Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Formula 1 : The clash of 2011

Το ...καραβάνι της Formula 1 βρίσκεται εδώ και μια βδομάδα στη Μελβούρνη, με αφορμή τον πρώτο αγώνα της χρονιάς, με τους περισσότερους οδηγούς να δηλώνουν ανυπόμονοι...

Ανυπόμονοι όμως, είναι και οι fans του αθλήματος, οι οποίοι αναμένεται για μια ακόμη φορά να παρακολουθήσουν ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα.

Ένα νέο, πιο δύσκολο πρωτάθλημα από τα παλιότερα ξεκινά σήμερα από την Αυστραλία. Πιο δύσκολο, από την άποψη πως από τη στιγμή που πέρσι κατάφερε να μπει δυναμικά η Red Bull, με τον οδηγό της, Σεμπάστιαν Φέτελ να κατακτά τον τίτλο, οι ομάδες έχουν βάλει πλέον πιο ψηλά τον πήχη...
Το Newsbomb, σας παρουσιάζει τις ομάδες, τους οδηγούς τους, αλλά και τις αλλαγές που θα δούμε, στα μονοθέσια του νέου πρωταθλήματος που ξεκινά σε λίγες ώρες:

Ομάδες και οδηγοί

1. Red Bull: Σεμπάστιαν Φέτελ, Μαρκ Ουέμπερ
2. McLaren: Λιούις Χάμιλτον, Τζένσο Μπάτον
3. Ferrari: Φερνάντο Αλόνσο, Φελίπε Μάσα
4. Mercedes: Μίκαελ Σουμάχερ, Νίκο Ρόσμπεργκ
5. Renault: Νικ Χάιτφελντ, Βιτάλι Πετρόφ
6. Williams: Ρούμπενς Μπαρικέλο, Πάστορ Μαλντονάντο
7. Force India: Αντριαν Σουτλ, Πολ ντι Ρέστα
8. Sauber: Καμούι Κομπαγιάσι, Σέρχιο Πέρες
9. Toro Rosso: Σεμπάστιαν Μπουεμί, Χάιμε Αλγκουερσουάρι
10. Lotus: Γιάρνο Τρούλι, Χάκι Κοβαλάινεν
11. HRT: Ναράιν Καρθικέγιαν, Βιταντόνιο Λιούτσι
12. VIRGIN: Τίμο Γκλοκ, Ζερόμ ντ' Αμπρόσιο

Αλλαγές

Η βασικότερη αλλαγή στο πρωτάθλημα, σε σχέση με πέρσι, έχει να κάνει με την επαναφορά των ελαστικών της Pirelli, η οποία έπειτα από πολυετή απουσία, επανακτά τα ηνία από την Bridgestone.

Η δεύτερη, αφορά το σύστημα KERS, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί στο πρωτάθλημα του 2009, αλλά έκτοτε αποσύρθηκε από τη διοργάνωση. Το KERS είναι σύστημα ανάκτησης ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Τρίτη, είναι στα ...τιμόνια των οδηγών, τα οποία πλέον θα ελέγχουν από εκεί τα συστήματα KERS και DRS και ήδη έχουν εκφραστεί τα πρώτα παράπονα από τους οδηγούς οι οποίοι ακόμα δεν έχουν συνηθίσει τις νέες λειτουργίες.
Τέλος, κάθε οδηγός είναι αναγκασμένος πλέον να χρησιμοποιεί το ίδιο κιβώτιο ταχυτήτων για πέντε αγώνες, ενώ πέρσι το χρησιμοποιούσαν για έναν λιγότερο.


ΠΗΓΗ: newsbomb