Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Ανασκαλνώντας:Δώρα για τα παιδιά της Βοσνίας

ΤΡΙΤΗ
9
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1996

ΕΝΑΣ γλυκύτατος Αη-Βασίλης με την κλασική κόκκινη στολή, τη λευκή γενειάδα και το σακούλι φορτωμένο με δώρα, επισκέφθηκε όλα τα παιδιά από τη Βοσνία που φιλοξενούνται σε οικογένειες της Καλαμαριάς και μοίρασε παιχνίδια, ρούχα, καραμέλες και γλυκά.

Οι επισκέψεις του Αη-Βασίλη με τη συνοδεία της αντιδημάρχου παιδείας κ. Καίτης Λαϊνά και του γενικού γραμματέα του δήμου κ. Σωκράτη Αθανασιάδη, άρχισαν στις 5.30 το απόγευμα στα σπίτια που φιλοξενούν τα παιδιά και η έκπληξη και η χαρά για τους μικρούς Σέρβους ήταν μεγάλη. Ο σάκος του γέροντα Αη Βασίλη, που γέμισε με χαρά και παιδικά χαμόγελα την Καλαμαριά ανήμερα των Θεοφανίων, άδειασε μόνο όταν και το τελευταίο Σερβόπουλο πήρε το δικό του δώρο-προσφορά του δήμου Καλαμαριάς και του τοπικού εμπορικού συλλόγου.

Το πρόγραμμα φιλοξενίας των παιδιών, μπαίνει σε νέα φάση, καθώς αρχίζουν ήδη τα μαθήματά τους σε αίθουσες που έχουν εξευρεθεί, στα σχολικά κτίρια για το σκοπό αυτό. Εξάλλου, αναχώρησε για το Ζβόρνικ της Βοσνίας λεωφορείο του δήμου Καλαμαριάς προκειμένου να μεταφέρει στην πατρίδα τους τα πενήντα παιδιά που φιλοξενήθηκαν τις ημέρες των εορτών σε οικογένειες της Ξάνθης και του Κολινδρού Πιερίας, ύστερα από πρωτοβουλία του δήμου Καλαμαριάς. Με το ίδιο λεωφορείο θα έρθουν στην Καλαμαριά, άλλα πενήντα παιδιά από την περιοχή του Ζβόρνικ, τα οποία θα φιλοξενηθούν σε οικογένειες του δήμου Μελίκης Ημαθίας και της κοινότητας Αμισιανών Καβάλας.

Πηγή:Από Αρχείο "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"