληματικότητα, που επηρεάζει την εμπορική τους δραστηριότητα.
πηγη:news247

ΝΑ ΖΕΙΣ ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ

Δείτε το παρακάτω βίντεο...



Επιχείρηση - σκούπα κατά των τρομοκρατών

Συλλήψεις και έρευνες σε κρησφύγετα με βαρύ οπλισμό σε Ν. Σμύρνη και Πειραιά. Παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη μελών τρομοκρατικής οργάνωσης, μετά τις τέσσερις συλλήψεις που έγιναν το απόγευμα στα Εξάρχεια και τη Νέα Σμύρνη. Εως αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει γνωστό το αποτέλεσμα των ερευνών σε διαμέρισμα στην οδό Πραξιτέλους, στον Πειραιά, ενώ αναμένονται τις επόμενες ώρες τα αποτελέσματα των βαλιστικών εξετάσεων στα όπλα που βρέθηκαν τόσο στην κατοχή δύο εκ των συληλφθέντων, όσο και στο υπόγειο γκαράζ στη Νέα Σμύρνη, που σύμφωνα με αστυνομικές πηγές αποτελούσε γιάφκα τρομοκρατικής οργάνωσης. Μάλιστα, ένα από τα όπλα που βρέθηκαν αποτελεί «σήμα κατατεθέν» της συγκεκριμένης οργάνωσης. Πρόσωπο- κλειδί στην υπόθεση είναι ένας εκ των συλληλφθέντων, ο οποίος ήταν καταζητούμενος για συμμετοχή σε ληστείες με «άρωμα τρομοκρατίας». Η σύλληψη του συγκεκριμένου ατόμου ερμηνεύεται και ως επιβεβαίωση των εκτιμήσεων της αντιτρομοκρατικής περί συγκοινωνούντων δοχείων στο χώρο της νέας γενιάς των τρομοκρατών. Ενας ακόμη από τους συλληφθέντες ήταν γνωστός στην αστυνομία καθώς φέρεται να είχε συλληφθεί στη διάρκεια των γεγονότων του Δεκεμβρίου του 2008.
Ομως, ένταση επικράτησε νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη, μετά την έφοδο της αστυνομίας σε αντιεξουσιαστικό στέκι όπου βρέθηκε αλεξίσφαιρο γιλέκο το οποίο είχαν κλέψει άγνωστοι από τον φύλακα του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά κατά την αστυνομική έφοδο έγιναν επτά προσαγωγές. Ωστόσο, η αστυνομία δεν συνδέει, τουλάχιστον έως τώρα, την έφοδο στο στέκι της Θεσσαλονίκης με τις επιχειρήσεις της αντιτρομοκρατικής στα Εξάρχεια, τη Νέα Σμύρνη και τον Πειραιά.
Πληροφορίες που μένει να επιβεβαιωθούν επισήμως, πάντως, αναφέρουν ότι το γκαράζ στη Νέα Σμύρνη ήταν υπό παρακολούθηση από την αντιτρομοκρατική από τον Σεπτέμβριο.πηγη:tanea.gr/

Osasuna vs. FC Barcelona live tv

Οσασούνα-Μπαρτσελόνα

http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=97376&part=sports

Γιάννενα: Γόνος γνωστής οικογένειας διακινούσε βίντεο πορνογραφίας!

Ο 29χρονος που θα γινόταν λέκτορας Ιατρικής και παιδοψυχολόγος, διακινούσε στο ίντερνετ πολύ σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας... Ο νεαρός συνελήφθη στα Ιωάννινα από το τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος και όπως διαπιστώθηκε διακινούσε το άρρωστο υλικό σε εκατοντάδες χρήστες ανά την Ελλάδα. Είχε στην κατοχή του περίπου 20.000 ΜΒ από βίντεο και φωτογραφίες με πολύ σκληρό πορνογραφικό υλικό από βιασμούς και σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από μωρά μέχρι 12 χρόνων.

Ο 29χρονος είναι παιδί γνωστής οικογένειας της Αθήνας, σπούδαζε στα Ιωάννινα και σε δέκα ημέρες θα έπαιρνε το διδακτορικό του στην Παιδοψυχολογία και θα γινόταν λέκτορας.

Κατασχέθηκε ένα λάπτοπ καθώς και ο εσωτερικός δίσκος ηλεκτρικού υπολογιστή και θα σταλούν στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών. Ο 29χρονος οδηγείται το Σάββατο στον εισαγγελέα.πηγη:newsit.gr

Ανακοίνωση για το μπλογκ

Θα ήθελα να διευκρινίσω κάποια πράγματα ενόψει της πολύς δύσκολης συνέχειας που έρχεται...

Όταν σχεδιαζόταν ακόμη το μπλογκ και πριν βγει στο διαδίκτυο,ετοίμασα το προφίλ του.
Έγραψα από τότε και ισχύει μέχρι σήμερα το:
"Απασχόληση: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ" και "Τόπος: ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ".
Αυτό το γράφω προς αποφυγήν παρεξηγήσεων για το ποιόν των αναρτήσεων και του μπλογκ γενικότερα.
Υπάρχουν όλα εκεί..
Αν όμως για οποιοδήποτε λόγο,κάποιος δε συμφωνεί μ' αυτή τη φιλοσοφία και δε τον εκφράζει(κάτι που είναι απολύτως σεβαστό,δημοκρατικότατο κι αποδεκτό), να ξέρει ότι με το ζόρι κανείς δε κάθεται εδώ.
Ούτε υποχρεώνεται.
Η πόρτα είναι ανοιχτή για όλους.
Άλλος να βγει κι άλλος να μπει...
Κι έτσι πρέπει να γίνεται.
Θα μου πείτε δύσκολα μπαίνει κάποιος και συμφωνώ,αλλά ελπίζω αυτό να αλλάξει στο άμεσο μέλλον.

Ο σκοπός του μπλογκ είναι να ακουστεί σε όλους τους Κολινδρινούς του κόσμου και κατά κάποιο τρόπο αν μπορέσει να τους ενώσει.
Να γίνει το κοινό μας μέσο επικοινωνίας.
Φιλόδοξο σχέδιο αλλά όχι απίθανο...

Επίσης θέλω να σας ενημερώσω για μια ακόμη φορά ότι πρωτίστως κάνουμε το χόμπι μας και τα υπόλοιπα έπονται.
Όπως ξέρετε δεν είναι κανένας μας δημοσιογράφος,κανένας δε πληρώνεται και δεν είναι αυτοσκοπός μας να κυνηγάμε ειδήσεις του χωριού.
Γράφουμε ότι μαθαίνουμε κι ότι ακούμε όπως όλοι στο χωριό μας ή ότι αλιεύουμε από το ίντερνετ και προπαντός δεν είμαστε αλάνθαστοι.
Αναρτούμε θέματα που όλα έχουν σχέση με τη ζωή μας στον Κολινδρό και στον κόσμο.
Και βασίζονται όλα στη κρίση των συντακτών.
Ο τρόπος τώρα που επιδιώκουμε το σκοπό μας,δε ξέρω αν είναι αρεστός,αλλά πιστεύω ότι είναι ορθός,αφού αισθάνομαι και διαπιστώνω ότι σιγά σιγά και μέρα με την ημέρα εξαπλώνεται η φήμη του μπλογκ σ' όλο το κόσμο.
Πιστεύω άρα ότι είναι θέμα χρόνου και πολλής ακόμη δουλειάς να μας μάθουν οι περισσότεροι Κολινδρινοί.
Θα δείξει αν δικαιωθώ...

Για τα σχόλια δεν άλλαξε η θέση μας,παραμένουν ως έχουν.
Μόνο που πέρα από τη δική μας προστασία με το υπάρχον καθεστώς των σχολίων,προστατεύουμε και τους ανώνυμους αν δε το καταλάβατε,γιατί δεν ισχύει αυτή η παραφιλολογία για την πραγματική ταυτότητα των σχολιαστών και πολλές φορές λανθασμένη.
Λυπάμαι ειλικρινά μόνο για κάποιους σχολιαστές που ήταν φανερά καλόπιστοι και καλοπροαίρετοι,αλλά αν πραγματικά το θέλουν υπάρχει τρόπος να σχολιάσουν ως μέλη,κάτι που είναι πολύ απλό να γίνουν.

Τέλος να σας ενημερώσω για κάποιες μικροαλλαγές που έγιναν και σίγουρα θα τις διαπιστώσατε,όπως το κυλιόμενο μήνυμα με τα κίτρινα γράμματα,το χιόνι μπας και δούμε καμιά άσπρη μέρα στη ζωή μας... και τη μπάρα "Πόσα πόσα είντοις αρέ???" με αποτελέσματα ποδοσφαίρου του κουπονιού του ΟΠΑΠ...
ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ




fc schalke 04 vs bayern munchen live tv


http://www.firstrow.net/watch/40103/4/watch-fc-schalke-04-vs-bayern-munchen.html

http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=97264&part=sports

ΠΑΟ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ

Πατήστε εδώ και παρακολουθείστε στις 19:30 το παιχνίδι ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ

ΝΕΟ ΛΙΝΚ
Πατήστε αυτό http://www.firstrow.net/watch/40104/1/watch-panathinaikos-athens-vs-panserraikos-fc.html

Ένταση και αποχωρήσεις στη συνεδρίαση της ΓΣΕΕ

Ένταση προκλήθηκε σήμερα στη συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ), ενόψει της συζήτησης, την Πέμπτη στο υπουργικό συμβούλιο, επί των επιχειρησιακών συμβάσεων.

Την αποχώρησή τους από το προεδρείο της ΓΣΕΕ, ανακοίνωσαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, οι κ. Β. Μπουζούλας γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ (ΔΑΚΕ) και ο αναπληρωτής πρόεδρος, Γ. Γαβρίλης (Αυτόνομη Παρέμβαση).

Όπως δήλωσαν οι ίδιοι, προέβησαν στην κίνηση αυτή, προκειμένου να εκφράσουν έμπρακτα τη διαφωνία τους με τη διαχείριση και τις επιλογές του προέδρου Ι. Παναγόπουλου. Ειδικότερα, ο κ. Μπουζούλας καταλόγισε στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ ότι διαπραγματεύτηκε με τον ΣΕΒ, χωρίς αυτό να είναι σε γνώση του προεδρείου.

Ο κ. Παναγόπουλος απάντησε ότι χάρη σε αυτή την διαπραγμάτευση υπήρξε συμφωνία των κοινωνικών εταίρων των κλαδικών συμβάσεων και στους εργαζόμενους, που δεν καλύπτονται από αυτές, γεγονός ιδιαίτερης σημασίας για τα συμφέροντά τους.

«Δεν φοράμε κομματικά παπούτσια, δεν ακούμε την κυβέρνηση, ακούμε μόνο τους εργαζόμενους», είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.

Οι κ. Μπουζούλας και Γαβρίλης, που, πάντως, δεν προτίθενται να αποχωρήσουν από τα υπόλοιπα όργανα της Συνομοσπονδίας, ζήτησαν τη διεξαγωγή εκλογικού συνεδρίου, πρόταση που απέρριψε ο κ. Παναγόπουλος υποστηρίζοντας ότι η διοίκηση της ΓΣΕΕ είναι πρόσφατα εκλεγμένη με μεγάλη πλειοψηφία.

Πηγή:http://www.newsbomb.gr/koinonia/story/entasi-kai-apoxoriseis-sti-sunedriasi-tis-gsee

ΗΡΑΚΛΗΣ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ & ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ live tv

Πατήστε τα παρακάτω link και παρακολουθείστε τα παιχνίδια:

ΗΡΑΚΛΗΣ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
http://atdhe.net/29902/watch-iraklis-saloniki-vs-ergotelis

και

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ
http://atdhe.net/29903/watch-panionios-vs-kerkyra

Bundesliga Simulcast / Konferenz Live


http://atdhe.net/29853/watch-bundesliga-simulcast---konferenz-live

Ανασκαλνώντας:ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ
8
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1996

ΚΟΛΙΝΔΡΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΚΟΛΙΝΔΡΟΣ, 8. (Αντ/ση Β. Κορωνίδης).-

Επιτέλους φως στο θέμα της μπλε κάρτας του Σέρβου Μάτσκοβιτς, του δεύτερου ξένου του Κολινδρού που το θέμα του κατάντησε σήριαλ.

Η ομάδα του Κολινδρού θα μπορέσει να υπολογίζει τον Μάτσκοβιτς αφού ειδοποιήθηκε ότι σήμερα φθάνει στην ΕΠΟ η μπλε κάρτα του Σέρβου ποδοσφαιριστή και αμέσως θα εκδοθεί δελτίο ώστε να παίξει στο κρίσιμο εκτός έδρας παχνίδι με την Δόξα Βύρωνα.

Ο Μάτσκοβιτς έπαιξε χθες στο φιλικό παιχνίδι και η απόδοσή του ήταν πάρα πολύ καλή.

Σε φιλικό παιχνίδι που έδωσε χθες η Αναγέννηση Κολινδρού στο θαυμάσιο γήπεδο της Βροντούς με τον τοπικό Ολυμπο. Νικήτρια φυσικά η ομάδα του Κολινδρού που ήταν σαφώς ανώτερη. Ο Ολυμπος Βροντούς είναι ομάδα α κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας.

Νίκησε με 7-0 και τα γκολ πέτυχαν στο 35 με σουτ έξω από την περιοχή ο Ευθυμίου. το 2-0 έκανε ο Μάτσκοβιτς με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Ματθαίου. Το 3-0 ο Γεωργιάδης με ατομική προσπάθεια μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε. Το 4-0 πάλι ο Γεωργιάδης και πάλι με ατομική προσπάθεια. Το 5-0 στο 70 ο Ματθαίου με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή και τέλος στο 75 ο Ευθυμίου εκμεταλλεύτηκε λάθος δύο αμυντικών, πήρε τη μπάλα, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε τον τερματοφύλακα γράφοντας το 6-0 και τέλος στο 85 ο Ματθαίου μετά από σέντρα του Καράμπουρνου με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το τελικό Ολυμπος Βροντούς - Αναγέννηση Κολινδρού 0-7.

Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Αναστασιάδη που είχε επόπτες τους κ.κ. Σοφίδη και Σακκούλα

Πηγή: Αρχείο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Σταματήστε τον βομβαρδισμό.

Γράφει ο Κλεισθένης.

Επί πολλούς μήνες η Ελληνική κοινωνία δέχεται καταιγιστικό βομβαρδισμό πληροφοριών σχετικά με την οικονομική κατάσταση της χώρας.
Οι αναλύσεις των οικονομολόγων και των διεθνών μέσων ενημέρωσης δημιουργούν σύγχυση στους πολίτες με αποτέλεσμα την αδράνεια, την απαισιοδοξία και την κατάθλιψη.
Άλλοι μιλούν για αναδιάρθρωση του χρέους, άλλοι για επιστροφή στη δραχμή, άλλοι για έξοδο απ’ την Ευρωζώνη, άλλοι για έξοδο απ’ την ΕΕ, άλλοι για άρνηση πληρωμής του χρέους κτλ.
Όλες οι πιθανές λύσεις έχουν τον χαραχτήρα εκφοβισμού με αποτέλεσμα η Ελληνική κοινωνία να παρακολουθεί μουδιασμένη χωρίς αντιστάσεις και ελπίδα για έξοδο απ’ την ολοένα κλιμακούμενη οικονομική και κοινωνική κρίση.

Τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα αδυνατούν λόγω ιδιορρυθμιών και δυσλειτουργιών να ανταποκριθούν στις ανάγκες της κοινωνίας. Οι πολιτικοί έμαθαν τόσα χρόνια να ασχολούνται μόνο με ότι έχει σχέση με την επανεκλογή τους αφήνοντας τις πολιτικές γραμμές και αποφάσεις στους αρχηγούς των κομμάτων που περιβάλλονται από κάστες συμβούλων αμφισβητήσιμης αξίας και αποτελεσματικότητας. Η πολιτική δράση των στελεχών των κομμάτων περιορίζεται σε γάμους, βαφτίσια, κηδείες και μνημόσυνα. Η συμμετοχή των πολιτικών μας σε συσκέψεις και συζητήσεις των κοινωνικών φορέων περιορίζεται σε ολιγόλεπτη παρουσία (αρκεί να ακουστεί το όνομά τους) χωρίς να ακούν ή να προτείνουν κάτι. Η επαφή των πολιτικών με την κοινωνία και την πραγματικότητα είναι ανύπαρκτη. Αυτό που κυρίως κάνει το πολιτικό σύστημα είναι να επιδιώκει την παραμονή του αδιαφορώντας για το κόστος και την δυστυχία που επιφέρει στους πολίτες.

Ο συνδικαλισμός είναι από ανύπαρκτος έως προδοτικός και η δικαιοσύνη έχει τα χέρια της δεμένα απ’ το νομοθετικό πλαίσιο όπου την έβαλαν να κινείται αφού φρόντισαν να το φτιάξουν έτσι ώστε να μην τιμωρείται κανείς απ’ το εξουσιαστικό προσωπικό.

Η επιστροφή στη δραχμή μπορεί να είναι επώδυνη αλλά μας δίνει τη δυνατότητα με σαφώς άλλους πολιτικούς που να έχουν και πυγμή και όραμα να ξεφύγουμε απ’ την κρίση αναπτύσσοντας την οικονομία σε τομείς όπου υπερέχουμε και όχι σε τομείς που χρειάζεται μεγάλους δείκτες ανταγωνιστικότητας η οποία ανταγωνιστικότητα θέλει πολύ χρόνο για να αποκτηθεί. Η μείωση των μισθών δεν προάγει την ανταγωνιστικότητα τόσο ώστε να προωθήσουμε τα Ελληνικά προϊόντα σε συναγωνίσιμες τιμές, η επιστροφή στη δραχμή με τις πρέπουσες οικονομικές κινήσεις θα δώσει τη δυνατότητα ανάπτυξης και αύξησης των εξαγωγών. Σήμερα αφού δεν παράγουμε σχεδόν τίποτε σε τι θα ανταγωνιστούμε.

Κυκλοφορούν ειδήσεις σχετικά με τον ορυκτό πλούτο της χώρας και κοιτάσματα υδρογονανθράκων που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε δημιουργώντας πλεονάσματα με σκοπό την αποπληρωμή των χρεών. Μπορεί κάποιος να προσδιορίσει τον απαιτούμενο χρόνο για τις επενδύσεις αυτού του τύπου και τις αντιδράσεις της Τουρκίας, της Αλβανίας, της Αιγύπτου και της Λυβίης; Είναι της τάξης μηνών; Ετών; Δεκαετιών;
Όλοι συμφωνούν να εκμεταλλευτούμε τον πλούτο της χώρας αλλά ο χρόνος μας πιέζει για πιο ταχύτερες λύσεις. Η βιασύνη θα δώσει ευκαιρίες στα όμορα κράτη να έχουν παράλογες απαιτήσεις και θα δημιουργήσει εκρηκτικό κλίμα στις σχέσεις μας μ’ αυτά. Μήπως υπάρχουν προαποφασισμένα που δεν γνωρίζουμε;

Ένα άλλο μεγάλο θέμα που δεν συζητιέται πολύ τελευταία είναι τι θα γίνει με τα κλεμμένα, τι θα γίνει με τους υπεύθυνους για την σημερινή τραγική κατάσταση της χώρας. Ξεδιάντροπα τα στελέχη των κομμάτων δηλώνουν ότι η μίζα και η αρπαχτή είναι βαθιά χωμένη στους πολιτικούς, οικονομικούς και δημοσιογραφικούς χώρους. Η χρησιμοποίηση μάλιστα του όρου χορηγία δείχνει την σαπίλα και ανυποληψία όλου του πολιτικού συστήματος το οποίο αν δεν αλλάξει άμεσα η πατρίδα μας θα συνεχίσει να είναι υπό κατοχή και οι επόμενες γενιές θα καταριούνται τις παρούσες η δε ιστορία θα καταγράψει την περίοδο 1974 και μετά με τα πιο μελανά χρώματα.
Που είναι σήμερα η γενιά του 114; Που είναι σήμερα η γενιά του πολυτεχνείου; Έχουν λουφάξει αφού πριν καταστρέψανε τον τόπο;

Η σημερινή νεολαία εκμαυλισμένη απ’ τα ΜΜΕ και ότι χειρότερο μας επέβαλαν οι δυτικοί τρόποι ζωής περιμένει στην ουρά για το μεγάλο όνειρο την συμμετοχή της σε κάποιο ρεάλιτι, την μετατροπή της μέσω των επιτήδειων σε πορνίδια αρσενικά και θηλυκά, την οπαδοποίησή της σε κάποια ΠΑΕ, την εκμετάλλευσή της από εξουσιαστικά κέντρα για να βάζει στρακαστρούκες σε κατσαρόλες, την μετατροπή της σε μικροαπατεώνες του κοινού ποινικού δικαίου και πάει λέγοντας. Κάποιες ανούσιες κινήσεις χωρίς πολιτικό και κοινωνικό υπόβαθρό δεν δημιουργούν συνθήκες πολιτικοποίησης της νεολαίας και οι τυφλές «εξεγέρσεις», πορείες και διαδηλώσεις όπου οι συμμετέχοντες δεν έχουν επίγνωση του τι επιδιώκουν αλλά απλώς εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους δεν έχουν κανένα απολύτως πρακτικό αποτέλεσμα. Η επαναστατικότητα των νέων δυστυχώς διοχετεύεται εντέχνως σε ανούσιες και επιβλαβείς για την κοινωνία πράξεις και το μέλλον φαντάζει δυσοίωνο.

Σαν απλός πολίτης έχοντας αυτά τα δεδομένα ανησυχώ πολύ. Οι αλλαγές όταν γίνονται με σύνεση και διορατικότητα κάτω από καθοδήγηση τίμιων και χαρισματικών ηγετών βαίνουν προς το καλό της χώρας όταν όμως γίνονται βεβιασμένα και κάτω από οργή και απελπισία δεν έχουν σχεδόν ποτέ ευχάριστη κατάληξη. Ο σοφός λαός μας λέει «στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται».

Πηγή:http://ideopigi.blogspot.com/2010/12/blog-post_1849.html

Σε κατάσταση «εκτάκτου ανάγκης» η Ισπανία λόγω αεροδρομίων

Με ανακοίνωση του προς τα ΜΜΕ, ο υπουργός εσωτερικών της Ισπανίας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Alfredo Perez Rubalcaba κήρυξε πριν από λίγο την χωρά του σε «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης».

«Είχαμε πει ότι αν η κατάσταση στα αεροδρόμια δεν ομαλοποιηθεί, θα κηρύξουμε τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Είναι προφανές ότι η κατάσταση δεν έχει ομαλοποιηθεί και η κυβέρνηση έκτακτης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και κλείνει τον ισπανικό εναέριο χώρο. Αν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας δεν επιστρέψουν στην εργασία τους, τότε θα παραβιάζουν το νόμο και θα παραπεμφθούν σε στρατοδικείο όπου θα δικαστούν για απειθαρχία», ήταν η δήλωση του υπουργού κ. Perez, μετά τη λήξη της έκτακτης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου σήμερα το πρωί.

Στο μεταξύ, οι αεροπορικές εταιρίες, Air France, KLM, Easy Jet και Thai Airways ανακοίνωσαν ότι ματαιώνουν τις πτήσεις τους σήμερα για το αεροδρόμιο της Μαδρίτης, μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στα αεροδρόμια.

Πηγή:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=215434&cid=5

Μίκης Θεοδωράκης-Σπίθα Κίνημα ανεξάρτητων πολιτών (VIDEO:13.59 λεπτά)



Πορείες και συγκεντρώσεις σε όλη την χώρα στις 6 Δεκέμβρη:
Αθήνα: Προπύλαια 1μμ και πορεία 4μμ
Θεσσαλονίκη: 12.30 Άγαλμα Βενιζέλου & η απογευματινή συγκέντρωση, καλεσμένη από Φοιτητικούς Συλλόγους είναι στις 4 μ.μ., στην Καμάρα.
Κατερίνη:12,00 Πλατεία Ελευθερίας
Βόλος: 5.00μμ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (κτίριο Παπαστράτου)
Kαρλόβασι, Σάμου: 12:00, Πλ. Καρλοβάσου, Διοργάνωση: Revolt
Κομοτηνή: 15:00 Πλατεία της Κομοτηνής
Ρεθυμνο: 18:00 Φ.Σ. Τ.Ε.Ι. Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής

Θεσσαλονίκη: 30 κουκουλοφόροι με ρόπαλα επιτέθηκαν στο φυλάκιο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ

Οι ασύλληπτοι εως τώρα δράστες προκάλεσαν υλικές ζημιές και αφαίρεσαν ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές και δύο φορητούς ασυρμάτους. Το σοβαρό αυτό περιστατικό, για το οποίο ενεργείται προανάκριση από την αστυνομία,έγινε στις 05.38 το πρωί στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την αστυνομία 25 έως 30 περίπου άγνωστα άτομα που φορούσαν κράνη και κουκούλες κινήθηκαν από τον πανεπιστημιακό χώρο του ΑΠΘ, στην κεντρική πύλη του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και κρατώντας ξύλινα ρόπαλα και πέτρες, προκάλεσαν υλικές ζημιές στα τζάμια του φυλακίου, ενώ αφαίρεσαν από το εσωτερικό του 2 ηλεκτρονικούς υπολογιστές και πήραν από έναν υπάλληλο παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, χωρίς να του προκαλέσουν σωματικές βλάβες 1 αλεξίσφαιρο γιλέκο και ένα ασύρματο.πηγη:newsit.gr

Ο Χ. Παμπούκης κήρυξε τη λήξη των εργασιών της Wall Street

«Ημέρα Ελλάδος» ήταν η Παρασκευή για το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με την ελληνική σημαία να κυματίζει στην είσοδο του κτιρίου.

Τη λήξη των εργασιών κήρυξε ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, που παρεβρέθηκε στο 12ο ετήσιο Φόρουμ Επενδύσεων της εταιρίας Capital Link, στο Μανχάταν. Νωρίτερα, σε επίσημο γεύμα που διοργανώθηκε, συμμετείχαν διευθυντικά στελέχη των ελληνικών εισηγμένων εταιριών στη Wall Street και στελέχη επιχειρήσεων που συμμετείχαν στο συνέδριο, που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργού Επικρατείας, σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και την υποστήριξη του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Μάλιστα, το Χρηματιστήριο για να τιμήσει την ημέρα εξέδωσε ειδικά αναμνηστικά μετάλλια.

Πηγή:http://www.newscode.gr/oikonomia/story/o-x.pampoukis-tha-kiruksei-ti-liksi-ton-ergasion-tis-wall-street

To πρόγραμμα της 14ης Αγωνιστικής για την Β' Κατηγορία της ΕΠΣ Πιερίας

Για την 14η Αγωνιστική της Β' Κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας έχουμε αύριο στις 15:00 τα παρακάτω παιχνίδια:

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ - ΕΛΠΙΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΔΟΞΑ ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ

ΑΜΣ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ - ΠΙΕΡΙΚΟΣ Κ. ΑΓΙΑΝΝΗ

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΒΟΡΩΝΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ

ΑΡΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΙΤΩΝ - ΑΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

ΕΘΝΙΚΟΣ Ν. ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ Ν. ΕΦΕΣΣΟΥ

ΤΑΥΡΟΣ ΕΛΑΦΟΥ - ΜΕΘΩΝΗ

ΟΛΥΜΠΟΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ - ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΑ


13η Αγωνιστική 4/12/2010

Για την 13η Αγωνιστική της Superleague έχουμε σήμερα τους παρακάτω αγώνες:

ΗΡΑΚΛΗΣ - Δ.Ε. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ 04.12.10 17:15 NOVA

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ
ΓΗΠΕΔΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 04.12.10 17:15 NOVA

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ 04.12.10 19:30 NOVA

Καλώς τα δεχτήκατε!!!!

Θέλω να ευχηθώ στον Μπουκατσέλα και τη σύζυγό του,να τους ζήσει το νέο μέλος της οικογένειάς τους που ήρθε στον κόσμο μας, χθες....

Πορείες και συγκεντρώσεις σε όλη την χώρα στις 6 Δεκέμβρη:

Αθήνα: Προπύλαια 1μμ και πορεία 4μμ
Θεσσαλονίκη: 12.30 Άγαλμα Βενιζέλου & η απογευματινή συγκέντρωση, καλεσμένη από Φοιτητικούς Συλλόγους είναι στις 4 μ.μ., στην Καμάρα.

Βόλος: 5.00μμ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (κτίριο Παπαστράτου)
Κατερίνη:12,00 Πλατεία Ελευθερίας
Kαρλόβασι, Σάμου: 12:00, Πλ. Καρλοβάσου, Διοργάνωση: Revolt
Κομοτηνή: 15:00 Πλατεία της Κομοτηνής
Ρεθυμνο: 18:00 Φ.Σ. Τ.Ε.Ι. Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής




Πηγή:http://mousikaakousmata.blogspot.com/2010/12/6.html

Σαν σήμερα

ΣΑΒΒΑΤΟ
4
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Ανατολή Ήλιου: 07:23
Δύση Ήλιου: 17:07
Σελήνη 28 ημερών

Γιορτάζουν: Βαρβάρα, Δαμασκηνός, Σεραφείμ.

Γεγονoτα

1791: Κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της βρετανικής εφημερίδας Observer, της πιο παλιάς κυριακάτικης εφημερίδας στον κόσμο.

1913: Υπογράφεται στη Φλωρεντία από τις Μεγάλες Δυνάμεις το ομώνυμο πρωτόκολλο, με το οποίο καθορίζονται τα σύνορα του νεοδημιουργηθέντος αλβανικού κράτους. Στους όρους του περιλαμβάνεται και η απόδοση της Βορείου Ηπείρου από την Ελλάδα.

1952: Ένα σύννεφο ομίχλης σκεπάζει το Λονδίνο. Σε συνδυασμό με τη μόλυνση του αέρα, θα προκαλέσει τους επόμενους μήνες τον θάνατο 12.000 ανθρώπων.

1971: Το Καζίνο του Μοντρέ φλέγεται από ένα πυροτέχνημα που πέταξε κάποιος κατά τη διάρκεια συναυλίας του Φρανκ Ζάπα. Το περιστατικό εμπνέει τους Deep Purple, που γράφουν το πιο γνωστό τραγούδι τους «Smoke on the water».

1991: Η αμερικανική αεροπορική εταιρία Panamerican διακόπτει οριστικά τις δραστηριότητές της, λόγω πτώχευσης.

1991: Το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ασχολείται με το Μακεδονικό και καταλήγει σε τρεις όρους για την αναγνώριση της ΠΓΔΜ: α) Να αλλάξει η ονομασία «Μακεδονία», β) Να αναγνωρίσει ότι δεν έχει εδαφικές βλέψεις κατά της Ελλάδας και γ) Να αναγνωρίσει ότι στην Ελλάδα δε υπάρχει «μακεδονική μειονότητα».

Γεννησεις
1866: Βασίλι Καντίνσκι, ρώσος ζωγράφος και θεωρητικός της τέχνης. [θαν. 13/12/1844]

1875: Ράινερ Μαρία Ρίλκε, γερμανός ποιητής. [θαν. 29/12/1826]

1963: Σεργκέι Μπούπκα, ουκρανός αθλητής του στίβου, ο κορυφαίος επικοντιστής όλων των εποχών.

Θανατοι
1131: Ομάρ Καγιάμ, πέρσης μαθηματικός και αστρονόμος, γνωστός για το έργο του «Ρουμπαγιάτ». [γεν. 18/5/1048]

1993: Φρανκ Ζάπα, αμερικανός κιθαρίστας και συνθέτης. [γεν. 21/12/1940]

2004: Ελενα Σουλιώτη, διακεκριμένη ελληνίδα σοπράνο. [γεν. 28/5/1943]