Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Συντεχνιακή ανταρσία βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ

Την τελευταία στιγμή αποσύρθηκε από τον υφυπουργό Οικονομικών, Φίλιππο Σαχινίδη, το επίμαχο άρθρο 6 του νομοσχεδίου για τα κλειστά επαγγέλματα που αφορούσε τους δικηγόρους, υπό το φόβο νέας ανταρσίας βουλευτών στο εσωτερικό της κυβέρνησης, με «μπροστάρη» τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, Χρήστο Πρωτόπαπα.

Παρά την αλλαγή που επέφερε στον εν λόγω άρθρο το υπουργείο Οικονομίας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος καθώς θα έδινε τη δυνατότητα στους δικηγόρους να μπορούν να συστήνουν δικηγορικές εταιρίες σε οποιαδήποτε περιφέρεια της Ελλάδας υπάρχει Πρωτοδικείο.

Τον τελευταίο καιρό η κυβέρνηση έχει υποπέσει σε απανωτές λανθασμένες κινήσεις, με αποκορύφωμα τη δημοσιοποίηση της εγκυκλίου για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων, που προκάλεσε μεγάλη αναταραχή στους κόλπους του Κόμματος.

Έτσι, ο αρμόδιος υφυπουργός, προκειμένου να αποφύγει νέο «αντάρτικο» στο εσωτερικό του Κόμματος, μετά τις δηλώσεις του Χρήστου Πρωτόπαπα ότι θα καταψηφίσει το άρθρο 6, έχοντας στο πλευρό του όλη την κοινοβουλευτική ομάδα, σε μία σπασμωδική κίνηση εκτόνωσης, έσπευσε να αποσύρει το επίμαχο άρθρο, διατηρώντας το ισχύον πλαίσιο. Να σημειωθεί ότι ο κ. Πρωτόπαπας είχε δηλώσει με νόημα στους δημοσιογράφους: «Δεν μιλώ ως Χρήστος Πρωτόπαπας αλλά ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος», υπονοώντας ότι εκφράζει τους βουλευτές του κόμματος, κυρίως τους δικηγόρους, οι οποίοι είχαν διατυπώσει τις σοβαρές ενστάσεις τους.

Να σημειωθεί ότι κατά του άρθρου τάχθηκαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, είχε προειδοποιήσει ότι σε περίπτωση που δεν άλλαζε, η Νέα Δημοκρατία θα κατέθετε αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία.

Μετά την ανατροπή που συντελέστηκε, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, έκανε λόγο για κοινοβουλευτική νίκη, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, εξέφρασε την ικανοποίηση του γιατί λύθηκε, όπως είπε, ένα θέμα που θα έπρεπε να είχε λυθεί νωρίτερα.



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=259783&cid=6