Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Και νέα καταγγελία για την ατιμωρησία του «κομιστή»


Ανεπιτυχής ήταν και η νέα προσπάθεια του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, να διασκεδάσει τις εντυπώσεις στην υπόθεση της διακίνησης μαύρου χρήματος από τον «κομιστή» Θέμο Αναστασιάδη.

Η βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη, με ερώτησή της στο Βουλή, επανήλθε στη γνωστή υπόθεση και επανέφερε το ζήτημα της ατιμωρησίας του συγκεκριμένου προσώπου, ο οποίος αποδεδειγμένα μετέφερε σε υποκατάστημα της γαλλικής τράπεζας BNP σε ρευστό και χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα 5,5 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η Ντόρα Μπακογιάννη υπενθύμισε πως ο Θέμος Αναστασιάδης βρέθηκε με επιταγές, των οποίων επίσης δεν δικαιολογείται η προέλευση, όταν αυτές εντοπίστηκαν σε τελωνιακό έλεγχο σε συνοριακή διάβαση μεταξύ Γαλλίας και Ελβετίας.

Η βουλευτής έθεσε τα ερωτήματα αυτά προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ζητώντας σαφείς εξηγήσεις ως προς τη χαρακτηριστική και αδικαιολόγητη «κωλυσιεργία» των κρατικών αρμόδιων φορέων σε αυτό το καραμπινάτο περιστατικό διακίνησης μαύρου χρήματος, άρα και φοροδιαφυγής.

Από την πλευρά της, η κα Μπακογιάννη έκανε λόγο για μεγάλη καθυστέρηση ελέγχου και διαλεύκανσης της υπόθεσης του κ. Αναστασιάδη, καθώς και για «αναπάντητα ερωτήματα εδώ και τρία χρόνια, που περιμένουν αξιόπιστες απαντήσεις». Ακόμα, τόνισε την ανάγκη να σταλεί το μήνυμα στον κόσμο ότι δεν υπάρχουν δεύτερης και τρίτης κατηγορίας πολίτες, αλλά έχουν όλοι την ίδια μεταχείριση από το Σ.Δ.Ο.Ε..

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, απαντώντας, μίλησε και πάλι με γενικότητες και αοριστολογίες, αποφεύγοντας να εξηγήσει το τι ακριβώς συμβαίνει με τη συγκεκριμένη υπόθεση. Είπε, δε, χαρακτηριστικά:
«Υπάρχει η αίσθηση ότι μεγάλοι και επώνυμοι δεν τιμωρούνται. Αυτό θα τελειώσει». Ταυτόχρονα, ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν φοβάται και δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα για όποιο θέμα φοροδιαφυγής για οποιονδήποτε και όποια θέση και αν κατέχει.

Πρόσθεσε, δε, ότι προωθείται η σύσταση θέσης οικονομικού εισαγγελέα, για να επιταχύνονται όλες οι συγκεκριμένες υποθέσεις και να μην παραμένουν, όπως είπε «κάπου, και κανείς να μην γνωρίζει ποιος, γιατί και αν τις προχωράει». Πρόσθεσε, ακόμα, ότι το πόρισμα του Σ.Δ.Ο.Ε. θα σταλεί στον εισαγγελέα και εκείνος θα αποφασίσει αν πρέπει να ασκηθεί ή όχι ποινική δίωξη σε μία έκδηλη προσπάθεια να αποφύγει δεσμεύσεις αλλά και να αποποιηθεί των προσωπικών του ευθυνών, αφήνοντας πλέον τη Δικαιοσύνη να «βγάλει το φίδι από την τρύπα».


Είναι η τρίτη φορά που η βουλευτής και αρχηγός του κόμματος «Δημοκρατική Συμμαχία» επανέρχεται και υποβάλει συγκεκριμένα ερωτήματα προς το Υπουργείο Οικονομικών και τον υπουργό προσωπικά και είναι η τρίτη φορά που δεν λαμβάνει συγκεκριμένες απαντήσεις. Είναι προφανές πως για λόγους που μόνον ο κ. Παπακωνσταντίνου γνωρίζει, ο ίδιος και οι υπηρεσίες του υπουργείου του αδυνατούν να απαντήσουν πειστικά για την ανοχή που επιδεικνύεται έναντι του εκδότη, Θέμου Αναστασιάδη.


Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους αλλά και παράγοντες της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Αναστασιάδης πέτυχε την «ατιμωρησία» στην υπόθεση της διακίνησης μαύρου χρήματος με αντίτιμο τη γνωστή «εξυπηρέτηση» προς τον τότε πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, διά της επιδόσεως του επίμαχου DVD που εξέθετε κυβέρνηση και το Υπουργείο Πολιτισμού με κεντρικό πρόσωπο τον Χρήστο Ζαχόπουλο, τότε γενικό γραμματέα και άτομο του αμέσου πολιτικού περιβάλλοντος του Μεγάρου Μαξίμου εκείνη την περίοδο. Φαίνεται πως αυτό το deal εξακολουθεί να ισχύει και επί διακυβέρνησης του σημερινού πρωθυπουργού.



Πηγή: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=251170&cid=4