Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Επιχείρηση - σκούπα κατά των τρομοκρατών

Συλλήψεις και έρευνες σε κρησφύγετα με βαρύ οπλισμό σε Ν. Σμύρνη και Πειραιά. Παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη μελών τρομοκρατικής οργάνωσης, μετά τις τέσσερις συλλήψεις που έγιναν το απόγευμα στα Εξάρχεια και τη Νέα Σμύρνη. Εως αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει γνωστό το αποτέλεσμα των ερευνών σε διαμέρισμα στην οδό Πραξιτέλους, στον Πειραιά, ενώ αναμένονται τις επόμενες ώρες τα αποτελέσματα των βαλιστικών εξετάσεων στα όπλα που βρέθηκαν τόσο στην κατοχή δύο εκ των συληλφθέντων, όσο και στο υπόγειο γκαράζ στη Νέα Σμύρνη, που σύμφωνα με αστυνομικές πηγές αποτελούσε γιάφκα τρομοκρατικής οργάνωσης. Μάλιστα, ένα από τα όπλα που βρέθηκαν αποτελεί «σήμα κατατεθέν» της συγκεκριμένης οργάνωσης. Πρόσωπο- κλειδί στην υπόθεση είναι ένας εκ των συλληλφθέντων, ο οποίος ήταν καταζητούμενος για συμμετοχή σε ληστείες με «άρωμα τρομοκρατίας». Η σύλληψη του συγκεκριμένου ατόμου ερμηνεύεται και ως επιβεβαίωση των εκτιμήσεων της αντιτρομοκρατικής περί συγκοινωνούντων δοχείων στο χώρο της νέας γενιάς των τρομοκρατών. Ενας ακόμη από τους συλληφθέντες ήταν γνωστός στην αστυνομία καθώς φέρεται να είχε συλληφθεί στη διάρκεια των γεγονότων του Δεκεμβρίου του 2008.
Ομως, ένταση επικράτησε νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη, μετά την έφοδο της αστυνομίας σε αντιεξουσιαστικό στέκι όπου βρέθηκε αλεξίσφαιρο γιλέκο το οποίο είχαν κλέψει άγνωστοι από τον φύλακα του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά κατά την αστυνομική έφοδο έγιναν επτά προσαγωγές. Ωστόσο, η αστυνομία δεν συνδέει, τουλάχιστον έως τώρα, την έφοδο στο στέκι της Θεσσαλονίκης με τις επιχειρήσεις της αντιτρομοκρατικής στα Εξάρχεια, τη Νέα Σμύρνη και τον Πειραιά.
Πληροφορίες που μένει να επιβεβαιωθούν επισήμως, πάντως, αναφέρουν ότι το γκαράζ στη Νέα Σμύρνη ήταν υπό παρακολούθηση από την αντιτρομοκρατική από τον Σεπτέμβριο.πηγη:tanea.gr/