Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Κατέλαβαν τον σταθμό των διοδίων στα Μάλγαρα

Πλήθος πολιτών από την Πιερία και τη Θεσσαλονίκη, αψηφώντας το τσουχτερό κρύο, συμμετείχε χθες στην κατάληψη του σταθμού των διοδίων στα Μάλγαρα. Για τέσσερις ώρες, από τις 11:00 έως τις 15:00, οι μπάρες των διοδίων στα Μάλγαρα έμειναν ανοιχτές και χιλιάδες οχήματα πέρασαν χωρίς να καταβάλουν οι οδηγοί το «χαράτσι» των 2,80 ευρώ.
Εδώ
Τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας «Ο τόπος μου» διένειμαν στους εποχούμενους το γνωστό καρτελάκι της δράσης «Δεν πληρώνω» αλλά και οδηγίες σχετικά με τη διαδικασία για τη μη πληρωμή των διοδίων.
Όπως τόνισε, μιλώντας σε δημοσιογράφο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Γιώργος Κυτίδης, ένας από τους συντονιστές της κινητοποίησης και μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, «η ανταπόκριση των αυτοκινητιστών ήταν ιδιαίτερα θετική. Μόλις έπαιρναν το φυλλάδιο που τους δίναμε, με…

συνταγές “ανοίγματος” της μπάρας διοδίων, φώναζαν “μπράβο παιδιά”, “μαζί σας και εμείς”, γεγονός που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας».

Το επόμενο Σάββατο 18 Δεκεμβρίου, αντίστοιχη δράση, την ίδια ώρα, θα πραγματοποιηθεί και στο σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς. Στην κινητοποίηση που οργανώθηκε με πρωτοβουλία των Επιμελητηρίων Πιερίας και Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν φορείς, μεταξύ των οποίων, επιμελητήρια, σωματεία, δήμαρχοι διαφόρων περιοχών της ευρύτερης περιοχής, όπως και η ένωση ξενοδόχων, εργολήπτες και πρατηριούχοι.

Πηγή:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=220470&cid=4