Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Β' Εθνική:Σοκ στο Αγρίνιο και ΠΑΣάς ξανά! (Football League|

Την ήττα σοκ του Παναιτωλικού από τον Εθνικό (1-2) στο Αγρίνιο, σε ένα παιχνίδι θρίλερ, εκμεταλλεύτηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα, που επικράτησε της Δόξας 1-0 και βρίσκεται μόνος πρώτος στην βαθμολογία! Συνεχίζει ακάθεκτος ο Διαγόρας (2-1 τον Ιωνικό), ανέβηκε στην 3η θέση.


Ξανά στην κορυφή ο ΠΑΣ!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε την εδαφική υπεροχή από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, όμως παρότι είχε 2-3 καλές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ, με την Δόξα να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο. Το γκολ ήρθε στο 54’, όταν ο Κυριάκος πήρε τη μπάλα από τον Μπακαγιόκο και με ωραίο διαγώνιο συρτό σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Τοπαλίδη. Οι Γιαννιώτες κράτησαν το προβάδισμα μέχρι το τέλος, παρότι και οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες να πετύχουν και άλλα τέρματα, και βρίσκονται και πάλι στην κορυφή της Football League, την οποία αποχωρίστηκαν μόλις για δύο αγωνιστικές.

Ήττα σοκ για Παναιτωλικό!

Οι γηπεδούχοι πίεσαν και έχασαν 2-3 καλές ευκαιρίες, όμως ο Εθνικός ήταν αυτός που είχε τις καλύτερες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, αρχικά στο 25’ όταν ο Παστός σούταρε και η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι του Τζενάμο, ενώ 2’ αργότερα ο Περέιρα σούταρε μόνος από το ύψος του πέναλτι, όμως έστειλε τη μπάλα πολύ ψηλά άουτ. Οι φιλοξενούμενοι «πάγωσαν» τους φίλους του Παναιτωλικού στο 56’, με τον Βασιλόγιαννη να πετυχαίνει το γκολ με μία πολύ ωραία ατομική προσπάθεια και αφού ελίχθηκε ανάμεσα σε τρεις παίκτες των γηπεδούχων, πλάσαρε εύστοχα τον Τζενάμο.

Οι Αγρινιώτες στη συνέχεια πίεσαν, είχαν την επιθετική πρωτοβουλία και η λύτρωση ήρθε στο 85’, με τον Γκούρμα να σκοράρει για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική μέσα από την περιοχή. Το θρίλερ, όμως, δεν είχε τελειώσει, καθώς ο Χανιώτης μόλις ένα λεπτό αργότερα έδωσε ξανά το προβάδισμα στον Εθνικό, στέλνοντας τον Παναιτωλικό στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και δίνοντας στην ομάδα του μία υπερπολύτιμη νίκη.

Ακάθεκτος συνεχίζει ο Διαγόρας

Ο Διαγόρας ήταν πολύ καλύτερος του Ιωνικού και δίκαια πήρε τη νίκη. Μόλις στο 8’ οι Ροδίτες έχασαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία, με τον Ζλάτκοβιτς να εκτελεί απευθείας ένα φάουλ και την μπάλα να τραντάζει το δοκάρι του Θεοδωρόπουλου, ενώ πήραν το προβάδισμα στο σκορ στο 14’ σουτ του Ζουρούδη. Ο Γεωργίου στο 73’ έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στους γηπεδούχους με ένα πολύ όμορφο γκολ, όμως 2’ αργότερα ο Πασάς μείωσε σε 2-1 και έβαλε ξανά τον Ιωνικό στο παιχνίδι. Μέχρι το τέλος δεν υπήρξε κάποιο άλλο τέρμα και ο Διαγόρας ανέβηκε, έστω και προσωρινά, στην τρίτη θέση της βαθμολογίας!

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη τα Τρίκαλα

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και το γκολ ήρθε στο 32’, όταν ο Κοντογουλίδης κέρδισε το πέναλτι σε τράβηγμα του Κισκαμπάνη και ο Ρούσεφ δεν αστόχησε από τα 11 βήματα, για να δώσει στην ομάδα του το προβάδισμα. Ο κακός αγωνιστικός χώρος δεν επέτρεψε στις δύο ομάδες να παίξουν καλό ποδόσφαιρο, με αποτέλεσμα οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες να είναι ελάχιστες και το γκολ του Ρούσεφ να κρίνει την τελική έκβαση της αναμέτρησης. Τα Τρίκαλα πέτυχαν τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους και πήραν μεγάλη βαθμολογική ανάσα.

Ισοπαλία με καλό παιχνίδι στην Κατερίνη

Στην Κατερίνη, ο Πιερικός υποδέχθηκε τον φορμαρισμένο Εθνικό Αστέρα και το παιχνίδι είχε αρκετές καλές στιγμές, καθώς και οι δύο ομάδες προσπάθησαν για τη νίκη. Το σκορ άνοιξε για λογαριασμό των φιλοξενούμενων ο Λουάμο στο 16’ με ένα πολύ ωραίο τέρμα, καθώς μετά από ολιγωρία της άμυνας των γηπεδούχων, με αν ψηλοκρεμαστό πλασέ νίκησε τον Γουμάγια. Οι Κατερινιώτες είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 34’, όταν η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι του Γκίτκου από το σουτ του Τασίδη. Ο παίκτης του Πιερικού κατάφερε τελικά να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 52’, όταν από κοντά πέτυχε το γκολ, το οποίο διαμόρφωσε και το τελικό αποτέλεσμα, με τους φιλεξενούμενους να ισοφαρίζουν τα δοκάρια στο 74' με τον Βάσι.

Το σκορ αντικατοπτρίζει την εικόνα στην Ηλιούπολη

Σε ένα σκληρό και δυνατό παιχνίδι στην Ηλιούπολη, οι δύο ομάδες είχαν κάποιες καλές στιγμές, χωρίς όμως να μπορέσουν να πετύχουν κάποιο γκολ. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, καθώς καμία από τις δύο ομάδες δεν είχε τη μεγάλη ευκαιρία, με το 0-0 να αντικατοπτρίζει την εικόνα της αναμέτρησης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής

Κυριακή (19/12)

Παναιτωλικός – Εθνικός 1-2
(85’ Γκούρμα - 56’ Βασιλόγιαννης, 86’ Χανιώτης)

Διαγόρας – Ιωνικός 2-1
(14’ Ζουρούδης, 73’ Γεωργίου – 75’ Πασάς)

Ηλιούπολη – Πανθρακικός 0-0

Τρίκαλα – Καλλιθέα 1-0
(32’ πεν. Ρούσεφ)

Πιερικός – Εθνικός Αστέρας 1-1
(52’ Τασίδης – 16’ Λουάμο)

ΠΑΣ Γιάννενα – Δόξα Δράμας 1-0
(54’ Κυριάκος)

Δευτέρα (20/12)

Αγροτικός Αστέρας – ΟΦΗ (15:00)
Λεβαδειακός – Αναγέννηση Καρδίτσας (15:00)
Θρασύβουλος – Βέροια (18:00)

Η βαθμολογία

1. ΠΑΣ Γιάννινα 36
2. Παναιτωλικός 35
3. Διαγόρας 31
4. ΟΦΗ 29*
5. Δόξα Δράμας 21
6. Εθνικός Αστέρας 21
7. Λεβαδειακός 20*
8. Τρίκαλα 18
9. Πανθρακικός 18
10. Βέροια 17*
11. Αγροτικός Αστέρας 17*
12. Πιερικός 17
13. Ηλιούπολη 17
14. Ιωνικός 15
15. Θρασύβουλος 14*
16. Εθνικός 14
17. Αναγέννηση Καρδίτσας 11*
18. Καλλιθέα 10

* Οι ομάδες έχουν παιχνίδι λιγότερο.

Επόμενη αγωνιστική

Διαγόρας – Παναιτωλικός
Εθνικός – Ηλιούπολη
Ιωνικός – Τρίκαλα
Πανθρακικός – Αγροτικός Αστέρας
Καλλιθέα – Λεβαδειακός
ΟΦΗ – Πιερικός
Αναγέννηση Καρδίτσας – Θρασύβουλος
Εθνικός Αστέρας – ΠΑΣ Γιάννινα
Δόξα Δράμας – Βέροια

Πηγή:
http://www.gazzetta.gr/football/greece/item/123612-Σοκ-στο-Αγρίνιο-και-ΠΑΣάς-ξανά