Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Πάγκαλος: Το μνημόνιο είναι ευτυχία για τον τόπο!

Σε νέες δηλώσεις, οι οποίες αναμένεται να συζητηθούν, προχώρησε χθες το βράδυ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, κατά τη διάρκεια της απονομής των βραβείων “Κούρος”, από τη Λέσχη Επιχειρηματικότητας, παρουσία πλήθους επιχειρηματιών και εκπροσώπων παραγωγικών κλάδων.

Του Νεκτάριου Β. Νώτη
Ο κ. Πάγκαλος, ο οποίος βράβευσε επιχειρηματία για τη δραστηριότητά του, μίλησε για το μνημόνιο και για την οικονομική κατάσταση στη χώρα. Χαρακτήρισε, λοιπόν, το σύμφωνο αυτό –που υπογράψαμε με τους δανειστές μας– ευτυχία, είπε ότι η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς χρεοκοπίας, ενώ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν επέλεξε το δρόμο του μνημονίου, αλλά το υφίσταται! Παραδέχθηκε, ακόμα – εμμέσως πλην σαφώς–, ότι και αυτή η κυβέρνηση δεν είχε τη βούληση να πάρει τα απαιτούμενα μέτρα και να προχωρήσει στις δέουσες μεταρρυθμίσεις για την οικονομία:

«Το μνημόνιο το υφιστάμεθα, δεν το επιλέξαμε. Υπάρχει μια δανειακή σύμβαση, η οποία προβλέπει υποχρεώσεις του δανειζόμενου. Το μνημόνιο αποτελεί ευκαιρία, ευτυχία για τον τόπο. Όχι για τις πλευρές του και τα μέτρα, που οδηγούν στην ύφεση –αυτή είναι η δύσκολη πλευρά. Αλλά, γιατί θα αναγκαστούμε να κάνουμε μεταρρυθμίσεις, που δεν τολμούσαμε να κάνουμε τόσα χρόνια –με ευθύνη όλων», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και συνέχισε: «Ελπίζω, όταν βγούμε από τη χρεοκοπία, να μην κάνουμε πράγματα, που θα μας κάνουν να χρεοκοπήσουμε ξανά!».

Παρουσία του υπουργού Οικονομικών, ο κ. Πάγκαλος δήλωσε ακόμα ότι συναισθάνεται τη θέση του κύριου Παπακωνσταντίνου, καθώς –ιδιαίτερα στις τηλεοπτικές συζητήσεις, υπάρχουν οι αντιμνημονιακές δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας και των 2 ΚΚΕ!

Τη συζήτηση υπεράσπισης του μνημονίου, εν μέσω πυρών από τους επιχειρηματίες για έλλειψη αναπτυξιακών μέτρων, είχε ανοίξει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. «Αδικούμε τη συζήτηση για το μνημόνιο, εστιάζοντας μόνο στα μέτρα», εννοώντας τα μέτρα μείωσης μισθών και συντάξεων και κατακόρυφης αύξησης των φόρων.

Ο τσάρος της οικονομίας είπε ότι ακούει συνεχώς πολλούς να μιλούν για «καταραμένο μνημόνιο», όμως – πρόσθεσε –το κείμενο της δανειακής σύμβασης προβλέπει όλα αυτά, στα οποία είχαν αναφερθεί προηγουμένως οι εκπρόσωποι της αγοράς, δηλαδή μέτρα για καινοτομία, διευκόλυνση της αδειοδότησης επιχειρήσεων και δημιουργία one stop shop!

Πηγή:The Net War

Ο καβαλλάρης τ' ουρανού, Νικόλας Άσιμος: 22 χρόνια μετά…

Το 1949 η Κοζάνη είχε λίγους λιγότερους από 20.000 κατοίκους και ετοιμαζόταν με ενθουσιασμό και πείσμα για τη διαδρομή της στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα.

Ο Β΄ Παγκόσμιος πόλεμος είχε πια τελειώσει κι ο Εμφύλιος θα τελείωνε κι αυτός σύντομα -το μέλλον θα αναλάμβανε αργότερα να κλείσει και των δύο τις πληγές- κι οι Κοζανίτες έχουν μάθει να ‘χουν υπομονή. Κάποιες φορές αιώνια. Αλλιώς, δε θ’ άντεχαν τον κλειστό ορίζοντα των βουνών τριγύρω. Η πόλη άρχισε κι αυτή ν’ αλλάζει χρώμα μαζί με την πανελλήνια και παγκόσμια ιστορία, που άρχισε ξαφνικά να κυλά και να γράφεται γρηγορότερα. Σε νέα, άγνωστα μονοπάτια.

Σ’ αυτή την Κοζάνη του τέλους της δεκαετίας του ’40, σ’ έναν κόσμο που άλλαζε διαρκώς, γεννήθηκε ο Νικόλας Άσιμος. Το μεγαλύτερο από τα τρία αγόρια της οικογένειας, άριστος μαθητής σε όλες τις σχολικές βαθμίδες, αθλητής με διακρίσεις, παιδί με σκέψη και πείσμα. Με σκέψη και πείσμα, που έτρεχε τελικά γρηγορότερα από την ταραγμένη εποχή του. Φοιτητής γοητεύτηκε από τον παραλογισμό της, ακολούθησε την επανάσταση της. Κι άφησε νωρίς στην άκρη τον προσχεδιασμένο από αρχής της ζωής του δρόμο προς το μέλλον για να ανακηρυχθεί βασιλιάς στο περιθώριο. Όλα αυτά μετά θάνατον…

Δε γνώριζα από παλιά τη μουσική του Νικόλα Άσιμου και τώρα μέμφομαι τον εαυτό μου γι’ αυτή μου την άγνοια. Κάποτε μάλιστα τον θεωρούσα τελείως άγνωστο, επειδή εγώ και μόνο εγώ δεν τον γνώριζα και θυμάμαι ακόμα τον ενθουσιασμό ενός συμφοιτητή μου στη Θεσσαλονίκη, όταν ανακάλυψε πως κατάγομαι από την Κοζάνη, την πατρίδα του Νικόλα, που εκείνος, μου είπε, θαύμαζε απόλυτα, γιατί ήταν …«επαναστάτης». Τότε μου φάνηκε αταίριαστο, σχεδόν παράδοξο ένα παιδί 18 χρόνων με ζωή και πορεία που καμία σχέση με του Νικόλα δεν είχαν, να τον θαυμάζει με τόσο πάθος, μα τότε, δικαιολογούμαι, δεν ήξερα.

Τη μουσική του τη γνώρισα τα τελευταία χρόνια, την ώριμη πλέον εποχή και χρόνια μετά το θάνατό του, χάρη στις προσπάθειες διαφόρων μουσικών να κάνουν γνωστά στο ευρύ κοινό, έστω και για προσωπικό τους όφελος, τα έργα του. Σα δημοσιογράφος επί των πολιτιστικών στο ΘΑΡΡΟΣ κάλυπτα και καλύπτω ακόμα πολλές τέτοιες εκδηλώσεις και από την αρχή, μου έκανε εντύπωση, όχι η επαναστατικότητα των στίχων του, αλλά η ένταση της μουσικής του. Ένταση. Όχι επαναστατικότητα. Είναι δύο τελείως διαφορετικές έννοιες, για τη μουσική τουλάχιστον. Αν κάτι μου έχει μείνει από τη 10χρονη πορεία μου στις αίθουσες των ωδείων είναι η ικανότητα να διακρίνω την ένταση και τη διαφορετικότητα της μουσικής κάθε συνθέτη. Χαμηλή, με συναίσθημα του Σοπέν, πιο δυνατή, πατριωτική σχεδόν του Μπραμς, η τζαζ των νέγρων του Γκέρσουϊν. Και στους Έλληνες συνθέτες, άλλη ένταση έχει η μουσική του Θεοδωράκη, άλλη του Χατζιδάκι, άλλη του Λοΐζου. Κάπου αλλού θέλει ο καθένας να φτάσει και μ’ έναν άλλο τρόπο ο καθένας το επιχειρεί. Και μ’ έναν άλλο τρόπο ο καθένας και το πετυχαίνει. Κι είναι αυτό απόλυτα λογικό και φυσιολογικό, αφού, σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για διαφορετικούς ανθρώπους με διαφορετική κουλτούρα, σκέψη και λόγο γραφής και δημιουργίας. Δική της ένταση, προσωπική κι αλλιώτικη και γι’ αυτό ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, έχει και η μουσική του Νικόλα Άσιμου. Εύκολα την ξεχωρίζεις και το ίδιο εύκολα, από το πρώτο άκουσμα, την ερωτεύεσαι. Σχεδόν παράφορα. Και δικαιολόγησα απόλυτα τον ενθουσιασμό του συμφοιτητή μου τότε, όταν έμαθε για την κοινή πατρίδα που μοιραζόμουν από μία ιδιοτροπία της μοίρας, που καθόλου δε με δυσαρέστησε, με το Νικόλα Άσιμο.

Δεν είμαι μουσικολόγος, ούτε μουσικός ερευνητής για να κάνω επιστημονικές διαπιστώσεις για την ποιότητα και την ιδιοτροπία της μουσικής του. Δημοσιογράφος είμαι και μ’ αυτή την ιδιότητα σας μιλώ για το Νικόλα, λέγοντας σας απλά όλα αυτά που νιώθω, όταν ακούω τα τραγούδια του, όλα αυτά που η μουσική του ξυπνάει στο νου και στην καρδιά μου. Χωρίς προσπάθεια καμία. Η μουσική του Νικόλα, μετά την πρώτη της συνάντηση με την αίσθηση της ακοής, κατέλαβε στην καρδιά μου τη δική της νόμιμη, απ’ αρχής του κόσμου οριζόμενη, θέση της. Κανείς δε μου το επέβαλε και κανείς δεν επεδίωξε να τα νιώσω όλα αυτά. Όταν όμως η μουσική σε πληγώνει, δεν μπορείς να αδιαφορήσεις. Από το πρώτο άκουσμα με πλήγωσε η μουσική του Νικόλα, βαθιές πληγές και δεν μπορώ ακόμα να δικαιολογήσω το γιατί. Ίσως να είναι η αλήθεια των στίχων του, η διαφορετικότητα του μουσικού του λόγου, ίσως το ότι γνωρίζω, όπως κι εκατομμύρια άλλοι άνθρωποι, από μία δευτερεύουσας σημασίας είδηση του δελτίου ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης το τραγικό τέλος, που μόνος επέλεξε να βάλει στη ζωή του στα 39 του χρόνια. Όλα αυτά όμως, το ξέρω, δε δικαιολογούν τίποτα απολύτως. Δε δικαιολογούν αυτά τη θλίψη. Δε φταίνε αυτά για τις πληγές, που η μουσική του Νικόλα ανοίγει στην ψυχή μου κάθε φορά που την ακούω, η μουσική στην οποία ωστόσο επιστρέφω ξανά και ξανά κι ας ξέρω από την αρχή τι θα νιώσω.

Ο συμφοιτητής μου τότε στη σχολή θαύμαζε το Νικόλα, γιατί ήταν, υποστήριζε, επαναστάτης. Έβρισκε δικαιολογία στη μουσική και στα τραγούδια του. Ακούγοντας σήμερα με πιο ώριμη από των 18 χρόνων σκέψη τη μουσική του, τίποτα επαναστατικό δεν της προσάπτω. Δεν ήταν επαναστάτης ο Νικόλας, ξέρετε. Διαφορετικός από τους πολλούς ήταν, αλλιώτικος κι αληθινός, ευαίσθητος, μα ο κόσμος μας, αιώνες τώρα, δεν αποδέχεται εύκολα τη διαφορετικότητα. Δεν αποδέχεται εύκολα την ευαισθησία, το να είσαι έτσι αυθεντικά κι ανεπιτήδευτα αλλιώτικος κι αληθινός. Ο κόσμος μας, αιώνες τώρα, εξορίζει τους αλλιώτικους κι αληθινούς, ευαίσθητους ανθρώπους κι εκείνοι, για να κατοχυρώσουν τη θέση τους στον παγκόσμιο χάρτη, κάνουν επαναστάσεις. Και κάπως έτσι ονομάζονται επαναστάτες. Απλά κι αθόρυβα. Τη δική του απλή κι αθόρυβη επανάσταση ευαισθησίας και διαφορετικότητας έκανε κι ο Νικόλας κι άλλαξε το όνομά του στο πιο ασήμαντο της ελληνικής γλώσσας. Ψάχνοντας τον άλλο δρόμο έκανε το λάθος, το λάθος που τον ακολούθησε ως το τέλος και μετά, μα η μουσική και τα τραγούδια ήταν από χρόνια ο αιώνιος έρωτάς του και τους αιώνιους έρωτες μας, όσο λάθη και να κάνουμε, δεν τους προδίδουμε ποτέ.

Τη μουσική δε την πρόδωσε ποτέ ο Νικόλας κι άφησε κληρονομιά σε μας, τραγούδια αλλιώτικα κι αληθινά, ανεπιτήδευτα αγνά. Κανένα μεγάλο νόημα δεν έκρυψε ανάμεσα στους στίχους και στις νότες. Άλλωστε, η μουσική παίρνει νόημα από το πώς την εξηγεί ο καθένας, τι για τον κάθε άνθρωπο το κάθε μουσικό κομμάτι, το κάθε τραγούδι συμβολίζει. Η μουσική του Νικόλα Άσιμου έχει πολλά να φανερώσει ακόμα, θα φανερωθούν όλα όταν έρθει για το καθένα η κατάλληλη στιγμή. Μέχρι τότε, έτσι, σαν παρηγοριά, ας τραγουδάμε την ωραιότερη προσευχή που γράφτηκε από κάποιον άσιμο που δήλωνε «άνευ θρησκεύματος», μα ήταν τελικά ο ευσεβέστερος άνθρωπος στον κόσμο:



Αφήνω πίσω τις αγορές και τα παζάρια

Θέλω να τρέξω στις καλαμιές και τα λιβάδια

Να ξαναγίνω καβαλάρης

Και ξαναέλα να με πάρεις, ουρανέ

Για δεν υπήρξα κατεργάρης

Και την χρειάζομαι τη χάρη σου, μωρέ!

Ρε, μπαγάσα, περνάς καλά ‘κει πάνω;



Και τα κατάφερε. Και είμαι σίγουρη πως αυτός ο μπαγάσας, αυτός ο καβαλάρης τ’ ουρανού, περνάει πολύ καλά εκεί πάνω!

Να ‘σαι καλά, Νικόλα! Όπου κι αν είσαι…

Κατερίνα Μάτσου

Πηγή:http://www.e-telescope.gr/el/arts-and-culture/535-2010-10-19-07-00-36

Τέλος εποχής για το καθημερινό «Βήμα»

Τελικά ο εκδότης κ. Σταύρος Ψυχάρης φέρεται να αποφάσισε πώς η καθημερινή έκδοση της εφημερίδας «Το Βήμα» πρέπει να ανασταλεί πάραυτα.

Προηγουμένως η απόφαση που είχε κοινοποιηθεί στους Διευθυντές και τα στελέχη του Ομίλου «ΔΟΛ» καθόριζε πώς η τελευταία έκδοση θα ήταν αυτή του Σαββάτου 27 Νοεμβρίου.

Στις 21:00 της Πέμπτης 25 Νοεμβρίου επρόκειτο να ανακοινωθούν και επίσημα στους εργαζόμενους οι αποφάσεις του εκδότη.

Η ΕΣΗΕΑ έχει ενημερωθεί, ήδη, για τις προθέσεις του κ Ψυχάρη. Η Ένωση Συντακτών ζήτησε και, σύμφωνα με πληροφορίες, έλαβε διαβεβαιώσεις πώς δεν θα υπάρξουν απολύσεις δημοσιογράφων αλλά οι διαβεβαιώσεις αυτές δεν έχουν καθησυχάσει το δημοσιογραφικό προσωπικό του «ΔΟΛ», αν κρίνει κανείς από τις διαρκείς τηλεφωνικές συνομιλίες αλλά και τις αποστολές ηλεκτρονικών μηνυμάτων από και προς τα γραφεία της εφημερίδας.

Δεν είναι η πρώτη φορά, βεβαίως, που αναστέλλεται η καθημερινή έκδοση της εφημερίδας. Η σημερινή μορφή της έκδοσης κυκλοφόρησε την 22α Μαρτίου του 1999. Άλλη μία εκδοτική προσπάθεια είχε επιχειρηθεί στη δεκαετία του '80 η οποία όμως κράτησε για ελάχιστο χρονικό διάστημα.

ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=210376&cid=9

Πασίγνωστος μπασκετμπολίστας έδωσε συνέντευξη ενώ έκανε sex!

Με δυσκολία μιλούσε γνωστός μπασκετμπολίστας κατά την διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης, ενώ ήταν φανερό πως... κάτι άλλο αποσπούσε την προσοχή του... Όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε, εκείνος δεν δίστασε να αποκαλύψει ότι ήταν στην κρεβατοκάμαρα και του έκαναν στοματικό σεξ!!!
Ο Dennis Rodman μιλούσε τηλεφωνικά με τον Jorge Sedano σε ραδιοφωνικό σταθμό του Μαϊάμι. Τόσο ο παραγωγός, όσο και το κοινό, ήταν εύκολο να καταλάβουν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όσο μιλούσε ο μπασκετμπολίστας... Μάλιστα, κάποια στιγμή ακούστηκε από την γραμμή μία γυναίκα να αναστενάζει και να γελά!

«Τι ακριβώς γίνεται;», ρώτησε ολίγον τι εκνευρισμένος ο Sedano για να πάρει την απάντηση: «Θέλεις σίγουρα να μάθεις;» και να ακούσει ξανά τα γυναικεία γελάκια. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Rodman, τα γελάκια και οι αναστεναγμοί προέρχονται από την σύντροφό του, που... «γλείφει κάτι αυτή τη στιγμή»! Άφωνος έμεινε ο παραγωγός, «κάγκελο» το κοινό και μόνο ο μπασκετμπολίστας γελούσε! Το αστείο ήταν σε αυτό πού είπε ή σε αυτό που έκανε; Γιατί όλοι με την απορία έμειναν...
Αφού κατάφερε να συνέλθει, ο Sedano ζήτησε και μίλησε με την κοπέλα, ενώ ρώτησε τον Rodman αν ήταν στο αυτοκίνητό του. «Όχι, στην κρεβατοκάμαρα», απάντησε ο μπασκετμπολίστας και έσπευσε να μας ενημερώσει πως του συμβαίνει κάτι υπέροχο! Πάντως, αργότερα το μετάνιωσε και μέσω του εκπροσώπου του ζήτησε συγνώμη από τον παραγωγό, τους θαυμαστές και τους ακροατές. Δεν διευκρίνισε, πάντως, για τι ακριβώς μετάνιωσε: για την συνέντευξη ή για το σεξ εκείνη τη στιγμή;
Πηγή: star

Άρειος Πάγος: «Μην πιστεύετε τους αστυνομικούς»

Μεγαλύτερη επιφυλακτικότητα… στα στοιχεία της Αστυνομίας συστήνει προς τους εισαγγελείς όλης της χώρας ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ρούσσος Παπαδάκης, θεωρώντας ότι δεν είναι λίγες οι φορές που τ’ αστυνομικά όργανα κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους είτε κλείνουν είτε κάνουν τα «στραβά μάτια» σε παρανομίες που διαπιστώνουν. Με εγκύκλιο που απέστειλε στις Εισαγγελίες Εφετών και Πρωτοδικών όλης της χώρας ο κ. Παπαδάκης κάνει λόγο, μάλιστα, για αδιαφορία, αδράνεια αλλά και για ενδοτική συμπεριφορά μερίδας προανακριτικών υπαλλήλων (αστυνομικών) σε παρεμβάσεις διαφόρων παραγόντων. Ο μόνος τρόπος για ν’ αντιμετωπιστούν αυτά τα φαινόμενα, σύμφωνα με την εγκύκλιο, είναι ο αυστηρότερος έλεγχος από τους εισαγγελείς όλων των στοιχείων που τους διαβιβάζονται από τα Αστυνομικά Τμήματα και η διασταύρωσή τους ακόμη και επί τόπου, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, βγαίνοντας οι ίδιοι έξω από το εισαγγελικό γραφείο.

«Γνωρίζοντας τον τρόπο που λειτουργεί μικρή μερίδα προανακριτικών υπαλλήλων, αλλά και εκπροσώπων της δημόσιας διοίκησης, οι οποίοι επιδεικνύουν είτε αδράνεια και περιορισμένο ενδιαφέρον για το καθήκον, είτε ενδεχομένως στάση ενδοτική σε παρεμβάσεις διαφόρων παραγόντων (οικονομικών ή υπηρεσιακών, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, προσώπων φιλικών ή συγγενικών λόγω εντοπιότητας κ.α), φρονούμε ότι είναι ενδεδειγμένο οι εισαγγελικοί λειτουργοί, κατά περίπτωση να είναι επιφυλακτικοί στις διαβεβαιώσεις της πιο πάνω κατηγορίας αρμοδίων για την εξακρίβωση και βεβαίωση ποινικών παραβάσεων υπαλλήλων και να επιδιώκουν όπως αποκτούν οι ίδιοι άμεση αντίληψη και όχι εξωραϊσμένη ή ατελή, ως ενίοτε τους μεταφέρεται, διασταυρώνοντας τα στοιχεία και, όπου απαιτείται “βγαίνοντας έξω από το εισαγγελικό γραφείο”, έτσι ώστε να επιτελούν αποτελεσματικότερα το έργο τους».

Στην εγκύκλιό του ο κ. Παπαδάκης ζητά όπου είναι εφικτό από τις ειδικότερες συνθήκες εργασίας, να ορισθεί στις κατά τόπους Εισαγγελίες ένας εισαγγελικός λειτουργός (ή περισσότεροι ανά αντικείμενο) αρμόδιος για: α) το περιβάλλον, β) την προστασία της δημόσιας περιουσίας (δασικές εκτάσεις) και γ) την ασφάλεια και υγιεινή των εργαζομένων ιδίως όπου υπάρχουν βιομηχανικές περιοχές. Ιδιαίτερα σε περιπτώσεις θανατηφόρων ή σοβαρών εργατικών ατυχημάτων ο κ. Παπαδάκης ζητά απ’ τους εισαγγελείς να προσπαθούν για την ταχεία διεκπεραίωση των υποθέσεων αυτών , ώστε να μην ταλαιπωρούνται τα θύματα ή οι συγγενείς τους «κάτι που δεν αρμόζει σε σύγχρονο κράτος δικαίου», όπως χαρακτηριστικά τονίζει.

ΠΗΓΗ:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=210327&cid=4

Χ. Κολέτσα: ''Έχω ζήσει βία που προερχόταν από τον πατέρα, μέσα στο σπίτι μου''!

Η Χριστίνα Κολέτσα αποκαλύπτει στο περιοδικό People άγνωστες πτυχές της ζωής της και συγκεκριμένα της παιδικής της ηλικίας. Η εικόνα που βγάζει προς τα έξω δεν έχει καμία σχέση με αυτά που έχει ζήσει. ''Δεν θα ήθελα να είχα ένα σύντροφο που να μοιάζει στον πατέρα μου. Τα παιδικά μου χρόνια ήταν πάρα πολύ δύσκολα, και ο λόγος δεν ήταν το διαζύγιο των γονιών μου αλλά όσα έχω ζήσει μέχρι τα 16 μου που πήραν διαζύγιο κι ένιωσα λύτρωση. Δεν είναι εύκολο για κάποιον να αντιληφθεί τι έχω ζήσει, γιατί φροντίζω να το καλύπτω και έχω μάθει από άμυνα να βγάζω ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο και να δείχνω χαρούμενη και ανέμελη. Έχω ζήσει βία που προερχόταν από τον πατέρα, μέσα στο σπίτι μου. Υπάρχουν ακόμα εικόνες χαραγμένες μέσα μου από τα παιδικά μου χρόνια. Εγώ όλ αυτά τα έχω υποστεί στο ψυχολογικό κομμάτι ενώ η μητέρα μου γενικότερα'', δηλώνει.

Αυτό που την έχει πληγώσει περισσότερο είναι ότι δεν μπόρεσε να ζήσει την παιδική της ηλικία χαρούμενα και ανέμελα: ''Το χειρότερο λάθος στην ιστορία είναι ότι δεν ήμουν αμέτοχη. Είχα αναλάβει το ρόλο του γονιού. Δεν ήμουν ποτέ παιδί, αφού από 7 χρονών είχα αναλάβει ρόλο ενήλικα. Και εκεί οφείλεται και ο τωρινός παλιμπαιδισμός μου. Δεν αντιλαμβάνεσαι ποτέ ότι σου κλέβουν την παιδικότητα όταν συμβαίνει. Υπήρχε πολύ μεγάλο διάστημα της ζωής μου που με μισούσα. Και το χειρότερο ήταν ότι δεν ήξερα τον λόγο''.

Αυτές οι παραστάσεις την έχουν κάνει να μην σκέφτεται τον γάμο. ''Τρέμω στην ιδέα ενός αποτυχημένου γάμου. Πάντα φρόντιζα να έχω στο μυαλό μια περίεργη ασφάλεια που εκφραζόταν με το: αυτός ο άνθρωπος δεν κάνει για σένα άρα κάνε σχέση μαζί του. Επέλεγα το λάθος άνθρωπο γιατί δεν ήθελα να καταλήξει κάπου η σχέση που έκανα. Με έχει χτυπήσει σύντροφός μου αλλά όχι σε σημείο να ματώσω. Είδα γρήγορα τη συνέχεια και αποφάσισα αστραπιαία να μην επιτρέψω στον εαυτό μου να βιώσει κάτι τέτοιο ξανά. Έφυγα'', λέει χαρακτηριστικά.ΠΗΓΗ: tlife.gr

Οι Ελληνες που έφτιαξαν τον αόρατο μανδύα

Τί χρειαζόμαστε τη μαγεία, όταν η επιστήμη μπορεί να κάνει εξίσου καλά τη «δουλειά» της; Ο αόρατος μανδύας είναι γεγονός, έστω και αν δεν είναι του Χάρι Πότερ, αλλά προϊόν εργαστηριακών ερευνών διά χειρός Ελλήνων!

Οι πανεπιστημιακοί Λευτέρης Οικονόμου και Κώστας Σούκουλης, που εργάζονται για λογαριασμό του Ιδρύματος Ερευνας και Τεχνολογίας, είναι οι ερευνητές που κατάφεραν μαζί με άλλους Ευρωπαίους συναδέλφους τους, το ακατόρθωτο: να κάνουν πράξη ένα στοίχημα που απασχολεί την επιστήμη από το 1968 και που μέχρι σήμερα βλέπαμε μόνο σε σπέσιαλ εφέ: την κατασκευή ενός αόρατου μανδύα.
Αν αναρωτιέστε πώς είναι δυνατόν να γίνει αυτό, η απάντηση έρχεται από τους ίδιους τους ερευνητές: «Πρόκειται για μια επανάσταση. Με ειδική επεξεργασία καταφέραμε να μετατρέψουμε πλαστικά και μεταλλικά υλικά σε απειροελάχιστες ποσότητες και να τους δώσουμε τέτοιες ιδιότητες, ώστε να περνούν από μέσα τους συγκεκριμένες ποσότητες φωτός, χωρίς να διαθλώνται και να στρίβουν.

Αυτά τα ονομάζουμε μετα- υλικά, γιατί δεν υπάρχουν στη φύση, είναι προϊόντα εργαστηρίου. Με αυτές τις ποσότητες ύλης, αν τις φανταστούμε ως κομμάτια ενός ψηφιδωτού, θα μπορούμε να φτιάχνουμε ειδικές φόρμες μέσα από τις οποίες θα βλέπουμε τί κάνει και πώς λειτουργεί ένα κύτταρο, χρησιμοποιώντας συνηθισμένο φως και όχι ακτινοβολία», εξηγεί ο κ. Οικονόμου.

Μέσα από αυτούς τους ειδικούς μανδύες θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε τί γίνεται κάτω από το δέρμα ή μέσα στο ανθρώπινο σώμα, χωρίς τη χρήση ακτίνων και αυτό φυσικά θα αποτελέσει πραγματική επανάσταση στην ιατρική τεχνολογία.


Πηγή:Espresso

Δασκάλα καταδικάστηκε σε 16μηνη φυλάκιση γιατί έκανε σεξ με μαθητές της

Η 37χρονη δασκάλα έφτασε στο σημείο να ζητήσει από τους 2 μαθητές-εραστές της πρακτική εφαρμογή της τριγωνομετρίας. Ο 15χρονος Jack Maclean ήταν ο πρώτος από τους 2 μαθητές του σχολείου αρρένων στο Λίβερπουλ,που πλησίασε για ''ιδιαίτερα'' η 37χρονη Hina Patel.
Όπως ο ίδιος κατέθεσε στο δικαστήριο η δασκάλα ήταν διαχυτική με όλο τον κόσμο στο σχολείο αλλά κανείς δεν φανταζόταν πόσο θα προχωρούσε.

Ένα εξάμηνο μετά το πρώτο τους ''μάθημα'',ο Jack αντιλήφθηκε πως η δασκάλα είχε επεκτείνει τις δουλειές της και το σπίτι της είχε γίνει φροντιστήριο,γιατί συνάντησε τυχαία στην εξώπορτα τον κολλητό του που έκανε ''εντατικά'' μαθήματα σε διαφορετικές ώρες.

Όταν όμως η δασκάλα πρότεινε στα παιδιά να...ενοποιήσουν τα τμήματα,αυτά φοβήθηκαν και την κατήγγειλαν στο συμβούλιο των καθηγητών του σχολείου και από εκεί η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια του Λίβερπουλ.ΠΗΓΗ: newsit.gr

Aξέχαστες Τούμπες.




Χρόνια πολλά

Χρόνια πολλά σε όλες που γιορτάζουν σήμερα ανήμερα της Αγίας Αικατερίνης,στους κατοίκους της Κατερίνης επίσης, για τη πολιούχο τους ομώνυμη Αγία και τέλος στη μάνα μου και στην ανιψιά μου.

Ανακοίνωση για το μπλογκ.

Θέλω να σας γράψω πολλά,αλλά δεν έχω ακόμη καθαρό μυαλό.
Επίσης οφείλω μια εξηγήση,όσον αφορά διαδικαστικά για τα σχόλια.

Ένα πράγμα όμως θέλω να σας πω:
"Ουδέποτε αφαίρεσα το δικαίωμα του σχολιασμού από κανέναν σας.
Μόνο άλλαξα το τρόπο.
Ούτε έσβησα κάποιο σχόλιο.
Όλα υπάρχουν.
Ακόμη και ως ανεπιθύμητα."

Όποιος θέλει να σχολιάσει,μπορεί να γίνει μόνος του κι ελεύθερα μέλος του μπλογκ - δίχως καμιά πρόσκληση εκ μέρους μας - πατώντας την "παρακολούθηση" κάτω δεξιά του μπλογκ στα "Δγιαβαστιρά πιδιά" κι ακολουθώντας στη συνέχεια τα βήματα που σας συνιστούνται.
Είναι πάρα πολύ απλό.
Μ' αυτό το τρόπο εξασφαλίζουμε τον αποκλεισμό ανεπιθύμητων και κακόβουλων ανώνυμων σχολιαστών και τίποτα άλλο.
Δε λέει το χόμπι μας να καταντήσει βραχυκυκλωμένη αρρωστημένη κατάσταση.
Καταλαβαίνετε τι εννοώ...
Είμαι κάποια λίγα χρόνια στα μπλογκ κι έχω μια σχετική πείρα...
Κι επειδή δε θα κάνουμε τη χάρη σε κάποιους ζηλόφθονες μεσήλικες να κλείσουμε το μπλογκ επειδή έτσι γουστάρουν,κάναμε κάτι απλούστερο και δημοκρατικότερο.

Οι πιο πολλοί(συντριπτική πλειοψηφία) είστε αξιοπρεπέστατοι σχολιαστές ,με σωστό λόγο και ορθή σκέψη,που σέβεστε τη δουλειά μας,ασχέτως αν διαφωνούμε ή συμφωνούμε.
Κι αυτό είναι η ελευθερία του γραπτού λόγου.
Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με χωριό...
Είμαστε όσοι γράφουμε εδώ, γνωστά πρόσωπα της κοινωνίας του Κολινδρού - ασχέτως αν κρυβόμαστε πίσω από ένα nickname για τους μη Κολινδρινούς επισκέπτες μας - και δε λέει να μας τη πέφτετε ανώνυμα και μπαμπέσικα.
Υπάρχουν οικογένειες από πίσω μας και στενοχωριούνται με όλα αυτά.
Αυτό όμως δε το καταλαβαίνετε όλοι.

Αν επιθυμείτε να σχολιάζετε κάντε αυτό που σας προτείνουμε.
Αν δυσκολεύεστε στείλτε μήνυμα στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο και θα σας βοηθήσουμε.
Αν πάλι θέλετε να σχολιάζετε "παντός καιρού" (υπάρχει ενδεχόμενο να αλλάξει πάλι στο μέλλον το καθεστώς των σχολίων),στείλτε μας στο ταχυδρομείο μας ονοματεπώνυμο και θα σας αποστείλουμε στο email σας,πρόσκληση για συντάκτη.
Αυτό αφορά όλους.
Κολινδρινούς ή μη.
Με την ιδιότητα του συντάκτη δε θα υπάρχει ποτέ πρόβλημα με το σχολιασμό σας.

Υ.Γ.
Εν τω μεταξύ είστε αρκετοί μέλη του μπλογκ και δε το ξέρετε...
Άρα μπορείτε να σχολιάζετε δίχως περαιτέρω άλλη ενέργεια...


Επαίνους για την Ελλάδα από τον πρόεδρο της Ε.Ε.

«Απίστευτο επίτευγμα» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπέι την μείωση του ελληνικού δημοσιονομικού ελλείμματος κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες μέσα σε ένα χρόνο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε φλαμανδόφωνη πολιτική επιθεώρηση, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ελληνική κρίση και στις συνέπειές της σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο Χέρμαν Βαν Ρόμπει καλεί την Ευρώπη να κολυμπήσει κόντρα στο ρεύμα, προκειμένου να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για σταθερή οικονομική ανάπτυξη, η οποία θα καταστήσει «βιώσιμο το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο και θα διατηρήσει το ρόλο της ΕΕ σε παγκόσμιο επίπεδο».

Επίσης, αναφερόμενος στην ελληνική κρίση, ο κ. Ρόμπει άφησε αιχμές για τους αρχικούς χειρισμούς των κρατών-μελών, υποστηρίζοντας ότι «όλοι ήταν απασχολημένοι με τις αντιδράσεις σε εθνικό επίπεδο». «Χρειάστηκε να περάσει λίγος καιρός μέχρι όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι σε αυτήν την περίπτωση τα εθνικά συμφέροντα συνέπιπταν με τα ευρωπαϊκά», επεσήμανε, προσθέτοντας ότι η αντιμετώπιση του ελληνικού προβλήματος αποτέλεσε διδακτική εμπειρία, καθώς όλοι συνειδητοποίησαν ότι το κοινό ευρωπαϊκό εγχείρημα έχει φτάσει μακριά και υπάρχουν αλληλένδετα συμφέροντα.

«Το ευρώ λειτουργούσε ως υπνωτικό χάπι, την ίδια ώρα που μερικές χώρες παρουσίασαν επίπλαστους ρυθμούς ανάπτυξης επειδή είχαν επιτρέψει να δημιουργηθεί μια οικονομία-φούσκα» τόνισε ερωτηθείς για το φόβο μετάδοσης της ελληνικής κρίσης στην ευρωζώνη. Προσέθεσε μάλιστα ότι οι αγορές ξύπνησαν απότομα την περασμένη άνοιξη.

Ο κ. Ρομπέι υποστήριξε ότι ορισμένες χώρες αντέδρασαν στην κρίση σωστά, συμπεριλαμβάνοντας την Ελλάδα ανάμεσα σε αυτές. «Η μείωση του ελλείμματος κατά 4% είναι απίστευτα υψηλό». Παράλληλα, διαπίστωσε ότι η ευρωπαϊκή κρίση χρέους αποτέλεσε την αφορμή για τις χώρες να προχωρήσουν στην ανάληψη της απαραίτητης δράσης.


Πηγή:http://www.newscode.gr/oikonomia/story/epainous-gia-tin-ellada-apo-ton-xbrompei

Του ξέρτι ότ' (νούμιρο30)

Ότι αν χρεωκοπήσουμε σαν χώρα,δεν άκουσα κανέναν να λέει τι θα γίνει με τα δάνεια που έχουν στη πλάτη τους τα Ελληνικά νοικοκυριά?

Αλήθεια, ξέρει κανείς από σας?

Γιώργος Παπανδρέου-Aρχείο video

Δείτε παρακάτω τον σημερινό μας πρωθυπουργό σε παλιότερη συνέντευξη...


Πωλείται εκκλησία στα Μουδανιά της Τουρκίας

Πωλείται εκκλησία στα Μουδανιά της Τουρκίας προς 400 χιλιάδες λίρες (περίπου 200 χιλιάδες ευρώ)!

Όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, πρόκειται για την τρίτη παλαιότερη ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο, η οποία βγαίνει στο σφυρί από τον ιδιοκτήτη της.
Η Εκκλησία των Ταξιαρχών βρίσκεται στο χωριό Κούμγιακα και χρονολογείται από τον 8ο αιώνα, επί αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Πορφυρογέννητου (780-797).
Ο Πρόεδρος του χωριού ζήτησε να αγοράσει την εκκλησία, ωστόσο τα χρήματα, όπως εξήγησε, είναι πολλά και την "παζαρεύει" στα μισά. "Αν μας τη δώσουν 200 χιλιάδες λίρες, μπορούμε να την αγοράσουμε", είπε, προκειμένου "όταν την επισκευάσουμε, να την ανοίξουμε στους τουρίστες".

Κάθε χρόνο - σύμφωνα με τις τοπικές αρχές- συρρέουν εκατοντάδες τουρίστες για να δουν την ερειπωμένη εκκλησία.
Πριν από 10 χρόνια, η ιστορική εκκλησία - με άγνωστη μέχρι στιγμής διαδικασία- αγοράστηκε από τον Κωνσταντινουπολίτη επιχειρηματία Μετέ Γιαλτσίν, προκειμένου να την αναστηλώσει, αλλά η Διεύθυνση Μνημείων δεν έδωσε τη σχετική άδεια και έτσι αποφάσισε να την πουλήσει.
Ο πρόεδρος του χωριού Ραμίζ Μπατμάζ δήλωσε στα τουρκικά μέσα ότι για τη χρηματοδότηση της αναστήλωσης απευθύνθηκαν και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλά δεν πήραν θετική απάντηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Συνεδρίασε η επιτροπή αγώνα κατά των διοδίων

Στη σύσκεψη της24 Νοεμβρίου 2010 η Επιτροπή Αγώνα Ν. Πιερίας κατά των διοδίων αποφάσισε τη διεύρυνση της επιτροπής, με στόχο τη βελτίωση λειτουργία της.

Ως γνωστό, βασικά μέλη της είναι Δήμαρχοι της Πιερίας, οι οποίοι ολοκληρώνουν τη θητεία τους την 31.12.2010. Έτσι, την προηγούμενη εβδομάδα κλήθηκαν Δημοτικοί και Περιφερειακοί εκλεγμένοι τοπικοί άρχοντες, καθώς επίσης και απλοί πολίτες, να συμμετέχουν ενεργά στην οργάνωση του αγώνα κατά των διοδίων και να καλύψουν τα κενά που θα δημιουργηθούν από την αποχώρηση των 3 δημάρχων της Β. Πιερίας.

Χθες, Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010, στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κατερίνης, στις 20:00 πραγματοποιήθηκε εκ νέου συνάντηση της ΕΑ με μοναδικά θέματα συζήτησης τη διεύρυνσή της και τον τρόπο συνέχισης του αγώνα. Στο κάλεσμα της ΕΑ ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν η αντιπεριφερειάρχης Ν. Πιερίας κυρία Σοφία Μαυρίδου, όπως και οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. κ. Γ. Παπαχρήστου, Ν. Μακρίδης, Α. Παπαϊωάννου και Ν. Παπανικολάου. Επίσης συμμετείχε και ο κ. Α. Μάντζιος ως εκπρόσωπος του συνδυασμού «Πρωτοβουλία Πολιτών για την αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης».

Μετά από μία σύντομη αναφορά στα πεπραγμένα της ΕΑ από τον συντονιστή κ. Π. Αγγελίδη και την τοποθέτηση των προσκεκλημένων, αποφασίστηκε η διεύρυνση της ΕΑ αφού όλοι αποδέχτηκαν την πρόσκληση να αναπληρώσουν τις κενές θέσεις που θα δημιουργηθούν στο τέλος του χρόνου.

Ακολούθησε συζήτηση σχετικά με τους στόχους της διευρυμένης πλέον επιτροπής και τον τρόπο κλιμάκωσης του αγώνα κατά των διοδίων. Ο εκπρόσωπος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας κ. Η. Τσολακίδης κατέθεσε πρόταση για άμεση διεξαγωγή δημοψηφίσματος στο Ν. Πιερίας, με στόχο την ομαδική άρνηση καταβολής του αντιτίμου των διοδίων από όλους τους κατοίκους του νομού και τη δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του τόπου, να παρέχει κάθε είδος νομικής υποστήριξης προς τους πολίτες, σε περίπτωση που η εταιρεία στραφεί εναντίον τους. Τοπικά δημοψηφίσματα προβλέπονται από το άρθρο 216 του Νόμου 3852/2010 «Καλλικράτης».

Η πρόταση των μελών της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας βρήκε αρχικά σύμφωνους όλους τους συμμετέχοντες και αποφασίστηκε, η πρόταση να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης της επόμενης σύσκεψης της επιτροπής. Στο ενδιάμεσο διάστημα θα συνεχιστεί η καμπάνια «Δεν πληρώνουμε» με δράσεις στην Κατερίνη και στο Λιτόχωρο.

Στο νομό Πιερίας, για μια ακόμη φορά, φαίνεται να ανάβει κάποιο …φιτίλι. Η κοινωνία των πολιτών αρνείται να δεχτεί αυτή την πρωτοφανή οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση και είναι λογικό να συσπειρώνεται και να αναζητεί λύσεις. Οι πολίτες βρίσκονται σε απόγνωση και η κοινωνική έκρηξη φαίνεται να είναι πλέον θέμα χρόνου. Κάπως έτσι ξεκίνησε και η δράση κατά των διοδίων «Δεν πληρώνουμε» όταν τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009, στις 15.30 ξεκινώντας από το Κάστρο του Πλαταμώνα, δεκάδες αυτοκίνητα πέρασαν από το σταθμό της Λεπτοκαρυάς χωρίς να πληρώσουν, καταγγέλλοντας την παράνομη είσπραξη διοδίων σε έναν δρόμο που δεν πληροί τις προϋποθέσεις ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου. Τη διαμαρτυρία αυτή μιμήθηκαν πολίτες και σε άλλες πόλεις, με αποτέλεσμα να γεννηθεί ένα ανεξάρτητο κίνημα πολιτών, το οποίο σήμερα στηρίζεται από χιλιάδες πολίτες σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ποιος θα μπορέσει άραγε να σταθεί εμπόδιο στους κατοίκους ενός ολόκληρου νομού, οι οποίοι σύσσωμοι αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι των διοδίων;

Στη χθεσινή σύσκεψη συμμετείχαν τα μέλη της ΕΑ κ.κ. Π. Αγγελίδης, Φ. Κουτσιμανή, Δ. Σιανίδης, Ε. Παπαδόπουλος, Ν. Ζτάνης, Γ. Κυτίδης, Η. Τσολακίδης, Δ. Βασιλειάδης και Η. Τσιτλακίδης.

Λάγιος Απόστολος
Δημοσιογράφος

Αιγίνιο: Η... κλειστή χωματερή λειτουργεί ξανά!


«Βουνά» μπάζων, σκουπιδιών και άλλων υλικών με... φόντο τον προστατευόμενο υγροβιότοπο
Αντί να κλείνουν ξανανοίγουν οι παράνομες και ανεξέλεγκτες χωματερές στην Κεντρική Μακεδονία. Ούτε τα πρόστιμα, ούτε οι αρχές τρομάζουν τους τοπικούς φορείς, που επιμένουν να ρυπαίνουν το περιβάλλον δίχως όρια. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της χωματερής του Αιγινίου, που υποτίθεται ότι έκλεισε τον προηγούμενο Μάρτιο, όμως τους τελευταίους μήνες όχι μόνο ξαναλειτουργεί στην Α' ζώνη προστασίας του Εθνικού Πάρκου Αξιού, αλλά καίγονται και τα απορρίμματα!

Η αθλιότητα σε όλο της το μεγαλείο, αφού ακόμη και χτες καίγονταν σκουπίδια, η χωματερή που είχε καθαριστεί το Μάρτιο σήμερα είναι ένας νέος σκουπιδότοπος, ενώ και ο τοπικός δήμος, παρά τα πρόστιμα, συνεχίζει -σύμφωνα με καταγγελίες- να απορρίπτει εκεί φορτία σκουπιδιών.

Στο θέμα έχουν παρέμβει μέχρι και οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος, έπειτα από σειρά καταγγελιών, όμως δεν κατάφεραν το παραμικρό. Την ίδια ώρα στην προστατευόμενη περιοχή λειτουργεί ακόμη και πίστα αγώνων αυτοκινήτων, που έχει κλείσει, αλλά λόγω της μη αποκατάστασης του χώρου οι αγώνες συνεχίζουν να γίνονται. Την αυθαιρεσία έχει καταγράψει ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου, που όμως συναντά, όπως ανέφεραν τα στελέχη του, τοίχους όπου κι αν απευθυνθεί. Οι δε επιθεωρητές Περιβάλλοντος ζητούν νέες επιστολές και καταγγελίες για να επέμβουν.

Οχι ότι θα ιδρώσει το αφτί κανενός, αφού είναι πιο συμφέρον να πληρώνει κάποιος τα πρόστιμα, παρά να διαχειρίζεται νομίμως τα σκουπίδια του, αλλά έστω για τα... μάτια του κόσμου.

Η ιστορία της χωματερής του Αιγινίου ταλαιπωρεί το Εθνικό Πάρκο εδώ και χρόνια. Για μεγάλο χρονικό διάστημα η χωματερή όχι μόνον ήταν ανοιχτή και υποδεχόταν σκουπίδια, μπάζα και απορρίμματα πάσης φύσεως, αλλά τα σκουπίδια καίγονταν και υπήρχαν μαύρα βουνά. Υστερα από πιέσεις, η περιοχή άρχισε να καθαρίζεται και έφτασε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο τον προηγούμενο Μάρτιο, όταν περίπου τα δύο τρίτα των απορριμμάτων μαζεύτηκαν. Ο τοπικός δήμος υποστήριξε πως εκπονείται μελέτη για την αποκατάσταση του χώρου, όμως τους τελευταίους μήνες μπάζα, σκουπίδια και άλλα αστικά απορρίμματα επανεμφανίστηκαν και σήμερα ο χώρος έχει ξαναγίνει χωματερή, όπου ακόμη και μικρό φορτηγό του δήμου έχει εντοπιστεί να ρίχνει σκουπίδια. Τις τελευταίες μέρες μάλιστα ξανακαίνε τα «βουνά» στα οποία στοιβάζουν τα απορρίμματα!

Αδιάψευστος μάρτυρας οι χτεσινές φωτογραφίες, που δημοσιεύει σήμερα ο «Α» και δείχνουν ότι μέσα στην προστατευόμενη περιοχή φορτηγά αδειάζουν ό,τι άχρηστο έχουν, ενώ στοιβάζονται ακόμη και φυτοφάρμακα! Παρότι η εφημερίδα προσπάθησε επανειλημμένα να επικοινωνήσει με τη δημοτική αρχή του Αιγινίου, προκειμένου να φιλοξενήσει τις απόψεις της για το θέμα, αυτό δεν κατέστη δυνατό.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ


Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010 | ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

ΠΗΓΗ : εφημ.ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ



Παραμύθι στη ΔΕΘ - Το Christmas Magic City




Το Christmas Magic City ανοίγει τις πύλες του το Σάββατο 27 Νοεμβρίου και εγκαινιάζεται την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010 στις 18:00 στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης,με την αριστοτεχνική αρχιτεκτονική επιμέλεια του Άρι Γεωργίου.

Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουνε στα παγοδρόμια και στα carousel, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες που παρουσιάζονται, ειδικά προσαρμοσμένες, για πρώτη φορά, στο Χριστουγεννιάτικο πνεύμα των ημερών όπως: το παζλ εκφράσεων, το εργαστήρι μακιγιάζ, τα ομαδικά παιχνίδια ανάμεσα σε ταράνδους και χιονάνθρωπους, σε ξωτικά και άλλους ήρωες των Χριστουγέννων.

Τα παιδιά θα κατασκευάσουν παιχνίδια, το γιορτινό τους σακίδιο, χριστουγεννιάτικες κάρτες και πολλές άλλες χειροτεχνίες. Οι επισκέπτες του Christmas Magic City θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν στάσεις σε θεατρικά δρώμενα, θεάματα, χορωδίες, διαδραστικά παιχνίδια και θα μπορούν να απολαύσουν γιορτινές λιχουδιές υπό την μουσική υπόκρουση νοσταλγικών μελωδιών.

Το «CHRISTMAS MAGIC CITY», το οποίο διοργανώνεται από τη HELEXPO και την ATTRACT PRODUCTIONS στη Θεσσαλονίκη, θα λειτουργήσει για πέντε εβδομάδες στους υπαίθριους χώρους, αλλά και σε Περίπτερα της ΔΕΘ και θα εκτείνεται σε 16.000 τ.μ.

Η διοργάνωση αυτή έχει στόχο τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία του κοινού, καθώς και την τόνωση της κίνησης στο εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης και την ανάδειξη της πόλης ως Χριστουγεννιάτικο-θεματικό-τουριστικό προορισμό. Για το σκοπό αυτό θα συμμετέχουν και θα συνδράμουν, στο πλαίσιο της εμβέλειας και της αρμοδιότητας τους, φορείς της πόλης, ανάμεσά τους το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ο Οργανισμός Τουριστικής προβολής Νομού Θεσσαλονίκης, η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και Ελλάδος και η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης.

Το «CHRISTMAS MAGIC CITY – ΤHESSALONIKI», προσδοκά να προσελκύσει κοινό από όλη την Ελλάδα, αλλά και από τις χώρες των Βαλκανίων. Μακροπρόθεσμος, άλλωστε στόχος της HELEXPO είναι να γίνει η Θεσσαλονίκη, η «Πόλη των Χριστουγέννων» για όλη τη Ν.Α. Ευρώπη.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ 10:30- 14:30
- «ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ 2011»
- « ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΣΑΚΙΔΙΟ»
- « ΚΑΡΤΕΣ ΕΚΠΛΗΞΗ»
- « ΜΑΣΚΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ»

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ 17:00- 21:00
- ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΑΚΙΓΙΑΖ
- ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΠΥΛΟΥ
- «ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ 2011»
- « Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΟΥΡΑΝΟΣ»
- «Ο ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΣΚΟΥΦΟΣ ΤΟΥ ΜΑΓΕΙΡΑ»
- «ΓΛΥΚΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ»

ΣΠΙΤΑΚΙΑ 17:00- 21:00
- ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΣΜΑΤΑ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΚΑΙ HAPPENINGS
- ΑΙ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΞΩΤΙΚΑ, ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ


ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
- ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ – Κ.Ε.Π.Α ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ – έθιμο Ρουγκάτσια


ΚΥΡΙΑΚΗ 28 Νοεμβρίου 2010 - ΕΓΚΑΙΝΙΑ -

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ
18:00. Προσέλευση κοινού
18:30. Τελετή Αγιασμού
19:00. Η Φωταγώγηση του Δένδρου
19:15. Χαιρετισμός Προέδρου και Διευθύνοντα Σύμβουλου της HELEXPO κ. Πάρι Μαυρίδη και επισήμων
19:30. Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα και Τραγούδια από όλη την Ελλάδα (ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)

Παράλληλα θα λειτουργούν:
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ 10:30- 14:30
- « ΠΑΖΛ ΕΚΦΡΑΣΕΩΝ»
- «Ο ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΣΚΟΥΦΟΣ ΤΟΥ ΜΑΓΕΙΡΑ» - - -«ΓΛΥΚΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ»
- « ΤΟ ΚΡΥΦΤΟΥΛΙ ΤΟΥ ΑΙ ΒΑΣΙΛΗ» -
- ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΠΥΛΟΥ

ΣΠΙΤΑΚΙΑ 12:30- 16:30
- ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΣΜΑΤΑ
- ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΘΕΑΤΡΟΠΑΙΧΝΙΔΑ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ 17:00- 21:00
-«ΠΑΖΛ ΕΚΦΡΑΣΕΩΝ»
- ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΑΚΙΓΙΑΖ
- «Η ΜΑΓΙΚΗ ΣΚΟΝΗ»
-« ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΣΑΚΙΔΙΟ»
-« ΚΑΡΤΕΣ ΕΚΠΛΗΞΗ»

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΚΑΙ HAPPENINGS
ΑΙ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΞΩΤΙΚΑ, ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ


Ώρες λειτουργίας του CHRISTMAS MAGIC CITY:
Καθημερινές: 17:00-22:00.
Σαββατοκύριακο & ημέρες εορτών: 10:00-22:00.
Τιμή εισιτήριου: 3€/άτομο. 2,50€/άτομο για ομάδες από τέσσερα άτομα και άνω. Εισιτήρια διαρκείας με 15€/άτομο.
Πληροφορίες: www.cmct.gr

Χορηγοί επικοινωνίας
EΡT3, Αγγελιοφόρος, Close Up, Sunday, Μακεδονία, Θεσσαλονίκη, Επιλογές, Ράδιο Θεσσαλονίκη, Ερωτικός, Heart FM, Ράδιο ΔΕΘ

Ανέκδοτα: Ο ετοιμοθάνατος Εβραίος πατέρας

Όλη η τετραλογία
Α’ ΜΕΡΟΣ
Ο Εβραίος πατέρας είναι ετοιμοθάνατος. Γύρω από το κρεβάτι του πόνου, είναι συγκεντρωμένη όλη η οικογένεια του. Το κλίμα είναι βαρύ και πένθιμο. Ένα μόνο μικρό καντηλάκι, δίπλα στον άρρωστο, φωτίζει αμυδρά το στενό δωμάτιο. Ο πατέρας, με κλειστά τα μάτια και πολύ κόπο, ψιθυρίζει:
Πατέρας: Γυναίκα μου Σάρα είσαι εδώ;
Σάρα (κλαίγοντας): Ναι, άντρα μου.
Πατέρας: Γιε μου Ιακώβ είσαι εδώ;
Ιακώβ (φανερά συγκινημένος): Ναι, πατέρα.
Πατέρας: Μικρή μου θυγατέρα Ιουδίθ, είσαι εδώ;
Ιουδίθ (απαρηγόρητη): Ναι, πατέρα, είμαι κοντά σου.
Πατέρας: Και εσύ στερνοπούλι μου Ααρών, είσαι εδώ:
Ααρών (με αναφιλητά): Ναι, πατέρα.
Πατέρας: ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ;

Β’ ΜΕΡΟΣ
Η οικογένεια συνειδητοποιεί αμέσως την εγκληματική αμέλεια και όλοι αποχωρούν σιγά-σιγά από το δωμάτιο. Τελευταίος φεύγει ο μικρός Ααρών που, κλείνοντας την πόρτα του δωματίου, λέει:
Ααρών: Και που ’σαι πατέρα… Όταν αφήνεις την τελευταία σου πνοή, άφησε την προς το καντήλι, για να σβήσει. Είναι κρίμα να καίει άδικα…

Γ’ ΜΕΡΟΣ
Ο πατέρας φωνάζει τον πρωτότοκο Ιακώβ και του λέει να πλησιάσει. Με τις τελευταίες δυνάμεις που του απομένουν, βγάζει από την τσέπη του ένα ρολόι και εξηγεί ότι το έχει κληρονομιά από τον προπάππου του.
Ο Ιακώβ το κοιτάζει με μάτια που γυαλίζουν. «Σ’ αρέσει;» ρωτά ο πατέρας. «Ναι πατέρα!» αποκρίνεται ο Ιακώβ. Και ο ετοιμοθάνατος πατέρας: «Ωραία! Πόσα δίνεις;»

Δ’ ΜΕΡΟΣ
Την άλλη μέρα του θανάτου του πατέρα, ο Ιακώβ πηγαίνει στην τοπική εφημερίδα για να βάλει την αναγγελία του θανάτου.
Ιακώβ: Παρακαλώ, ποια είναι η μικρότερη χρέωση για μία αναγγελία θανάτου;
Υπάλληλος: 2 δολάρια, κύριε.
Ιακώβ: ΟΚ, γράψε λοιπόν “Αβραάμ Κοέν πέθανε”.
Υπάλληλος: Μα, κύριε, πρέπει να έχετε υπόψη σας πως με τα 2 δολάρια μπορείτε να γράψετε μέχρι 10 λέξεις.
Ο Ιακώβ σκέφτεται μερικά δευτερόλεπτα και λέει στον υπάλληλο:
Ιακώβ: Ωραία, τότε γράψε “Αβραάμ Κοέν πέθανε. Πωλείται DATSUN σε τιμή ευκαιρίας”.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΕΠΙΣΗΜΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

Χθες το βράδυ έγινε μια πρώτη συνάντηση σε γνωστό μαγαζί του Κολινδρού.
Σαν πρώτη σκέψη και σε πρώτη φάση θα δημιουργηθεί μια κίνηση πολιτών Κολινδρού ή πολιτών Βόρειας Πιερίας,που σαν στόχο θα έχει την:
1) Επιδίωξη μέχρι εξαντλήσεως και των τελευταίων πιθανοτήτων, να καταστεί ο Κολινδρός ως έδρα - τώρα και μελλοντικά - ομώνυμου Δήμου,σύμφωνα με το υπάρχων καθεστώς του Καποδιστριακού μας Δήμου(Ως έχει).
2) Την δημιουργία ενός πόλου που σαν στόχο θα έχει την προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου Κολινδρού(αν ονομαστεί κίνηση πολιτών Κολινδρού),με όλες τις νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται κι εναντίον οποιασδήποτε Δημοτικής Αρχής.
3) Την επιδίωξη και πίεση με τις οποιεσδήποτε νόμιμες διαδικασίες προς πάσα κατεύθυνση αν φυσικά προβλέπεται νομικά,για να πραγματοποιηθεί έκτακτο ή τακτικό Δημοτικό συμβούλιο,προς το ξεκαθάρισμα εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου Κολινδρού για τη περαιτέρω στάση του,σε ότι αφορά την προηγούμενη δεσμευτική ομόφωνη απόφασή του,που αφορά την αποχή των πολιτών του Δήμου Κολινδρού από τις επικείμενες ή μελλοντικές εκλογές.
4) Θα ανατεθεί σε δικηγόρο,να αναλάβει τη δημιουργία της κίνησης πολιτών,σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία.
5) Να αναπτυχθούν κι άλλοι σκοποί και δράσεις, μετά από εκ νέου συνάντηση των μελών.
6) Θα σας κρατάμε ενήμερους για οποιαδήποτε νεότερη εξέλιξη

Χρειάζονται όμως άμεσα υπογραφές πολιτών για να πιέσουμε για το άρθρο 3.
Να στείλουμε μια επιστολή στον Δήμαρχο Κολινδρού με υπογραφές πολλών πολιτών(ονοματεπώνυμα) ώστε να αποδεχτεί το αίτημά μας για την πραγματοποίηση Δημοτικού Συμβουλίου προς εξέταση του αιτήματός μας.
Αυτό επείγει και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα ιστότοπο μόνο για αυτό το σκοπό.
Δηλαδή για την συγκέντρωση των ονοματεπωνύμων των πολιτών,δίχως να βλέπει ο καθένας τα στοιχεία του άλλου ή και το αντίθετο προαιρετικά.
Θα συγκεντρωθούν από τον διαχειριστή του μπλογκ και θα αποσταλούν σαν υπογράφοντες της επιστολής προς τον κύριο Δήμαρχο.
Το κείμενο της επιστολής θα αναρτηθεί στο μπλογκ,ταυτοχρόνως με την αποστολή της στους αρμόδιους.
kolidrinamaslatia@gmail.com 30-09-2010


τελικά τα όνειρα σβήνουν νωρίς??????

Λίγη βενζίνη ρε παιδιά

-Σ ένα αυτοκινητόδρομο της Aθήνας, κάποιος οδηγός φτάνει σ' ένα τεράστιο μποτιλιάρισμα και σταματάει.

-Κάποιος τον πλησιάζει και του χτυπά το τζάμι.

-Ο οδηγός ανοίγει το παράθυρο και ρωτάει:- Τι συμβαίνει;

-Μια ομάδα από τρομοκράτες έπιασε όμηρο τον Γιώργο Παπανδρεου και ζητάει λύτρα 1 εκατομμύριο Ευρώ,

αλλιώς, λένε ότι θα τον καταβρέξουν με βενζίνη και θα του πετάξουν ένα αναμμένο σπίρτο...

Λοιπόν, καταλαβαίνετε ότι, μπροστά σ' αυτή την τραγική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, ζητούμε από κάθε αυτοκίνητο να κάνει μια δωρεά.

-Και πόσα δίνει συνήθως ο καθένας; ρωτάει o οδηγός.

-Γύρω στα 5 λίτρα !

Στο κρεβάτι με τη Τζούλια...

Δγείτε το παρακάτ βίντεου...

Champions League (τελικά αποτελέσματα)

Ολοκληρώθηκε και η δεύτερη ημέρα της 5ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Champions League. Δείτε τα τελικά αποτελέσματα:

1ος όμιλος
Ίντερ-Τβέντε 1-0 (55' Καμπιάσο)
Τότεναμ-Βέρντερ Βρέμης 3-0 (6’ Καμπούλ, 45' Mόντριτς, 79' Κράουτς)

2ος όμιλος
Σάλκε-Λιόν 3-0 (13' Φαρφάν, 20', 89' Χούντελααρ)
Χάποελ Τελ Αβίβ-Μπενφίκα 2-0 (24' Ζάχαβι, 74' Ντάγκλας)

3ος όμιλος
Ρέιντζερς-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1 (87' πεν. Ρούνεϊ)
Βαλένθια-Μπούρσασπορ 6-1 (17' πεν. Μάτα, 21', 55' Σολδάδο, 30' Αντουρίθ, 37' Χοακίν, 78' Ντομίνγκεζ - 69' Μπατάλα)

4ος όμιλος
Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα 0-3 (27', 69' Πέδρο, 62' Μέσι)
Ρούμπιν Καζάν-Κοπεγχάγη 1-0 (45’ πεν. Νομπόα)