Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Ανασκαλνώντας....Πιερικός-Κολινδρός 1-0

Ψάχνοντας διάφορα στο ίντερνετ το μάτι έπεσε σε ένα ρεπορτάζ του Οκτωβρίου του 1995,που αναφερόταν στο παιχνίδι της Β' Εθνικής Πιερικός-Κολινδρός,του
κυρίου Κορωνίδη.
Έκατσα και το διάβασα για να θυμηθώ τα παλιά.
Διαβάστε το και σεις,όπως και το κομμάτι της εφημερίδας που αναφέρεται στο ματς.
Θα σας έρθουν στο μυαλό διάφορα...



Πιερικός-Κολινδρός 1-0

ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Αλλη μια φορά επαληθεύτηκε ο νόμος του ποδοσφαίρου που θέλει την ομάδα που έχει τις αναξιοποίητες ευκαιρίες να γνωρίζει την ήττα. Πραγματικά, αν μια ομάδα εδικαιούτο τη νίκη, σύμφωνα με τις ευκαιρίες που δημιούργησε αυτή ήταν η Αναγέννηση Κολινδρού. Δημιούργησε δύο ευκαιρίες να ανοίξει πρώτη το σκορ, απέτυχε να ισοφαρίσει όταν υπολείπονταν και γνώρισε την ήττα 1-0 από τον Πιερικό.

Αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν ο διαιτητής Ντάφλος (Πειραιά) σ' ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να μην έχει παράπονα καμιά ομάδα. Ηταν ο ίδιος ο διαιτητής που δημιούργησε τη διαμαρτυρία του Πιερικού στο παιχνίδι με την Καρδίτσα.
Ο Πιερικός είχε στην κατοχή του τη μπάλα περισσότερο χρόνο, αλλά ο Κολινδρός δημιούργησε τις μεγάλες ευκαιρίες και έφτασε πολύ κοντά στο γκολ. Δικαιολογημένα οι Κολινδρινοί νιώθουν πικραμένοι, γιατί ήταν ένα παιχνίδι που θα μπορούσαν να το κερδίσουν αν είχαν την τύχη με το μέρος τους και αν ο καλύτερος παίκτης τους ο Μακρίδης δεν ήταν συγχρόνως και ο μοιραίος (δύο φορές έφτασε κοντά στο γκολ χωρίς να το πετύχει).
Ο Πιερικός ξεκίνησε πολύ καλά και για ένα 20λεπτό είχε τον πλήρη έλεγχο. Στη συνέχεια ο Κολινδρός ισορρόπησε και επισκέφθηκε επικίνδυνα την εστία του Πιερικού, απειλώντας την τρεις φορές. Και το Β ημίχρονο είχε την ίδια μορφή. Ο Πιερικός ήταν φλύαρος και χωρίς τη μεγάλη ευκαιρία, σε αντίθεση με τον Κολινδρό να κερδίζει τις εντυπώσεις από τις κλασικές ευκαιρίες που δημιούργησε χωρίς να φθάνει στο γκολ.
Η φάση για την οποία διαμαρτύρεται ο Κολινδρός είναι αυτή του 93. Ο Κουτσούκης μπήκε στην περιοχή με τη μπάλα στα πόδια και μαρκαρίστηκε από παίκτη του Πιερικού κα βρέθηκε στο έδαφος, ενώ την ίδια στιγμή ο τερματοφύλακας έπεσε και μπλόκαρε τη μπάλα. Ο διαιτητής σφύριξε και έδωσε επιθετικό φάουλ. Ακολούθησαν διαμαρτυρίες των παικτών του Κολινδρού που ζήτησαν επίμονα πέναλτυ και ο διαιτητής αποφεύγοντάς τους υποχώρησε στην εστία. Μετά από πέντε λεπτά το παιχνίδι άρχισε και αφού αποβλήθηκε ο Κοτσιόπουλος, Υπήρχε υποψία πέναλτυ, αλλά όχι σαφής.
Στο 16 ο Στύλος ελίχθηκε και αφού απέφυγε δύο αμυντικούς "έστρωσε" στον Δεληγιάννη το σουτ του οποίου έφυγε άουτ. Στο 29 δυνατό σουτ του Παπαβασιλείου έφυγε σύρριζα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Γκιζέλη. Στο 32 μετά από σέντρα του Μπαραλίτσε η μπάλα έφθασε στο σημείο του πέναλτυ όπου ο Πολυζωίδης κέρδισε την κεφαλιά, αλλά ο Κοτσιόπουλος έπεσε στην πορεία της μπάλας και μπλόκαρε. Στο 41 ο Σαμοϊλίδης τρίπλαρε τον προσωπικό του αντίπαλο, μπήκε στην περιοχή, έπιασε γυριστό σουτ και μπλόκαρε ο Κοτσιόπουλος. Στο 50 ο Μακρίδης βγήκε μόνος με τον Κοτσιόπουλο, αλλά το ψηλοκρεμαστό σουτ που έκανε έφυγε μόλις άουτ. Στο 81 ο Κολινδρός έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, αλλά τη δυνατή κεφαλιά του Μακρίδη απέκρουσε ο Κοτσιόπουλος. Στο 85 από σέντρα του Ραντούλοβιτς ο Δεληγιάννης έπιασε κεφαλιά από το σημείο του πέναλτυ αλλά ο Γκιζέλης μπλόκαρε. Στο 86 ο Ραντούλοβιτς γύρισε στον Καμαρίδη η σέντρα του οποίου αποκρούστηκε από το χέρι του Κοτσιόπουλου. Ο διαιτητής έδωσε το πέναλτυ που χτύπησε εύστοχα ο Ραντούλοβιτς (1-0).
Διακρίθηκαν από τον Πιερικό οι Κοτσιόπουλος, Θεοδοσιάδης, Ευθυμιάδης, Σκέντος, Ραντούλοβιτς, Στύλος και από τον Κολινδρό οι Γκιζέλης, Τσιγκάς, Κοτσιόπουλος, Μακρίδης, Σαμοϊλίδης.
Απέτυχε η διαιτησία του Πειραιώτη Ντάφλου (Κόκοτας - Δαμιανάκης). Εδειξε κίτρινες κάρτες στους Κουλιανόπουλο, Ευθυμιάδη, Σαμλίδη, Πολυζωίδη και κόκκινη στον Κοτσιόπουλο.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Κοτσιόπουλος, Θεοδοσιάδης, Χασιώτης (58 Κουλιανόπουλος), Ευθυμιάδης, Σκέντος, Ζαβαντίας (74 Ευσταθιάδης), Ραντούλοβιτς, Παπαβασιλείου (55 Πανίδης), Στύλος, Δεληγιάννης, Παπακωνσταντίνου.

ΚΟΛΙΝΔΡΟΣ: Γκιζέλης, Καμαρίδης, Σκουλής, Τσιγκάς, Κοτσιόπουλος, Ασλανίδης, Σαμλίδης, Δημητριάδης (28 Πολυζωίδης, 84 Κουτσούκης), Μακρίδης, Μπαραλίτσε, Σαμοϊλίδης.

Στο φύλλο αγώνα ο κ. Ντάφλος και για την επίμαχη φάση του 93 σημειώνει ότι ο Κοτσιόπουλος του επιτέθηκε λεκτικά και του προκάλεσε (επικαλείται τη γνωμάτευση του γιατρού) εκδορές στο πίσω μέρος της γάμπας με χτυπήματα. Καταλήγει ότι ο παίκτης επιχείρησε να του ξαναεπιτεθεί (συγκρατήθηκε από αστυνομικούς) μετά την αποβολή του.


Β. ΚΟΡΩΝΙΔΗΣ


Πηγή: http://sfipierikou.blogspot.com/2010/10/8101995.html