Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Σε κατάσταση «εκτάκτου ανάγκης» η Ισπανία λόγω αεροδρομίων

Με ανακοίνωση του προς τα ΜΜΕ, ο υπουργός εσωτερικών της Ισπανίας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Alfredo Perez Rubalcaba κήρυξε πριν από λίγο την χωρά του σε «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης».

«Είχαμε πει ότι αν η κατάσταση στα αεροδρόμια δεν ομαλοποιηθεί, θα κηρύξουμε τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Είναι προφανές ότι η κατάσταση δεν έχει ομαλοποιηθεί και η κυβέρνηση έκτακτης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και κλείνει τον ισπανικό εναέριο χώρο. Αν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας δεν επιστρέψουν στην εργασία τους, τότε θα παραβιάζουν το νόμο και θα παραπεμφθούν σε στρατοδικείο όπου θα δικαστούν για απειθαρχία», ήταν η δήλωση του υπουργού κ. Perez, μετά τη λήξη της έκτακτης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου σήμερα το πρωί.

Στο μεταξύ, οι αεροπορικές εταιρίες, Air France, KLM, Easy Jet και Thai Airways ανακοίνωσαν ότι ματαιώνουν τις πτήσεις τους σήμερα για το αεροδρόμιο της Μαδρίτης, μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στα αεροδρόμια.

Πηγή:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=215434&cid=5