Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Μάγεψε το ακροατήριο στη Βέροια η Gina Loring

Μια διεθνούς φήμης καλλιτέχνιδα, την ποιήτρια και μουσικό Gina Loring, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να διδαχθούν απ’ αυτήν θέματα σχετικά με τη δημιουργική γραφή, μαθητές και μαθήτριες σχολείων της Βέροιας, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους.

Η καλλιτέχνης επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης τη Βέροια, προσκεκλημένη της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας, και έδωσε μικρή παράσταση και σεμινάριο (στα αγγλικά) στην αίθουσα εκδηλώσεων της βιβλιοθήκης.

Η επίσκεψή της έγινε μετά από πρόταση της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα και του Γενικού Προξενείου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη και στο πλαίσιο περιοδείας της στη χώρα μας όπου επισκέπτεται κάποιες πόλεις.

Την εξαιρετικά σημαντική και πολυβραβευμένη καλλιτέχνιδα προλόγισε ο διευθυντής της βιβλιοθήκης κ. Γιάννης Τροχόπουλος.


Η καλλιτέχνης έδωσε μια μικρή παράσταση με ποιήματα και τραγούδια της που ερμήνευσε με την εξαιρετική φωνή της, με θεατρικότητα, μουσική στο λόγο της και με την ιδιαίτερα εκφραστική κίνηση των χεριών, μαγεύοντας το νεανικό κοινό της. Μίλησε για τα ταξίδια της σε πολλές χώρες του κόσμου, για την ανάγκη επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων, για την πολύτιμη αξία της φωνής του κάθε ανθρώπου. Αλλά και για τη διέξοδο που δίνει η ποίηση και το γράψιμο στην έκφραση των συναισθημάτων μας μίλησε η καλλιτέχνης, προτρέποντας το μαθητικό κυρίως κοινό της να ασχολείται με το γράψιμο – τον πεζό λόγο και την ποίηση - αλλά και με τη μουσική. Στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών σχετικά με τον τρόπο που γράφει, την επικοινωνία με το κοινό, γι’ αυτά που την εμπνέουν. Μεταξύ άλλων, είπε ότι η ποίηση είναι γι’ αυτήν η πλατφόρμα για να εκφράσει την άποψή της για ό,τι συμβαίνει στον κόσμο, αρνητικό ή θετικό. Και ότι πιστεύει απολύτως ότι η ποίηση μπορεί να αλλάξει τον κόσμο, καθώς προσφέρει το υπέδαφος και δίνει τη δύναμη για να εκφράσει κάποιος αυτά που νοιώθει.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με χορευτικό χιπ-χοπ από νεαρούς χορευτές της Σχολής Χορού Σ. Αντωνιάδου.

http://www.maknews.gr/