Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Νέα εποχή ανατέλλει.


Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή υποδεχθήκαμε τον Πρέσβη της φίλης-χώρας του Ισραήλ. Στη συνάντησή μας ανταλλάξαμε απόψεις γύρω από τις σχέσεις των δύο χωρών, ειδικότερα σε ό,τι αφορά σε θέματα επιχειρηματικότητας και τουρισμού. Είναι προφανές, πως μία νέα εποχή έχει ανατείλει. Ήμασταν πάντα φίλοι, αλλά εξαιτίας ενός τραγικού γεγονότος, των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών στη Χάιφα και της καταλυτικής συμβολής των ελληνικών εναέριων δυνάμεων πυρόσβεσης, βρεθήκαμε πιο κοντά», δήλωσε μετά το πέρας της επίσκεψης ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης.
«Εύχομαι στο άμεσο μέλλον να χαράξουμε νέους δρόμους αλληλεγγύης, συνεργασίας και ειρήνης, με γέφυρα επικοινωνίας την ισχυρή Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης», κατέληξε ο κ. Ψωμιάδης.
Από την πλευρά του, ο Πρέσβης του Ισραήλ κ. Άριε Μέκελ δήλωσε:
«Αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής που είμαι ο πρώτος Πρέσβης που επισκέπτεται τον νέο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Θέλω να τονίσω πως βιώνουμε μια νέα εποχή στις σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ. Το κλίμα έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, λόγω και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, αποτελεί για μας σημείο αναφοράς στην καλλιέργεια νέων συνεργασιών σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως ο τουρισμός, ο πολιτισμός και η οικονομία», τόνισε ο κ. Μέκελ, ο οποίος προσκάλεσε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη να επισκεφθεί το Ισραήλ.