Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Ξεκινά η προετοιμασία της Εθνικής γυναικών

Την Κυριακή αρχίζει στον Κολινδρό η προετοιμασία της εθνικής χάντμπολ των γυναικών, ενόψει των αγώνων για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, που θα διεξαχθούν στη Δράμα από τις 3 έως τις 5 Δεκεμβρίου.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Βελιμίρ Πένιοβιτς, κάλεσε τις εξής 18 παίκτριες: Σοφία Δημητρίου (Πρωτοπόροι Θεσ.), Ελισσάβετ Μάστακα, Βαρβάρα Παρασκευαϊδου, Μαρία Χατζηπαρασίδου (Αναγέννηση Γιαννιτσών), Αθανασία Στρατάκη, Ειρήνη Παπάζογλου (ΑΣΕ Ορμή), Πανδώρα Κόρρα, Κατερίνα Βαφειάδου (Αρίων Πτολεμαϊδας), Μάρθα Λογδανίδου, Φραγκούλα Παπανικολάου, Αλεξάνδρα Γκέργκινα, Λαμπρινή Τσάκαλου, Ευγενία Μυλωνά, Χρύσα Χρονοπούλου (Νέα Ιωνία), Βάγια Μπαλάφα (Αναγέννηση Αρτας), Κασσάνδρα Χοτοκουρίδου (Ορφέας Κατερίνης), Χρυσούλα Τσομπανίδου, Αριάδνη Μασμανίδου (Αρης Θεσ.).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πανδώρα Κόρρα αποδέχθηκε την πρόσκληση να βοηθήσει την εθνική ομάδα, παρά το βαρύ πένθος που της προκάλεσε ο πρόσφατος χαμός του αδελφού της σε τροχαίο δυστύχημα, κάτι για το οποίο η αθλήτρια θεωρείται αξιέπαινη.

«Στο πρόγραμμα της προετοιμασίας στον Κολινδρό δεν θα έχουμε όλες τις ημέρες μαζί μας τρία ίντερ, τα δύο λόγω των μαθημάτων τους στο σχολείο και το τρίτο λόγω σπουδών. Αυτό μας δυσκολεύει», δήλωσε ο Πένιοβιτς. και συνέχισε: «Έχουμε 3 dvd από αγώνες της ομάδας της ΠΓΔΜ, αλλά σε αυτά δεν υπάρχουν οι παίκτριες που παίζουν στη Γαλλία»λ’εει αρχικά ο Πένιοβιτς και συνεχίζει.

« Έχω και ένα dvd από την ελβετική ομάδα, από το Αζερμπαϊτζάν δεν έχω υλικό, αλλά επτά μήνες πριν η εθνική Ουγγαρίας είχε νικήσει την ομάδα αυτή με ένα γκολ διαφορά. Η συγκεκριμένη εθνική ανήκει στη ρωσική σχολή. Γενικά πρέπει να προσέξουμε πολλά πράγματα αλλά να δώσουμε και βάρος στην άμυνα».

Το πρόγραμμα των αγώνων του 2ου ομίλου, που θα γίνουν στο κλειστό γυμναστήριο «Δημήτρης Κραχτίδης» της Δράμας, έχει ως εξής:

Παρασκευή 3/12

18.30 Ελβετία-Αζερμπαϊτζάν
20.30 Ελλάδα-ΠΓΔΜ



Σάββατο 4/12

19.00 Αζερμπαϊτζάν-ΠΓΔΜ
21.00 Ελλάδα-Ελβετία



Κυριακή 5/12

16.00 ΠΓΔΜ-Ελβετία
18.00 Ελλάδα-Αζερμπαϊτζάν


Επιμέλεια: Νάνση Χερουβείμ

Πηγή: http://www.sday.gr/page.ashx?pid=2&aid=28320&catid=52