Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Αποκαλυπτήρια για τη νέα Mercedes GP


Σήμερα έγιναν στη Βαλένθια τα «αποκαλυπτήρια» του νέου μονοθεσίου της Mercedes GP.

Η ομάδα, η οποία το 2009 κατέκτησε τον τίτλο στους κατασκευαστές ως Brawn GP, αλλά το 2010 περιορίστηκε στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος, θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες με τη νέα MGP W02, την οποία θα οδηγήσουν και φέτος ο Νίκο Ρόσμπεργκ και ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα Ένα, Μίκαελ Σουμάχερ.

Παρά το καλό δίδυμο οδηγών της, η Mercedes GP συγκέντρωσε πέρυσι λιγότερους από τους μισούς βαθμούς σε σύγκριση με τη Red Bull, η οποία κατέκτησε και τους δύο τίτλους. Όμως, ύστερα από 12 μήνες εντατικής δουλειάς για την εξέλιξη του μονοθεσίου της, η γερμανική ομάδα ελπίζει ότι το νέο αυτοκίνητό της θα την επαναφέρει στις πρώτες θέσεις.

«Είναι πάντα συναρπαστικό να βλέπεις ένα νέο μονοθέσιο έτοιμο να βγει στην πίστα για πρώτη φορά και αυτή η χρονιά δεν αποτελεί εξαίρεση» δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Mercedes GP, Ρος Μπρον, και συνέχισε: «Ύστερα από την πρώτη χρονιά μας ως η εργοστασιακή ομάδα της Mercedes-Benz, τώρα βλέπουμε τα οφέλη της καλής συνεργασίας των ανθρώπων μας που ασχολούνται με το σασί και αυτών που ασχολούνται με τον κινητήρα. Με μια καλή τεχνική δομή και μια ενισχυμένη οργάνωση όσον αφορά στη μηχανική στους αγώνες, τόσο στο εργοστάσιο όσο και στην πίστα, είμαι πεπεισμένος ότι έχουμε κάνει και θα συνεχίσουμε να κάνουμε καλύτερη δουλειά αυτή τη χρονιά σε όλους τους τομείς-"κλειδιά". Το σχέδιο εξέλιξης για την MGP W02 άρχισε νωρίς και θέσαμε στόχους-πρόκληση για τον σχεδιασμό, οι οποίοι συνδυάζονται με ένα εύρωστο σχέδιο, για να διασφαλιστεί ότι ο ρυθμός της εξέλιξης μπορεί να συνεχιστεί σε όλη τη διάρκεια της μακράς σεζόν του 2011. Θέλουμε να θέσουμε τα πρότυπα από την αρχή σωστά, αλλά, αν δεν είμαστε, θα ανταποκριθούμε πολύ δυνατά για να μπούμε στο παιχνίδι. Όλοι ανυπομονούν να δουν τι θα αποκαλύψει η νέα σεζόν».

http://www.zougla.gr