Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Πιερία: Στον εισαγγελέα ο σερβιτόρος που στραγγάλισε την ερωμένη του!

Την έπνιξε με καλώδιο φορτιστή κινητού τηλεφώνου - Ο εισαγγελέας του άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση... Ο 38χρονος σερβιτόρος που οδηγήθηκε το πρωί στον εισαγγελέα Κατερίνης, κατηγορείται ότι στραγγάλισε την ερωμένη του, σε περιοχή του νομού Πιερίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το ζευγάρι ξεκίνησε από το χωριό Βροντού Πιερίας για μία βόλτα στην περιοχή του Ολύμπου. Κάποια στιγμή λογομάχησαν και η κατάσταση ξέφυγε για τα καλά. Ο 38χρονος κατηγορείται ότι τύλιξε στο λαιμό της 31χρονης ερωμένης του από τη Βουλγαρία το καλώδιο φορτιστή κινητού τηλεφώνου και την έπνιξε, ενώ στη συνέχεια παραδόθηκε στους αστυνομικούς.ΠΗΓΗ: newsit.gr

Imagine 89.7:Φάρσα με υποτιθέμενο bachelor party

Ακούστε μια τηλεφωνική φάρσα με υποτιθέμενο bachelor party που θα διοργάνωνε μέλλον γαμπρός...
Είναι πολύ καλό...



Δείτε φάρσα του Μητσικώστα στον Ρουβά!!!

Δείτε μια αξέχαστη και άκρως επιτυχημένη φάρσα του Μητσικώστα στον Ρουβά,παριστάνοντας τον Μίκη Θεοδωράκη...

Καβάλα: Κάηκαν χαρτονομίσματα αξίας 70.000 ευρώ!

Τα χαρτονομίσματα καήκαν όταν ξέσπασε φωτιά σε αποθήκη του παλιού κάμπινγκ Estella, στη Νέα Ηρακλίτσα, του Δήμου Ελευθερών.Ο ιδιοκτήτης της αποθήκης που καιγόταν ενημέρωσε τους πυροσβέστες για την ύπαρξη ενός μεγάλου χρηματικού ποσού, που άγγιζε τις 150.000 €. Τα χρήματα τα φύλαγε ο ίδιος μέσα στην αποθήκη.

Μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς οι πυροσβέστες διαπίστωσαν ότι τα χαρτονομίσματα που δεν καταστράφηκαν ήταν αξίας 72.000 €.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στον αποθηκευτικό χώρο, εξαπλώθηκε γρήγορα σε διπλανό πέτρινο φούρνο ενώ κατάστρεψε ολοσχερώς και ένα σταθμευμένο επιβατικό αυτοκίνητο.
ΠΗΓΗ:www.newsit.gr

Προτείνουν δημοψήφισμα για τα διόδια στην Πιερία

Η διεύρυνση της επιτροπής αγώνα κατά των διοδίων στην Πιερία και η διερεύνηση του ενδεχομένου διεξαγωγής δημοψηφίσματος σε επίπεδο νομού, με στόχο την ομαδική άρνηση καταβολής του αντιτίμου των διοδίων, ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν προχθές βράδυ σε σύσκεψη στην οποία παραβρέθηκαν, εκτός των μελών της επιτροπής, η αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου και οι περιφερειακοί σύμβουλοι.

Έλαμψαν διά της απουσίας τους οι τρεις νέοι δήμαρχοι Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, Δίου-Ολύμπου Γιώργος Παπαθανασίου και Πύδνας-Κολινδρού Βαγγέλης Πολύζος.
Πρόθυμα δέχτηκαν να πλαισιώσουν την επιτροπή η αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκος Μακρίδης, Λάκης Παπαϊωάννου, Νίκος Παπανικολάου και Γρηγόρης Παπαχρήστος. Σε γενικές γραμμές συμφώνησαν με τη φιλοσοφία της επιτροπής, δηλώνοντας παρόντες σε ό,τι αποφασίσει, αφού ο στόχος είναι ένας, η διασφάλιση των συμφερόντων των πολιτών του νομού. Επίσης συμμετείχε και ο Α. Μάντζιος ως νεοεκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής του συνδυασμού “Πρωτοβουλία πολιτών για την αλλαγή στον δήμο Κατερίνης”.
Τα άμεσα προβλήματα που απασχολούν την επιτροπή είναι η κατασκευή παράπλευρων διοδίων στη Λεπτοκαρυά και η αύξηση κατά 40% της τιμής των διοδίων των Μαλγάρων.

Δημοψήφισμα
Στην εισήγησή του ο επικεφαλής της επιτροπής Παναγιώτης Αγγελίδης πρότεινε να τεθεί σε διαβούλευση η διεξαγωγή δημοψηφίσματος κατά της πληρωμής των διοδίων και συγχρόνως να ζητηθεί η δέσμευση της πολιτείας να παρέχει κάθε είδους νομική υποστήριξη προς τους πολίτες σε περίπτωση που η εταιρεία στραφεί εναντίον τους. Τοπικά δημοψηφίσματα προβλέπονται από το άρθρο 216 του νόμου 3852/2010 “Καλλικράτης”.
“Η πρότασή μας είναι ρεαλιστική και θα συζητηθεί σε βάθος με όλους τους τοπικούς φορείς”, εξήγησε στη “Μ” ο κ. Αγγελίδης. “Στόχος μας είναι να βρούμε όλους τους νόμιμους τρόπους αντίστασης στην εισπρακτική πολιτική μέσω των διοδίων, όπως και στην ανεξέλεγκτη αύξηση του αντιτίμου”.
Η διαδρομή Θεσσαλονίκη -Αθήνα έχει τις μεγαλύτερες χρεώσεις διοδίων από κάθε άλλη. Ο οδηγός πληρώνει σε εννέα σταθμούς 22,10 ευρώ.


Το κόστος της διαδρομής Θεσσαλονίκη - Αθήνα

Σημεία διοδίων / Δίκυκλα / ΙΧ

ΜΑΛΓΑΡΑ / 1,40 / 2,80
ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ / 2,00 / 2,90
ΠΥΡΓΕΤΟΣ / 1,50 / 2,20
ΜΟΣΧΟΧΩΡΙ / 1,90 / 2,80
ΠΕΛΑΣΓΙΑ / 1,70 / 2,40
ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑ / 1,00 / 1,50
ΤΡΑΓΑΝΑ / 1,60 / 2,25
ΘΗΒΑ / 1,65 / 2,35
ΑΦΙΔΝΑΙ / 1,35 / 1,90
ΣΥΝΟΛΟ: / 14,80 / 22,10

Της Μαρίας Καραούλη

Πηγή: http://www.makthes.gr/news/reportage/65760/

Κέρδισε 56 εκατ. στο λαχείο και η πρώην γυναίκα του ζητάει τα 8 εκατ.!

Αυτό πάει να πει να έχεις θράσος. Να εγκαταλείπεις τον άνδρα σου αλλά μόλις κερδίσει λεφτά να του ζητάς και μερίδιο. Και ο ίδιος ξαφνικά να βρίσκεται και κερατάς και...γδαρμένος! Ο λόγος για τον Νάιτζελ Πέιτζ που κέρδισε 56 εκατομμύρια λίρες στο Euromillions Lottery τον Φεβρουάριο. Η πρώην γυναίκα του όμως απαίτησε να της δώσεις 8 εκατομμύρια αγγλικές λίρες. Η κυρία, λέμε τώρα, Γουέντι Πέιτζ η οποία εγκατέλειψε τον σύζυγο της πριν από δέκα χρόνια για τα μάτια ενός άλλου άντρα, πήγε μάλιστα και στα δικαστήρια για να πάρει τα χρήματα αυτά.

Το δικαστήριο αποφάσισε να της δώσει τελικά 2 εκατομμύρια λίρες αλλά αυτά όπως αποφάσισε το δικαστήριο θα ανήκουν σε μεγάλο βαθμό στην 13χρονη κόρη τους.

Ο Νάιτζελ είχε αποφασίσει από την αρχή να κάνει ένα μεγάλο δώρο στην πρώην γυναίκα του όχι όμως να της δώσει τόσα λεφτά. Έτσι η ίδια πήγε στο δικαστήριο λέγοντας μάλιστα πως έχει δικαίωμα στα κέρδη αυτά. Πως όμως έχεις δικαίωμα στα χρήματα του ανθρώπου όταν τον παράτησε πριν δέκα χρόνια;

Ο ίδιος έχει πέσει από τα σύννεφα αφού δεν πίστευε ότι η Γουέντι θα έφτανε σε τέτοιο σημείο. Ο Νάιτζελ μετά τα λεφτά που κέρδισε παντρεύτηκε την γυναίκα που ζούσε μαζί της τα τελευταία δύο χρόνια και μάλιστα έδωσε 4 εκατομμύρια λίρες για να αγοράσει ένα οικολογικό σπίτι με 6 υπνοδωμάτια. Το παλιό του σπίτι το δώρησε στον εργάτη που είχε για να τους καθαρίζει ενώ έχει κάνε αρκετές δωρεές σε τοπικά ιδρύματα.

Ο Πέιτζ είναι ο πρώτος νικητής λαχείου που αναγκάζεται να δώσει χρήματα από τα κέρδη στην πρώην γυναίκα του.

Όταν η Γουέντι εγκατέλειψε τον άνδρα της πήρε μαζί της και την 3χρονη τότε κόρη τους. Τώρα ζητάει και περισσότερη διατροφή για το παιδί αν και ο ίδιος ο πατέρας όπως είπε έχει φροντίσει για την κόρη του όμως τα χρήματα αυτά δεν θα φτάσουν πότε στα χέρια της πρώην γυναίκας του.

Εμείς τι να πούμε; Ας της κάνει τώρα και αυτός μήνυση και να ζητήσει αποζημίωση για εγκατάλειψη συζυγικής στέγης!


Πηγή: Daily Mail

ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ ΤΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ

Τα χέρια του είναι σκαμμένα. Ποια χέρια του; Και το πρόσωπο και το κορμί, μα πιο πολύ η ψυχή του. Σακατεμένα. Να χωνέψει πολέμους, να χορτάσει την πείνα και μετά απ αυτούς, να αναθρέψει παιδιά, να είναι αξιοπρεπής. Πάντα αξιοπρεπής. Με αυτή την αξιοπρέπεια των ανθρώπων της ελληνικής επαρχίας, που δεν μετράνε πληγές. Μόνο τις γλύφουν. Δεν τις επιδεικνύουν, μόνο καμιά φορά τις χαϊδεύουν. Αναρωτιέμαι πότε πρόλαβαν να ερωτευθούν αυτοί οι άνθρωποι; Πώς κατάφεραν να ζήσουν δανειζόμενοι πάντα ένα όνειρο απ το μέλλον που κάποια στιγμή δήθεν θα μέρωνε για να μερώσουν κι αυτοί; Κι όμως δεν θα ακούσεις ένα «ουφ» ποτέ απ τα χείλη της. Φοβούνται μην σε επιβαρύνουν, μη σε στενοχωρήσουν, μην... Αξιοπρεπείς άνθρωποι της ελληνικής επαρχίας. Αγράμματοι οι περισσότεροι. Δύσκολα διαβάζουν μια λέξη. Διαβάζουν όμως τους ανθρώπους. «Να μάθεις γράμματα παιδί μου» έλεγε, «αλλά να προσέχεις γιατί άμα είσαι γαϊδούρι, θα είσαι γαϊδούρι με πτυχίο».
Σκαμμένος είναι. Παντού, αλλά δεν ξεστόμισε ποτέ ένα «αχ» ή ένα «γιατί». Τον έσκαψε η οικοδομή. Μέρα νύχτα. Τρία παιδιά, δύσκολα χρόνια, κατατρεγμένος γιατί ποτέ «δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις». Ποτέ. Μόλις το «ποτέ» δεν χρειαζόταν πια να το φωνάζει, μόλις αυτοί που τον έστελναν εξορία άρχισαν να πίνουν ούζο μαζί του σαν μια συγνώμη που ποτέ δεν εκστομίστηκε, ήρθε το «κάποτε». Κάποτε μπορούσε να ζήσει κι αυτός. Και οι εγχειρήσεις. Σακατεμένοι άνθρωποι, κάθε σημείο του κορμιού και πληγή. Κάθε πληγή κι εκδίκηση. Στην αρχή καρδιάς, μετά προστάτη και τέλος καταρράκτη. Κι ένα ουφ δεν είπε. Έκανε την τελευταία και μπήκε στο καράβι για το νησί. Όρθιος. Που θελε να πει ζωντανός. Μόλις ανέβηκε τις σκάλες του καταστρώματος, μόλις υπέθεσε πως δεν τον έβλεπαν πια έγειρε. Μάζεψε στο γέρικο κορμί και τους πόνους. Πριν φύγει απ την Αθήνα είχε πέσει στο μπάνιο, αλλά δεν είπε τίποτα σε κανέναν. Μην επιβαρύνει κάποιον. Ευτυχώς δεν την πάτησε όπως ο Σπαθάρης. Θα πέρναγε σαν όλα τα υπόλοιπα. Δεν πέρναγε όμως. Κάποιοι φώναξαν τον γιατρό του πλοίου. Πόναγε. Μάλλον απ το πέσιμο είχε σπάσει πλευρά. Μπορεί να είχε τρυπήσει πνεύμονα ή σπλήνα. Θα πέρναγε κι αυτό όπως όλα τα υπόλοιπα. Ο γιατρός του πλοίου ήταν απ αυτούς που τα γράμματα τους έκαναν καλύτερους. Τον μάζεψε, όπως θα μάζευε το γέρικο αγαπημένο κορμί του πατέρα του, και τον πήγε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης. Του έδωσε και παραπεμπτικό για τα επείγοντα.
Σφάδαζε, πονούσε. Η νάρκωση απ την εγχείρηση για το μάτι και τα παυσίπονα δεν είχαν πια επήρεια και ένοιωθε τα σπασμένα του πλευρά. Αλλά θα τα κατάφερνε. Θα άντεχε όπως τόσα. Αυτό που δεν άντεξε ήταν όταν του είπαν «δεν είναι επείγον κύριε και αν θέλετε να πληρώσετε 60 ευρώ για να κάνετε εξετάσεις». «Δεν έχω» τους είπε, «είμαι φτωχός , μπορεί να ήμουν και Αλβανός και πονάω. Δουλεύω 60 χρόνια γι αυτή τη χώρα. Μπορείτε να με εξετάσετε;»
Η κυρία στάθηκε απέναντί του. Καλή επιστήμονας, διευθύντρια. Είναι βέβαιο πως έχει πολύ καλό βαθμό πτυχίου, σεμινάρια φαρμακευτικών εταιρειών, μετεκπαίδευση, καλή αξιολόγηση. Και σίγουρα κάποια διάταξη νόμου όταν οι άλλοι «δεν συμμορφώνονται προς τας υποδείξεις» της. «Να πάτε να κάνετε όπως όλοι εξετάσεις δεν είναι επείγον». Εκείνος πόναγε απ τα πλευρά, αλλά πιο πολύ πόναγε απ τη γυναίκα που πασπαλισμένη πολιτισμό, νόμους και επιστήμη επιβεβαιωνόταν αυτάρεσκα τακτοποιώντας επιτέλους τα πράγματα απέναντι σε γεροπαράξενους φωνακλάδες γέρους. Εντάξει με τον πόνο, αλλά όχι ρε γαμώτο με την αξιοπρέπεια. Γιατί έπαιζε με την αξιοπρέπειά του;
Σε λίγο κάποιοι πήραν είδηση τι γινόταν. Έπεσαν κάποια τηλέφωνα και ψίθυροι πιο ηχηροί απ τις φωνές. «Ρε ξέρεις ποιος είναι;» Το σύστημα αναστατώθηκε. Έφτασαν υπερηχογράφοι, μηχανήματα, καρδιολόγοι. Μην τρύπησε ο πνεύμονας, η σπλήνα. Μην τρύπησε η στεγανότητα της απανθρωπιάς και της συντεχνίας τους. Μην την πατήσουν.
Καθόταν εκεί να τον τρυπάνε και να τον εξετάζουν για μια ακόμη φορά. Σιωπηλός. Θα πέρναγε κι αυτό. Αλλά η αξιοπρέπεια; Τόσα χρόνια δουλειάς; Γι αυτό ρε γαμώτο σκοτώθηκε τόσα χρόνια; Για θρασύδειλους χαρτογιακάδες;
Α, ρε πατέρα πόσο δίκιο είχες. Αν είσαι γαϊδούρι, το πτυχίο απλώς σε κάνει γαϊδούρι με πτυχίο...

του Κώστα Βαξεβάνη
http://www.koutipandoras.gr/

ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ.... με τον Μίκη Θεοδωράκη

Στον Μίκη Θεοδωράκη, είναι αφιερωμένη η εκπομπή ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ, τόσο αυτό το Σάββατο 20 Νοεμβρίου, όσο και το επόμενο 27 Νοεμβρίου, τιμώντας με τον δικό της τρόπο τον σπουδαίο δημιουργό επί τη ευκαιρία της συμπλήρωσης των 85 χρόνων του…
…Παρών σο στούντιο ο Μίκης, χειμαρρώδης και επιβλητικός, μιλάει για όλους και για όλα…
…Μαζί του στο πλατό της εκπομπής σε αυτό το πρώτο αφιέρωμα, που θα προβληθεί από τη ΝΕΤ, αυτό το Σάββατο 20 Νοεμβρίου, στις 22:10, φίλοι, συναγωνιστές , συνοδοιπόροι, συνεργάτες και θαυμαστές, μεταξύ των οποίων οι: Αναστάσιος Πεπονής , Θεόδωρος Πάγκαλος, Ευάγγελος Βενιζέλος , Λευτέρης Παπαδόπουλος, Μίμης Ανδρουλάκης, Γιώργος Λιάνης, Μανώλης Ρασούλης, Νότης Μαυρουδής, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, Κάκια Ιγερινού, Αννα Φόνσου, Γιώργος και Ηρώ Σγουράκη, Σάκης Τόδουλος, Μάκης Τρικούκης, Γιώργος Λογοθέτης, Γιάννης Ρούντος, Ελισάβετ Παπαγεωργίου και Νίκος Χαρικιόπουλος…
…Ενώ τα τραγούδια του ερμηνεύουν οι : Μανώλης Μητσιάς, Γλυκερία, Αντώνης Ρέμος, Δημήτρης Μπάσης, Βασίλης Λέκκας, Γρηγόρης Βαλτινός, Αναστασία Μουτσάτου, Μπέσυ Μάσφα και Κατερίνα Παπουτσάκη και η παιδική χορωδία του Δημήτρη Τυπάλδου…

Ξεκινά η προετοιμασία της Εθνικής γυναικών

Την Κυριακή αρχίζει στον Κολινδρό η προετοιμασία της εθνικής χάντμπολ των γυναικών, ενόψει των αγώνων για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, που θα διεξαχθούν στη Δράμα από τις 3 έως τις 5 Δεκεμβρίου.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Βελιμίρ Πένιοβιτς, κάλεσε τις εξής 18 παίκτριες: Σοφία Δημητρίου (Πρωτοπόροι Θεσ.), Ελισσάβετ Μάστακα, Βαρβάρα Παρασκευαϊδου, Μαρία Χατζηπαρασίδου (Αναγέννηση Γιαννιτσών), Αθανασία Στρατάκη, Ειρήνη Παπάζογλου (ΑΣΕ Ορμή), Πανδώρα Κόρρα, Κατερίνα Βαφειάδου (Αρίων Πτολεμαϊδας), Μάρθα Λογδανίδου, Φραγκούλα Παπανικολάου, Αλεξάνδρα Γκέργκινα, Λαμπρινή Τσάκαλου, Ευγενία Μυλωνά, Χρύσα Χρονοπούλου (Νέα Ιωνία), Βάγια Μπαλάφα (Αναγέννηση Αρτας), Κασσάνδρα Χοτοκουρίδου (Ορφέας Κατερίνης), Χρυσούλα Τσομπανίδου, Αριάδνη Μασμανίδου (Αρης Θεσ.).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πανδώρα Κόρρα αποδέχθηκε την πρόσκληση να βοηθήσει την εθνική ομάδα, παρά το βαρύ πένθος που της προκάλεσε ο πρόσφατος χαμός του αδελφού της σε τροχαίο δυστύχημα, κάτι για το οποίο η αθλήτρια θεωρείται αξιέπαινη.

«Στο πρόγραμμα της προετοιμασίας στον Κολινδρό δεν θα έχουμε όλες τις ημέρες μαζί μας τρία ίντερ, τα δύο λόγω των μαθημάτων τους στο σχολείο και το τρίτο λόγω σπουδών. Αυτό μας δυσκολεύει», δήλωσε ο Πένιοβιτς. και συνέχισε: «Έχουμε 3 dvd από αγώνες της ομάδας της ΠΓΔΜ, αλλά σε αυτά δεν υπάρχουν οι παίκτριες που παίζουν στη Γαλλία»λ’εει αρχικά ο Πένιοβιτς και συνεχίζει.

« Έχω και ένα dvd από την ελβετική ομάδα, από το Αζερμπαϊτζάν δεν έχω υλικό, αλλά επτά μήνες πριν η εθνική Ουγγαρίας είχε νικήσει την ομάδα αυτή με ένα γκολ διαφορά. Η συγκεκριμένη εθνική ανήκει στη ρωσική σχολή. Γενικά πρέπει να προσέξουμε πολλά πράγματα αλλά να δώσουμε και βάρος στην άμυνα».

Το πρόγραμμα των αγώνων του 2ου ομίλου, που θα γίνουν στο κλειστό γυμναστήριο «Δημήτρης Κραχτίδης» της Δράμας, έχει ως εξής:

Παρασκευή 3/12

18.30 Ελβετία-Αζερμπαϊτζάν
20.30 Ελλάδα-ΠΓΔΜ



Σάββατο 4/12

19.00 Αζερμπαϊτζάν-ΠΓΔΜ
21.00 Ελλάδα-Ελβετία



Κυριακή 5/12

16.00 ΠΓΔΜ-Ελβετία
18.00 Ελλάδα-Αζερμπαϊτζάν


Επιμέλεια: Νάνση Χερουβείμ

Πηγή: http://www.sday.gr/page.ashx?pid=2&aid=28320&catid=52

Άρειος Πάγος: Να εκφράζει γνώμη το τέκνο για το ζήτημα της γονικής μέριμνας

Ο Άρειος Πάγος με την υπ' αριθμ. 201/2010 απόφασή του έκρινε ότι από τα δικαστήρια πρέπει όταν ρυθμίζονται θέματα γονικής μέριμνας να συνεκτιμάται και η γνώμη του τέκνου.

Συγκεκριμένα, ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι «το αρμόδιο δικαστήριο, προκειμένου επί διακοπής της συμβιώσεως των συζύγων, να ρυθμίσει τη γονική μέριμνα, πρέπει να ζητεί και να συνεκτιμά και τη γνώμη του τέκνου, εφόσον κρίνει ότι έχει την απαιτούμενη ωριμότητα. Δηλαδή, έχει την ικανότητα να αντιληφθεί το συμφέρον του. Για την κρίση του δε αυτή, ως προς την ύπαρξη ή μη τέτοιας ωριμότητας, που σχηματίζεται από την ελεύθερη εκτίμηση των αποδείξεων, ούτε ειδική αιτιολογία απαιτείται, ούτε αναιρετικός έλεγχος επιτρέπεται, αφού αυτή αποτελεί εκτίμησης πραγματικού γεγονότος», προσθέτει ο Άρειος Πάγος.

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, μετά τη λύση του γάμου κρίθηκε από τα δικαστήρια ότι για το συμφέρον του επτάχρονου ανήλικου παιδιού επιβάλλεται να παραμείνει με τη μητέρα του στην Ελλάδα, χωρίς ωστόσο να ζητηθεί η γνώμη του παιδιού. Το Εφετείο έκρινε ότι λόγω της ηλικίας του δεν έχει την δυνατότητα να αντιληφθεί το πραγματικό συμφέρον του και να εκφράσει τη γνώμη του με ποιόν από τους δύο γονείς επιθυμεί να παραμείνει.

Το Εφετείο εν συνεχεία απέρριψε την αγωγή του πατέρα που ζητούσε να του ανατεθεί αποκλειστικά η επιμέλεια του ανήλικου παιδιού.

Παράλληλα, ο Άρειος Πάγος με την υπ’ αριθμ. 204/2010 απόφασή του αποφάσισε ότι για να μην είναι αόριστη η αγωγή «περί διατροφής τέκνου», πρέπει να αναφέρονται σ' αυτήν «η αδυναμία του ανηλίκου τέκνου να διατρέφει τον εαυτό του από τα εισοδήματα της περιουσίας ή από το προϊόν της εργασίας του, τα περιουσιακά στοιχεία του εναγομένου γονέα και το χρηματικό ποσό που χρειάζεται το τέκνο για την διατροφή του, με βάση τις ανάγκες του, όπως αυτές προκύπτουν από τις συνθήκες ζωής του, χωρίς να απαιτείται να εκτίθενται και οι οικονομικές δυνάμεις του άλλου γονέα».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Mainz vs Nurnberg,Genk vs Gent,NAC Breda vs PSV Eindhoven,Gimnasia La Plata vs Godoy Cruz live tv

Παρακολουθείστε σπουδαίους αγώνες από διάφορα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα πατώντας ένα από τα παρακάτω links της αρεσκείας σας:
GMT+02:00
21:30 Mainz vs Nurnberg
http://atdhe.net/29255/watch-mainz-vs-nurnberg

21:30 Genk vs Gent
http://atdhe.net/29265/watch-genk-vs-gent

21:45 NAC Breda vs PSV Eindhoven
http://atdhe.net/29271/watch-nac-breda-vs-psv-eindhoven

22:15 Vitoria Setubal vs Academica
http://atdhe.net/29269/watch-vitoria-setubal-vs-academica

20:30 FC Vaslui vs Pandurii
http://atdhe.net/29263/watch-fc-vaslui-vs-pandurii

00:10 Gimnasia La Plata vs Godoy Cruz
http://atdhe.net/29270/watch-gimnasia-la-plata-vs-godoy-cruz

24ωρη γενική απεργία σε όλα τα Μ.Μ.Ε. στις 30 Νοεμβρίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Π.Η.Τ., σε έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010 και στο πλαίσιο της απόφασης των συνδικαλιστικών Ενώσεων στο χώρο των Μ.Μ.Ε. για τη δημιουργία κοινού αγωνιστικού μετώπου, αποφάσισε μαζί με την Π.Ο.Ε.Σ.Υ. και όλες τις Ομοσπονδίες στο χώρο του Τύπου και των Μ.Μ.Ε., την κήρυξη 24ωρης απεργίας από 06:00 της Τρίτης 30 Νοεμβρίου έως 06:00 της Τετάρτης 1 Δεκεμβρίου 2010 σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Η απεργία κηρύσσεται μετά την εισήγηση της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο των Μ.Μ.Ε. σε χτεσινή της έκτακτη συνεδρίαση μπροστά στις συστηματικές και στοχευμένες μεθοδεύσεις και επιθέσεις της εργοδοσίας και της κυβέρνησης σε βάρος των εργασιακών και ασφαλιστικών κατακτήσεων των εργαζομένων που εκδηλώνονται ασύδοτα με απολύσεις, μειώσεις μισθών, μεταβολή εργασιακών όρων, υποαπασχόληση και κατάργηση των Σ.Σ.Ε..

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Π.Η.Τ. καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν μαζικά, δυναμικά, ενωτικά και αποφασιστικά στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση και να δώσουν δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί της Τρίτης 30/11/2010 μπροστά από το κτίριο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. (Ακαδημίας 20) και στη συνέχεια στην πορεία διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Εργασίας.

Πηγή:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=210849&cid=9

2. Bundesliga Simulcast / Konferenz live tv

Πατήστε εδώ ή τον παρακάτω σύνδεσμο και παρακολουθείστε την 2η Μπουντεσλίγκα ζωντανά.

Συγκεκριμένα τις σπουδαιότερες φάσεις και γκολ των παρακάτω τριών αγώνων:
Arminia Bielefeld vs Fortuna Dusseldorf
Bochum vs Paderborn 18:00 CET
FSV Frankfurt vs Osnabruck
http://atdhe.net/29257/watch-2-bundesliga-simulcast---konferenz



Cameron καλεί Κύπρο για το Μουντιάλ του 2018

Τη βοήθεια της Κύπρου, ώστε να αναλάβει η χώρα τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου το 2018 ζητεί ο Βρετανός πρωθυπουργός, David Cameron, σε άρθρο του στην κυπριακή αθλητική εφημερίδα «SportDay».

«Αγγλία και Κύπρος έχουν ιστορικούς δεσμούς και απολαμβάνουμε μια εξαιρετική συνεργασία στην εξωτερική πολιτική, τις εμπορικές και τις ανθρώπινες σχέσεις», αναφέρει ο κ. Cameron.

Εκφράζει δε την ελπίδα ότι θα αναπτυχθεί περαιτέρω η συνεργασία των Ομοσπονδιών Ποδοσφαίρου των δύο χωρών.

Πηγή:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=210770&cid=10

Του ξέρτι ότ' (νούμιρο32):

Στο νάρθηκα της Αγίας Παρασκευής Κολινδρού,λειτουργούσε επί Τουρκοκρατίας - τρεις αιώνες από την Άλωση της Πόλης - Κρυφό Σχολειό υπό την επιμέλεια ενός Καλόγερου από την Μονή του Αγίου Προδρόμου,εν ονόματι Παπαίσιος?

Στη παρακάτω φωτογραφία διαβάζετε μια σημείωση πάνω σε ένα Εκκλησιαστικό βιβλίο που μας δείχνει την παραπάνω πληροφορία.



Η σημείωση γράφει:
"23 Απριλίου 1753- ήρθα εγώ ο Προηγούμενος Παπαίσιος ο εκ Προδρόμου Βερροίας και άνιξα σκολίον εις την Αγίαν Παρασκεβήν".


Συγκλονιστική η ιστορία του τόπου μας κι ακόμα είμαστε στην αρχή...
Τώρα σιγά σιγά θα την αποκαλύπτουμε και θα την διαδίδουμε από αυτό εδώ το μπλογκ όπως μπορούμε,ώστε να τη μάθουν όλοι και συνάμα κάποιοι άλλοι που φρόντισαν να την εξαφανίσουν υποτιμώντας μας ελαφρά τη καρδία και κάνοντάς μας τοπικό διαμέρισμα...

Τώρα ζωντανά

Παρακολουθείστε ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΩΛΟΥ ΣΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Πατήστε το παρακάτω λινκ
http://www.epitropesdiodiastop.blogspot.com/


Όλοι μού ’λεγαν, καλά, είσαι παλαβός;

Η διόλου ευκαταφρόνητη μείωση των τιμών παραγωγού που εμφάνιζαν οι παραδοσιακές καλλιέργειες στις αρχές της δεκαετίας, ήταν το σημείο καμπής που ώθησε τον Γιάννη Αλεξούλη στην αναζήτηση νέων ευκαιριών στη γεωργία, «πέφτοντας» το 2003 τυχαία πάνω στο σύστημα πυκνής φύτευσης ελιάς. Στην ελληνική επιστημονική βιβλιογραφία και στα πανεπιστήμια το σύστημα έλαμπε δια της απουσίας του, όχι όμως στο διαδίκτυο, όπου ήταν καταχωρημένες 20 εγκαταστάσεις πυκνής καλλιέργειας στην Ισπανία, σε περιοχές με αντίστοιχες κλιματολογικές συνθήκες με της Θεσσαλίας. Αφού τις επισκέφτηκε τον Μάρτη του 2006, φεύγοντας, ο Γ. Αλεξούλης είχε στις αποσκευές του τρία δέντρα Arbequina, δώρο του διευθυντή της Agromillora και την υπόσχεση ότι το φθινόπωρο θα του παρέδιδε 12.000 λιόδεντρα. Κάπως έτσι εισήχθη η πυκνή φύτευση στον κάμπο και, μετά τα τέσσερα δύσκολα πρώτα χρόνια, εν μέσω περιόδου συγκομιδής, ο Γιάννης Αλεξούλης κάνει το πρώτο ταμείο στην αποκλειστική του συνέντευξη στην Agrenda.

Θα μπορούσατε να θεωρηθείτε πρωτοπόρος στην καλλιέργεια της ελιάς με το σύστημα της πυκνής φύτευσης στον Θεσσαλικό κάμπο. Δώστε μας να καταλάβουμε τι επενδύει, τι ξοδεύει και τι έχει να περιμένει ένας καλλιεργητής από τη συγκεκριμένη καλλιέργεια και με το προτεινόμενο σύστημα.

Πρόκειται για μια εντατική μορφή καλλιέργειας, που αντενδεικνύεται αυστηρά στη λογική σπέρνω-θερίζω, έχοντας όμως μικρότερες απαιτήσεις σε νερό και εργατικά. Απαιτεί μεγαλύτερο κεφάλαιο εγκατάστασης από τον κλασικό τύπο, το σημαντικότερο όμως είναι ότι το λάδι έχει πολύ καλά ποιοτικά χαρακτηριστικά, τα οποία δεν μειώνονται με τη μηχανοποιημένη μέθοδο συλλογής, όπως γίνεται με τους άλλους τρόπους. Έτσι, αποκτά πολύ καλές ποιοτικές προδιαγραφές για να σταθεί στα ράφια σε δύσκολες και απαιτητικές αγορές.

Απαιτείται ο ειδικός μηχανοποιημένος εξοπλισμός που κατασκευάζεται και υποστηρίζεται από την τοπική αγορά, πλην του ελαιοσυλλέκτη. Οι καλλιεργητικές φροντίδες είναι αυξημένες τα τρία πρώτα χρόνια και ειδικά τον πρώτο. Έχει αποδειχθεί ότι η προσβολή του δάκου είναι 40-50% χαμηλότερη απ’ ότι στην κλασική φύτευση. Στο Αγρίνιο και τη Λάρισα οι ελιές έδωσαν σε 24 μήνες από 50 μέχρι 200 κιλά το στρέμμα, ενώ τον τρίτο χρόνο λιοστάσια πέρασαν τον ένα τόνο το στρέμμα.

Προσωπικά, πέρυσι εκτός από ελαιόλαδο, παρήγαγα από τα υπολείμματα των δεξαμενών βάρους 60 κιλών περίπου 700 σαπούνια σε βιολογικό εργαστήρι της περιοχής με 150 ευρώ. Επιπλέον, ο πυρήνας μπορεί να αξιοποιηθεί για λίπασμα όταν κάποιος διαθέτει μεταφορικό μέσο.



Ποιο θα πρέπει να είναι το επόμενο βήμα στον κλάδο; Θεωρείτε ότι θα πρέπει να κινηθείτε πιο οργανωμένα και στον τομέα της τυποποίησης και διάθεσης του προϊόντος; Τι ιδέες υπάρχουν περί του θέματος;

Μεγάλο μέρος του ελληνικού ελαιώνα της κλασικής, αραιής φύτευσης δεν βρίσκεται στα καλύτερά του και ένα σημαντικό ποσοστό έχει την εικόνα της εγκατάλειψης. Ο μόνος δρόμος για ανάκαμψη είναι η στροφή στην πυκνή φύτευση.

Ωστόσο, η μορφή αυτής της καλλιέργειας είναι δύσκολη για αυτούς που θέλουν με λιγότερα από 500 στρέμματα ελαιώνα να έχουν στην αυλή τους παρκαρισμένο τον μεταχειρισμένο ελαιοσυλλέκτη, δίπλα από το επίσης ιδιωτικό ελαιοτριβείο και συσκευαστήριο. Οι απαιτήσεις και τα οικονομικά μεγέθη για ελαιοποίηση, τυποποίηση και διάθεση δύσκολα καλύπτονται σε έκταση μικρότερη από 800 στρέμματα, εύκολα όμως αυτή η έκταση συγκεντρώνεται μέσα από τον συνεργατισμό. Πρέπει να δημιουργηθεί καθετοποίηση της παραγωγής, ώστε ένα σημαντικό ποσοστό της προστιθέμενης αξίας, που φτάνει το 40%-50% της παραγόμενης ποσότητας, να μείνει στους παραγωγούς. Οι φιλότιμες αλλά αποσπασματικές ατομικές κινήσεις εύκολα πνίγονται στη θάλασσα των πολυεθνικών. Δεν πρέπει να περάσει ο έλεγχος της εμπορίας, της μεταποίησης και της διάθεσης του ελαιολάδου της πυκνής φύτευσης στο παραεμπόριο, στο κεφάλαιο και στα μονοπώλια.

Η εγκατάσταση του ελαιώνα, ο μηχανικός και ο μηχανολογικός εξοπλισμός θα πρέπει να στηριχθεί οικονομικά από το κράτος και ένα ποσοστό ενισχύσεων που δίνεται στις εταιρείες να δοθεί σε ενώσεις παραγωγών. Υπάρχουν προς πώληση από λιοτρίβια και συσκευαστήρια καινούρια, μέχρι φορητά και μεταχειρισμένα.



Τελικά το ελαιόλαδο που παράγεται από την πυκνή φύτευση είναι άλλο ελαιόλαδο; Πόσο σας ανησυχεί ο εντεινόμενος παγκόσμιος ανταγωνισμός στον συγκεκριμένο κλάδο παραγωγής;

Το παραγόμενο ελαιόλαδο είναι ποιοτικά πολύ καλύτερο από το συμβατικό. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά με τη μηχανοποιημένη μέθοδο συγκομιδής είναι εξασφαλισμένα γιατί ο καρπός μαζεύεται όταν και όπως πρέπει, ούτε χτυπιέται από καλάμι, ούτε υπερωριμάζει για να πέσει στο πανί. Έχουμε τα καλύτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά συγκριτικά με κάθε άλλη μέθοδο.

Το φετινό ελαιόλαδο πυκνής φύτευσης της Λάρισας, έχει οξύτητα μικρότερη από 3%, κάτι που είναι σχεδόν ακατόρθωτο να επιτευχθεί με τη συμβατική καλλιέργεια. Γίνεται μια δύσκολη αλλά αξιόλογη προσπάθεια από καλλιεργητές και τα οικονομικά αποτελέσματα είναι θετικά. Όσο όμως τα βατράχια πιστεύουν ότι είναι μεταμορφωμένοι πρίγκιπες θα τους τρώνε τα πουλιά του βάλτου.

Αυτό το λέω διότι η εθνική και διεθνής εμπειρία δείχνει ότι ο παραγωγικός συνεταιρισμός μπορεί να προσφέρει προστιθέμενη αξία στο τελικό προϊόν και να βοηθήσει τους καλλιεργητές να επιβιώσουν στην παγκοσμιοποιημένη ελεύθερη αγορά.

Αυτό το βλέπω σαν μονόδρομο γιατί είναι δύσκολο να βρεθεί Έλληνας γεωργός που μπορεί να σηκώσει στις πλάτες του να στήσει μια αξιόλογη, ολοκληρωμένη και οικονομικά βιώσιμη κάθετη επιχείρηση.



Πηγή:Συνέντευξη στον Κάρολο Μάισσα από το 262ο φύλλο της εφημερίδαςAgrenda



Ανασκαλνώντας:Δώρα για τα παιδιά της Βοσνίας

ΤΡΙΤΗ
9
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1996

ΕΝΑΣ γλυκύτατος Αη-Βασίλης με την κλασική κόκκινη στολή, τη λευκή γενειάδα και το σακούλι φορτωμένο με δώρα, επισκέφθηκε όλα τα παιδιά από τη Βοσνία που φιλοξενούνται σε οικογένειες της Καλαμαριάς και μοίρασε παιχνίδια, ρούχα, καραμέλες και γλυκά.

Οι επισκέψεις του Αη-Βασίλη με τη συνοδεία της αντιδημάρχου παιδείας κ. Καίτης Λαϊνά και του γενικού γραμματέα του δήμου κ. Σωκράτη Αθανασιάδη, άρχισαν στις 5.30 το απόγευμα στα σπίτια που φιλοξενούν τα παιδιά και η έκπληξη και η χαρά για τους μικρούς Σέρβους ήταν μεγάλη. Ο σάκος του γέροντα Αη Βασίλη, που γέμισε με χαρά και παιδικά χαμόγελα την Καλαμαριά ανήμερα των Θεοφανίων, άδειασε μόνο όταν και το τελευταίο Σερβόπουλο πήρε το δικό του δώρο-προσφορά του δήμου Καλαμαριάς και του τοπικού εμπορικού συλλόγου.

Το πρόγραμμα φιλοξενίας των παιδιών, μπαίνει σε νέα φάση, καθώς αρχίζουν ήδη τα μαθήματά τους σε αίθουσες που έχουν εξευρεθεί, στα σχολικά κτίρια για το σκοπό αυτό. Εξάλλου, αναχώρησε για το Ζβόρνικ της Βοσνίας λεωφορείο του δήμου Καλαμαριάς προκειμένου να μεταφέρει στην πατρίδα τους τα πενήντα παιδιά που φιλοξενήθηκαν τις ημέρες των εορτών σε οικογένειες της Ξάνθης και του Κολινδρού Πιερίας, ύστερα από πρωτοβουλία του δήμου Καλαμαριάς. Με το ίδιο λεωφορείο θα έρθουν στην Καλαμαριά, άλλα πενήντα παιδιά από την περιοχή του Ζβόρνικ, τα οποία θα φιλοξενηθούν σε οικογένειες του δήμου Μελίκης Ημαθίας και της κοινότητας Αμισιανών Καβάλας.

Πηγή:Από Αρχείο "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"

Του ξέρτι ότ' (νούμιρο31):

(Με αφορμή τη σημερινή γιορτή) ότι ο Άγιος Στυλιανός θεωρείται προστάτης των παιδιών και μεσιτεύει αποτελεσματικά στο Θεό ώστε να θεραπευτούν παιδιά από ασθένειες καθώς και η στειρότητα των γυναικών?
Διαβάστε περισσότερα για τον Άγιο Στυλιανό εδώ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Αγίου Στυλιανού σήμερα και θέλω να ευχηθώ:
Χρόνια πολλά στις εορτάζουσες στους εορτάζοντες και ιδιαίτερα στον βαφτισιμιό μου τον Στέλιο.

Η πιο ζεστή χρονιά από το 1850

Η θερµότερη χρονιά από το 1850 αποδεικνύεται η φετινή, βάσει των στοιχείων των τριών µεγαλύτερων µετεωρολογικών σταθµών στον κόσµο. Με αυτό το δεδοµένο, οι επιστήµονες δεν µπορούν παρά να επιβεβαιώσουν την τάση υπερθέρµανσης του πλανήτη. Την ίδια στιγµή, Αγγλία και Γαλλία υποδέχονται τη βιαστική βαρυχειµωνιά ντυµένες στα λευκά.

Σήµερα, η µέση θερµοκρασία του πλανήτη είναι υψηλότερη κατά 0,8°C συγκριτικά µε τα προβιοµηχανικά επίπεδα και το 2010 περίπου κατά 0,5°C πιο θερµό από τον µέσο όρο της περιόδου 1961-1990. Αν και υπολείπονται δύο µήνες για την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης των δεδοµένων, ακόµη κι ένα παγωµένο κύµα στο τέλος του χρόνου οι επιστήµονες υποστηρίζουν ότι απλώς θα «υποβιβάσει» τη φετινή χρονιά στην τρίτη θέση, διατηρώντας στην κορυφή των πιο θερµών ετών το 1998 και το 2005.

Με φόντο λοιπόν την άνοδο της θερµοκρασίας, ολοκληρώνεται την επόµενη εβδοµάδα στο Μεξικό η Σύνοδος του ΟΗΕ για το κλίµα. Μετά την παταγώδη αποτυχία της περσινής Συνόδου της Κοπεγχάγης, φέτος τίθενται µικρότεροι στόχοι µεν, πιο εφικτοί δε, όπως ο περιορισµός της αποψίλωσης των δασών, ώστε να ισχύσει στο µέλλον µια παγκόσµια συνθήκη. Και βέβαια, σύσσωµη η επιστηµονική οµάδα του ΟΗΕ δεν σταµατά να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: οι υψηλές θερµοκρασίες ισοδυναµούν µε περισσότερες πληµµύρες, καύσωνες και αύξηση του επιπέδου της θάλασσας.

Στο ίδιο µήκος κύµατος κυµαίνονται τα συµπεράσµατα του αµερικανικού διαστηµικού οργανισµού της NASA, του Αµερικανικού Κέντρου Κλιµατικών ∆εδοµένων και της βρετανικής ερευνητικής µονάδας για το κλίµα. «∆εν θα µου έκανε εντύπωση αν όλοι καταλήξουν στο συµπέρασµα ότι το 2010 είναι το πιο θερµό έτος», παρατηρεί ο Τζέιµς Χάνσεν από τη NASA. Τα τρία ινστιτούτα χρησιµοποιούν παρόµοιες µεθόδους παρατήρησης, αλλά µε λίγο διαφορετικό τρόπο – το Ινστιτούτο Goddard της NASA λόγου χάριν επικεντρώνεται στην περιοχή της Αρκτικής, όπου η θερµοκρασία αυξήθηκε µε πιο ταχείς ρυθµούς. Ωστόσο, οι ειδικοί συµφωνούν πως η παγκόσµια αύξηση της θερµοκρασίας συνδέεται µε το φαινόµενο Ελ Νίνιο, δίνοντας ως πιο χαρακτηριστική περίπτωση το έτος 1998.

Και ενώ οι ειδικοί στην πλειονότητά τους δεν στέκονται στο αν όντως το 2010 είναι η πιο ζεστή χρονιά, αλλά στην τάση υπερθέρµανσης του πλανήτη, παραφωνία στο σκηνικό αποτελεί η πρώιµη βαρυχειµωνιά στη Γαλλία και τη Βρετανία. Χαµηλές θερµοκρασίες και σφοδρές χιονοπτώσεις επικρατούν στις δύο ευρωπαϊκές χώρες, ενώ σύµφωνα µε τις µετεωρολογικές προβλέψεις θα υπάρξει περαιτέρω επιδείνωση του καιρού τις επόµενες ηµέρες. Το φαινόµενο οφείλεται στο παγωµένο κύµα από τη Σκανδιναβία, όπου οι θερµοκρασίες κατά τη διάρκεια της ηµέρας κυµαίνονται µεταξύ 3° και 10°C υπό το µηδέν.

Πηγή:http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=4606174

Σλογιούμαν...

Με το να βλέπει κανείς στον ύπνο του καβούρια!!! εξηγείται ότι οι δουλειές θα πέσουν στο ήμισυ ή ότι θα έρθει νέος έρωτας????
Ιδού το ερώτημα...

Τι λέει ο Γιώτης Δημήτρη?

Η Ειρήνη Δούκα αποχώρησε από τους CReal

Μετά από πολλά χρόνια επιτυχημένης συνεργασίας, η Ειρήνη Δούκα αποχώρησε από τους C-Real αφήνοντας αρκετά ερωτηματικά ακόμα και για την ίδια την επιβίωση του συγκροτήματος! Όπως τονίζει σε ανακοίνωση του ο «δημιουργός» και «μαέστρος» του group Τάκης Δαμάσχης «Η Ειρήνη Δούκα είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για την ιστορία των C-REAL, γι αυτό και της αξίζει το ανάλογο respect!». Διαβάστε την ανακοίνωση του Τάκη όπως αναρτήθηκε στη σελίδα των C-Real στο «Facebook»:

«Γεια χαρά σε όλους!
Καταρχάς να σας διαβεβαιώσω ότι η Κατερίνα Παπουτσάκη δεν αντικαθιστά την Ειρήνη Δούκα και ο λόγος που τραγουδάει το τραγούδι της ταινίας, είναι ότι πρωταγωνιστεί σε αυτήν και θεώρησα ότι είναι μια καλή λύση μιας και η Ειρήνη αποχώρισε από τους C-REAL. Όταν λοιπόν και αν βρούμε καινούργια τραγουδίστρια, θα είναι τελείως διαφορετική παρουσία και φωνή από την Ειρήνη. Η ιστορία των C-REAL ούτε αναιρείται ούτε αντιγράφεται (ενδοσυγκροτηματικά εννοώ)! Η Ειρήνη Δούκα είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για την ιστορία των C-REAL, γι αυτό και της αξίζει το ανάλογο respect! Αν συνεχίσουμε, πιστέψτε με ότι θα δείτε κάτι το τελείως διαφορετικό και όχι μια κακή απομίμηση των παλιών C-REAL. Ποτέ στο παρελθόν δεν αντιγράφουμε τον εαυτό μας, πόσο μάλλον τώρα! Σας ευχαριστώ όλους για την αγάπη σας όλα αυτά τα χρόνια και σας ζητώ την εμπιστοσύνη σας για άλλη μια φορά»!

ΤΑΚΗΣ ΔΑΜΑΣΧΗΣ


Σπόροι από τον τόπο σου κι ας είναι εξαφανισμένοι!

Αν στον πάγκο της λαϊκής βλέπατε μαύρα ή κόκκινα καλαμπόκια, λευκά κεράσια, κίτρινα τοματάκια ή τομάτες σε σχήμα καρδιάς, δίχρωμα φασόλια και πατάτες με κόκκινη φλούδα, τι θα σκεφτόσασταν; Το πιθανότερο είναι να σας έρχονταν συνειρμοί με εργαστήρια και γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς, προϊόντα «Φράνκενσταϊν» που δημιουργήθηκαν in vitro. Κι όμως όλα αυτά τα φρούτα και λαχανικά, όπως και πολλά άλλα, αποτελούν ό,τι πιο οικολογικό, βιολογικό αλλά και ελληνικό μπορεί να παράγει ο τόπος μας.

Δεκαετίες πριν- ορισμένα από αυτά ακόμη και αιώνες- καλλιεργούνταν σε ευρεία κλίμακα σε πολλές περιοχές της χώρας. Σήμερα ελάχιστοι καλλιεργητές επιλέγουν να σπείρουν ελληνικούς σπόρους ξεχασμένων, μη εμπορικών ειδών, οι οποίοι όμως είναι απόλυτα προσαρμοσμένοι στο ελληνικό έδαφος και κλίμα και απαιτούν ελάχιστα χημικά πρόσθετα- κοινώς λιπάσματα, φυτοφάρμακα και ορμόνες. Υπολογίζεται ότι 98%-99% των ντόπιων ποικιλιών λαχανικών δεν καλλιεργείται πλέον στην Ελλάδα. Αλλά και ποικιλίες «εισαγόμενες» οι οποίες καλλιεργούνται στην Ελλάδα από τις αρχές του 19ου αιώνα ή λίγο αργότερα και έχουν γίνει «παραδοσιακές»- όπως παλιές ποικιλίες τομάτας, πατάτας ή πιπεριάς- τείνουν να εξαφανιστούν.

Σε αγώνα δρόμου για τη διατήρησή τους έχουν αποδυθεί οι επιστήμονες της Τράπεζας Γενετικού Υλικού του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Ερευνας (ΕΘΙΑΓΕ) αλλά και τρεις μη κυβερνητικές οργανώσεις: η Εναλλακτική Κοινότητα «Πελίτι», ο «Αιγίλοπας» και η Τράπεζα Σπόρων του «Αρχιπελάγους». Οργανώνουν εξερευνητικές αποστολές σε κάθε γωνιά της χώρας για να εντοπίσουν όσους καλλιεργούν ακόμη παραδοσιακές ποικιλίες και να τις συγκεντρώσουν.

Στο ΕΘΙΑΓΕ, εκτός από τη διατήρηση περίπου 14.000 δειγμάτων από εγχώριες ποικιλίες και άγρια συγγενή είδη, διεξάγονται και έρευνες για την αξιολόγηση των φυτογενετικών πόρων της χώρας.

Ο κ. Π. Σαϊνατούδης, της Εναλλακτικής Κοινότητας «Πελίτι», λέει ότι μόνο το 2%3% των ποικιλιών λαχανικών που υπήρχαν πριν από 50 χρόνια στην Ελλάδα έχει διασωθεί «Στόχος είναι να καταστεί δυνατή η αξιοποίησή τους στη γενετική βελτίωση και στη δημιουργία επίλεκτων και ποιοτικά ανώτερων ποικιλιών,οι οποίες θα είναι προ σαρμοσμένες σε μια περιβαλλοντικά φιλική γεωργία» λέει η γεωπόνος κυρία Παρθενόπη Ράλλη, ειδική επιστήμονας της Τράπεζας Γενετικού Υλικού.

Οπως επισημαίνει, έχουν εντοπιστεί ορισμένες εγχώριες παραδοσιακές ποικιλίες σίτου οι οποίες παρουσίασαν σημαντικά υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και άμυλο σε σχέση με εμπορικές βελτιωμένες ποικιλίες. «Αυτές οι εγχώριες ποικιλίες θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν σε προγράμματα βελτίωσης με στόχο την επιλογή γενοτύπων για παραγωγή προϊόντος υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας» σημειώνει.

Εν τούτοις οι τοπικές ποικιλίες οι οποίες επικράτησαν αφενός λόγω της εμπειρικής επιλογής τους από τους αγρότες (οι γεωργοί διατηρούσαν τα πιο αποδοτικά, ανθεκτικά και ποιοτικά φυτά) και αφετέρου λόγω της φυσικής τους επικράτησης μέσα στους αιώνες έχουν εδώ και δεκαετίες εκτοπιστεί. Οι πολυεθνικές εταιρείες κατάφεραν από τη δεκαετία του 1960 και μετά να επιβάλουν στους παραγωγούς συγκεκριμένα υβρίδια, τα οποία μάλιστα συχνά απαιτούν χρήση φυτοφαρμάκων που παράγονται από τις ίδιες τις εταιρείες. Ετσι σήμερα οι καλλιεργητές σπανίως επιλέγουν παραδοσιακές ποικιλίες, παρ΄ ότι είναι προσαρμοσμένες στις εδαφολογικές συνθήκες της κάθε περιοχής, είναι ανθεκτικές σε ασθένειες και διαθέτουν ασύγκριτη γεύση και άρωμα. Και αυτό διότι η παραγωγή τους είναι συνήθως μέτρια σε σύγκριση με τις πολύ παραγωγικές σύγχρονες «βελτιωμένες» ποικιλίες.

Το υλικό που ακόμη διασώζεται στην Τράπεζα Γενετικού Υλικού αλλά και στις «κιβωτούς» σπόρων των οργανώσεων καλλιεργείται σήμερα συνήθως από υπερήλικους γεωργούς σε ορεινά χωράφια των νησιών και της ενδοχώρας, είτε γιατί αποτελεί στοιχείο της τοπικής παράδοσης είτε γιατί προσαρμόζεται καλύτερα σε άγονες αγροτικές περιοχές με οριακές συνθήκες. «Είναι φανερό ότι, αν δεν ληφθούν μέτρα ολοκληρωμένης προστασίας τόσο του γενετικού υλικούόσο και του βιοτικού επιπέδου αυτών των περιοχών, αυτό το γενετικό υλικό θα χαθεί οριστικά μαζί με τους παραδοσιακούς γεωργούς και τη γνώση που αυτοί κατέχουν» αναφέρει η κυρία Ράλλη.

Τα τελευταία χρόνια οι τοπικές ποικιλίες εξαφανίζονται με ιδιαίτερα ανησυχητικούς ρυθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα. Οπως λέει ο διευθυντής του «Αρχιπελάγους» κ. Θ. Τσιμπίδης, ποικιλίες φυτών που χρειάστηκαν αιώνες για να εξελιχθούν χάνονται με απίστευτα γρήγορους ρυθμούς. «Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις περίπου 200 ποικιλίες σταριού που καλλιεργούνταν στη χώρα μαςέχουν μείνει μόνο 20» παρατηρεί. Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Π. Σαϊνατούδη, από την Εναλλακτική Κοινότητα «Πελίτι», «μόνο το 2%-3% των ποικιλιών λαχανικών που υπήρχαν πριν από 50 χρόνια στην Ελλάδα έχει διασωθεί».

Η ανεξέλεγκτη καλλιέργεια εμπορικών υβριδίων αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για τις ντόπιες ποικιλίες καθώς κατά τη γονιμοποίησή τους, μέσω των εντόμων ή του αέρα, μπορεί να επιμολυνθούν. «Οταν μια τοπική ποικιλία επιμολυνθεί, ο επόμενός της σπόρος θα αποκτήσει χαρακτηριστικά του υβριδίου. Δηλαδή, μια ποικιλία που χρειάστηκε αιώνες για να εξελιχθείμπορεί να εξαφανιστεί ακόμη και σε μία μόνο καλλιεργητική περίοδο» αναφέρει ο κ. Τσιμπίδης. Ετσι οι τοπικές ποικιλίες που ορισμένοι αγρότες προσπαθούν να διατηρήσουν και να καλλιεργήσουν συχνά επιμολύνονται εν αγνοία τους.

Πάντως όσοι ενδιαφέρονται να προμηθευτούν δωρεάν ντόπιους σπόρους και φυτά και να γευθούν παραδοσιακά φαγητά διοργανώνεται πανελλαδική γιορτή στο Μεσοχώρι Δράμας στις 30 Απριλίου 2011. Η γιορτή προσελκύει κάθε χρόνο πολλούς έλληνες αλλά και ξένους επισκέπτες.



Η αρχαία γεωργία

Η Ελλάδα είναι μία από τις σημαντικότερες χώρες στον πλανήτη όσον αφορά το φυτικό καλλιεργήσιμο γενετικό υλικό.Κι αυτό διότι η ελληνική γεωργία έχει μια ιστορία περίπου 10.000 χρόνων. Για παράδειγμα, η φάβα Σαντορίνης σύμφωνα με αρχαιολογικά ευρήματα καλλιεργείται στο νησί από το 1500 π.Χ. Επίσης, τα διαφορετικά μικροκλίματα της χώρας βοήθησαν στην ανάπτυξη χιλιάδων ποικιλιών. Οι ποικιλίες αυτές έχουν περιορισμένες ανάγκες σε νερό αλλά και σε θρεπτικά συστατικά ενώ είναι ανθεκτικές σε ασθένειες και ζιζάνια.«Η καλλιέργεια των ντόπιων ποικιλιών είναι αλληλένδετη με την οικολογική γεωργία»λέει ο κ.Κ. Κουτής, από τη ΜΚΟ «Αιγίλοπας».



Αγρότες στα δίχτυα των πολυεθνικών

Oι αγρότες βρίσκονται παγιδευμένοι στα δίχτυα πολυεθνικών εταιρειών, οι οποίες διατηρούν την εμπορική εκμετάλλευση των ποικιλιών και καθορίζουν τις συνθήκες πώλησής τους. Η διαχείριση των σπόρων από τους 15 κολοσσούς που ελέγχουν το παγκόσμιο εμπόριο σπόρων έχει μετατραπεί σε έναν μηχανισμό κυριαρχίας της παγκόσμιας παραγωγής και των αγροτών. Παράγουν διαρκώς νέους υβριδικούς σπόρους και με ποικίλους τρόπους δεσμεύουν τους παραγωγούς να τους αγοράζουν. Μάλιστα, προωθούν την ανάπτυξη σπόρων που δεν ανανεώνονται. Με άλλα λόγια στείρους σπόρους τους οποίους ο γεωργός δεν μπορεί να συλλέξει για την επόμενη σπορά. Προσπαθούν δηλαδή να ελέγξουν το σύνολο του πολλαπλασιαστικού υλικού. Γι΄ αυτό επιδιώκουν και τον περιορισμό των ποικιλιών. Πρόκειται για τις ίδιες εταιρείες που παράγουν γενετικώς τροποποιημένους σπόρους.

Αρχιπέλαγος - Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας


Πηγή:http://www.e-telescope.gr/el/energy-and-environment/532-local-seeds

Κολινδρινοί συγχωριανοί: ΠΡΟΣΟΧΗ...

Χθες βράδυ μου ανέφεραν ότι φορτηγό της Δημαρχίας γέμισε πέτρες και χώματα το δρόμο κατά την εκτέλεση εργασιών, περίπου στο ύψος του Παιδικού μας Σταθμού.
Καλά είναι να προσέχουν οι φίλοι μας οι οδηγοί και να παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας ώστε να μη πέφτουν τα υλικά που κουβαλάνε,μη τυχόν γίνει καμιά στραβή.
Δε θέλει πολύ...
Τη δουλειά τους κάνουν οι άνθρωποι και για το μεροκάματα κοπιάζουν.
Θα είναι κρίμα να τραβιούνται... για απροσεξίες,που μπορούν κάλιστα να προληφθούν.
Για καλό το αναφέρουμε...

Επίσης αυτό το θέμα με το παράνομο παρκάρισμα των αυτοκινήτων μας επί της κεντρικότερης και στενής οδού του Κολινδρού ,της Μεγάλου Αλεξάνδρου, έχει παραγίνει.
Δε μπορούμε να περάσουμε ούτε εμείς οι ίδιοι.
Δε το συζητώ για κάποιον επισκέπτη του Κολινδρού που μποτιλιάρεται.
Χάνει πάσα ιδέα ο άνθρωπος!!!
Αν γράψω και για διασταύρωση της πορείας μας με πορεία φορτηγού,λεωφορείου ή τρακτέρ με παρελκόμενο θα πάει πολύ μακριά η βαλίτσα.
Τουλάχιστον τα βασικά να τηρούμε.
Έχουμε πολύ κοντά στον κεντρικό μας δρόμο, μεγάλο άνετο και καινούριο Δημοτικό πάρκινγκ για τα αυτοκίνητά μας - αν δε μας καλύπτουν τα γύρω στενά - γιατί να συμμετέχουμε όλοι σ' αυτό το κυκλοφοριακό αλαλούμ?
Εκτός κι αν γίναμε ξαφνικά Τσιμισκή και δε το πήραμε είδηση!!!
Από την Αστυνομία δε περιμένω πολλά να κάνει,αφού θα πρέπει να είναι όλη μέρα εκεί,μπάστακας.
Όταν είναι το περιπολικό είναι άνετος κι άδειος ο δρόμος.
Δε προλαβαίνει να φύγει και γεμίζει στο λεπτό.
Λες και είναι όλοι κρυμμένοι και περιμένουν να φύγει η Αστυνομία!!!

Είναι ένα θέμα που πρέπει να περάσει στη νοοτροπία μας και να αλλάξει τις κακές μας συνήθειες.
Να σκεφτούμε από μόνοι μας ότι ενοχλούμε και παρεμποδίζουμε την κυκλοφορία των οχημάτων.
Είναι εξάλλου πασιφανές.
Δε χρειάζεται περαιτέρω εξηγήσεις κι αναλύσεις...
Αυτό όμως που μου τη δίνει περισσότερο,είναι να κάθονται ανέμελοι στα καφέ του Σαμαρά οι οδηγοί,να είναι ακριβώς απέξω παράνομα παρκαρισμένα τα αυτοκίνητά τους και να παρεμποδίζουν τη κυκλοφορία,
αλλά το χειρότερο: να σχολιάζουν τον άλλον τον παράνομα παρκαρισμένο και για το δικό τους τσιμουδιά και καμιά προσπάθεια συμμόρφωσής τους.
Αυτό είναι το τραγικότερο...




Το νέο Windows Live Messenger 2011

Γιατί βλέπω ότι αρκετοί ψάχνετε για το νέο Windows Live Messenger είπα να σας πω την άποψη μου για το ρετουσαρισμένο πρόγραμμα της microsoft.

Αρχικά να σας πω πως δεν με ενθουσίασε αρκετά η καινούρια έκδοση. Την αναβάθμισα γιατί ένα ωραίο βράδυ το Windows Live Messenger σταμάτησε να δείχνει τα url στο chatbox με ενεργό link... Έτσι και εγώ έγινα χρήστης της version 2011! Πάμε να δούμε τα δικά μου υπέρ και κατά

Υπέρ
► Μου άρεσε το κολπάκι που έκαναν και μπορείς να είσαι Appear Offline σε μερικούς φίλους. Πιστεύω ότι είναι καλό γιατί μπορείς να ανταλλάξεις αρχεία ενώ με την παλιά version έπρεπέ να μπορείς σε όλους on line.
► Έξυπνη η ταυτόχρονη αναπαραγωγή βίντεο από το youtube καθώς πλέον θα μπορούμε να βλέπουμε και να σχολιάζουμε ταυτοχρόνως ένα βίντεο!
► Άμεση και εύκολη διαχείριση υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης (social networks) όπως το Facebook, Myspace, Linkedin.
► Ευκολότερη σύνδεση στο δικτυακό τόπο του προγράμματος.
Κατά
► Η είσοδος είναι λες και μπαίνεις από κάποιον broswer.
► Για να πραγματοποιήσεις αλλαγή στο nickname σου πρέπει να συνδεθείς στο page του msn.
► Έχει γίνει αρκετά βαριά η νέα έκδοση και καταναλώνει περισσότερη ram.
► Δεν γίνετε να ενσωμάτωση του msn plus (προς ώρας).


Πηγή: http://www.blogtv.gr/2010/11/windows-live-messenger-2011.html#ixzz16N8GBvpV

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

Θαυμάστε τους πατέρες του Κοινοβουλίου και τα απίστευτα προνόμιά τους. Ο δημοσιογράφος Βαφειάδης της Καθημερινής που δημοσίευσε το συγκεκριμένο ρεπορτάζ απολύθηκε από την εφημερίδα…
(από το peripatris.blogspot.com):

Ο Ν. Βαφειάδης απολύθηκε πριν 1 μήνα περίπου,γιατί έβγαλε στη φόρα τα προνόμια και τις απολαβές των εθνοσωτήρων μας σε περίοδο πείνας για όλους εμάς τους υπόλοιπους.
Το σπουδαίο αυτό άρθρο, που στοίχισε τη δουλειά του Βαφειάδη το είχαμε δημοσιεύσει και εμείς, διότι μας έκανε εντύπωση που μια φιλοκυβερνητική εφημερίδα όπως η Καθημερινή, έλεγε την ωμή αλήθεια στους αναγνώστες της.
Δείτε και εδώ όλο το άρθρο με τις φωτογραφίες από τους εσωτερικούς χώρους της Βουλής των Ελλήνων-είναι των Ελλήνων άραγε;
http://nikosvafiadis.files.wordpress.com/2010/09/t382-reportaz_sti_vouli.pdf
Άλλη μια απόδειξη της διαπλοκής και των διασυνδέσεων που έχουν οι επαγγελματίες πολιτικοί της χώρας.
Γιατί να απολυθεί ο συγκεκριμένος καταξιωμένος δημοσιογράφος δεν μπορεί να μην υπήρξε άνωθεν παρέμβαση έπειτα από το άρθρο…
http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/11/blog-post_6449.html

Παιδί γεννήθηκε με κολλημένο το νεκρό αδερφό του, στο στομάχι του

Ο ενός έτους Rishabh Ghimire γεννήθηκε έχοντας κολλημένο το σώμα του νεκρού δίδυμου αδερφού του στο στομάχι του!

Ο νεκρός δίδυμος δεν είχε προλάβει να σχηματιστεί ακόμη και του έλειπε το κεφάλι. Έτσι ο Rishabh κουβαλούσε μαζί του ένα ακέφαλο πλάσμα με τέσσερα άκρα. Και αν το παιδί φαντάζει τέρας για εμάς, στην πατρίδα του, το Νεπάλ, θεώρησαν ότι ο Rishabh είναι ένας μικρός θεός. Άλλοι θεώρησαν τη μητέρα του μάγισσα, η οποία έδωσε ζωή σε ένα τέρας.

Φυσικά, ο μικρός δεν ήταν δυνατόν να ζήσει για πολύ ακόμη με αυτό τον τρόπο. Του ήταν δύσκολο να κινηθεί, να παίξει, καθώς επιβαρύνονταν από το νεκρό σώμα. «Είναι ο μικρός μου βασιλιάς, αλλά δεν μπορεί να φάει και κλαίει συνέχεια», είχε πει η μητέρα του σε μια συνέντευξη, όταν έγινε γνωστό το θέμα. Ευτυχώς γι΄αυτόν, ένας γιατρός από την Αγγλία, ο James Stein, έμαθε για το πρόβλημα και παρακίνησε τους γονείς του παιδιού να προχωρήσουν άμεσα σε χειρουργική επέμβαση, όπως και έγινε.

Η οικογένεια ταξίδεψε μέχρι την Καλιφόρνια για την επέμβαση που άλλαξε τη ζωή του μικρού. Οι γονείς ήταν αγχωμένοι για την έκβαση της εγχείρησης, ενώ ο Rishabh δε σταμάτησε να κλαίει, όταν αποχωρίστηκε για πρώτη φορά τη μητέρα του για να χειρουργηθεί.

Πλέον ο μικρός έχει μια φυσιολογική ζωή και μόνο λίγες ουλές από το χειρουργείο θυμίζουν πώς είχε γεννηθεί. Στατιστικά, κάθε χρόνο γεννιούνται 200.000 παιδιά με παρόμοιο πρόβλημα.

Πριν την επέμβαση...



Μόνο λίγες ουλές έχουν μείνει

Πηγή:http://www.newsbeast.gr/world/arthro/80335/paidi-gennithike-me-kollimeno-to-nekro-aderfo-tou-sto-stomahi-tou/

Εφτάχρονη ξόδεψε στο facebook 400 δολάρια σε μια ώρα!

Αυτά παθαίνει κανείς για να μην προσέχει το παιδί του

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε έναν βρετανό, καθώς καλέστηκε να πληρώσει λογαριασμό ύψους 400 δολαρίων για παιχνίδια που δεν είχε παίξει ποτέ. Ο Matthew Fox αρχικά εξεπλάγην, αργότερα όμως συνειδητοποίησε ότι η μικρή του κόρη είχε ξοδέψει τα λεφτά μπροστά στα μάτια του, χωρίς εκείνος να το 'χει καταλάβει!

Η κόρη του δεν έχει λογαριασμό στο facebook, καθώς είναι μόνο εφτά χρόνων. Ωστόσο, ο Matthew της επιτρέπει να μπαίνει από το δικό του λογαριασμό για να παίζει παιχνίδια. Ένα από τα αγαπημένα της είναι το Petville, όπου μπορεί κανείς να ντύσει με ρούχα και αξεσουάρ το κατοικίδιο ζώο του. Η μικρή ασχολιόταν με το Petville και ζήταγε τη συμβουλή των γονιών της για το ποιο φόρεμα να διαλέξει, καθώς εκείνοι βρίσκονταν δίπλα της για να προσέχουν τι κάνει στο facebook.

Αυτό που δεν πρόσεξε ο πατέρας από την αρχή όμως, είναι ότι επιτρέποντας στην κόρη του να έχει πρόσβαση στο δίκτυο, είχε ξεχάσει αποθηκευμένες τις ρυθμίσεις για το λογαριασμό του μέσω PayPal. Έτσι η μικρή ξόδευε άθελά της τα λεφτά του.

Όταν ήρθε ο λογαριασμός ο άτυχος Βρετανός ζήτησε από το facebook και την PayPal να μην αποδοθούν τα λεφτά ή να γίνει κάποια έκπτωση εξηγώντας τους την κατάσταση. Καθώς οι κανονισμοί είναι σαφής και ο χρήστης είναι υπεύθυνος να προσέχει το λογαριασμό και την κάρτα του, πήρε αρνητικές απαντήσεις. Εδώ που τα λέμε δεν είχαν και άδικο…

Σαν σήμερα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Ανατολή Ήλιου: 07:16
Δύση Ήλιου: 17:08
Σελήνη 19 ημερών

Γιορτάζουν: Στέργιος, Στυλιανός, Στυλιανή.

Γεγονoτα

1922: Ο βρετανός αρχαιολόγος Χάουαρντ Κάρτερ εισέρχεται στον τάφο του Τουταγχαμών στην Αίγυπτο.

1942: Πρεμιέρα της θρυλικής ταινίας του Μάικλ Κέρτιζ «Καζαμπλάνκα», με πρωταγωνιστές τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και την Ίνγκριντ Μπέργκμαν.

1943: Τα γερμανικά στρατεύματα εκτελούν στο Μονοδένδρι Λακωνίας 118 έλληνες πατριώτες.

1956: Ο επικοντιστής Θόδωρος Ρουμπάνης κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μελβούρνης με επίδοση 4,50 μ.

1976: Οι Sex Pistols κυκλοφορούν το πρώτο τους σινγκλ υπό τον τίτλο «Anarchy in the UK».

1983: Η μεγαλύτερη κλοπή του κόσμου. Ράβδοι χρυσού, αξίας 40 εκατομμυρίων δολαρίων, «κάνουν φτερά» από το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου.

Γεννησεις
1857: Φερντινάν Ντε Σοσίρ, ελβετός γλωσσολόγος, ιδρυτής της σημειολογίας. [θαν. 27/2/1913]

1876: Γουίλις Χάβιλαντ Κάριερ, αμερικανός μηχανικός, εφευρέτης του κλιματισμού. [θαν. 7/10/1950]

1909: Ευγένιος Ιονέσκο, γαλλορουμάνος θεατρικός συγγραφέας, ο εισηγητής του Θεάτρου του Παραλόγου. [θαν. 29/3/1994]

Θανατοι
1504: Ισαβέλλα, βασίλισσα της Καστίλης. Με την πολιτική της κατάφερε να ενοποιήσει την Ισπανία.

1855: Άνταμ Μίτσκιεβιτς, σημαντικός πολωνός ποιητής της εποχής του ρομαντισμού.

1956: Τόμι Ντόρσεϊ, αμερικανός μπαντ-λίντερ της χρυσής εποχής του σουίνγκ.