Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Χωρίς εμπόδια η εξόφληση του 50% του τσεκ

Κανονικά θα εξελιχθεί η πληρωμή του 50% της ενιαίας ενίσχυσης για το 2010, αφού οι εργαζόμενοι του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν προχώρησαν σε 48ωρη απεργία την Πέμπτη και την Παρασκευή 16-17 Δεκεμβρίου.

Οι αγρότες θα πρέπει να αρχίσουν να ελέγχουν τα βιβλιάριά τους για να δουν αν έχουν πιστωθεί σωστά τα χρήματα που τους αναλογούν από τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, καθώς το πιθανότερο είναι η ΑΤΕbank να ξεκινήσει την ενημέρωση των λογαριασμών από το απόγευμα της Παρασκευής 17 Δεκεμβρίου, οπότε τα χρήματα δεν θα είναι διαθέσιμα στους δικαιούχους πριν τη Δευτέρα. Μία μέρα καθυστέρηση επιπλέον θα υποστούν όσοι δικαιούχοι έχουν δηλώσει αριθμό λογαριασμού σε συνεργαζόμενη τράπεζα εκτός της ΑΤΕ.

Επίσης, οι παραγωγοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι κατά τον υπολογισμό της ενιαίας ενίσχυσης που δικαιούνται, θα λάβουν υπόψη τους τα ψηφιοποιημένα δεδομένα των αγροτεμαχίων τους, με βάση το αντίγραφο που έλαβαν από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών όπου ανήκουν και μετά από τις όποιες διορθώσεις έγιναν από τους ίδιους ή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Τώρα όσον αφορά τον λόγο που υποχώρησαν οι εργαζόμενοι του Οργανισμού, πληροφορίες του Agronews αναφέρουν ότι μετά από συνάντηση των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών και της διοίκησης του Οργανισμού, η τελευταία γνωστοποίησε ότι έχουν ήδη γίνει μειώσεις μισθών στο προσωπικό, που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να συμπεριληφθεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ στις ΔΕΚΟ, όπου θα γίνουν μεγάλες περικοπές. Στην ίδια συνάντηση παραβρέθηκε και η διοίκηση του ΕΛΓΑ, για τον οποίο επίσης ειπώθηκε το ίδιο. Το αποτέλεσμα ήταν να λάβουν την προφορική υπόσχεση ότι δεν θα γίνουν μειώσεις μισθών σε ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ. Αν και οι εργαζόμενοι εμφανίζονται καχύποπτοι για το κατά πόσο δεσμευτική είναι αυτή η προφορική υπόσχεση από την κυβέρνηση, αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Πηγή: http://www.agronews.gr/content/view/62947/200/lang,el/