Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Ας σκεφτούμε λίγο διαφορετικά…

Με ανησυχεί το γεγονός ότι υπάρχει πολύ στρες, αγωνία και μιζέρια στους δρόμους και στις ψυχές των ανθρώπων και δεν έχει να κάνει μόνο με το οικονομικό. Η οικονομική κρίση είναι ένα προσωπείο που επιτρέπει σε κάποιους να το εκμεταλλεύονται και να δείχνουν τον πραγματικό τους εαυτό.

Σίγουρα, το να μην έχεις χρήματα, δεν σου επιτρέπει να κάνεις πάρα πολλά πράγματα, αλλά δεν είναι και το παν για να είσαι ευτυχισμένος. Ωστόσο, το γεγονός ότι υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά που έχουν σπουδάσει, όπως ο αδερφός μου, με πάρα πολλά πτυχία, και δεν μπορούν να βρουν κάποια δουλειά, είναι και αυτό ένα πλήγμα για τη νεολαία. Και εγώ ανήκω ηλικιακά σε αυτή την κατηγορία και είναι όντως δύσκολα τα πράγματα στο να βρεις μια δουλειά, όχι να σου αρέσει, να βρεις μια οποιαδήποτε δουλεία, που να μπορείς να τα βγάλεις πέρα με τα έξοδά σου, γιατί καθώς μειώνονται οι μισθοί και γίνονται απολύσεις, αυξάνονται όλα τα υπόλοιπα και εύχομαι τα πράγματα να μη γίνουν χειρότερα.

Στο χώρο των ηθοποιών και των παρουσιαστών, αλλά και στο χώρο του modeling -που δεν υπάρχει πια modeling στην Ελλάδα και το λέω αυτό κατηγορηματικά- τα πράγματα είναι δύσκολα. Ανέκαθεν αυτά τα επαγγέλματα δεν προσέφεραν ασφάλεια, απλά τώρα τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα, γιατί ξεκινάνε δουλειές και δυστυχώς κόβονται στη μέση. Δεν υπάρχει οικονομική υποστήριξη, δεν υπάρχουν πολλές εκπομπές και σήριαλ, ώστε να μπορέσουν αυτοί οι άνθρωποι που ασχολούνται στο ευρύτερο χώρο της τηλεόρασης να απορροφηθούν.

Μακάρι να υπάρξει μια άνοδος σε όλους τους τομείς. Πιστεύω ότι όλα ξεκινάνε και από εμάς τους ίδιους.

Εγώ στα οικονομικά πάντα ήμουν πολύ καλή, δεν κάνω σπατάλες, δεν μου αρέσει να ζω με δανεικά. Πάντα παίρνω πράγματα ή ζω με βάση αυτό που αντέχει το πορτοφόλι μου χωρίς να κάνω υπερβολές, οπότε, αν όλοι σκεφτόμασταν λίγο διαφορετικά, λίγο καλύτερα, ήμασταν πιο επιλεκτικοί, πιο προσεκτικοί στον τρόπο που ζούμε ή που καταναλώνουμε, ίσως βελτιώνονταν κάπως τα πράγματα.

Βέβαια, δεν μπορώ να βγάλω απ’ έξω και τους ανθρώπους που μας κυβερνούν, τους οποίους εμείς οι ίδιοι ψηφίζουμε και έχουμε επιλέξει να είναι σε θέσεις και να παίρνουν αποφάσεις. Εύχομαι, λοιπόν, αυτοί οι άνθρωποι που βρίσκονται εκεί που βρίσκονται, γιατί πάντα κάποιος πρέπει να βρίσκεται σε αυτή τη θέση, είτε μας αρέσει είτε όχι, να κάνουν τουλάχιστον σωστές επιλογές. Γιατί από αυτές κρίνεται η ζωή όλων μας.

Κατερίνα Στικούδη


Πηγή:http://www.newsday.gr/blog/7813/skephtoume-ligo-diaphoretika%E2%80%A6