Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Εφοπλιστής πούλησε πίνακα 250 εκατομμυρίων δολαρίων!


ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ Σ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΣΤΡΑΤΗΣ

Φαντασθείτε τι σκέφτεται ο Ευρωπαίος φορολογούμενος, που «χρεώνεται» τα ελληνικά δάνεια,
διαβάζοντας στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς τύπου, ότι Έλληνας εφοπλιστής πούλησε στη βασιλική οικογένεια του Κατάρ, το γνωστό πίνακα του Paul Cézanne «Χαρτοπαίχτες» (Joueurs de carates/1985). Θα κοσμεί το νέο μουσείο μοντέρνας τέχνης της Ντόχα. Η τιμή του, 250 εκατομμύρια δολάρια! Είναι η ακριβότερη πώληση έργου τέχνης στον κόσμο. Έτσι, το μουσείο της Ντόχα, συγκαταλέγεται στην ελίτ των μουσείων του κόσμου, που εκθέτουν έργα τέτοιας μεγάλης αξίας και κόστους, μαζί με το Metropolitan Museum της Νέας Υόρκης, το Courtauld Institute του Λονδίνου και την Foundation Barnes της Φιλαδέλφειας.

Το όνομα του αποθανόντος Έλληνα εφοπλιστού και της συζύγου του, που κληρονόμησε το έργο που φυλάσσετο σε ειδική θυρίδα ελβετικής τράπεζας της Γενεύης, είναι γνωστό, εμείς όμως δεν θα το αναφέρουμε.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού εφοπλισμού του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης. Χρήματα δηλαδή που δεν αφορούν άμεσα την ελληνική οικονομία.

Φαντασθείτε όμως τι θα σκέφτεται κάποιος ξένος φορολογούμενος που «δανείζει» την Ελλάδα, για να επιβιώσει. Και σε περίοδο μάλιστα, που και η ναυτιλία περνάει μεγάλη κρίση.


http://www.statesmen.gr/