Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Συνελήφθη 14χρονος «εκτελεστής»

Ο στρατός του Μεξικού συνέλαβε ένα νεαρό 14 ετών με την υποψία ότι είναι «επαγγελματίας» εκτελεστής που έχει προσληφθεί από τα ισχυρότατα καρτέλ ναρκωτικών που δρουν στη χώρα. Αστυνομικοί αξιωματούχοι είπαν πως ο νεαρός, που ονομάζεται Edgar Jimenez, έχει το παρατσούκλι El Ponchis και πως συνελήφθη την ώρα που προσπαθούσε να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο από την πόλη Cuernavaca με προορισμό τις ΗΠΑ μαζί με την 16χρονη αδελφή του.

Ο στρατός λέει ότι ο 14χρονος πήρε μέρος σε μια σειρά από αποκεφαλισμούς, υπό την επήρεια των ναρκωτικών ουσιών που του είχαν δώσει μέλη από τοπικό καρτέλ ναρκωτικών.

Πιστεύεται ότι ο νεαρός εργαζόταν για το καρτέλ του Νότιου Ειρηνικού στην πολιτεία Morelos έξω από την πόλη του Μεξικού.πηγη:www.zougla.gr

Ελληνικός Κινηματογράφος:Το προφυτερόλ

Δείτε στο παρακάτω βίντεο μια αθάνατη κι αξεπέραστη σκηνή, από τον παλιό καλό Ελληνικό κινηματογράφο...


Ας σκεφτούμε λίγο διαφορετικά…

Με ανησυχεί το γεγονός ότι υπάρχει πολύ στρες, αγωνία και μιζέρια στους δρόμους και στις ψυχές των ανθρώπων και δεν έχει να κάνει μόνο με το οικονομικό. Η οικονομική κρίση είναι ένα προσωπείο που επιτρέπει σε κάποιους να το εκμεταλλεύονται και να δείχνουν τον πραγματικό τους εαυτό.

Σίγουρα, το να μην έχεις χρήματα, δεν σου επιτρέπει να κάνεις πάρα πολλά πράγματα, αλλά δεν είναι και το παν για να είσαι ευτυχισμένος. Ωστόσο, το γεγονός ότι υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά που έχουν σπουδάσει, όπως ο αδερφός μου, με πάρα πολλά πτυχία, και δεν μπορούν να βρουν κάποια δουλειά, είναι και αυτό ένα πλήγμα για τη νεολαία. Και εγώ ανήκω ηλικιακά σε αυτή την κατηγορία και είναι όντως δύσκολα τα πράγματα στο να βρεις μια δουλειά, όχι να σου αρέσει, να βρεις μια οποιαδήποτε δουλεία, που να μπορείς να τα βγάλεις πέρα με τα έξοδά σου, γιατί καθώς μειώνονται οι μισθοί και γίνονται απολύσεις, αυξάνονται όλα τα υπόλοιπα και εύχομαι τα πράγματα να μη γίνουν χειρότερα.

Στο χώρο των ηθοποιών και των παρουσιαστών, αλλά και στο χώρο του modeling -που δεν υπάρχει πια modeling στην Ελλάδα και το λέω αυτό κατηγορηματικά- τα πράγματα είναι δύσκολα. Ανέκαθεν αυτά τα επαγγέλματα δεν προσέφεραν ασφάλεια, απλά τώρα τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα, γιατί ξεκινάνε δουλειές και δυστυχώς κόβονται στη μέση. Δεν υπάρχει οικονομική υποστήριξη, δεν υπάρχουν πολλές εκπομπές και σήριαλ, ώστε να μπορέσουν αυτοί οι άνθρωποι που ασχολούνται στο ευρύτερο χώρο της τηλεόρασης να απορροφηθούν.

Μακάρι να υπάρξει μια άνοδος σε όλους τους τομείς. Πιστεύω ότι όλα ξεκινάνε και από εμάς τους ίδιους.

Εγώ στα οικονομικά πάντα ήμουν πολύ καλή, δεν κάνω σπατάλες, δεν μου αρέσει να ζω με δανεικά. Πάντα παίρνω πράγματα ή ζω με βάση αυτό που αντέχει το πορτοφόλι μου χωρίς να κάνω υπερβολές, οπότε, αν όλοι σκεφτόμασταν λίγο διαφορετικά, λίγο καλύτερα, ήμασταν πιο επιλεκτικοί, πιο προσεκτικοί στον τρόπο που ζούμε ή που καταναλώνουμε, ίσως βελτιώνονταν κάπως τα πράγματα.

Βέβαια, δεν μπορώ να βγάλω απ’ έξω και τους ανθρώπους που μας κυβερνούν, τους οποίους εμείς οι ίδιοι ψηφίζουμε και έχουμε επιλέξει να είναι σε θέσεις και να παίρνουν αποφάσεις. Εύχομαι, λοιπόν, αυτοί οι άνθρωποι που βρίσκονται εκεί που βρίσκονται, γιατί πάντα κάποιος πρέπει να βρίσκεται σε αυτή τη θέση, είτε μας αρέσει είτε όχι, να κάνουν τουλάχιστον σωστές επιλογές. Γιατί από αυτές κρίνεται η ζωή όλων μας.

Κατερίνα Στικούδη


Πηγή:http://www.newsday.gr/blog/7813/skephtoume-ligo-diaphoretika%E2%80%A6

Αντί για τα σκουπίδια πέταξε… 20.000 ευρώ

Πρωταγωνιστής της απίστευτης ιστορίας που εκτυλίσσεται από την περασμένη Πέμπτη στην Καλαμπάκα είναι ένας 70χρονος.
Η υπόθεση άρχισε να εκτυλίσσεται όταν ο 70χρονος εμφανίστηκε στο γραφείο του Δημάρχου Καλαμπάκας, Βύρωνα Μπουτίνα, ζητώντας να πληροφορηθεί ποιο απορριμματοφόρο είχε βάρδια την προηγούμενη ημέρα για την αποκομιδή των σκουπιδιών στη γειτονιά του.

Σε ερώτηση για ποιο λόγο ήθελε αυτή την πληροφορία, ο 70χρονος ενημέρωσε τον κ. Μπουτίνα ότι η γυναίκα του μπέρδεψε τη σακούλα των απορριμμάτων και πέταξε εκείνη μέσα στην οποία υπήρχαν κρυμμένες 40 λίρες και 20.000 ευρώ…

Αφού ψάχτηκε πρώτα ο κάδος των απορριμμάτων, στην συνέχεια ελέγχθηκε το συγκεκριμένο απορριμματοφόρο όπου, δυστυχώς, δεν βρέθηκε ο …θησαυρός.

Ταυτόχρονα, η ηλικιωμένη σύζυγος θυμήθηκε ότι η επίμαχη σακούλα πετάχθηκα δύο μέρες νωρίτερα, τη Δευτέρα, που αυτό σήμαινε πως τα σκουπίδια και ο… θησαυρός, είχαν πάρει τον δρόμο για τον ΧΥΤΑ της ΠΑΔΥΘ…

Ο ηλικιωμένος, μετά την εξέλιξη αυτή, ζήτησε με αίτημά του, να ψάξει ολόκληρο τον χώρο του ΧΥΤΑ…

Πηγή: trikalanews.gr

«Εξωγήινο»… βακτήριο

Την ανακάλυψη ενός βακτηρίου που ενσωματώνει στο DNA του το δηλητηριώδες στοιχείο αρσενικό και είναι κρυμμένo στο βυθό μιας λίμνης στην Καλιφόρνια ανακοίνωσε τελικά η NASA.
Αυτή η ανακάλυψη κάνει την ύπαρξη εξωγήινης ζωής να φαίνεται ακόμα πιο πιθανή. Η ανακάλυψη, που θα δημοσιευτεί την Παρασκευή στο περιοδικό Science, αποκαλύφθηκε από τους ερευνητές της μελέτης πριν τη συνέντευξη Τύπου της NASA, που είχε προγραμματιστεί για το βράδυ της Πέμπτης.

Το παράξενο πλάσμα που ανακαλύφθηκε δεν είναι μεν εξωγήινο, είναι όμως ένα πραγματικό τέρας της λίμνης.
Το μοναδικό βακτήριο, της οικογένειας των Holomonadaceae, βρέθηκε στη διαβόητη Λίμνη Μόνο της Καλιφόρνια, της οποίας τα αφιλόξενα νερά περιέχουν αρσενικό και άλλα δηλητήρια.
Κανένα ψάρι δεν μπορεί να ζήσει στα νερά της, τα βακτήρια όμως αφθονούν.

Η Φελίσα Γούλφ Σάιμον πειραματίστηκε στη λίμνη Μόνο, απ' όπου συνέλεξε τα ιζήματα. Το παράξενο με το νέο είδος είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιεί ένα δηλητήριο, το αρσενικό, ως δομικό λίθο για το γενετικό υλικό του.
Η ανακάλυψη επαναπροσδιορίζει αυτά που η επιστήμη θεωρεί ως τα βασικά στοιχεία που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη της ζωής: άνθρακας, υδρογόνο, άζωτο, οξυγόνο, φώσφορο και θείο.


Πηγή:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=214412&cid=5

Lazio vs Inter Milan

Πατήστε εδώ ή εδώ και παρακολουθείστε στις 21:45 το Σούπερ ντέρμπι Λάτσιο - Ίντερ για το Ιταλικό πρωτάθλημα.

http://www.atdhe.net/29787/watch-lazio-vs-inter-milan

http://www.atdhe.net/29811/watch-lazio-vs-inter-milan

Ιστορίες ανταρτών του ΔΣΕ

Την 14-8-43 ενώ τα σώματα ευρίσκοντο εις το χωρίον Καλύβια Χαράδρας και ητοιμάζοντο να κινηθώσι προς τα χωρία Μοσχοπόταμος, Ελατοχώρι, Ρητίνα, Ριζώματα, Συκιά, Πολυδένδρι κλπ., όπου κατά θετικάς πληροφορίας πολλοί κάτοικοι μάς ανέμενον να ενταχθώσιν ως αντάρται, αφίχθησαν εκεί έφιπποι ο ανθυπολοχαγός Τσαμασιώτης Σπυρίδων και ο ιδιώτης Βασίλειος Κομπατσιάρης εκ Κολινδρού, κομίζοντες διαταγήν του Κέντρου τής Π.Α.Ο. Θεσσαλονίκης. Διά ταύτης το Κέντρον εγνωστοποίει ότι Γερμανοί εκ Κατερίνης επρόκειτο να κινηθώσιν εναντίον μας, επίσης και ο Ε.Λ.Α.Σ. συνεκέντρωνε δυνάμεις διά να μάς κτυπήση. Και εδίδετο εντολή να ληφθώσι μέτρα ασφαλείας έναντι των Γερμανών και να αποφευχθή πάση θυσία σύγκρουσις με τούς ελασίτας προς το συμφέρον του κοινού αγώνος. Κατόπιν τούτου τα σώματα μας δεν εκινήθησαν προς Μοσχοπόταμον, αλλά προς το χωρίον Ρυάκια και εν συνεχεία δι' ολονυκτίου πορείας έφθασαν τας πρωινάς ώρας της 15-8-43 εις την περιοχήν του χωρίου Συκιά.
Ενώ ευρίσκοντο εκεί προσήλθε τας μεσημβρινάς ώρας της ανωτέρω ημέρας αγγελιαφόρος του Ε.Λ.Α.Σ., όστις ενεχείρισεν εις τον αρχηγόν Σαρρήν σημείωμα, δι' ου το Αρχηγείον του Ε.Λ.Α.Σ. Πιερίων (έδρα χωρίον Ελαφίνα) ειδοποιεί ότι θα προσέβαλλε τα τμήματα μας, εν η περιπτώσει δεν απεμακρύνοντο ταΰτα αμέσως της περιοχής εκείνης. Τας απογευματινός ώρας τής ιδίας ημέρας, δι' ετέρου αγγελιαφόρου, ο αρχηγός του Ε.Λ.Α.Σ. Κικίτσας (Σαράντης Πρωτόπαπας, υπάλληλος του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τραπέζης Κατερίνης προ τής εξόδου του εις τα ανταρτικά) ειδοποίησε τον αρχηγόν μας όπως αποστείλη εις Ελαφίναν αξιωματικόν προς συνεννόησιν.
Προς τούτο απεστάλη ό έφεδρος ανθυπολοχαγός Θωμαΐδης Ιωάννης (καπετάν Κεραυνός), όστις επιστρέψας την νύκτα 15ης-16ης.8-43 ανέφερεν ότι εις Ελαφίναν συνηντήθη με τον Κικίτσαν κ.λ.π., ως και με τον Άγγλον σύνδεσμον λοχαγόν Ίντερ, και ότι μετά γενομένην συζήτησιν τελική απόφασις του Κικίτσα και λοιπών αρχηγών του Ε.Λ.Α.Σ. ήτο, ότι τα τμήματα μας έδει να απομακρυνθώσιν εκ της περιοχής Συκιάς, ήτις ευρίσκεται εγγύς της τοιαύτης Ελαφίνας, και ότι εν περιπτώσει μη συμμορφώσεως ο Ε.Λ.Α.Σ. θα εκτύπα τα τμήματα μας. Εις την απόφασιν ταύτην αντετάχθη ο Άγγλος σύνδεσμος, αλλά η γνώμη του δεν ελήφθη υπ' όψιν.
Κατόπιν των ανωτέρω και προκειμένου ν' αποφευχθή σύγκρουσις των τμημάτων μας μετά του Ε.Λ.Α.Σ., ην δεν επεθύμει η Οργάνωσίς μας, διετάχθη παρά του αρχηγού του κλιμακίου της Οργανώσεώς μας Βεροίας ταγματάρχου Χονδροπούλου Κωνσταντίνου μετακίνησις των σωμάτων εις Βέρμιον. Μας εδηλώθη μάλιστα κατά την αναχώρησιν εκ μέρους των αρχηγών ότι εκεί (Βέρμιον) επρόκειτο να μάς ριφθώσι δι' αεροπλάνων παρά των Συμμάχων όπλα και άλλα εφόδια.
Η εκκίνησις των σωμάτων διά το Βέρμιον έγινε τας απογευματινάς ώρας της 16-8-43. Το σώμα Σαρρή, εις ο ανήκε το τμήμα μου, ηκολούθησε το δρομολόγιον Συκιά - Παλατίτσια - έξωθι Βεργίνας - Ασώματα - Ράχη - Αγία Βαρβάρα-Κομνήνιον. Εκεί έλαβε χώραν συνάντησις του σώματος μας μετά του τοιούτου Μυτιληνάκη και ακολούθως ήχθημεν έξωθι χωρίου Κωστοχώριον, ένθα εγκατεστάθημεν.
Οι κάτοικοι του χωρίου τούτου, πληροφορηθέντες την εκεί αφιξίν μας, έσπευσαν να μας χαιρετίσωσι, να μας φέρουν τρόφιμα, ύδωρ κλπ. Εν συνεχεία τας εσπερινός ώρας τής 19-8-43 εφθάσαμεν εις το χωρίον Φυτιά. Εδώ οι κάτοικοι, με επικεφαλής τον εν τιμητική διαθεσιμότητι τότε έφεδρον υπολοχαγόν Σκουλαριώτην, επεφύλαξαν εις τούς άνδρας των σωμάτων θερμήν υποδοχήν.
Ακολούθως την 20-8-43 εκινήθημεν προς Κάτω και Άνω Βέρμιον. Την 22-8-43 τμήματα του Ε.Λ.Α.Σ. επιχειρήσαντα εις τα χωρία Άγιος Παύλος και Μεταμόρφωσις να διακόψουν τον εφοδιασμόν των σωμάτων μας, συνεπλάκησαν με προκεχωρημένα τμήματα μας. Τούτο ηνάγκασε τους αρχηγούς των σωμάτων να διατάξωσιν ενέργειαν επιθετικής δράσεως προς όλας τας κατευθύνσεις, με αποτέλεσμα τα τμήματα μας να επιτύχωσι την πλήρη διάλυσιν των τμημάτων του Ε.Λ.Α.Σ., τον φόνον τριών και την σύλληψιν πέντε ελασιτών, μεταξύ των οποίων ήτο και η μνηστή του καπετάν Μαύρου, ήτις και αφέθη ελευθέρα.
Την 25-8-43 αφιχθέντες τας πρωινάς ώρας δύο αξιωματικοί αντιπρόσωποι της Π.Α.Ο. και έτεροι δύο αντιπρόσωποι του Ε.A.M. - Ε.Λ.Α.Σ. προσεκόμισαν το υπογραφέν εν Ελαφίνα πρωτόκολλον συνεργασίας μεταξύ του Άγγλου συνδέσμου αντισυνταγματάρχου Έγκς, του συνταγματάρχου Μουστεράκη, αντιπροσώπου τής Οργανώσεως Π.Α.Ο., και του Κικίτσα (Πρωτόπαπα Σαράντη), ως αντιπροσώπου της Οργανώσεως Ε.Α.Μ.-Ε.Λ.Α.Σ., δι' ου πρωτοκόλλου η Οργάνωσις Π.Α.Ο. και αι ανταρτικαί ομάδες Ε.Σ. (Ελληνικός Στρατός) ανεγνωρίζοντο ως Εθνική Οργάνωσις, έχουσα αποστολήν να δράση εναντίον των κατακτητών και υπέρ των Συμμάχων κ.λ.π. Επίσης καθωρίζετο ό τρόπος συνεργασίας ανταρτικών ομάδων Ε.Σ. και τοιούτων Ε.Λ.Α.Σ. εις περίπτωσιν συγκρούσεως μετά Γερμανών, Βουλγάρων κ.λ.π. και ωρίζετο η ζώνη δράσεως των τμημάτων της Π.Α.Ο. κ.λ.π. Τα ανωτέρω, γνωσθέντα, ενεποίησαν εις τούς άνδρας χαράν, διότι ούτω θα ετίθετο τέρμα εις τας μεταξύ ελληνικών ανταρτικών τμημάτων προστριβάς και συγκρούσεις έπ' ωφελεία του όλου αγώνος.
Αμέσως δε και σύμφωνα με σχετικήν παράγραφον του πρωτοκόλλου παρεδόθησαν εις τούς αντιπροσώπους του Ε.Α.Μ. - Ε.Λ.Α.Σ. οι πέντε ως άνω ελασίται, οίτινες εκρατούντο ώς αιχμάλωτοι, και συνεφωνήθη όπως οι παρά του Ε.Λ.Α.Σ. κρατούμενοι ως τοιούτοι 25 περίπου αντάρται της Οργανώσεώς μας παραδοθώσιν εντός της επομένης ημέρας, ήτις συμφωνία όμως δεν ετηρήθη παρ' αυτών.
Την 27-8-43 το σώμα Σαρρή, κατόπιν διαταγής του Κέντρου της Π.Α.Ο. Βεροίας, μετέβη εις το χωρίον Κομνήνιον, ένθα ο αρχηγός συνηντήθη μετ' αξιωματικού της Οργανώσεώς μας.
Εν τω μεταξύ το σώμα Μυτιληνάκη, τας ημέρας εκείνας κινούμενον εις την περιοχήν των χωρίων Φυτιάς Κωστοχωρίου, συνεπλάκη επανειλημμένως με τμήματα του Ε.Λ.Α.Σ., άτινα ετέλουν υπό την ηγεσίαν του καπετάν Νότη και είχον αφιχθή εξ άλλης περιφερείας, και τα όποια πρώτα επετέθησαν κατά του σώματος μας.
Εις επακολουθήσασαν δε συμφωνίαν μεταξύ αυτών αντηλλάγησαν αντιπρόσωποι αξιωματικοί ως σύνδεσμοι και εις μεν το σώμα Μυτιληνάκη ετοποθετήθη ο έφεδρος αξιωματικός του Ε.Λ.Α.Σ. με ψευδώνυμον Φαρμάκης (Ευστρατιάδης εκ Κατερίνης), εις δε το τοιούτον Νότη ετοποθετήθη ο μόνιμος ανθυπολοχαγός Καραμπέρης Στέφανος. Αλλά και η συμφωνία αύτη παρεβιάσθη κατόπιν αιφνιδιαστικής επιθέσεως του τμήματος Νότη, οι δε δύο ως άνω σύνδεσμοι επανήλθον εις τα τμήματα των.
Εν τω μεταξύ, διαταχθείσης της εκ νέου επανόδου των σωμάτων εις Πιέρια, επραγματοποιήθη αύτη την 29ην και 30-8-43, οπότε τας απογευματινάς ώρας της δευτέρας ταύτης ημέρας εγκατεστάθησαν ταύτα εις τα βορείως της μονής Αγίων Πάντων κείμενα υψώματα.
Εκεί ευρισκόμεθα την πρωίαν της 2-9-43 ότε εξεδηλώθη εναντίον μας μεγάλη επίθεσις του Ε.Λ.Α.Σ. Κατά τας λαβούσας χώραν μάχας, αίτινες υπήρξαν σκληροί, οι άνδρες του τμήματος μου, ως και όλοι οι άνδρες των σωμάτων, επολέμησαν γενναίως και παρά την αριθμητικήν υπεροχήν και την μεγάλην ισχύν πυρός των ελασιτών (διέθετον παντός είδους αυτόματα όπλα, διότι από της 15-8-43 είχον αρχίσει να εφοδιάζωνται διά ρίψεων παρ' αεροπλάνων εκ μέρους των Συμμάχων) ημύνθησαν των θέσεων των επί δύο ημέρας, οπότε τας απογευματινάς ώρας της 3-9-43 διετάχθη η σύμπτυξις των τμημάτων προς τα χωρία Βούλτσισταν - Αγκαθιάν.
Κατά τας μάχας ταύτας εφονεύθησαν πολλοί των ανδρών μας, μεταξύ των οποίων και ο έφεδρος υπολοχαγός Αναγνωστόπουλος Δημήτριος, ό οπλαρχηγός Δίπλας (Τάκος Αθανάσιος) κλπ.
Εξ Αγκαθιάς εκινήθημεν προς τα χωρία Παληοστάνη - Κούκος. Αλλά και εκεί, κατάστασης μετά τινας ημέρας επισφαλούς της θέσεως μας, ηναγκάσθημεν να επανέλθωμεν εις Αγκαθιάν και να κατέλθωμεν εις την κοιλάδα του Αλιάκμονος, ένθα κατατμηθέντες εις μικρά τμήματα εγκατεστάθημεν εις τα χωρία Σταυρός-Επισκοπή-Λουτρόν-Νησέλλι- Κορυφή, κρυπτόμενοι και κινούμενοι υπό την κάλυψιν των φυτειών αραβοσίτου. Εις τα χωρία Κούκος, Σεβαστή κ.λ.π. παρέμειναν τα τμήματα, άτινα είχον σχηματισθή από κατοίκους και οπλαρχηγούς των χωρίων τούτων.
Την 29-9-43 εις τα ως άνω χωρία Λουτρόν-Νησέλλι εδέχθημεν νέας σφοδράς επιθέσεις των τμημάτων τοΰ Ε.Λ.Α.Σ., κατά δε τας επακολουθήσασας μάχας υπέστημεν νέας σοβαράς απωλείας εις άνδρας.
Εκ του τμήματος μου εφονεύθη ο αντάρτης (χωροφύλαξ) Ρώττας Νέστωρ. Είχομεν πλέον αντιληφθή ότι ο αγών εις τα Πιέρια είχεν απολεσθή και ότι ο Άγγλος αντισυνταγματάρχης Έγκς, όστις ήτο εις το Αρχηγείον του Ε.Λ.Α.Σ., ήτο δέσμιος των ελασιτών και ουδέν προς κατάπαυσιν των εχθροπραξιών ηδύνατο να πράξη.
Προς δε, λόγω των αλλεπαλλήλων επιθέσεων των ελασιτών, ήρχισε να παρατηρήται διαρροή μεταξύ των ανδρών των τμημάτων μας. Τούτου ένεκεν διετάχθη να εγκαταλείψωμεν τα Πιέρια, ένθα μετά την αναχώρησίν μας εκείθεν αγρία τρομοκρατική και εγκληματική δράσις του Ε.A.M.-Ε.Λ.Α.Σ. εξαπελύθη. Πολλοί των ανθρώπων μας, ως οι Βασίλειος Κομπατσιάρης εκ Κολινδρού, ενωμοτάρχης Βασιλειάδης Αντώνιος, Πέτρος Μηλιόπουλος εκ Μηλιάς, ως και οι αντάρται του τμήματος μου (χωροφύλακες) Παναγιώτου Σταύρος, Καρφής Στέφανος, Λάζαρης Μάρκος κ.λ.π., εφονεύθησαν. Άλλοι δε διωκόμενοι ηναγκάσθησαν να εγκαταλείψωσι τας εστίας των. Τα θύματα του χωρίου Κούκος και λοιπών πέριξ τοιούτων ανήλθον εις εκατοντάδας.
Μετά την μάχην Νησελλίου, τα τμήματα μας συνεπτύχθησαν και εξηκολούθησαν να παραμένουν εις τα εκεί πλησίον χωρία Κορυφή, Τρίκαλα κ.λ.π.
Εν τω μεταξύ, κατόπιν εντολής της Οργανώσεώς μας, μετά του αρχηγού Σαρρή κατήλθον εις Θεσσαλονίκην, ένθα εσπέραν τινά μετέσχον συσκέψεως μελών τής διοικούσης επιτροπής της Οργανώσεως, καθ' ην, αφού εξητάσθη η διαμορφωθείσα εις Πιέρια και Βέρμιον κατάστασις και διεπιστώθη το αδύνατον της επανόδου εκεί των τμημάτων μας, απεφασίσθη κατόπιν εισηγήσεως του τότε ταγματάρχου Παπαθανασίου Ιωάννου η εις Χαλκιδικήν μετακίνησις αυτών, ένθα κατά τας διαβεβαιώσεις του δεν είχε σημειωθή ανταρτική κίνησις του Ε.Α.Μ.-Ε.Λ.Α.Σ. και έδρα μόνον τμήμα της Οργανώσεώς μας εκ 30 ανδρών υπό τον τότε λοχαγόν Σκόρδαν Αθανάσιον.
Κατόπιν της αποφάσεως ταύτης και προκειμένου ο αρχηγός Σαρρής να συγκεντρώση ωρισμένας πληροφορίας κατήλθον μετ' αυτού τη εντολή του εις Πολύγυρον Χαλκιδικής. Εκεί παρέστην εις συνάντησιν, ην είχεν ούτος μετά των αξιωματικών τότε υπιλάρχου Στεφανίδου και υπολοχαγού Ασλανίδου Κωνσταντίνου, (νυν Γενικού Γραμματέως Αθλητισμού), οι όποιοι είχον αφιχθή εκ Μέσης Ανατολής και εξετέλουν μυστικήν αποστολήν του Στρατηγείου Μέσης Ανατολής, χρησιμοποιούντες άμα και ασυρμάτους. Επίσης εγένοντο συναντήσεις και με έτερα εκεί πρόσωπα της Οργανώσεώς μας. Μετά ταύτα ο μεν ανωτέρω αρχηγός επέστρεψεν εις Θεσσαλονίκην, ίνα δώση εντολήν μετακινήσεως των τμημάτων εις Χαλκιδικήν, εγώ δε μετά του αντάρτου (υπενωμοτάρχου) Χριστοφιλοπούλου Γεωργίου μετέβην εις το χωρίον Βραστά, ένθα ήλθον εις επαφήν μετά του εκεί διαμένοντος αξιωματικού της Οργανώσεώς μας Κυπαρίσση Βασιλείου, μεθ' ο δε ερρυθμίσθη το θέμα υποδοχής, τροφοδοσίας των τμημάτων, κ.λ.π. Μετά παραμονήν εκεί 5-6 ημερών και αφιχθέντων εκεί εκ Πιερίων των τμημάτων, ων η δύναμις ανήρχετο εις 70 περίπου άνδρας με επικεφαλής τούς ως άνω λοχαγούς Σαρρήν και Γουλγουτζήν, ανέλαβον και πάλιν την διοίκησιν του τμήματος μου. Κατά τον χρόνον τούτον, καθ' όν αφίχθησαν τα τμήματα, τόσον εις την περιοχήν Βραστών όσον και εις όλην την περιφέρειαν Χαλκιδικής, δεν είχον εμφανισθή τμήματα του Ε.Λ.Α.Σ. Εκινείτο και έδρα μόνον το ως ανωτέρω λεχθέν τμήμα υπό τον λοχαγόν Σκόρδαν, όστις με την άφιξιν των τμημάτων ήρχισε να κινήται εν συντονισμώ με αυτά.
Το ηθικόν των ανδρών, παρά τας ταλαιπωρίας και τας μάχας ας ευρέθησαν εις την ανάγκην να δώσωσιν κατόπιν των απρόκλητων επιθέσεων του Ε.Λ.Α.Σ., εξηκολούθει να ευρίσκεται εις καλόν σημείον. Ετονώθη δε έτι περισσότερον, όταν εκ μέρους του αρχηγού Σαρρή ανεκοινώθη ότι επί υποβληθείσης σημαντικής αναφοράς, διαβιβασθείσης διά των ασυρμάτων των ως άνω αξιωματικών Στεφανίδου, Ασλανίδου προς την Ελληνικήν Κυβέρνησιν του Καΐρου, είχε δοθή απάντησις ότι εντός ολίγων ημερών θ' απεστέλλοντο ημίν όπλα, πυρομαχικά και άλλα εφόδια ως και Άγγλος αξιωματικός ως σύνδεσμος.
Ενώ όμως αι ημέραι παρήρχοντο, χωρίς τα υποσχεθέντα όπλα κ.λ.π. να αποστέλλωνται, ήρχισαν να περιέρχωνται ημίν πληροφορίαι ότι ισχυραί δυνάμεις του Ε.Λ.Α.Σ. εκ Πιερίων και εξ άλλων περιοχών είχον εισέλθει εις Χαλκιδικήν και ότι σκοπός της εκεί αφίξεώς των ήτο η προσβολή μας προς διάλυσιν.
Ούτω την πρωίαν τής 3ης Νοεμβρίου 1943, ενώ είμεθα εγκατεστημένοι εις υψώματα κείμενα Β Δ του χωρίου Βραστών, εδέχθημεν επίθεσιν τμημάτων του Ε.Λ.Α.Σ., άτινα κατ' αρχάς προσέβαλον το τμήμα Σκόρδα και εν συνεχεία τα ημέτερα τοιαύτα.
Κατά τας επακολουθήσασας μάχας, καθ' ας εις τινα υψώματα αι απώλειαι των ελασιτών ήσαν σοβαραί, εκ των ανδρών μας ετραυματίσθη ο αντάρτης Βασίλειος Κυπαρισσόπουλος εκ Μοσχοποτάμου και έφονεύθη ο τοιούτος Ευάγγελος Ντόβανος εκ Πολυδένδρου-Βεροίας.
Επίσης νεκρούς και τραυματίας είχε και το τμήμα του λοχαγού Σκόρδα. Μετά την μάχην ταύτην τά τμήματα μετεκινήθησαν προς την περιοχήν Μεταγγιτσίου, ένθα παρεμείναμεν επί τινας ημέρας, κινούμενοι από τοποθεσίας εις τοποθεσίαν.
Επειδή τα πυρομαχικά μας είχον εξαντληθή και πάσα ελπίς ενισχύσεως μας είχεν εκλείψει, προς δε, ως είχον τα πράγματα, η συνέχισις του αγώνος απέβαινεν εις βάρος των ανθρώπων, οι οποίοι μας συνέδραμον, απεφασίσθη η διακοπή τούτου.
Την 7ην Νοεμβρίου 1943, αφιχθέντων εις Άγιον Νικόλαον Χαλκιδικής δύο πλοιαρίων εκ Σμύρνης κατόπιν ειδοποιήσεως διά των ασυρμάτων, επεβιβάσθημεν αυτών και ανεχωρήσαμε διά Τουρκίαν, ένθα απεβιβάσθημεν εις Τσεσμέ. Εν συνεχεία μετεφέρθη μεν, μερίμνη των τουρκικών άρχων, εις Σμύρνην και ακολούθως σιδηροδρομικώς κατήλθομεν εις Αίγυπτον, αφού προηγουμένως επί 15θήμερον περίπου παρεμείναμεν εις Χαλέπιον-Συρίας, ένθα υπεβλήθημεν εις ανάκρισιν παρά των εκεί εδρευουσών υπηρεσιών πληροφοριών των Συμμάχων.
Μεθ' ημών ήσαν και οι τότε συνταγματάρχης Γούλας Παναγιώτης και σμήναρχος Θεμελής Γεώργιος, οίτινες κατήλθον εις Αίγυπτον ως αντιπρόσωποι της Οργανώσεώς μας κατόπιν εντολής της Κυβερνήσεως του Καΐρου.
Επιστεύαμεν ότι, αφικνούμενοι εις Αίγυπτον και καθιστώντες γνωστά τα όσα συνέβαινον εις την Ελλάδα, θα προσεφέραμεν πολύτιμον υπηρεσίαν προς σωτηρίαν τής δοκιμαζόμενης και κινδυνευούσης εκ του κομ*****σμού Πατρίδος μας. Αλλά ατυχώς επλανήθημεν, διότι και εκεί τα πάντα είχε διαβρώσει, παραλύσει και κατηύθυνεν ο κομ*****σμός.
Ούτως, ου μόνον δεν ελήφθησαν υπ' όψιν τα όσα κατηγγείλαμεν, αλλά και τίνες εξ ημών, κατηγορηθέντες eντέχνως και υπούλως ως άνθρωποι δήθεν φασιστικών αντιλήψεων, εξωρίσθημεν (εγώ δε απεστάλην εις Σουέζ) και εδέχθημεν εν τη εξορία την σκληροτέραν των δοκιμασιών.
Ούτως έκλεισεν ό επίλογος μιάς καλής μας διά την Πατρίδα προσπάθειας.
Αν η Οργάνωσις και τα τμήματα μας εις Πιέρια, Βέρμιον, και Χαλκιδικήν δεν ηδυνήθησαν να φέρωσιν εις πέρας την αποστολήν των και να διεξάγωσι πολεμικάς επιχειρήσεις κατά των κατακτητών Γερμανών κ.λ.π., τούτο οφείλεται εις το ότι ευρέθησαν αντιμέτωπα της Οργανώσεως Ε.Α.Μ.-Ε.ΛΑ.Σ., ήτις από της πρώτης στιγμής έθεσεν ως σκοπόν την διάλυσίν των. Πάντως διά των κηρυγμάτων των επέτυχον να αποκαλύψωσιν εγκαίρως τούς απωτέρους σκοπούς των ανθρώπων της ξενοδούλου ταύτης Οργανώσεως, (οι όποιοι διεκήρυττον, προς παραπλάνησιν του λαού, ότι εμάχοντο διά την απελευθέρωσιν της Πατρίδος μας), να τους καταγγείλωσιν εις την κοινήν γνώμην ως δρώντας αντεθνικώς και εγκληματικώς, να συγκρατήσωσι χιλιάδας ατόμων, από του να εμπλακώσιν εις τα δίκτυα των και να δημιουργήσωσι κατ' αυτών εκατοντάδας σκληρών μαχητών, επ' ωφελεία του βραδύτερον (1946-49) διεξαχθέντος αντισυμμοριακού αγώνος.


Πηγή:http://koziakas.forumotion.com/forum-f51/topic-t52.htm


ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ

Εξέχουσα θέση στο πάνθεον των μορφών του Μακεδονικού Αγώνα κατέλαβαν γυναίκες επώνυμες και ανώνυμες, αστές αλλά και αγρότισσες.

Οι τοπικές επιτροπές άμυνας των χωριών στηρίζονταν κατά μεγάλο μέρος στη συνδρομή του γυναικείου πληθυσμού: περίθαλψη τραυματιών, μεταφορά πολεμοφοδίων και τροφοδοσία αντάρτικων ομάδων, προώθηση εμπιστευτικών εγγράφων. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει στις δασκάλες του Μακεδονικού Αγώνα, οι οποίες καταγράφηκαν στην Ιστορία και η ανάμνηση της εθνικής δράσης των οποίων διατηρήθηκε ως σήμερα στις μνήμες των Μακεδόνων. Μεταξύ εκατοντάδων άλλων αξίζει να μνημονευθούν η Αγλαΐα Σχοινά, η οποία διηύθυνε το Ανώτερο Παρθεναγωγείο Θεσσαλονίκης, η Χριστίνα Παπαθεοδώρου από τον Κολινδρό και η Ελένη Ζωγράφου από τη Στρώμνιτσα. Στην κορυφή στέκουν οι δασκάλες που έδωσαν τη ζωή τους, αρνούμενες να υποκύψουν στους εκβιασμούς των Βουλγάρων και οι οποίες δολοφονήθηκαν.

Ειδικά η Αικατερίνη Χατζηγεωργίου αποτελεί μια από τις πλέον γνωστές όσο και τραγικές περιπτώσεις. Υπηρετούσε ως δασκάλα στο χωριό Γκρίτσιστα της Γευγελής και απειλήθηκε επανειλημμένα από τις συμμορίες των κομιτατζήδων που δρούσαν στην περιοχή και οι οποίες την διέταξαν να εγκαταλείψει το σχολείο και το χωριό της. Στις 14 Οκτωβρίου 1904 μια βουλγαρική συμμορία προσέβαλε την Γκρίτσιστα και έκαψε ζωντανούς έξι Έλληνες, μεταξύ των οποίων βρισκόταν και η Αικατερίνη Χατζηγεωργίου. Παράλληλα με αυτή αξίζει να μνημονευθούν η Λιλή Βλάχου (δολοφονήθηκε μέσα στο σχολείο της), η Βελίκα Τράικου από τον Πεντάλοφο Θεσσαλονίκης, η οποία κατακρεουργήθηκε και η Αγγελική Φιλιππίδου από τη Θεσσαλονίκη. Η τελευταία έλαβε μέρος στη φονική μάχη της Αγριανής, όπου και τραυματίσθηκε θανάσιμα.

Εκτός από τις δασκάλες, τον αγώνα πλαισίωσαν δεκάδες επώνυμες γυναίκες, αφού οι ανώνυμες της μακεδονικής υπαίθρου έμειναν στην αφάνεια. Αξίζει να μνημονευθούν οι πλέον γνωστές περιπτώσεις, όπως η Ελένη Παπάζογλου από τη Θεσσαλονίκη, γνωστή με το ψευδώνυμο Μπουμπουλίνα, η οποία αποτέλεσε μια πολύτιμη συνεργάτιδα του προξένου Λάμπρου Κορομηλά. Ακόμη, η Αμαλία Οικονόμου από το Σιδηρόκαστρο, η Μαρία Κυράτσου από τη Βέροια, η οποία δολοφονήθηκε από βουλγαρική συμμορία, η Άννα Σωτηριάδου από τη Στρώμνιτσα και η Αικατερίνη Βαρελά. Η τελευταία δολοφονήθηκε στο σπίτι της, στα Γιαννιτσά, τον Δεκέμβριο του 1906, ενώ η κόρη της, Ελισάβετ, εντάχθηκε στο αντάρτικο σώμα του Καπετάν Γκόνου και πολέμησε στο πλευρό του.

Πηγή: http://ellas-andyindy.blogspot.com/

Προβοκάτσια made in USA

Το τελευταίο δίμηνο – κι αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, καθώς η ελληνική κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου δίνει ένα σκληρό αγώνα για την εθνική μας επιβίωση- κυκλοφορεί από άγνωστη πηγή, σε επιλεγμένα κέντρα, ένα κείμενο που εμφανίζεται να το έχει υπογράψει ο Ανδρέας Παπανδρέου, τον Αύγουστο του 1974 και να είναι μια μυστική συμφωνία Ανδρέα με τη CIA, η οποία ορίζει τα εξής απίστευτα:

Για τη δημιουργία και στήριξη του κινήματος Παπανδρέου στην Ελλάδα (το ΠΑΣΟΚ δηλαδή) οι εταιρείες που θα καταθέσουν σε τραπεζικό λογαριασμό 100.000.000 δολ., είναι η ARAMCO (αραβικών συμφερόντων πετρελαϊκή εταιρεία) η τράπεζα Chase Manhattan Bank και δυο άλλες αμερικανικές εταιρείες, των οποίων το όνομα έχει διαγραφεί από το σχετικό απόρρητο εννοείται, έγγραφο.

Αντίγραφο του κατάπτυστου αυτού εγγράφου έχει το newsbomb.gr και το παρουσιάζει σήμερα.

Έχει τη σφραγίδα και το λογότυπο του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας και εμφανίζει τον εξής κωδικό: ΄΄Απόρρητο 7271 NSA/WAS (11-58-AR/29-74)΄΄.

Εμφανίζει και μια υπογραφή του Ανδρέα Παπανδρέου, προφανώς πλαστογραφημένη και ορίζει τα εξής ως παραχώρηση του Ανδρέα στους Αμερικανούς χρηματοδότες του:

1.Επιτρέπονται φραστικές υπερβολές του Ανδρέα για ΝΑΤΟ και ΕΟΚ- όχι όμως σύγκρουση, ανοικτός πόλεμος και αποχώρηση της Ελλάδας.
2.Η μελλοντική κυβέρνηση Παπανδρέου δε θα ανακινήσει θέμα Κύπρου με αντιπαροχή τη μη ύπαρξη προβλημάτων με την Τουρκία.
3.Σύνδεσμος μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας θα αναλάβει να καθησυχάζει τους αξιωματικούς του ΝΑΤΟ για τυχόν ανησυχίες τους σχετικά με ΄΄αριστερές΄΄ κινήσεις Ανδρέα.
4.Πρέπει όταν αναλάβει πρωθυπουργός να ελαχιστοποιήσει τη δύναμη ΚΚΕ.
5.Τέλος η ανοχή στην τρομοκρατία. Συνεργασία με ΗΠΑ για την αντιμετώπισή της στην Ελλάδα.



Πηγή:http://www.newsbomb.gr/apokalupseis/story/probokatsia-made-in-usa

Θα φωτίσουν το νησί της Σπιναλόγκας

Μετά από δύο χρόνια σχετικών μελετών για τον φωτισμό της Σπιναλόγκας στην Κρήτη, δημοπρατήθηκε σήμερα, από το Υπουργείο Πολιτισμού, ο ηλεκτροφωτισμός του νησιού.




Ο διαγωνισμός διενεργήθηκε στον χώρο του Υπουργείου, με αρκετούς ενδιαφερόμενους.
Το έργο περιλαμβάνει την εγκατάσταση αυτόματου συστήματος ηλεκτροφωτισμού, με γεννήτριες και ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη, ώστε να φωτιστεί τόσο το νησί της Σπιναλόγκας όσο και η θάλασσα γύρω από αυτό.

Πηγή: cretalive.gr


ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

1. ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (3/12/2010) ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΙΣ ΒΟΡΕΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΗΠΕΙΡΟ, ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ (ΚΥΡΙΩΣ ΤΗ ΝΥΧΤΑ).

ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (4/12/2010), ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΑ ΙΣΧΥΡΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ (ΚΥΡΙΩΣ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ), ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ).

ΥΦΕΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΤΑ ΙΣΧΥΡΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΘΟΥΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ), ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.

2. ΟΙ ΝΟΤΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΑΝΕΜΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (4/12/2010) ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ, ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΑ 9 ΜΠΟΦΟΡ, ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ.

3. Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙ ΠΤΩΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (4/12/2010) ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΝΩ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.


Η ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΕΜΚ

Α. ΠΑΠΑΚΡΙΒΟΥ



Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΜΚ

Α. ΛΑΛΟΣ



Το κόμπλεξ της UEFA κατά της Ελλάδας

Η χθεσινή εικόνα στο γήπεδο της Χάιντουκ απέδειξε το κόμπλεξ που έχει η ΟΥΕΦΑ κατά των ελληνικών ομάδων.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που οι υπάλληλοι του Λέναρτ Γιόχανσον παλαιότερα, αλλά και του Πλατινί τώρα, έβγαλαν όλη τους την εμπάθεια και την αυστηρότητα στις ελληνικές ομάδες.
Η παραμικρή οργανωτική ατέλεια, αποτελεί αφορμή για τους ελεγκτές της UEFA, ώστε να μικρύνουν στα μάτια της Ευρώπης το ούτως ή άλλως υποβαθμισμένο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Γήπεδα όπως της Τούμπας, πήραν την τελευταία στιγμή το πράσινο φως για να χρησιμοποιηθούν.
Τα παραμικρά επεισόδια, όπως στο Καραϊσκάκη, επέφεραν ποινές στις ομάδες.

Όλα αυτά, την ώρα που ο Πλατινί επιτρέπει να παίζεται αγώνας του Europa League σε γήπεδα όπως το χθεσινό της Χάιντουκ! To Poljudska ljepotica μεταφρέζεται σε "Ομορφιά του Poljud!". Μόνο ομορφιά δεν ήταν όμως αυτό το χωράφι που παρουσίασαν οι Κροάτες. Οι χιλιάδες τρύπες και λάσπες παρέπεμπαν περισσότερο σε γήπεδο τοπικού Πρωταθλήματος και λιγότερο σε Ευρωπαϊκό παιχνίδι.
Η εικόνα της μικρής περιοχής με την λακκούβα βάθους τριάντα εκατοστών μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει για το φημολογούμενο έργο του Μισέλ Πλατινί... Θα μπορούσε να αποτελεί κάλλιστα χωράφι όπου βόσκουν ζώα.
Η σωματική ακεραιότητα των παικτών βρέθηκε σε κίνδυνο επί ενενήντα λεπτά. Αποτελεί θαύμα το γεγονός ότι οι παίκτες έφυγαν μόνο με μικροτραυματισμούς και όχι με κάτι σοβαρό.

Την επόμενη φορά που κλιμάκιο της UEFA θα ελέγξει τα ελληνικά γήπεδα, θα ήταν καλό να τα συγκρίνει πρώτα με το χθεσινό γήπεδο της Χάιντουκ, πρωτού στάξει χολή για το ελληνικό ποδόσφαιρο...

http://mpalakia.blogspot.com/2010/12/uefa.html