Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Κρόιφ: «Ξεπουλήσαμε την ιστορία μας»

Η απόφαση της διοίκησης της Μπαρτσελόνα να διαφημίσει στην φανέλα της το Qatar Foundation έναντι χορηγίας 170 εκατ. δεν άρεσε καθόλου στον θρυλικό πρώην παίκτη και προπονητή των Καταλανών, Γιόχαν Κρόιφ.

Σύμφωνα με τον οικονομικό διευθυντή της «Μπάρτσα», ο σύλλογος θα βάλει στα ταμεία του τριάντα εκατ. ευρώ ετησίως, ξεκινώντας από τον Ιούλιο του 2011 ως τον Ιούνιο του 2016 συν μπόνους πληρωμών για τους τίτλους που θα κερδίσει η ομάδα.

Κατά την διάρκεια της τρέχουσας σεζόν η Μπαρτσελόνα θα λάβει αλλά 15 εκατ. ευρώ από το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα από το Κατάρ που θα έχει το δικαίωμα να κάνει χρήση του σήματος των «μπλαουγκράνα».


Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε πως το Qatar Foundation θα αναγράφεται στην φανέλα της μαζί με το σήμα της Unicef. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που το «καμάρι» της Καταλονίας που παινεύεται πως είναι «κάτι από παραπάνω από ένας σύλλογος», θα διαφημίσει έναντι αμοιβής, οργανισμό στην φανέλα της.


Μέχρι τώρα η Μπαρτσελόνα πληρώνει την Unicef 1,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο για να κάνει χρήση του σήματος της φιλανθρωπικής οργάνωσης στην φανέλα της.


Ωστόσο, ο Κρόιφ γράφοντας στη εβδομαδιαία του στήλη στην «El Periodico de Catalunya» χαρακτήρισε ως «αχρείαστη» την εμπορική συμφωνία με το Qatar Foundation και μάλιστα προσβλητική στην ιστορία του συλλόγου.


«Είμαστε ένας ξεχωριστός σύλλογος γιατί κανείς άλλος δεν έχει κρατήσει την φανέλα του ‘καθαρή’ σε όλη του την ιστορία και παράλληλα έχει καταφέρει να παραμείνει άκρως ανταγωνιστικός», φέρεται να είπε ο Ολλανδός και πρόσθεσε:


«Πουλήσαμε την ιδιαιτερότητα μας έναντι του 6% του μπάτζετ μας. Καταλαβαίνω πως η ομάδα έχει περισσότερες ζημιές από κέρδη. Ωστόσο με το ξεπούλημα της φανέλας, μου δίνεται η εντύπωση πως δεν είμαστε δημιουργικοί και πως έχουμε γίνει χυδαίοι.


Εάν η οικονομική κατάσταση είναι τόσο χάλια, τότε θα έπρεπε να σταματήσουμε την συμφωνία μας με την Unicef και όλες τις αξίες που πρεσβεύει, γιατί την πληρώνουμε να φέρουμε το λογότυπο της στις φανέλες μας».


Επιμέλεια: Γιάννης Κατσαρός

Πηγή:http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=16490&subid=2&pubid=96532663