Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Δεν πάει άλλο! Μας έχουν για πειραματό..ζωα μειώνοντας τους μισθούς ενώ συνεχώς ακριβαίνουν προιόντα και υπηρεσίες

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ακρίβεια αναδεικνύεται η Ελλάδα τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την ανάλυση τιμών που πραγματοποίησε το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτή.
Η χώρα μας είναι πρώτη στο βασικότερο οικονομικό μέγεθος που ροκανίζει τα εισοδήματα, στον πληθωρισμό με 5,2%, όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 1,9%.

Πρώτοι είμαστε επίσης στις αυξήσεις σε ρούχα και παπούτσια με 2,6% όταν ο μέσος όρος της ευρωζώνης είναι 0,2%, στα καύσιμα με αύξηση 37,9%, όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 11,9%, στα αυτοκίνητα με αύξηση 10,3%, όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 0,7%.

Ο ατελείωτος κατάλογος με τις πρωτιές περιλαμβάνει επίσης τις οδικές μεταφορές επιβατών με αύξηση 17,3%, όταν ο ευρωπαικός μέσος όρος είναι 3,3%, τις καφετέριες και τα ξενοδοχεία με αύξηση 3,3%, όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε είναι 1,5% και βέβαια και η μπίρα κατά 13,7 % όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 0,9%.

Η Ελλάδα βρίσκεται πρώτη στο καπνό με αύξηση 18,7%, όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 4,9%, στη ζάχαρη, το μέλι, τα ζαχαρώδη με αύξηση 2,8 % όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι -0,2%.

Τέλος, εξακολουθούμε να πληρώνουμε ακριβότερα τις ηλεκτρικές συσκευές με αύξηση 2,7% όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 0,5%, αλλά και τις ασφάλειες μεταφορών με αύξηση 12,4% όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 3,7%.

Κάποιοι υπουργοί λοιπόν θα έπρεπε αντί να επιδίδονται σε μακροοικονομικές μελέτες και ατακαδόρικες φιλοσοφικές αναζητήσεις να σταθούν στη καθημερινότητα πριν είναι πολύ αργά.
ΠΗΓΗ:newsit.gr