Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Ανακαλύφθηκαν νέα εκπληκτικά είδη


Ένα φίδι που τρώει σαλιγκάρια και ένας διάφανος βάτραχος είναι μερικά από τα νέα, εντυπωσιακά είδη που ανακαλύφθηκαν πριν λίγο καιρό στα δάση του Εκουαδόρ.
Την προσοχή μας μπορεί να τραβήξει με ευκολία η μικροσκοπική σαύρα που βλέπετε στην άκρη ενός μολυβιού στη φωτογραφία.


Τα περισσότερα από τα είδη, ανακαλύφθηκαν στο Cerro Pata de Pajaro, ένα μικρό βουνό της χώρας, σχετικά κοντά στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Τοποθεσίες όπως η Pata de Pajaro αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα οικολογικής φύσης, όπως η εκτεταμένη αποψίλωση των δασών, τόσο για την εκμετάλλευση της ξυλείας όσο και για την εκτροφή ζώων.

Ανακαλύψτε περισσότερα για τα αξιοθαύμαστα είδη που ανακαλύφθηκαν, μέσα από τις εικόνες που ακολουθούν.

Σαύρα


Διάφανος βάτραχος

Η καρδιά του διάφανου βατράχου από το δυτικό Εκουαδόρ διακρίνεται μέσα από το διαφανές σώμα του.

“Τα καλά νέα είναι πως τα ζώα αυτά ακόμα υπάρχουν και ζουν, συνεπώς υπάρχει ακόμα χρόνος να τα σώσουμε πριν εξαφανιστούν”, λέει ο Dr. Kerry Kriger, διευθυντής του μη κερδοσκοπικού οργανισμού “Save the Frogs”. “Πρέπει όμως να αναλάβουμε δράση αμέσως για να τα καταφέρουμε”.

Ιγκουάνα

Ένα αρσενικό ιγκουάνα νάνος, του είδους Enyalioides oshaughnessyi.

“Προφανώς υπάρχει φόβος πως τα είδη αυτά ενδεχομένως να εξαφανιστούν πολύ σύντομα ή ακόμα και πριν καταγραφούν από τους επιστήμονες”, λέει ο Dr. Paul S. Hamilton που ηγείται της έρευνας.

Σαλαμάνδρα

Η σαλαμάνδρα Bolitoglossa δεν έχει πνεύμονες, αλλά αντίθετα αναπνέει από το δέρμα της.

Το δάσος της περιοχής Pata de Pajaro αποτελεί καταφύγιο για τα 14 από τα 30 νέα είδη που ανακαλύφθηκαν και δεν έχουν βρεθεί σε κανένα άλλο μέρος της Γης.

Βάτραχος

Βάτραχος του είδους Pristimantis, από το Cerro Pata de Pájaro στο δυτικό Εκουαδόρ. Οι συγκεκριμένοι βάτραχοι είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένοι στις κλιματικές αλλαγές μιας και αποθέτουν τα αυγά τους σε υγρά δέντρα που ίσως ξεραθούν από την άνοδο της θερμοκρασίας.

Φίδι

Το φίδι του είδους Sibon βρέθηκε στο δυτικό Εκουαδόρ και ρουφάει σαλιγκάρια. Παρόμοια είδη βρέθηκαν στον Παναμά.

Οχιά
Μία εντυπωσιακή οχιά Bothriechis schegelli.

Οι επιστήμονες προβλέπουν πως πολλά δάση -και κατά συνέπεια και τα ζώα που εξαρτώνται από αυτά- θα εξαφανιστούν από το φαινόμενο της υπερθέρμανσης του πλανήτη αν δεν ληφθούν μέτρα για τη σωτηρία τους.

Έντομο

Το έντομο Xylospinodes ήταν ένα από τα τουλάχιστον τέσσερα νέα είδη παρόμοιων πλασμάτων που ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών για νέα ερπετά και αμφίβια.



Δείτε Περισσότερα: http://www.otherside.gr/2010/06/anakalyfthikan-nea-ekpliktika-eidi/#ixzz1AADmnseI