Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Απάντηση του υποψήφιου Δημάρχου κ. Ευάγγελου Πολύζου στα όσα αναφέρει στην Εφημερίδα Διον news ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Λαγδάρης

" Η νέα αυτοδιοικητική αρχιτεκτονική του Προγράμματος Καλλικράτης δημιουργεί νέα δεδομένα για τις νέες αυτοδιοικητικές μονάδες που συγκροτεί. Το νέο δημοτικό περιβάλλον θα στηθεί στους προϋπάρχοντες Δήμους και πάνω στα δυνατά αυτά θεμέλια θα οικοδομηθεί η νέα αυτοδιοικητική πραγματικότητα. Το ζήτημα είναι ποιοι θα κληθούν να αναλάβουν τα ηνία !! Χρειάζεται εμπειρία, ικανότητα, διείσδυση στις αυτοδιοικητικές χρηματοδοτήσεις σε εγχώριο και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Οι καιροί είναι δύσκολοι και τα χρήματα λίγα. Οι διχαστικοί αφορισμοί ότι κάποιοι εκπροσωπούν το παλιό φανερώνουν ένδεια επιχειρημάτων αλλά και αδυναμία να αντιμετωπίσουν τους έμπειρους πολιτικούς. Το επιχείρημα ότι τάχα κάποιος είναι ηλικιακά νεότερος την στιγμή που κλείνει στην πολιτική πάνω από μια δεκαετία είναι αστείο. Με την ίδια λογική όσοι απέτυχαν στις εκλογές θα έπρεπε να αποσύρονται με την έννοια ότι και αυτών ο ιστορικός κύκλος έκλεισε…άλλα μάλλον δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Τον ιστορικό κύκλο των πολιτικών τον κρίνει ο λαός !!! Αυτό θα πει Δημοκρατία !!
Στην Πιερία όλοι γνωριζόμαστε. Όλοι ξέρουν το έργο που άφησε τόσο ως Δήμαρχος όσο και ως εκπρόσωπος του Κοινοβουλίου ο κ. Ευάγγελος Πολύζος. Στα αυτοδιοικητικά η εμπειρία του δεν περιορίστηκε, όπως άστοχα και παραπλανητικά υποστηρίζουν, στον Δήμο Κολινδρού αλλά αποτέλεσε Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Βόρειας Πιερίας και Πρόεδρος στο Συμβούλιο Περιοχής 7ης Εδαφικής Περιφέρειας, Πρόεδρος της Τ.Ε.Δ.Κ. Νομού Πιερίας και Πρόεδρος της Πιερικής Αναπτυξιακής. Ως εκπρόσωπος του Κοινοβουλίου έτρεξε για όλους τους Δήμους ανακαλύπτοντας αυτοδιοικητικές χαραμάδες χρηματοδοτήσεων για όλους.
Εύχομαι η συζήτηση να επικεντρωθεί στην ουσία που είναι η Ανάπτυξη της Βόρειας Πιερίας και όχι τα εφηβικά διλήμματα νεότερων. Στις δύσκολες στιγμές που διανύουμε τόσο ως Δήμοι όσο και ως έθνος απαιτείται σύνεση και σοβαρότητα. Ο κ. Λαγδάρης δικαιούται να αναγνωρίσει το ατόπημα του και να πάψει να εκδίδει πιστοποιητικά συμμετοχής στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Οι πολιτικοί κρίνονται από τον λαό. Ο λαός ξέρει και κρίνει το έργο του καθενός. Το πέρασμα του Ευάγγλεου Πολύζου από την τοπική αυτοδιοίκηση είναι η εγγύηση του. Το πολυπληθές έργο των 6,5 δισεκατομμυρίων αποτελεί την δέσμευση του για ακόμα καλύτερες μέρες και ισάξια έργα. Η απορία είναι τι έργο έχει να δείξει ο συνυποψήφιος κ. Λαγδάρης ως εγγύηση για την ανάδειξη του στον Δημαρχιακό θώκο. Ρωτάμε εδώ ρωτάμε εκεί κανείς δεν γνωρίζει να μας πει τίποτα. Μήπως και αυτό είναι ένα ακόμα από τα πολλά του παραπλανητικά διλήμματα; Τέλος τι χρέος άφησε στον διάδοχο του ο κ. Λαγδάρης και τι ταμειακό υπόλοιπο ο κ. Ευάγγελος Πολύζος ; "

Γραφείο Τύπου Υποψήφιου Δημάρχου Πύδνας Κολινδρού κ. Ευάγγελου Πολύζου