Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Η Τούμπα δεν σηκώνει... φιέστες


Παίζοντας με πάθος και ψυχή, ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-1 τον Ολυμπιακό στην Τούμπα και έδωσε παράταση στη... φιέστα των «ερυθρόλευκων» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος (σ.σ: με νίκη εξασφάλιζαν και μαθηματικά τον τίτλο).

Η ομάδα του Μάκη Χάβου, η οποία την Τετάρτη παίζει τον αγώνα της χρονιάς με την ΑΕΚ για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, βρέθηκε να χάνει με 1-0 (12΄ Τζιμπούρ), ωστόσο με τέρματα των Κουτσιανικούλη (45') και Βιτόλο (71' πεν.) έκανε την ανατροπή, παίρνοντας εν τέλει το τρίποντο.

Μεγάλη ευθύνη για το πρώτο γκολ που δέχτηκε φέρει ο Πάρντο, ο οποίος δεν βρέθηκε σε καθόλου καλή ημέρα.

Αξιζει να σημειωθεί ότι η σημερινή ήταν η πρώτη νίκη για τον «δικέφαλο» του Βορρά επί του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα από το 1997.

O αγώνας

Με στόχο τη νίκη, η οποία θα του εξασφάλιζε και μαθηματικά την κατάκτηση του τίτλου, παρατάχθηκε στην Τούμπα ο Ολυμπιακός, ο οποίος είδε το παιχνίδι να ξεκινάει για αυτόν με τους καλύτερους οιωνούς.

Οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα λεπτά του ματς, ευτύχησαν να πάρουν το προβάδισμα στο 12΄ με σκόρερ τον Ράφικ Τζιμπούρ.

Ο Ιμπαγάσα τροφοδότησε με μία έξοχη ασίστ τον Αλγερινό επιθετικό, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε με πλασέ να κάνει το 0-1, παγώνοντας την Τούμπα.

Ο Ολυμπιακός, με την ψυχολογία στα ύψη, μετά το γρήγορο γκολ που πέτυχε, συνέχισε να έχει τα ηνία του παιχνιδιού, χάνοντας μάλιστα μεγάλη ευκαιρία στο 16’ να διπλασιάσει τα τέρματά του και να βάλει ακόμα πιο στέρεα θεμέλια νίκης.

Το 2-0 για τους «ερυθρόλευκους» ωστόσο δεν ήρθε ποτέ, αφού ο Ζαϊρί σπατάλησε μία τρομερή ευκαιρία, από αυτές που κυριολεκτικά δεν χάνονται.

Συγκεκριμένα, ο Ιμπαγάσα τροφοδότησε εξαιρετικά τον Ρόμενταλ, εκείνος βγήκε από τα δεξιά και με παράλληλη μπαλιά έδωσε έτοιμο γκολ στον Μαροκινό, όμως εκείνος μπροστά σε άδειο τέρμα βρήκε την μπάλα με το... καλάμι, καταφέρνοντας να τη στείλει… άουτ.

Στο 45’, ο Ολυμπιακός έχασε ακόμη μία ευκαιρία να «κλειδώσει» τη νίκη με τον Τζιμπούρ, το σουτ του οποίου απέκρουσε πάνω στη γραμμή ο Κοντρέρας.

Μάλιστα, η ομάδα του Βαλβέρδε το… πλήρωσε δευτερόλεπτα αργότερα: στην αντεπίθεση από ολέθριο σφάλμα του Πάρντο, ο Κουτσιανικούλης με κοντινό πλασέ ισοφάρισε σε 1-1.

Η ψυχολογία είχε αλλάξει στρατόπεδο και αυτήν τη φορά ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που έδειχνε ανήμπορος να αντιδράσει.

Ο ΠΑΟΚ το εκμεταλλεύθηκε, είχε δοκάρι στο 48΄ με τον Ετό και στη συνέχεια κέρδισε (αυστηρό) πέναλτι για μαρκάρισμα του Αβραάμ Παπαδόπουλου στον Βιεϊρίνια. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βιτόλο που έγραψε το 2-1 στο 71΄.

Το ματς έγινε δυνατό, έως σκληρό σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλά το σκορ δεν διαφοροποιήθηκε.

Έτσι, ο ΠΑΟΚ έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την είσοδό του στα πλέι οφ, καθώς ξεπέρασε την Καβάλα και τον Ολυμπιακό Βόλου και βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» θα χρειαστεί να περιμένουν τουλάχιστον μία εβδομάδα, για να στεφθούν πρωταθλητές Ελλάδας.

Κίτρινες:
Σαβίνι, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης - Πάρντο, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Ιμπαγάσα

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος):
Κρέσιτς, Γκαρσία, Βιτόλο, Τσιρίλο, Μουσλίμοβιτς, Κοντρέρας, Φωτάκης (58΄ Βιεϊρίνια), Κουτσιανικούλης (68΄ Σαλπιγγίδης), Σαβίνι, Ίβιτς (77΄ Τσουκαλάς), Ετό.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε):
Πάρντο, Μανιάτης, Μοντεστό, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα (73΄ Ουρτάδο), Ντουντού (62΄ Φουστέρ), Τζεμπούρ, Ζαϊρί, Χολέμπας, Παπαδόπουλος, Ρόμενταλ (73΄ Πάντελιτς)


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=274793&cid=10